Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 18:55   #3061
skomplikowana_18
BAN stały

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

hej, dzis wazenie bylo- poszlo do gory. daje dzisiejsze P. PRZED: woda ze śliwek suszonych i kilka tych sliwek namoczonych (na zaparcia.). SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, malinami, garscia pestek dyni i lycha otrab) <3, herbata z cytryna. . 2 SN. buleczka razowa zytnia mego wypieku z maslem z tunczykiem wsw, pomidorem. (wiem, ze dzis tu troszke słabo.). OB. zupa warzywna, surowka z papryki, salaty z lyzeczka oliwy, pol woreczka kaszy gryczanej z grilowana piersia kurczaka w przyprawach. (wiem, wiem, ale kasza jest bo ma magnez.) . PODW. 2 swieze pyszne morele, pol kostki poltlustego twarogu, duza garsc migdalow. . tu troszke agrestu.. KOL. bulka razowa zytnia mego wypieku z maselkiem i sola, jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem, herbata z cytryna.. PO. bedzie twarozek domowy lub serek wiejski.. *Chcialam tylko dodac, ze twarogi, jogurty itd. musza znajdowac sie codziennie w moim jadlospisie, poniewaz juz dosc dlugo mam osteoporoze, o czym wczesniej nie pisalam. Musze jesc produkty bogate w wapn(twarogi, jogurty, mleko, morele itd.), magnez(m.in. wlasnie kasza gryczana) i witamine D(np. zoltka jaj.); dlatego ciagle te twarogi itd...
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 19:15   #3062
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
hej, dzis wazenie bylo- poszlo do gory. daje dzisiejsze P. PRZED: woda ze śliwek suszonych i kilka tych sliwek namoczonych (na zaparcia.). SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, malinami, garscia pestek dyni i lycha otrab) <3, herbata z cytryna. . 2 SN. buleczka razowa zytnia mego wypieku z maslem z tunczykiem wsw, pomidorem. (wiem, ze dzis tu troszke słabo.). OB. zupa warzywna, surowka z papryki, salaty z lyzeczka oliwy, pol woreczka kaszy gryczanej z grilowana piersia kurczaka w przyprawach. (wiem, wiem, ale kasza jest bo ma magnez.) . PODW. 2 swieze pyszne morele, pol kostki poltlustego twarogu, duza garsc migdalow. . tu troszke agrestu.. KOL. bulka razowa zytnia mego wypieku z maselkiem i sola, jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem, herbata z cytryna.. PO. bedzie twarozek domowy lub serek wiejski.. *Chcialam tylko dodac, ze twarogi, jogurty itd. musza znajdowac sie codziennie w moim jadlospisie, poniewaz juz dosc dlugo mam osteoporoze, o czym wczesniej nie pisalam. Musze jesc produkty bogate w wapn(twarogi, jogurty, mleko, morele itd.), magnez(m.in. wlasnie kasza gryczana) i witamine D(np. zoltka jaj.); dlatego ciagle te twarogi itd...
bież sobie magnez w tabsach i jakieś dobre witaminy i chodź po słońcu;p
Witaminę D zawierają również: tran i oleje rybne, ryby (łosoś, tuńczyk, śledź, makrela, sardynki), wątroba, jaja, mleko i przetwory mleczne: ser żółty, masło, śmietana,

daj do tego wiejskiego orzechy i owoc przecież jest sezon, czarne porzeczki są bardzo zdrowe, zrób sobie sok i pij!!

Wiesz że jedzenie ciągle tego samego jest bardzo nie zdrowe?
Te obiady...zrób pierogi z owocami, upiecz łososia, usmaż coś na oleju!
Nie bój się tłuszczu.
Jeśli cokolwiek zmienisz, to tylko dla własnego dobra

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 19:39   #3063
misecia
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

.

Edytowane przez misecia
Czas edycji: 2011-07-28 o 13:00
misecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:21   #3064
skomplikowana_18
BAN stały

wiem, że to niezdrowe. chciałabym jeść inne rzeczy, ostatnio jak bylam u taty to widzialam jak przygotowywal obiad, np. jakies mieso z ryzem i ziemniakami,a wczoraj watrobke smazona z cebulka itd. z ziemniakami,jakims tluszczem polane, buraczkami itd. moj tata je jak za dwoch, po obiedzie jakies wafelki, a jest normalny, szczuply bym powiedziala, moze jesc i jesc. uwielbia jesc ja oczywiscie jadlam swoj obiad, ale piers kurczaka bokiem wychodzi mi.. jutro zamierzam udko i ziemniaki.. kurde, wszystko jem tak wybiorczo, chcialabym inaczej albo np.jagodziane.. moze sama zrobie z pelnoziarnistej maki? co do wagi- rosnie znow, ale mam dosc tego samego jedzenia. chociaz z drugiej strony, cos mi mowi, ze musze zdrowo, bo przeciez te kg nabyte musza byc zdrowe. miesnie- robie tylko abs 8minut i spacery. moze mama by zaczela dla mnie gotowac? organizm musi miec wszystko, a ja mu dostarczam tylko wybrane produkty, chociaz staram sie- owoce itd. ale np.tunczyk i piers kury mam juz po dziurki w nosie. ale chce nadal zdrowo tyc.. eh. te kg,ktore juz przytyłam to nie wiem czy to miesnie czy tluszcz, ale kurde zalezy mi na okresie, wiec tluszcz tez musi byc. oby. zeby nie bylo OT- pasuje do twarozku wieczorem orzechy/owoc?
Stary 2011-07-16, 20:38   #3065
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
a wczoraj watrobke smazona z cebulka itd. z ziemniakami,jakims tluszczem polane, buraczkami itd.
nie jesz, bo za tłuste, nie? słusznie

Cytat:
jutro zamierzam udko i ziemniaki..
zamierzasz, aha

Cytat:
chcialabym inaczej albo np.jagodziane.. moze sama zrobie z pelnoziarnistej maki?
jasne, bo jeszcze przytyjesz przez przypadek. I pamiętaj, nie zapomnij się, żeby przypadkiem nie dodać cukru do środka, bo za dużo kcal.

Cytat:
moze mama by zaczela dla mnie gotowac?
dobry pomysł, tylko pewnie będziesz nadzorować każdy jej ruch w kuchni.

Cytat:
organizm musi miec wszystko, a ja mu dostarczam tylko wybrane produkty, chociaz staram sie- owoce itd.

brzmi to tak, jakbyś bała się, że mama Ci owoców pożałuje.

Cytat:
ale np.tunczyk i piers kury mam juz po dziurki w nosie.
tuńczyka i kurę non-stop jadł mój kuzyn, który przypakował na maxa i zbił tłuszcz do 0% w organizmie.

Cytat:
nie wiem czy to miesnie czy tluszcz, ale kurde zalezy mi na okresie, wiec tluszcz tez musi byc
nie licz, że przy 3% tłuszczu Ci wróci. Przy 5 też nie.

Cytat:
zeby nie bylo OT- pasuje do twarozku wieczorem orzechy/owoc?
a jak myślisz?

wybaczcie ironię, ale nie mogłam się powstrzymać.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:57   #3066
mickey_mouse
Raczkowanie

najbardziej przerażające jest to, że skomplikowana serio nie rozumie "dlaczego wszyscy się jej czepiają"... Kurczę, mimo wszystko jest mi szkoda tej dziewczyny.

Morphine, niepotrzebnie pisałaś o tym kuzynie, teraz skomplikowana nie tknie innego mięsa niż kura i tunak, bo będzie chciała powtórzyć jego wyczyn Chociaż w sumie... i tak by nie tknęła, wyobraźmy sobie skomplikowaną jedzącą na obiad karkówkę albo kiełbaskę z grilla hehe, aż się sama zaśmiałam
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:25   #3067
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
wiem, że to niezdrowe. chciałabym jeść inne rzeczy, ostatnio jak bylam u taty to widzialam jak przygotowywal obiad, np. jakies mieso z ryzem i ziemniakami,a wczoraj watrobke smazona z cebulka itd. z ziemniakami,jakims tluszczem polane, buraczkami itd. moj tata je jak za dwoch, po obiedzie jakies wafelki, a jest normalny, szczuply bym powiedziala, moze jesc i jesc. uwielbia jesc ja oczywiscie jadlam swoj obiad, ale piers kurczaka bokiem wychodzi mi.. jutro zamierzam udko i ziemniaki.. kurde, wszystko jem tak wybiorczo, chcialabym inaczej albo np.jagodziane.. moze sama zrobie z pelnoziarnistej maki? co do wagi- rosnie znow, ale mam dosc tego samego jedzenia. chociaz z drugiej strony, cos mi mowi, ze musze zdrowo, bo przeciez te kg nabyte musza byc zdrowe. miesnie- robie tylko abs 8minut i spacery. moze mama by zaczela dla mnie gotowac? organizm musi miec wszystko, a ja mu dostarczam tylko wybrane produkty, chociaz staram sie- owoce itd. ale np.tunczyk i piers kury mam juz po dziurki w nosie. ale chce nadal zdrowo tyc.. eh. te kg,ktore juz przytyłam to nie wiem czy to miesnie czy tluszcz, ale kurde zalezy mi na okresie, wiec tluszcz tez musi byc. oby. zeby nie bylo OT- pasuje do twarozku wieczorem orzechy/owoc?
Czy dobrze zrozumiałam? Podczas gdy domownicy jedzą obiad, ty przyrządzasz go sobie oddzielnie?
Jak masz ochotę na drożdżówę - to się nas nie pytaj czy nie lepiej samej zrobić tylko załóż sandały i leć do cukierni! Dziewczyno ty jesteś na Przytyciu!
Swoją drogą, to trochę śmieszne, że nie wytrzymujesz już na tym P, które tak na prawdę jest średnim utrzymaniem, co chyba widać, a metabolizm to ci chyba zwolnił, że na tym tyjesz. Co będziesz w takim razie jadła, gdy przytyjesz już do odpowiedniej wagi, hm? Bo kiedyś taki czas przyjdzie.
Ja wiem, że jest ciężko się przemóc, wiele z nas to przechodziło, ale jeżeli ci serio zależy to nie rozumiem tego wiecznego narzekania i psioczenia, jakie to trudne..
Jest tyle fajnych blogów, tyle przepisów, korzystaj z tego! Możesz sobie urozmaicić to żarcie. Serio jesteś skomplikowana.. -,-

To już przestaje być śmieszne- to się robi żałosne i smutne. Nie wiem co chcesz w życiu osiągnąć skupiając się tylko na tym, żeby twoja garść pestek dyni przypadkiem nie miała więcej niż 20g.
Przepraszam, ale wszystko się we mnie gotuje.

Dotychczas starałam się nie odpowiadać na twoje śmieszne posty, ale dziś nie wytrzymałam, bo perfidnie zaśmiecasz to forum.
Nora_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 21:43   #3068
skomplikowana_18
BAN stały

wiem, musze podkrecic metabolizm.. jakis czas temu jadlam czasem z 2,8tys.kcal nawet.. eh. i tez tylam dosc powoli. * ale mam takie wrazenie, ze mnie traktujecie jakbym nic w tym kierunku nie robila. nora_gray, zaczynalysmy w podobnym czasie, Ty widze masz juz +9kg (gratulacje), ale ja dosc podobnie, bo ok 8kg, wiec ja nie jestem z tych co tylko gadaja(a tak mnie odbieracie), lecz tez robie co nalezy. / sory za OT.
Stary 2011-07-16, 22:03   #3069
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
wiem, musze podkrecic metabolizm.. jakis czas temu jadlam czasem z 2,8tys.kcal nawet.. eh. i tez tylam dosc powoli. * ale mam takie wrazenie, ze mnie traktujecie jakbym nic w tym kierunku nie robila. nora_gray, zaczynalysmy w podobnym czasie, Ty widze masz juz +9kg (gratulacje), ale ja dosc podobnie, bo ok 8kg, wiec ja nie jestem z tych co tylko gadaja(a tak mnie odbieracie), lecz tez robie co nalezy. / sory za OT.
Tu nie chodzi tylko o to ile kg odzyskałaś, czy ile nie odzyskałaś. Twój organizm był skrajnie wyczerpany i nie dziwię się, że szybko złapałaś te pare kilo.
Tu chodzi głównie o to, że jestes kopletnie zaślepiona. Podczas gdy wizażanki dają Ci rady, Ty z każdej wypowiedzi wyciągasz tylko to co chcesz i tylko to co Ci odpowiada, a resztę masz totalnie gdzieś.
Radzę Ci przeczytać wszystkie porady jeszcze raz, wyciągając z nich to co ważne. Czy Ci się to podoba, czy też nie za bardzo. A wam dziewczyny (inne wizażanki) sugeruję odpuścić, bo co z tego, że stresujecie się przed monitorami, jak skomplikowana z całej waszej wielozdaniowej wypowiedzi wyciągnie tylko informację o metaboliźmie, który będzie próbowała rozkręcić na gotowanym kurczaku i tuńczyku.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...

Edytowane przez lovelykate
Czas edycji: 2011-07-16 o 22:20
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:17   #3070
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi tylko o to ile kg odzyskałaś, czy ile nie odzyskałaś. Twój organizm był skrajnie wyczerpany i nie dziwię się, że szybko złapałaś te pare kilo.
Tu chodzi głównie o to, że jestes kopletnie zaślepiona. Podczas gdy wizażanki dają Ci rady, Ty z każdej wypowiedzi wyciągasz tylko to co chcesz i tylko to co Ci odpowiada, a resztę masz totalnie gdzieś.
Radzę Ci przeczytać wszystkie porady jeszcze raz, wyciągając z nich to co ważne. Czy Ci się to pogoba, czy też nie za bardzo. A wam dziewczyny (inne wizażanki) sugeruję odpuścić, bo co z tego, że stresujecie się przed monitorami, jak skomplikowana z całej waszej wielozdaniowej wypowiedzi wyciągnie tylko informację o metaboliźmie, który będzie próbowała rozkręcić na gotowanym kurczaku i tuńczyku.

szlag, masz rację.
skomplikowana -przestań się porównywać do innych, tu nie chodzi tylko o te głupie kilogramy..
I jak tu do niej dotrzeć?

ignorować nam pozostaje.
Nora_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:25   #3071
skomplikowana_18
BAN stały

mała poprawka: nie przytyłam kilka kg tak nagle, bo tyłam od stycznia do ok maja, później byl zastoj, spadek maly i potem znow do gory. poki co na plusie mam 7,5 ,a zobaczymy we wtorek ile dojdzie. musze do wtorku kolejne 400g- wg umowy z lekarka.. i czytam wszystko co pisza wizazanki i bardzo dziekuje za rady. a co do tego,ze i tak jem "po swojemu" to na pewno wynika z tego o czym juz dzis pisalam. jem duzo twarogow itd., bo mam osteoporoze. dlatego tak.. / a co do kurczaka itd. to w sumie mam lekkiego bzika na punkcie bialka, zeby wlasnie te miesnie budowac. choc wegle sa najwazniejsze i tez jem duzo, wiadomo- szczegolnie te zlozone. a 8minut abs + spacer jest git?
Stary 2011-07-16, 22:44   #3072
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
mała poprawka: nie przytyłam kilka kg tak nagle, bo tyłam od stycznia do ok maja, później byl zastoj, spadek maly i potem znow do gory. poki co na plusie mam 7,5 ,a zobaczymy we wtorek ile dojdzie. musze do wtorku kolejne 400g- wg umowy z lekarka.. i czytam wszystko co pisza wizazanki i bardzo dziekuje za rady. a co do tego,ze i tak jem "po swojemu" to na pewno wynika z tego o czym juz dzis pisalam. jem duzo twarogow itd., bo mam osteoporoze. dlatego tak.. / a co do kurczaka itd. to w sumie mam lekkiego bzika na punkcie bialka, zeby wlasnie te miesnie budowac. choc wegle sa najwazniejsze i tez jem duzo, wiadomo- szczegolnie te zlozone. a 8minut abs + spacer jest git?
To właśnie miałam na myśli. Jeżeli chciałabyś jeść inaczej, to byś to po prostu zrobiła. Możesz jeść i twarogi i inne rzeczy. A Twoją historię wybacz, ale wszyscy znają już z każdymi możliwymi dla niej detalami.
Każda osoba chora na anoreksję podczas tycia chce tyć w mięśnie itp, itd. Otwórz oczy, bo niedługo może być za późno. Możesz być bezpłodna, możesz zepsuć sobie całe życie, a żałować będziesz dopiero za klika lat.

Napiszę to pierwszy i ostatni raz.
Wcale nie jesz dużo, a zbyt dużą ilością nabiału możesz zakwasić oragnizm. Cały czas powtarzasz, że chcesz jeść inaczej. Boże, jeżeli chcesz to to po prostu zrób, a nie opowiadaj bajek o tym jak to Ci jest źle, bo to już dwu setny dzień z kolei kiedy jesz tuńczyka.

Proszę też, abyś nie umieszczała już informacji o tym ile przytyłaś, ile spadło, potem ile odzyskałaś, bo to nie jest miejsce do tego. Tu wklejamy JADŁOSPISY, a nie historie na miarę telenoweli brazylijskiej.

Radzę Ci otworzyć oczy, najlepiej zmienić dietetyka i brać się w garść. Bo wiem z własnego doświadczenia, jak ta choroba niszczy. Nie tylko fizycznie.

Przepraszam ale i ja się zdenerwowałam. Obiecuję, że kończę już tego i tak bezsensownego OT, bo i tak jutro zobaczymy kolejny identyczny jadłospis i pretensje, że się czepiamy, bo przecież skomplikowana tak strasznie się stara.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...

Edytowane przez lovelykate
Czas edycji: 2011-07-16 o 22:46
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 23:24   #3073
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
najbardziej przerażające jest to, że skomplikowana serio nie rozumie "dlaczego wszyscy się jej czepiają"... Kurczę, mimo wszystko jest mi szkoda tej dziewczyny.

Morphine, niepotrzebnie pisałaś o tym kuzynie, teraz skomplikowana nie tknie innego mięsa niż kura i tunak, bo będzie chciała powtórzyć jego wyczyn Chociaż w sumie... i tak by nie tknęła, wyobraźmy sobie skomplikowaną jedzącą na obiad karkówkę albo kiełbaskę z grilla hehe, aż się sama zaśmiałam
dodam, że mój kuzyn wygląda bardzo... dziwnie, wcale nie fajnie, mocno niekorzystnie

skomplikowana - wspaniale, że odzyskałaś prawie tyle kg co nora! tylko wiesz co? ty startowałaś dużo wcześniej i teraz ważysz tyle, co ona przed przytyciem, a nora mimo to szybciej się pozbierała i wagę ma już bliżej, niż dalej od normy.
tyle ode mnie

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 00:01   #3074
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
dodam, że mój kuzyn wygląda bardzo... dziwnie, wcale nie fajnie, mocno niekorzystnie

skomplikowana - wspaniale, że odzyskałaś prawie tyle kg co nora! tylko wiesz co? ty startowałaś dużo wcześniej i teraz ważysz tyle, co ona przed przytyciem, a nora mimo to szybciej się pozbierała i wagę ma już bliżej, niż dalej od normy.
tyle ode mnie
karmicie jej ortoreksje/anoreksje czy co tam jej dolega.
błagam zostawcie skomplikowana sama z ta choroba!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 01:16   #3075
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Ty jesteś głupia... nieprawdopodobnie głupia

mogę dostać bana trudno ;/

schudnij bo jesteś za gruba bleee, nie jedz żadnych jagodzianek powaliło? a i mięśnie nie robią się od spacerów

Edytowane przez Annie1441
Czas edycji: 2011-07-17 o 01:22
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 09:06   #3076
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niepewna94 Pokaż wiadomość
chce teraz jesc duuuuzo zeby jak juz osiagne ok 46 kg zaczac jesc tak zebym czula sie najedzona, zebym nie czula glodu.... kurcze, teraz to ja sie rzucam na jedzenie prawie, moze to dlatego ze odmawialam sobie wszystkiego..... mam nadzieje ze bede umiala sie powstrzymac, ze bede miala silna wole ....
dziewczyny, cwiczycie cos, zeby miec ladne cialo po przytyciu?? martwie sie ze jak przestane cwiczyc to sie rozleniwie, odzwyczaje i bedzie mi trudno zaczac dbac o siebie.... nie chce byc tlusta, tylko ladnie wygladac....
Ja miałam jakikolwiek zakaz ruchu dopóki nie będę miała bmi na wysokości 16.5-17. Więc mam nadzieję, że za niedługo zacznę ćwiczyć, bo zawsze byłam bardzo aktywną osobą. Więc na razie w ogóle nie myśl o ćwiczeniach, najpierw trzeba mieć co modelować
Poza tym, ile ty masz wzrostu, że chcesz ważyć 46 kg ? Chyba, że to twoja naturalna waga.

Cytat:
kurde, wszystko jem tak wybiorczo, chcialabym inaczej albo np.jagodziane.. moze sama zrobie z pelnoziarnistej maki?
Boże drogi, a co się stanie jak zjesz jagodziankę z cukierni? Ogarnij się, krzywda ci się nie stanie jak raz zjesz coś z pszennej mąki i z cukrem!
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 09:41   #3077
olik187
Rozeznanie

U/P

śniad; grahamka z twarożkiem,sałatą,pomidor kiem i cebulka, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem

2śniad; sałatka; ogórek,pomidor,papryka,ce bulka,ser feta z jogurtem nat

obiad; grillowana pierś z indyka,ziemniaki z koperkiem, buraczki

podw; jogurt nat z wkrojoną morelą,malinami i borówkami

kolacja; 2 kromki razowca, jedna ze szprotkami w sosie pomidorowym, druga z sałatą,serkiem wiejskim,pomidorem i cebulką

i jak?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 09:46   #3078
M92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U/P

śniad; grahamka z masłem, twarożkiem,sałatą,pomidor kiem i cebulka, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem i cukrem

2śniad; sałatka; ogórek,pomidor,papryka,ce bulka,ser feta z jogurtem nat orzechy

obiad; grillowana pierś z indyka,ziemniaki z koperkiem, buraczki jakieś nnkt?

podw; jogurt nat z wkrojoną morelą,malinami i borówkami banan, orzechy, rodzynki?

kolacja; 2 kromki razowca z masłem, jedna ze szprotkami w sosie pomidorowym, druga z sałatą,serkiem wiejskim całym,pomidorem i cebulką

i jak?
Lepiej, ale to jeszcze nie to.
M92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 09:53   #3079
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Ja miałam jakikolwiek zakaz ruchu dopóki nie będę miała bmi na wysokości 16.5-17. Więc mam nadzieję, że za niedługo zacznę ćwiczyć, bo zawsze byłam bardzo aktywną osobą. Więc na razie w ogóle nie myśl o ćwiczeniach, najpierw trzeba mieć co modelować
Poza tym, ile ty masz wzrostu, że chcesz ważyć 46 kg ? Chyba, że to twoja naturalna waga.

Boże drogi, a co się stanie jak zjesz jagodziankę z cukierni? Ogarnij się, krzywda ci się nie stanie jak raz zjesz coś z pszennej mąki i z cukrem!
masz zamiar coś ćwiczyć na mięśnie? ^^ bo ja bym z chęcią coś poćwiczyła a nie mam zbyt wielkiego pola do popisu =P

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U/P

śniad; grahamka z twarożkiem,sałatą,pomidor kiem i cebulka, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem

2śniad; sałatka; ogórek,pomidor,papryka,ce bulka,ser feta z jogurtem nat

obiad; grillowana pierś z indyka,ziemniaki z koperkiem, buraczki

podw; jogurt nat z wkrojoną morelą,malinami i borówkami

kolacja; 2 kromki razowca, jedna ze szprotkami w sosie pomidorowym, druga z sałatą,serkiem wiejskim,pomidorem i cebulką

i jak?
o a Ty jeszcze nie w grobie?
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 11:41   #3080
PoProstuIzka
Raczkowanie

Heeej Dziewczynyy
Nie było mnie długo,ale tak jakoś o wizażu zapomniałam

Mam problem ...
Duży problem...

Przy wzroście 168 cm ważę ponad 57 kg .. ;/
Wiem,że to waga w normie wg kalkulatora bmi,ale ja czuję,że tak nie jest.

Gdy moja waga robi się za wysoka,mój organizm zaczyna mi o tym dawać znać np. poprzez ból nerek,kolan.

Mam grubeee uda .
Chciałabym schudnąć tak gdzieś do 50 kg.
Ale nie chciałabym doprowadzić się do paranoi typu anoreksja czy bulimia.

Od razu na początek powiem wam,że :
*jem tylko i wyłącznie chude mięso (kurczak,indyk,ew czasami chudy schab)
*jem tylko pełnoziarniste pieczywo i makarony,czasami ziemniaki z koperkiem
*lubię ryby
*uwielbiam brokuły,kalafior,kapustę i ogórki kiszone
*piję dużo wody min.1,5 l dziennie

Chciałabym abyście pomogły mi.
Potrzebuję wątków z jadłospisami diet dla nastolatków.

PRZEPRASZAM ZA OT ALE NIE WIEM GDZIE MAM OTO PYTAĆ
PoProstuIzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 13:04   #3081
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Pokaż wiadomość
Heeej Dziewczynyy
Nie było mnie długo,ale tak jakoś o wizażu zapomniałam

Mam problem ...
Duży problem...

Przy wzroście 168 cm ważę ponad 57 kg .. ;/

Wiem,że to waga w normie wg kalkulatora bmi,ale ja czuję,że tak nie jest.

Gdy moja waga robi się za wysoka,mój organizm zaczyna mi o tym dawać znać np. poprzez ból nerek,kolan.

Mam grubeee uda .
Chciałabym schudnąć tak gdzieś do 50 kg.
Ale nie chciałabym doprowadzić się do paranoi typu anoreksja czy bulimia.

Od razu na początek powiem wam,że :
*jem tylko i wyłącznie chude mięso (kurczak,indyk,ew czasami chudy schab)
*jem tylko pełnoziarniste pieczywo i makarony,czasami ziemniaki z koperkiem
*lubię ryby
*uwielbiam brokuły,kalafior,kapustę i ogórki kiszone
*piję dużo wody min.1,5 l dziennie

Chciałabym abyście pomogły mi.
Potrzebuję wątków z jadłospisami diet dla nastolatków.

PRZEPRASZAM ZA OT ALE NIE WIEM GDZIE MAM OTO PYTAĆ
Ja mam dla Ciebie jedną radę a co z nią zrobisz, to Twoja sprawa.
Zacznij ćwiczyć, skoro uważasz, że masz taaaakie grube uda, zamiast szukać wątków o dietach.
Bo ja mam 165, ze 4 kg mniej, wychodzi na to samo i wybacz, ale wszyscy mówią, że jestem szczupła. Więc naprawdę nie wiem o co chodzi.

I serio, wchodzę tu przejrzeć jadłospisy a na widok czegoś takiego ciśnienie mi rośnie, bo naprawdę NIC DZIWNEGO, że potem tyle dziewczyn ma dziwne myśli, że może jednak są za grube.

Wybaczcie OF.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:28   #3082
jagoda1616
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
masz zamiar coś ćwiczyć na mięśnie? ^^ bo ja bym z chęcią coś poćwiczyła a nie mam zbyt wielkiego pola do popisu =P

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

o a Ty jeszcze nie w grobie?
hahah dobre to jest ten krok naprzód wdł Cb? Napewno przytyjesz

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Olik dlaczego głupio pytasz jak jest? Chcesz usłyszeć że mało prawda ? Ok ciesz się bo mówię że MAŁO!!!!!
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:13   #3083
moja imaginacja
Zakorzenienie

masakra... napisała kiedyś, że rodzice robią wszystko, zeby jej bylo lepiej, zeby wyzdrowiała... a tak na prawdę to chyba "wszystkiego" nie robią bo pierwsze co powinni zrobić to wysłać ją do szpitala.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:23   #3084
colson
Raczkowanie

dziewczyny, ona nam tylko podnosi ciśnienie, chce zwrócić na siebie uwagę a my się na to dajemy...

cel : medycyna

Ignavia corpus habetat, labor firmat
colson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 19:52   #3085
skomplikowana_18
BAN stały

dzisiejsze P. . PRZED: szklanka wody z suszonych sliwek i te sliwki. . SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym 180g, z wkrojonym bananem, garscia pestek dyni-15g*, lyzka otrab zytnich), herbata z cytryna. . 2 SN. duza bulka zytnia mego wypieku z maslem, pol kostki twarogu** poltlustego z lycha jogurtu naturalnego, rzodkiewka i mala szczypta soli.. OB. surowka z papryki i salaty lodowej z lyzeczka oliwy z oliwek, udko kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem(4 duze). . PODW. 2 swieze morele, szklanka budyniu waniliowego na mleku 2% z cynamem , garsc migdalow-z 20g. . KOL. pyszna salatka (duza porcja makaronu razowego zytniego, pieczony filet z dorsza 130g(wiem ile,bo widzialam na wadze w sklepie), pomidor, ogorek, lyzeczka oliwy z oliwek), herbata z cytryna. . I pewnie cos za 2h jeszcze wpadnie + na pewno siemie lniane. . *podaje wagi, bo korzystam z niektorych posilkow od dietetyczki, a tam jest podane ile g. **ze wzgledu na osteoporoze.. I jak?
Stary 2011-07-17, 19:55   #3086
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
No właśnie chętnie bym zaczęła coś ćwiczyć, ale nie mam pojęcia co Nie chcę schudnąć, ale wyrobić brzuch i może ręce, bo są strasznie chude . Jak trenowałam taniec to miałam świetny brzuch i tak lekko umięśnione ręce
Stary 2011-07-17, 19:56   #3087
expression_
Raczkowanie

hej...
wiem, że pewnie będę kolejną z tych, która Was zirytuje - ale proszę o pomoc.

zaczynam walkę i wiem, że lekko nie będzie.
powiedzcie mi, czy na P jadłyście wszystko kiedy chciałyście i jak chciałyście?
(Chodzi mi o ilość jedzenia, kalorie i pory jedzenia)
expression_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:03   #3088
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez expression_ Pokaż wiadomość
hej...
wiem, że pewnie będę kolejną z tych, która Was zirytuje - ale proszę o pomoc.

zaczynam walkę i wiem, że lekko nie będzie.
powiedzcie mi, czy na P jadłyście wszystko kiedy chciałyście i jak chciałyście?
(Chodzi mi o ilość jedzenia, kalorie i pory jedzenia)
Tak. Jedz co chcesz i kiedy chcesz. I jak masz ochotę na coś mniej zdrowego to też się skuś
I dobra rada - nie jedz non stop tego samego jak skomplikowana.
Stary 2011-07-17, 20:03   #3089
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
dzisiejsze P. . PRZED: szklanka wody z suszonych sliwek i te sliwki. . SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym 180g, z wkrojonym bananem, garscia pestek dyni-15g*, lyzka otrab zytnich), herbata z cytryna. . 2 SN. duza bulka zytnia mego wypieku z maslem, pol kostki twarogu** poltlustego z lycha jogurtu naturalnego, rzodkiewka i mala szczypta soli.. OB. surowka z papryki i salaty lodowej z lyzeczka oliwy z oliwek, udko kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem(4 duze). . PODW. 2 swieze morele, szklanka budyniu waniliowego na mleku 2% z cynamem , garsc migdalow-z 20g. . KOL. pyszna salatka (duza porcja makaronu razowego zytniego, pieczony filet z dorsza 130g(wiem ile,bo widzialam na wadze w sklepie), pomidor, ogorek, lyzeczka oliwy z oliwek), herbata z cytryna. . I pewnie cos za 2h jeszcze wpadnie + na pewno siemie lniane. . *podaje wagi, bo korzystam z niektorych posilkow od dietetyczki, a tam jest podane ile g. **ze wzgledu na osteoporoze.. I jak?
Uno pierwsze primo - dlaczego liczysz te gramy - po co ci to? To chyba po to by pokazać "o zobacz jak dużo zjadłam:"
Dlaczego owsianka nie na mleku (3,2%) i jogurt naturalny (grecki cię nie pogryzie)
Owsianka winna być bardziej bogata.
A kanpka na drugie nie może być z szynką i żółtym zwykłym serem - musi być ten twaróg? A i zamień na tłusty.
Czemu w sałatce brak majo lub śmietany (22%)? a ziemniaki winny być polane masłem.
Mleko do budyniu - lepiej 3,2% zamiast 2%.
I nie licz tak gramów. Jak widzę od dłuższego czasu się bawisz. A chyba nie chcesz być karmiona sondą do żołądka? Ja od razu jadę z grubej rury, nie cackam się, bo zależy mi na moim zdrowiu. Ale jak kto chce... twoja wolna wola - umieraj powoli

A i czemu nie chcesz zjeść innego drobiu niż pędzony kurczak fermowy - lepszy chyba byłoby inne mięsko? U nas mama wie co to za mięso, więc nie kupuje.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-07-17 o 20:07
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:06   #3090
expression_
Raczkowanie

czyli jeśli dziś np. zjadłam grejfruta z kefirem bo taką miałam ochotę, a potem za pół godziny znów otworzyłam lodówkę, to nic w tym nadzwyczajnego ?

+czy jedzenie 'na mieście' też wchodzi w grę?
+czy jeśli zrobię przeskok z dnia na dzień z jakiś 1000kcal na te załóżmy 2,5 to przytyję od razu 10kg w tydzień?

(przepraszam, jeśli irytuję)
expression_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości