Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 08:44   #3061
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Mam skład tej zdrojowej odzywki do włosów!
Aqua minerale, Coco-Gucoside, Methylocellulose, Dicocoylethyl, Hydroxyethylylmonium Methosulfate, Panthenol, Citrus limonum, Phenonip

Zawarte w odżywce składniki: głównie jony siarczkowe, wodorosiarczkowe, siarka koloidalna działają keratolitycznie (złuszczająco) na skórę głowy głęboko ją oczyszczając z łoju i łupieżu. Działanie keratoplastyczne wzmocnione licznymi jonami (K+, Na+, Ca2+, Mg2+, HCO3-, Br-, Cl-) odnawia naskórek zwiększając wnikanie wszystkich cennych składników w skórę głowy i włosy.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 08:55   #3062
astra85
Zakorzenienie

znowu mam kryzys wlosowy, łamia mi sie wlosy!!!!! a przeciez uzywam olejkow,maseczke ,nie susze,nie prostuje,nie chodze spac z mokrymi,zazywam suplementy,juz trace wiare,ze to wszystko ma sens
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 09:07   #3063
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
znowu mam kryzys wlosowy, łamia mi sie wlosy!!!!! a przeciez uzywam olejkow,maseczke ,nie susze,nie prostuje,nie chodze spac z mokrymi,zazywam suplementy,juz trace wiare,ze to wszystko ma sens

bo ciezko jest z wlosami farbowanymi na blond

jak nie farbowalam wlosow to uzywalam tylko szamponu i odzywki (o istnieniu masek, wcierek i innych rzeczy nie wiedzialam ) a nie mialam rozdwojonych koncowek, przesuszonych wlosow itp

a teraz uzywam roznych rzeczy i co? i tak mam przesuszone na koncach i kropeczki juz sa
Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 09:32   #3064
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość

jak nie farbowalam wlosow to uzywalam tylko szamponu i odzywki (o istnieniu masek, wcierek i innych rzeczy nie wiedzialam ) a nie mialam rozdwojonych koncowek, przesuszonych wlosow itp

a teraz uzywam roznych rzeczy i co? i tak mam przesuszone na koncach i kropeczki juz sa
ja dopiero teraz zauwazylam to lamanie a farbuje na blond juz od wielu lat,teraz zaluje ze wogole zaczelam farbowac,tak sie przyzwyczailam i juz nie ma mowy o innym kolorze a odrosty sa meczace ,no coz cos za cos
Stary 2009-09-06, 09:33   #3065
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw sie , ja mam nie farbowane, nie suszone nie prostowane a tez sie łamią. I pozostaje mi tylko dbac o nie cały czas, bo mi sie wydaje ze jest to od obcierania o ubrania.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 09:36   #3066
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
mam ta keratynke CHI i jest ok,psikam po umyciu,wydaje mi sie lekkko nablyszcza i nawilza
właśnie się nad nią zastanawiam, bo i tak potrzebuję odżywki bez spłukiwania. zawsze muszę użyć bo inaczej mam siano, a nie włosy..
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Mam skład tej zdrojowej odzywki do włosów!
Aqua minerale, Coco-Gucoside, Methylocellulose, Dicocoylethyl, Hydroxyethylylmonium Methosulfate, Panthenol, Citrus limonum, Phenonip

Zawarte w odżywce składniki: głównie jony siarczkowe, wodorosiarczkowe, siarka koloidalna działają keratolitycznie (złuszczająco) na skórę głowy głęboko ją oczyszczając z łoju i łupieżu. Działanie keratoplastyczne wzmocnione licznymi jonami (K+, Na+, Ca2+, Mg2+, HCO3-, Br-, Cl-) odnawia naskórek zwiększając wnikanie wszystkich cennych składników w skórę głowy i włosy.
co to za odżywka? bo chyba coś przeoczyłam i nie wiem o czym mowa..
Cytat:
właśnie wczoraj o tym pisałam. moje włosy też wariują
Cytat:

eh dokładnie znam ten ból. masz blond?
blondaski znacznie trudniej utrzymać w ładzie niż inne kolory, ale ja w reszcie wyglądam cienko...
Stary 2009-09-06, 09:40   #3067
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość

eh dokładnie znam ten ból. masz blond?
blondaski znacznie trudniej utrzymać w ładzie niż inne kolory, ale ja w reszcie wyglądam cienko...
blond
kiedys farbowalam na ciemniejsze to RAZ mialam rozdwojone koncowki
ale ciemny kolor tez nie dla mnie....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 09:45   #3068
Magdzia94
Zakorzenienie

Probowalam zrobic sobie ślimaczki na noc bo chcialm ładne fale ale wyszlo mi takie cos ze chyba musze chodzic taK:

Stary 2009-09-06, 09:47   #3069
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Nie martw sie , ja mam nie farbowane, nie suszone nie prostowane a tez sie łamią. I pozostaje mi tylko dbac o nie cały czas, bo mi sie wydaje ze jest to od obcierania o ubrania.
oo właśnie, to może być od obcierania o ubrania.... no ale kurcze z drugiej strony gumka też podobno niszczy.. już sama nie wiem..
Cytat:
blond
kiedys farbowalam na ciemniejsze to RAZ mialam rozdwojone koncowki
ale ciemny kolor tez nie dla mnie....
fakt jest taki, że na ciemnych bardziej widać brzydkie końcówki, ale blondy z kolei bardziej się sypią, bo łatwiej je przesuszyć...

też używam wszystkiego do końcówek i nawilżania i...
a żeby było śmieszniej to rok temu o tej porze używałam tylko odżywki i maski.. i do końcówek Biosilka i miałam włosy jak marzenie i nie szczędziłam im prostownicy i suszarki... dziwne..
Stary 2009-09-06, 09:55   #3070
Tygrryska
Zakorzenienie

Ja jeszcze czesto przygniatam wlosy torebka
Stary 2009-09-06, 09:58   #3071
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Mi się też strasznie łamią. Ale u mnie to na pewno po pasemkach. Muszę się tylko pozbyć tej resztki, ale nie będę ciachać 18 cm na raz, za bardzo się do długich przyzwyczaiłam

Może pojadę dziś na targi rolnicze, gdzie mają praktycznie wszystko, to będę wypatrywać włosowych rzeczy Co roku jeżdżę i kupuję torbę krówek i kolczyki

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 10:00   #3072
19agusia91
Zakorzenienie

Dziwne. Moje są lekko suche, ale tylko z "przodu głowy".. Dlatego codziennie przed myciem olejuje (chyba mi coś słowo nie wyszło )je.

Blondyno, to ta : http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p13306-Zdro...o_wlosow_150_g
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:06   #3073
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze czesto przygniatam wlosy torebka
Ja też zawsze przygniatam włosy torebką ehh a jakiś czas temu kupiłam kopertówke na łańcuszku i strasznie wyrywa mi włosy
Moje już się kwalifikują do podcięcia bo zauważyłam sporo rozdwojonych końcówek. Podetnie mi mama na początku października
Sporo też mi wypada ostatnio zwłaszcza przy spłukiwaniu odżywki chociaż kładę tylko na długość włosów Chyba znowu zaopatrzę się w Belisse

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:06   #3074
astra85
Zakorzenienie

Cytat:

do końcówek Biosilka i miałam włosy jak marzenie i nie szczędziłam im prostownicy i suszarki... dziwne..
byc moze prostownica "maskowała" niedoskonałosci ,łuski wlosa zamykaly sie,a po naturalnym wysuszeniu wszystko widac
Stary 2009-09-06, 10:07   #3075
blondyna789
Zakorzenienie

aaaa nie widziałam jej nigdy na stronie doz-u zresztą - na razie nic nie kupuję, no chyba, że tą keratynę aaa i przepraszam - kokosowy mi się skończył i w przyszłym tyg ma być

może pod choinkę zamówię sobie u Tż-a Nisim Fast albo coś...

w ogóle jak myślę o tegorocznym Bożym Narodzeniu to mam ciarki - będzie u mnie taki spęd rodziny, że nie wiem gdzie ja się podzieję w dodatku każdemu jakiś prezencik muszę pocisnąć (bo wiem, że oni też z prezentami będą), więc ładnie dostanę po kieszeni ale.. pierwsze święta z bratem od X lat - bezcenne
Stary 2009-09-06, 10:09   #3076
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja też zawsze przygniatam włosy torebką ehh a jakiś czas temu kupiłam kopertówke na łańcuszku i strasznie wyrywa mi włosy
Moje już się kwalifikują do podcięcia bo zauważyłam sporo rozdwojonych końcówek. Podetnie mi mama na początku października
Sporo też mi wypada ostatnio zwłaszcza przy spłukiwaniu odżywki chociaż kładę tylko na długość włosów Chyba znowu zaopatrzę się w Belisse
ja mam wlasnie Belisse, od jutra zaczynam brac
a z podcieciem to mam dylemat, bo mam kropeczki na koncach (od jakiegos czasu i nie zaczynaja sie bardziej rozdwajac) ale jakies 4 cm od konca sa suche (chociaz odzywiam je itp), nie wiem czy da sie cos z tym zrobic czy nie lepiej po prostu sciac
chociaz zal mi bo teraz mam taka calkiem ok dlugosc
Stary 2009-09-06, 10:10   #3077
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wlasnie Belisse, od jutra zaczynam brac
a z podcieciem to mam dylemat, bo mam kropeczki na koncach (od jakiegos czasu i nie zaczynaja sie bardziej rozdwajac) ale jakies 4 cm od konca sa suche (chociaz odzywiam je itp), nie wiem czy da sie cos z tym zrobic czy nie lepiej po prostu sciac
chociaz zal mi bo teraz mam taka calkiem ok dlugosc
ja dziś zaopatrzę się w Belissę taki mam plan..
ja obiecałam sobie, że zetnę włosy po nowym roku w tym roku coś nie mam szczęścia do fryzjerów
Stary 2009-09-06, 10:11   #3078
astra85
Zakorzenienie

