![]() |
#3061 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
mycha, czekamy na nowe ifo
![]() A ja kozystajac dzis z okazji, ze jestem aktualnie sama w domu, postanowilam zrobic sobie wypasny obiad i przerwac przymusowa glodowke, ktora zwykle towarzysz nam operkom, hehehe ![]() Pedze wiec do kuchni i biore sie za moje frytki, steki i gotowana marcheweczke ![]() ![]()
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej wiecej was nadgonilam. Nowinka ale ten pies to taki przyjazny czy jak? Moze porozmawiaj z hostka. Mychamycha dobrze ze cie wogole powiadomili, ze biora inna. Mogli cie uprzedzic ze moze sie tak zdarzyc wczesniej, ale biletu jeszcze nie kupilas? Roux to ty juz dzisiaj lecisz? Kto nastepny w kolejce do wyjazdu?
![]() |
#3063 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() to i tak duzo slow zna mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem chce ale sie tez boje i nie moge doczekac zarazem roux szybko zlecialo i juz lecisz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Raczkowanie
|
Roux..ja bym chciala do Paryża..jakis melancholijny nastroj mnie dopadl..mam prywatne pytanie
![]() ![]() Kasia pies jest przyjazny..nie jakis agresor, ale zachowuje sie jakby byl totalnie glupi..hosci szukaja mu noweg wlasciciela zanim zje caly dom;] Elfik ja tez jestem nocnym markiem dlatego mi to pasuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kasia nie mam chlopaka..tzn ktos jest, ale ten ktos robi tak jak napisalam wyzej wiec nie wiem czy mozna na tego kogos liczyc..na razie jest w Polsce ale za kilkanascie dni wraca do Francji a potem wyrusza gdzies w swiat.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hehehe... no to ladnie przywitalas kawalerow ![]() ![]() Ufff... ja juz po obiadku i ledwo siedze, tak sie zapchalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady i wsparcie
![]() Biletu jeszcze nie kupiłam, więc na niczym nie straciłam. elfik, dzięki za tłumaczenie ![]() Teraz biorę się za odpisywanie na maile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
tak wiec, czekamy na jakies nowe informacje ![]() Cytat:
![]() ![]() mama dokonala subtelnej nadinterpretacji ![]()
![]() |
#3071 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Konto usunięte
|
to bierzcie sie za nich dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
Adka, moze by i doszlo jeszcze cieple ale zanim to wszystko pochlonelam
![]() ![]() ![]()
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Jutro o 10 mam samolot, ale zeby dotrzec na lotnisko i uniknac korków musze z domu o ...5 wyjechac...
![]() heh sama w to nie wierzę... ![]() Cytat:
nieodzywanie sie tyczy sie wszystkich facetów, zwlaszcza chyba francuzów. heh powodem ciaglych problemów moich i TZ jest wlasnie jego lekki stosunek do wszystkiego. potrafi sie czasem DŁUUGO nie odzywac i uważa, ze to jest okay, a jak ma problem jakis to nic nie mowi i trzyma w sobie bo to ON jest FACETEM a ja kobieta i nie powinnam sie tym martwic i najlepiej nic nie wiedziec. a teraz te jego przekonania, plus jego zamykanie sie, uciekanie gdy ma problemy w konsekwencji dają cisze po kilka/kilkanascie dni kiedy ja nie wiem co sie z tym człowiekiem dzieje, a on po prostu potrzebuje byc sam. ![]() ![]() wlasnie o tym chce z nim jutro rozmawiac.... Nie martw sie Nowinko, to calkiem normalne u nich.;] ![]() ![]() Elfik heh cieszymy sie razem z Toba Twoim pełnym brzuszkiem w koncu ![]() kurde a ja sie wlasnie pakuje. mam wage cyfrową w domu. raz pokazuje mi 17 kg raz 20,9 kg. juz siedzialam na podlodze i sie poryczałam bo wziełam naprawde minimum, a nie moge zrezygnowac z JEDNEGO cieplego swetra i ulubionych jeansów i mojej odzywki do wlosów i wielkiej paczki M&Msów....heh... musze chyba na wierzch polozyc rzeczy ktore w razie czeego na lotnisku bede musiala mamie oddac. no trudno. host moze mi pozyczy bluzy a M&Msy zastąpie jego genialnym Brownie. ale odżywkaaaaaaaa??? ![]() Dziewczyny, ale mam strachaaa przed spotkaniem z TZ. lol jak przed pierwszą randka, albo gorzej...jak przed ranską w ciemno. nie widzielismy sie....5 miesiecy!!!!
![]() |
#3075 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich. nie wiem czy kogoś zainteresuje moja historia, ale muszę się wyżalić. szukam jeszcze wyjazdu na wakacje, wiem marne szanse. miałam dość intensywną wymianę maili z kobitką z Anglii, całkiem fajna oferta. Miałyśmy gadać na Skypie, cały dzień w stresie szykowałam pytania i właśnie wtedy kiedy dzwoniła mój komp ześwirował. tak sobie się wyłącza i zaczyna wyć alarm, no co chwile od dnia tej umówionej rozmowy
![]() ![]() ![]() kasia_no87 jesteś w Londynie więc małe pytanko do Ciebie, na ile kieszonkowego może liczyć au pair w WB? Bo będę zmuszona negocjować stawkę na żywo i w ogóle nie wiem co powiedzieć...między 55 a 80? Nowinka, chyba zapytam czy mają tam psa...albo w ogóle zwierzęta hehe zazdroszczę mychamycha wyjazdu rocznego...możesz szukać fajnych ofert, ja to dopiero jestem ograniczona...nie mogę przeżałować ze wcześniej nie zabralam sie do poszukiwan rodziny ![]() Edytowane przez malpkajuja Czas edycji: 2009-06-04 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Wtajemniczenie
|
Trzymamy kciuki za jutro!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Konto usunięte
|
roux ja bez odzywki moge zyc, ale bedzie katastrofa jak ja sie bede pakowac bo 15 kg to bardzo malo!
