|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!!
nie wiem jak Ty ale ja uwielbiam szpinak w każdej postaci w ilościac hurtowych
muszę sie tam wybrać Tola a na Sławinku wiesz gdzie to jest?
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także jestem nałogowym szpinakożercą.
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
to jest nas dwie
a propos szpinaku bardzo dobra jest lasagna ze szpinakiem u szewca, naprawde super
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, a mi się wydawało, że Radości to jest boczna od Filaretów..
![]() Tola - wybó tam podobno mają obłędny, znajdziesz i coś bez fety...
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
pierogi ze szpinakiem i fetą jadłam - pyszne ale nie w tym lokalu, i jeszcze jedne moim zdaniem nawet lepsze: ze szpinakiem z mieskiem drobiowym, krokiety ze szpinakiem też pycha
![]() wogóle ja lubię wszystko ze szpinakiem
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację. Kurde, jakaś nieprzytomna jestem... Sorki za wprowadzenie w błąd. W takim razie pewnie mają 3 lokale: na ul. Radości, na ul. Zielonej/Staszica i na Al. Warszawskiej.
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Ja od samego podczytywania Was złapałam grypę żołądkową i podzieliłam się nią z małżem, a to miał byc mój ostatni wolny od studiów weekend u mamy
Jodie ja kiedys widziałam ogłoszenie florystycznego na www.edu-kor.pl z tym, że to było jeszcze w czerwcu, sama się wybierałam, ale mi nie wyszło. |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję, bo grypa jelitowa to najgorsze paskudztwo. Pamiętam, jak kiedyś chorowaliśmy ja, brat i mama a w domu było jedno WC - ojej....
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
mnie narazie w tym roku jelitówka omija i mam nadzieję że tak zostanie
zdrówka dziewczyny!
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz właśnie skończyliśmy robić naleśniki, jejuniu chyba przez tydzień będziemy je jeść a sumie dobrze, bo na tygodniu raczej nie mam czasu i ochoty gotować
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też właśnie skończyliśmy konsumpcję. U nas dziś była pomidorówka i bigosik z młodej kapustki.
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero zjadłam śniadanko
jogurcik ale Wam zazdroszczę zdolnosci kulinarnych
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
cześć taka "meksykańska" z męskiem i warzywami
a część z serem na słodko w sumie wyszło nam 23 naleśniki ![]()
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
wow! ruda jestem pod wrażeniem!
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
monsz dzielnie pomagał
|
#3077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z mięskiem kapusta i grzybami Pod koniec miałam dosyć bo musiałam ciągle dorabiac ciasto- nie umiem tak wymierzyć żeby zrobić dobra ilość cista do farszu.niebieska lwica, przetrzymaj go może trochę, to jak mu potem będą smakować Szpinak też uwielbiam- polecam bardzo z orzechami włoskimi śmietaną i serem roquefort albo jakis dorblu- z makaronem, albo własnie jako farsz do pierogów. a dzisiaj jemy kurczaczka z rozmarynem. A w środe zaczynają się konfrontacje teatralne, wybieracie się na coś? |
||
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero co wróciłam z uczelni i teraz browarek + chipsy + mąż przy boku Miłego wieczorku
|
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o kochana widze ze podobne mamy zainteresowania ja tez sie wybieram na kurs i jestem na etapie poszukiwan, tzn zapisałam się juz na jeden do centrum kształcenia kadr, tam jest o tyle fajnie ze kursy są na zywych kwiatach a nie sucha teoria i koszt to około 1700 zł... pozdrawiam dziewczyny i zmykam dalej do roboty teraz przed zaduszkami mam niezły zachrzan i juz nic mi sie nie chce! jeszcze tylko to ze po powrocie do domku zagladam na neta do Was trzyma mnie na duchu...a co do obiadkow to u nas dzisiaj gotował małż, zrobil rybkę z ziemniaczkami i pyyszną surówką!! mniammmm |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana i miłego dzionka życzę
![]() Cytat:
co u Ciebie a co do szpinaku to ja nawet nie wiem czy lubię czy nie bo nigdy nie miałąm okazji jeść
|
|
#3081 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj a ja mam katar, ale prawdopodobnie zaraziłam się od męża a nie od Was, najgorsze, że mały też podłąpał, więc mam ciężką noc za sobą.
A ja wczoraj byłam na przyjęciu u ciotki a jakie pyszności tam zajadałam... Cytat:
Cytat:
![]() A ja uwielbiam pierogi ze szpinakiem i fetą pierwszy raz spróbowałam 1,5 roku temu na Festiwalu Pieroga w Parku Saskim i się zakochałam.
|
|
#3082 |
|
Rozeznanie
|
Znów się wątek kulinarno-smakowy zrobił, a ja tylko poczytać mogę, ehh. Hormony mi cały apetyt i smak odebrały, mało co smakuje
Dziwne to uczucie, kiedy w żołądku pusto, domaga się jedzenia, a jak patrzę na jedzenie to mam jadłowstręt. Ciekawe czy już do końca ciąży będę jeść jedynie z rozsądku? I jeszcze ta zgaga Bandola to chyba Ciebie też tak zgaga męczyła? Znalazłas na nią jakiś sposób?
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomagał mi Rennie ale tylko na chwilkę, podobno skuteczny jest Ranigast ale to po konsultacji z lekarzem. Tola miała się pytac ginka, trzeba ją zapytać, ale nie wiem czy była.
|
|
#3084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No bo z tego co mi wiadomo i slyszałam to już z wielu źródeł, to w ciąży nie można jeść fety. Cytat:
Powiedział mi, że można jak najbardziej. I jak dla mnie rewelacja. Jedna tabletka i masz spokój ze zgaga na cały dzień. Super! Oczywiście ja nie przesadzam z tym specyfikiem. Jak mam małą zgagę, to nie biorę, tylko wtedy, jak juz nie mogę wytrzymać.Wczoraj mieliśmy "zakupowy dzień", kupiliśmy mikrofalę i okap i tym samym kuchnię mam skończoną. No, przynajmniej tyle. Rozglądaliśmy się też za kanapami, ale ostatecznie skończyło się na dwóch sklepach, bo mój małż musiał jechać na montaż... No i dalej nic nie wybrane, a szkoda... Co tam porabiacie dzisiaj? Bo ja znowu słomiana wdowa... Normalnie jak się wkurzę, to upozoruję kradzież tego jego motoru z garażu i wypieprzę go gdzieś, bo już mi ręce opadają... Jak można w taki piękny dzień zostawić żonę samą w domu No, ale kto jak kto, ja tam się nigdy w swoim towarzystwie nie nudzę.
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
"Nie można jeść serów pleśniowych miękkich typu camembert lub feta – spotyka się w nich bakterie z rodzaju listeria."
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta listerioza to przereklamowana sprawa, w ogóle choruje się na nią rzadko
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Poza tym nasza feta nie jest typowo grecka.Inny jest proces technologiczny
Przeczytaj: Samo słowo "feta" pochodzi z włoskiego słowa "fette" i oznacza po prostu "plaster jedzenia". Fetę produkuje się z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim. Najpierw przez kilka dni mleko poddawane jest różnym procedurom (pasteryzacji, krzepnięcia). Powstały w ten sposób ser musi poleżeć ok. 2 miesięcy w miejscu o temp. 1-2° C w zalewie solnej, by dojrzał. W ostatecznej postaci jest wilgotny i słony. Idealny jako dodatek do sałat
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

muszę sie tam wybrać
się razem od
....

a sumie dobrze, bo na tygodniu raczej nie mam czasu i ochoty gotować

05.07.2008