|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacje 2011 w pełni ,a nasze marzenie o studiach za chwilę się spełni!cz. VIII
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje 2011 w pełni ,a nasze marzenie o studiach za chwilę się spełni!cz. VIII
Kaja w autobusie może i bezpieczniej ale jak słucham w wiadomościach o wypadkach to mam dość, niby to zazwyczaj są takie wycieczkowe autobusy ale i tak się ich boje -.-
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się czujesz za kierownicą ?
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
O to ja się wypowiem o PKS (trzy lata dojeżdżałam nimi codziennie do szkoły - 25 minut).
- dziadowskie, mało siedzeń (zawsze jak jechałam to stałam), czasami się psuły -wydaje mi się, że mimo wszystko bezpieczniej niż w pociągu Jak dostanę się tam gdzie chce to czeka mnie 1, 5 godziny jazdy do Warszawy, i 3,5 godziny pociągiem do Krakowa. Pociągi mimo strasznych warunków są tanie. Ostatnio jak jechałam do Krakowa, to cały wagon przeszłam aż znalazłam jedno miejsce wolne. Niestety to połączenie jest bardzo popularne. |
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o 'techniczne obycie' tzn. zmiana biegów, redukcja itd. to pan powiedział że bdb
Trochę gorzej, a raczej niepewnie czuję się pod względem przepisów - skrzyżowania itd. ![]() Teraz przez ostatnie jazdy ćwiczę tylko odwagę, tzn. poczucie tego, że nie jestem gorsza od innych i że nie ma się czego bać A Tobie jak idzie?
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze chociaż, że w jakiejś sytuacji, nazwijmy to dość skomplikowanej np skrzyżowanie, nie puszczam kierownicy i nie zamykam oczu. ![]() ![]() Dobra ja lecę zrobić kolację, a potem na mecz, Brazylia gra.
Don't give up! Edytowane przez GirlOfDeath Czas edycji: 2011-07-03 o 20:38 |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A problem ze sprzęgłem masz tylko z ruszaniem z 1 czy w czasie zmiany np. z 2 na 3 też ? Ja z poprzednim instruktorem w poprzedniej szkole miałam straszny problem, a jak widziałam skrzyżowanie to dodawałam gazu żeby przejechać na zielonym, bo zatrzymanie się było równe z tym, że mi zgaśnie, a do tego jak mi gasł to Z. mówił : szybko szybko! bo stoją za nami! No i z tym sprzęgłem to jest tak u mnie że uczył mnie z piętą opartą o podłogę, wtedy samo Ci nogę wypycha, dodajesz gazu i nie szarpie - ja niestety nauczyłam się z nogą w powietrzu i tak trochę hmm trzęsie bo szarpaniem bym tego nie nazwała
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
to moze i ja sie wypowiem co do prawa jazdy ;P
miałam egzamin tydzien temu i oczywiście oblałam, jakby inaczej, ale szczerze wiedziałam,ze nie zdam za 1 razem. Obawiałam sie łuku,bo mnie bardzo znosi na lewo,ale zrobiłam wszystk dobrze,ruszanie pod górke,o dziwo ani razu mi auto nie zgasło,a to dość często m isie zdarza,wyjechałam na miasto,zrobiłam tam kilka manewrów i po 5 minutach niestety musiałam sie przesiąść ^ ^ ale szczerze powiem,że średnio sie czuje za kierownicą, bardzo sie poce itp ,ale jak już zaczełam to musze zdać, najwyzej nie tak jak mama przyjaciólki odważe sie dopiero po kilku latach..
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na czym Cię oblał? |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż na ostatniej jeździe z instruktorem juz mi tak auto nie gasło,ale sie zdarzało jednak ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- oo i widze,ze rozmawiałyście o autobusach ;P ja specjalnie wybrałam LO dalej,zeby dojeżdżać,po pierwsze biol chem był bez rozsz fizyki po drugie myśle sobie naiwnie-no mozę jakis fajnych ludzi poznam w tramwaju, fajni kolesie itp.. ależ byłam naiwna po tych 3 latach mam serdecznie dość i nigdy więcej,dlatego nie składałam do Gliwic,bo szczerze nie widzi mi sie jeździc codziennie rano pociągiem. A jak dojeżdzałam do szkoły,potem czekałam w zime godzine na tramwaj a kończyłam np. o 16.15 to miałam serdecznie dość wszystkiego, tramwaj sie spóxnia,ciemno na dworze. Padało to musiałam czekać na przystanku, poza tym najpierw albo musiałam dojechać do centrum i z centrum jechać tym tramwajem do szkoły 15 minut albo pieszo iść 10 na przystanek i z tego przystanku jechać 10 minut ;P,w 3 kl tylko pieszo chodziłam na ten przystanek. Ale średnio te dojazdy wspominam xD
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" Edytowane przez cherry l Czas edycji: 2011-07-03 o 20:48 |
|
|
|
|
#3071 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Robisz prezentację na wybrany temat tak? Czy mogą zadać Ci dowolne pytanie?Cytat:
A cebuli też nie potrafię kroić, szczypią mnie oczy niesamowicie. Ostatnio pokroiłam tylko pół na oślep a resztę wywaliłam bo już nie dałam rady, ponoć krojenie przy otwartym oknie pomaga.Również polecam Ustkę- jest co zwiedzać, miasto jest bardzo czyste i dojście do plaży też. W tym roku będę tam trzeci raz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mimo to czuję się pewniej, a z toalety w pociągu i tak bym nie skorzystała, tam jest tak brudno, nie trudno o jakąś infekcję.
|
||||||
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
a nie wiecie czy jest się łatwo przenieść z uniwerku jednego na drugi? ciężko mi znaleźć info,może ktoś was ma takie "życiowe" doswiadczenie znajomego? bo niektórzy mówią,że nierealne inni,że łatwo... ;]
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty się chcesz przenosić od razu? czy po roku? i jakiego na jaki?
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Jamajka, ale męczy Cię związek?
tak szybko? ehh...Zielona, ja tam wolę wysikać się w pociągu niż trzymać w autobusie. Wolę leczyć infekcję niż cierpieć pół roku na zapalenie pęcherza przez trzymanie moczu. Za dużo się nacierpiałam od tej strony :P Nati, no wiesz, zależy ![]() Mój Tż niby studiował na PB też inżynierię biomedyczną i na AM w Białymstoku medycynę, chciał się przenieść do Wrocławia... i owszem, dostał zgodę na przeniesienie z medycyny, ale z inżynierii już nie ;p Musiał mieć średnią 5,0. Jakbyś chciała się przenieść np. z UwB na UW to wątpię, że dostałabyś zgodę. Ale odwrotnie czemu nie Myślę, że uczelnie nierenomowane przyjmują studentów z renomowanych, a odwrotnie już niekoniecznie.
|
#3075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja się dziwię, że tyle wytrzymałam, bo gdyby 1,5 roku temu ktoś mi powiedział że będę w jakimkolwiek związku, to bym go wyśmiała.
I nie tyle męczy mnie związek w ogóle, co obecna sytuacja. Nie jest ani dobrze, ani źle - jest po prostu nijak... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
wiesz, w razie co mozesz się starać robić mgr na innej uczelni
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mega ważne pytanie...jeżeli jest "ostatni dzien wnoszenia oplat rekrutacyjnych" to znaczy ze do tej pory pieniadze musza dojsc,czy po prostu do tej pory trzeba wplacic...??!
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
chyba trzeba wpłacić, jak dojdą to lepiej a jak nie to trzeba dzwonić albo wysyłać dowód wpłaty
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu jestem ciekawa jak taki egzamin moze wygladac i jak trudne daja pytania Pomimo moich humanistycznych ciągotek jestem umysłem ścisłym Jeśli chodzi o UW to złożyłam tam na infe,mate i mismap... bo ty na tego MISHA idziesz na UW ,prawda?
Matura 2011 matura zdana ---> rekrutacja ---> cel osiągniety : informatyka (MIM) UW Wakacyjne dietowanie ![]() 64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 kg Wakacyjne czytanie - Edytowane przez marriposa Czas edycji: 2011-07-03 o 22:07 |
|
|
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam a raczej dobry wieczór
podłączam się do wątku :P matura zdana ;] teraz tylko pozostało czekać na wyniki rekrutacji na studia
Jeśli nie wolno ale bardzo się chce to... MOŻNA! ![]() -To fizyka Ci już nie wystarcza? ![]() Edytowane przez Biedronkowa Czas edycji: 2011-07-03 o 21:54 |
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze jedno pytanie na kardynala wyszynskiego trzeba zdjecie takie jak do dowodu? do konca rekrutacji je wyslac? czy mozna pozniej?
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja pociągiem jechałam może dwa razy w życiu chciałabym częściej, ale się boję za to do szkoły przez 3 lata dojeżdżałam pks i powiem tylko tyle- masakra. ludzie słuchali muzyki z telefonu na głos, a na upomnienia reakcja była jedna- to na ch.j k.rwa słuchasz no ciekawe jak mam nie słuchać skoro cały autobus musi takich buraków był pełno. krzyki, śmiechy etc to norma. rano nie można było się zdrzemnąć czy coś, trzeba było wysłuchiwać opowiadań jak to na ostatniej dyskotece jakiś brunet klepnął kogoś w tyłek bardzo często chłopacy upijali się w autobusie, k.rwa.i na prawo i lewo rzucali. Chamstwa ze strony starszych osób też doświadczyłam- jechałam chora do szkoły, bo miałam ważny spr [z perspektywy czasu wiem, ze postąpiłam głupio, trzeba było w domu siedzieć], ledwo żywa, słabo mi etc a kobieta na oko 50 lat do mnie z tekstem, że jak mogę w tak bezczelny sposób udawać że coś mi jest, przecież ona wie że tylko udaje, a starsi ludzie muszą stać![]() Czasem autobusem jeździła z nami inna starsza pani, tym razem bardzo miła. Kiedyś rozmawiamy na temat polityki [nawiązując do jakiejś tam audycji radiowej] i owa babcia stwierdziła, że " najlepiej bombę rzucić w ten sejm, niech rozwali wszystko w pierony i będzie święty spokój" ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- no i wróciłam z zakupów bez zakupów
|
||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
a jak napisali?
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale film oglądałam. Dziewczyna wbiła facetowi nóż w dłoń- przedłużenie przestrzeni międzypalcowych- wiecie o co mi chodzi? Między te kości śródręcza i później mu się ręka rozeszła
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
do dzisiaj do 24 koniec rejestracji i są kroki po kolei i nie wiem co ze zdj.a nie ma info do kiedy ;/;/
|
|
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam z zakupami. Kupiłam koszulę, dresy Reebok'a i bluzę też Reebok'a. Trafiłam na przecenę -50%
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- http://www.rekrutacja.uksw.edu.pl/in...=501&Itemid=38 zdj takie jak do dowodu http://www.rekrutacja.uksw.edu.pl/in...368&Itemid=173 punkt 3
Teach a parrot the terms supply – and – demand and you've got an economist. http://miejpoglad.blogspot.com/ Edytowane przez Bziu Czas edycji: 2011-07-03 o 22:20 |
|
|
|
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdawałam:
- polski podstawa -matma podstawa -angielski podstawa -chemia rozszerzenie A wybieram się na Politechnikę Łódzką najchętniej na Towaroznawstwo ale Zarządzaniem inżynierskim czy Technologią żywności i żywienia człowieka też bym nie pogardziła
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasami potrafiła coś powiedzieć, a ja przez cały dzień miałam humor i na samą myśl o tym śmiałam się jak głupia do siebie ![]() ja przymierzałam, szukałam, ale nie byłam przekonana do końca, więc wyszłam z niczym |
|
|
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 15 (9 użytkowników i 6 gości)
kaja_92, Bziu, paktofonika99+, rosiek, bangers, cherry l, Natii56 Co taki zastuj? Pisiu, pisiu - jak to mówiła moja polonistka
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

A jak się czujesz za kierownicą ?
Trochę gorzej, a raczej niepewnie czuję się pod względem przepisów - skrzyżowania itd. 

:conf used: