Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 14:17   #3061
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Anka ja bym kupowała
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:09   #3062
Mijalea
Zakorzenienie

Anka, nie wiem czy pamietacie, ale my plci bobasa nie znalismy do konca, bo Tzet sie zbuntowal, ze nie chce wiedziec.
A to dlatego, ze jego bratu lekarz wrozyl dziewuche, pokoik urzadzili, imie na drzwiach zawiesili a urodzil sie trzeci chlop
Moj maz powiedzial, ze po co sprawdzac, skoro bzdury moga wyjsc i do konca nie sprawdzalismy Byla niespodzianka . Choc powiem wam, ze przy drugim jakby co to sobie sprawdze, chocby dlatego by wiedziec czy garderobe wymieniac

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2011-02-13 o 17:11
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 19:17   #3063
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ania ogromnie gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!

Gdybym miała mieć drugie dziecko (czysto hipotetycznie) to chciałabym drugą dziołszkę

U mnie sprawdziło się od początku. Na usg połówkowym pani stwierdziła, że nie widzi nic między nóżkami i potem na końcowym usg, dała mi piękne zdjęcie fredy które mam do dziś

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 19:30   #3064
ver_ona
Zakorzenienie

Ania, ja czekalam do potwierdzenia na 2-gim usg. Ale u mnie lekarz mowil, ze na 70%dziewczynka, pozniej sie potwierdzilo.
Ja sama tez nic tam nie widzialam, wiec jestem na 99%pewna.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:01   #3065
jowisz
Zakorzenienie

hej. padam na pysk
pogadałam do 3cciej w nocy a wstałam o 8. potem 4h w pkp na stojąco, był taki ścisk,że opóźnienie przedłużało się co stację bo ludzie kombinowali JAK wejść w ogóle do pociągu i tak miałam nieźle bo miałam swoje 50cm miejsca w przedsionku wagonu barowego i drogą podaj dalej udało mi się zdobyć kawę

Iga znów mocniej kaszle i katar leci ale dupa zbita,jutro mam rozmowę i muszę ją do przedszkola zaprowadzić
śpi od godziny i wieczór taaaaaaaaki długi. pewnie za godzinę się położę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:28   #3066
taka sobie
Zakorzenienie

hej hej
a my dzis zaliczylismy basen, dumałam dumałam co na dzis wymyslic bo spotkanie z Anisią nie wpaliło i wymysliłam basen było super, Pannica w koncu sie do wody przekonuje, mysle ze kilka razy i bedzie nurkowac dziwne tylko ze jak wyslismy z wody to było jej tak zimno, choc nam wcale nie było. Normalnie w szatni az szczękała zębami. Oby tylko sie nie rozchorowała

Jowisz no to poznałaś uroki PKP

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 21:29   #3067
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

Jowisz no to poznałaś uroki PKP
tia, kolejny raz.
ale dzisiejsza przygoda nie pobiła ostatniej trasy jelenia-wrocław 3,5h bez ogrzewania przy minusowej tempce na zewnątrz. dziś byłam tylko zmęczona, tam wtedy myślałam że zdechnę. i czy dziecko przeżyje.

dobranoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 22:00   #3068
anka1900
Zakorzenienie

dobrze że jesteś Jowiszowa, cała nie taka rozgnieciona jak sardynka

takie niestety uroki przedszkolaków, moja kumpela dzwoniła i znowu mają szpital, masakra , ciągle u nich choroby siedzą
ale dokładnie nie jestem pewna czy zimny wychów też sie do tego nie przyczynia ( mają kominek z rozprowadzeniem, i tym palą, jak sie pytałam czy dogrzewają gazem, to nie bo to takie drogie, moj małż nie chce tam jeździć bo tam można zamarznąć, no 17-18 stopni jak sie kominek rozgrzeje , to i na moje nogi wpłynął skostniale )

no własnie i mam zagwostkę z tym usg i oceną płci, dodam że lekarz doświadczony, ale kto go tam wie czy prawidłowo ocenił, parę razy powiedziałam że nie wierzę że dziewczynka, ale on swoje że będzie i już na 99 %, tylko mnie martwi, że mogę na kolejnych usg nadal nic nie zobaczyć, i będzie niespodzianka na sali porodowej jakby co
Stary 2011-02-13, 22:32   #3069
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
Mam podły nastrój, ale o tym innym razem.
Z zębem coraz lepiej, dzisiaj rozwiązał mi się jeden szew więc zostały do zdjęcia jeszcze tylko dwa
Co do płci to ja doskonale pamietam że Mija jako chyba jedyna z nas nie chciała znać płci dziecka. Ja chciałam bardzo ale za drugim razem kusi mnie by to była właśnie niespodzianka... tyle że chciałabym wiedzieć czy pozbywać się ciuchów po Tymku czy zostawiać hehe trudny wybór
Stary 2011-02-13, 22:50   #3070
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
dobrze że jesteś Jowiszowa, cała nie taka rozgnieciona jak sardynka

takie niestety uroki przedszkolaków, moja kumpela dzwoniła i znowu mają szpital, masakra , ciągle u nich choroby siedzą
ale dokładnie nie jestem pewna czy zimny wychów też sie do tego nie przyczynia ( mają kominek z rozprowadzeniem, i tym palą, jak sie pytałam czy dogrzewają gazem, to nie bo to takie drogie, moj małż nie chce tam jeździć bo tam można zamarznąć, no 17-18 stopni jak sie kominek rozgrzeje , to i na moje nogi wpłynął skostniale )

no własnie i mam zagwostkę z tym usg i oceną płci, dodam że lekarz doświadczony, ale kto go tam wie czy prawidłowo ocenił, parę razy powiedziałam że nie wierzę że dziewczynka, ale on swoje że będzie i już na 99 %, tylko mnie martwi, że mogę na kolejnych usg nadal nic nie zobaczyć, i będzie niespodzianka na sali porodowej jakby co
to wez uciulaj ze 150zl i idz na 3d
ja teraz nie bylam, w sumie nie widzialam sensu, z B bylismy ale nic wiecej sie nie dowiedzialam jak na normalnym

co do przedszkola, to B poszedl do zlobka chyba w wieku7mies. wtedy zaczely sie choroby. co miesiac cos. niecaly rok pochodzil, pozniej mial przerwe i od maja zeszlego roku znow zaczal. no i musze powiedziec, ze od kiedy wiemy jak go leczyc, kiedy bierze ten lek przeciwko astmie, teraz ma tez tran i ten syrop na wzmocnienie i zmniejszenie migdalow, to nie choruje. (odpukac!!) w grudniu troche mial katar i kaszel, ale to od razu go zostawilam na 2 tyg. w domu i nic sie nie rozwinelo i ladnie przeszlo. mam nadzieje, ze nie bedziemy juz wiecej miec z chorobami problemu.

a ja jutro sie wizytuje u lekarzy heh, pol dnia chyba tam spedze. dobrze, ze chociaz na przeciw centrum med. jest galeria, to pojde i moze jakas torebke kupie. na 13:45 mam wizyte u gina i usg, a 15:20 usg tarczycy, mam nadzieje, ze nic mi tam nie wyjdzie!

baj, ide spac

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2011-02-13 o 22:52
Stary 2011-02-14, 06:42   #3071
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anka - ale super!!! Tak się cieszę, że będziesz miała księżniczkę mam nadzieję, że żadnych zmian w płci nie będzie
ja co prawda znam kilka takich przypadków wśród moich koleżanek ale cicho sza u mnie się sprawdziło, i na każdym usg potwierdzało
a jak tż-towa reakcja???

Jowisz - ale współczuję tej jazdy pkp u nas podobnie, 2 kumpele z pracy wracały ze szkolenia i w pociągu Poznań-Kołobrzeg ścisk był niesamowity ludzie się dopychali z peronu, żeby jeszcze kilka sztuk weszło masakra z tymi kolejami u nas, nie wiem na jakiej podstawie wycofują kolejne połączenia skoro sytuacja wygląda podobnie w wielu miejscach

wiecie, ale jasno już się robi rano jeszcze tydzień, dwa temu jak szłam rano do pracy (6.30 ) to było ciemno a teraz już fajnie widno wiosna idzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 07:36   #3072
taka sobie
Zakorzenienie

dzien doberek

Jowisz za wizytę

co do zmiany płci, ja po cc byłam w sali z dziewczyną która spodziewała sie córki, tak jej mowił lekarz od chyba 5 miesiąca dopiero na podrodówce sie okazało ze to chłopak załamki wielkiej nie było bo juz miała córeczkę ale smiała sie ze wszystko miała w rózu, łącznie z pokojem pomalowanym na rózowo

skakanka od 01.03....
Stary 2011-02-14, 07:39   #3073
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzien dobry baby!

Boszzzz, takie imprezy urodzinowe u tesciowych winny byc surowo zabronione. Tak sie ożarłam, ze dzisiaj caly dzien dieta
Dzien zamiast od kawy zaczelam od czerwonego pur-eha

Takusna, gdzie na basenie byłas?
Czyzby AquaPark?

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Aniu, gratuluje babeczki

Veronka pamietam jak na poczatku ciazy mowilas ze bedzie pewnie synek bo widac bylo ponoc jakis ogonek i bylas przekonana, ze bedzie drugi syn
mocno sie zdziwilam, jak pozniej napisalas, ze 70% bedzie dziewuszka

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 07:51   #3074
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
dzien dobry baby!

Boszzzz, takie imprezy urodzinowe u tesciowych winny byc surowo zabronione. Tak sie ożarłam, ze dzisiaj caly dzien dieta
Dzien zamiast od kawy zaczelam od czerwonego pur-eha

Takusna, gdzie na basenie byłas?
Czyzby AquaPark?

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Aniu, gratuluje babeczki

Veronka pamietam jak na poczatku ciazy mowilas ze bedzie pewnie synek bo widac bylo ponoc jakis ogonek i bylas przekonana, ze bedzie drugi syn
mocno sie zdziwilam, jak pozniej napisalas, ze 70% bedzie dziewuszka
tak, tylko ja pisalam,ze ogonek to bylo widac w 11tc. czyli moze byc tak i tak. wszystko sie moze zmienic, czekalam na nastepne usg z potwierdzeniem
Stary 2011-02-14, 07:55   #3075
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Ja wam podświadomie córy życzyłam wiec super ze sie udalo
Ania chyba kiedys pisala, ze cos jej kosmetyki smierdza i rzucilam, ze to pewnie na dziewoję

It is what it is

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 07:56   #3076
taka sobie
Zakorzenienie

Anisia na basenie bylismy w Rudzie poludniowej, tam jest przy szkole fajny basen. Pełnowymiarowy i dosyc duzy brodzik. Jest tez jedna rura ale zima nieczynna. No i najlepsze ze 9 zł za godzine w niedziele. /jedyny minus to obowiązkowe czepki wygladałam jak burak Aqua park wymiata cenami a w sumie z takim dzieckiem to i tak sie z niczego nie korzysta tam bardzo fajnie, będziemy czesciej jezdzic

skakanka od 01.03....
Stary 2011-02-14, 08:02   #3077
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisia na basenie bylismy w Rudzie poludniowej, tam jest przy szkole fajny basen. Pełnowymiarowy i dosyc duzy brodzik. Jest tez jedna rura ale zima nieczynna. No i najlepsze ze 9 zł za godzine w niedziele. /jedyny minus to obowiązkowe czepki wygladałam jak burak Aqua park wymiata cenami a w sumie z takim dzieckiem to i tak sie z niczego nie korzysta tam bardzo fajnie, będziemy czesciej jezdzic
AquaPark ma fajne ceny jak sie idzie wczesnie rano (najpozniej 8ma), wtedy mozna dluzej sie pokąpać, jest malo ludzi i cena dosc niska My tak jezdzimy
Piotrek uwielbia Aqua z racji basenu "morze"

Chyba zorganizujemy sobie wypad

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

a co do czepkow to sie nie przejmuj
Ja lubie czepki gdy chce mi sie plywac niecierpie jak wlosy przeszkadzaja mi plywac crowlem, bo przylepiaja mi sie do twarzy i nie moge nabrac powietrza tudzież zanurzyć sie pod wode

It is what it is

Stary 2011-02-14, 08:04   #3078
taka sobie
Zakorzenienie

nie ma szans na basen o 8 kto by ten dzwig załatwił który by mnie z wyrka wyciągnął Wiki tez śpi do 7.30 conajmniej. A czepkiem sie nie przejmuje, wszyscy wyglądali bardzo atrakcyjnie

skakanka od 01.03....
Stary 2011-02-14, 08:12   #3079
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
nie ma szans na basen o 8 kto by ten dzwig załatwił który by mnie z wyrka wyciągnął Wiki tez śpi do 7.30 conajmniej. A czepkiem sie nie przejmuje, wszyscy wyglądali bardzo atrakcyjnie
Szczesciara, moj i tak wstaje dziennie po 6.. wiec od 7 jestesmy glownei na nogach

It is what it is

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 08:15   #3080
Cestia
Zakorzenienie

O widzę, że nie tylko ja się wybasenowałam Z tym, że my bez Mati bo po ostatniej wizycie na basenie była chora. No a teraz ma lekki katar więc nie było szans

Jowiszowa, ale przeżycia, dobrze że chociaż kawę dorwałaś BTW mam romans do Ciebie Jesteś w stanie określić oryginalność perfum po zdjęciach? Tak mnie ostatnio oświeciło i stwierdziłam, że chyba mi na półce stoi oryginalny flakonik Lancome, a ja byłam święcie przekonana, że to podróbka

TŻ ma dziś z pracy zwieść namiary na polecane kwatery w Cro Będziemy rezerwować Udało mi się w końcu dziada przekonać do kamienistych plaż Mam nadzieję, że sama nie będę przez nie kląć
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 08:18   #3081
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
O widzę, że nie tylko ja się wybasenowałam Z tym, że my bez Mati bo po ostatniej wizycie na basenie była chora. No a teraz ma lekki katar więc nie było szans

Jowiszowa, ale przeżycia, dobrze że chociaż kawę dorwałaś BTW mam romans do Ciebie Jesteś w stanie określić oryginalność perfum po zdjęciach? Tak mnie ostatnio oświeciło i stwierdziłam, że chyba mi na półce stoi oryginalny flakonik Lancome, a ja byłam święcie przekonana, że to podróbka

TŻ ma dziś z pracy zwieść namiary na polecane kwatery w Cro Będziemy rezerwować Udało mi się w końcu dziada przekonać do kamienistych plaż Mam nadzieję, że sama nie będę przez nie kląć
Luz Cestusia, pamietaj by sie legnąć na duzym gladkim kamieniu

It is what it is

Stary 2011-02-14, 08:23   #3082
Cestia
Zakorzenienie

spoko

TŻ zapowiedział, że muszę się ekonomicznie spakować bo do bagażnika bierze jeszcze wór piachu
Stary 2011-02-14, 08:24   #3083
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
spoko

TŻ zapowiedział, że muszę się ekonomicznie spakować bo do bagażnika bierze jeszcze wór piachu

to faktycznie dał się przekonac

It is what it is

Stary 2011-02-14, 08:28   #3084
Judi21_84
Zakorzenienie

hej

EEEE tam Cestia-weźcie tylko te buty do pływania i dmuchane materace do leżenia Przynajmniej ja leżałam tylko ma materacu, a w wodzie wciąż na nim pływałam-opalałam się zazdraszczam takich wakajcji...
szkoda że w chorwacji nie ma jodu

ALe Tymek ma sen wczoraj znów nie spał w dzień,a byliśmy u teściów, tam wybawił się z dzieciakami, zasnął w aucie około 19:30 i śpi do teraz heheh
Stary 2011-02-14, 08:31   #3085
taka sobie
Zakorzenienie

Cestia

Judi no faktycznie , ale spioszek
nam wczoraj Wiki zasnęła jak juz podjezdzalismy pod basen, 'tz ja zaniósł na rękach i nie moglismy jej dobudzic spała jeszcze z 15 minut, az babka z szatni podeszła zobaczyc czy dziecko oddycha

skakanka od 01.03....
Stary 2011-02-14, 08:34   #3086
jowisz
Zakorzenienie

hej, mam 1,5h godziny do ogarnięcia się i jadę na tę rozmowę. mam nadzieję,że to nie jakieś nawiedzone doradztwo z całym zestawem pytań bo chyba wyjdę

Cestia podeślij fotki, ja sama jestem jeszcze cienka ale znam speca
Stary 2011-02-14, 08:35   #3087
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cestusia - ale fajnie, że udało ci się tż-ta namówić kamieniste plaże są do zaakceptowania, zresztą kto tam leży i się opala non stop we wodzie człowiek siedzi i nurkuje bynajmniej mój tak się napalił po ostatnim wyjeździe
kiedy chcecie jechać i w jaki rejon?
Stary 2011-02-14, 08:53   #3088
Judi21_84
Zakorzenienie

Wstał koniec laby hihi
Idę się ubrać
Stary 2011-02-14, 09:22   #3089
Cestia
Zakorzenienie

Maluśna, wczoraj wstępnie gadaliśmy na ten temat i chcemy jechać końcem lipca lub początkiem (ew. w środku) sierpnia. W jaki rejon to nie mam pojęcia Prawda to że południe Chorwacji ładniejsze? Ja bym chciała jeszcze coś zobaczyć, pozwiedzać a nie tylko smażyć się na plaży.

Dajcie baby jakieś namiary na fajne miejsca w których byłyście. Dziś wieczorem skonfrontujemy miejsca polecane przez TŻtowych kumpli i Wasze

Fajnie, bo co by nie było, w tym roku panienka już bez pieluchy na plaży

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Jowisz tenkju Za chwilę pstryknę i podeślę Ci na maila.
Stary 2011-02-14, 09:40   #3090
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Maluśna, wczoraj wstępnie gadaliśmy na ten temat i chcemy jechać końcem lipca lub początkiem (ew. w środku) sierpnia. W jaki rejon to nie mam pojęcia Prawda to że południe Chorwacji ładniejsze? Ja bym chciała jeszcze coś zobaczyć, pozwiedzać a nie tylko smażyć się na plaży.
oj, tak z tą pieluchą to bardzo wygodne u nas tak było już ubiegłe wakacje i na siusiu z plaży chodziłyśmy do domu,bo było bliziutko

prawda,że im dalej tym piękniej
ja byłam teraz w okolicach Trogiru i bardzo nam się podobało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości