|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Ja jeszcze nie zdecydowalam czy bedziemy miec krzeselko czy nie
![]() Jesli juz to kupimy ktores z tanszych. Nadia odkad wczoraj odkryla swoje stopki to ciagle przy nich majstruje. Najlepiej jej gdy lezy w samym bodziaku i zajmuje sie nimi ![]() Zamowilismy jej hustawke z Bright Starts. Mam nadzieje, ze szybko dojdzie ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-24 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Rozeznanie
|
Matall- moi rodzice mają... 20stoletnie auto
![]() Lwica- oby ten lęk przed obcymi córci przeszedł ![]() Moje dziecię też śpiewa i piszczy i to tak,że chyba ogłuchnę przez niego ![]() A co do włosów to mi chyba już tak masakrycznie nie wylatują (obym nie zapeszyłą). to wypadanie włosów może trwać do 6 miesięcy po porodzie. Kasia, pozwól coś Nikusi napisac do nas ![]() A ja wróciłam właśnie od fryzjera, a moje chłopaki szaleją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
No my nasze sprzedaliśmy tylko dlatego, że za mały bagażnik miał
![]() Ogólnie kilka rzeczy trzeba było zrobić, ale i w dwuletnim trzeba ![]() W ogóle to zależy od tego, jak się samochód traktuje. Można w 2 lata zajeździć (np. mój tata ma do tego wielki talent), a można przez 20 lat dbać i super jeździ ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- A, mi włosy nadal MEGA wypadają. Non stop mam zapchany spływ w prysznicu ![]() A w ogóle to mi niedobrze...
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tz trenuje karmienie Naduski kubeczkiem, zebym mogla w koncu do fryzjera skoczyc. Matall Chyba odgapie od Ciebie fryzurke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Rozeznanie
|
Gusia, Matall- w końcu przestaną wypadać
![]() ![]() Jedziemy jutro z Tżtem "na miasto" i zastanawiam się czy brać Kubę czy go zostawić z ......... teściową :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo tego, ile mi włosów wypada, nadal mam ich dużo ![]() Tylko mnie ten odpływ wkurza ![]() Raz na dwa dni muszę go czyścić, bo mi się zatyka ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Pisze szybciutko - na fb na stronie Mothercare do pobrania kupon znizkowy -50% na wszystkie hustawki i siodelka z kolekcji "My jungle family". Tak pisze, bo moze ktoras bedzie chciala dla jakiegos malucha kupic prezent czy cos. 50% to jest spoko promocja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Raczkowanie
|
![]() Dawno mnie nie było,miałam nadrabiać a teraz nie mam szans ![]() U nas były ciężkie dni Igor w ogóle nie chciał jeść gdybym go nie karmiła przez sen to nie wiem ![]() ![]() Ale wiecie co uslyszałam od wspaniałej pani pediatry...że moje dziecko jest na etapie rozwoju 2 miesięcznego dziecka!!! ![]() ![]() ![]() aha i jeszcze jedno przepisała nam jakies czopki niby na apetyt i na uspokojnienie okazało się że to leki przeciwbólowe i to bardzo silne!!!! ![]() Potem poszłam do znajomej pediatry i powiedziała mi że wszystko jest ok i że tamtą powinnam ![]() ![]() A ząbki jednak jeszcze nie idą ![]() ![]() Z Tż co raz mniej się dogadujemy nie wiem co to będzie ![]() A Matall chyba mnie nie lubi ![]()
#3070 |
Zakorzenienie
|
ale nie widze tego.. .w ogóle czy oni mają polską stronę? Bo albo ślepa albo szukac nie umiem
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.facebook.com/pages/Mother...46540232077299 Tu promocja http://www.facebook.com/pages/Mother...09095769110667 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekowac Mimbasku
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam opisuje moje urodzinki.
Otoz w dzien urodzin spalam do ... 12.30 gdyz do tej godziny TZ zajmowal sie Misiakiem. Oczywiscie tak sie przespalam, ze potem musialam lyknac Pan Adolf na bol glowy, ale co sobie posnilam o cudownosciach to moje. Potem oboje zabawialismy dziecko do 14.30, gdy padlismy wszyscy w trojke, obudzilismy sie 15.30, a o 16 goscie! Wiec szybko tylko oko podmalowalam, przyszla rodzina z prezentami, a po torcie poszlismy na kolacje do Pizza Hut i na folm do kina. W Pizza Hut jest teraz Festiwal Makaronow - przychodzil do mnie szef kuchni i z goracej patelni zgarnial na talerz po troszeczku kazdego makaronu, ktory maja w ofercie, mialam straszna frajde, bo nie wiedzialam, co dostane, cieszylam sie jak dziecko. Sprobowalam 6, slabo, podobno jakis rekordzista sprobowal 23!!! A w kinie bylam obzarta i myslalam, ze puszcze pawia. A teraz najbardziej romantyczna czesc programu - moj TZ nienawidzi chodzic po sklepach, na inne zakupy niz Biedronka w ogole z nim nie chodze, bo on ciagle marudzi, wrukwia sie, jest mu goraco, narzeka, smęci, no potwor mowie Wam. Wszystko jest zle i na nie albo odwrotnie - wszystko jest super, tylko juz stad wyjdzmy bo jestem wsciekly/spocony/zmeczony i chce jak najszybciej miec to za soba. A ja rano wstaje i dostaje prezent, takie kolczyki truskawki co mi sie kiedys podobaly w C&A. Okazalo sie, ze moj TZ sam z wlasnej nieprzymuszonej woli wstal rano w NIEDZIELE i pojechal do najwiekszej galerii w miescie znalezc te kolczyki. Oczywiscie nie mial pojecia, w ktorym to bylo sklepie, ale tak sie uparl, ze chodzil, szukal, znalazl i kupil. No czyz nie jest kochany?! |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I Ty na jakiej podstawie twierdzisz,że matall Cię nie lubi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
głupia jestem niesamowicie
![]() oglądam na polsat cafe "poród doskonały" i ryczę jak głupia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
grazin
w lidlu sa gotowe mieszanki dodajesz tylko jajo i wode chyba i pieczesz w foremce sa nieziemskie z 1 kg wychodza 2 chleby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Rozeznanie
|
Szczepienia nie było
![]() Lecę do mojego syneczka |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jutro mamy w planach wizytę u pediatry (mam nadzieje, że mnie z gabinetu nie wywali bo mam do niej milion pytań ![]()
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mothercare sobie liczy za swój asortyment i ciekawa jestem, na ile to korzystna oferta ![]() A do mc się nie wybieram na razie, ale jak coś, to mam koło siebie i może bym rozważyła...?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do przebijania uszu, ja sama sobie poszłam zrobić dziurki jak byłam już duża ![]() Jul śpi, padł po kąpieli. Ciekawe czy już tak na dobre zasnął czy to tylko drzemka. Ja w międzyczasie znowu upiekłam ciasto ![]() I siedzimy i klikamy z TŻtem w kompy, bo dziś mój laptop w końcu wrócił z naprawy ![]() Kasiu, jak Nikosia, mocny ma ten katarek? Myślisz, że to od ząbka czy jednak przeziębienie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Magda ja myję, razem z naczyniami, używam jakiś niemieckich kostek 5w1 albo quantum. Domywa super, ale niestety żółkną z czasem.
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | ||
Raczkowanie
|
Kubusiu bluberrowy ![]() ![]() a tym, że JESTEŚ ![]() i tym, że zawsze potrafisz pomóc, podpowiedzieć etc aa i zapomnaiłabym ![]() Cytat:
![]() kasiu byłoby cudownie, oby się ziściły marzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() może i potrzebna ale gdyby się tak dało urodzić bez samego aktu porodu ![]() pieknie Nadeńka pospała, oby i dzisiejsza nocka była tak spokojna dla Was, a włosy mi wypadają na potęgę, odrost nie łapie żadnego koloru :nonie wiem: co tu robić ehhh amarciu mnie kiedyś TŻ o to zapytał ![]() ![]() ![]() ![]() andziot Gabrynia "pierdzi" buzią a Wiktor z uporem maniaka puszcza bańki ze śliny z dwoma kciukami w buzi ![]() asiak za drugiego ząbka ![]() caffee cieszę się ogromnie, że Julowi lepiej; oj ja również dałabym wiele by wróciły długie wolne chwile podczas dziennych drzemek Wiktora ![]() daisy wiesz, że ja zakupiłabym wszystkie (mamy łosia), bez wyjątku te zawieszki Lamaze ![]() ![]() u nas kaszka też odstawiona, kilka razy była cacy teraz jest beee i kręcenie głową przy jedzeniu, podaję Wikusiowi kleik kukurydziany (zasmakował) mniej mleczka odciągam również ![]() pauliziu wklejałaś kiedyś link do spacerówki quinny, którą chcesz nabyć ![]() ![]() ![]() night ![]() eve ![]() ![]() ![]() mimbi no musi Cię ten Mężul koffać mocno skoro się tak poświęcił ![]() Wiszę od rana i wiszę, piszę i piszę ![]() tak się wystraszyłam, bo mi się dziecko uderzyło w głowę przewracając się na plecki na podłodze, leżąc na niby macie i jak nie zaczęło wyć, bałam się, że coś się stało ale myslę (mam nadzieję), że bardziej kierował jego prawie godzinnym płaczem strach aniżeli ból. nasza nocka z jedną pobudką o 4, papu na śpiąco niemal ![]() kaszle mi chłopak i ma 37. 6 ![]() ![]()
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-24 o 18:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie są kalekie, ale teraz co drugie dziecko w szkole ma skoliozę i jakąś wadę postawy !!! być może właśnie przyczyny leżą także w sadzaniu i chodzikach ... rezultaty takiego postępowania można zauważyć dużo, dużo później dopiero KOLCZYKI - sama zdecyduje kiedy będzie chciała, oczywiście jak będzie świadoma że to trochę boli, ja miałam przebite przed komunią, żebym mogła swój prezent komunijny założyć ![]() KRZESEŁKO - chciałam jeszcze nadmienić, że owa cerata pokrywająca foteliki co prawda jest bardzo praktyczna bo się szybko wyciera, ale dziecku (szczególnie latem) nie za wygodnie się na niej siedzi, bo się przykleja i poci my mamy TAKIE - ma materiałowe obicie i wkładkę dla niesiedzącego dziecka WŁOSY - mi już mniej lecą i grzywunia odrastająca coraz większa ![]() mimbi pokłony dla Tżta ![]() night25 zdrówka !!! delicadeza dla Was też zdrówka !!!!!!! Gabi już parę razy taki uraz głowy zaliczyła - z brzuszka na plecki na panelach ![]() nic mi się nie chce !!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Wtajemniczenie
|
delicadeza eeeeeeeeeeeech ... czyżby jeszcze hormony? Byśmy się z andziotkiem spotkały to wycie na 100%...
#3084 |
Zakorzenienie
|
Mimbi
![]() delicadeza Ja bym bardzo chciala miec jeszcze jednego dzieciaczka (podkreslam, ze nie teraz) ale nie wiem czy sie zdecyduje. Nie chce znow przezywac porodu, dla mnie to bylo pieklo. W gre wchodzi tylko umowiona cesarka !! Zdrowka dla Wikusia ![]() night dla Maciusia rowniez buziaczek ![]() Nadia drzemie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Wtajemniczenie
|
gusia cesarka dlatego, że jesteś po cesarce czy ze względu na przeżycia przed nią?
#3086 |
Zakorzenienie
|
wykąpałam dzieciuchno
zxjadlo pieknie, wyjelam butle, slicznie usnela sama zanioslam do lozeczka, przykeylam ucalowalam i co ???????? w tym momencie odwiazuje ochraniacz, rabie nozkami o wszystko i sie zacieszaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Wtajemniczenie
|
Karolcia dziś nie wytrzymała do 19.00, musiałam na szybko kąpać o 18.30 i natychmiast padła
#3088 |
Wtajemniczenie
|
mimbi
![]() ![]() ![]() night zdrówka zyczę ![]() pojedli my racuchów z jabłkami ![]() mały się dzisiaj rzucał jak szalony przed zaśnięciem... ale w końcu udało się kiełznać skrzata ![]() zasnął no prawi sam...tylko jak przymrużył oczka wyciszony zrobiliśmy czmych z pokoju i zasnął ![]() Jutro muszę z rana wstac bo czekają mnie zapewne goście imieninowi, więc trzeba chałupę ogarnąć ![]() ![]() AAAaaa Piotruś dostał dzisiaj od dziadka prześliczny kombinezon....a potem przyszła mama i przyniosła wór ciuchów od jakiejś koleżanki.....same markowe i zadbane ciuszki na roczne, 2-letnie dziecko :P będą czekały ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-10-24 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Wtajemniczenie
|
![]() Witam się z krzaczorów....Alunia już padła przed Faktami....Małż jak zwykle też komara dusi na kanapie,a ja na wizażu ![]() Straszna wichura u nas jest kurde belek obraz skacze w telewizorni noo serial mi przerywa ![]() Co do parowara.Super urządzenie,jedzonko bardzo smaczne ![]() Mi włosy jeszcze nie zaczęły wypadać ![]() Krzesełka jeszcze nie kupiliśmy i nie mam pojęcia jakie nabędziemy. Co do przebijania uszków -przyjdzie odpowiednia pora to Aluni przebijemy uszka,ale póki co nie ma tego w najbliższych planach ![]() Dziś znowu na kolacje Sałata ![]()
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.