mnie te kropeczki sie robia tak okolo centymetr od koncowki,zauwazylam ze kolezanki ktore prostuja maja takich krpek mnostwo i to nie tylko na koncach
ja zaywam juz 4opakowanie bellisy
Stary 2009-09-06, 10:14   #3079
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś zaopatrzę się w Belissę taki mam plan..
ja obiecałam sobie, że zetnę włosy po nowym roku w tym roku coś nie mam szczęścia do fryzjerów
ja i tak zamierzalam isc do fryzjera we wrzesniu... ale teraz wychodzi na to ze bede musiala sporo sciac

ale lepsze krotsze ale ladniejsze wlosy <- tak sie pocieszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 10:14   #3080
blondyna789
Zakorzenienie

ja na moje oko bym podcięła tak 1,5cm, ale jak znam życie to fryzjerka by chciała więcej.. kruszą mi się różne kawałeczki - z reguły mają ok 1cm, góra 2 ale przy mojej długości włosów 2cm to już bardzo dużo

Tygrryska, a mniej więcej jakiej długości masz włosy... ja mam za ramiona, ale mam mocno wycieniowane i z przodu są do brody.. w najdłuższym miejscu z tyłu za ramiona

Edytowane przez blondyna789
Czas edycji: 2009-09-06 o 10:15
blondyna789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:16   #3081
Tygrryska
Zakorzenienie

Ja 2 cm bym przezyla ale nie 5 albo wiecej
Stary 2009-09-06, 10:17   #3082
mOna01
Zakorzenienie

Już się nie mogę doczekać wieczora żeby się natrzeć brzózką i olejkiem sezamowym zaczynam wpadać w manię, ciągle bym się olejowała
Myślicie, że jest jakiś sposób żeby z cienkich lekkich włosów zrobić takie "indyjskie"? W sensie grubsze, cięższe Oleje coś pomogą?

A w ogóle to... Jyyli, wklej zdjęcia moherów stęskniłam się

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:20   #3083
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Byłam wczoraj na "Oszukać przeznaczenie", było super TŻ śmiał się,że robię uniki w kinie, tak głową na boki machałam ze strachu ( nie moje wina,że śrubokręt leciał w moją stronę)

A włosy lecą mi jak szalone nie mam pojęcia co z nimi zrobić, dzisiaj cała garść mi przy czesaniu wypadła

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:21   #3084
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiemy. Nie wiem jak pisać rozprawkę maturalną, za co tam dają punkty. Nic nam nie mówią. Jak sama się nie dowiem, to nikt mi nie powie w szkole.
no to jak coś służę pomocą.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale ja nie pisałam o streszczeniach tylko o pisaniu w wypracowaniach tego, co łatwiej napisać, a nie tego, co się naprawdę myśli (;

Co do streszczeń to cóż, nie uważam aby czytanie ich mogło w jakikolwiek sposób zastąpić przeczytanie książki. Rozumiem, że bywa tak, że nie ma się czasu na przeczytanie lektury, wtedy streszczenie to dobre wyjście. Ale warto potem nadrobić zaległości (;
Pisze na streszszczeniach lepiej analizy, niż moje kobitki, które lubie, ale wykują, wyuczą, przeczytają, a ciszę w klasie i tak zapełniają takie osoby, jak ja, co przeczytały wieczorem streszczenie/słuchały audiobooków....

Cytat:
dokładnie, cały problem polega na tym, że oni ZAWSZE WIEDZĄ LEPIEJ niż my odnośnie tego, co mamy mieć na głowie i ile chcemy podciąć. nie chcę iść i tłumaczy się jak pierwszoklasistka, że wiem o zniszczonych końcach, ale chcę podciąć 1-2cm kiedyś jak byłam u fryzjerki to poprosiłam o 2 cm, a ona ciachnęła mi 5 "bo były zniszczone" ameryki nie odkryła.. wiedziałam to i bez jej spostrzeżenia.. jednak uważam to za przejaw lekceważenia klienta to tak jakbym poszła kupić buty, rozmiar 37, a baba wciskałaby mi 40, bo stopa mi urośnie
Tia, wiesz w sumie teżmi tak obcięła 'bo słabe są' no ale jak się z nią kłócił... Z ta stopa.. to mnie powaliło na łopatki xDD Uwielbiam takie sprzedawczynie xD "we wszystkim Pani dobrze jednym słowem tylko kup pani coś w końcu"

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
też jestem lewa, też mi jej żal ;(

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Haha Dobrze, że takie fryzjerki nie odpowiadają: "E tam, włosy odrosną" :P

W sumie fajny pomysł, tylko to jednak mało dochodowy zawód jest z tego, co wiem. No i konkurencja spora :P
Żeby być dobrą fryzjerką w oczach większości trzeba mieć CIEKAWE włosy a nie ZDROWE włosy, więc sorry kobitki, ale nic tu po was w fryzjerstwie.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 10:38   #3085
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

Żeby być dobrą fryzjerką w oczach większości trzeba mieć CIEKAWE włosy a nie ZDROWE włosy, więc sorry kobitki, ale nic tu po was w fryzjerstwie.
tez zuwazylam to ,ze wiele dziewczyn chce miec modna ciekawa fryzure,wystylizowana niz normalne dlugie ,zdrowe wlosy bo uwazaja ze takie sa niemodne i nudne
Stary 2009-09-06, 10:39   #3086
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dlatego codziennie przed myciem olejuje (chyba mi coś słowo nie wyszło )je.
Słowo wyszło jak najbardziej Nie ma to jak słowotwórstwo

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Myślicie, że jest jakiś sposób żeby z cienkich lekkich włosów zrobić takie "indyjskie"? W sensie grubsze, cięższe Oleje coś pomogą?
Oleje mogą pomóc. I odżywki bez spłukiwania. Jak zależy na usztywnieniu włosów to jeszcze glinki i błotka. Ale to jednak nadal będzie raczej wrażenie grubszych włosów. Chociaż trochę na pewno wzmocnią się od tego.

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Pisze na streszszczeniach lepiej analizy, niż moje kobitki, które lubie, ale wykują, wyuczą, przeczytają, a ciszę w klasie i tak zapełniają takie osoby, jak ja, co przeczytały wieczorem streszczenie/słuchały audiobooków....
No bo przeczytanie książki nie znaczy zrozumienie tego, co się czyta. U mnie w klasie dobrze pracują tylko te osoby, które przeczytały książkę, nie streszczenie. Także jak widać reguły tu nie ma. To raczej kwestia tego, czy ktoś chce pracować na lekcji czy nie, oraz czy rozumie czytany tekst- nieważne czy to lektura czy jej streszczenie.

Cytat:
Większość fryzjerek na moim osiedlu ma włosy przeciętne. Przeciętne pod względem zdrowia, fryzury, koloru i ogólnej zjawiskowości. A część z nich uważana jest za dobrą fryzujerkę.
Myślę, że tutaj bardziej liczy się renoma salonu fryzjerskiego i to jak dba o włosy dana fryzjerka.
Stary 2009-09-06, 10:59   #3087
xxxMikixxx
Zakorzenienie

O ile dobrze pamiętam to dzisiaj nasza viki1988 ma urodziny tak więc Wszystkiego Najlepszego Długich, pięknych i zdrowych włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Róża.jpg (25,0 KB, 3 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 11:02   #3088
Magdzia94
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie znalazlam takie forum http://archive.longhaircommunity.com...e=3&order=desc
jakie tam maja dlugie wlosy i jakie niektore piękne, fajne sa tez stepy dotyczace robienia koków.

Viki Sto lat sto lat. Pięknych dlugich gestych zdrowych wloskow.

Stary 2009-09-06, 11:04   #3089
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
tez zuwazylam to ,ze wiele dziewczyn chce miec modna ciekawa fryzure,wystylizowana niz normalne dlugie ,zdrowe wlosy bo uwazaja ze takie sa niemodne i nudne
właśnie, u mnie jest to samo, a jeśli długie to mają po prostu być długie!! A nie zdrowe! Myją palmolive i to jest szczyt o0 pielęgnacji

Cytat:
Myślę, że tutaj bardziej liczy się renoma salonu fryzjerskiego i to jak dba o włosy dana fryzjerka.
no to u mnie to tylko faceci mają dobrą renomę jako fryzjerze

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! VIKI!

http://archive.longhaircommunity.com...ad.php?t=71774 skąd taki kijek wziąść?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-09-06 o 11:09
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 11:06   #3090
mOna01
Zakorzenienie

Tak, Viki dzisiaj osiąga amerykańską pełnoletniość
I jutro ma egzamin

Więc WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO sto lat szczęścia, długich pięknych zdrowych gęstych włosów
i powodzenia na egzaminie!

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości