Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-06, 11:31   #3061
Panterka1313
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

AISHA pokaże ci całą torbę jak pojadę na wieś

SYLWI tez mnie przeraziła liczba opcji podchodziłam do niego już ze 3 razy

Łupy spod domu będzie w czym spać i może nawet coś do chodzenia się nada choć patrzyłam głównie pod spanie. Rękawy do ucinania i załapałam się na pieluchy
Mistrz drugiego planu to kawałek psa jadl marchewke na dywanie 20180606_122519.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-06-06, 11:31   #3062
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ja już po usg 3trym, wszystko w najlepszym porządku, jestem przeszczęśliwa ma trochę włosków i pięknie mrugał oczkami ❤️ synek waży 1700g (31t3d), gin mówi, że to idealna waga jak na ten moment

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:33   #3063
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Nie wiem, nie mam pojecia dlaczego, ale teraz jest mi juz po prostu przykro. Staram sie jakos cieszyc by malemu nie fundowac stresu, ale zachowanie tzeta mnie dobija. Jakby na sile probowal corke wciskac w to wszystko i nie mogl zrozumiec, ze ona nie nalezy do mojej rodziny.

Lekarz mowil, ze mniejszy stres i mniejsze zlo, ze umawiam sie, robia naciecie i mam spokoj, ze dziecko bez stresu wyjdzie, ze lepiej sie moge goic niz naciecie w kroczu, ze oszczedze sobie bolu i meczarni.

Nie ingeruje tu w temat co lepsze cc czy sn, ale przepraszam ze to napisze... Jaki lekarz daje takie durne argumenty... CC to poważna operacja. A tekst ze dziecko wyjdzie bez stresu juz w ogole jest bzdurny do potęgi!
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:43   #3064
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Lekarz mowil, ze mniejszy stres i mniejsze zlo, ze umawiam sie, robia naciecie i mam spokoj, ze dziecko bez stresu wyjdzie, ze lepiej sie moge goic niz naciecie w kroczu, ze oszczedze sobie bolu i meczarni.

Ja też nie chcę tutaj ingerować co lepsze, bo sama będę miała cc, ale wszystko co Ci powiedział lekarz to dla mnie stek bzdur mniejszy stres? Dla kogo? Ja byłam mega zestresowana cesarką, bardzo bardzo bardzo. Mniejsze zło? Dla kogo? Przecież to operacja, mogą być komplikacje, itp itd tfu tfu! Dziecko wychodzi bez stresu? No akurat dla dziecka CC to duży stres, bo zostaje wyjęte z brzucha "bez zapowiedzi". Gojenie rany? Akurat moja się goiła idealnie, ale mam kilka znajomych, gdzie mega się męczyły ze stanem ropnym i innymi komplikacjami. Szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze o lekarzu, który "poleca" CC swoim pacjentkom, bo to "lepszy wybor". Mam nadzieję, ze się nie pogniewasz za mój wywód.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:46   #3065
Panterka1313
Zadomowienie

KROLEWNA zazdroszczę usg tym bardziej 3d

CHLO idź na konsultacje do kogoś innego może ten lekarz po prostu hurtem robi cc

Stary 2018-06-06, 11:56   #3066
Chloestic
Zakorzenienie

To jeden z najlepszych chirurgow plastycznych w Polsce i Europie. Ma swoja bardzo znana klinike, ja u niego biust robilam, bylam na co rocznej kontroli i od razu pogadalam na ten temat. Bede to konsultowala ze swoim ginekologiem.

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:57   #3067
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Nie ingeruje tu w temat co lepsze cc czy sn, ale przepraszam ze to napisze... Jaki lekarz daje takie durne argumenty... CC to poważna operacja. A tekst ze dziecko wyjdzie bez stresu juz w ogole jest bzdurny do potęgi!
Popieram!

Oj dziewczyny straszycie tym pakowaniem toreb do szpitala. Ja to miałam zrobić na miesiąc przed, ale jeszcze trochę Was poczytam to się pewnie szybciej do tego zabiorę. Jeszcze nawet nie zrobiłam zakupów rzeczy, których mi brakuje. Mam tylko to co po starszym dziecku + pieluchy i ubranka.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:09   #3068
sylwia1906
Zadomowienie

Czyli jak dobrze zrozumiałam to chirurg plastyczny wydał tą opinie, a nie ginekolog? To szczerze mówiąc bardziej opierałabym się na opinii zaufanego ginekologa (np. Ten Twój ordynator u którego chcesz rodzić). Może on liczy na to, że od razu pójdziesz do niego bliznę po cc usuwać?

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:18   #3069
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, nie mam pojecia dlaczego, ale teraz jest mi juz po prostu przykro. Staram sie jakos cieszyc by malemu nie fundowac stresu, ale zachowanie tzeta mnie dobija. Jakby na sile probowal corke wciskac w to wszystko i nie mogl zrozumiec, ze ona nie nalezy do mojej rodziny.

Ciekawe jak chirurg plastyk wydał opinie o cc. Skoro Ty masz umięśniony brzuch, rozejscie się mięśni go nie obchodzi? Dziwne....

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:23   #3070
Chloestic
Zakorzenienie

tak, chirurg plastyczny, ale nie byle jaki, mysle, ze przy tym jakie korzysci mu przynosi cala klinika, to koszt usuniecia blizny jest dla niego czyms za co kupi sobie waciki, wiec raczej nie o to chodzi, do tego jest dla mnie najlepszym plastykiem, a z kilkoma mialam juz do czynienia, wiec troche inaczej na niego patrze pewnie

moje 2 klientki tez robily cesarki na zyczenie, siwiec tez, mysle, ze to swego rodzaju brzydko nazwe hmmm moze nie moda, ale trend i strach, mniejszy strach dla osob, ktore sa po operacjach plastycznych, bo ja sie ciecia nie boje absolutnie, mialam robiony nos, biust, dla mnie to ciecie az takie stresujace nie bedzie, bardziej chodzi o dziecko

nie znam sie i nie interesowalam sie tym tematem jeszcze, musze to dokladnie przemyslec i pogadac z ginekologiem, bo prawda jest taka, ze czasami ciecie w kroczu gorzej sie goi, niz dobrze zrobiona cesarka, ja chcialam rodzic naturalnie, nie myslalam o cc, wczoraj zaburzyl moje myslenie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Ciekawe jak chirurg plastyk wydał opinie o cc. Skoro Ty masz umięśniony brzuch, rozejscie się mięśni go nie obchodzi? Dziwne....

dokladnie Alingles, o tym wlasnie myslalam, ze ciecie moze zle wplynac na stan moich miesni brzucha.....

wiecie ja mialam podejscie troche luzne, po prostu pojade do szpitala i urodze jak natura pozwoli
Stary 2018-06-06, 12:29   #3071
sylwia1906
Zadomowienie

Dużo osób chce cc na życzenie ze strachu przed porodem naturalnym, bólem porodowowym itp. Ja też tak mam i jakbym miała wybór to wybieram cc. Ale dziwi mnie fakt, że lekarz tak doradza, bez konkretnych wskazań medycznych

Stary 2018-06-06, 12:32   #3072
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja już po usg 3trym, wszystko w najlepszym porządku, jestem przeszczęśliwa ma trochę włosków i pięknie mrugał oczkami ❤️ synek waży 1700g (31t3d), gin mówi, że to idealna waga jak na ten moment
Gratulacje! wspaniałe wieści! Już nie mogę się doczekać swojej wizyty!
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:39   #3073
NoBoTak
Rozeznanie

Cięcie może się goic dobrze lub źle, zarówno krocza jak brzucha (ile porodów tyle opinii) , a przy sn istnieje jeszcze ewentualność ze może nie być żadnego cięcia. Jednak cc to brutalne i nagłe wyciągnięcie dziecka z brzucha - tu przewagę ma sn i to bezsprzecznie

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Dużo osób chce cc na życzenie ze strachu przed porodem naturalnym, bólem porodowowym itp. Ja też tak mam i jakbym miała wybór to wybieram cc. Ale dziwi mnie fakt, że lekarz tak doradza, bez konkretnych wskazań medycznych

Dokładnie.
Stary 2018-06-06, 12:44   #3074
Panterka1313
Zadomowienie

30 tydz mi stukna

Stary 2018-06-06, 12:49   #3075
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Cięcie może się goic dobrze lub źle, zarówno krocza jak brzucha (ile porodów tyle opinii) , a przy sn istnieje jeszcze ewentualność ze może nie być żadnego cięcia. Jednak cc to brutalne i nagłe wyciągnięcie dziecka z brzucha - tu przewagę ma sn i to bezsprzecznie

szczerze mowiac tego naciecia tez sie az tak nie boje

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość

ja sie nie boje sn, wiec podejrzewam, ze pojde na zywiol

dla mnie przewaga sn, to glownie szybszy powrot do formy i normalnego zycia, jakies przezycie wewnetrzne, mysle, ze mam mocne miesnie i latwiej go wypchne(moze sie myle, nie wiem ), no i przede wszystkim przy cesarce przetna mi miesnie brzucha, a to dla mnie argument nr 1 by tego nie robic, nie po to nad nimi tyle pracowalam, a nie wiem co bedzie potem
Stary 2018-06-06, 12:57   #3076
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

dla mnie przewaga sn, to glownie szybszy powrot do formy i normalnego zycia, jakies przezycie wewnetrzne, mysle, ze mam mocne miesnie i latwiej go wypchne(moze sie myle, nie wiem ), no i przede wszystkim przy cesarce przetna mi miesnie brzucha, a to dla mnie argument nr 1 by tego nie robic, nie po to nad nimi tyle pracowalam, a nie wiem co bedzie potem
Przewaga sn jest jeszcze taka, że odrazu po porodzie możesz wstac i byc przy maluszku. Przy cc trzeba leżeć plackiem. Dla mnie to też ogromny argument, żeby dzidziusia mieć caly czas przy sobie
Stary 2018-06-06, 12:57   #3077
alingles
Zadomowienie

Cytat:

Trzymaj się swojego założenia, życzę Ci żeby się udało po Twojej myśli. A cc będzie koniecznością w przypadku zagrożenia.
Bo jednak dużo pracy wlozylas w swoją figurę a nigdy nie wiadomo jak zszyja mięśnie, skórę..
No chyba, że będzie od razu plastyk zszywal..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2018-06-06, 13:15   #3078
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Przewaga sn jest jeszcze taka, że odrazu po porodzie możesz wstac i byc przy maluszku. Przy cc trzeba leżeć plackiem. Dla mnie to też ogromny argument, żeby dzidziusia mieć caly czas przy sobie

a to tez jedni sobie chwala, inni twierdza, ze trzeba odpoczac i sie wyspac, wiecie ile ludzi, tyle opinii, na glowe mozna dostac sluchajac wszystkiego
Stary 2018-06-06, 13:24   #3079
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
a to tez jedni sobie chwala, inni twierdza, ze trzeba odpoczac i sie wyspac, wiecie ile ludzi, tyle opinii, na glowe mozna dostac sluchajac wszystkiego
Ale oczywiście, trzeba mieć zdrowy rozsądek i wybrać dla siebie najlepszą opcję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-06, 13:44   #3080
aga_89_4
Raczkowanie

Dzięki Aniu, tak się właśnie zastanawiałam czy taki miękki, mało nabity rogal będzie wystarczający Teraz mnie upewniłaś że tak Jeżeli chodzi o torbę to bym zrobiła tak jak proponowała Sylwia - wygospodarowałabym półkę gdzie bym miała odłożone potrzebne rzeczy i listę tych dodatkowych. Też zamierzam skorzystać z tego pomysłu, jakoś spakowana torba kojarzy mi się z kuszeniem losu
Chloe mi się wydaje - chociaż to absurdalne, wiem - że Twój Tż jakoś tak podświadomie dąży do połączenia Was w jedną wielką rodzinę. Jestem pewna że zależy mu zarówno na córce jak i na Tobie i synku i dlatego próbuje pogodzić jedno z drugim. Tylko niestety ulega kaprysom córki, która ewidentnie jest zazdrosna o Ciebie i małego a to nie tędy droga :/

Królewna1986 - świetne wieści, gratuluję wyników!
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 14:32   #3081
Stella275
Nawiedzona PeMa

Możecie sobie pogratulować, po rozmowach odnośnie prania i prasowania wczoraj posegregowałam ciuszki ( Gosia przybijamy piątkę bo zrobiłam dokładnie to samo co Ty ) i się zastanawiam skąd się tego aż tyle nazbierało. Niestety z praniem muszę się wstrzymać bo nie mam wodociągów w domu a wodę z własnej studni i przez te temperatury znacznie obniżył nam się poziom wody. Na bieżące sprawy jest ale raczej na kilka pralek dodatkowego prania póki co nie ma szans więc zaklinam deszcz
Oprócz tego puściłam jeszcze zamówienie i zostało tak na prawdę do dokupienia pampersy, kosmetyki dla młodego, dla mnie staniki do karmienia i powiedzcie czy na materacyk do wózka są jakieś specjalne prześcieradła??? I to by było na tyle, pozostaje tylko wszystko ładnie zacząć układać do połowy lipca chcę mieć zamknięte wszystko żeby spokojnie czekać na poród.

Ania bardzo się cieszę że jesteś już w domu, mała pewnie też szczęśliwa że ma mamę koło siebie

Krolewna gratulacje udanej wizyty

Chloestic ja decyzje o cc konsultowałabym przede wszystkim z ginekologiem, a najważniejszą kwestią byłyby dla mnie poważne wskazania medyczne. Chociaż znam kilka osób które miały cesarki na żądanie bo tak bardzo bały się porodu. Ja jednak skłaniam się ku naturalnemu porodowi A co do tż gdyby po raz kolejne podważał moje słowa w obecności dziecka po prostu bym się spakowała i wyszła- niech się cieszy ze spotkań z córką ale bez ciebie. Za chwile na świecie będzie wasz synek który będzie potrzebował znacznie więcej uwagi niż jego córka. Osobiście bym sobie nie pozwoliła na stawianie obcego dziecka dla mnie ponad własne, a mam takie wrażenie że on już wprowadził hierarchię ważności.

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:11   #3082
fikumiku1
Raczkowanie

Chlo decyzja jest Twoja ale uważam że tak jak ginekolog nie powinien Ci doradzac jakie implanty wybrać, tak chirurg nie powinien w tak jednoznaczny sposób wypowiadać o wyższości cc nad sn. Szczególnie, że argumenty ma bardzo słabe.

Co do blizny- można nie mieć wcale nacietego krocza. Wystarczy się przygotować

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:26   #3083
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Ja użyje kreatora ze strony szkoły rodzenia pozaznaczam co trzeba coś dopisze w pole dodatkowe do każdej podkategorii klikne drukuj i po sprawie potem jedynie się podpisze

Moja torba musi być spakowana zwłaszcza że połowa rzeczy jest na wsi a połowa w mieście np wszystkie baby i chemia są na wsi a moje ubrania, przekąski itp w mieście. Karta i dowód ciągle ze mną nawet w spożywczaku. No i finalnie torba będzie siedzieć w mieście a druga niezbędne minimum na dwa dni na wsi wrazie jakbym tam musiała do szpitala

A to nie będziesz miała CC? Tam chyba planu porodu nie potrzeba....

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2018-06-06, 15:38   #3084
forester
Zadomowienie

Ja szczerze powiedziawszy im więcej czytam tym bardziej boje się drugiego cc i powikłań po. Bo cc to nie sam brzuch i blizna to tez kręgoslup, zrosty, endometrioza, konsekwencje znieczulenia itp. Po samej cesarce zebrałam się szybko. 12 godzin po byłam po prysznicu w makeupie i goniłam tż zeby mi przywiózł córkę

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:47   #3085
Panterka1313
Zadomowienie

ALI jeszcze nie wiem czy ostatecznie z "papierka" skorzystam

Stary 2018-06-06, 15:55   #3086
sylwia1906
Zadomowienie

Wróciłam od lekarza. Wszystko ok. Mała waży 1300g (28t6d) i jest tradycyjnie głową w dół Ponoć optymalna waga małej do porodu dla mnie to 2900-3000, ale nie wiem co jak ją za bardzo utucze? Pewnie będę się stresować o każdy gram powyżej 3kg później

Stary 2018-06-06, 16:14   #3087
ania9o
Zakorzenienie

Wczoraj nie miałam na to czasu ale dzisiaj zerknęłam na moje zamówienie o którym Wam pisałam z podkladami itp. Zamówiłam też wtedy jedną butelkę Avent i kurcze, straszna tandeta... przy Asi miałam butelki tomme tippee i jakościowo wydawały mi się o wiele wiele lepsze... kupiłam jedną bo zamierzam kp ale po wcześniejszych przygodach chciałam się zabezpieczyć. Ale chyba kupię coś innego. No kompletnie nie podoba mi się ta butelka...

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 16:18   #3088
Bitamina
Raczkowanie

Cześć Wszystkim.

Sylwia i Królewna, gratuluję udanej wizyty, Królewna,czy Twój dzidziuś też już główkowo ułożony?

Ja też miałam przed chwilą Usg 3 trymestru, ogólnie dobrze, mała ma 1590 (31+4) więc tak jak myślałam, mało, ale nie za mało. Płci dziś nie chciała pokazać. Za to ma bujną czupryne, ciekawa tylko jestem czy kolor włosów po mamie czy tacie

Martwi mnie natomiast położenie pośladkowe. Lekarz mówi że mam dość mało wód więc może być trudno jej się obrócić, że około 35 tygodnia sprawdzić jeszcze raz i w razie czego planować cesarke. W przeciwieństwie do Chloe ja marzę o porodzie naturalnym, ćwiczę aktywne pozycje porodowe i nie mam zdrowotnie żadnych przeciwwskazań. Lekarz powiedział żeby się trochę poruszać bo to grawitacja działa na dzidzie że się obraca, ale jestem dość zaniepokojona..

Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 16:21   #3089
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Możecie sobie pogratulować, po rozmowach odnośnie prania i prasowania wczoraj posegregowałam ciuszki ( Gosia przybijamy piątkę bo zrobiłam dokładnie to samo co Ty ) i się zastanawiam skąd się tego aż tyle nazbierało. Niestety z praniem muszę się wstrzymać bo nie mam wodociągów w domu a wodę z własnej studni i przez te temperatury znacznie obniżył nam się poziom wody. Na bieżące sprawy jest ale raczej na kilka pralek dodatkowego prania póki co nie ma szans więc zaklinam deszcz
Oprócz tego puściłam jeszcze zamówienie i zostało tak na prawdę do dokupienia pampersy, kosmetyki dla młodego, dla mnie staniki do karmienia i powiedzcie czy na materacyk do wózka są jakieś specjalne prześcieradła??? I to by było na tyle, pozostaje tylko wszystko ładnie zacząć układać do połowy lipca chcę mieć zamknięte wszystko żeby spokojnie czekać na poród.

Ania bardzo się cieszę że jesteś już w domu, mała pewnie też szczęśliwa że ma mamę koło siebie

Krolewna gratulacje udanej wizyty

Chloestic ja decyzje o cc konsultowałabym przede wszystkim z ginekologiem, a najważniejszą kwestią byłyby dla mnie poważne wskazania medyczne. Chociaż znam kilka osób które miały cesarki na żądanie bo tak bardzo bały się porodu. Ja jednak skłaniam się ku naturalnemu porodowi A co do tż gdyby po raz kolejne podważał moje słowa w obecności dziecka po prostu bym się spakowała i wyszła- niech się cieszy ze spotkań z córką ale bez ciebie. Za chwile na świecie będzie wasz synek który będzie potrzebował znacznie więcej uwagi niż jego córka. Osobiście bym sobie nie pozwoliła na stawianie obcego dziecka dla mnie ponad własne, a mam takie wrażenie że on już wprowadził hierarchię ważności.
Są podklady wodoodporne na materac a pod prześcieradło. Ja mialam przy synku z motherhood

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim.

Sylwia i Królewna, gratuluję udanej wizyty, Królewna,czy Twój dzidziuś też już główkowo ułożony?

Ja też miałam przed chwilą Usg 3 trymestru, ogólnie dobrze, mała ma 1590 (31+4) więc tak jak myślałam, mało, ale nie za mało. Płci dziś nie chciała pokazać. Za to ma bujną czupryne, ciekawa tylko jestem czy kolor włosów po mamie czy tacie

Martwi mnie natomiast położenie pośladkowe. Lekarz mówi że mam dość mało wód więc może być trudno jej się obrócić, że około 35 tygodnia sprawdzić jeszcze raz i w razie czego planować cesarke. W przeciwieństwie do Chloe ja marzę o porodzie naturalnym, ćwiczę aktywne pozycje porodowe i nie mam zdrowotnie żadnych przeciwwskazań. Lekarz powiedział żeby się trochę poruszać bo to grawitacja działa na dzidzie że się obraca, ale jestem dość zaniepokojona..

Pierwszy syn tez byl ułożony posladkowo i odwrocil się dopiero w okolicach 38 tygodnia gdy lekarz juz nie dawal żadnych szans że sie obróci. Ale bardzo dużo wtedy chodzilam, kucalam itd zeby właśnie sprowokowac go do zmiany pozycji wiec nie martw się, jeszcze wszystko mozliwe

Edytowane przez NoBoTak
Czas edycji: 2018-06-06 o 16:23
Stary 2018-06-06, 16:24   #3090
Bitamina
Raczkowanie

Stella, to będę walczyć

Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości