|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja starsza a nadal leniwa ![]() Cytat:
naprawde dlugo wytrwalas ![]() kurcze ja myslalam, ze bol porodowy zapomnialam, bo w sumei zapomnialam i ciezko mi sobie przypomniec jak to bolalo, bo bol przy wierceniu zeba od razu czuje, ale mam taki uraz do badan ginekologicznych, ze .... powinnam isc na przeglad a nie moge sie zebrac zeby zadzownic i sie umowic, boje sie strasznie wkladania kazdego metalowego przyzadu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
salomea wcale nie moralizatorski ton, no co ty
ja sama sobie zdaje z tego sparwe ale dzis po godzinie jej miauczenia skapitulowalam. no nie dalo sie dalej ignorowac jej miauczenia, dalam flaszke, 15 min ciagniecia i spi. nie wiem jak to zalatwic inaczej nie moge jej tak po prostu zostawic, bo sie dziewczyna tylko rozzala bardziej i bardziej a tak to mam zlote dziecko :d |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie!
![]() A mi sie marzy druga coreczka. Mysle, ze na wiosne 2011 lub 2012. ![]() ![]() Olimpia dzis przewrocila sie na brzuszek. ![]() Moj pepek wyglada jak przed ciaza i juz nie jest ciemny w srodku, krecha tez juz prawie niewidoczna. Widze, ze obcinaczki trudne sa w obsludze. My uzywamy tylko nozyczek no name ![]() Poza tym mam problem bo Olimpia nie lubi owockow. Krzywi sie przy nich jakbym jej cytryne dawala. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No nic, idę spać, bo zmęczona jestem.
![]() |
#3065 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sam okres ciąży bardzo mi się podobał (mimo, iż pod koniec musiałam leżeć). Już mi się nieco tęskni za brzuszkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam uraz do gina. Ale wizyta dopiero za 2 m-ce. Niestety będę musiała się w końcu z nadżerką uporac ![]() niobe7- powiedz czy dobre są te batony śniadaniowe?? Tak sie zbieram,żeby je zrobic.... an.ka.b gratuluję śmiechu, nie powiem że nie zadroszczę. Jeśli chodzi o pierwsze zmiany w wizażu to ciesz się że przegapiłaś, bo dłużej niz 3 min nie dało się czytac. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-03-12 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
czulam sie dzis jakbym z nastolatka gadala, a nie z 4 miesiecznym brzdacem. wiem ze to kwestia przypadkow i zbiegow okolicznosci, ale karmie mala jej ryzem z jablkiem. oczywiscie mamy juz to we wlosach, oczach, pomijam ubranie. nagle ona zaczyna sie krecic, marudzic, a ja mowie, ze jak przyjdzie tata to powiem, ze nie chciala jesc. a ona zaczela puszczac banki ustami (takie pogardliwe kurna). wiec ja jej mowie zeby nie dyskutowala bo bedzie zle, a ta mala gadzina wystawila jezor!!
kumacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!! Widzicie która godzina, a ja jeszcze siedzę, miałam dziś tyle roboty (sprawy firmowe musiałam nadrobić
![]() Gratuluję maluszkom przewrotów!!!!! an.ka.b- uśmiechu ![]() Co do drugiego dziecka- bardzo chcę, jednak podobnie jak większość z Was tak za ok 2 lata ![]() Tolu miałam bardzo podobną historię do Ciebie z tym karmieniem, jednak ja już zaczęłam dokarmiać miesiąc temu, mogę Ci pogratulować, że wytrzymałaś tak długo ![]() Dzieciaczkom po szczepieniach życzę szybkiego powrotu do formy ![]() A my dziś byliśmy u nerurologa, no i wszystko jest ok, mamy tylko ćwiczyć z maluszkiem, a wszystko będzie dobrze ![]() Nie wkleiłam jeszcze zdjęć, nie miałam na to czasu, postaram się jutro. Nagromadziło mi się wiele spraw, nie mówiąc już o obowiązkach domowych, już trzy tury prania czekają na prasowanko, a czwarta się suszy! Nie idziemy jutro na szczepienie, przełożyłam na poniedziałek, zostaję na weekend bez męża i boję się, że Misu nasz będzie bidulek przeżywał i szczepienie i rozstanie z tatą. Nadal mam dylemat co podać jako pierwsze jeśli chodzi o inne pokarmy niż mleczko. Widziałam,że Scorpionec wrzuciłaś linka o jedzonku, muszę w wolnej chwili poczytać, bo zielona jestem w tych sprawach, przeraża mnie to, bo już czas by się jak najwięcej dowiedzieć ![]() Miłej nocki, pewnie już wszystkie smacznie chrapiecie ![]() buziaki Edytowane przez drobciaa Czas edycji: 2009-03-13 o 01:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
No to ja dzis pobijam rekord późnego kładzenia się spać
![]() ![]() Aha-jutro sie zapisałam na dodatkowe jazdy, trzeba sobie przypomnieć gdzie jest hamulec itp..Łodzianie-z drogi!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
widze ze wywołałam temat bólu porodowego... ja mogłam dostać znieczulenie..ale posluchalam poloznej która powiedziała ze akcja sie szybko rozkreca a znieczulenie moze ja wydłużyć..no i ze mala za godzine bedzie z nami... w efekcie i tak byla za dwie bo byla godzina parcia..które podobno nie boli
![]() teraz wiem ze zamiast rodzic 4h wyjąc z bólu wole 6 bez bólu ![]() drobcia dobrze ze u malego wszystko oki ![]() tola i tak bylas bardzo dzielna katakumba moja to se nawet ciuchy wybiera ![]() niobe widze ze nasze oportunistki sa i nie idą za tłumem.. i turlac sie ni bedą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane po mojej bardzo długiej nieobecności
![]() niemiałam internetu przez ten czas i z drugiej strony nawet czasu bo chodzimy z Kacperkiem na rehabilitację, napięcie już mu praktycznie minęło ale jeszcze z 2 miesiące pochodzimy na ćwiczenia tak więc Kacperek waży już 7kg500gram i ma około 68cm ostatnio Kacperek znów złapał jakiegoś wirusa ale juz prawie jest wyleczony, najgorsze , że w tym samym czasie zaczęły mu już wychodzić ząbki i jeden już ładnie wyrósł a drugi już wychodzi, przez to też mamy sajgon w domu bo ciągle płacz jakby go ze skóry obdzierali, ale jest coraz lepiej powoli, w końcu ma 4miesiące i pare dni , dośc szybko mu zaczeły wychodzić ząbeczki, a co u mnie ? od dnia porodu schudłam łącznie 24,5kg, ale jeszcze walcze dalej ![]() dołącze jeszcze zdjatka Kacperka bo juz dawno go niewidziałyście pozdrawiam serdecznie buziaki dla dzieciaczków wszystkich acha i jeszcze jedno, Tatuś Kacperka wysłał zdjęcie na konkurs Kacperka wiec może ktoś chciałby zagłosować, oto link: http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9 z góry dziękujemy za głosiki |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
kasieg powaznie maly ma juz zabka?! to gratulacje strony przesylamy mocne!!
a moje dziecie dzis o polnocy, o 3 i 6 sie obudzilo... nie wiem co mam z ta herbatka robic, bo podczas tych podbudek to normalnie mleko pije, 150ml, a potem zeby zasnac nie trzeba herbatki nie wiem sama, skolowana jestem |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moze sprobuj do kleiku jej dodac troche owocow? moze jakos wtedy je przelknie ![]() a wogole Ty to do pracy wrocilas, ze tak nagle zniknełas z wizazu?? Cytat:
![]() sa dosyc slodkie i sycace ja dodalam tylko platki owsiane, slonecznik i bakalie (mieszanki keksowej troche, sliwek suszonych i rodzynek) Cytat:
![]() jako pierwszy moze isc jakis kleik ryzowy lub kaszka najlepiej bezsmakowa tzn taka nie owocowa a potem marchewka, jabluszko, dynia itd ![]() jakby co banan moze uczulac - juz to wiem z wlasnego doswiadczenia Cytat:
![]() u mnie jak nie chce zeby ja kulac to sie tak spina i zaczyna wyc az uszy bola Cytat:
![]() Kaceperek na slicznego chlopaka rosnie ![]() i mamy pierwszego zebacza na watku ![]() ![]() nie liczac zabka u malucha Jagiii, ktory zostal usuniety ![]() gratuluje utraty wagi ![]() ![]() Karola bez dopoludniowego cycka marudna jak nie wiem Tylko na rekach by siedziala, a jak ja nosze to patrzy sie na mnie owteira jak szeroko buzke i wyglada tak jakby chciala mnie ugryźć ![]() Leżaczek ja w pupke pazy |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zadomowienie
|
Na dzieciaczki głosy oddane. Zaraz chyba padnę. Młoda poszła spac jak zwykle ok 19.30, ja się położyłam tuż przed północą, a moja kochana córeczka obudziła się o 00,30 i tak do 4 nad ranem cały czas o smoka wołała. Średnio co 5 min musiałam wstawac. Na domiar złego wstała o 6 rano z wielkim bananem na twarzy i chce sie bawic. Teraz to moje cudo śpi a ja nie wiem jak nabrac sił. mam dzisaij mnóstwo pracy. No to isę wyżaliłam.
KasiaEG - oj jak dawno Cie nie było.. Powiedz kochana jak Ci sie udało zrzucic 24,5 kg ![]() Gratuluję ząbka ![]() Katakumba - Pola w dzień też usypia z butelką?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
salomea - mam swoj maly pierwzy sukces. pisalyscie o tych butlach z herbata robionych w nocy, moja znajoma tez mi na gg pisala ze jej synek w wieku 11 miesiecy pobudki mial od 2 do 5 razy. sie wiec zebralam w sobie
nakarmilam mala rano, pobawiala sie z tz, on do pracy, a ona spac. zaczyna jeczec a ja jej smoka ![]() obudzila sie po godzinie, gdzie zwykle dostaje herbatke i idzie spac dalej. to ja jej smoka hop, ona znowu spac poszla tyle dobrego ![]() i teraz pytanie - mam kilka smokow, chodzi mi o ksztalty. mam i zakonczony wisienka i taki smiszny tommiego tippee, blisko natury, ale ten to malutki, chyba za maly juz dla niej jakie wy macie smoki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nas wlaśnie czeka wizyta u neurologa, ale już troszkę lepiej z tym odwracaniem główki u Mikiego, ale na brzuszku dalej leżeć nie lubi. Dzięki! Cytat:
Głos oddany! ![]()
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
katakumba - GRATULUJĘ
![]() ja mam smoczek w takim kształcie tylko ze kauczukowy i z canpolu chyba. Niedawno kupiłam silikonowy ale mała go nie chce. A ten kształt wybrałam,żeby jej sie kojarzyło,że to nie butla. http://www.tomi.pl/szczegoly/7434/ba...y_711_warszawa |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
tola , dziecko ci z podpisu ucieklo
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- czyli co salomea, mowisz zeby zaopatrzyc sie w taki ksztal zeby jej sie nie kojarzylo z butla? a dlaczego ma jej sie nie kojarzyc? bo ten ksztal to ma wlasnie ten maly, ale on jest z silikonu, moze dlatego jej nie podchodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
no hej
smok my mamy cherry bo tylko takie toleruje mlody inne wypluwa w oka mgnieniu,nie lubi innych ksztaltow a mielismy duzo smokow,bo prazenty i jakies close to nature i inne a on woli staromodne,znaczy z latexu jakos nie mam czasu ostatnio,mysle o tym wyjezdzie bo autem sie bedziem tlukli przez europe,ale zaczynamy na wieczor wiec w nocy bedziemy jechac,potem nocleg w polsce w hotelu,znaczy w dzien nocleg i dalej w droge.Nawet podgrzewacz samochodowy mamy,szok co to ludzie nie wymysla. mam pytanko do mam polskich jakich husteczek uzywacie? ja lubie pamkowe z rumiankiem,sa w polsce? a pielunie? wiem ze byl ten temat a tak z innej beczki mlody zaczal sie skubany podciagac,lapie za raczki i sru do siadu,a jakizadowolony potem,brzuszek juz mu nie starcza,dolaczylam foty do albumy,znaczy zaraz to zrobie ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- katakumba ja mam wlsnie taki zeby se z butla kojarzyl i jakos nigdy nie bylo problemow oho besti sie budzi,fotki dodam pozniej,sorki
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
xandra to mnie przebiłaś z tym siedzeniem w nocy ![]() scorpionec, niobe dzięki ![]() niobe dziękuję za odpowiedź odnośnie jedzonka, a mogę podać na początku kleik kukurydziany? Bo taki wczoraj zakupiłam, nie mam innego w domku, a wychodzić mi się dziś nie chce ![]() KaSiaEG witaj kochana!! Pozdrowienia dla maluszka i Ciebie oczywiście, odwiedzaj nas częściej ![]() katakumba to miałaś ciężką nockę, kurczę mam nadzieję, że uda Wam się unormować te pobudki. Ja jestem w szoku i pewnie teraz zapeszę, ale od 3 nocek mały znów ładnie śpi, nie budzi się na jedzonko nawet, dopiero nad ranem woła o mleczko ![]() ![]() lisey mój mały też tak robi, najpierw to w ogóle głowki nie podnosił, a teraz jak się rozkręcił to jak tylko wezmę go za rączki on siup do siadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jaki to kształt cherry?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kacperek od urodzenia tylko smoki z AVENTA ma i do butelek i do buźki, innych nawet nieche ruszyć od razu wypluwa albo głowe odkręca spryciaż dziękujemy ślicznie za głosiki, głosy można oddawać codziennie po 1głosie od osoby cieszę się , że w końcu do was wróciłam ![]() pozdrawiam wszystkich gorąco Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2009-03-13 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
Dodałam fotki z pływalni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dziewczynki moze ustawcie linki do glosowania w podpisach albo wkljajcie co jakiś czas bo mi uciekly i nie moge zaglosować
![]() kasieg fajnie ze sie odezwalas bo dawn cie nie bylo ![]() ![]() napisz mniej wiecej co jesz ze tak chudniesz ![]() u nas dzis piękna sloneczna pogoda, ptaszki śpiewaja..mala na spacerze dziś w kombinezonie polarkowym pierwszy raz i chyba jej wygodniej bo spala 1,5 godziny co w dzień sie nie zdarza ![]() ![]() ale zeby nie bylo za rózowa w końcu 13 i piątek.. teściowie stwierdzili ze beda tzn tesciowa o 14 a tesc o 17.30 (nie wiem o co im chodzi ??) kazalam tz i ch uswiadomic ze albo razem albo wcale bo nie zamierzam ich goscic caly dzien !!! ![]() ![]() aha dostalłyśmy paczkę z hippa i min sloiczek dyniowy dla Iguhy ![]() ![]() mamy tyle próbek zarcia a mala tylko na cycu..ale nadejdzie czas bedziemy próbować ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-03-13 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Raczkowanie
|
Oj dawno Cie nie bylo, dawno
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A za nami kolejna mega ciężka noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Drobciaa zazdroszczę tych zajęć na basenie, u nas nie ma niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
Juz ząbek? Kasiaeg gratki dla Kacperka
Ja dostalam paczke z bebilonu (scorpionec zdaje sie tez) no a na hippa czekam, ale tak sobie teraz mysle ze ja chyba z hippa nic nie wyslalam wiec raczej sie na ta paczke nie doczekam ![]() Kurcze a ja dziecku karuzele zepsułam i teraz mam z nia problem, bo jak sie karuzela nie kreci to juz nie jest taka fajna ![]() Testujemy teraz z lena marchewke i jakos idzie, jablko jej nie smakuje, ale juz zakupilam jabko z jagodami wiec zobaczymy. No i hitem jest kaszka bananowa, mala wcina az jej sie uszy trzesa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co czytalam to pamietam ze lepiej zaczac od ryzowego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Katakumba my uzywamy smoczkow Aventu. Tommee Tippee Olimpii nie podchodza.
Co do kleikow i kaszek, to kukurydza tez jest dozwolona od 4-tego miesiaca. ![]() Niobe, tak ja pracuje, juz od dawna... ale mam flexi-time. I raz z domu, raz z biura, w koncu pracuje u siebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Raczkowanie
|
Mamy karmiące butelką mam do Was pytanie- ile mam zrobić mleka dla mojej małej na noc. Pierwszy raz będę robiła i nie wiem ile. Na puszce napisane jest, że w tym wieku 3-4 miesiące zrobić 180ml. I to mi się wydaje jakoś dużo, chyba mała tego nie wypije
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.