Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-14, 10:21   #3061
MoszKa88
Wtajemniczenie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez malamii1990 Pokaż wiadomość
Rozumiem, aczkolwiek znam osoby które dopiero po zachorowaniu uwierzyły, i znam osoby ktore pracują z chorymi i ja akurat wierzę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zwłaszcza patrząc na dzisiejszy komunikat Ministerstwa Zdrowia, że łącznie 116 osób zmarło. Moja mama pracuje w służbie zdrowia i powiedziala mi wczoraj, że koleżanki pracujące w szpitalu jednoimiennym w wojewodztwie wielkopolskim ręce załamują bo sytuacja już jest dramatyczna. Szpital przepelniony, ledwo dyszy, co chwile kogoś przywożą, inni umierają, nie ma rąk do pracy, bo co chwile ktoś z personelu chory. Martwie się, że jak tak dalej pójdzie to moja mama dostanie nakaz pracy w szpitalu. A w domu Tato po wypadku z chorobami wspolistniejacymi z grupy ryzyka i babcia po zawale, więc jak coś Mama przyniesie to szanse marne, że będzie z nimi dobrze. Zaczynam się naprawdę mocno martwic

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 10:36   #3062
_littleone
Raczkowanie

Moja siostra jest lekarzem, pracuje w szpitalu i niestety już zachorowała. Straciła węch i smak, miała stan podgorączkowy i czuła się kiepsko. Kilka dni przed tym jak się dowiedziała, całą rodziną byliśmy u niej na śniadaniu... A potem mój wujek, który był tam z nami, pojechał do dziadków. Drżałam ze strachu. Na szczęście nam nic nie było, nie trafiliśmy też na kwarantannę, ale sami się odizolowaliśmy, żeby nikogo już nie narażać. Wśród znajomych też mam już zarażonych. I zaczynam się martwić.
No, ale wirus nie istnieje przecież...
_littleone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 10:37   #3063
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że organizm Ci nie zeswirowal. A jeśli jest ładny służ, to działajcie, na pewno nie zaszkodzi
Właśnie tego się boję, po tym poprzednim, który trwał 70 dni że coś się całkiem rozregulowało. Oczywiście mówię staremu, że może jednak by trzeba podziałać, a ten idzie spać

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 10:38   #3064
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
No to teraz bierzcie się do działania

Byłam rano na becie, zrobiłam też proga. Jestem ciekawa co wyjdzie. Jakimś cudem udało mi się złapać termin na poniedziałek do endokrynolog w Luxmedzie, która prowadzi ciążę na mecie jeśli babka będzie ok, to nie będę musiała chodzic gdzieś prywatnie.

MoszKa bete i proga robiłaś sama czy z pakietu Luxmed? Takie badania mam w pakiecie i się zastanawiam czy przez teleporade/czat zostały by one zlecone. Zawsze to parę złotych w kieszeni

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 10:48   #3065
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
MoszKa bete i proga robiłaś sama czy z pakietu Luxmed? Takie badania mam w pakiecie i się zastanawiam czy przez teleporade/czat zostały by one zlecone. Zawsze to parę złotych w kieszeni

Sama, i łącznie ze sprawdzenim przyrostu bety (kupowal przez neta badania) poszło 150 zyla, także jak masz możliwość uzyskać skierowanie to działaj przez teleporade napewno, przez czat z położną raczej też
Cytat:
Napisane przez _littleone Pokaż wiadomość
Moja siostra jest lekarzem, pracuje w szpitalu i niestety już zachorowała. Straciła węch i smak, miała stan podgorączkowy i czuła się kiepsko. Kilka dni przed tym jak się dowiedziała, całą rodziną byliśmy u niej na śniadaniu... A potem mój wujek, który był tam z nami, pojechał do dziadków. Drżałam ze strachu. Na szczęście nam nic nie było, nie trafiliśmy też na kwarantannę, ale sami się odizolowaliśmy, żeby nikogo już nie narażać. Wśród znajomych też mam już zarażonych. I zaczynam się martwić.
Jak dobrze, że sytuacja tak się po kościach rozeszla. Z siostrą już dobrze?
Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Właśnie tego się boję, po tym poprzednim, który trwał 70 dni że coś się całkiem rozregulowało. Oczywiście mówię staremu, że może jednak by trzeba podziałać, a ten idzie spać
Bierzesz coś na wyrównanie cyklow? Przepraszam, jeśli pisałaś a mi uciekło. Co do starego to, podobny do mojego egzemplarz 🤷☠♀️. A teraz po dwóch kreskach usłyszałam: "A widzisz, i po co mi robiłaś mi wcześniej wymówki, że przez mnie za mało działaliśmy bo zmęczony bylem :P", także tak 🤦☠♀️

Stary 2020-10-14, 10:50   #3066
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Sama, i łącznie ze sprawdzenim przyrostu bety (kupowal przez neta badania) poszło 150 zyla, także jak masz możliwość uzyskać skierowanie to działaj przez teleporade napewno, przez czat z położną raczej też

Oo nie wiedziałam ze położna może wystawiać skierowania. Dzięki! W razie czego będę próbować przez luxmed. Chociaż póki co nie ma takiej potrzeby, ale może niedługo

xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 10:53   #3067
_littleone
Raczkowanie

MoszKa, tak, wyzdrowiała i wróciła już do pracy, oczywiście musiała mieć testy, bo inaczej nie ma opcji, i trzeci wyszedł już negatywny. Szkoda, że się słyszy o ponownych zachorowaniach i nie ma gwarancji, że już ma z głowy i oczywiście nie była jedyną osobą z wirusem z tego szpitala, kilku lekarzy i sporo pielęgniarek...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-14, 10:56   #3068
cichazabka
...

Cytat:
Bierzesz coś na wyrównanie cyklow? Przepraszam, jeśli pisałaś a mi uciekło. Co do starego to, podobny do mojego egzemplarz 🤷♀️. A teraz po dwóch kreskach usłyszałam: "A widzisz, i po co mi robiłaś mi wcześniej wymówki, że przez mnie za mało działaliśmy bo zmęczony bylem :P", także tak 🤦♀️
Nie, bo dotychczas zawsze miałam regularne, max to 4 dni różnicy w ciągu roku. Tylko ten ostatni się tak posypał.

Właśnie się dowiedziałam, że ta koleżanka ma potwierdzoną koronę. Mam teleporadę za godzinę i na pewno będą o to pytać. Boję się, że nas wyślą na kwarantannę, a mąż jest w nowej pracy na próbnym i mogą mu potem nie przedłużyć

13.10
27.11
Stary 2020-10-14, 11:03   #3069
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Zwłaszcza patrząc na dzisiejszy komunikat Ministerstwa Zdrowia, że łącznie 116 osób zmarło. Moja mama pracuje w służbie zdrowia i powiedziala mi wczoraj, że koleżanki pracujące w szpitalu jednoimiennym w wojewodztwie wielkopolskim ręce załamują bo sytuacja już jest dramatyczna. Szpital przepelniony, ledwo dyszy, co chwile kogoś przywożą, inni umierają, nie ma rąk do pracy, bo co chwile ktoś z personelu chory. Martwie się, że jak tak dalej pójdzie to moja mama dostanie nakaz pracy w szpitalu. A w domu Tato po wypadku z chorobami wspolistniejacymi z grupy ryzyka i babcia po zawale, więc jak coś Mama przyniesie to szanse marne, że będzie z nimi dobrze. Zaczynam się naprawdę mocno martwic

Mam też rodzinę i znajomych w służbie zdrowia, i naprawdę wiem ze jest ciężko, praktycznie zycie w ciągłym strachu

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Współczuję, mnie za każdym razem czekając na wynik wykazu brata paraliżuje strach tymbardziej ze widujemy się czesto

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 11:09   #3070
_littleone
Raczkowanie

Powiem Wam, że jak zadzwoniła do mnie, że ma pozytywny wynik to mnie ścięło z nóg... Tym bardziej że teraz martwię się już podwójnie
Stary 2020-10-14, 11:11   #3071
anilani
Raczkowanie

Hej. U nas też już koronawirus coraz częściej występuje w otoczeniu. Kilka przypadków wśród dalszych znajomych. Mój powiat jest w czerwonej strefie. Niestety mam wrażenie, że najgorsze dopiero przed nami, sezon chorobowy dopiero się zaczyna...
Eh, Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam kolejny test, kreseczka już mocniejsza, ale nadal utrzymuje się plamienie Martwię się Dzwoniłam do lekarza, mam zrobić betę i wtedy powie mi co dalej. Najgorsze, że w moim mieście o tej porze już nigdzie jej nie zrobię, dopiero jutro Mam w domu duphaston, jeszcze z poprzedniej ciąży, z jednej strony myślę, żeby go dla bezpieczeństwa wziąć, a z drugiej mam obawy robić to bez konsultacji z lekarzem

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-14, 11:14   #3072
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
MoszKa, tak, wyzdrowiała i wróciła już do pracy, oczywiście musiała mieć testy, bo inaczej nie ma opcji, i trzeci wyszedł już negatywny. Szkoda, że się słyszy o ponownych zachorowaniach i nie ma gwarancji, że już ma z głowy i oczywiście nie była jedyną osobą z wirusem z tego szpitala, kilku lekarzy i sporo pielęgniarek...
Dużo zdrowia w takim razie dla siostry i wytrwałości.
Moja mama jest właśnie pielegniarka, pracy w przychodni, ale jeśli zacznie brakować ludzi to będą wzywać każde czynne zawodowo. I albo się stawiasz albo kara...
Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Nie, bo dotychczas zawsze miałam regularne, max to 4 dni różnicy w ciągu roku. Tylko ten ostatni się tak posypał.

Właśnie się dowiedziałam, że ta koleżanka ma potwierdzoną koronę. Mam teleporadę za godzinę i na pewno będą o to pytać. Boję się, że nas wyślą na kwarantannę, a mąż jest w nowej pracy na próbnym i mogą mu potem nie przedłużyć

To może zastanowi się czy jednak nie brać np. Ovarinu.

O kurcze, współczuję, i ciężka sytuacja. Opcje jak dla mnie są dwie, albo udajesz, że jeszcze nic nie wiesz, albo rezygnujesz z teleporady :/
Cytat:
Mam też rodzinę i znajomych w służbie zdrowia, i naprawdę wiem ze jest ciężko, praktycznie zycie w ciągłym strachu

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Współczuję, mnie za każdym razem czekając na wynik wykazu brata paraliżuje strach tymbardziej ze widujemy się czesto

Dokładnie tak :/

Dużo zdrowia dla brata

Stary 2020-10-14, 11:31   #3073
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Dużo zdrowia w takim razie dla siostry i wytrwałości.
Moja mama jest właśnie pielegniarka, pracy w przychodni, ale jeśli zacznie brakować ludzi to będą wzywać każde czynne zawodowo. I albo się stawiasz albo kara... To może zastanowi się czy jednak nie brać np. Ovarinu.

O kurcze, współczuję, i ciężka sytuacja. Opcje jak dla mnie są dwie, albo udajesz, że jeszcze nic nie wiesz, albo rezygnujesz z teleporady :/Dokładnie tak :/

Dużo zdrowia dla brata

Dziękuję ! Dla mamy Twojej również
Littleone nie wyobrażam sobie jaki poziom strachu musisz miec teraz ;(
Powie Wam szczerze że z jednej strony bardzo chcę fasolki, a z drugiej sie zwyczajnie boję, nie ma żadnych danych dotyczących zachorowań we wczesniej ciąży

Stary 2020-10-14, 11:38   #3074
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Ja tak samo jak Wy, zaczynam powoli się martwić. To zaczyna się strasznie panoszyć. Szczególnie widzę po tym, że wcześniej każdy powtarzał "nie znam nikogo kto ma wirusa", a teraz .. z kimkolwiek nie rozmawiam, to już każdy kogoś zna. Ostatnio widziałam się z koleżanką, nie chciałam się przytulić na powitanie, a ona popatrzyła na mnie krzywo. Powiedziała, że nie wierzy w wirusa, zagotowało się we mnie i zapytałam tylko, czy w płaską ziemię też wierzy. Nie rozumiem tego kompletnie. Wydaje mi się, że dopóki nie dotknie to nas lub kogoś z rodziny, to tak jakby tego nie było. A trzeba uważać nawet z samego szacunku dla służby zdrowia.

Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość
Hej. U nas też już koronawirus coraz częściej występuje w otoczeniu. Kilka przypadków wśród dalszych znajomych. Mój powiat jest w czerwonej strefie. Niestety mam wrażenie, że najgorsze dopiero przed nami, sezon chorobowy dopiero się zaczyna...
Eh, Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam kolejny test, kreseczka już mocniejsza, ale nadal utrzymuje się plamienie Martwię się Dzwoniłam do lekarza, mam zrobić betę i wtedy powie mi co dalej. Najgorsze, że w moim mieście o tej porze już nigdzie jej nie zrobię, dopiero jutro Mam w domu duphaston, jeszcze z poprzedniej ciąży, z jednej strony myślę, żeby go dla bezpieczeństwa wziąć, a z drugiej mam obawy robić to bez konsultacji z lekarzem

Nie jestem lekarzem oczywiście, ale wydaje mi się, że Duphaston nie powinien Ci zaskoczyć. Ja go cały czas biorę, bo zostały mi opakowania, ale nie pytałam lekarza.
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 11:45   #3075
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość

Bierz dupka, on Ci nie zaszkodzi! Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Dziękuję ! Dla mamy Twojej również
Littleone nie wyobrażam sobie jaki poziom strachu musisz miec teraz ;(
Powie Wam szczerze że z jednej strony bardzo chcę fasolki, a z drugiej sie zwyczajnie boję, nie ma żadnych danych dotyczących zachorowań we wczesniej ciąży

Dziekuje!
Też się dziś zaczęłam stresować, że tu ciąża a sytuacja o niebo gorsza niż w marcu, kiedy lockdown walnęli. Boje sie, że przez to nie uda mi się np. zapisać do Roszkowskiego na prenatalne. Koleżanka na innej grupie kilka dni chodziła z ob umarła ciąża bo jej do szpitala przez covid nie chcieli przyjąć. Dziś ja przyjęli... do jednoimiennego(!) gdzie będą jej wywoływać poród. Ręce mi opadły. [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88204916]Ja tak samo jak Wy, zaczynam powoli się martwić. To zaczyna się strasznie panoszyć. Szczególnie widzę po tym, że wcześniej każdy powtarzał "nie znam nikogo kto ma wirusa", a teraz .. z kimkolwiek nie rozmawiam, to już każdy kogoś zna. Ostatnio widziałam się z koleżanką, nie chciałam się przytulić na powitanie, a ona popatrzyła na mnie krzywo. Powiedziała, że nie wierzy w wirusa, zagotowało się we mnie i zapytałam tylko, czy w płaską ziemię też wierzy. Nie rozumiem tego kompletnie. Wydaje mi się, że dopóki nie dotknie to nas lub kogoś z rodziny, to tak jakby tego nie było. A trzeba uważać nawet z samego szacunku dla służby zdrowia.

Nie jestem lekarzem oczywiście, ale wydaje mi się, że Duphaston nie powinien Ci zaskoczyć. Ja go cały czas biorę, bo zostały mi opakowania, ale nie pytałam lekarza.[/QUOTE]Piątka, też mnie niestety stres łapie

Stary 2020-10-14, 11:53   #3076
anilani
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odzew chyba go wezmę i może będę spokojniejsza. Mnie też już łapie strach i stres czy przez covid nie będzie problemu z opieką medyczną i badaniami, do porodu nawet nie chcę wybiegać myślami...
Moszka straszne jest to co napisałaś, nawet nie umiem sobie wyobrazić co ta dziewczyna musi przeżywać

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 11:54   #3077
Frezjan
Raczkowanie

Właśnie tego się dziewczyny boję najbardziej. Że uda mi się zajść w ciążę (oby bezproblemową), ale nie będę miała takiej opieki jakiej chce/potrzebuje. Albo co gorsza że nie będę mogła urodzić z TŻ, albo w ogóle będę musiała rodzic tam gdzie mnie przyjmą (a ja już mam konkretny plan na prywatny szpital bo ile złego się nasłuchałam od doświadczonych koleżanek...)

Jedyne na co wtedy mogę liczyć to że posiadanie pieniędzy wyklucza problem z dostępnością odpowiedniej opieki zdrowotnej ...

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 12:00   #3078
_littleone
Raczkowanie

Mnie tak na nerwy działają te foliarskie teorie, że nawet szkoda z tymi ludźmi dyskutować. Wiedzą lepiej. Proponuję, żeby podpisali oświadczenie, że w razie czego nie chcą respiratora i przyda się tym, którzy w wirusa wierzą.

Ja się boję ograniczonego dostępu do lekarzy, nie chcę prowadzić ciąży przez telefon... U mnie już zablokowali rodzinne porody, mąż mógłby mnie teraz co najwyżej odstawić pod szpital z torbą i pomachać na do widzenia. Tak miała kuzynka mojego męża, rodziła w kwietniu. Mąż ją odwiózł pod szpital, podał torbę położnej i papa, a po wszystkim ją odebrał. Dziecko zobaczył MMSem.

Nie sądziłam, że będzie tak źle
Stary 2020-10-14, 12:16   #3079
cichazabka
...

Moszka, straszna ta historia,
Cytat:
To może zastanowi się czy jednak nie brać np. Ovarinu.

O kurcze, współczuję, i ciężka sytuacja. Opcje jak dla mnie są dwie, albo udajesz, że jeszcze nic nie wiesz, albo rezygnujesz z teleporady :/
Miałam zamiar kupić, ale tamten dziwny cykl mi namieszał w planach. Chyba zaraz zrobię zamówienie i od razu wiesiołka wezmę, chociaż zwykle nie mam problemów ze śluzem.

Udało się wyjść powiedzmy obronną ręką - lekarz nie zrobił wywiadu epidemiologicznego, więc i tak będę siedzieć w domu póki mi całkiem nie przejdzie, chyba, że sanepid się odezwie w sprawie koleżanki to będziemy siedzieć oboje. Głównie dlatego, że mam dokładnie takie same objawy jak zwykle przy przeziębieniu, żadnych dziwnych niepokojących, a z koleżanką widuję się zwykle przelotem na socjalu i nie spędzamy razem dużo czasu.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Mnie tak na nerwy działają te foliarskie teorie, że nawet szkoda z tymi ludźmi dyskutować. Wiedzą lepiej. Proponuję, żeby podpisali oświadczenie, że w razie czego nie chcą respiratora i przyda się tym, którzy w wirusa wierzą.

Ja się boję ograniczonego dostępu do lekarzy, nie chcę prowadzić ciąży przez telefon... U mnie już zablokowali rodzinne porody, mąż mógłby mnie teraz co najwyżej odstawić pod szpital z torbą i pomachać na do widzenia. Tak miała kuzynka mojego męża, rodziła w kwietniu. Mąż ją odwiózł pod szpital, podał torbę położnej i papa, a po wszystkim ją odebrał. Dziecko zobaczył MMSem.

Nie sądziłam, że będzie tak źle
Wczoraj była koleżanka w ciąży nas odwiedzić - na razie jest u nich opcja porodu rodzinnego, tzn partner może wejść na sal finał, powiedzmy ostatnią godzinę czy półtorej. Też się boi porodu bo liczyła, że nie będzie tyle godzin sama.

13.10
27.11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-14, 12:23   #3080
_littleone
Raczkowanie

Dla mnie to już pal sześć sam poród, ale chciałabym, żeby przy mnie i dziecku był tuż po, jak nie będę mogła jeszcze wstać. To są tak intymne, potrzebne chwile, nie wyobrażam sobie...
Stary 2020-10-14, 12:25   #3081
Frezjan
Raczkowanie

Dziewczyny, a mogę tak bez powodu brać ovarin czy powinnam mieć jakieś wskazania? I to tylko brać do owu jak wiesiołka czy jak? Wracam w tym cyklu z większą siłą staraczkową, w zlosciach ale co tam Zobaczyłam że kolejny termin @ przypada na urodziny mojego... Więc jak mi któraś z was teraz powie że pomoże wysmarowanie się gównem to pewnie spróbuję w tym cyklu

A tak w ogóle to ten cykl po biochemicznej trwał 25dni... A owulacja była na moje oko 14dc, czy to nie za krotko?

Stary 2020-10-14, 12:30   #3082
uno_deluxe
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem, aczkolwiek znam osoby które dopiero po zachorowaniu uwierzyły, i znam osoby ktore pracują z chorymi i ja akurat wierzę

Moja koleżanka dopiero uwierzyła, jak pochowała babcię.. a do tego na pogrzebie nie mogło być jej bliskiej rodziny, bo też chorowali. Ja w swoim bliskim otoczeniu miałam jeden przypadek, ale dość dawno. Sama ograniczam przebywanie w zatłoczonych miejscach, noszę maseczkę, dezynfekuję dłonie. Od początku wierzyłam, że wirus istnieje. Chciałabym, żeby już życie wróciło do normy, a robi się coraz gorzej.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mogę tak bez powodu brać ovarin czy powinnam mieć jakieś wskazania? I to tylko brać do owu jak wiesiołka czy jak? Wracam w tym cyklu z większą siłą staraczkową, w zlosciach ale co tam Zobaczyłam że kolejny termin @ przypada na urodziny mojego... Więc jak mi któraś z was teraz powie że pomoże wysmarowanie się gównem to pewnie spróbuję w tym cyklu

A tak w ogóle to ten cykl po biochemicznej trwał 25dni... A owulacja była na moje oko 14dc, czy to nie za krotko?

25 dni to całkiem normalny cykl
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 12:31   #3083
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość

Ja go brałam sama z siebie... bez wskazań czy zalecenia od lekarza wczesniej naczytałam się jakichś zagranicznych publikacji i tam było potwierdzone, że on nie szkodzi a moze tylko pomóc.

a cykl myślę, że jest ok dopóki nie jest mniej niż 21 dni jest okej.
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 12:42   #3084
Frezjan
Raczkowanie

[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88205134]Ja go brałam sama z siebie... bez wskazań czy zalecenia od lekarza wczesniej naczytałam się jakichś zagranicznych publikacji i tam było potwierdzone, że on nie szkodzi a moze tylko pomóc.

a cykl myślę, że jest ok dopóki nie jest mniej niż 21 dni jest okej.[/QUOTE]Super dzięki. A myślisz że mogę to brać równocześnie z pregna start? Czy jednak je zamienić Skoczę dzisiaj do apteki

Stary 2020-10-14, 12:58   #3085
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uno_deluxe Pokaż wiadomość
Moja koleżanka dopiero uwierzyła, jak pochowała babcię.. a do tego na pogrzebie nie mogło być jej bliskiej rodziny, bo też chorowali. Ja w swoim bliskim otoczeniu miałam jeden przypadek, ale dość dawno. Sama ograniczam przebywanie w zatłoczonych miejscach, noszę maseczkę, dezynfekuję dłonie. Od początku wierzyłam, że wirus istnieje. Chciałabym, żeby już życie wróciło do normy, a robi się coraz gorzej.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

25 dni to całkiem normalny cykl
Eh ja też

Stary 2020-10-14, 13:01   #3086
Unless
Rozeznanie

Chyba wszyscy już chcemy żeby było normalnie... ale niestety nie zanosi się na to

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 13:03   #3087
Ryksa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
Chyba wszyscy już chcemy żeby było normalnie... ale niestety nie zanosi się na to

Dzisiaj 6,5tys przypadkow
Ja obawiam sie lockdownu...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 13:12   #3088
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Bierz dupka, on Ci nie zaszkodzi! Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze Dziekuje!
Też się dziś zaczęłam stresować, że tu ciąża a sytuacja o niebo gorsza niż w marcu, kiedy lockdown walnęli. Boje sie, że przez to nie uda mi się np. zapisać do Roszkowskiego na prenatalne. Koleżanka na innej grupie kilka dni chodziła z ob umarła ciąża bo jej do szpitala przez covid nie chcieli przyjąć. Dziś ja przyjęli... do jednoimiennego(!) gdzie będą jej wywoływać poród. Ręce mi opadły. Piątka, też mnie niestety stres łapie

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, coś okropnego.

Dziewczyny zawsze jakąś opcja jest poród domowy. Przyznam, że sama zaczęłam się nad tym zastanawiać. Poza tym do naszych porodów jest jeszcze trochę czasu.

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 13:31   #3089
safie
Raczkowanie

Cytat:
Nie dziękuję Hmm ciężko tu coś poradzić. Sama na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że nawet seksy codziennie nie dają gwarancji. I potem tylko frustracja, że tyle z siebie daliście i dupa. Znam to z autopsji :/. Najlepiej żeby odpuścić, tylko weź tu odpuść jak tak bardzo zależy.... Ten kurs to dobry pomysł zajmiesz czymś głowę. Do tego myślę że możesz też przeglądać oferty pracy i idąc się na kilka rozmów. Skupisz myśli na czymś innym No mam nadzieję, że wyniki będą dziś ale i tak się stresuje. Nie rezygnuj Kochana To może zamiast skupiać się na zajściu w ciążę skupcie się na poprawie relacji? Bo jak stosunki między Wami napięte to i że starań nic nie wyjdzie :/Mam nadzieję, że organizm Ci nie zeswirowal. A jeśli jest ładny służ, to działajcie, na pewno nie zaszkodzi Bardzo dobrze, że zdecydował ws robić bete trzymam kciuki, żeby wynik był on plus

Relacje były bardzo dobre, ale liczył że raz wystarczy i się uda, a to był 5 cykl i dupa i to wpływa na relacje, a ja zaczynam myśleć, że na dziecku nie zależy mi na tyle, żeby rozwalać sobie małżeństwo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 14:11   #3090
amiyaa
Zadomowienie

A ja byłam obok apteki i wstąpiłam i kupiłam test... No kurde nie mam już złudzeń, biel a niby już 4 dzień spóźnienia od najdłuższego cyklu w tym roku, a od ostatniego 7 dni, wiec nie wierzę że by nie wyszedł nawet cień jakby miało być coś na rzeczy Jak na złość! Krótkie cykle, więc co chwilę małpa przyłazi a jak człowiek zaczął starania to się wszystko popiep**yło

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości