|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Raczkowanie
|
Moja siostra jest lekarzem, pracuje w szpitalu i niestety już zachorowała. Straciła węch i smak, miała stan podgorączkowy i czuła się kiepsko. Kilka dni przed tym jak się dowiedziała, całą rodziną byliśmy u niej na śniadaniu... A potem mój wujek, który był tam z nami, pojechał do dziadków. Drżałam ze strachu. Na szczęście nam nic nie było, nie trafiliśmy też na kwarantannę, ale sami się odizolowaliśmy, żeby nikogo już nie narażać. Wśród znajomych też mam już zarażonych. I zaczynam się martwić.
No, ale wirus nie istnieje przecież... |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
...
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Raczkowanie
|
MoszKa, tak, wyzdrowiała i wróciła już do pracy, oczywiście musiała mieć testy, bo inaczej nie ma opcji, i trzeci wyszedł już negatywny. Szkoda, że się słyszy o ponownych zachorowaniach i nie ma gwarancji, że już ma z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
...
|
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że ta koleżanka ma potwierdzoną koronę. Mam teleporadę za godzinę i na pewno będą o to pytać. Boję się, że nas wyślą na kwarantannę, a mąż jest w nowej pracy na próbnym i mogą mu potem nie przedłużyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że jak zadzwoniła do mnie, że ma pozytywny wynik to mnie ścięło z nóg... Tym bardziej że teraz martwię się już podwójnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
Hej. U nas też już koronawirus coraz częściej występuje w otoczeniu. Kilka przypadków wśród dalszych znajomych. Mój powiat jest w czerwonej strefie. Niestety mam wrażenie, że najgorsze dopiero przed nami, sezon chorobowy dopiero się zaczyna...
Eh, Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam kolejny test, kreseczka już mocniejsza, ale nadal utrzymuje się plamienie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama jest właśnie pielegniarka, pracy w przychodni, ale jeśli zacznie brakować ludzi to będą wzywać każde czynne zawodowo. I albo się stawiasz albo kara... Cytat:
O kurcze, współczuję, i ciężka sytuacja. Opcje jak dla mnie są dwie, albo udajesz, że jeszcze nic nie wiesz, albo rezygnujesz z teleporady :/ Cytat:
Dużo zdrowia dla brata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Littleone nie wyobrażam sobie jaki poziom strachu musisz miec teraz ;( Powie Wam szczerze że z jednej strony bardzo chcę fasolki, a z drugiej sie zwyczajnie boję, nie ma żadnych danych dotyczących zachorowań we wczesniej ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też się dziś zaczęłam stresować, że tu ciąża a sytuacja o niebo gorsza niż w marcu, kiedy lockdown walnęli. Boje sie, że przez to nie uda mi się np. zapisać do Roszkowskiego na prenatalne. Koleżanka na innej grupie kilka dni chodziła z ob umarła ciąża bo jej do szpitala przez covid nie chcieli przyjąć. Dziś ja przyjęli... do jednoimiennego(!) gdzie będą jej wywoływać poród. Ręce mi opadły. [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88204916]Ja tak samo jak Wy, zaczynam powoli się martwić. To zaczyna się strasznie panoszyć. Szczególnie widzę po tym, że wcześniej każdy powtarzał "nie znam nikogo kto ma wirusa", a teraz .. z kimkolwiek nie rozmawiam, to już każdy kogoś zna. Ostatnio widziałam się z koleżanką, nie chciałam się przytulić na powitanie, a ona popatrzyła na mnie krzywo. Powiedziała, że nie wierzy w wirusa, zagotowało się we mnie i zapytałam tylko, czy w płaską ziemię też wierzy. Nie rozumiem tego kompletnie. Wydaje mi się, że dopóki nie dotknie to nas lub kogoś z rodziny, to tak jakby tego nie było. A trzeba uważać nawet z samego szacunku dla służby zdrowia. Nie jestem lekarzem oczywiście, ale wydaje mi się, że Duphaston nie powinien Ci zaskoczyć. Ja go cały czas biorę, bo zostały mi opakowania, ale nie pytałam lekarza.[/QUOTE]Piątka, też mnie niestety stres łapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odzew
![]() Moszka straszne jest to co napisałaś, nawet nie umiem sobie wyobrazić co ta dziewczyna musi przeżywać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Raczkowanie
|
Właśnie tego się dziewczyny boję najbardziej. Że uda mi się zajść w ciążę (oby bezproblemową), ale nie będę miała takiej opieki jakiej chce/potrzebuje. Albo co gorsza że nie będę mogła urodzić z TŻ, albo w ogóle będę musiała rodzic tam gdzie mnie przyjmą (a ja już mam konkretny plan na prywatny szpital bo ile złego się nasłuchałam od doświadczonych koleżanek...)
Jedyne na co wtedy mogę liczyć to że posiadanie pieniędzy wyklucza problem z dostępnością odpowiedniej opieki zdrowotnej ... Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Raczkowanie
|
Mnie tak na nerwy działają te foliarskie teorie, że nawet szkoda z tymi ludźmi dyskutować. Wiedzą lepiej. Proponuję, żeby podpisali oświadczenie, że w razie czego nie chcą respiratora i przyda się tym, którzy w wirusa wierzą.
Ja się boję ograniczonego dostępu do lekarzy, nie chcę prowadzić ciąży przez telefon... U mnie już zablokowali rodzinne porody, mąż mógłby mnie teraz co najwyżej odstawić pod szpital z torbą i pomachać na do widzenia. Tak miała kuzynka mojego męża, rodziła w kwietniu. Mąż ją odwiózł pod szpital, podał torbę położnej i papa, a po wszystkim ją odebrał. Dziecko zobaczył MMSem. Nie sądziłam, że będzie tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||
...
|
Moszka, straszna ta historia,
![]() Cytat:
Udało się wyjść powiedzmy obronną ręką - lekarz nie zrobił wywiadu epidemiologicznego, więc i tak będę siedzieć w domu póki mi całkiem nie przejdzie, chyba, że sanepid się odezwie w sprawie koleżanki to będziemy siedzieć oboje. Głównie dlatego, że mam dokładnie takie same objawy jak zwykle przy przeziębieniu, żadnych dziwnych niepokojących, a z koleżanką widuję się zwykle przelotem na socjalu i nie spędzamy razem dużo czasu. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to już pal sześć sam poród, ale chciałabym, żeby przy mnie i dziecku był tuż po, jak nie będę mogła jeszcze wstać. To są tak intymne, potrzebne chwile, nie wyobrażam sobie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a mogę tak bez powodu brać ovarin czy powinnam mieć jakieś wskazania? I to tylko brać do owu jak wiesiołka czy jak? Wracam w tym cyklu z większą siłą staraczkową, w zlosciach ale co tam
![]() A tak w ogóle to ten cykl po biochemicznej trwał 25dni... A owulacja była na moje oko 14dc, czy to nie za krotko? Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja go brałam sama z siebie... bez wskazań czy zalecenia od lekarza ![]() a cykl myślę, że jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88205134]Ja go brałam sama z siebie... bez wskazań czy zalecenia od lekarza
![]() a cykl myślę, że jest ok ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Rozeznanie
|
Chyba wszyscy już chcemy żeby było normalnie... ale niestety nie zanosi się na to
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj 6,5tys przypadkow ![]() Ja obawiam sie lockdownu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zawsze jakąś opcja jest poród domowy. Przyznam, że sama zaczęłam się nad tym zastanawiać. Poza tym do naszych porodów jest jeszcze trochę czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Relacje były bardzo dobre, ale liczył że raz wystarczy i się uda, a to był 5 cykl i dupa i to wpływa na relacje, a ja zaczynam myśleć, że na dziecku nie zależy mi na tyle, żeby rozwalać sobie małżeństwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zadomowienie
|
A ja byłam obok apteki i wstąpiłam i kupiłam test... No kurde nie mam już złudzeń, biel a niby już 4 dzień spóźnienia od najdłuższego cyklu w tym roku, a od ostatniego 7 dni, wiec nie wierzę że by nie wyszedł nawet cień jakby miało być coś na rzeczy
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.