|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Cytat:
![]()
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Dziobaj i powiedz jak wyszło.
![]() Cytat:
![]() Dziś się odważyłam ocenić na SW wodzionkę, pewnie mnie zlinczują ale mnie boli jak widzę ten płyn nieokreślonego rodzaju... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wodzionka? To niby zupa, wymysł śląskiej biedy... Skład: woda, chleb, czosnek, tłuszcz zwierzęcy i sól. W wersji bogatej może być maggi, pieprz, bulion zamiast wody i np. skwarki. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
Juz przeczytałam przepis na ta wodzionkę..
Toz to musi byc paskudne!!! I fakt tak jak napisałaś Kropka - to wg nie jadało sie tego dla smaku ale z biedy i tyle.. Sory ale nie będę próbowała ![]()
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Mój świętej pamięci dziadek, rocznik bodaj 1912 czy 1914 jadał to często jak byłam malym dzieckiem. Jak tak pamiętam, to nazywał to "chlebówką". I dopiero moja mama, po latach przekonała go, że teraz "może pozwolić sobie na coś więcej"...
#3069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ojciec robił wodzionkę, tzn. ja myślałam że robi jak dzieckiem byłam, tyle że on gotował na wywarze z kawałka mięsa i boczku zupę jarzynową, a potem czosnek do tego dawał. Długo myślałam, że to to co mówi, póki u kogoś nie dostałam takiej prawdziwej w gościnie i szoku nie doznałam... ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dziś zrobiłam kurczaka z fasolką, ale wzięłam z puszki Bonduelle, ona taka fajna mięciutka jest. Pycha było. Oczywiście mój mąż fasolę zostawił... ![]() Ale nawet nie miałam serca go op.... bo w czasie podawania obiadu tel. zadzwonił i... zaproszono go do pracy w sobotę. ![]() ![]() Z radości jak do sklepu pojechałam, to glutkowi kupiłam dwie bluzy i sweterek w jakiejś promocji w Carrefourze. ![]() Hihi - nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w Carrefourze jest ciasto francuskie niemieckiej firmy - bardzo dobre. Dziś było i kupiłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiałam taki zestaw bonduelle "indiana" z fasolką, curry i ananasem i do tego kurczaka ![]() Jejku, super!! Ale ulga!! Zakupy pokażeszzz....? ![]() W ogóle Ty tę skórkę cytrynową z cytryny zdejmujesz czy kupujesz kandyzowaną??
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to i tak nic... W prawdziwej gościnie kiedyś w poznańskim jak byłam to dostałam do jedzenia: zupę krem z nie wiem czego (a takich nienawidzę) i na drugie zielonego śledzia z ziemniakiem... Drugiego dnia był ziemniak z białym serem tzw. gzik. Przeżyłam tam weekend na parówkach, bo się w końcu ciotka zlitowała, jak zobaczyła że dziecko z głodu pada. ![]() A tego zestawu to nie znam. Jakiś mexico widziałam, z papryką, ale tego nie. Ano super. ![]() Pokażę... jak fotnę. A teraz pokażę pościel dla młodego, co mi dziś przyszła, ale foty z netu bo nie mam łóżeczka, to nie ma efektu... (pościel z osłonką, rożek i przybornik) Cytrynę polewam wrzątkiem a potem trę jej skórkę na tarce na tych takich długich wąskich oczkach jak łezki. Tak delikatnie że tylko to żółte ściągam. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię zupę krem z brokułów i z kalafiora (w sensie oddzielnie, dwie różne)
![]() ![]() Kiedy łóżeczko kupujecie? ![]() ![]() Aha, czyli skórkę tak jak miałam nadzieję ![]()
#3073 |
Zakorzenienie
|
Kotuś, ja mam pół szafy ciuszków.
![]() ![]() Łóżeczko gdzieś za miesiąc pewnie... Jak wypiorę wykładzinę, bo nie chcę potem betów przenosić. Nie lubię kandyzowanych skórek cytrynowych, jakieś perfumowane mi są. To samo z pomarańczowymi... A to kupiłam dziś... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja niecierpię kandyzowanych, nic w tym cytryny i pomarańczy, sam cukier i chemia ![]() ![]() Nooo.. co kupilas, pokazuj ![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
A trę, trę... a jakże.
![]() Szmatki wstawiłam wyżej, tylko z opóźnieniem, bo coś nie wlazły... Ale pokażę Ci jeszcze parę allegrowych, z których bardzo się cieszę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
Paskowate bluzy fajne, podobaja mi się
![]() Widzę, że kroi się chłopak z klasą : ![]() ![]()
#3077 |
Zakorzenienie
|
A te to są np. całkiem malutkie, na noworodka.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Styl za pięć złotych.
![]() Wszystkie te porty z ostatniego zdjęcia upolował na aukcjach mój mąż, za 5,50 każde. ![]() Zresztą w ogóle... najdroższa rzecz jaką kupiłam dla małego kosztowała mnie 14,90zł. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
No wlaśnie! Tak oglądam te sweterki i to na większego szkraba już sa
![]() ![]() Taaa... mi mama opowiadała, że kiedys to tylko spiochy i to jeszcze z podszytymi nogawkami, bo bylo wszystkoza duże ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Ciuszki dla takich maluchów zwykle wyglądają jak nowe, bo dziecko tak szybko rośnie, że nie ma kiedy zniszczyc, chyba, że jest trzecim, czy czwartym dzieckiem noszącym ciuszki ![]() Super, że tak tanie upolowaliscie te ciuszki, bo nowe mają absurdalne ceny.
#3080 |
Zakorzenienie
|
Sweterki są r. 68 - 74. Akurat na przyszłą zimę.
![]() To co dziś kupiłam to też r. 74, bo na 56, 62 to mam po sufit. ![]() ![]() Ceny... kosmos... W sklepie dziecięcym takim osiedlowym "wszystko dla dziecka" śpiochy disneyowate 39zł. Jak zobaczyłam że te porty jedne za 5zł są z disneya to się śmiałam pół godz. ![]() Mam też np. śpioworek za 9,90, a nowy kosztuje od 60zł w górę. Że już nie wspomnę że zwykły jeansowe ogrodniczki w H&M po 79zł widziałam. Ja kupiłam najdroższe za 12 i to ocieplane polarem. ![]() Miałabym 1/10 tych rzeczy co mam albo i mniej, jak bym w sklepie brała. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Ale lepszy nr... W biedronkach są promocje czasem na dziecięce rzeczy. I wyczaiłam że są body za 19,90 a potem za 14,90 dwie sztuki. To poszłam zobaczyć. Szoku doznałam... bo się spodziewałam że to będzie dobra cena. A one łyse takie, bure, z twardej bawełny... Albo promocje półśpiochów... też twarde po dysze sztuka. Znalazłam na allegro za 7,50 - mięciutkie i kolorowe i body i półśpiochy... np. takie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Warto polować
![]() cen ja dokladnie nie znam, ale jak znajoma córeczkę urodzila to polecialam cos małej kupic i... szczekę zbierałam z lady pól godziny. bluzeczka z aplikacjami jakas? 50zł. Zawal. Ale skarpteczki dla niemowlaka za 22zł? bo ladne? ![]() I tak do *stego roku życia ![]() A jak będzie rozrabiaka, to tylko mamusia będzie łaty na kolana spodni naszywac ![]() ![]()
#3082 |
Zakorzenienie
|
Ano właśnie. Mały w rozmiarze 68-74 to już może nieźle szurać to mi się te parę spodni szybko wyczochra.
![]() Ja w sklepie jak do tej pory kupiłam 6 rzeczy, od 12,90 do 14,90. Nie dam 4 dych za sweterek malusi, nie oszalałam jeszcze. Ten kupiłam za 14 i wydawał mi się drogi. Jest gruby, na polarze i strasznie mi się podoba. Kolor kawa + dużo mleka. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Hej gaduły
![]() Mogę dołaczyc? ![]() Cytat:
![]() A częstowaniem tą"zupą" w gościnie to juz dla mnie porażka hahah ![]() ![]() Kamień z serca co? ![]() Na prawdę super ![]() Kropcia świetne ciuszki ![]() A najlepiej jak malec to ma na sobie to juz wygląda czadersko ![]() Moja mała chrzesnica jak ostatnio się "wystroiła" w fioletowy dresik i zaczeła w nim pomykac po domu z taka wypięta dupcią i miną jestem cool, to myslałam, że padnę ![]() A jak zakłam jej dziny albo sztruksy to ona wyglada w nich tak zjawiskowo, że to nei da sie opisac ![]() Ciuszki cudne ale dopiero na małym będą wygladac the best ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Te polspiochy z lampasami sa czaderski ![]() One sa takei na "od urodzenia"? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Pewnie tak.
![]() ![]() Choć parę ubranek typowo maluchowych też mu śmiesznych kupiłam. ![]() __________ Dzisiejszy dzień to jeden wielki szok dla mnie... Słuchajcie jakie jaja. 5go stycznia gadałam z City Bankiem w sprawie kredytu. Oczywiście udzielą mi do kwoty bla bla, mam u nich kartę kredytową, nie ma sprawy. Ustaliliśmy co i jak i złożyłam wstępny wniosek przez tel. Wniosek miał być rozpatrzony do końca w ciągu 2 -3 dni... Wstępna kalkulacja mi go przyznawała, ale że pod tymi tel. siedzą ludzie niewładni to miał być zatwierdzony przez kogoś ważniejszego. I pytam panią jak to jest z umową... A ona mi mówi, że ponieważ mam ich kartę to jak przyznają, dostanę kasę na konto bez papierologii, a umowa przyjdzie potem. Pytam gdzie ich zabezpieczenie, a ona mi na to, że na czas podpisywania umowy moja karta kredytowa zostanie obciążona tą kwotą jako zabezpieczenie. No to super, sobie myślę... bo GE robi to tak że zgadza się na kredyt, informuje o tym klienta, pyta o adres do wysyłki, wysyła na maila albo pocztą umowę i się ją wypełnia po czym odsyła. Jak dostaną papiery to w ciągu 72h przelewają kasę. Więc mi się opcja City banku spodobała bardziej... Ustaliłyśmy że kasę można zwrócić do 14 dni bez żadnych kosztów i gitara... Po godzinie pani zadzwoniła znowu i mówi że jeszcze jedna procedura, bo oni nie wiedzą z kim tak naprawdę gadają, więc ona mnie przełączy a ja potwierdzę wniosek PINem. Ok. Przełączyła, potwierdziłam. Włączył się jakiś pan i pyta mnie czy zgadzam się na powiększenie tego debetu na karcie, bo jak tego nie zgłoszę ustnie (to się nagrywało) to będą musieli też czekać na tę umowę ode mnie jak GE. No to ja potwierdziłam... Teraz się ocknęłam co ten drugi tel. znaczył. ![]() Mąż mnie pyta przed chwilą czy City dzwoniło. Mówię że nie, że jutro do nich trynknę spytać o co biega. Ale dostałam sms z ery o wysokości faktury za tel. to wchodzę na konto żeby wysłać przelew i patrzę... ![]() ![]() ![]() a ja mam od wczoraj kasę z kredytu na koncie. Czujecie bazę? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ja się śmiałam, że podróbka adidasa. ![]() Tak, to r. 56. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nie rozumiem.. ![]() Dzis dzwonili a od wczoraj masz kase..hmmm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
5go z babą gadałam, a ona po godzinie oddzwoniła w sprawie tego pinu. Czyli dzwonili 5go. A kasę mam od 6go.
![]() Wychodzi na to, że tym pinem przyjęłam kredyt, potwierdziłam zgodę. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- No, no dokladnie ![]() Czyli wszystko idzie jak powinno ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
No w szoku jestem, że aż takie. Tego się nie spodziewałam.
![]() Już mnie z kartą raz zaskoczyli, teraz drugi... A bank, w którym mam konto 10 lat dalej uważa mnie za złodzieja i karty na 2000 nie chciał mi wydać rok temu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to jest debet, kredyk konsumpcyjny czy jaka forma?
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że nie dbam o terminy rat, nie dostaję kwitków itd. Po prostu kwota raty wchodzi co miesiąc na kartę kredytową razem ze swoimi odsetkami umownymi i jest do zapłaty w ciągu 30 dni od pojawienia się na niej. Czyli 16 stycznia pojawi mi się tam -350zł z tytułu raty i będzie do zapłaty do 16 lutego. Oczywiście jest do zapłaty obowiązkowo, jak rata, nie lecą z tego już odsetki z karty, nie można tego przeciągnąć, nie zapłacić w terminie itd. Dokładnie to jest tak, że jeśli na wyciągu w danym miesiącu mam -1000,00 za zakupy na kartę, to np. banki ustalają że 50,00 jest kwotą minimalną obowiązkową do spłaty do jakiejś tam daty. Spłacam 50, a 950 mi zostaje i lecą od tego odsetki. Tak to działa na kartach, prawda? To tu mam do spłaty minimalną 50 + 350,00 rata. 950 za resztę zakupów przechodzi dalej i lecę odsetki ... ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Plecy mnie coś bolą... idę nynać. Miłego wieczorku babulki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.