Uniwersytet Ekonomiczny Kraków - ZBIORCZY - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 21:53   #3061
paninacia
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet ekonomiczny - kraków - ZBIORCZY

Czesc Dziewczyny niestety nie dostalam sie w 1 turze ale zapisalam sie na listę rezerwowa. Ale mam pytanie troche z innej beczki - na towaroznastwo i kilka innych kierunkow jest niedobor kandydatow, akurat nie aplikowalam na te kierunki, ale czy moge sie jeszcze jakos na nie dostac? Czy juz pozamiatane?
paninacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 22:08   #3062
kinguska01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anitola Pokaż wiadomość
W tym roku na europeistykę jest próg 79, a ja mając punktów 76 się nie dostałam mimo, że pokazane jest, że liczba kandydatów wynosi 71 a limit jest 90. Jak to rozumieć?
Widocznie dostaniesz się w drugiej turze
Mąż i żona 10.08.2019
Czekamy na nasze grudniowe maleństwo
kinguska01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 22:50   #3063
chronologicznie
Przyczajenie

a myślicie że jak próg na GP inż był 111, a ja miałam 99 to mam szansę dostać się w następnych turach?
chronologicznie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 06:09   #3064
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anitola Pokaż wiadomość
W tym roku na europeistykę jest próg 79, a ja mając punktów 76 się nie dostałam mimo, że pokazane jest, że liczba kandydatów wynosi 71 a limit jest 90. Jak to rozumieć?
o ile pamiętam liczba kandydatów oznacza osoby, które miały dany kierunek wybrany na pierwszym miejscu.

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 08:10   #3065
paulove
Raczkowanie

a jak to wygladanz papierami. Dostalam sie do Katowic -papiery musze dostaczyc do 16, natomiast lista rezerwowa w Krakowie jest 22. Jezeli dostalabym sie z listy do Krakowa to co z papierami w Katowicachh?
paulove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 08:13   #3066
alison 122
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paninacia Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny niestety nie dostalam sie w 1 turze ale zapisalam sie na listę rezerwowa. Ale mam pytanie troche z innej beczki - na towaroznastwo i kilka innych kierunkow jest niedobor kandydatow, akurat nie aplikowalam na te kierunki, ale czy moge sie jeszcze jakos na nie dostac? Czy juz pozamiatane?
Tez mnie to zastanawia !
Jak bym chciała na zarządzanie ... A nie złożyłam papierów
Wie ktos cos ?
alison 122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 08:48   #3067
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulove Pokaż wiadomość
a jak to wygladanz papierami. Dostalam sie do Katowic -papiery musze dostaczyc do 16, natomiast lista rezerwowa w Krakowie jest 22. Jezeli dostalabym sie z listy do Krakowa to co z papierami w Katowicachh?
Wtedy jedziesz do Katowic, zabierasz papiery i składasz na UEK.
A nie możesz złożyć odpisu?

studia

Edytowane przez natalka2
Czas edycji: 2014-07-11 o 08:50
natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 09:25   #3068
paulove
Raczkowanie

odpisu? tzn? w szkole dostalam 2 arkusze wynikow z matur
Stary 2014-07-11, 09:38   #3069
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulove Pokaż wiadomość
odpisu? tzn? w szkole dostalam 2 arkusze wynikow z matur
nie wiem, moze cos sie zmienilo w tej kwestii, ja 3 lata temu tez dostalam 2 arkusze z wynikami matur - oryginal i odpis
w kazdym razie jak masz 2 to zawiez jeden do Katowic, a drugi do Krakowa jesli nie zdazysz odebrac z Katowic do czasu wynikow 2 tury na UEK

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 10:36   #3070
IzzieSt
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam to na ueku chcą kopię oryginału i sam oryginał tylko do wglądu, może w Katowicach też tak jest i później wystarczy, że zadzwonisz i powiesz, że rezygnujesz, albo napiszesz jakieś pismo i nie będziesz musiała tam specjalnie jechać.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 11:17   #3071
z_blondem_mi_do_twarzy
Rozeznanie

Dziewczyny skupcie się: jeśli NIE rekrutowałyście się na jakiś kierunek, to NIE macie szansy się na niego dostać w czasie rekrutacji dodatkowej. Jeśli dostałyście się na kierunek nr3, a chcecie się dostać w dodatkowej na kierunek nr1 lub nr2, to bierzecie udział w rekrutacji dodatkowej i tylko to są wasze 3 opcje kierunków.

Pomyślcie, jaki byłby bajzel, gdyby każdy po ogłoszeniu wyników chciał iść na zupełnie inny kierunek, tylko dlatego, że progi się pozmieniały czy tam jego preferencje.

Zmiany kierunków są możliwe, u mnie w grupie dwie osoby się przenosiły rok temu na zupełnie inne kierunki i wydziały - ale to w październiku, na pewno nie w rekrutacji. Szczegółów nie znam, ale sprawy załatwia się w dziekanacie i z władzami.

PS: Nie wiemy, czy jak macie XYZ punktów, a próg jest XYZ + n to się dostaniecie. Bo niby skąd mamy to wiedzieć ? Przejrzyjcie sobie wyniki rekrutacji z zeszłego roku, jak spadły progi w dodatkowej. Liczcie sobie że mogą spać do 10 pkt- bo tak jest mniej więcej co roku, na pewno na kierunkach bardziej obleganych będą to mniejsze różnice, ale na Boga, nikt Wam na takiego posta z takim zapytaniem nie odpisze, więc zlitujcie się.

Edytowane przez z_blondem_mi_do_twarzy
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:23
z_blondem_mi_do_twarzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 18:21   #3072
fleuuur
Raczkowanie

Witam wizażanki! Dostałam się na gospodarkę i administrację publiczną na UEKu. Jednak mam dylemat i rozważam jeszcze ekonomię na UR (wiem, ze jest troche inna niż tradycyjna). Zwracam się więc do Was czy mogłybyście mi przybliżyć mniej więcej przedmioty na GAP? Czy są duze perspektywy po tym kierunki? No i czy w razie czego jeszcze w październiku można się przenieść na inny kierunek na tej uczelni?
fleuuur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 18:33   #3073
kaacpeer
Przyczajenie

Witam wszystkich.
Dostałem się na ekonomię, od jakiegoś czasu spodobał mi się zarówno kierunek, specjalizacje na tej uczelni jak i sama uczelnia. Jednak teraz im więcej myślę, tym bardziej zastanawiam się czy jest to dobre miejsce. Jaki jest tam poziom? Przyznam szczerzę, że nie chcę iść na łatwiznę biorąc pod uwagę fakt, że będąc w liceum bardzo zależało mi na nauce jednak klasa miała raczej lekceważacy stosunek do nauki, a tym samym złe nastawienie do tych, którym mocniej zależało. Czy może mi ktoś powiedzieć jak ma się sprawa ze studiowaniem właśnie tutaj np. ekonomii? Po prostu martwię się, bo z tego co wyczytałem na stronie szkoły, wszelkich ich reklamach i opiniach w internecie zapowiada się naprawdę ciekawie. Jak jest w rzecywistości?

Poza tym gratuluję innym dostania się na wymarzone kierunki na UEKu.
kaacpeer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 18:53   #3074
paulove
Raczkowanie

mógłbyś zdradzić ile miałeś pkt /? )
Stary 2014-07-11, 19:00   #3075
kaacpeer
Przyczajenie

Miałem 147 pkt . I teraz tak szukam dalej informacji i przeczytałem tutaj na forum w jakimś wątku, że UEK "to uczelnia gier i zabaw" to mnie martwią takie komentarze... Wiem,wiem, nie powinienem tak wszystkiego brać na poważnie,...ale może tak jest? :P
kaacpeer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 19:09   #3076
fleuuur
Raczkowanie

gratuluję takiego wyniku ja na ekonomię niestety się na UEK nie dostałam, ale chciałabym się przepisać tylko nie wiem czy to jest możliwe :P
Stary 2014-07-11, 19:21   #3077
paulove
Raczkowanie

a ty ile mialas pkt?☺☺
Stary 2014-07-11, 19:43   #3078
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fleuuur Pokaż wiadomość
Witam wizażanki! Dostałam się na gospodarkę i administrację publiczną na UEKu. Jednak mam dylemat i rozważam jeszcze ekonomię na UR (wiem, ze jest troche inna niż tradycyjna). Zwracam się więc do Was czy mogłybyście mi przybliżyć mniej więcej przedmioty na GAP? Czy są duze perspektywy po tym kierunki? No i czy w razie czego jeszcze w październiku można się przenieść na inny kierunek na tej uczelni?

Listę przedmiotów znajdziesz w planie studiów.

A przenoszenie jest możliwe. Do mojej grupy ludzie dochodzili nawet w listopadzie czy drugim semestrze

Stary 2014-07-11, 19:47   #3079
fleuuur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Listę przedmiotów znajdziesz w planie studiów.

A przenoszenie jest możliwe. Do mojej grupy ludzie dochodzili nawet w listopadzie czy drugim semestrze

Pewnie zalezy to od ilości wolnych miejsc? bo jesli poszłabym na uek to chciałabym z przepisaniem startować własnie na ekonomię
Stary 2014-07-11, 19:52   #3080
starry_eyes
Wtajemniczenie

To jest Uek, tu wszystko jest możliwe My byliśmy najliczniejszą grupą w całym potoku, a doszło do nas chyba z 5 osób łącznie i pani w dziekanacie każdej osobie mówiła, że u nas jest najmniej i dlatego do nas :d nawet wykładowcy się dziwili

Stary 2014-07-11, 19:56   #3081
fleuuur
Raczkowanie

Cytat:
To jest Uek, tu wszystko jest możliwe My byliśmy najliczniejszą grupą w całym potoku, a doszło do nas chyba z 5 osób łącznie i pani w dziekanacie każdej osobie mówiła, że u nas jest najmniej i dlatego do nas :d nawet wykładowcy się dziwili

a mogłabyś powiedzieć na jakim jestes kierunku? kurde teraz to juz sama nie wiem co mam robic :P
Stary 2014-07-11, 20:02   #3082
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
a mogłabyś powiedzieć na jakim jestes kierunku? kurde teraz to juz sama nie wiem co mam robic :P

na Ric-u

Życzę żebyś podjęła dobrą decyzje

Stary 2014-07-11, 20:08   #3083
fleuuur
Raczkowanie

a zapytam jeszcze czy przy tym przepisywaniu w październiku brali pod uwagę wyniki matury? czy mozna było krążyć z kierunku na kierunek jak się chciało?
Stary 2014-07-11, 21:14   #3084
jfvnjkwai
Przyczajenie

Cytat:
na Ric-u

Życzę żebyś podjęła dobrą decyzje
Mogłabyś napisać coś więcej o tym kierunku? W jakim stopniu różni się od FiRu, a także o stopniu trudności. Czy po profilu w liceum z podstawową matematyką można sobie na tym kierunku poradzić?
jfvnjkwai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 22:10   #3085
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jfvnjkwai Pokaż wiadomość
Mogłabyś napisać coś więcej o tym kierunku? W jakim stopniu różni się od FiRu, a także o stopniu trudności. Czy po profilu w liceum z podstawową matematyką można sobie na tym kierunku poradzić?

Na I roku większość przedmiotów się nam powtarzała z FiRem, tylko oni mieli więcej matmy (nam obcieli połowę godzin). Ludzie po humanach sobie radzili z matmą, w końcu to zupełnie inny program niż w liceum, więc raczej nic nadrabiać nie trzeba było na II roku na FiRze mają już typowo finansowe przedmioty a z rachunkowości chyba tylko 1 przedmiot, my natomiast mieliśmy rachunkowość i podobne w większym wymiarze godzin. Ciężko mi też pisać czym się różnią, bo nie studiowałam na FiRze więc jako tako nie mam porównania No i z tego co rozmawiałam ze znajomymi to jednak na RiCu jest łatwiej, aczkolwiek wszystko zależy na jakich profesorów się trafi bo i u nas nie zawsze było kolorowo

Stary 2014-07-11, 22:51   #3086
saba2
Przyczajenie

Czy ktoś mógłby mi napisać jak to jest z opłatą za indeks i legitymację studencką ?
saba2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 03:48   #3087
paulove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaacpeer Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.
Dostałem się na ekonomię, od jakiegoś czasu spodobał mi się zarówno kierunek, specjalizacje na tej uczelni jak i sama uczelnia. Jednak teraz im więcej myślę, tym bardziej zastanawiam się czy jest to dobre miejsce. Jaki jest tam poziom? Przyznam szczerzę, że nie chcę iść na łatwiznę biorąc pod uwagę fakt, że będąc w liceum bardzo zależało mi na nauce jednak klasa miała raczej lekceważacy stosunek do nauki, a tym samym złe nastawienie do tych, którym mocniej zależało. Czy może mi ktoś powiedzieć jak ma się sprawa ze studiowaniem właśnie tutaj np. ekonomii? Po prostu martwię się, bo z tego co wyczytałem na stronie szkoły, wszelkich ich reklamach i opiniach w internecie zapowiada się naprawdę ciekawie. Jak jest w rzecywistości?

Poza tym gratuluję innym dostania się na wymarzone kierunki na UEKu.

startowales jeszcze na inna uczelnie?
Stary 2014-07-12, 07:28   #3088
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaacpeer Pokaż wiadomość
Miałem 147 pkt . I teraz tak szukam dalej informacji i przeczytałem tutaj na forum w jakimś wątku, że UEK "to uczelnia gier i zabaw" to mnie martwią takie komentarze... Wiem,wiem, nie powinienem tak wszystkiego brać na poważnie,...ale może tak jest? :P
Wiesz no da się, sama mam takich w grupie i na roku, imprezy, picie non stop, bywają na jednym wykładzie na semestr i teraz mają warunek i 4 egzaminy na wrzesień. Jeśli się przyłożysz to będziesz miał co robić, aczkolwiek moim zdaniem na ekonomii jest sporo przedmiotów tzw. zapychaczy, trzeba kuć na pamięć historię gospodarczą, politykę czy inne takie cuda, ale jeśli program studiów Ci się podoba to pewnie Cię to interesuje Jeśli się boisz, że będziesz wyjątkiem, który chcę coś z tych studiów wyciągnąć to nieee, ludzie naprawdę chcą otrzymywać stypendium, walczą o jak najwyższą średnią, udzielają się w kołach, mają po 2 kierunki, pracę, robią staże
Cytat:
a zapytam jeszcze czy przy tym przepisywaniu w październiku brali pod uwagę wyniki matury? czy mozna było krążyć z kierunku na kierunek jak się chciało?
Z tego co pamiętam to nie, ale to nie jest tak, że można krążyć jak się chce, 3 moim znajomym przenieść się nie udało, aczkolwiek znam też dużo osób którym się udało, no zależy na jaki kierunek i ile będzie chętnych do przeniesienia.

Właśnie, dobrze tutaj ktoś napisał, matma tutaj a w liceum to jakby zupełnie coś innego, logarytmy mi się powtórzyły dość znacznie, a reszta to tak tylko żeby mieć jakiekolwiek pojęcie by wykorzystać w czymś nowym

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2014-07-12 o 07:30
Stary 2014-07-12, 08:21   #3089
poisongirl_
Przyczajenie

Hej, wie ktoś kiedy dokładnie zaczynają się pierwsze zajęcia AG? I może podesłać link do tej informacji? Przeszukuję stronę i gdzieś mi umyka ta informacja
poisongirl_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 08:39   #3090
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisongirl_ Pokaż wiadomość
Hej, wie ktoś kiedy dokładnie zaczynają się pierwsze zajęcia AG? I może podesłać link do tej informacji? Przeszukuję stronę i gdzieś mi umyka ta informacja
http://nowa.uek.krakow.pl/pl/edukacj...cie-zajec.html
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości