|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh szkoda gadac. Kuki ma co jakis czas takie fazy, ze gryzie w nocy caly czas prety. Ja juz wygladam jak jakies zabi
To, ze mam taka chorobe, ze caly czas jestem zmeczona i spiaca, codziennie mecze sie z 2 godz. zanim zasne, to jeszcze zasne na godzinke/pol, i Kuki mnie budzi tym gryzieniem, i znowu godzine sie mecze zeby zasnac a on caly czas gryzie. I tak w kolko. Ja spie w nocy moze ze 4 godziny. Juz nawet do sklepu nie mam sily wyjsc. Dobrze, ze nie pracuje ani sie nie ucze bo w tym momencie po prostu bym nie wyrobila. Dzisiaj juz nie gryzl, wiec troche dluzej pospalam. Ale pewnie kilka dni ciszy i znowu kilka dni gryzienia A on jest tak wredny, ze gryzie te drzwiczki, co chalasuje jeszcze bardziej. Juz ostatnio owinelam tam recznik a on zawsze i tak znalazl jakis wystajacy kawalek Na szczescie Titu juz go nie goni. Kuki juz ranek nie ma wiec tez mu Titu nie gryzie. Mam pare pytan. Mamy nowego lokatora w domu. Mała czarna myszka. Miała isc na poczatku dla kotka ale bylo mi jej szkoda. Taka grzeczna, caly czas spi i wogole nie wyskakuje z akwarium to postanowilismy ja zostawic. Je jak mala mroweczka w stosunku do swinek. I tu moje pytanie. Co taka myszka je? Daje jej narazie sucha karme od swinek, marchewke,suchy chleb (tory wczoraj przez dwie godziny chrupala ), troszke sianka i wody w miseczce (czy myszka musi miec wode?) W akwarium ma domek zrobiony z pudelka i sobie w nim slodko spi. Daje sie brac na rece, nie gryzie i nie ucieka wogole, daje sie glaskac. Taka spokojna jest. Czy m yszka moze byc sama czy lepiej zeby miala druga myszke? Bo jak co to moge dokupic ale nie zrobie tego jak to nie jest konieczne.A teraz wracam do swinek. Zasadzilam im trawke na talerzu, na wacie. I takie pytanie moge im tak dac to z tym talerzem, zeby sobie same dziubaly czy lepiej uciac? No to czekam na odpowiedzi dla tych co dobrnely do konca ![]() Wklejam jeszcze fotke myszki-Hugo |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam sie na myszkach, tu Ci nie pomoge....
co do Kukiego on na pewno nie gryzie pretów ze złosliwosci, musi byc jakas przyczyna (zęby, nuda, proba zwrócenia uwagi) Probowalas smarowac prety cytryną lub wit C? zakaldam ze galazki lub cos do scierania ma w klatce Mozesz wieczorem przed pojsciem spac dac mu smakolyki, niech sie naje, moze nie bedzie w nocy wariował
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, ze nie wyrobie ![]() ale mam zatyczki do uszu więc w nocy spałam spokojnieale nie moge miec cały czaqs zatyczek, bo jak bedzie dzwonił budzik to nie usłysze;/ wogóle to mam dość, bo świnki cały czas pod matą siedzą i sypią trocinami ![]() w dodatku zwalają miski z pokarmem ![]() a co do myszki, to ja miałam chomika, a to prawie to samo ![]() myszka chyba nie musi miec towarzystwa, bo mogą zacząć się gryść, albo będzie parka, bo to ciężko rozróżnić też powinna mieć picie i suchy pokarm, możesz jej dać tez kawałeczke jakiegoś warzywa czy owocu, ale to malutko i tyle
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie Tobie dziwie ze trociny sypalas pod mate....jak wchodza pod nia to efektu nie ma.
Ja sypie piach i tak zaczepie mate ze juz pod nia mi nie wchodza... co do gryzienia pretow, moje maja gałazki i kore no i czasami kolbe i nigdy nie gryzą mi pretów.... zreszta zadna moja swinka tego nie robila hm... co wieciej w nocy sa cichutko
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi gryzie Kukuś pręty;/ ja niewiem ale to imie chyba jakieś pechowe jest
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
jak zacznie piachem sypac bo nie rozumiem
![]() jak mowilam mate zamocowalam tak ze nie ma szans aby weszly pod nia
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tem mam trociny pod mata i nie mam zamiaru ich zmienic. Swinki mi pod mate wchodza teraz i wchodzily jak mialam piasek wiec to sie nie zmieni. A do tego swinki jedza troche tych trocin i piasek tez jadly i balam sie, ze cos im sie moze stac.
Moje swinki tez maja i kolbe i galazki, do tego sianko, sucha karme i jakies warzywa na noc. Na pewno niczego mu nie brakuje on to robi z nudow raczej. Ja tez juz dawalam wate do uszu i jeszcze kladlam poduszke na to ucho na ktorym nie spalam bo inaczej sie nie da. Chlopaki tez zwalaja miske z suchym pokarmem, ale teraz zmienilam szczebelki bo tamte juz sie troche wygiely i narazie spokoj. Myszka ma marchewke i kawalek liscia z kalafioru. W takim razie nie bede kupowac drugiej, aczkolwiek ona byla z jedna w akwarium. Ta osoba nie chce nam dac wlasnie tej drugiej. Nie wiem, jednej sie pozbyla a drugiej nie odda. Hmmm niestety ale znowu sie potwierdza moje zdanie o jedynakach, ta dziewczyna jest wlasnie jedynaczka i w ciagu miesiaca chyba z 5 tych myszek kupila i sie ich zaraz pozbywala. Do tego ma szynszyla i tez juz go nie chce, teraz chce psa.... szkoda gadac. |
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on o wiele lepiej wchłania wilgoc niz trociny dlatego ja go uzywam
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
bo jak whodzą pod mate i się gonią to trociny wysypują sie za klatke i tak samo moze byc z piaskiem;/ a jak ją zamocowałas? moje są przebiegłe, bo juz nawet położyłam 2 maty a i tak sobie poradziły;/
moje tez mają np marchewke, suchy pokarm, sianko, kolbe... a wiecie co przed chwilą Kukuś zrobił? głaskałam go i położyłam na chwile na krześle, zeby nie uciekł, bo chciałam dać witamine, ale jak zobaczył za wyciągam strzykawke to zeskoczył z tego krzesła i zwiał pod meble niby nic takiego, ale mogło mu się coś stać jak skakał z tego krzesła;/
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
pokaze fotki jak wroce do domu, zamocowalam bokami i nie ma juz szans zeby wchodzily pod nia a tym bardziej jadly co jest pod nia
![]() Mirelka uwazaj an przyszlosc bo naparwde moze byc niewesolo
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no musze go pilnować, bo on ma przedziwne pomysły a Gwiazduś go papuguje EDIT: jestem chora więc wysłałam moją mame do sklepu po sianko i piasek, ale ona przyniosła tylko sianko, bo piasek kosztował 30 zł
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2008-03-06 o 20:15 |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
świnki mogą mieć łupież?
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogą miec łupiez ale..........to oznaka choroby: swierzbu badz grzybicy (raczej to drugie) Sorry za fotki, chwilowo jestem bez aparatu, ale nadrobie, obiecuje
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lepiej umyj im same tyłki, nie całe....
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niewiem bo z Gwiazdka sypie się coś białego... moze spróbowac go wykąpac?? ok ja poczekam na fotki
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Piszac 'tylki' mialam na mysli praktycznie je cale. Bloo byla kapana jakis rok temy (po ciazy umylam jej tylko pupe),a Lola nigdy (jej chyba nie wykapi, bo mimo iz jest biala, jest czysta ale smierdzi). Natomiast chlopacy cuchna, ze szok, ich kapiel nie ominie. A wogole Kuki jest caly tlusty po tej masci wiec musze go umyc. Jest cieplo, jeszcze pozniej je wysusze suszarka wiec zle nie bedzie.
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
w nizoralu jak już i zostawic go w pianie przez 5 minut, pozniej dokladnie spłukac bo inaczej go podrażni, chcoiaz jesli to grzyb to bez weta sie nie obejdzie
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
absolutnie nie moze, jest duze ryzykow ze ją uczuli, tylko nizoral, zaden inny przeciwłupieżowy szamopn, bo to nie jest typowy łupiez, tylko objaw grzybicy raczej i nie przejdzie od samego mycia
edit: w swoich zbiorach znalazlam jedna fotke gdzie jako tako widac jak mam tą matę zaczepioną, moze Ci cos pomoze, jak nie to musisz zaczekac az wróci do mnie aparat ![]() i chcialam sie pochwalic ze mam na wykarmieniu kilka ptaszkow
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2008-03-08 o 14:10 Powód: dodanie fotki |
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą matą to już tak próbowaŁAm ale świnki i tak wchodzą;/ nawet juz 2 maty próbowałam dawać i nadal to samo
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja te maty mam przyczepione do prętów a nie tylko ot tak mata włożona, nie widac tego na fotce....
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez mam 2 maty przyciete (te ktore kupowalam na początku) ale wtedy robie tak, ze pod półeczke sypie im duzo sianka one soba na nim lezą i nijako zapomninaja o podwijaniu..
mniej wiecej tak to wyglada http://images30.fotosik.pl/149/4875e99ae9a6d354.jpg
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
z drugiej strony nie mam nic i mi tam nie wchodzą, podwijały mi tylko z jednen strony, wlasnie pod półką
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

To, ze mam taka chorobe, ze caly czas jestem zmeczona i spiaca, codziennie mecze sie z 2 godz. zanim zasne, to jeszcze zasne na godzinke/pol, i Kuki mnie budzi tym gryzieniem, i znowu godzine sie mecze zeby zasnac a on caly czas gryzie. I tak w kolko. Ja spie w nocy moze ze 4 godziny. Juz nawet do sklepu nie mam sily wyjsc. Dobrze, ze nie pracuje ani sie nie ucze bo w tym momencie po prostu bym nie wyrobila. Dzisiaj juz nie gryzl, wiec troche dluzej pospalam. Ale pewnie kilka dni ciszy i znowu kilka dni gryzienia

a on o wiele lepiej wchłania wilgoc niz trociny dlatego ja go uzywam