![]() |
#3061 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
AISHA pokaże ci całą torbę jak pojadę na wieś
SYLWI tez mnie przeraziła liczba opcji podchodziłam do niego już ze 3 razy Łupy spod domu będzie w czym spać i może nawet coś do chodzenia się nada choć patrzyłam głównie pod spanie. Rękawy do ucinania i załapałam się na pieluchy Mistrz drugiego planu to kawałek psa jadl marchewke na dywanie 20180606_122519.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3062 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po usg 3trym, wszystko w najlepszym porządku, jestem przeszczęśliwa
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3063 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie chcę tutaj ingerować co lepsze, bo sama będę miała cc, ale wszystko co Ci powiedział lekarz to dla mnie stek bzdur ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zadomowienie
|
KROLEWNA zazdroszczę usg tym bardziej 3d
CHLO idź na konsultacje do kogoś innego może ten lekarz po prostu hurtem robi cc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3066 |
Zakorzenienie
|
To jeden z najlepszych chirurgow plastycznych w Polsce i Europie. Ma swoja bardzo znana klinike, ja u niego biust robilam, bylam na co rocznej kontroli i od razu pogadalam na ten temat. Bede to konsultowala ze swoim ginekologiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj dziewczyny straszycie tym pakowaniem toreb do szpitala. Ja to miałam zrobić na miesiąc przed, ale jeszcze trochę Was poczytam to się pewnie szybciej do tego zabiorę. Jeszcze nawet nie zrobiłam zakupów rzeczy, których mi brakuje. Mam tylko to co po starszym dziecku + pieluchy i ubranka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 |
Zadomowienie
|
Czyli jak dobrze zrozumiałam to chirurg plastyczny wydał tą opinie, a nie ginekolog? To szczerze mówiąc bardziej opierałabym się na opinii zaufanego ginekologa (np. Ten Twój ordynator u którego chcesz rodzić). Może on liczy na to, że od razu pójdziesz do niego bliznę po cc usuwać?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
tak, chirurg plastyczny, ale nie byle jaki, mysle, ze przy tym jakie korzysci mu przynosi cala klinika, to koszt usuniecia blizny jest dla niego czyms za co kupi sobie waciki, wiec raczej nie o to chodzi, do tego jest dla mnie najlepszym plastykiem, a z kilkoma mialam juz do czynienia, wiec troche inaczej na niego patrze pewnie
moje 2 klientki tez robily cesarki na zyczenie, siwiec tez, mysle, ze to swego rodzaju brzydko nazwe hmmm moze nie moda, ale trend i strach, mniejszy strach dla osob, ktore sa po operacjach plastycznych, bo ja sie ciecia nie boje absolutnie, mialam robiony nos, biust, dla mnie to ciecie az takie stresujace nie bedzie, bardziej chodzi o dziecko nie znam sie i nie interesowalam sie tym tematem jeszcze, musze to dokladnie przemyslec i pogadac z ginekologiem, bo prawda jest taka, ze czasami ciecie w kroczu gorzej sie goi, niz dobrze zrobiona cesarka, ja chcialam rodzic naturalnie, nie myslalam o cc, wczoraj zaburzyl moje myslenie ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
dokladnie Alingles, o tym wlasnie myslalam, ze ciecie moze zle wplynac na stan moich miesni brzucha..... wiecie ja mialam podejscie troche luzne, po prostu pojade do szpitala i urodze jak natura pozwoli
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
Dużo osób chce cc na życzenie ze strachu przed porodem naturalnym, bólem porodowowym itp. Ja też tak mam i jakbym miała wybór to wybieram cc. Ale dziwi mnie fakt, że lekarz tak doradza, bez konkretnych wskazań medycznych
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
limonka84
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Rozeznanie
|
Cięcie może się goic dobrze lub źle, zarówno krocza jak brzucha (ile porodów tyle opinii) , a przy sn istnieje jeszcze ewentualność ze może nie być żadnego cięcia. Jednak cc to brutalne i nagłe wyciągnięcie dziecka z brzucha - tu przewagę ma sn i to bezsprzecznie
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zadomowienie
|
30 tydz mi stukna
#3075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mowiac tego naciecia tez sie az tak nie boje Cytat:
ja sie nie boje sn, wiec podejrzewam, ze pojde na zywiol ![]() dla mnie przewaga sn, to glownie szybszy powrot do formy i normalnego zycia, jakies przezycie wewnetrzne, mysle, ze mam mocne miesnie i latwiej go wypchne(moze sie myle, nie wiem ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jednak dużo pracy wlozylas w swoją figurę a nigdy nie wiadomo jak zszyja mięśnie, skórę.. No chyba, że będzie od razu plastyk zszywal.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to tez jedni sobie chwala, inni twierdza, ze trzeba odpoczac i sie wyspac, wiecie ile ludzi, tyle opinii, na glowe mozna dostac sluchajac wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
Dzięki Aniu, tak się właśnie zastanawiałam czy taki miękki, mało nabity rogal będzie wystarczający
![]() ![]() ![]() Chloe mi się wydaje - chociaż to absurdalne, wiem - że Twój Tż jakoś tak podświadomie dąży do połączenia Was w jedną wielką rodzinę. Jestem pewna że zależy mu zarówno na córce jak i na Tobie i synku i dlatego próbuje pogodzić jedno z drugim. Tylko niestety ulega kaprysom córki, która ewidentnie jest zazdrosna o Ciebie i małego a to nie tędy droga :/ Królewna1986 - świetne wieści, gratuluję wyników! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Nawiedzona PeMa
|
Możecie sobie pogratulować, po rozmowach odnośnie prania i prasowania wczoraj posegregowałam ciuszki ( Gosia przybijamy piątkę bo zrobiłam dokładnie to samo co Ty
![]() ![]() Oprócz tego puściłam jeszcze zamówienie i zostało tak na prawdę do dokupienia pampersy, kosmetyki dla młodego, dla mnie staniki do karmienia i powiedzcie czy na materacyk do wózka są jakieś specjalne prześcieradła??? ![]() Ania bardzo się cieszę że jesteś już w domu, mała pewnie też szczęśliwa że ma mamę koło siebie ![]() Krolewna gratulacje udanej wizyty ![]() Chloestic ja decyzje o cc konsultowałabym przede wszystkim z ginekologiem, a najważniejszą kwestią byłyby dla mnie poważne wskazania medyczne. Chociaż znam kilka osób które miały cesarki na żądanie bo tak bardzo bały się porodu. Ja jednak skłaniam się ku naturalnemu porodowi ![]()
#3082 |
Raczkowanie
|
Chlo decyzja jest Twoja ale uważam że tak jak ginekolog nie powinien Ci doradzac jakie implanty wybrać, tak chirurg nie powinien w tak jednoznaczny sposób wypowiadać o wyższości cc nad sn. Szczególnie, że argumenty ma bardzo słabe.
Co do blizny- można nie mieć wcale nacietego krocza. Wystarczy się przygotować ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
Ja szczerze powiedziawszy im więcej czytam tym bardziej boje się drugiego cc i powikłań po. Bo cc to nie sam brzuch i blizna to tez kręgoslup, zrosty, endometrioza, konsekwencje znieczulenia itp. Po samej cesarce zebrałam się szybko. 12 godzin po byłam po prysznicu w makeupie i goniłam tż zeby mi przywiózł córkę
#3085 |
Zadomowienie
|
ALI jeszcze nie wiem czy ostatecznie z "papierka" skorzystam
#3086 |
Zadomowienie
|
Wróciłam od lekarza. Wszystko ok. Mała waży 1300g (28t6d) i jest tradycyjnie głową w dół
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie miałam na to czasu ale dzisiaj zerknęłam na moje zamówienie o którym Wam pisałam z podkladami itp. Zamówiłam też wtedy jedną butelkę Avent i kurcze, straszna tandeta... przy Asi miałam butelki tomme tippee i jakościowo wydawały mi się o wiele wiele lepsze... kupiłam jedną bo zamierzam kp ale po wcześniejszych przygodach chciałam się zabezpieczyć. Ale chyba kupię coś innego. No kompletnie nie podoba mi się ta butelka...
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#3088 |
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim.
Sylwia i Królewna, gratuluję udanej wizyty, Królewna,czy Twój dzidziuś też już główkowo ułożony? Ja też miałam przed chwilą Usg 3 trymestru, ogólnie dobrze, mała ma 1590 (31+4) więc tak jak myślałam, mało, ale nie za mało. Płci dziś nie chciała pokazać. Za to ma bujną czupryne, ciekawa tylko jestem czy kolor włosów po mamie czy tacie ![]() Martwi mnie natomiast położenie pośladkowe. Lekarz mówi że mam dość mało wód więc może być trudno jej się obrócić, że około 35 tygodnia sprawdzić jeszcze raz i w razie czego planować cesarke. W przeciwieństwie do Chloe ja marzę o porodzie naturalnym, ćwiczę aktywne pozycje porodowe i nie mam zdrowotnie żadnych przeciwwskazań. Lekarz powiedział żeby się trochę poruszać bo to grawitacja działa na dzidzie że się obraca, ale jestem dość zaniepokojona.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3089 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez NoBoTak Czas edycji: 2018-06-06 o 16:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Raczkowanie
|
Stella, to będę walczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.