|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Alexa to nie tak, że jak zrobisz u siebie w labie to wynik nie bedzie miarodajny - po prostu chlamydie trudno się hoduje (i dlatego czasem może wyjść wynik fałszywie negatywny) a UJ opracował takie specjalne podłoże,specjalnie do hodowli chlamydii. Ale myśle, że laby już mają jakieś swoje sposoby na to
![]() Ale zapytaj czy przypadkiem nie wysyłają próbek na UJ - bo ja to u siebie w miescie robilam i pojechała wymazówka kurierem, hehe ![]() moj dr chcial na Uj to tak zrobiłam i juz nie szukalam innej opcji (zapewne tanszej). Łykaj probiotyki ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Paula o przegapiłam, że wróciłaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
naduś super bryczka dla chlopców
![]() cora juz coraz blizej do tulenia córci..... paulinko witaj po urlopie ![]() ![]() ![]() u mnie chyba jednak rozmowy z porcelaną staną sie tradycją, narazie tylko dzisiaj jakos spokój, ale wczoraj rano i przed wczoraj wieczorem to uuuuuuuu i w rezultacie znowu naczynka mi popekały i poszłam do pracy jak wampirek ![]() przestałam brac folik i zaczełam brac witaminki jak gin kazal i zarejestrowałam sie na kolejna wizyte na 7 kwietnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Zamiast foliku dostałam ostatnio w aptece kwas foliowy pregna med - 60 tabletek za ok. 6 zł
![]() ![]()
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Paula witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Wtajemniczenie
|
Witam Paulinko
![]() ![]() Ja też śpię po pracy... dużo śpię... 2 godziny to norma, dziś zeszły 3. A zaraz kąpiel i dalej pójdę do łóżeczka ![]()
![]() |
#3068 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() u nas ok nic ciekawego sie nie dzieje dzis konczymy 25 tydz jutro zaczynamy 26 i tak..ostatnio tylko choruje i ledwo mowilam (lody wyszly mi bokiem)ale juz lepiej chociaz jeszcze nie wyzdrowialam,ale czuje ze przechodzi.
#3069 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Paula poka tatoo ![]() Malinka kuruj się tam nie daj sie przeziębieniu!!
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
paulina to zaszalałas i pokazuj tatuaż
![]() szkoda,ze wzrok padł teraz dbaj o niego mi padł 2 lata temu czy nawet 3 tez - 0,75,a podczas ciąży pogoraszył się do - 1,75 ![]()
#3071 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam wiosennie z kubkiem kawy
![]() Ale pięknie u nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też się podoba na kostce i się zastanawiam czy kiedyś by nie zrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tatuaż to musi być przemyślana decyzja bo to już na zawsze ![]() Współczuję tych wymiotów ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że te moje wytrzymają na długo ![]() A wogóle to @ w nocy przylazła, już drugi cykl po 30 dni ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2011-03-24 o 13:59 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Paulinko pogłębiać się będzie - to Ci mogę zagwarantować niestety. Tylko kwestia tego jak szybko. Na pewno przy ciąży może Ci się wada powiększyć. Poza tym nawet jak teraz zaczniesz nosić okulary okazjonalnie to oko się w końcu rozleniwi i będzie się domagało korekcji na stałe. Takie życie okularnika.
#3073 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj rozmawiałam z TŻ
- jak myślisz, dostanę okres? - tak. - dlaczego? - zawsze jak czegoś chcę, to tego nie dostaję. ![]()
#3074 | |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Edziu piękne meble ![]() ![]() Paulinko witaj po urlopie ![]() ![]() A co do wady wzroku, -0,75 to malutko, mówią też, że jakoś po 24 r.ż. wada (jeśli jest minus) już nie powinna się mocno pogłębiać. U mnie faktycznie zwiększała się wcześniej, a teraz od dobrych kilku lat noszę stale takie same szkła i widzę dobrze. Słyszałam, że w ciąży może się wzrok pogorszyć, ale na razie nie stwierdziłam. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Wtajemniczenie
|
a u nas na mamusiowym dziewczynki sie pochowaly i nie ma z kim popisac;(
dobrze ze jestesce wy hehe ![]() dziewczynki ale coraz fajniej sie robi niedlugo bedzie cieplutko a za jakis czas LATOOO ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Jeszcze ledwo mowie ale juz sobie wyobrazam lody z maszyny wloskie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- iZAbela gratuluje coreczki!!!!!!!!!swietna wiadomosc ![]()
#3078 |
Zakorzenienie
|
cora oby ci sie zmniejszyłą,mi niestety nie zmniejszyła się,w czasie ciąży miałam badany wzrok,ale kazała wstrzymać się z kupnem nowych szkieł i kazała przyjść po ciąży no i byłam chyba po 3 miesiacach od porodu i wada się nie obniżyła niestety.
malinka a macie już wybrane imię dla córeczki?? jak przygotowania??
#3079 |
Wtajemniczenie
|
dra jak narazie nastawieni jestesmy na Amelie,ale jeszcze roznie to moze z nami byc
![]() przygotowania ?hmm jak narazie mam tylko podgrzewacz do butelek i reklamowke ciuchow ...wozek mam upatrzony na all ale jeszcze go nie kupuje bo jestem troszke przesadna co do wczesniejszych wyprawek...ale napewno przed porodem i tak zamowie ![]()
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny stosowała może któraś żel Pre Seed? Właśnie dziś go dostałam i jutro będę testować. Podobno to jedyny żel nawilżający, który nie szkodzi plemniczkom
![]() ![]()
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula u nas dobrze, chłopcy rosną i dają o sobie znać, a ja robię już zakupy dla nich, mamy już nawet wózek, link jest na forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki melduję, ze żyję ale nie mam prawie na nic czasu ostatnio - dziewczyny się zmówiły chyba i na okrągło coś chcą jak jednej znajdę zajęcie to druga zaczyna jęczeć i tak w kółko - normalnie oszaleć czasami można
![]() przesyłam małego zarazka wizażowym ciotkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Nadia sprawdziłam skład i chyba jest ok (chyba bo składniki są po angielsku). I w ogóle pisze na tym, że jest zalecany przez lekarzy. Spróbujemy jutro jak to działa
![]() Kotku jak fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() Ja mam jutro zajęcia na uczelni i czuję się jak w podstawówce: mamo ja nie chcę iść do szkoły! ![]()
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki!
Wpadłam się przywitać i lecę doczytywać... ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Jakbym chciała na siłę, to bylibyśmy już po ifv, pomijając fakt, że rzekomo jesteśmy zdrowi. Dzieci poza tym się nie "robi". Dzieci są owocem miłości między dwojgiem ludzi, bez względu na to jak zostały poczęte. Myślę, że mój mąż raczej już nie wierzy w sukces i to wszystko. Nie zmuszam, nie proszę, nie błagam. Nie widzę tu żadnego przymusu. Fakt, że akurat wtedy kiedy trzeba, to się mu nie chce to jest jego problem. Ja szczerze mówiąc to nawet dzieci nie lubię. Niektóre są ładne, zabawne, a niektóre męczące i czasem wręcz okropne. Jeszcze jak rodzice pozwolą na wszystko, a niestety z takimi dziećmi mam do czynienia, to jest zwyczajnie masakra. Możecie mnie objechać, ale tak czuję. Chciałabym mieć nasze dziecko, może nawet bliźniaki, ale jak nic nie będzie wychodziło to jakoś przeżyję. Nie wszystko można mieć. Mam się czym zająć. Póki co, jeszcze pracuję, mam swoje rośliny, robię zagraniczne zamówienia, koresponduję z hodowcami z całego świata, moderuję forum, piszę artykuły do lokalnej gazety. Często sama padam na twarz, ale trwam przy swoim. W sierpniu będę miała 31 lat, mój mąż ma 38. Może na dziecko w życiu moim i mojego męża zwyczajnie nie ma jeszcze czasu. A może jest już zwyczajnie za późno. Czasem tak bywa. Paulinko cieszę się, że wypoczęłaś! ![]() ![]() Naduś śliczny wózek! Chłopcy będa mieli wypasiony sprzęt! Byłam dziś u fryzjera, miałam robić baleyage, ale wypadł mi pogrzeb sąsiadki rodziców, więc odwołałam i poszłam tylko na ścięcie. Za to w domku zrobiłam sobie włosy... Wzięłam sobie paletę u siostry złapało na platynę. u mnie co najwyżej szatyn albo ciemny blond... 2 farby zużyłam... W maju pójdę do fryzjera na rozjaśnianie. Może będę bliżej jasnych włosków... ![]() Za wszystkie Dziewczynki mocno trzymam kciuki! I za fasolki, i za pogodny i zdrowy przebieg ciąży, i oczywiście za szczęśliwe rozwiązania! Zostawiam buziaki! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Ja mam -5 z kawalkiem... Może w ogóle nie powinnam w ciążę zachodzić... Przestraszyłam się ciutkę... ![]() Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2011-03-25 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Tacca zadałam to pytanie bo bo odniosłam niestety wrażenie, że byłaś zła na męża za to, że akurat jak "trzeba" to on nie ma ochoty. Idąc dalej jeżeli byś go namówiła to byłoby to według mnie na siłę.
#3086 |
Zakorzenienie
|
kotku Izunia kochaniutka no i widze,ze nie masz czasu,ano tak jest jak jedna cos chce to zaraz druga
Tacca kochana jakbyś miała swoje dziecko to byś zaczeła uwielbiać ![]() Kochana masz kochającego męża,swoje roślinki ,a może jakaś niespodzianka będzie,a wiadomo czas goni,ale może się przytrafi ![]()
#3087 | |||
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
![]() Kocioł mam w pracy teraz...wszyscy chcą złapać kolorek przed latem ![]() Zdjęcie mojego tatoo w albumie w moim profilu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Izulinka słodka ![]() ![]() Cytat:
![]() Faktycznie masz się czym zająć ![]() Tak teraz odliczam do urlopiku ![]() ![]() Nie wiem czy Wam wspominałam ale zmienili mi datę o jeden dzień wcześniej, czyli lecimy 27 maja ![]() Pochwal się fryzurką ![]() Ja przed wyjazdem też robiłam włoski na nk wrzuciłam foto ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
hej Kochane
![]() melduję, że właśnie wróciłam z wizyty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() ![]() danika to super ze z fasolką wszystko w pożadku, mówisz prawdopodobnie dziewczynka to ![]() ![]() kotek piękna Izunia, jaka duza juz jest. mnie wczoraj tak pechez bolał ze myslałam ze gdzieś przeziębiłam, ale na szczescie dzisiaj juz nie boli, wiec chyba tylko nadwyręzyłam tym że w nocy za bardzo nie chce mi sie siusiu wstawac, a to jest tak 3-4 razy w nocy. dzisiaj koło domciu zasadzilismy dwie duże tuje od znajomego bo chcial wyzucić a nam drzewka potrzebne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O adpocji nie myślimy. Jakoś cała ta procedura nie jest zachęcająca... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lubię tuje, zwłaszcza te szmaragdowe... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Włosków nie pokażę, straszne siano... I jeszcze źle obcięte w salonie l'oerala... I wygląda na to, że mam uczulenie na farby, skórę głowy mi spryszczyło.. Mam nadzieję, że włosy mi nie wypadną... ![]() Nie wiem właśnie czy jechać dziś do obi... Miałam pojechać wczoraj, ale mi się nie chciało... Muszę zakupy zrobić... ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli! Może później zajrzę... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.