|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
A nawet jesli zrezygnujesz z pracy to macierzyńki "państwowy" (co znazy sporo niższy ok 450funtów/mc) ci przysluguje (zaleznie ile przepracowałaś. Ufff...ale sie rozgadalam.... Trzymaj sie dzielnie! znaka, e.m.i.l.k.a - brzuszki cudne ![]() spicegirl Powodzenia z wiciem gniazda - znaczy z kupnem domu ![]() Cytat:
miłego urlopu!! ![]() A w ogóle to strasznie galopujecie z tym pisaniem Ja wracam po pracy wieczorem, tylko czytam i padam na pyszczek... uff...ale wieczorne czytanie to juz moj rytuał az sie mój małżon śmieje ze ma konkurencję ![]() Pozdrawiam was cieplutko - te zakorzenione i nowe! : |
||
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj tylko na mnie wrzeszczy ze czas marnuje na tym forum, bo co jakis czas tutaj zagladam a on sie wkurza ze tutaj rozmawiam z wami a nie z nim , i strasznie jest wsciekly o moj udział na forum i ze czas marnuje i o to ze nie chce mu pokazac co tutaj piszę i ogolnie co piszemy, ja mu mowie ze to jest moja prywatna sprawa miedzy kobietami ze on i tak tego nie zrozumie o czym tutaj piszemy i ze jestesmy w tej samej sytuacji bardzo waznej dla nas, przechodzimy to samo i faceci tego nie zrozumieja....ze to takie babskie sprawy i ze jeszcze bardziej sie wkurzy jak poczyta no i tak sobie musze po kryjomu tutaj wchodzic albo jak go nie ma, bo znowu bede wysłuchiac ze nic innego nie robie tylko o glupotach gadam i siedze na necie i czas na forum marnuje..... ehhhh ci faceci, ale jak oni siedzą na swoich stronach godzinami to jest dobrze
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u mnie dziś w pracy lepiej ogólnie się uspokoiłam już tylko jeden dzień i lecimy do Polski. Jeszcze nie jesteśmy nawet spakowani bo nie było kiedy!!!Anvi dzięki za odp ![]() Postaram sie być dzielna i wytrzymać do końca roku tam!! Ale miałam dziś cały dzień ból głowy odkąd wstałam - koszmar. PS znów przytyłam 1,5kg więc na plusie 5 kg już
|
#3064 | ||
|
Zadomowienie
|
buziaczekk, po pierwsze super ze czujesz juz dzidzie
po drugie jak tak mowisz mezowi, to on na pewno mysli ze tu na niego narzekasz ![]() po trzecie powodzenia z zalatwianiem slubu! Cytat:
nie wiem jak to zniose, tak to sie czlowiek alkoholem utrzymuje na nogach i szalenstwami na parkiecie, a teraz o ile na parkiecie moge sprobowac to alkoholu oczywiscie niet, czuje ze sie po prostu niezle objem byleby do polnocy dotrwac, wezme od mamy samochod, to bede mogla sobie zawsze wrocic jak juz nie dam rady, a wesele 30km od domu rodzicow, a pojsc musimy bo to wesele naszych swiadkow sprzed roku... mam nadzieje ze bedzie bardzo fajnie i sie w ogole nie zmecze a jak nie to zlamiemy nasza zasade ze na weselu nalezy zostac do konca ![]() szczerze mowiac to sie ciesze ze to nie w rodzinie, bo bym kazdemu musiala opowiadac historie ciazy i tlumaczyc dlaczego chce rodzic w anglii... Cytat:
|
||
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o wakge to ja juz sama nie wiem ile przytylam. Ciagle waga jakby mi stala. Zreszta mam taka do bani wage w domu, ze sobie pokazuje co chce... eh... Cytat:
(moj dzidzius jest tego dobrym przykladem ).Na weselu bedzie fajnie wiem, ze zostaja jedynie przekaski i jedzenie ale co tam. Napewno bedziesz sie dobrze bawic, a gdy faktycznie poczujesz sie juz bardzo zmeczona to wracaj do domu. Tak jak mowisz byle do tej 12 wytrwac. Cudowej zabawy zycze ![]() Ja wlasnie pieke dla meza ciasto Nigelly pod chmurka Jutro wraca z delegacji i napewno sie ucieszy
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
raspberry ale masz fajnie ze twoj maz lubi ciasto, no i ze wraca oczywiscie
![]() SoNeRa, rosnij rosnij, przeciez dwa lobuziaki musisz wykarmic ![]() Ja juz spakowana, nawet tylko 1 walizka wyszla to przez maly wybor ubran dla mnie, po prostu wlozylam te co mam ciazowe (4szt) i te normalne co jeszcze w nich normalnie wygladam (czytaj brzuch mi spod spodu nie wystaje)
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
wow emzeta dobra jestes że juz spakowana
przypomnij mi kiedy lecisz?i na ile?
|
#3068 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja będę miała w 24 tyg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny śliczne macie brzuszki tylko pogratulować ![]() A mi dzisiaj przyszło pismo ze szpitala od lekarza prowadzącego, że z moich testów krwi wychodi, że mam niski poziom żelaza, pomimo tego, że biorę witaminy... półtorej tygodnia wczesniej widziałam sie z hematologiem i ten powiedział, że według niego wszystko jest w porządku z moimi wynikami.... paranoja, i to w dodatku ten sam szpital i to samo laboratorium...
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś byłam u rodziców, chciałam żeby moja mama poczuła jak maluszek kopie. Ciężko było wyczuć moment, ale w końcu się udało i mama dostała kilka słabych kopniaczków, jakoś najmocniej kopie mnie i męża
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wie, ze babci sie nie kopie . No ale fajnie, ze cos poczula to najwazniejsze.
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
a co to usg połówkowe??:/
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.usgecho4d.pl/usgpolowkowe.php
Około 22. tygodnia ciąży wykonuje się badanie USG (tzw. połówkowe, bo to półmetek ciąży). W wielu gabinetach można nagrać to badanie na płytę CD. Obraz USG pozwoli ocenić rozwój płodu i zbadać większość najważniejszych organów (np. CRL - długość od ciemienia do pupy, BPD - odległość od boku do boku główki, AC - obwód brzucha, FL - długość kości udowej, a także FHR - puls dziecka).
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wracam w niedziele 12, wiec na 10 dni lecimy, moze to cisnienie w samolocie pobudzi moja pocieche do mocniejszych kopniec... bo na razie nic nie czujemy, a lecimy jutro 2 razy bo przez Zurich. To usg w polowie ciazy, zreszta juz napisal ktos co to, mi to zaraz na booking appointment w szpitalu polozna kazala isc umowic i mam je 27 pazdz, to bedzie 21 tydz No zegnam sie juz kobietki, a po powrocie sie odezwe jak mi sie uda przebrnac przez te 100 stron co nastukacie musze zapamietac ze skonczylam na 102...Milego tygodnia zycze i trzymajcie kciuki, zebym za tydzien opowiadala jak to malenstwo kopac zaczelo
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
hi hi hi, to juz 103 jest...
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie cieplo i uwazaj na siebie dzidzia napewno juz niedlugo zacznie Cie kopac.
|
|
#3076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A może hematolog nie wiedział że jesteś w ciąży i stwierdził, ze nawet jak masz jakieś odchylenia to nie są one znaczne i olał sobie....
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry bardzoooo
![]() u mnie pogoda okropna, zimno, mokro i ciemno ale jakoś humor mam w miarę... nie mogę się doczekać wizyty u lekarza i dogadania się co do usg. To połówkowe chcę mieć najpóźniej 17.10 bo potem już będzie za późno. Najlepiej za dwa tyg. Muszę poznać płeć maluszka, bo teraz jak już czuję ruchy to jestem bardziej świadoma że faktycznie ktoś we mnie mieszka a tak głupio mówić bezosobowo do brzucha
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,ale ranek,leje,zimno,brrr.A ja sie pochwale,że byłam wczoraj na 1 usg
niezwykłe przeżycie,usłyszeliśmy jak bije serduszko,cos niesamowitego.Termin porodu trzeba zmienic na liście :14.04.09.wyszło mi że dwa dni do przodu niż ja liczyłam i wszystkie internetowe kalkulatory razem wzięte. I teraz mam małe zamieszanie w głowie. Na usg napisane mam 12 tyg. 2 dni. Czyli jestem w 13 tygodniu czy 12?bo juz zaćmienia dostałam
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny...
ostatnio przez ponad miesiąc nie miałam okazji tutaj zaglądać. A to wypad w góry, a potem ostre zatrucie i leżenie plackiem przez prawie 4 tygodnie. No ale w końcu jest lepiej i mam nadzieje, że już tak pozostanie. Tyle naskrobałyście jak mnie nie było (ok 60-70 stron) wiec wybaczcie ale nie miałam siły czytac aż tyle. Teraz postaram sie odwiedzac was częściej i troche sie poudzielać na tym forum. Dla przypomnienia jestem teraz w 13 tc. Jak do tej pory miałam robione jedno usg ale nic z tego prawie nie pamietam bo byłam wtedy ledwie zywa z powodu tego zatrucia. Na szczescie wszystko było ok. Tydzien temu byłam u gina ale bylko mnie zbadał i powiedział ze mam krótka szyjkę macicy i twardawa macicę. Oczywiście poprzepisywał mase lekarst w tym zastrzyki 3 z kaprogestu. Ale ja jakos nie do konca mu ufam i na razie nic nie biore. Jakos nie mam zaufania do jakichkolwiek lekarstw. Czy Wam tez lekarze cały czas cos przepisuja? Brzuszek jeszcze malutki wiec jak bedzie troche wiekszy to zdrobie zdjecie i wkleje fotke. Ciesze zie ze jest nas juz tyle - 40. To naprawde imponujace... |
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak jak ja. Mamy prawie ten sam termin porodu, tylko, ze ja go wyliczała z internetowych kalkulatorów a z usg to jeszcze nie wiem |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze zazwyczaj zapisują wszędzie tygodnie już skończone, czyli w Twoim wypadku 12 tc bo 13 dopiero zaczęłaś
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zmieniam termin na liście
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co?Tak mi przyszło do głowy,że jak w marcu rozwiąże się ten nasz woreczek, to bedzie niezwykłe,bedziemy rodzić jedna po drugiej,super
McKinley robisz już jakieś zakupki dla malca? Dziękuje za odpowiedzi,już bałam się że cofne się w czasie Za dwa tygodnie idę na normalną wizytę i chyba pooproszę o zwolnienie na jakies dwa tygodnie,bo pracuję w przedszkolu,teraz taka pogoda że dzieci chorują na potęge,boje się ze coś zaraz się do mnie przyplącze. Ja od początku ciąży nie miałam ani nudności ani bólów brzucha,więc jakos mi dobrze szło, aż tu wczoraj jak dostałam zgagi myslałam że oszaleje.Co można brać w takim przypadku?
|
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też mokro i ciemno...chociaż zimno bardzo nie jest...na szczęście dzisiaj piątek, miałam taki ciężki tydzień w pracy, że szok...a jeszcze dzisiaj i jutro korki, dobrze, że chociaż niedzielę będę miała wolną
![]() a co ty Zanka robisz tak rano? tzn ja to jakbym mogła to bym się jeszcze na drugi bok przekręcała
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam juz ponad dwuletniego synka. No chyba ze sie dowiem ze to dziewczynka to zaczne uzupelniac garderobe A Wy dziewczyny juz porobiłysice zakupy dla maluchów? |
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na razie 4 pary body, 4 pary skarpetek i dwa kaftaniki
![]() zauważyłyście, że nasz wątek tętni życiem? mamy już 103 strony a np. mamusie styczniowo-lutowe 122. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będzie trzeba zakładać drugą częśc wątku
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa_82 na zgagę podobno pomaga jedzenie migdałów (mi tam nic to nie daje), picie zimnego mleka (dla mnie samo mleko to paskudztwo, nie wiem czy działa), ale można brać Rennie - dla mnie jedyny działający sposób chociaż staram brać się go jak najrzadziej.
na początku ciąży to nie wiedziałam co to zgaga a teraz to masakra jakaś. pomaga też spanie z wysoko ułożoną głową tylko wtedy z rana kark tak boli, że szyją ruszać nie idzie
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja znowu tylko na trochę bo jestem u mamy...co tam u Was??U mnie małe problemy mieszkaniowe ale jakoś się żyje...![]() brzuchol rośnie, za tydzień idę na wizytę do ginki.... Powiem Wam, że coraz częściej robię się taka...ociężała.Też tak macie??
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam mamusie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Trzymaj sie dzielnie!
Powodzenia z wiciem gniazda - znaczy z kupnem domu
az sie mój małżon śmieje ze ma konkurencję 

).

Jakie to jest denerwujace!!! A zostawcie mnie i moje malenstwo w spokoju! A najbardziej 'nie moge sie doczekac' jak (mam nadzieje) w piatek okaze sie niestety ze dziewczynka, i bede przez nastepne 4,5 miesiaca sluchac 'Ha! A nie mowilam/em!!! Mialem/am takie przeczucie od poczatku, przeciez mowilam/em!!' Normalnie bede kopac...
93...83...73...70...
65...63