Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 17:15   #3061
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Sialuś, to będziemy zasuwać obie w zieleni
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:54   #3062
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość

zmartwiłyście mnie dziewczyny tymi brodawkami na wargach sromowych..zła jestem że nie zapytałam gina co to jest..on też nic nie powiedział gapa jutro odbieram wynik z wymazu na paciorkowca i też sie troszke stresuje..no i kazdy robi wielkie gały jak mówie że córcia waży prawie 3400g wkurza mnie to..zamiast mnie pocieszać że dam rade że nie taka duza to oni zdziwieni pytają jak ja ją urodze....
Haniutka wychodź już do nas!! może chce zrobić mamuniii prezent na urodzinki..to już 15 maja...28 latek minie..
Marta 3400 to nie tak duzo przeciez, dla pocieszenia moja kumpela urodzila po terminie swoja "kruszynke" 4400 i dala rade takze nie martw sie, bedzie dobrze...ale albo jeszcze przed szpitalem albo w szpitalu koniecznie zapytaj o ta brodawke.
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:02   #3063
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że wpłaciłam dziś z mamuśką zaliczke na wózek
I po ptokach Bo tak to tylko myślałam o tym jaki, który, za ile itd.

A teraz postanowione i koniec -
Bebetto Vulcano

O taki:
http://www.umkaland.com.ua/component...ct/1041BEB.jpg

http://ymka.com.ua/images/downloaded...-VULCANO/2.jpg

Kolor nr. 134 - grafitowo zielony
Ładniusi
Ja wozka jeszcze nie mam- ale bedzie chyba tako x-jumper czy jakos tak..na chwile obecna szukam lozeczka 140/70 z szuflada...w kolorze sredniego brazu..moze ktoras z was ma i chce polecic??
a dzis sie troche strachu nabawilam...zlazilam sie po targowisku no i juz tam poczulam sie dziwnie- dobrze ze bylam z tesciowa, bo byloby ciezko objawy:
-dretwienie prawej strony ciala(najpierw dlon, reka, potem noga , a na koncu twarz a wlasciwie szczeka),
-brak mozliwosci koncentracji( mialalm wrazenie ze nie umiem czytac..)
-skonczylam w lozku poplakana ze strachu, o tesciowej nie wspomne...mowila do mnie, a ja jej nie rozumialam...
NIECH MI TO KTOS WYTLUMACZY
Po drzemce wrocilam do normy, pozostal tylko bol glowy i ogolne zmeczenie...
We wtorek mam wizyte, wiec wyspowiadam sie ginkowi O ile wczesniej nie poczuje sie tak samo zle- wtedy na pewno pobiegne do szpitala.
A Adas dzisiaj kopie jak szalony- moze uciska mi jakies nerwy-stad te dziwne odczucia??
Dzisiaj zaczynamy 35 tydzien albo jak kto woli 34+1.

GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!!!klask i:
Dzieciaczki są pięęęęęęęęęęęęęękne- az sie łezka w oku kręci
W wolnej chwili opisujcie Wasze pierwsze spostrzeżenia no i na bieżąco fotki, fotki, fotki!!!! I ciekawa jestem gojenia sie krocza- uzywacie tamtum rosa???? buziaki kochane, trzymajcie się dzielnie
Stary 2010-05-06, 18:04   #3064
Konto usunięte

Ja chcę już urodzić...

Dziewczyny, czuję coś dziwnego w bożence, że tak powiem. Napięcie? Swędzenie? COś podobnego do uczucia swędzenia dziąseł przy wychodzeniu ósemek No głupie uczucie że hej. Absolutnie nie chorobowe, ale wnerwiające.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:10   #3065
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Brawo i gratulacje dla mamusi i córci.
GRATULACJE : oklaski:dla dzielnej mamusi i córci

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
jamaica...niezly brzuszek...to i ja pokaze swoj...moze mi powiecie czy juz mi opadl czy nie... bo nie wiem...37 tydzien z obliczen mojej ginki, termin pisalam 23 maj.

kardashi ...co do mycia podlog ...widocznie jeszcze nie Twoj czas lub tez malz zbytnio sie nie staral coby za pierwszym razem od razu efektu nie bylo i mogl sobie jeszcze pouzywac
a co do tych gazetek
Napisane przez kardashi
Jak leżałam w szpitalu i czytałam te mamine gazetki to wlasnie napisali żeby nagotować obiadów na nieobecność w domu co by mąż miał co jestć..

a co do tego ...to bez komentarza)))))))))ale wierze ze sa osoby ktore tak zrobia
wiesz ja też mam problem z rozpoznaniem u siebie czy mi opadł czy nie
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:13   #3066
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
a dzis sie troche strachu nabawilam...zlazilam sie po targowisku no i juz tam poczulam sie dziwnie- dobrze ze bylam z tesciowa, bo byloby ciezko objawy:
-dretwienie prawej strony ciala(najpierw dlon, reka, potem noga , a na koncu twarz a wlasciwie szczeka),
-skonczylam w lozku poplakana ze strachu, o tesciowej nie wspomne...mowila do mnie, a ja jej nie rozumialam...
We wtorek mam wizyte, wiec wyspowiadam sie ginkowi O ile wczesniej nie poczuje sie tak samo zle- wtedy na pewno pobiegne do szpitala.
A Adas dzisiaj kopie jak szalony- moze uciska mi jakies nerwy-stad te dziwne odczucia??
Dzisiaj zaczynamy 35 tydzien albo jak kto woli 34+1.

GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!!!klask i:
Dzieciaczki są pięęęęęęęęęęęęęękne- az sie łezka w oku kręci
W wolnej chwili opisujcie Wasze pierwsze spostrzeżenia no i na bieżąco fotki, fotki, fotki!!!! I ciekawa jestem gojenia sie krocza- uzywacie tamtum rosa???? buziaki kochane, trzymajcie się dzielnie
co do gojenia to podobno super sprawdza sie nadmanganian potasu (kalia) , rozpuszcza sie kilka granulek i podobno ekstra dziala.
Co do objawow z targu to cos dziwnego, moze po prostu z [rzemeczenia, ale z ginkiem lepiej porozmawiaj.

szajajaba
hahahahhaa, w bozence???:P nic nie czuje takiego ale rozbawilas mnie tym stwierdzeniem
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:13   #3067
Konto usunięte

Dziewczyny, a ja coś dziwnego mam - Agatka mi sie jakoś musiała obrócić w brzuchu Zawsze czułam jej dupkę i kręgosłup i wypinanie z prawej strony, a od 2 dni z lewej się wypina praktycznie tylko. Możliwe, że ona korkociąg machnęła w brzuchu???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 18:13   #3068
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Jak leżałam w szpitalu i czytałam te mamine gazetki to wlasnie napisali żeby nagotować obiadów na nieobecność w domu co by mąż miał co jestć..

Też czytałam o gotowaniu na zapas dla męża i się uśmiałam, hmm w końcu tez ma rączki i może sobie zrobić jedzenie, poza tym mieszkamy z moimi rodzicami i moja mama najczęściej gotuje więc jeśli naprawdę sobie nie poradzi to myślę że moja mama na pewno mu ugotuje
Stary 2010-05-06, 18:16   #3069
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19088722]Ja chcę już urodzić...

Dziewczyny, czuję coś dziwnego w bożence, że tak powiem. Napięcie? Swędzenie? COś podobnego do uczucia swędzenia dziąseł przy wychodzeniu ósemek No głupie uczucie że hej. Absolutnie nie chorobowe, ale wnerwiające.[/QUOTE]

Ale macie super objawy.

A mnie drugi dzień boli brzuch na okres, takie żywe mięcho w dole brzucha jak na początku miesiączki. I kości mi się dalej rozłażą, boli jak byk, choć chwilami - na szczęście. I nadal sobie pięknie puchnę.
Poza tym czekam, czekam i nic się nie dzieje...

Dziś kupiłam sobie Tantum Rosa do podmywania, spakowałam tatusiowi klapuchy, spodenki i koszulkę, wrzuciłam małemu do torby na wyjście: becik, śpiworek polarkowy, śpiochy, pajacyka, body, skarpetki, czapeczkę, niedrapki, kocyk i pieluchy... a teraz piorę białe r. 56, bo koszulka jeszcze do tej paki potrzebna.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:16   #3070
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Ja "stara" jestem, ale też tak uważam. Chyba jednak w mniejszości jesteśmy i Lea będzie miała więcej pisania

EDZIA !!! NARESZCIE!!! WIELKIE GRATULACJE

------------------------------------------------------

Mój synuś też grzecznie sypia, chociaż dziś trochę częściej się wybudzał, jakis nienażarty się robi
Jak ja go kocham strasznie mówię Wam

Nie dziwię się że jesteś zakochana w dzieciaczku, ja to się chyba popłaczę ze wzruszenia jak urodzę, jeśli oczywiście będę mieć siłę
Stary 2010-05-06, 18:18   #3071
Konto usunięte

Śmijcie się, jędze paskudne
No jakm to inaczej ma określić? Napięcie w bożenie czuję i tyle
Stary 2010-05-06, 18:24   #3072
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
aha, no wlasnie cos mi switalo o tych legitymacjach..
mozna sie w tym pogubic,

ach pochwale sie brzuszkiem
zdjątko z wczoraj 33tc
super brzuszek

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
jamaika-brzuchol ladny - mam taki sam
ewciak-w porownaniu do naszych brzucholi to wcale nie jest ogromny - taki w sam raz
i zeczywiscie nisko ulozony

Edzia- ogromne gratulacje dla ciebie i twojej laseczki dalas rade

A ja juz po wizycie u gina - i tak
- ogolnie ja i Gabrysia jestesmy zdrowe , wyniki badan wzorowe
- moja rwa kulszowa no coz przejdzie jak urodze na razie musze sie przemeczyc
- Gabrysia to duuuza dziewczyna wg. pomiarow jest na 35-36 tydzien
skad ona taka duza to nie wiem - my z malzem szczupli i wysocy - no ja srednio wysoka
- jest strasznie ruchliwa i glowka siedzi juz bardzo nisko tzn bardzo napiera na szyjke (dobija sie juz do wyjscia)
-moja szyjka skrocona i niebezpiecznie rozpulchniona
-zalecenie gina - jak nie chce urodzic w najblizszych 2 tygodniach mam siedziec i lezec
- cholera , nie mam czasu jeszcze na dziecko , ani tak wczesnie w kolejke sie wpychac
-chyba psychicznie nie jestem jeszcze gotowa - wiec pozostaje mi odpoczywac, odpoczywac....
A ja sie wczoraj tak nalatalam kwiatki sadzilam warzywka w ogrodku i zeczywiscie troche pozniej mnie brzuchol bolal
ech a kto mi pomidorki posadzi jak sama jestem
- wiec wg gina mozliwe ze rozpakuje sie jeszcze w maju ...

no to się oszczędzaj i odpoczywaj

Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że wpłaciłam dziś z mamuśką zaliczke na wózek
I po ptokach Bo tak to tylko myślałam o tym jaki, który, za ile itd.

A teraz postanowione i koniec -
Bebetto Vulcano

O taki:
http://www.umkaland.com.ua/component...ct/1041BEB.jpg

http://ymka.com.ua/images/downloaded...-VULCANO/2.jpg

Kolor nr. 134 - grafitowo zielony
my nie mamy jeszcze wózka (hmm zawsze się wydawało że jest tyle czasu) i też myśleliśmy o tym samym modelu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19088722]Ja chcę już urodzić...

Dziewczyny, czuję coś dziwnego w bożence, że tak powiem. Napięcie? Swędzenie? COś podobnego do uczucia swędzenia dziąseł przy wychodzeniu ósemek No głupie uczucie że hej. Absolutnie nie chorobowe, ale wnerwiające.[/QUOTE]

hmm może nie napięcie ale takie rozpulchnienie

Cytat:

Ale macie super objawy.

A mnie drugi dzień boli brzuch na okres, takie żywe mięcho w dole brzucha jak na początku miesiączki. I kości mi się dalej rozłażą, boli jak byk, choć chwilami - na szczęście. I nadal sobie pięknie puchnę.

Dziś kupiłam sobie Tantum Rosa do podmywania, spakowałam tatusiowi klapuchy, spodenki i koszulkę, wrzuciłam małemu do torby na wyjście: becik, śpiworek polarkowy, śpiochy, pajacyka, body, skarpetki, czapeczkę, niedrapki, kocyk i pieluchy... a teraz piorę białe r. 56, bo koszulka jeszcze do tej paki potrzebna.
też mam tantum rosa położna nam polecała i maść Maltan na popękane brodawki ale już pisałyście wcześniej o tej maści
Stary 2010-05-06, 18:26   #3073
djerba
Wtajemniczenie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1907318 1]

niezła jesteś . ja tam wiem co do dnia i godziny, ale żeby minuty...

[/QUOTE]

Tak jak mnie już wcześniej bodajrze wyręczyła szaja.....poprostu pisałam to o 23:56 czy jakoś tak...no to wiadomo chyba nie? Aż taka genialna nie jestem żeby wiedzieć co do minuty hehehehee ;P

A tak wogóle to muszę wam napisać...że mój mężuś się do mnie odezwał....dzisiaj rano....nawet nie zdążył dopłynąć do tego Izraela...stanęli na Gibraltarze i miał zasięg 10 minut....niespodziewajka smsowa Aaaaahhhh.... a wczoraj wieczorem wyszły mi takie dwie dziwne czerwone kropki na palcu od obrączki (która już nie wchodzi) i śnił mi się Może wyśnię wkońcu tak konkretnie małą i wylezie ;D

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2010-05-06 o 18:34
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:26   #3074
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Ja tez , ciagle bym wszystko prala , nawet nowe zeczy piore bo nie lubie tego fabrycznego zapachu a zreszta niewiadomo ile ludzi to wczesniej przymierzalo , i zawsze niucham swiezo uprane zeczy - uwielbiam zapach lenora
Ja mam tak samo, ale z książkami. Uwielbiam zapach nowej książki
Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
ach pochwale sie brzuszkiem
zdjątko z wczoraj 33tc
Fajny brzucholek
Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
jamaica...niezly brzuszek...to i ja pokaze swoj...moze mi powiecie czy juz mi opadl czy nie... bo nie wiem...37 tydzien z obliczen mojej ginki, termin pisalam 23 maj.
Zgrabniutki Twój brzucholek jak na ten czas
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19080995]Kochane, ja już się rozpakowałam Amelka jest sexi laska- tak napisał o niej tatuś. Moje szczęście ma 3220g i 56cm. Potem dam focie i napiszę resztę. [/QUOTE]
No serdeczne gratulacje dla Edzi. Wreszcie się doczekała
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19089088]Dziewczyny, a ja coś dziwnego mam - Agatka mi sie jakoś musiała obrócić w brzuchu Zawsze czułam jej dupkę i kręgosłup i wypinanie z prawej strony, a od 2 dni z lewej się wypina praktycznie tylko. Możliwe, że ona korkociąg machnęła w brzuchu???[/QUOTE]
Ja też mam wrażenie że mi się Boguś machnął jakoś o 90stopni w pionie. Teraz już mi tak nie wali po lewej tylko się na środku wypina. Zaraz mnie chyba rozerwie

No to wróciliśmy z wizyty u ginki i nic tylko płakać. 6 miesięcy leżałam i co - szyjka ślicznie zamknięta, nic nie zapowiada rychłego rozpakowania. Do tego mi ginka pochwę podczyściła - co wtedy przeżyłam to moje, aż mi gwiazdki się pokazały. Antybiotyk i globulki dała. I nie pozostaje mi nic innego jak z małym negocjować kiedy wyjdzie. Następna wizyta przełożona z 13 maja na 20 i jak się do tego czasu nie rozpakuje to bedziemy myśleć co dalej... I sama już nie wiem czy Byk lepszy czy Bliźniak i co z nim negocjować.
Stary 2010-05-06, 18:29   #3075
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

to ja się pokaże z moim brzuszkiem z zeszłego tygodnia, hmm jutro idę do fryzjera bo fryzura ohydna
Stary 2010-05-06, 18:29   #3076
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
też mam tantum rosa położna nam polecała i maść Maltan na popękane brodawki ale już pisałyście wcześniej o tej maści
A próbowałaś Maltan w aptece kupić? Ja już chyba z dziesięć w Katowicach zeszłam i nic Nigdzie nie ma.
Brzucholek śliczny
Stary 2010-05-06, 18:31   #3077
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, ale z książkami. Uwielbiam zapach nowej książki

Fajny brzucholek

Zgrabniutki Twój brzucholek jak na ten czas

No serdeczne gratulacje dla Edzi. Wreszcie się doczekała

Ja też mam wrażenie że mi się Boguś machnął jakoś o 90stopni w pionie. Teraz już mi tak nie wali po lewej tylko się na środku wypina. Zaraz mnie chyba rozerwie

No to wróciliśmy z wizyty u ginki i nic tylko płakać. 6 miesięcy leżałam i co - szyjka ślicznie zamknięta, nic nie zapowiada rychłego rozpakowania. Do tego mi ginka pochwę podczyściła - co wtedy przeżyłam to moje, aż mi gwiazdki się pokazały. Antybiotyk i globulki dała. I nie pozostaje mi nic innego jak z małym negocjować kiedy wyjdzie. Następna wizyta przełożona z 13 maja na 20 i jak się do tego czasu nie rozpakuje to bedziemy myśleć co dalej... I sama już nie wiem czy Byk lepszy czy Bliźniak i co z nim negocjować.
ja niby też chciałabym urodzić tak z tydzień przed planowanym terminem ale z drugiej strony fajnie jakbym urodziła po 21 maja bo byłby Bliźniak - ja z mężem jesteśmy spod tego znaku
Stary 2010-05-06, 18:33   #3078
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19087035]Sialuś, to będziemy zasuwać obie w zieleni [/QUOTE]
Przynajmniej jak przycupniemy gdzieś w trawie z wózkiem dla relaksu to nie będzie nas widać
Tylko jakby jakiś pan z kosiarą nadciągał to będziemy musiały spierniczać

Może nie używana i ci zdrętwiała Albo Agatka już Ci się wyżyna jak ósemka xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:34   #3079
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A próbowałaś Maltan w aptece kupić? Ja już chyba z dziesięć w Katowicach zeszłam i nic Nigdzie nie ma.
Brzucholek śliczny
tak już zakupiłam hm u nas jest ta maść może spróbuj w aptece internetowej chyba że chcesz żebym Ci kupiła i wysłała?
Stary 2010-05-06, 18:34   #3080
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19089276]Śmijcie się, jędze paskudne
No jakm to inaczej ma określić? Napięcie w bożenie czuję i tyle [/QUOTE]
U moich znajomych mówi się "jadwiga".

Stary 2010-05-06, 18:38   #3081
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
tak już zakupiłam hm u nas jest ta maść może spróbuj w aptece internetowej chyba że chcesz żebym Ci kupiła i wysłała?
Dzięki za propozycję. Jak coś to się odezwę.
Stary 2010-05-06, 18:42   #3082
Konto usunięte

Cytat:
Przynajmniej jak przycupniemy gdzieś w trawie z wózkiem dla relaksu to nie będzie nas widać
Tylko jakby jakiś pan z kosiarą nadciągał to będziemy musiały spierniczać

Może nie używana i ci zdrętwiała Albo Agatka już Ci się wyżyna jak ósemka xD
Używana

Cytat:
U moich znajomych mówi się "jadwiga".
Ja mówię foka, a bożenka to z wizażu się wzięła

Fajny opis znalazłam:

https://mamotoja.pl/bede_mama_przed_...5.html?print=1
Stary 2010-05-06, 19:05   #3083
kees26
Rozeznanie

Silpe, brawa dla dzieciaczka
Zastosuj się do zaleceń gina a wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
O kurde, naprawdę dziwne to objawy. Może dla uspokojenia skontaktuj się z lekarzem telefonicznie. Ja tak zawsze robię - po co mam się niepotrzebnie schizować

O matko jedyna, ale mi się podoba ta BOŻENKA!
A to pewnie takie uczucie od napierania małej.

A tak apropos takiego smyrania w bożence, to ostatnio oglądałam program na Discovery o kobiecie, która cierpiała na zespół przetrwałego pobudzenia seksualnego - odczuwała takie natrętne smyranie w bożenie wielokrotnie podczas dnia bez większego powodu i żeby sobie ulżyć to musiała się 10-15 razy dziennie doprowadzić do orgazmu.
Wyobrażacie sobie jak taka przyjemność może stać się męką?

.

Cytat:

Ale macie super objawy.

2 dni boli Cię jak na okres? Ale cały czas? Toż to już objaw tuż przedporodowy. Mnie 2 razy leciutko pobolewał jedynie, i to góra pół godzinki.

Cytat:
to ja się pokaże z moim brzuszkiem z zeszłego tygodnia, hmm jutro idę do fryzjera bo fryzura ohydna
Bardzo fajnie wyglądasz i brzusio jak się patrzy

A ja w ramach dogodzenia sobie zrobiłam budyń waniliowy, walnęłam do środka 3 kostki czekolady mlecznej, żeby się jeszcze w ciepłym lekko rozpuściła - smak dzieciństwa
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:11   #3084
Siala_Bala
Zakorzenienie

W razie gdyby któraś z Was nie miała jeszcze wózeczka opisuję swoje wrażenia po zamówieniu Bebetto Vulcano:

Przetestowałam go w sklepie na wszystkie możliwe sposoby i nic nie trzeszczy, nic nie stuka ani nie skrzypi
Budka reguluje się bardzo płynnie i bezszelestnie, wystarczy wcisnąć guzik i jazda W niektórych wózkach składa się bez naciskania czegokolwiek ale tu przynajmniej wiem, że mechanizm się nie rozrucha i nie będzie budka opadać przy terenowej jeździe po wybojach xD

Wózeczek ogólnie super, jestem bardzo zadowolona, cena przystępna - full zestaw 1188zł! A porównywalny jest z Jedo Fyn - lepsze wrażenie o nim miałam widząc go tylko w necie, na żywo nie był za rewelacyjny.

W Vulcano po rozłożeniu spacerówki jest bardzo dobrze zabudowana, nie ma zadnych prześwitów przy budce i wiaterek nie dotrze Spacerówka ma fajnie boczki zabudowane dzięki czemu można dziecko w niej wozić jak w gondoli
No i fotelik - nie wiem jakie ma atesty idt - ale ma super budkę (nie taką szmatę jak w Jedo Fynie) i pokrowiec na nóżki (czego też Fyn nie ma)

Budki w spacerówce i gondoli są fajne bo mają "wywietrzniki" i dziecko się na zaparuje od ciepła a chronione jest przed promykami.
Koszyk na zakupy też ma spory, torba mi się trochę nie podoba ale przecież mogę część rzeczy dać do koszyka albo zawiesić inną, własną torbę i tyle
No i gondola jedna z większych na rynku, spacerówka też nie mała.
Ah no i regulacja twardości zawieszenia - ma takie sprężyny jakby ale można je ustawić na bardziej lub mniej "bujane"

Gondola i spacerówka mają też płozy do bujania jak się je postawi na ziemi.

Ogólnie super jak dla mnie

Minusów nie dopatrzyłam się żadnych - oprócz tej torby

Stary 2010-05-06, 19:15   #3085
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19090243]

Fajny opis znalazłam:

https://mamotoja.pl/bede_mama_przed_...5.html?print=1[/QUOTE]

Najlepsze jest to:

"Kiedy rozwarcie wynosi 7–8 cm, przychodzi kryzys. Może ci się zdawać, że nie dasz rady. Możesz krzyczeć na męża albo chcieć natychmiast wracać do domu. To normalne! Gdy ten krytyczny moment nastąpi, do finału już blisko. W końcu poczujesz, że skurcze słabną – zbliża się faza parcia."

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
2 dni boli Cię jak na okres? Ale cały czas? Toż to już objaw tuż przedporodowy. Mnie 2 razy leciutko pobolewał jedynie, i to góra pół godzinki.
Tydzień temu też mnie bolało dwa dni. Z przerwami.

Teraz też są przerwy, jak np. rozchodzę sprawę. Najgorzej mi leżeć. Wstaję w nocy, jem nospę, idę do wanny, trochę mija, wracam do wyra i znowu się zaczyna... :/ Potem jak to rozłażę to tylko czuję napięcie w dole brzucha, okresowe takie i lekkie pobolewanie.

Czopa niet, brzuch nadal na swoim miejscu. Jutro mam wizytę, może się coś dowiem ciekawego.

Stary 2010-05-06, 19:16   #3086
Konto usunięte

Siala, a pierwszy spacer gdzie uskutecznisz?

Kropka, no wiesz, mój wie, że jak mnie wkurzy, to z sali wylatuje :d
Stary 2010-05-06, 19:18   #3087
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19091633]Siala, a pierwszy spacer gdzie uskutecznisz?

Kropka, no wiesz, mój wie, że jak mnie wkurzy, to z sali wylatuje :d[/QUOTE]

Dziewiczo się zapuszczę chyba do parku co jest na wprost stadionu
Tu gdzie Syberyjskie "niskie domki"

Stary 2010-05-06, 19:33   #3088
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19091633]
Kropka, no wiesz, mój wie, że jak mnie wkurzy, to z sali wylatuje :d[/QUOTE]
Ale w tym artykule to chyba mowa o takim krzyku bez powodu ze strony biednego chłopa.

A opcja "idę do domu" to mnie już rozwaliła całkiem.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

"Jak pospieszyć spóźnialskiego?
Tę wyjątkową datę zaznaczyłaś w kalendarzu czerwonym serduszkiem i… nic. Pamiętaj, że tylko pięć procent kobiet rodzi w wyznaczonym dniu. Czy można coś zrobić, żeby długo nie czekać? Niczego na siłę nie przyspieszysz, choć owszem, czasem warto spróbować. Oto bezpieczne sposoby:
• Seks. Lekarze radzą, by wstrzymać się od stosunków na sześć tygodni przed porodem właśnie dlatego, by go nie przyspieszyć. Zawarte w nasieniu prostaglandyny wpływają na otwieranie się szyjki macicy. Jeśli minie termin porodu, możecie wykorzystać ten sposób.
• Stymulacja sutków. To metoda (niekoniecznie przyjemna, bo pod koniec ciąży sutki są bardzo tkliwe) na przyspieszenie produkcji oksytocyny, czyli hormonu, który stymuluje skurcze macicy.
• Ruch. Nie szoruj podłóg i nie wieszaj firanek, ale porządny spacer (a zamiast windy – schody) być może skłoni macicę do pracy.
• Liście maliny. Ziółka raczej nie podziałają jednorazowo. Rzeczywiście jednak napar z liści maliny działa naskurczowo. Nie zaszkodzi więc spróbować. Może maluch ruszy wreszcie na świat?"

Próbowała któraś chodzić po schodach?
Kurka ja mam tu 10 pięter, może wyskoczyć w dresiku i zapierniczać góra dół?

Stary 2010-05-06, 19:37   #3089
kaszpirek
Raczkowanie

Dziewojki,Wy tu o używaniu "Bożenki"(swoją drogą niezła nazwa),a ja posucha na maksa!!! I to już któryś tydzień...
Doktorek zabronił,żeby nie wywołać wcześniejszego porodu,ze względu na cc.
Eh,i potem jeszcze te parę tygodni...Chyba zapomnę jak to się w ogóle robi
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:51   #3090
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Dziewojki,Wy tu o używaniu "Bożenki"(swoją drogą niezła nazwa),a ja posucha na maksa!!! I to już któryś tydzień...
Doktorek zabronił,żeby nie wywołać wcześniejszego porodu,ze względu na cc.
Eh,i potem jeszcze te parę tygodni...Chyba zapomnę jak to się w ogóle robi
Nie zapomnisz. Najwyżej Ci zarośnie.

U nas nie było nic do 8 miesiąca ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu, a jak olaliśmy temat i zaczęliśmy micimici to się okazało, że to w ogóle nie działa. Niby wywołuje poród, a tu nic... cisza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości