|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
hej, dzis wazenie bylo- poszlo do gory
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaminę D zawierają również: tran i oleje rybne, ryby (łosoś, tuńczyk, śledź, makrela, sardynki), wątroba, jaja, mleko i przetwory mleczne: ser żółty, masło, śmietana, daj do tego wiejskiego orzechy i owoc przecież jest sezon, czarne porzeczki są bardzo zdrowe, zrób sobie sok i pij!! Wiesz że jedzenie ciągle tego samego jest bardzo nie zdrowe? Te obiady...zrób pierogi z owocami, upiecz łososia, usmaż coś na oleju! Nie bój się tłuszczu. Jeśli cokolwiek zmienisz, to tylko dla własnego dobra
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
.
Edytowane przez misecia Czas edycji: 2011-07-28 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
BAN stały
|
wiem, że to niezdrowe. chciałabym jeść inne rzeczy, ostatnio jak bylam u taty to widzialam jak przygotowywal obiad, np. jakies mieso z ryzem i ziemniakami,a wczoraj watrobke smazona z cebulka itd. z ziemniakami,jakims tluszczem polane, buraczkami itd.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zamierzasz, aha ![]() Cytat:
dobry pomysł, tylko pewnie będziesz nadzorować każdy jej ruch w kuchni. Cytat:
brzmi to tak, jakbyś bała się, że mama Ci owoców pożałuje. tuńczyka i kurę non-stop jadł mój kuzyn, który przypakował na maxa i zbił tłuszcz do 0% w organizmie. Cytat:
a jak myślisz? ![]() wybaczcie ironię, ale nie mogłam się powstrzymać.
![]() |
#3066 |
Raczkowanie
|
najbardziej przerażające jest to, że skomplikowana serio nie rozumie "dlaczego wszyscy się jej czepiają"... Kurczę, mimo wszystko jest mi szkoda tej dziewczyny.
Morphine, niepotrzebnie pisałaś o tym kuzynie, teraz skomplikowana nie tknie innego mięsa niż kura i tunak, bo będzie chciała powtórzyć jego wyczyn ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak masz ochotę na drożdżówę - to się nas nie pytaj czy nie lepiej samej zrobić tylko załóż sandały i leć do cukierni! Dziewczyno ty jesteś na Przytyciu! Swoją drogą, to trochę śmieszne, że nie wytrzymujesz już na tym P, które tak na prawdę jest średnim utrzymaniem, co chyba widać, a metabolizm to ci chyba zwolnił, że na tym tyjesz. Co będziesz w takim razie jadła, gdy przytyjesz już do odpowiedniej wagi, hm? Bo kiedyś taki czas przyjdzie. Ja wiem, że jest ciężko się przemóc, wiele z nas to przechodziło, ale jeżeli ci serio zależy to nie rozumiem tego wiecznego narzekania i psioczenia, jakie to trudne.. Jest tyle fajnych blogów, tyle przepisów, korzystaj z tego! Możesz sobie urozmaicić to żarcie. Serio jesteś skomplikowana.. -,- To już przestaje być śmieszne- to się robi żałosne i smutne. Nie wiem co chcesz w życiu osiągnąć skupiając się tylko na tym, żeby twoja garść pestek dyni przypadkiem nie miała więcej niż 20g. Przepraszam, ale wszystko się we mnie gotuje. Dotychczas starałam się nie odpowiadać na twoje śmieszne posty, ale dziś nie wytrzymałam, bo perfidnie zaśmiecasz to forum. ![]()
![]() |
#3068 |
BAN stały
|
wiem, musze podkrecic metabolizm.. jakis czas temu jadlam czasem z 2,8tys.kcal nawet.. eh.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu chodzi głównie o to, że jestes kopletnie zaślepiona. Podczas gdy wizażanki dają Ci rady, Ty z każdej wypowiedzi wyciągasz tylko to co chcesz i tylko to co Ci odpowiada, a resztę masz totalnie gdzieś. Radzę Ci przeczytać wszystkie porady jeszcze raz, wyciągając z nich to co ważne. Czy Ci się to podoba, czy też nie za bardzo. A wam dziewczyny (inne wizażanki) sugeruję odpuścić, bo co z tego, że stresujecie się przed monitorami, jak skomplikowana z całej waszej wielozdaniowej wypowiedzi wyciągnie tylko informację o metaboliźmie, który będzie próbowała rozkręcić na gotowanym kurczaku i tuńczyku.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2011-07-16 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szlag, masz rację. skomplikowana -przestań się porównywać do innych, tu nie chodzi tylko o te głupie kilogramy.. I jak tu do niej dotrzeć? ignorować nam pozostaje. ![]()
![]() |
#3071 |
BAN stały
|
mała poprawka: nie przytyłam kilka kg tak nagle, bo tyłam od stycznia do ok maja, później byl zastoj, spadek maly i potem znow do gory. poki co na plusie mam 7,5 ,a zobaczymy we wtorek ile dojdzie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda osoba chora na anoreksję podczas tycia chce tyć w mięśnie itp, itd. Otwórz oczy, bo niedługo może być za późno. Możesz być bezpłodna, możesz zepsuć sobie całe życie, a żałować będziesz dopiero za klika lat. Napiszę to pierwszy i ostatni raz. Wcale nie jesz dużo, a zbyt dużą ilością nabiału możesz zakwasić oragnizm. Cały czas powtarzasz, że chcesz jeść inaczej. Boże, jeżeli chcesz to to po prostu zrób, a nie opowiadaj bajek o tym jak to Ci jest źle, bo to już dwu setny dzień z kolei kiedy jesz tuńczyka. Proszę też, abyś nie umieszczała już informacji o tym ile przytyłaś, ile spadło, potem ile odzyskałaś, bo to nie jest miejsce do tego. Tu wklejamy JADŁOSPISY, a nie historie na miarę telenoweli brazylijskiej. Radzę Ci otworzyć oczy, najlepiej zmienić dietetyka i brać się w garść. Bo wiem z własnego doświadczenia, jak ta choroba niszczy. Nie tylko fizycznie. Przepraszam ale i ja się zdenerwowałam. Obiecuję, że kończę już tego i tak bezsensownego OT, bo i tak jutro zobaczymy kolejny identyczny jadłospis i pretensje, że się czepiamy, bo przecież skomplikowana tak strasznie się stara.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2011-07-16 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skomplikowana - wspaniale, że odzyskałaś prawie tyle kg co nora! tylko wiesz co? ty startowałaś dużo wcześniej i teraz ważysz tyle, co ona przed przytyciem, a nora mimo to szybciej się pozbierała i wagę ma już bliżej, niż dalej od normy. tyle ode mnie ![]()
![]() |
#3074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
błagam zostawcie skomplikowana sama z ta choroba!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogę dostać bana trudno ;/ schudnij bo jesteś za gruba bleee, nie jedz żadnych jagodzianek powaliło? a i mięśnie nie robią się od spacerów Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2011-07-17 o 01:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym, ile ty masz wzrostu, że chcesz ważyć 46 kg ? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Rozeznanie
|
U/P
śniad; grahamka z twarożkiem,sałatą,pomidor kiem i cebulka, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem 2śniad; sałatka; ogórek,pomidor,papryka,ce bulka,ser feta z jogurtem nat obiad; grillowana pierś z indyka,ziemniaki z koperkiem, buraczki podw; jogurt nat z wkrojoną morelą,malinami i borówkami kolacja; 2 kromki razowca, jedna ze szprotkami w sosie pomidorowym, druga z sałatą,serkiem wiejskim,pomidorem i cebulką i jak? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
Heeej Dziewczynyy
![]() Nie było mnie długo,ale tak jakoś o wizażu zapomniałam ![]() ![]() Mam problem ... Duży problem... Przy wzroście 168 cm ważę ponad 57 kg .. ;/ Wiem,że to waga w normie wg kalkulatora bmi,ale ja czuję,że tak nie jest. Gdy moja waga robi się za wysoka,mój organizm zaczyna mi o tym dawać znać np. poprzez ból nerek,kolan. Mam grubeee uda . Chciałabym schudnąć tak gdzieś do 50 kg. Ale nie chciałabym doprowadzić się do paranoi typu anoreksja czy bulimia. Od razu na początek powiem wam,że : *jem tylko i wyłącznie chude mięso (kurczak,indyk,ew czasami chudy schab) *jem tylko pełnoziarniste pieczywo i makarony,czasami ziemniaki z koperkiem *lubię ryby *uwielbiam brokuły,kalafior,kapustę i ogórki kiszone *piję dużo wody min.1,5 l dziennie Chciałabym abyście pomogły mi. Potrzebuję wątków z jadłospisami diet dla nastolatków. PRZEPRASZAM ZA OT ALE NIE WIEM GDZIE MAM OTO PYTAĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zacznij ćwiczyć, skoro uważasz, że masz taaaakie grube uda, zamiast szukać wątków o dietach. Bo ja mam 165, ze 4 kg mniej, wychodzi na to samo i wybacz, ale wszyscy mówią, że jestem szczupła. Więc naprawdę nie wiem o co chodzi. I serio, wchodzę tu przejrzeć jadłospisy a na widok czegoś takiego ciśnienie mi rośnie, bo naprawdę NIC DZIWNEGO, że potem tyle dziewczyn ma dziwne myśli, że może jednak są za grube. Wybaczcie OF.
![]() |
#3082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Olik dlaczego głupio pytasz jak jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
masakra... napisała kiedyś, że rodzice robią wszystko, zeby jej bylo lepiej, zeby wyzdrowiała... a tak na prawdę to chyba "wszystkiego" nie robią bo pierwsze co powinni zrobić to wysłać ją do szpitala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, ona nam tylko podnosi ciśnienie, chce zwrócić na siebie uwagę a my się na to dajemy...
#3085 |
BAN stały
|
dzisiejsze P.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
hej...
wiem, że pewnie będę kolejną z tych, która Was zirytuje - ale proszę o pomoc. zaczynam walkę i wiem, że lekko nie będzie. powiedzcie mi, czy na P jadłyście wszystko kiedy chciałyście i jak chciałyście? (Chodzi mi o ilość jedzenia, kalorie i pory jedzenia) |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dobra rada - nie jedz non stop tego samego jak skomplikowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dlaczego owsianka nie na mleku (3,2%) i jogurt naturalny (grecki cię nie pogryzie) Owsianka winna być bardziej bogata. A kanpka na drugie nie może być z szynką i żółtym zwykłym serem - musi być ten twaróg? A i zamień na tłusty. Czemu w sałatce brak majo lub śmietany (22%)? a ziemniaki winny być polane masłem. Mleko do budyniu - lepiej 3,2% zamiast 2%. I nie licz tak gramów. Jak widzę od dłuższego czasu się bawisz. A chyba nie chcesz być karmiona sondą do żołądka? Ja od razu jadę z grubej rury, nie cackam się, bo zależy mi na moim zdrowiu. Ale jak kto chce... twoja wolna wola - umieraj powoli ![]() A i czemu nie chcesz zjeść innego drobiu niż pędzony kurczak fermowy - lepszy chyba byłoby inne mięsko? U nas mama wie co to za mięso, więc nie kupuje. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-07-17 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Raczkowanie
|
czyli jeśli dziś np. zjadłam grejfruta z kefirem bo taką miałam ochotę, a potem za pół godziny znów otworzyłam lodówkę, to nic w tym nadzwyczajnego ?
+czy jedzenie 'na mieście' też wchodzi w grę? +czy jeśli zrobię przeskok z dnia na dzień z jakiś 1000kcal na te załóżmy 2,5 to przytyję od razu 10kg w tydzień? (przepraszam, jeśli irytuję) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.