|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
Mi na weselu nie dawali żyć.... "Taka fajna a sama. Myślałem, że jesteś zołzą". Masakra. W każdym razie, nigdy więcej wesel, choćby i mój brat się żenił. |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się zdarzyło, że wszyscy polecieli na salę do tańca, a ja zostałam sama jedna na całej sali jadalnej, nawet pijaczków do tańców wywiało Albo próby wpychania mi dzieci "to zaopiekuj sie dziecmi, jak nie tańczysz, to my pójdziemy sie pobawić!" itp.. A ja bym tak poszła w szalone tańce do rana, ech... ![]() Żebym chociaz jeszcze miała jakiegos dobrze tańczącego kumpla do imprez, to by uszło, bo tańczyć uwielbiam ![]() A dzisiaj idę na lekcje tango, a potem flamenco, już nie mogę się doczekać!
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-06-23 o 15:58 |
|
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie znoszę wesel, a własne byłoby dla mnie niczym innym niż karą, więc u nas będzie dużo kameralniej i bez tańców.
|
#3034 |
|
Konto usunięte
|
Ja przeżyłam własne wesele, na szczęście unikając skutecznie tańczenia (nie umiem, nie czuje rytmu, nie lubię). Było ok, ale drugi raz w życiu bym nie chciała. Teraz staram się unikać takich ceremonii, nawet pogrzeby bywają lepszą rozrywką (zwłaszcza jak wybuchnie jakiś rodzinny skandalik ).
|
|
|
|
#3035 |
|
she-wolf
|
To ja albo jestem inna, albo do tej pory nie byłam na żadnym weselu, na którym byłoby tak niesmacznie, żebym się zraziła. Lubię sobie potańczyć i dobrze się pobawić, jak dla mnie ma to swój klimat
Fakt faktem w życiu byłam może na 5? Może też dlatego nie jestem zrażona, więc wszystko przede mną
|
|
#3036 |
|
Konto usunięte
|
Jak byłam młodsza (z 11 lat) byłam na wesele, gdzie moja siostra złapała welon (ona miała 16) i musiała wejść na krzesło, i udawać że się całuje z gościem który złapał krawat. Oblecha.
|
|
|
|
#3037 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Zmienię temat: właśnie minęło 10 godzin mojego pobytu w pracy.
Nic jeszcze nie jadłam i ch... wie, kiedy wyjdę. Przepraszam, ale musiałam to z siebie wyrzucić. A.dzwonił dwa razy i musiałam odwołać spotkanie.
|
#3038 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3039 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Już nie marudzę, przepraszam.
Łaskawie raczyli przygotować pismo, na które czekałam 1,45 minut i moge pójść na pocztę. Pytanie, ile postoję w kolejce. Do jutra
|
#3040 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uważajcie z tą dyskusja na temat kopert bo zaraz tutaj jakas szalona pmka wpadnie i zacznie mówić że na kopertę można oszczędzać cały rok, 50zl miesięcznie i można Już dać młodym ładna sumke. Uśmiałam się, na prawdę. NIE ZNOSZĘ WESEL. Unikam jak
mogę! A co do planów urlopowych ja w tym roku lecę do Meksyku ![]() Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3042 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
Meksyk, zazdro
|
|
#3043 |
|
she-wolf
|
W sumie wojny z pmkami jeszcze nie byłam świadkiem...
![]() Też zazdroszczę Meksyku
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
To moje pierwsze wakacje w życiu, nie licząc tych nad Bałtykiem (ostatnie w 2009 roku).
Koleżanka w sumie rzuciła taki pomysł a ja pomyślałam że czemu nie, w sumie należy mi się Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez lubię tańczyć, ale na weselach nie mam z kim
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-06-23 o 21:42 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Konto usunięte
|
No to ja o jedzeniu, bom po kolacji
![]() Nie kupuję gotowych sosów, ale zrobiłam wyjątek, bo nie chciało mi się gotować w upale i powiem wam, że: sos Tikka Masala z Lidla w połaczeniu z kurczakiem i tortillą z Biedry zamiast chlebka naan, to jest mega dobreee. |
|
|
|
#3047 |
|
Konto usunięte
|
Wie może któraś jak się analizuje pytania otwarte? Nie wiem czy ja jestem tępa czy mój promotor tak mi to tłumaczył.
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytania otwarte? Nie mam pojęcia czy mówimy o tym samym ale chodzi o coś związanego z psychoterapia? Bo ja właśnie jak studiowałam ten kierunek to się uczyłam o pytaniach otwartych;p
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3049 |
|
Konto usunięte
|
Nie nie, pytania otwarte w pracy licencjackiej. Jestem już na finiszu, brakuje mi tylko analizy 5 pytań i KONIEC
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba takie na które trzeba się wypowiedzieć a nie wybrać z listy odpowiedzi (a, b, c; tak, nie itp.). Ale ja studiowałam już daaaaaaaaaaaaawno:rolleye s:
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha sorry jak usłyszałam pytania otwarte to od razu mi się przypomniał mój kierunek i to jak je analizowalismy
![]() Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Jak już padł temat wesel to ja byłam na 4 w życiu. Ni mnie to ziębi ni grzeje. Jak poznałam się z Tż na weselu (zaprosił mnie jako koleżankę) to więcej nas na nim nie było niż byliśmy. Uciekaliśmy do pobliskiej szkoły, na boisko z ławkami, żeby rozmawiać. I patrzeć w gwiazdy
na weselu już nie tknęłam alko. A co do pracy to się pożale. U mnie też nie najlepiej. W związku z brakami kadrowymi musimy tyrać w przyszłym miesiącu ponad 250 h. Coraz bardziej myślę czy się stamtąd nie zwolnić. Już rozesłałam kilka CV, zobaczymy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-06-24 o 08:35 |
|
|
|
#3053 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Opisowo z podziałem na płeć, jeśli masz w metryce.
|
|
|
|
#3054 |
|
Konto usunięte
|
http://www.pudelek.pl/artykul/94373/...z_nim_zdjecia/
Aż się chce płakać. Jak można pozwalać dzieciom skakać po zwierzęciu i je bić. Brak słów. |
|
|
|
#3055 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() Chore.
|
|
#3056 | ||||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Tu na dodatek imprezę częściowo (no, w większości...) sponsorują rodzice, więc cóż. Młodzi na pewno "zarobią". Mnie mama ostatnio powiedziała, że jak ja będę brała ślub, to ona mi da tyle samo kasy w gotówce. Bo bratu dają, to czemu mi mają nie dać. Ona pooszczędza i mi da. Aż mnie zatkało, ja wcale nie chcę dostawać od rodziców takiej kasy Nie są biedni, ale czułabym się po prostu dziwnie i głupio.Cytat:
Pomijając już kopertę, to TŻ garnitur wraz z koszulą, krawatem, butami, ja buty (sukienkę dostałam w prezencie od mamy, uff), dojazd na miejsce (inne miasto) i już wychodzi dużo pieniędzy. Myślę, że 1400-1500 to spokojnie poszło na prezent plus te dodatkowe rzeczy. Cytat:
Plus, na większości wesel ciężko tak sobie pogadać, bo inni tańczą i ich nie ma przy stole, muzyka gra i zagłusza słowa, ja tego nie lubię. Gdybym mogła iść na wesele i miałabym gwarancję, że: nikt nie będzie mnie namawiał na tańce, nikt nie będzie mnie pytał kiedy mój ślub i dzieci, nikt nie będzie mnie zmuszał do zabaw weselnych ani namawiał do picia alkoholu, jak ja nie chcę - to bym mogła spokojnie tam posiedzieć i nie byłabym wcale nieszczęśliwa ![]() Krótko mówiąc, jak mam spokój, mogę posiedzieć, pogadać, zjeść coś dobrego, wypić drinka, a przy tym nikt mnie nie dręczy tym, co wymieniłam, to mi się spodoba i dla mnie to będzie "fajne wesele" ![]() Niestety, jeszcze chyba nie byłam ta takim, żeby żadna z tych rzeczy nie miała miejsca. Cytat:
Koło mnie chca posadzić kuzynkę z potomkiem... Choć liczę, że nie będzie mi go wciskać, bo jest już w dość zaawansowanej ciąży, to chyba nie będzie szaleć na parkiecie.
|
||||
|
|
|
#3057 |
|
Konto usunięte
|
Ja już nie mam wesel w tym roku i spokój.
|
|
|
|
#3058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. jeszcze kilka osob dalo prezenty, reszta dawala kase. Panstwo mlodzi bynajmniej nie pochodzili z tzw biednych rodzin. Mieszkanie i wszystko juz mieli( tak slyszalam).Po weselu doszly mnie sluchy, ze prezent sie podobal, ale na 100% nie wiem.
Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2016-06-24 o 13:40 |
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

od współczucia po docinki od "życzliwych" po awanturę jednej kolezanki, co sobie uzbdurała, że jak jestem sama, to pewnie jej faceta podrywam, bo siedzi naprzeciwko i z nim rozmawiam, pff ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Fakt faktem w życiu byłam może na 5? Może też dlatego nie jestem zrażona, więc wszystko przede mną