![]() ![]() Cytat:
min 60f jest chyba jakos, ja tak mam ale placi mi za bilet w obie strony no i jjedno dziecko mam ![]() wogole to pisz czesciej tu na atku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
przyda sie :PPP
malpkajuja witaj!! jak Ci sie komp nie naprawi, mozesz sprobowac przeciez do jakiejs kolezanki skoczyc i poprosic aby Ci udostepnila kompa na te rozmowe, bo pewnie bardzo sie denerwujesz.... btw, witamy na wątku! heh Kachaaaa ja pojecia nie mam jak rok temu sie spakowałam w 15 kg. JAK ja to do cholery zrobiłam???
#3079 |
Konto usunięte
|
ja sie boje bo sie nie smieszcze tez :sciana:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
roux, wyjsc o 5 rano....?! to ja chyba bym zostala w Polsce
![]() A moja mozliwe-ze-przyszla hostka troche mnie zadziwia mniej wiecej pize do mnie co drugi dzien i za kazdym razem upewnia się, że chce do nich jechac. Poza tym zadaje mi po 2 razy te same pytania, no a ja żyję w stresie, że znow moj mail nie doszedl (bo raz nie dotarl jak dolaczylam pare zdjęć). Ech..chcialabym juz wiedziec na czym stoję, szczegolnei,ze w miedzy czasie odmowilam jednej rodzince |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Konto usunięte
|
czemu odmowilas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zadomowienie
|
Przede wszytskim to byla nowa rodzina,a nie ejdna z tych dwoch o ktorych pisalam a odmowilam bo liczylam na te z ktora wlasnie piszę i wystrasyzlam się ilosci pracy (od 7-21, plus czasami babysitting
![]() ![]() heh przypomniala mi sie jesczze kiedys taka rodzina ktora o ile pamietam placila 80 euro/tydzien,a tyle roboty,ze prosze siadac ![]() Kiedys tez widzialam ogloszenie rodziny- nudystow, dlatego jak pisali trzeba czuc sie swobodnie gdy gospodarze w czasie lata beda plywac nago w basenie- o tym czy au-pair ma sie dolaczyc nie pisali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Konto usunięte
|
OMG nudysci fuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
Jak mi sie nuuudziii... masakra
![]() ![]() Ide zaraz po mojego pyskacza do szkoly muzycznej, moze zapewni mi jakas rozrywke ![]()
#3085 |
Zakorzenienie
|
"Wir würden Dir Sprachkurs Teil 1 bezahlen" to znaczy, że zapłacą mi za 1 semestr czy jak?
To do Dziewuszek, które znają niemiecki ![]() Mam rodzinę, która chce mnie zabrać takze ze sobą na wakacje do Hiszpanii ![]() No ale czekam na te berlińskie jeszcze chwilę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
a ja już się denerwuje
![]() zdałam prawko ![]() ![]() ![]() to już w sobote ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
Roux dzieki za wsparcie!!Ja moge podejrzewać,ze on uwaza,ze wszystko jest ok i nie widzi w tym nic zlego, ale nie moge tez zyc w takiej nadziei bo juz widze,ze mnie z nim wzielo,czekam tu na niego,a potem sie okaze,ze on na prawde ma mnie gdzies..wtedy chyba podupadne..
A waga sie nie sugeruj jedz na zywiol jak ja ![]() ![]() ![]() Adka- 14 miesiecy?bardzo chetnie,ale w tych godzinach, w ktorych teraz pracuje;D wczoraj przyszedl do nas wlasnie taki malutki dzieciaczek,mojego łobuza olalam i bawilam sie z ta malutka wlasnie ![]() Malpka,jesli zalezy ci to napisz maila do tej babki,zadzwon,nic sie takiego nie stalo,mozecie miec kontakt telefoniczny! Mycha zycze ci jak najfajniejszej rodzinki ![]() ![]() A ja dzis wyszlam z pokoju a hostka 2 razy do mnie zagadywala,zebym wychodzila poogladac telewizor czy do ogrodu bo bede miala depresje heh. Bylam z nia na zakupach potem powloczylam sie po miescie,ale wkurzaja mnie te ich przerwy na obiad;P wszystko zamkniete:-/! ale jutro powiedziala,ze pojedziemy gdzies na spacer ![]() A co do kolegi..na razie nie mam glowy .. ale wczoraj to ukartowali bo brat zostawil kolege w salonie a sam poszedl do siebie, kolega nie wiedzial co ze soba zrobic haha!a ja coz..szybko wyprasowalam bluzke i myk do pokoju..co innego jakbym byla ubrana i uczesana chociaz ![]() ![]() Elfik nie wiem czemu przed hostami chcialam skonczyc,moze zeby nie paradowac w pizamie przed nimi,albo zeby nie widzieli,ze "jak kota nie ma to myszy harcuja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sanrioo gratuluje prawka!! yh a ja ide na miasto na nalesnika sie odstresowac z przyjaciolka ![]()
![]() |
#3089 |
Konto usunięte
|
gratuluje prawka
![]() rodzice mnie w****ili!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie: oplacimy Ci 1 czesc kursu jezykowego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.