Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 10:55   #3061
popscene
Wtajemniczenie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Sorry o masonerii, to się nie dziwię, masoneria w swoich założeniach miała być antyklerykalna.
Ja ostatnio słyszałam jak "ojciec-dyrektor" powiedział, że sam ma wielu znajomych Niemców i ich bardzo lubi. W ogóle on jest tak kulturalny i miły, że aż się zdziwiłam na zakończenie audycji jak się okazało że to "on". Bo ja nie słucham cały czas RM i nie jestem w stanie rozpoznać tak "kluczowych" głosów.
Stary 2008-12-16, 10:58   #3062
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość

No to mną zatrzęsło jak to przeczytałam! Mój TŻ w ogóle o życu intymnym nie rozmawia z kolegami, bo oni wszyscy uważają, że to ich prywatna sfera. A już w ogóle nie potrafię zrozumieć, czego tu się wstydzić że miało się jedną kobietę?????Wstydzi się tego, że szanuje siebie i Ciebie??
Nie chodzi mi o rozpowiadanie wszystkim.Tylko faceci jak kobiety radzą się najlepszych przyjaciół we wszystkich sferach życiowychty nigdy nie zwierzałaś się przyjaciółce żeby się poradzić?

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:00   #3063
Daysy85
Zakorzenienie

Ten tematy, które teraz poruszamy sa kontrowersyjne i ile osób tyle opinii ... ale przecież po to wychodzimy za mąż żeby robić to "legalnie" i wydaję mi się że ludzie powinni kochać się tak często i wtedy kiedy mają ochotę, dobija mnie to powiedzenie "obowiązek małżeński" chociaż o nim przeczytałam na tej stronce która była przed chilką podana.
Kurdę jak nie mam ochoty a "dam " mężowi to jest to jeszcze lepiej widzane bo nie mam ochoty a jednak to robie... no dziwne to on chyba powinien to uszanować , że "nie dziś" a nie na chama na mnie włazić... nooo a potem właśnie taki chłop przytacza powiedzonko o obowiązku małżeńskim i taka nieszczęśliwa kobieta muuuuusi a potem rodzą się dzieci jak królikom... nooo sorki ale ja mam takie poglądy jeżeli kogoś urażam to bardzo przepraszam.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:02   #3064
eseska
Zakorzenienie

Kochane! To moja suknia! tylko szczerze jak w niej wygladam. Zaznacze tylko ze nie lezy idealnie bo zamek sie zacioł i maja mi go zmienic.

Sorki ze musicie oglądać moją twarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraz099kt2.th.jpg (4,4 KB, 74 załadowań)

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2008-12-16 o 11:03 Powód: dopisek
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:02   #3065
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Ten tematy, które teraz poruszamy sa kontrowersyjne i ile osób tyle opinii ... ale przecież po to wychodzimy za mąż żeby robić to "legalnie" i wydaję mi się że ludzie powinni kochać się tak często i wtedy kiedy mają ochotę, dobija mnie to powiedzenie "obowiązek małżeński" chociaż o nim przeczytałam na tej stronce która była przed chilką podana.
Równie dobrze można napisać, że po to ślubujemy w Kościele, by tworzyć rodzinę zgodnie z naukami Kościoła Katolickiego. Ja nie hajtam się po to, żeby robić to legalnie
Eseska, trochę małe to zdjęcie. Ale z daleka wygląda bardzo ładnie

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2008-12-16 o 11:03 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:03   #3066
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Kochane! To moja suknia! tylko szczerze jak w niej wygladam. Zaznacze tylko ze nie lezy idealnie bo zamek sie zacioł i maja mi go zmienic.
Ładnie

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 11:05   #3067
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Równie dobrze można napisać, że po to ślubujemy w Kościele, by tworzyć rodzinę zgodnie z naukami Kościoła Katolickiego. Ja nie hajtam się po to, żeby robić to legalnie
Eseska, trochę małe to zdjęcie. Ale z daleka wygląda bardzo ładnie
Proszę was..już przestańcie........kazdy ma swoje poglądy na życie i dajmy już spokój bo sie pokłócimy.Kto się odniesie do mojego cytatu?nie ma chętnych?Moderatorze przepraszam:/

W końcu się doczekałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 11:07   #3068
popscene
Wtajemniczenie

Ale to nie są kłótnie. No przynajmniej ja się nie kłócę, chyba że Daysy podchodzi do tematu emocjonalnie. Jest to po prostu wymiana zdań, tak bardzo różnych.
Odnoszę wrażenie, że jak ktoś zacznie pisać bardziej przychylnie na temat kościoła, to ludziom podnosi się ciśnienie
Stary 2008-12-16, 11:10   #3069
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Tzn. mam nadzieję, że jednak nie jestem. Czekam na @ i jak narazie ani widu ani słychu, co mnie bardzo stresuje Obliczyłam, że w razie czego termin porodu miałabym na koniec sierpnia, a wesele jest 24 październik. Ale z Tż stwierdziliśmy i nawet ja nie chce wesela w trakcie ciąży, raczej po. Ale mam nadzieje, że nie jestem jednak w tej ciąży. Jutro zrobie test, bo dzis juz nie ma sensu.

My też jeszcze w tamtym miesiącu myślelismy, żeby sie starac o dziecko( i to był pierwszy taki cykl), ale wtedy nie planowalismy ślubu. Tzn. Tz mi sie jeszcze nie oświadzcył, a staranka były, a że ślub za 10 misięcy wymyslilismy sobie jakiś tydzien temu i już pozałatwialismy. I nie chcemy zmieniac tej daty. tylko kurcze, jak teraz wypadnie mi ta ciąża to nie wiem czy mam sie smiać czy płakać

PS:dodam, że o dziecku myslimy juz ponad rok
ja bym wziela cywilny przed narodzinami bobaska a potem planowo koscielny juz od razu z chrzcinami

Cytat:

Sorki ze musicie oglądać moją twarz
male to zdjecie ale jak ktos juz pisal z daleka oki a mozesz wkleic wieksze??

co do poprzedniego pytania-TZ mnie nie widzial w sukni, nie widzial tez samej sukni i mam nadzieje ze tak zostanie chociaz az mnie skreca by mu pokazac i zobaczyc co powie mam nadzieje ze mimo wszystko wytrzymam- jeszcze tylko 6 m-cy bez poltora tygodnia
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:10   #3070
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Ale to nie są kłótnie. No przynajmniej ja się nie kłócę, chyba że Daysy podchodzi do tematu emocjonalnie. Jest to po prostu wymiana zdań, tak bardzo różnych.
Odnoszę wrażenie, że jak ktoś zacznie pisać bardziej przychylnie na temat kościoła, to ludziom podnosi się ciśnienie
Taka reakcja to niezbyt miłe spotkania z księżamija miałam ich kilka w swoim życiu.Jestem zdania,że ksiądz tez człowiek i powinien mieć żonę i dzieci jak pastor.Może przestali by się włuczyć za kobitkami

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 11:12   #3071
Daysy85
Zakorzenienie

eseska bardzo małe zdjęcia ja na nim mało widze

Hmmm ja się nie kłócę, to poprostu wymiana zdań i poglądów o charakterze dla mnie przyjemnym bo nie obrażamy się tu ani nic, nie podchodze do tego nazyt emocjonalnie... chciałam poprostu poruszyć taki temat i co o nim sądzicie bo jest on dla mnie ważny i ciekawi mnie co na ten temat sądzicie.
popscene chwała Ci za to że jestem blisko kościoła że masz o nim dobre zdanie, cieszę się że w Twoim życiu duża rolę odgrywa Bóg i Jego bliskość.
Ja tak jak pisałam nie spotkałam księdza lub osoby na tyle kompetentnej aby ze mna poromiawiała na taki temat, ksiądz z którym mieliśmy spotkania bardzo się irytował gdy ktoś miał inny pogląd chociaż niby na koniec podziękował nam za burzliwe dyskusje...

A teraz cos dla rozładowania napięcia
Nie rozumiem kobiet!
Przekłuwają sobie uszy, nosy, pępki, brodawki,
rodzą dzieci, często mają cesarkę,
wstrzykują silikon w różne części ciała,
depilują gorącym woskiem włosy na nogach, pod nosem, na wzgórkach
łonowych;
robią sobie lifting,
tatuaże,
odsysają sobie tłuszcz,
zmniejszają pośladki;
usuwają żebra,
operują biusty,
usuwają skórki na palcach
i robią mnóstwo innych bolesnych rzeczy?

... a nie można ich bzy...ć? Bo je, k...., głowa boli ???!!!
Stary 2008-12-16, 11:12   #3072
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Przyszły zaproszenia~~!!!!
ihihihhih
Faktycznie sa piękne też chciałabym mieć coś w tym stylu. Dla mnie zaproszenia to ważny element, który o nas świadczy. Moja mama przez całe zycie zbiera zaproszenia i zawiadomienia i ma nawet specjalny album na nie. Fajnie się to przeglada i porównuje. Wzięłam z niej przykład i na razie mam 5 zaproszeń

Daysy85 , wyobrażam sobie, że przez jego matkę masz czarne myśli o ślubie i weselu. Ja bym miała. A jak TŻ na to wszystko reaguje?

Cytat:
Dziewczyny mamy salę na 24 październik ,już mogę z Wami legalnie pisać
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
my wigilie spedzamy osobno ostatni raz

do konca grudnia chcemy zarezerwowac podroz poslubna, mamy fajna upatrzona, do hurghady do egiptu, 7 dni 2400 od osoby all inclusive hotel z prywatna plaza 5 gwiazdek dodatkowo dostajemy voucher na 150 dolarow na osobe na zakupy i dodatkowo wyjezdzamy na jeden dzien na wyspe giftun i bedziemy nurkowac, a jeszcze dodatkowo chcemy sobie na 1 dzien \tam wyjechac do kairu do piramid i sfinksa
My też, my też ale ten koszt jest dla nas powalający, bo chcieliśmy na dwa tygodnie czyli 7000 tyś

Cytat:
I jeszcze chciałam sie pochwalic: kupiłam dziś suknie slubną.
ale Ci dobrze jak ja juz bym chciała mieć suknię ...

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
no to super mam pytanko....bedzie was tata prowadził do ołtarza?
sami idziemy nie zamierzam zapraszać taty na ślub, nie zasłuzył

Cytat:
pokarze wam bieliznę ślubną.Tylko gorsey bez ramiączek będzie.TŻ już się slini na sam widok
ja też się ślinię śliczny, ale zakłądasz go po zdjęciu sukni? ja chcę kupić sliczny komplecik ecru i do tego koszulke nocną (przeźroczystą )... i jeszcze drugi komplet na poprawiny (sukienkę mam w kolorze turkusowym i marzę o takim kolorze bielizny juz jakiś czas )

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, co zrobiłybyście, gdyby sie okazało, że jesteście w ciąży, terminu porodu macie na 2 miesiące przed własnym ślubem???Przełozyłybyście date, czy po tych dwóch mies od porodu zdecydowałybyście na wesele, tak jak było w planie?
przyspieszyłabym przez te pierwsze 2 miesiace chodzisz pół żywa z niewyspania, próbujesz zrzucić dodatkowe kilogramy, stresujesz się dodatkowo i myślisz non stop o dziecku. Tym bardziej jak to pierwsze dziecko...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:13   #3073
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Sa rózni księża, jedni pożądni, inni z dzieciakami na boku. Ja np. nie wypowiadam sie na temat Kościoła, bo nie lubie tego tematu. Staram sie nie krytykowac ani nie bronic. Bo szczerze powiedziawszy obie strony maja racje.

Tak samo jak są różni chłopcy. Jedni gadają z kolegami o takich sprawach, inni nie. Mój Tz kiedys pracował w fabryce, gdzie było pełno chłopów i były takie typki, które afiszowały sie na głos swoimi podbojami łózkowymi.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:13   #3074
popscene
Wtajemniczenie

Przykro mi, że macie złe doświadczenia. Też nie zawsze miałam dobre, tak samo jak mój TŻ, gdy przy spowiedzi został kiedyś zbesztany. Ale to nie jest powód, żeby odchodzić od Kościoła. Bo Kościół to nie tylko księża, ale cała wspólnota. Trzeba poszerzać swoje horyzonty, hahaha, ale dzisiaj jestem poetycka, to pewnie dlatego że znowu się wyleguję w łóżku
Stary 2008-12-16, 11:15   #3075
Maggie1983
Zakorzenienie

co do Kosciola to jestem wierzaca i bardzo dobrze mi z moja wiara czarne owce zdarzaja sie wszedzie i nie wszystkie koscielne teorie popieram. najbardziej mi sie podobal spowiednik mojego brata i bratowej-zapytal ich wprost, czy sa pewni siebie, ze "to wlasnie to" i czy sprawdzili sie pod kazdym wzgledem???? rowniez i tym seksualnym? a oni na to ze na pewno bo bratowa w ciazy-i ksiadz sie bardzo z tego ucieszyl i uznal ze sie sprawdzili na 10000%
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2008-12-16, 11:15   #3076
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz cos dla rozładowania napięcia
dooobre

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-12-16, 11:16   #3077
popscene
Wtajemniczenie

No i właśnie o to chodzi. Jakby było więcej takich życiowych księży byłoby giciarsko
Stary 2008-12-16, 11:19   #3078
Daysy85
Zakorzenienie

gold-fish
Ja mam bardzo czarne myśli na ten temat więc dlatego wciąż się tu użalam na jej zachowaniam bo nie wiem co zrobic.
Chciałam pogadać z TŻ o tym wczoraj ale miał nie za bardzo humor i w końcu wieczorem się pokłóciłismy i rozeszliśmy się w niezbyt dobrych nastrojach.
'Wkurza mnie to jak on się zachowuje szczególnie jeżeli chodzi o ten cały slub i rzygotowania on wciąż mówi "za rok" a to nie ejst rok tylko 8 miesięcy!!!! On uważa że chyba jeszcze nic nie trzeba załatwiać i omaiwac bo to duuuuuuzo czasu.
A mnie szlag trafia bo jak dotąd wszytsko sama załatwiałam!
Stary 2008-12-16, 11:19   #3079
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a mój kolega poszedł do spowiedzi parę dni przed ślubem.Przyznał się,że mieszka i uprawia sex ze swoją nażeczoną.Ksiadz jak to usłyszał to nie chciał mu dać rozgrzeszenia!Opłaca się być szczerym?Ja napewno nie powem tego na spowiedzi bo sie boję,że mnie tak samo potraktuje!

W końcu się doczekałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 11:20   #3080
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2008-12-16 o 11:22
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:21   #3081
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

mój kolega przed ślubem na spowiedzi powiedział,że mieszka i uprawia sex z narzeczoną.Ksiądz jak to uslyszał to nie chciał mu dać rozgrzeszenia!Nie opłaca się być szczerym.Jestem zmuszona skąłmać na spowiedzi bo boję się ze ze mną tak samo postąpi

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 11:26   #3082
Daysy85
Zakorzenienie

Tak rosette zgadzam się .. tylko weź sobie teraz wyobraź że jakby ujawnili swoje rodziny i dzieci to musieli by iśc do norlmalnej pracy... a teraz gosposia poda, posprząta itd.
Widziąłaś ręce księdza??? Gładnie, zadbane wypielęgnowane... a widiałś ręcę swojego ojca??? Jak by normalnie pracowali to by się im duuużo ukróciło...

A co do tych przykazów i naazów co oni sami powymyślali przez tyle wieków to jak dla mnie porażka! nie za wiele zostało z nauk Jezusa w tym kościele... przykre to ale prawdziwe...

Moja znajoma była u spowiedzi była w ciaży tuz przed ślubem zaszła ... a ksiądz do niej "Ty ladacznico" nooo @@@@ takiego to trzepnąc w łeb niech mu się zworki naprostują...
Stary 2008-12-16, 11:28   #3083
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

Moja znajoma była u spowiedzi była w ciaży tuz przed ślubem zaszła ... a ksiądz do niej "Ty ladacznico" nooo @@@@ takiego to trzepnąc w łeb niech mu się zworki naprostują...
masakra

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 11:34   #3084
Daysy85
Zakorzenienie

Tak to prawda.... w ogóle mojego brata była dziewczyna była u tej "ladacznicy" świadkową!!!!
Obie były tak wstrząsniete i poruszone i zszkowane że nie wiedziały co zrobić .. to było trochę temu chyba z 5 lat temu... z tego co pamiętam to chyba ta dziewczyna odeszła od konfesjonału.
Stary 2008-12-16, 11:36   #3085
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
a mój kolega poszedł do spowiedzi parę dni przed ślubem.Przyznał się,że mieszka i uprawia sex ze swoją nażeczoną.Ksiadz jak to usłyszał to nie chciał mu dać rozgrzeszenia!Opłaca się być szczerym?Ja napewno nie powem tego na spowiedzi bo sie boję,że mnie tak samo potraktuje!
Ja bym na pewno nie "podeszła" do ślubu bez całkowitego sakramentu pokuty. Może warto poszukać w Waszej miejscowości dobrego spowiednika.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie spotkałam się z takim nakazem.
Stary 2008-12-16, 11:37   #3086
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

ja chciałam poczekać z sexem do ślubu ale moja mama powiedziała mi że NIE KUPUJE SIE KOTA W WORKU.Nie wszyscy pasują do siebie pod wzglęsem sexualnym i głupio potem z tego powodu brać rozwód

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-16, 11:39   #3087
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
gold-fish
Ja mam bardzo czarne myśli na ten temat więc dlatego wciąż się tu użalam na jej zachowaniam bo nie wiem co zrobic.
Chciałam pogadać z TŻ o tym wczoraj ale miał nie za bardzo humor i w końcu wieczorem się pokłóciłismy i rozeszliśmy się w niezbyt dobrych nastrojach.
'Wkurza mnie to jak on się zachowuje szczególnie jeżeli chodzi o ten cały slub i rzygotowania on wciąż mówi "za rok" a to nie ejst rok tylko 8 miesięcy!!!! On uważa że chyba jeszcze nic nie trzeba załatwiać i omaiwac bo to duuuuuuzo czasu.
A mnie szlag trafia bo jak dotąd wszytsko sama załatwiałam!
Po to własnie ktoś wymyślił forum. żeby móc porozmawiać a wszystkim- o tym co fajne i zdecydowanie nie-fajne nas spotyka. Pisz kiedy chcesz i się nie przejmuj.
Ostatnio oglądam taki program ,,Pogotowie ślubne" i jak widzę zachowanie panów młodych, którzy na 2 tygodnie przed slubem mówią- spoko, ze wszystkim zdąrzymy to jestem w szoku. Panny młode dwoją się i troją, zeby się udało a faceci jada w najlepsze np. na ryby Nam zostało pół z kawałkiem i moim zdaniem bardzo szybko z tego ,,roku" stało się ,,pół".
Daysy a czemu dotąd wszystko sama załatwiałaś? tzn. dzwoniłaś, rezerwowałaś?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-12-16, 11:39   #3088
Maggie1983
Zakorzenienie

A ja juz odchodzac od tego co mowi Kosciol, uwazam ze milosc to rowniez seks i odgrywa on bardzo wazna role w zwiazku, bo seks to bliskosc, pelne zaufanie i oddanie sie sobie i sama wiem i widze ze jak go u nas brak to oddalamy sie troszke i dodaje on nam tego blysku w oku jak patrzymy na siebie

ostatnio troszke pogrzeszylismy, przeszlam sama siebie i dobrze mi z tym
Stary 2008-12-16, 11:39   #3089
eseska
Zakorzenienie

Daysy! Ja mam kilku dobrych znajomych księży i wiem jak to wygladaz drugiej strony. Rozmawiam z nimi najcześciej gdy jada samochodem w duzsza trase i włacza sobie zestaw głosno mówiacy bo na codzień nie maja czasu. Jak chce sie z nimi spotkac to udaje nam sie znależć jakis wolny termin za 3 tygodnie i tylko tylko godzinke bo maja swoje obowiązki. Może ja miałam szczescie ze trafiłam na takich co nie odbebniaja tylko tego co do nich nalezy, tylko angazuja si e w rózne sprawy sa otwarci na innych. Ni ejeden z nich mi mówił ze musiał ok 23 młodzież z domu delikatnie wyproscic bo raz ze juz pada a dwa ze miał jeszcze swoje obowaiazki. I nie raz słysze od nich , że nie maja kiedy sobie nawet posprzatć - bo tych księzy co ja znam to sprzataja sami a nie maja do tego żadnej baby!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:40   #3090
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chciałam poczekać z sexem do ślubu ale moja mama powiedziała mi że NIE KUPUJE SIE KOTA W WORKU.Nie wszyscy pasują do siebie pod wzglęsem sexualnym i głupio potem z tego powodu brać rozwód
To nie o to chodzi, chodzi o to że ludzie głęboko wierzący potrafią takie problemy rozwiązać. Człowiek głęboko wierzący zamiast uciekać od problemu, zmierza się z nim. Dlatego katolicy się nie rozwodzą, bo skoro decydują się na ślub, są pewni że podołają każdym przeciwnościom.
Kot w worku to tylko slogan. Wyobraź sobie, że ja mam w pakiecie wścibską teściową, to dopiero wyzwanie Mimo wszystko wierzę, że nam się uda.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości