|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja starsza a nadal leniwa wiec kulam ja sama przy czym sie baaaardzo cieszy, moze w koncu zalapie o co chodzi w tym wszytskimCytat:
naprawde dlugo wytrwalas ![]() kurcze ja myslalam, ze bol porodowy zapomnialam, bo w sumei zapomnialam i ciezko mi sobie przypomniec jak to bolalo, bo bol przy wierceniu zeba od razu czuje, ale mam taki uraz do badan ginekologicznych, ze .... powinnam isc na przeglad a nie moge sie zebrac zeby zadzownic i sie umowic, boje sie strasznie wkladania kazdego metalowego przyzadu |
|||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
salomea wcale nie moralizatorski ton, no co ty
ja sama sobie zdaje z tego sparwe ale dzis po godzinie jej miauczenia skapitulowalam. no nie dalo sie dalej ignorowac jej miauczenia, dalam flaszke, 15 min ciagniecia i spi. nie wiem jak to zalatwic inaczej nie moge jej tak po prostu zostawic, bo sie dziewczyna tylko rozzala bardziej i bardziej a tak to mam zlote dziecko :d |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie!
A mi sie marzy druga coreczka. Mysle, ze na wiosne 2011 lub 2012. Bolu sie nie boje, warto troche pocierpiec za taka nagrode. Olimpia dzis przewrocila sie na brzuszek. Moj pepek wyglada jak przed ciaza i juz nie jest ciemny w srodku, krecha tez juz prawie niewidoczna. Widze, ze obcinaczki trudne sa w obsludze. My uzywamy tylko nozyczek no name i obcinaja paznokcie bardzo krotko, Olimpia sie nie drapie. Poza tym mam problem bo Olimpia nie lubi owockow. Krzywi sie przy nich jakbym jej cytryne dawala. I wszystko prawie wypluwa. Jedynie kleik ryzowy i ryzyk z owockami uznaje. Pora chyba wybrac sie na zakupy po jakies sloiczki warzywne i moze jakies inne owocki... Jak jest u Was z nowymi pokarmami?
|
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No nic, idę spać, bo zmęczona jestem.
|
|
#3065 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Załatwiła mi anestezjologa jak już miałam rozwarcie ok. 7cm. Zapytałam czy będzie bardziej boleć niż do tej pory, powiedziała, że nie heh... kłamała, ale nie było tak źle Ostrzegłam ją, że jak będzie bardziej boleć, to będę krzyczeć Śmiała się ze mnie, ale po porodzie powiedziała, że była w szoku, że tak dobrze znoszę ten ból. Generalnie bólu już nie pamiętam ![]() Sam okres ciąży bardzo mi się podobał (mimo, iż pod koniec musiałam leżeć). Już mi się nieco tęskni za brzuszkiem
|
||
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tak kilka razy pocwiczyły, a dzisiaj sama bez niczyjej pomocy to samo zrobiła.Ja też mam uraz do gina. Ale wizyta dopiero za 2 m-ce. Niestety będę musiała się w końcu z nadżerką uporac niobe7- powiedz czy dobre są te batony śniadaniowe?? Tak sie zbieram,żeby je zrobic.... an.ka.b gratuluję śmiechu, nie powiem że nie zadroszczę. Jeśli chodzi o pierwsze zmiany w wizażu to ciesz się że przegapiłaś, bo dłużej niz 3 min nie dało się czytac. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-03-12 o 23:15 |
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
czulam sie dzis jakbym z nastolatka gadala, a nie z 4 miesiecznym brzdacem. wiem ze to kwestia przypadkow i zbiegow okolicznosci, ale karmie mala jej ryzem z jablkiem. oczywiscie mamy juz to we wlosach, oczach, pomijam ubranie. nagle ona zaczyna sie krecic, marudzic, a ja mowie, ze jak przyjdzie tata to powiem, ze nie chciala jesc. a ona zaczela puszczac banki ustami (takie pogardliwe kurna). wiec ja jej mowie zeby nie dyskutowala bo bedzie zle, a ta mala gadzina wystawila jezor!!
kumacie? |
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!! Widzicie która godzina, a ja jeszcze siedzę, miałam dziś tyle roboty (sprawy firmowe musiałam nadrobić
) i zero czasu na przyjemności - wizaż. Gratuluję maluszkom przewrotów!!!!! an.ka.b- uśmiechu ![]() Co do drugiego dziecka- bardzo chcę, jednak podobnie jak większość z Was tak za ok 2 lata Tolu miałam bardzo podobną historię do Ciebie z tym karmieniem, jednak ja już zaczęłam dokarmiać miesiąc temu, mogę Ci pogratulować, że wytrzymałaś tak długo ![]() Dzieciaczkom po szczepieniach życzę szybkiego powrotu do formy ![]() A my dziś byliśmy u nerurologa, no i wszystko jest ok, mamy tylko ćwiczyć z maluszkiem, a wszystko będzie dobrze ![]() Nie wkleiłam jeszcze zdjęć, nie miałam na to czasu, postaram się jutro. Nagromadziło mi się wiele spraw, nie mówiąc już o obowiązkach domowych, już trzy tury prania czekają na prasowanko, a czwarta się suszy! Nie idziemy jutro na szczepienie, przełożyłam na poniedziałek, zostaję na weekend bez męża i boję się, że Misu nasz będzie bidulek przeżywał i szczepienie i rozstanie z tatą. Nadal mam dylemat co podać jako pierwsze jeśli chodzi o inne pokarmy niż mleczko. Widziałam,że Scorpionec wrzuciłaś linka o jedzonku, muszę w wolnej chwili poczytać, bo zielona jestem w tych sprawach, przeraża mnie to, bo już czas by się jak najwięcej dowiedzieć Miłej nocki, pewnie już wszystkie smacznie chrapiecie ![]() buziaki Edytowane przez drobciaa Czas edycji: 2009-03-13 o 02:00 |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja dzis pobijam rekord późnego kładzenia się spać
![]() Aha-jutro sie zapisałam na dodatkowe jazdy, trzeba sobie przypomnieć gdzie jest hamulec itp..Łodzianie-z drogi!!!!
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
widze ze wywołałam temat bólu porodowego... ja mogłam dostać znieczulenie..ale posluchalam poloznej która powiedziała ze akcja sie szybko rozkreca a znieczulenie moze ja wydłużyć..no i ze mala za godzine bedzie z nami... w efekcie i tak byla za dwie bo byla godzina parcia..które podobno nie boli
![]() teraz wiem ze zamiast rodzic 4h wyjąc z bólu wole 6 bez bólu drobcia dobrze ze u malego wszystko oki tola i tak bylas bardzo dzielna katakumba moja to se nawet ciuchy wybiera jak sie jej nie podoba to wrzeszczy.. wczoraj zdjela se skarpetke i całą zaśliniła... niobe widze ze nasze oportunistki sa i nie idą za tłumem.. i turlac sie ni bedą mala jak jej sie poda palec to sie umie obrócić ale czasem jak nie ma ochoty to sie wygnie do tylu i nie da sie obrócić
|
|
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane po mojej bardzo długiej nieobecności
![]() niemiałam internetu przez ten czas i z drugiej strony nawet czasu bo chodzimy z Kacperkiem na rehabilitację, napięcie już mu praktycznie minęło ale jeszcze z 2 miesiące pochodzimy na ćwiczenia tak więc Kacperek waży już 7kg500gram i ma około 68cm ostatnio Kacperek znów złapał jakiegoś wirusa ale juz prawie jest wyleczony, najgorsze , że w tym samym czasie zaczęły mu już wychodzić ząbki i jeden już ładnie wyrósł a drugi już wychodzi, przez to też mamy sajgon w domu bo ciągle płacz jakby go ze skóry obdzierali, ale jest coraz lepiej powoli, w końcu ma 4miesiące i pare dni , dośc szybko mu zaczeły wychodzić ząbeczki, a co u mnie ? od dnia porodu schudłam łącznie 24,5kg, ale jeszcze walcze dalej ![]() dołącze jeszcze zdjatka Kacperka bo juz dawno go niewidziałyście pozdrawiam serdecznie buziaki dla dzieciaczków wszystkich acha i jeszcze jedno, Tatuś Kacperka wysłał zdjęcie na konkurs Kacperka wiec może ktoś chciałby zagłosować, oto link: http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9 z góry dziękujemy za głosiki |
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
kasieg powaznie maly ma juz zabka?! to gratulacje strony przesylamy mocne!!
a moje dziecie dzis o polnocy, o 3 i 6 sie obudzilo... nie wiem co mam z ta herbatka robic, bo podczas tych podbudek to normalnie mleko pije, 150ml, a potem zeby zasnac nie trzeba herbatki nie wiem sama, skolowana jestem |
|
|
|
#3073 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moze sprobuj do kleiku jej dodac troche owocow? moze jakos wtedy je przelknie ![]() a wogole Ty to do pracy wrocilas, ze tak nagle zniknełas z wizazu?? Cytat:
sa dosyc slodkie i sycace ja dodalam tylko platki owsiane, slonecznik i bakalie (mieszanki keksowej troche, sliwek suszonych i rodzynek) Cytat:
![]() jako pierwszy moze isc jakis kleik ryzowy lub kaszka najlepiej bezsmakowa tzn taka nie owocowa a potem marchewka, jabluszko, dynia itd ![]() jakby co banan moze uczulac - juz to wiem z wlasnego doswiadczenia Cytat:
![]() u mnie jak nie chce zeby ja kulac to sie tak spina i zaczyna wyc az uszy bola Cytat:
![]() Kaceperek na slicznego chlopaka rosnie ![]() i mamy pierwszego zebacza na watku gratuluje ![]() nie liczac zabka u malucha Jagiii, ktory zostal usuniety ![]() gratuluje utraty wagi Normalnie podziwiam za samozaparcie, ja sie zabieram do brzuszkow juz chyba miesiac i nie moge zaczac ![]() Karola bez dopoludniowego cycka marudna jak nie wiem Tylko na rekach by siedziala, a jak ja nosze to patrzy sie na mnie owteira jak szeroko buzke i wyglada tak jakby chciala mnie ugryźć ![]() Leżaczek ja w pupke pazy |
|||||
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Na dzieciaczki głosy oddane. Zaraz chyba padnę. Młoda poszła spac jak zwykle ok 19.30, ja się położyłam tuż przed północą, a moja kochana córeczka obudziła się o 00,30 i tak do 4 nad ranem cały czas o smoka wołała. Średnio co 5 min musiałam wstawac. Na domiar złego wstała o 6 rano z wielkim bananem na twarzy i chce sie bawic. Teraz to moje cudo śpi a ja nie wiem jak nabrac sił. mam dzisaij mnóstwo pracy. No to isę wyżaliłam.
KasiaEG - oj jak dawno Cie nie było.. Powiedz kochana jak Ci sie udało zrzucic 24,5 kg . Kacperek - śliczniutki. Na konkursik oczywiście zagłosowałam.Gratuluję ząbka Katakumba - Pola w dzień też usypia z butelką?? |
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
salomea - mam swoj maly pierwzy sukces. pisalyscie o tych butlach z herbata robionych w nocy, moja znajoma tez mi na gg pisala ze jej synek w wieku 11 miesiecy pobudki mial od 2 do 5 razy. sie wiec zebralam w sobie
nakarmilam mala rano, pobawiala sie z tz, on do pracy, a ona spac. zaczyna jeczec a ja jej smoka wypluwanie - wkladanie trwalo z 5 min, w koncu ona ma taka mala biedronke, podstawilam jej tak z boku zeby smoka podtrzymac i stanelam za drzwiami. a ona... 3 min i spiobudzila sie po godzinie, gdzie zwykle dostaje herbatke i idzie spac dalej. to ja jej smoka hop, ona znowu spac poszla tyle dobrego ![]() i teraz pytanie - mam kilka smokow, chodzi mi o ksztalty. mam i zakonczony wisienka i taki smiszny tommiego tippee, blisko natury, ale ten to malutki, chyba za maly juz dla niej jakie wy macie smoki? |
|
|
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nas wlaśnie czeka wizyta u neurologa, ale już troszkę lepiej z tym odwracaniem główki u Mikiego, ale na brzuszku dalej leżeć nie lubi. Dzięki! Cytat:
Głos oddany!
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
katakumba - GRATULUJĘ
ja mam smoczek w takim kształcie tylko ze kauczukowy i z canpolu chyba. Niedawno kupiłam silikonowy ale mała go nie chce. A ten kształt wybrałam,żeby jej sie kojarzyło,że to nie butla. http://www.tomi.pl/szczegoly/7434/ba...y_711_warszawa |
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
tola , dziecko ci z podpisu ucieklo
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- czyli co salomea, mowisz zeby zaopatrzyc sie w taki ksztal zeby jej sie nie kojarzylo z butla? a dlaczego ma jej sie nie kojarzyc? bo ten ksztal to ma wlasnie ten maly, ale on jest z silikonu, moze dlatego jej nie podchodzi |
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
no hej
smok my mamy cherry bo tylko takie toleruje mlody inne wypluwa w oka mgnieniu,nie lubi innych ksztaltow a mielismy duzo smokow,bo prazenty i jakies close to nature i inne a on woli staromodne,znaczy z latexu jakos nie mam czasu ostatnio,mysle o tym wyjezdzie bo autem sie bedziem tlukli przez europe,ale zaczynamy na wieczor wiec w nocy bedziemy jechac,potem nocleg w polsce w hotelu,znaczy w dzien nocleg i dalej w droge.Nawet podgrzewacz samochodowy mamy,szok co to ludzie nie wymysla. mam pytanko do mam polskich jakich husteczek uzywacie? ja lubie pamkowe z rumiankiem,sa w polsce? a pielunie? wiem ze byl ten temat a tak z innej beczki mlody zaczal sie skubany podciagac,lapie za raczki i sru do siadu,a jakizadowolony potem,brzuszek juz mu nie starcza,dolaczylam foty do albumy,znaczy zaraz to zrobie ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- katakumba ja mam wlsnie taki zeby se z butla kojarzyl i jakos nigdy nie bylo problemow oho besti sie budzi,fotki dodam pozniej,sorki
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
xandra to mnie przebiłaś z tym siedzeniem w nocy ![]() scorpionec, niobe dzięki ![]() niobe dziękuję za odpowiedź odnośnie jedzonka, a mogę podać na początku kleik kukurydziany? Bo taki wczoraj zakupiłam, nie mam innego w domku, a wychodzić mi się dziś nie chce ![]() KaSiaEG witaj kochana!! Pozdrowienia dla maluszka i Ciebie oczywiście, odwiedzaj nas częściej katakumba to miałaś ciężką nockę, kurczę mam nadzieję, że uda Wam się unormować te pobudki. Ja jestem w szoku i pewnie teraz zapeszę, ale od 3 nocek mały znów ładnie śpi, nie budzi się na jedzonko nawet, dopiero nad ranem woła o mleczko lisey mój mały też tak robi, najpierw to w ogóle głowki nie podnosił, a teraz jak się rozkręcił to jak tylko wezmę go za rączki on siup do siadu
|
|
|
|
#3081 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jaki to kształt cherry?? |
||
|
|
|
#3082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kacperek od urodzenia tylko smoki z AVENTA ma i do butelek i do buźki, innych nawet nieche ruszyć od razu wypluwa albo głowe odkręca spryciaż dziękujemy ślicznie za głosiki, głosy można oddawać codziennie po 1głosie od osoby cieszę się , że w końcu do was wróciłam ![]() pozdrawiam wszystkich gorąco Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2009-03-13 o 13:13 |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Dodałam fotki z pływalni
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dziewczynki moze ustawcie linki do glosowania w podpisach albo wkljajcie co jakiś czas bo mi uciekly i nie moge zaglosować
![]() kasieg fajnie ze sie odezwalas bo dawn cie nie bylo napisz mniej wiecej co jesz ze tak chudniesz u nas dzis piękna sloneczna pogoda, ptaszki śpiewaja..mala na spacerze dziś w kombinezonie polarkowym pierwszy raz i chyba jej wygodniej bo spala 1,5 godziny co w dzień sie nie zdarza ![]() super jak widac wiosne !ale zeby nie bylo za rózowa w końcu 13 i piątek.. teściowie stwierdzili ze beda tzn tesciowa o 14 a tesc o 17.30 (nie wiem o co im chodzi ??) kazalam tz i ch uswiadomic ze albo razem albo wcale bo nie zamierzam ich goscic caly dzien !!! juz mam wku.... mimo ze przyjda po poludniu![]() aha dostalłyśmy paczkę z hippa i min sloiczek dyniowy dla Iguhy i herbatkę (w skladzie na 1 miejscu cukier a na drugim glukoza ) i kaszkę..mamy tyle próbek zarcia a mala tylko na cycu..ale nadejdzie czas bedziemy próbować Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-03-13 o 15:51 |
|
|
|
#3086 | |
|
Raczkowanie
|
Oj dawno Cie nie bylo, dawno
Ale dobrze, że już jesteście. za pierwszy ząbekCytat:
![]() A za nami kolejna mega ciężka noc Mała poszła spać o 19.30 i o 22.30 juz była pobudka Kolejna o 1, 3, 5.30. O 3 w nocy to juz miałam dość Nie dość, że plecy mnie napier..., że spać nie mogę, to jeszcze mała budzi się co chwilę Z tego wszystkiego chciałam się zabrać do drugiego pokoju Byłam u lekarza ze swoim kręgosłupem i przy okazji zapytałam pediatrę co mam robić, że mała teraz tak często wstaje w nocy. No i mam ja dokarmiać na noc, bo może potrzebuję większej ilości pokarmu, że ma większe zapotrzebowanie energetyczne. Ja się nie dziwię, że ona głodna, jak ciągnie cyca max 10 minut Także dziś pierwsza flaszka pójdzie przed snem. Nie mam wyrzutów sumienia, bo cały czas ją karmię, a jak jej to pomoże, to i ona bedzie szczęsliwa, bo bedzie sobie słodko spała w nocy i mamusia wkońcu spokojnie bedzie spała Drobciaa zazdroszczę tych zajęć na basenie, u nas nie ma niestety
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
Juz ząbek? Kasiaeg gratki dla Kacperka
Ja dostalam paczke z bebilonu (scorpionec zdaje sie tez) no a na hippa czekam, ale tak sobie teraz mysle ze ja chyba z hippa nic nie wyslalam wiec raczej sie na ta paczke nie doczekam ![]() Kurcze a ja dziecku karuzele zepsułam i teraz mam z nia problem, bo jak sie karuzela nie kreci to juz nie jest taka fajna Testujemy teraz z lena marchewke i jakos idzie, jablko jej nie smakuje, ale juz zakupilam jabko z jagodami wiec zobaczymy. No i hitem jest kaszka bananowa, mala wcina az jej sie uszy trzesa
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co czytalam to pamietam ze lepiej zaczac od ryzowego |
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Katakumba my uzywamy smoczkow Aventu. Tommee Tippee Olimpii nie podchodza.
Co do kleikow i kaszek, to kukurydza tez jest dozwolona od 4-tego miesiaca. Niobe, tak ja pracuje, juz od dawna... ale mam flexi-time. I raz z domu, raz z biura, w koncu pracuje u siebie.
|
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Mamy karmiące butelką mam do Was pytanie- ile mam zrobić mleka dla mojej małej na noc. Pierwszy raz będę robiła i nie wiem ile. Na puszce napisane jest, że w tym wieku 3-4 miesiące zrobić 180ml. I to mi się wydaje jakoś dużo, chyba mała tego nie wypije
Chociaż nie wiem, czy powinnam inne proporcje robić Dlatego to pytanie kieruję do Was. Mam nadzieję, że do wieczora się czegoś dowiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

wiec kulam ja sama przy czym sie baaaardzo cieszy, moze w koncu zalapie o co chodzi w tym wszytskim

Bolu sie nie boje, warto troche pocierpiec za taka nagrode.
I wszystko prawie wypluwa. Jedynie kleik ryzowy i ryzyk z owockami uznaje. Pora chyba wybrac sie na zakupy po jakies sloiczki warzywne i moze jakies inne owocki... Jak jest u Was z nowymi pokarmami?
. Tak kilka razy pocwiczyły, a dzisiaj sama bez niczyjej pomocy to samo zrobiła.

) i zero czasu na przyjemności - wizaż. 

juz mam wku.... mimo ze przyjda po poludniu