Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 23:48   #3061
Irja
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
IRJA - dlatego ja narazie nie kupuję tego soku, tylko jakoś w przyszłym miesiącu, jak wykończę troche tego co mam. Kiedyś tak robiłam, że co wyczytałam na wizażu to od razu leciałam i kupowałam. Teraz jestem mądrzejsza
Tylko jak tu z mądrzeć Coraz czytam o czymś nowym, a jestem gotowa zrobić dla swoich włosów WSZYSTKO byleby tylko wyglądały lepiej
Właśnie kończy mi się olej kokosowy więc może zamiast niego kupię ten aloes?
Czy to jest krok do bycia mądrzejszą?

Ps. Ja już też nie mam miejsca na swojej półeczce w łazience i w związku z tym zaadoptowałam kolejny kawałek + oczywiście swój pokój
Stary 2008-05-14, 23:54   #3062
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość

Hehehehehe Chyba tak
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 23:56   #3063
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehehehe Chyba tak
Czyli jest nadzieja Dzięki Będę trzymała się tej myśli, a jak wyjdzie zobaczymy bo zaczęłam myśleć o Biolage hihi..
Stary 2008-05-15, 07:50   #3064
Giga10
Rozeznanie

Ja w niedzielę zamówiłam balsam i tonik biolage nawilżające i wczoraj już je miałam . Balsamu użyję dopiero po skończeniu kuracji Nisimem, ale tonikiem uraczyłam włoski już wczoraj i dziś rano dla odświeżenia. Wszystko jest po nim super - są baaaardzo mięciutkie, ale ten zapach Przypomina mi keratynę, tak ja ta z próbek od Thanatosa wrrr.... Czy wy dziewczyny też tak macie? Próbowałam znaleźć datę ważności ale nie udało mi się. Jest tylko znaczek, aby zużyć przez 12 miesięcy od chwili otworzenia. Kremu nie zamówiłam, bo wyczytałam, że nie nadaje się on do cienkich i delikatnych włosów - zbytnio je obciąża . Aha, na toniku jest informacja, że zawiera również filtry przeciwsłoneczne więc już zupełnie jestem zadowolona, bo wybierałam pomiędzy nim /nawilżającym/ a tym z serii solair coś tam...
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 08:16   #3065
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Ja zeby nie podpadac rodzinie trzymam kosmetyki w miejscu radioaktywnym- w moim pokoju Dzieki temu wyrzutow nie slucham. Poza tym jest tych kobiet troche w domu, wiec przy odpowiedniej reklamie sa szczesliwe widzac, ze maja Glorie czy inny WAX pod prysznicem
Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Tylko jak tu z mądrzeć Coraz czytam o czymś nowym, a jestem gotowa zrobić dla swoich włosów WSZYSTKO byleby tylko wyglądały lepiej

Ps. Ja już też nie mam miejsca na swojej półeczce w łazience i w związku z tym zaadoptowałam kolejny kawałek + oczywiście swój pokój
Hehe, dziwczyny, nie chcę nic mówić, ale to trochę przypomina zaawansowane stadium włosoholizmu Pierwsze to kupowanie do wypełnienia łazienki, a drugie to zapełnianie kosmetykami do włosów innych, dostępnych pomieszczeń a wręcz ukrywanie 'uzależnienia' przed innymi w tajnych zakamarkach szafy
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 08:40   #3066
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hehe, dziwczyny, nie chcę nic mówić, ale to trochę przypomina zaawansowane stadium włosoholizmu Pierwsze to kupowanie do wypełnienia łazienki, a drugie to zapełnianie kosmetykami do włosów innych, dostępnych pomieszczeń a wręcz ukrywanie 'uzależnienia' przed innymi w tajnych zakamarkach szafy
A jak! Ja jak kupię coś nowego do włosów, to najpierw chowam to przed mężem w jakiejś tylko mojej szafce, a potem po cichu wstawiam do łazienki. Jak on pewnego dnia to zauważy i pyta "O! Masz znowu coś nowego do włosów?" To ja mu odpowiadam, że nie, że to już od dawna mam, ale pewnie tego nie zauważył wcześniej No ściemniam jak mogę, hahahahaha Jakoś trzeba sobie radzić
Stary 2008-05-15, 09:14   #3067
genowefapigwa
Raczkowanie

Czytam, czytam i niewiele wiem. Wymieniacie mnóstwo specyfików, ale który powoduje najszybszy porost włosów? Wiem, że to może sprawa indywidualna ale statystycznie czy jest to nisim czy może coś innego? Na stronie nisim.pl jest akcelerator nisim i szampon, czy szampon też działa czy tylko ten akcelerator? Ja używam szamponu simple zen, włosy rosną szybciej ale jakiś cudów to specjalnie nie zauważyłam
genowefapigwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 10:07   #3068
'Estelle'

Cytat:
A jak! Ja jak kupię coś nowego do włosów, to najpierw chowam to przed mężem w jakiejś tylko mojej szafce, a potem po cichu wstawiam do łazienki. Jak on pewnego dnia to zauważy i pyta "O! Masz znowu coś nowego do włosów?" To ja mu odpowiadam, że nie, że to już od dawna mam, ale pewnie tego nie zauważył wcześniej No ściemniam jak mogę, hahahahaha Jakoś trzeba sobie radzić
Mam to samo
Ewentualnie, jak ma ochotę na droższy kosmetyk, to przygotowuję go do tego spychicznie i marudzę mu, że się tyle naczytałam o jego właściwościach, że cód, miód i orzeszki... I wtedy nie ma szoku W międzyczasie oczywiście zdążę kupić jeszcze dziesięć innych 'drobiazgów', jakies psikadełka, olejki... Ale mam to szczęście, że Mój zadowolony jest z tego dbania o włosy i póki co się nie buntuje

Cytat:
Napisane przez genowefapigwa Pokaż wiadomość
Czytam, czytam i niewiele wiem. Wymieniacie mnóstwo specyfików, ale który powoduje najszybszy porost włosów? Wiem, że to może sprawa indywidualna ale statystycznie czy jest to nisim czy może coś innego? Na stronie nisim.pl jest akcelerator nisim i szampon, czy szampon też działa czy tylko ten akcelerator? Ja używam szamponu simple zen, włosy rosną szybciej ale jakiś cudów to specjalnie nie zauważyłam
Niestety nikt nie prowadzi statystyk, a Nisim na razie mało ma użytkowników, można powiedzieć, że jest jeszcze w fazie testów in vivo.
Z tego co się orientuję, Wizażanki kupują od razu cały zestaw: szampon plus odżywka, zatem korzystniej jest użytkować oba, szampon robi jakby "podkład" pod działanie odżywki.
Stary 2008-05-15, 10:32   #3069
noell88
Rozeznanie

ja juz chyba wiem czemu miedzy innymi nisim fast nie jest polecany do wlosow farbowanych. mam dosc spory odrost i latwo moge zauwazyc roznice....

dokladniej nie wiem o co chodzi, ale mam wrazenie ze szampon otwiera luski, wlosy po nim sa takie szorstkie. potem sie naklada odzywke i jest wszystko cacy, wloski nie farbowane sa mieciutkie i blyszczace. ale dla tych farbowanych to za duzo...juz w przeszlosci dostaly niezle w dupsko. sa takie brzydkie i kolor matowieje. matowieje i zmienia kolor...ale ja i tak zawsze robie kucyka i srednio to widac

staram sie myc tylko odrost-3,5 cm, ale ogolnie wlosy mam krotkie i nie da sie zeby szampon je ominal. a na koncowki daje inna odzywke, bo nisima mi szkoda....
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 11:28   #3070
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
ja zdecydowanie jeszcze nie zmądrzałam sok z aloesu powiadacie...
Ja też nie Przed kupnem tego soku, powstrzymuje mnie jedynie cena

U mnie też nie ma miejsca w łazience, to trzymam w szafkach. Aktualnie posiadam np. tylko 3 słoiki oleju kokosowego [1 aktualnie uzywany do masek, drugi wykańczam do końcówek, trzeci to zapas]

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
Ja w niedzielę zamówiłam balsam i tonik biolage nawilżające i wczoraj już je miałam . Balsamu użyję dopiero po skończeniu kuracji Nisimem, ale tonikiem uraczyłam włoski już wczoraj i dziś rano dla odświeżenia. Wszystko jest po nim super - są baaaardzo mięciutkie, ale ten zapach Przypomina mi keratynę, tak ja ta z próbek od Thanatosa wrrr.... Czy wy dziewczyny też tak macie? Próbowałam znaleźć datę ważności ale nie udało mi się. Jest tylko znaczek, aby zużyć przez 12 miesięcy od chwili otworzenia. Kremu nie zamówiłam, bo wyczytałam, że nie nadaje się on do cienkich i delikatnych włosów - zbytnio je obciąża . Aha, na toniku jest informacja, że zawiera również filtry przeciwsłoneczne więc już zupełnie jestem zadowolona, bo wybierałam pomiędzy nim /nawilżającym/ a tym z serii solair coś tam...
A ten tonik nie obciąża? Rozumiem że masz cienkie włosy...?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 12:26   #3071
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo
Ewentualnie, jak ma ochotę na droższy kosmetyk, to przygotowuję go do tego spychicznie i marudzę mu, że się tyle naczytałam o jego właściwościach, że cód, miód i orzeszki... I wtedy nie ma szoku W międzyczasie oczywiście zdążę kupić jeszcze dziesięć innych 'drobiazgów', jakies psikadełka, olejki... Ale mam to szczęście, że Mój zadowolony jest z tego dbania o włosy i póki co się nie buntuje
.
Estelle - to możemy sobie ręce podać Ja dokładnie tak samo tłumaczę i zachwalam i mówię ile to się na wizażu naczytałam itd. hehehe. A ta moja Kochana Wyrozumiałość od czasu do czasu pyta czy to aby nie za dużo na te włosy? Czy mi aby nie wypadną wszystkie od nadmiaru specyfików? Sam nawet się skusił na psikadełko Radicalu - tylko ma problemy z regularnym stosowaniem
Stary 2008-05-15, 12:37   #3072
Giga10
Rozeznanie

Karla 92: A ten tonik nie obciąża? Rozumiem że masz cienkie włosy...?[/quote]

tak, mam cienkie włosy, a tonik jest naprawdę leciutki. Nic nie obciąża, moje włosy są po nim mięciutkie i takie jakby to powiedzieć napompowane? Mam takie wrażenie jakby było ich poprostu więcej, nie są ulizane przy głowie a koncówki nie wiszą jak stronki tylko zbiły się w takie grubsze pasma. Kurcze, ciężko to opisać. Myślę, że to był dobry zakup - na lato jak znalazł
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 13:11   #3073
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
tak, mam cienkie włosy, a tonik jest naprawdę leciutki. Nic nie obciąża, moje włosy są po nim mięciutkie i takie jakby to powiedzieć napompowane? Mam takie wrażenie jakby było ich poprostu więcej, nie są ulizane przy głowie a koncówki nie wiszą jak stronki tylko zbiły się w takie grubsze pasma. Kurcze, ciężko to opisać. Myślę, że to był dobry zakup - na lato jak znalazł
To super Tzn nie wiem czy tak do końca bo kolejny wydatek sie szykuje
Ale jak Wy tak piszecie że jest super no to jak tu nie wypróbować Tylko najlpierw ukręce psikadło proteinowo-mleczkowe

Nie sądzicie że troche zbaczamy z tematu wątku?
Stary 2008-05-15, 13:16   #3074
'Estelle'

Cytat:
Estelle - to możemy sobie ręce podać Ja dokładnie tak samo tłumaczę i zachwalam i mówię ile to się na wizażu naczytałam itd. hehehe. A ta moja Kochana Wyrozumiałość od czasu do czasu pyta czy to aby nie za dużo na te włosy? Czy mi aby nie wypadną wszystkie od nadmiaru specyfików? Sam nawet się skusił na psikadełko Radicalu - tylko ma problemy z regularnym stosowaniem

No to graba
Mój polubił pokrzywę , teraz kupiłam mu czysty skrzyp, bo i tak łyka witaminy, w dodatku takie dla kulturystów, zawierają nawet wyciąg z pokrzywy więc nie trzeba mu nic dodatkowego, tylko coś z krzemem właśnie... I jakiś czas temu testowałam na nim działanie olejku rycynowego i nie powiem, włoski bardzo szybko rosły , nawet nowe się pojawiły na przodzie czołą.
Poza tym w tej całej mojej manii dał się skusić najpierw na szampon, a teraz to w ogóle na kosmetyki Joanny i stał się ich wielkim fanem
Stary 2008-05-15, 15:11   #3075
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
No to graba
Mój polubił pokrzywę , teraz kupiłam mu czysty skrzyp, bo i tak łyka witaminy, w dodatku takie dla kulturystów, zawierają nawet wyciąg z pokrzywy więc nie trzeba mu nic dodatkowego, tylko coś z krzemem właśnie... I jakiś czas temu testowałam na nim działanie olejku rycynowego i nie powiem, włoski bardzo szybko rosły , nawet nowe się pojawiły na przodzie czołą.
Poza tym w tej całej mojej manii dał się skusić najpierw na szampon, a teraz to w ogóle na kosmetyki Joanny i stał się ich wielkim fanem
Tylko uważaj bo zacznie Ci podbierać kosmetyki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 15:13   #3076
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
No to graba
To może śmieszne co napiszę, ale pokrzywe i skrzyp to mój mąż pił dłuuuuugo przede mną. Teraz jak ja piję regularnie, to mi podkrada i tez popija A Belisse też razem łykamy i również on był w tym łykaniu pierwszy.A powiedz mi Estelle, jak dokładnie ten olejek rycynowy zastosowałaś ,że włoski zaczęły szybciej rosnąć? Moje przygody z o.r. wyglądały tak, że dodawałam go do szamponu i nakładałam przed myciem na końcówki.
Stary 2008-05-15, 15:28   #3077
LifeIsSoSad
Zadomowienie

a ja dzis sie zaopatrzylam w ampułki Radicana :P
ne ne ne ne neee neeeee
Stary 2008-05-15, 15:30   #3078
kfjateq
Przyczajenie

Mój plan się powiód, po wybabraniu wszystkich szamponów zamówiłam sobie Nisim, przesyłka dotarła do mnie na następny dzień po wysyłce. Pokładam w nim wielkie nadzieje, zwłaszcza, że wielu z Was pomógł. Męczy mnie tylko jedna sprawa, szampon pachnie niemal identycznie jak szampon do prania kota:/
kfjateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:32   #3079
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez kfjateq Pokaż wiadomość
Męczy mnie tylko jedna sprawa, szampon pachnie niemal identycznie jak szampon do prania kota:/
PRANIA kota?
Nie martw się, ja zażywam taurynę, która jest polecana na porost sierści u zwierząt... i jeszcze nie szczekam ani nie miauczę

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 15:33   #3080
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Męczy mnie tylko jedna sprawa, szampon pachnie niemal identycznie jak szampon do prania kota:/
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:45   #3081
LifeIsSoSad
Zadomowienie

hahahahaha
Stary 2008-05-15, 16:26   #3082
'Estelle'

Cytat:
To może śmieszne co napiszę, ale pokrzywe i skrzyp to mój mąż pił dłuuuuugo przede mną. Teraz jak ja piję regularnie, to mi podkrada i tez popija A Belisse też razem łykamy i również on był w tym łykaniu pierwszy.A powiedz mi Estelle, jak dokładnie ten olejek rycynowy zastosowałaś ,że włoski zaczęły szybciej rosnąć? Moje przygody z o.r. wyglądały tak, że dodawałam go do szamponu i nakładałam przed myciem na końcówki.
Wcierałam mu w skórę głowy na wzmocnienie.

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Tylko uważaj bo zacznie Ci podbierać kosmetyki
No, kto wie
Byłam w lekkim szoku, jak do swoich króciutkich, jak u rekruta włosków zakupił szampon... z odżywką

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
PRANIA kota?
Nie martw się, ja zażywam taurynę, która jest polecana na porost sierści u zwierząt... i jeszcze nie szczekam ani nie miauczę

...poległam...
Stary 2008-05-15, 17:04   #3083
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
PRANIA kota?

Edytowane przez oleczka87
Czas edycji: 2008-05-15 o 17:30
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:10   #3084
Irja
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
PRANIA kota?
Stary 2008-05-15, 21:13   #3085
beoneself
Zakorzenienie

Prawie dwa 2 tygodnie od farbowania...
3mm odrostu

Wcieram seboradiny i inne takie od 2 miesięcy. Od 2 miesięcy pokrzywa. Wcześniej Vitapil.

Kiedyś śmigały 1,5cm miesięcznie. Co się teraz stało?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:30   #3086
noell88
Rozeznanie

beoneself to nie tak zle

mi kiedys przez prawie miesiac nie chcialy nic urosnac po farbowaniu. nie wiem dokladniej na czym to polega, ale juz kilka razy slyszalam i wiem to ze swojego doswiadczenia, ze jesli farbowanie jest mocno inwazyjne lub farba kladziona jest czesto to wloski czasami nie chca rosnac...jakis czas po farbowaniu wszystko wrocilo do normy.

teraz ja bym Ci radzila lykac dalej suplementy i postawic na jakas dobra urozmaicona diete, zeby dac kopa od wewnatrz
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:33   #3087
tulipanna.
Zakorzenienie

A ja musze powtorzyc - tym suplementujacym sie, ze ze wszystkich sil polecam Merz Special. Minal ponad tydzien odkad go nie stosuje - moze troche dluzej. Moze ponad 2? Nie wiem, bo zgubilam sie w czasie Teraz dopiero widze, ze wlosy zwolnily tempo. Obserwuje to po wlosach na odnozach m.in. W czasie brania Merza nie wyrabialam z goleniem sie. Teraz wszystko wrocilo do normy. Chyba zaczne znow go brac jesienia, bo nie chce przezywac tak zarosnietych wakacji
Stary 2008-05-15, 21:37   #3088
beoneself
Zakorzenienie

Ja teraz odstawiłam witaminki, pokrzywę i inne takie - na jakieś 2 tygodnie, tak myślę.
Może potem dostaną kopa.
Farbowałam już 2 raz Castingiem, chyba nie powinnien tak źle podziałać na cebulki...
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:41   #3089
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Prawie dwa 2 tygodnie od farbowania...
3mm odrostu

Wcieram seboradiny i inne takie od 2 miesięcy. Od 2 miesięcy pokrzywa. Wcześniej Vitapil.

Kiedyś śmigały 1,5cm miesięcznie. Co się teraz stało?
nie doluj sie
moze niedlugo coś ruszy. a moze warto zrobic parotygodniowa przerwe z wspomagaczami a potem uderzyc znow? cebulki mogly sie przyzwyczaic do ciaglego pobudzenia. sama juz nie wiem

moze to troche nie na miejscu, ale wpadlam w sumie, zeby sie pochwalic Nisim nadal dziala(tak, nie odstawilam szamponu, bo go uwielbiam)

przelamalam sie i zmierzylam. w tydzien urosly 1cm. normalnie rosly max 1,5cm/miesiac

a tekst o praniu kota powalil mnie na łopatki
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:56   #3090
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ja teraz odstawiłam witaminki, pokrzywę i inne takie - na jakieś 2 tygodnie, tak myślę.
Może potem dostaną kopa.
Farbowałam już 2 raz Castingiem, chyba nie powinnien tak źle podziałać na cebulki...
Ja mam do Castingu jedno zastrzezenie - pod koniec trzymania piecze mnie troche skora glowy, wtedy oczywiscie czym predzej zmywam i po zmyciu uczucie znika w ciagu paru godzin. Ale sama nie wiem, moze na cebulke oddzialuje

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
nie doluj sie
moze niedlugo coś ruszy. a moze warto zrobic parotygodniowa przerwe z wspomagaczami a potem uderzyc znow? cebulki mogly sie przyzwyczaic do ciaglego pobudzenia. sama juz nie wiem

moze to troche nie na miejscu, ale wpadlam w sumie, zeby sie pochwalic Nisim nadal dziala(tak, nie odstawilam szamponu, bo go uwielbiam)

przelamalam sie i zmierzylam. w tydzien urosly 1cm. normalnie rosly max 1,5cm/miesiac

a tekst o praniu kota powalil mnie na łopatki
Gratulacje! I oby wlosy nabraly teraz rozpedu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości