|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.
Mam skład tej zdrojowej odzywki do włosów!
Aqua minerale, Coco-Gucoside, Methylocellulose, Dicocoylethyl, Hydroxyethylylmonium Methosulfate, Panthenol, Citrus limonum, Phenonip Zawarte w odżywce składniki: głównie jony siarczkowe, wodorosiarczkowe, siarka koloidalna działają keratolitycznie (złuszczająco) na skórę głowy głęboko ją oczyszczając z łoju i łupieżu. Działanie keratoplastyczne wzmocnione licznymi jonami (K+, Na+, Ca2+, Mg2+, HCO3-, Br-, Cl-) odnawia naskórek zwiększając wnikanie wszystkich cennych składników w skórę głowy i włosy.
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mam kryzys wlosowy, łamia mi sie wlosy!!!!! a przeciez uzywam olejkow,maseczke ,nie susze,nie prostuje,nie chodze spac z mokrymi,zazywam suplementy,juz trace wiare,ze to wszystko ma sens
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ciezko jest z wlosami farbowanymi na blond ![]() jak nie farbowalam wlosow to uzywalam tylko szamponu i odzywki (o istnieniu masek, wcierek i innych rzeczy nie wiedzialam ) a nie mialam rozdwojonych koncowek, przesuszonych wlosow itpa teraz uzywam roznych rzeczy i co? i tak mam przesuszone na koncach i kropeczki juz sa |
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw sie , ja mam nie farbowane, nie suszone nie prostowane a tez sie łamią. I pozostaje mi tylko dbac o nie cały czas, bo mi sie wydaje ze jest to od obcierania o ubrania.
|
|
#3066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
blondaski znacznie trudniej utrzymać w ładzie niż inne kolory, ale ja w reszcie wyglądam cienko...
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Probowalam zrobic sobie ślimaczki na noc bo chcialm ładne fale ale wyszlo mi takie cos ze chyba musze chodzic taK:
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też używam wszystkiego do końcówek i nawilżania i... a żeby było śmieszniej to rok temu o tej porze używałam tylko odżywki i maski.. i do końcówek Biosilka i miałam włosy jak marzenie i nie szczędziłam im prostownicy i suszarki...
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze czesto przygniatam wlosy torebka
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też strasznie łamią. Ale u mnie to na pewno po pasemkach. Muszę się tylko pozbyć tej resztki, ale nie będę ciachać 18 cm na raz, za bardzo się do długich przyzwyczaiłam
Może pojadę dziś na targi rolnicze, gdzie mają praktycznie wszystko, to będę wypatrywać włosowych rzeczy Co roku jeżdżę i kupuję torbę krówek i kolczyki
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne. Moje są lekko suche, ale tylko z "przodu głowy".. Dlatego codziennie przed myciem olejuje (chyba mi coś słowo nie wyszło )je.
Blondyno, to ta : http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p13306-Zdro...o_wlosow_150_g
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze przygniatam włosy torebką ehh a jakiś czas temu kupiłam kopertówke na łańcuszku i strasznie wyrywa mi włosy
![]() Moje już się kwalifikują do podcięcia bo zauważyłam sporo rozdwojonych końcówek. Podetnie mi mama na początku października ![]() Sporo też mi wypada ostatnio zwłaszcza przy spłukiwaniu odżywki chociaż kładę tylko na długość włosów Chyba znowu zaopatrzę się w Belisse |
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa nie widziałam jej nigdy na stronie doz-u
zresztą - na razie nic nie kupuję, no chyba, że tą keratynę aaa i przepraszam - kokosowy mi się skończył i w przyszłym tyg ma być może pod choinkę zamówię sobie u Tż-a Nisim Fast albo coś... w ogóle jak myślę o tegorocznym Bożym Narodzeniu to mam ciarki - będzie u mnie taki spęd rodziny, że nie wiem gdzie ja się podzieję w dodatku każdemu jakiś prezencik muszę pocisnąć (bo wiem, że oni też z prezentami będą), więc ładnie dostanę po kieszeni ale.. pierwsze święta z bratem od X lat - bezcenne
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z podcieciem to mam dylemat, bo mam kropeczki na koncach (od jakiegos czasu i nie zaczynaja sie bardziej rozdwajac) ale jakies 4 cm od konca sa suche (chociaz odzywiam je itp), nie wiem czy da sie cos z tym zrobic czy nie lepiej po prostu sciac ![]() chociaz zal mi bo teraz mam taka calkiem ok dlugosc |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki mam plan..ja obiecałam sobie, że zetnę włosy po nowym roku w tym roku coś nie mam szczęścia do fryzjerów
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
mnie te kropeczki sie robia tak okolo centymetr od koncowki,zauwazylam ze kolezanki ktore prostuja maja takich krpek mnostwo i to nie tylko na koncach
ja zaywam juz 4opakowanie bellisy |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale lepsze krotsze ale ladniejsze wlosy <- tak sie pocieszam |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
ja na moje oko bym podcięła tak 1,5cm, ale jak znam życie to fryzjerka by chciała więcej.. kruszą mi się różne kawałeczki - z reguły mają ok 1cm, góra 2
ale przy mojej długości włosów 2cm to już bardzo dużo ![]() Tygrryska, a mniej więcej jakiej długości masz włosy... ja mam za ramiona, ale mam mocno wycieniowane i z przodu są do brody.. w najdłuższym miejscu z tyłu za ramiona
ig: @tojaola_ Edytowane przez blondyna789 Czas edycji: 2009-09-06 o 11:15 |
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 2 cm bym przezyla ale nie 5 albo wiecej
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Już się nie mogę doczekać wieczora żeby się natrzeć brzózką i olejkiem sezamowym
zaczynam wpadać w manię, ciągle bym się olejowała ![]() Myślicie, że jest jakiś sposób żeby z cienkich lekkich włosów zrobić takie "indyjskie"? W sensie grubsze, cięższe Oleje coś pomogą?A w ogóle to... Jyyli, wklej zdjęcia moherów stęskniłam się
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj na "Oszukać przeznaczenie", było super
TŻ śmiał się,że robię uniki w kinie, tak głową na boki machałam ze strachu ( nie moje wina,że śrubokręt leciał w moją stronę) A włosy lecą mi jak szalone
|
#3084 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żeby być dobrą fryzjerką w oczach większości trzeba mieć CIEKAWE włosy a nie ZDROWE włosy, więc sorry kobitki, ale nic tu po was w fryzjerstwie. |
||||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
tez zuwazylam to ,ze wiele dziewczyn chce miec modna ciekawa fryzure,wystylizowana niz normalne dlugie ,zdrowe wlosy bo uwazaja ze takie sa niemodne i nudne
|
|
|
|
#3086 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie ma to jak słowotwórstwo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że tutaj bardziej liczy się renoma salonu fryzjerskiego i to jak dba o włosy dana fryzjerka.
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
O ile dobrze pamiętam to dzisiaj nasza viki1988 ma urodziny tak więc Wszystkiego Najlepszego
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zobaczcie znalazlam takie forum http://archive.longhaircommunity.com...e=3&order=desc
jakie tam maja dlugie wlosy i jakie niektore piękne, fajne sa tez stepy dotyczace robienia koków. Viki Sto lat sto lat. Pięknych dlugich gestych zdrowych wloskow.
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! VIKI! ![]() ![]() ![]() http://archive.longhaircommunity.com...ad.php?t=71774 skąd taki kijek wziąść?
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-09-06 o 12:09 |
||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Viki dzisiaj osiąga amerykańską pełnoletniość
![]() I jutro ma egzamin ![]() Więc WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() i powodzenia na egzaminie!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

) a nie mialam rozdwojonych koncowek, przesuszonych wlosow itp

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Co roku jeżdżę i kupuję torbę krówek i kolczyki

Oleje coś pomogą?