|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Kobietki,
byłam w odwiedzinach u przyjaciółki i jej 5-cio miesięcznego synka. Przesłodki malutki, a mamusia jaka śliczna, mam nadzieję, że ja tez tak szybko po porodzie do formy wrócę. ![]() Dostałam mnóstwo prześlicznych ubranek, jutro w świetle dziennym je sfotografuje i wkleje Wam kilka. Teraz pilnuję moich siostrzenic- sześcioletnich bliźniaczek, zostaja u mnie na kilka dni. Ja też się na ten wątek wepchnęłam... jak tu trafiłam to był to wątek mamuś czerwcowo-lipcowych, ale ładnie poprosiłam i został przemianowany.Szkoda, ze tak wiele mamus się nie odzywa wcale lub tylko bardzo rzadko. Na liście mamy 35 szczęśliwych mamuś , a ile sie odzywa? Szkoda gadać.... Kobiety gdzie Wy jesteście??A wątek zrobił się wyjątkowo samczy. Proporcja niezła: 7 dziewczynek na 18 chłopczyków i wciąż 11 niespodzianek. Więc jesli wszystkie niespodzianki okazałyby się dziewczynkami, wtedy mielibyśmy równa proporcję płci.
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Xantia widzę, że przegapiłaś moją wagę. Na 30 tyg. miałam 73 kg, czyli 10 na +
, a jak nasz szkrab wyrośnie tak jak tatuś to jeszcze minimum ponad 2 przed nami na same dziecko. A tu jeszcze tłuzczyk dojdzie
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
lea jednym slowem rodzinka podrzuca ci pociechy zebys sie wprawila przed swoim
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Fissan jest bardzo dobry,moj TZ go uzywa bo cwiczy a ze ma bardzo cienka skore to roia mu sie rozstepy Tez slyszalam ze produkty J&J uczulaja. Z nudow przegladalam wizaz i pobawilam sie w detektywa i dowiedzialam sie ze Katiii dziewczynka ma miec na imie Alicja Anettii pojawia sie na wizazu ale raczej nigdzie za czesto nie pisuje Osiolek nie pokazala sie od 6 stycznia Romenka nie pokazala sie od 24 lutego Zielonooka nie pokazala sie od 26 marca Joannah byla ostatnio 5 kwietnia Jezebel byla ostatnio 5 marca No wlasnie taka obszerna lista,szkoda ze polowa mam sie nie pokazuje. Ciekawe jak to bedzie z tym watkiem jak juz wszystkie bedziecie mialy przy sobie wasze szkraby. Wtedy bedziecie musialy zalozyc watek dzieciaczki czerwiec-lipiec-sierpien Lea ja tez sie dzisiaj zajmuje blizniakami, niedlugo 5 letnimi. Wlasnie jeden padl tzn zasnal ze zmeczenia na sofie.
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Bling wow!! no wlasnie teraz wszystko mamy jak na talerzu
![]() a my wcinamy pizze.. wegetarianska srednia z telepizzy.. cala dla mnie bo TZ mial swoja
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
Moje bliźniaczki, niestety, tak szybko nie zasypiają. Podejrzewam, że ja prędzej padnę, a potem dziewczynkami zajmię się TŻ, a potem padnie TŻ, bo przy dwóch tak rezolutnych i strasznie rozgadanych dziewczynkach wcale o to nie trudno...
![]() A rano, jak my będziemy się dopiero przewracać na drugi boczek i śłodko śnić, to one już będą na pełnych obrotach. ![]() Masz rację, kropka, opieka nad dwójką dzieciaków to niezła "rozgrzewka" przed własnym macierzyństwem. |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski byłąm dzisiaj u gin. powiedziała ze to co mnie tak kuje z boku to kolka
mam jesc nospe i odpoczywaćdostałam skierowanie na badanie przeciwciał poniewaz ja mam grupe krwi Arh- a mąż 0Rh+ i jeszce mam badanie na glukozę u mnie 27 tydzień waga 64,5 a gdzie to do konca ale moja gin.powiedziała ze szczupłe dziewczyny tyja wiecej nize te grubsze
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Bling szerloku
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Bling no super robota
W takim razie nie rozumiem dlaczego się nie odzywają Nie powiem, gdyby były dawno, dawno temu, ale niektóre to zaledwie można powiedzieć parę dni Można chyba napisać, że wszystko OK i przynajmniej raz na jakiś czas się pokazać skoro już się zgłosiło chęć uczestnictwa w wątku i dopisania do listy i jest się na Wizażu Szkoda słów
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia - już, już poprawiłam tabelkę!! No dobrze że ją ktoś czyta, to od czasu do czasu mnie poprawi
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2007-04-18 o 21:58 |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
A my słuchamy muzy. Pierwszy raz połozyłam sobie słuchawki na brzuchu. Leciała już Jenis Joplin, Lou Reed i teraz lecą Led Zeppelin.
![]() Szukam piosenki idealnej. Hehehehe Ciekawa jestem czy jak mu bede puszczac jakas melodyjke w brzuchu to potem bedzie przy niej spokojniejszy po urodzeniu.
|
#3072 |
|
BAN stały
|
Kancia-ja używałam laktatora ręcznego Aventu i jestem bardzo zadowolona. Jak się przyssał i dobrze zaciągnął
to mleko ściągało się bardzo dobrze. Teraz też będę go używać. Kupiłam razem z dwoma butelkami i dodatkami za 155zł.A wkładki laktacyjne to mogę polecić Johnsona. Używałam każedej firmy chyba i tylko one miały najlepszą wchłanialność No chyba, ze Avent, ale są cholernie drogie ![]() Co sądzicie o imieniu Marcel? CZy jako dorosłemu facetowi będzie mu się podobało???
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam do poczatkow.. poczytalam sobie nasz watek na poczatku.. jak shem pokazywala swoj malutki 4tyg brzuszek a xantia pierwsze zdjecie jako rodzice
jeszcze zupelnie nieswiadomi a tacy szczesliwi razem.. ech rozczulilam sie..
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
shem: ja też czytałam, że to tak powinno działać na dziecko - tzn. że jak je przyzwyczaimy do jakichś melodii, to potem będą je usypiać - fajnie by było
. ale chyba i tak kupię moim maluchom taką karuzelę nad łóżeczko - teraz w modzie są takie z poważną muzą i będę je warunkować dopiero po porodzie, bo my muzyki słuchamy z komputera, a w ich pokoju komputera nie będzie. jeszcze jedną ciekawą rzecz czytałam kiedyś na ten temat - jakiś koleś skomponował utwór (chyba nawet symfonię - nazywała się "w łonie" czy coś w tym stylu ), w którym były odgłosy słyszane przez dziecko w brzuchu i podobno tym utworem można uśpić cały oddział noworodków . kupiłabym bez wahania - tylko nie wiem gdzie może któraś z Was wie o jaki utwór chodzi?
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ajanna - jak dowiesz się co to za utwór to daj znać. Też kupię go bez wahania skoro usypia cały oddział noworodków
Poza tym ja ostatnio słucham dużo muzyki poważnej ale w "normalnym" wykonaniu. Kupiłam nawet w empiku 4-płytową kolekcję. Można też kupić dvd z muzyką poważną w wersji dla dzieci i nazywa się ona jakoś "muzyka dla ucha malucha" czy coś takiego. Niestety w empiku w Olsztynie tego nie ma, w Gdańsku też nie... Chyba poszukam w internecie.
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
he he Bling, fajny z Ciebie detektyw. Ja też mało piszę ale zawsze siedzę i czytam. Nie wiem dlaczego tu mam takie opory do pisania, bo ogólnie to straszna gaduła ze mnie. Niestety neta mam tyklo w pracy, więc nie zawsze mogę pisać, a jak urodzę to wam nawet nie dam rady dać znać, no bo niby jak, do firmy na neta przecież nie pójdę.
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Olinda, wyślij swój numer komórki do Kanci. Umówiłyśmy się z dziewczynami że jak któraś będzie rodzić to wyśle Kanci smsa a Kancia napisze na forumie. Żebyśmy były na bieżąco z informacjami.
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
605146127
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.empik.com/showobject.jsp?...tegory=2040100
znalazłam i właśnie zamawiam
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
hej. wstałam dziś z zamiarem kupienia prezentu urodzinowego na 8 lat chrześniaczki mojego męża. Wymarzyła sobie rolki albo hulajnogę. może rozejrzę się za hulajnogą, bo rolki są trochę za drogie. a co byście radzily? moze podsuneicie mi jakiś dobry pomysł?
dziś slońce zagląda mi przez okno, słucham radia i odpoczywam, dziś czuję się już lepiej, ale ostatnie 2 dni to był koszmar, byłam jak dętka...
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
barwa słyszałam o hulajnogach niezbyt dobre opinie, że dziecko odpychając się jedną nogą ćwiczy tylko jedną stronę ciała i to może wywołać jakieś dysproporcje. Ale jaka prawda to nie wiem. Poza tym rolki chyba fajniejsze? No kwestia zasobności portfela... no i gustu.
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki!
A wiecie co mnie w nocy spotkało? Coś mi poleciało z piersi... czy to możliwe że to jakaś pierwsza siara ?? To dopiero 25 tydzień...
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12na + a gdzie to do końca |
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To właśnie pierwsze mleko czyli tzw "siara". Jest to całkiem normalne i może wystąpić od 16tc, a może i wcześniej i później i nie świadczy to o późniejszej zasobności cyca w mleko czy problemach z karmieniem
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
minisiu - dziękuję Ci za szybką odpowiedź
zaskoczyło mnie tylko to, że to już, tak szybko... myślałam że dopiero pod koniec ciąży... ciekawe z czego to wynika... może z tego, że zawsze miałam spore piersi...?
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
juleczka nie mam pojęcia
W sumie ja tez miałam duże cycki, a siary widzisz nie mam do dziś Koleżanka miała znów cycki rodzynki i leciało jej jak z wiadra Chyba nie ma reguły A wiecie co - okazało się, że w szpitalu w którym będę rodzić od czerwca będzie miała praktyki moja znajoma, bo studiuje położnictwo
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
juleczka nie stresuj sie
ja mam "siarkę" od 16 tygodnia całe szczescie nie leje sie ze mnie tylko jak dotknę to widze płyn a biust mam średni miska C lub D teraz deko pełniejsze ![]() Olindanr dostałam
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
minisia - no to super masz z tą koleżanką
wszystko Ci opowie, będziesz wiedziała na co się przygotować w tym konkretnym szpitalu. Zazdroszczę... też bym chciała mieć kogoś znajomego w szpitalu. Kancia - no to witaj w "klubie" ; ja mam miskę D już od dłuższego czasu. A w sumie to było to dosyć dziwne ... bo jak zobaczyłam plamę na koszulce, to od razu sprawdziłam sutek, był wilgotny, a jak próbowałam delikatnie ścisnąć pierś, to nic nie szło... no i w sumie to nie wiem jakiego koloru była ta siara, bo mam czerwoną koszulę ( a chyba powinna być żółtawa, nie?)
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli któraś z Was znajdzie gdzies utwór, o którym pisała ajanna, to ja też kupie go bez zastanowienia. Płyta , którą kupiła Xantia tez ywdaje się OK.
Kupiłam elektroniczna nianię: http://www.allegro.pl/item184887643_..._ucom_500.html Ten model w kolorze różowym. Zdecydowałam się na ten model, ponieważ cena jest atrakcyjna, a poza tym, ma możliwość zasilania zarówno nadajnika jak i odbiornika przy pomocy baterii. Większość niani ma tylko odbiornik zasilany bateriamii a nadajnik tylko z sieci, więc nie ma możliwości pozostawienia dziecka np. na tarasie czy w ogródku. juleczko, z tymi piersiami to już tak jest, mojej kumpeli to "ciekło" juz od 18 tc. Ja na razie mam sucho.Moje podopieczne- bliźniaczki zaprowadziłam do przedszkola, więc mam kilka godzin na ogarnięcie domu. A teraz idę na ogródek napić sie kawki, termometr nie pokazuje zbyt wysokiej temperatury, ale słonko ładnie świeci i generalnie jest przyjemnie. ![]() barwa, ja tez myslę, że rolki to lepszy pomysł. Nie wiem jaki masz budżet przewidziany na ten prezent, ale np. na Allegro można dostać fajne rolki z regulacja rozmiaru w granicach trzech numerów, juz za 75 zł. minisiu też zazdroszczę Ci znajomej na oddziale, ja niestety nie mam żadnego wyboru jesli chodzi o szpital, w którym będe rodzić. W promieniu 30km jest tylko jeden :-( ... i na dodatek ma marna opinię. |
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
juleczka ja mam róznie
raz jest przezroczysty płyn a raz jest własnie żóltawy o konsystencji mleka![]() własnie czytałam sobie watek wrzesniowy i napisalam tam posta o snach a wkleje Wam tez co ostatnio mi sie przydarzyło ![]() Cytat:
a wczoraj tez zasnełam wczesniej i TZ now ze mna gadał i mowił, ze go opieprzałam przez sen zeby sobie poszedł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

jak tu trafiłam to był to wątek mamuś czerwcowo-lipcowych, ale ładnie poprosiłam i został przemianowany.
, a ile sie odzywa? Szkoda gadać.... Kobiety gdzie Wy jesteście??

Nie powiem, gdyby były dawno, dawno temu, ale niektóre to zaledwie można powiedzieć parę dni

to mleko ściągało się bardzo dobrze.
może któraś z Was wie o jaki utwór chodzi?