przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 22:15   #3061
Monisia_666
Rozeznanie

Dot.: Przedłużanie włosów w domu

tually cos z twoimi obliczeniami nie tak od dony potrzeba 142 pasemka zeby miec 100g wlosów wiec trzeba za to zapłacić 284zł + presyłka bo jedno pasemko 2 zł. a nie 140 jak wyliczyłaś:P to by było za piękne :P

a Swoja droga pytanie do dony czy masz moze tez wlosy na tasmie?? na allegro nie widze wiec pytam tu?
Monisia_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 22:15   #3062
jstr24
Raczkowanie

platanie pojawia sie glownie przy zlej jakosci wlosach i niodpoweidniej ich pielegnacji...
jednak nie omija rowniez wlosow dobrej jakosci. niestety trzeba pamietac ze to wloski martwe, sa troche sztywniejsze od naszych i dlugosc tez ma znaczenie.
jednym wloski placza sie wiecej innym mniej nie ma na to regoly
jstr24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 22:17   #3063
jstr24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monisia_666 Pokaż wiadomość
tually cos z twoimi obliczeniami nie tak od dony potrzeba 142 pasemka zeby miec 100g wlosów wiec trzeba za to zapłacić 284zł + presyłka bo jedno pasemko 2 zł. a nie 140 jak wyliczyłaś:P to by było za piękne :P

dokladnie
Stary 2007-05-23, 22:22   #3064
tually
Raczkowanie

Ajć... przepraszam. Rzeczywiście sie pomyliłam Macie racje. Nie wiem już nawet jak ja to liczyłam No i teraz dalej nie wiem co lepsze... Jeszcze mam czas, może ktoś przetestuje je i skomentuje.
tually jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 22:26   #3065
tually
Raczkowanie

Na tych niektórych aukcjach angela_2013 pisze ze włosy są "tangle free" i są one droższe. Wyjaśnia też ze się nie filcują ani nie plączą. Wiecie coś na ten temat?
Stary 2007-05-23, 22:39   #3066
ppinka7
Raczkowanie

dziewczyny strasznie przepraszam ale wprowadziłam Was w błąd włoski od angeli2013 są po 0,05g
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=196968697
ppinka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 22:51   #3067
tually
Raczkowanie

Ale to akurat te, bo np ja patrzyłam na inne i były po 1g... Chyba różnie ma na rożnych aukcjach.
Stary 2007-05-23, 22:53   #3068
jstr24
Raczkowanie

ma rowniez wlosy 1g dlugosci 50cm.
wlosy dl 45cm sa oczywiscie troche lzejsze. wiadomo- im dluzsze pasemko, tym wieksza musi byc jego waga
Stary 2007-05-23, 22:59   #3069
tually
Raczkowanie

No tak... ja sprawdzałam tylko 50 i 60 cm krótsze nie dla mnie bo swoje mam już dosyć długie. Przymierzałam włoski mojej mamy 40cm i wystawały za moje (przyłożone od samego dołu) jedynie o jakieś 5-8 cm . 50 cm to minimum dla mnie.
Stary 2007-05-24, 00:44   #3071
Xenia
Rozeznanie

A wiec dziewczyny powiem Wam , ze ja rowniez zamowilam 150 pasemek (1 g) u pani Angeli , z tym tylko , ze teraz w sobote bede miala przedluzanie .
Jestem glupia ale boje sie tej metamorfozy , bo od kilku miesiecy mam moje lichotki.
Wlosy jakie beda nie wiem , choc nie ukrywam , ze sam ich opis mnie przekonuje .
Jesli chodzi o cene , no coz ... Jakos ma swoja cene i skoro dam na wstepie wiecej ale wiem , ze po krotkim czasie nie bede miala na glowie poplatanego siana a i same wlosy bede mogla uzyc ponownie i ponownie ( koszty wiele nizsze ) jestem w stanie uzbierac i wydac .
Mialam juz wlosy przedluzane 2 razy ale mam znajome , ktore przedluzaja ciagle i wiem jedno : chytry dwa razy traci . W tej kwestii niestety trzeba postawic na jakosc.
Jesli chodzi o pania angele moge powiedziec tyle : nie znam jej jeszcze ale jest niezwykle kontaktowa , mila i zawsze odpisuje , wyjasniajac obszernie to co chce sie wiedziec .
To ona uswiadomila mnie , ze nie nalezy sie sugerowac iloscia pasemek ( bo tak sie utarlo i mowimy : ile pasemek potrzeba ) - ale ich waga .
Ja nie wiedzialam o tym i kupilam przeplacone badziewie , jako 100 sztuk , szkoda tylko , ze wagowo odpowiadaja tylko 50 normalnym. Ot madry Polak po szkodzie .
Przyjade to dam Wam foty .
Ocenie wlosy , choc majac wybor wole tysiac razy bardziej indyjskie od naszych europejskich . Indyjskie sa trwalsze , grubsze ,mocniejsze i wbrew pozorom na glowie sie nie odznaczaja o ile kolor umiejetnie dobrany .
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 07:37   #3072
padorek
Przyczajenie

GG do padorek Send a message via Skype™ to padorek
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Cytat:
Napisane przez tually Pokaż wiadomość
Microringi to na zimno(ściska się je), a ultra dzwięki to keratyną(stapia się keratynę). Coś pokręciłaś
być moze microringi to także metoda na zimno jednak nie chodziło mi o tą metodę.dostałam na forum opis tej metody i tam o microrongach nie było mowy (chyba,że coś przeoczyłam),cena metody przedłużania za pomoca ultradzwiekow kształtowała się w okolicach 3500-4500,tam każde pasemko zakończone jest polimerem.Chciałam poprostu poznać opinie osób które miały już doświadczenia związane z tą metodą.
Jeżeli chodzi o keratyne- za pomoca ultradzwieków ona staje się eleastyczna i keratynę roluje się w palcach i jest to także metoda tzw.na zimno.(cena ok.1500)
padorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 07:50   #3073
ppinka7
Raczkowanie

Z niecierpliwością czekam na fotki i trzymam kciuki
Stary 2007-05-24, 08:00   #3074
tually
Raczkowanie

No to ja czekam na twoją recenzję a potem zdecyduję. Będę robić na keratynę, więc na pewno nie bede mogła ich używać tak długo jak ty, ale nawet nie planuje kolejnego przedłużanie.
Stary 2007-05-24, 08:02   #3075
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez padorek Pokaż wiadomość
być moze microringi to także metoda na zimno jednak nie chodziło mi o tą metodę.dostałam na forum opis tej metody i tam o microrongach nie było mowy (chyba,że coś przeoczyłam),cena metody przedłużania za pomoca ultradzwiekow kształtowała się w okolicach 3500-4500,tam każde pasemko zakończone jest polimerem.Chciałam poprostu poznać opinie osób które miały już doświadczenia związane z tą metodą.
Jeżeli chodzi o keratyne- za pomoca ultradzwieków ona staje się eleastyczna i keratynę roluje się w palcach i jest to także metoda tzw.na zimno.(cena ok.1500)
Jedna osoba wypowiadała się, że miała. O ile dobrze pamiętam to nie chwaliła aczkolwiek te włosy mogły być źle zrobione. Przejrzyj parę stron wstecz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 08:11   #3076
padorek
Przyczajenie

GG do padorek Send a message via Skype™ to padorek

Cytat:
Napisane przez lilaweneda Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
W tej chwili przedłużam na microringi w szczególnych przypadkach łacze ta metode z keratynową by uzyskać najlepszy efekt w wygladzie włosów klientki niestety nie przedłuzam włosów ultradźwiekami robi to w szczecinie studio Alexander ale koszt tego zabiegu u nich to 1200zł wyjeżdzam jutro do holandiina na 10 dni(tam tez pracuje) i mysle ze po powrocie postaram sie równiez wprowadzić do swojej oferty przedłuzanie ultradzwiekami,ale to bedzie zalezne od czasu w jakim zakupie dobry sprzęt wiec jak narazie tylko mikroringi pozdrawiam serdecznie
dziekuję za odpowiedz.pozdrawiam
padorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 09:50   #3077
d_o_n_a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monisia_666 Pokaż wiadomość

a Swoja droga pytanie do dony czy masz moze tez wlosy na tasmie?? na allegro nie widze wiec pytam tu?
Nie posiadam włosów na taśmie...
Jezeli chodzi o pasemka 1g to rzeczywiscie wygladaja bardzo pieknie bo sa grube i mniej trzeba ich zalozyc...ale czesto pasemko 1g jest za ciezkie dla naszych wloskow tzn. dla ilosci wlosow do ktorej przyczepione jest pasemko i po prostu urywa sie wraz z naszymi!!! Prosze o tym pamietac! Na pasemka 1g moga sobie pozwolic osoby o swoich gestych i mocnych włosach!
d_o_n_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 09:53   #3078
d_o_n_a
Przyczajenie

Croopery, tueljki zakłada się na książeczkę - łączenie jest bardzo bardzo małe - mniejsze niż w keratynie!!! I 100% włosów przez cały okres noszenia. Składanie ich na płasko to tylko połowa pracy. Jednak aby zlożyć tulejjke na książeczkę potrzbne są specjalne szczypce...nie wystarczą te na allegro za 10zł neistety
d_o_n_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 13:24   #3079
milcia23
Raczkowanie

O tym że 1 gramowe pasemka są dużym obciazeniem dla naszych włosów też słyszałam. A moje pasemka były cieńsze a mimo to ledwo je wepchnełam do mikroringów M razem z moimi włosami.

http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ ,

http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ ,

http://www.schronisko.net/

Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa!

milcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 13:29   #3080
ppinka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d_o_n_a Pokaż wiadomość
Nie posiadam włosów na taśmie...
Jezeli chodzi o pasemka 1g to rzeczywiscie wygladaja bardzo pieknie bo sa grube i mniej trzeba ich zalozyc...ale czesto pasemko 1g jest za ciezkie dla naszych wloskow tzn. dla ilosci wlosow do ktorej przyczepione jest pasemko i po prostu urywa sie wraz z naszymi!!! Prosze o tym pamietac! Na pasemka 1g moga sobie pozwolic osoby o swoich gestych i mocnych włosach!
niemam gęstych włosów ale dosyć zdrowo wyglądaja ale po tym co napisałaś ze pasemko może się urwać wraz z moimi włosami jestem przerażona
Stary 2007-05-24, 15:18   #3081
tually
Raczkowanie

no ale dla 60cm włosów lepszy 1 g, czyli dla mnie chyba lepiej. Zobaczę później.
Stary 2007-05-24, 16:28   #3082
ppinka7
Raczkowanie

nie wiedziałam że wybór włosów jest taki ciężki
Stary 2007-05-24, 17:06   #3083
tually
Raczkowanie

oj tak... jeśli się nie ma sprawdzonego dostawcy to bardzo trudny wybór.
Stary 2007-05-24, 18:53   #3084
Xenia
Rozeznanie

No tak , pasemko gramowe jest ciezsze ale przeciez normalne jest , ze wtedy pasemko naturalne do ktorego mocujemy przedluzone w zwiazku z tym tez musi byc dobrane grubsze . Musi byc przeciez jakas rownowaga .
A tak swoja droga ja jestem zdania , ze jak ktoras ma ladne wlosy to nie musi przedluzac i ich dodatkowo upiekszac .Zauwazylam wsrsod znajomych , ze wiekszosc z nich wcale nie musi ale chce podazyc za terazniejsza moda , czyms innym .
To samo z przedluzaniem paznokci . Niektore maja naprawde piekne i zdrowe a sobie tipsy funduja .Bezsens.
Ja mam brzydkie , wiec raczej wyboru nie mam .
Stary 2007-05-24, 19:12   #3085
tually
Raczkowanie

A ja się z tobą nie zgodzę. Raczej boją się ryzykować i narażać swoje ładne i zdrowe włosy na jakieś obciążenia. Na pewno większość z nas tutaj bardzo się zastanawiała czy w ogóle warto przedłużać i jak to będzie wyglądało po zdjęciu włosów.

Takie moje zdanie
Stary 2007-05-24, 20:20   #3086
ppinka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tually Pokaż wiadomość
A ja się z tobą nie zgodzę. Raczej boją się ryzykować i narażać swoje ładne i zdrowe włosy na jakieś obciążenia. Na pewno większość z nas tutaj bardzo się zastanawiała czy w ogóle warto przedłużać i jak to będzie wyglądało po zdjęciu włosów.

Takie moje zdanie
czytasz w moich myślach
Stary 2007-05-24, 21:25   #3087
Xenia
Rozeznanie

Z tym tylko , ze wy piszecie o dziewczynach z tego forum a ja napisalam zgodnie z prawda o swoich znajomych , ktore podazaja za moda .Jedno z drugim nie ma nic wspolnego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 21:48   #3088
Xenia
Rozeznanie

Ja mialam metoda ultradzwiekowa . Nie bylam zadowolona poniewaz nienawidze niechlujstwa . Tym bardziej , ze za tak wysoka cene trzeba wymagac roboty na medal.Robilam za granica dawno temu , gdy w Polsce jeszcze bylo cicho na ten temat, zreszta nie znalam sie i myslalam , ze tylko ta metoda i ta cena jest dostepna.
Zgrzewy byly formowane palcami na szybko , nierowno , nieproporcjonalnie dobrane pasemka i choc osoby patrzace na mnie nie dostrzegly nic to ja jak najbardziej . Drugi raz mialam tradycyjnie keratyna i jesli chodzi o wytrzymalosc tych ultradzwiekowych jak i keratynowych ...to samo . Wlosy wyczesuja sie delikatnie, pojedynczo ,jednak nie ma mowy o wypadaniu calych pasemek podczas zwyklej pielegnacji .Roznica w cenie jest .
Pojutrze znowu ide na keratyne . Wlosy mi zaczely wypadac ale u mnie i przy mojej chorobie to normalne.
Acha . O wypadaniu wlosow moge juz napisac ksiazke i nawet przeszlam rozne badania min .cebulek i powiem jedno , jak zaprzestalam suszenia ,farbowania , krecenia i torturowania wlosow (ciagle odzywki ) wypadaly w takim samym stopniu jak sobie dalam wsciekla z tym wszystkim spokoj.
Jak ktos bierze antybiotyki od dermatologa i wydaje mu sie , ze problem wstrzymal a tymczasem tkwi on gdzie indziej np. na podlozu kobiecym (problemy z hormonami ) nie wskura tymi tabletkami nic. Zreszta to nie watek o wypadaniu ...
Stary 2007-05-24, 22:20   #3089
ppinka7
Raczkowanie

pewnie masz rację, bo przecież ludzie są różni

Ja akurat chcę przedłużyć sobie włoski bo moje są bardzo cienkie od zawsze opcja włosów rozpuszczonych zupełnie odpada nawet w kucyku wyglądają jak "mysi ogonek".Chciałabym mieć wkońcu długie i gęste włosy ale też boję sie o swoje. Wybrałam metodę na mikroringi z silikonem a jeśli chodzi o pasemka to moich do mikroringa włoże znacznie więcej niż doczepianych. Mam nadzieję ze to zapobiegnie wyrywaniu się moich włosów.
Stary 2007-05-24, 22:32   #3090
tually
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xenia Pokaż wiadomość
Ja mialam metoda ultradzwiekowa . Nie bylam zadowolona poniewaz nienawidze niechlujstwa . Tym bardziej , ze za tak wysoka cene trzeba wymagac roboty na medal.Robilam za granica dawno temu , gdy w Polsce jeszcze bylo cicho na ten temat, zreszta nie znalam sie i myslalam , ze tylko ta metoda i ta cena jest dostepna.
Zgrzewy byly formowane palcami na szybko , nierowno , nieproporcjonalnie dobrane pasemka i choc osoby patrzace na mnie nie dostrzegly nic to ja jak najbardziej . Drugi raz mialam tradycyjnie keratyna i jesli chodzi o wytrzymalosc tych ultradzwiekowych jak i keratynowych ...to samo . Wlosy wyczesuja sie delikatnie, pojedynczo ,jednak nie ma mowy o wypadaniu calych pasemek podczas zwyklej pielegnacji .Roznica w cenie jest .
Pojutrze znowu ide na keratyne . Wlosy mi zaczely wypadac ale u mnie i przy mojej chorobie to normalne.
Acha . O wypadaniu wlosow moge juz napisac ksiazke i nawet przeszlam rozne badania min .cebulek i powiem jedno , jak zaprzestalam suszenia ,farbowania , krecenia i torturowania wlosow (ciagle odzywki ) wypadaly w takim samym stopniu jak sobie dalam wsciekla z tym wszystkim spokoj.
Jak ktos bierze antybiotyki od dermatologa i wydaje mu sie , ze problem wstrzymal a tymczasem tkwi on gdzie indziej np. na podlozu kobiecym (problemy z hormonami ) nie wskura tymi tabletkami nic. Zreszta to nie watek o wypadaniu ...
Czyżby to jakaś aluzja do mojej wypowiedzi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości