|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXIV
przeginasz
|
#3062 |
|
Nindżopesz
|
Drogi wizażu co się znasz na wszystkim, dziś problem pt. TARCZYCA. TSH wg mojej pracowni laboratoryjnej ma normę 0,4 - 4,0. Resztę parametrów typu anty TPO miałam ok. W ciąży miałam TSH około 3 więc endokrynolog stwierdził, że za dużo, że norma w ciąży to 2, że może to Hashimoto i przepisał mi Euthyrox 25. TSH nie spadało, po jakimś czasie dostałam więc Euth. 50. Po ciąży złapała mnie ostra nadczynność czyli TSH 0,03 - endokrynolog kazał odstawić Euthyrox i brać tylko jod. Jod olałam ![]() Teraz, dwa miesiące później mam TSH 7,3 nie biorąc żadnych leków, czyli chyba niedoczynność. O co w tym fogle chodzi?? Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-10-19 o 11:36 |
|
|
|
#3063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uważam żeby były zdzirowate, ale w sumie zależy do czego się założy tak za dnia ![]() o Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() na wsi nie ma normalnych sklepów ![]() dzień dobry, ziuty trzy idem wyrzucać
|
|
|
#3064 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
moze trzeba było badac ten jod? ja kiedys mialam cos takiego-nadczynnosc czy tez niedoczynnosc, ale nie bralam tych typowych leków na tarczyce tylko jod własnie. teraz masz za duze TSh...to moze weź wszystkie wyniki i idź do innego endokrynologa
|
|
|
#3065 |
|
Nindżopesz
|
No może... A Tobie pomógł sam jod na uregulowanie?
Dla mnie to jest durna choroba bo się leczy naad- i niedoczynność w ten sam sposób
|
|
|
|
#3066 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
serio w ten sam sposób? ![]() niemniejjednak wydaje mi sie ze takie popadanie z nadczynnosci w niedoczynnośc jest dziwne ![]() a mialas jakies usg tarczycy? na dalsze info musimy poczekać na nasz sztab medyczny
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne są bardzo Tylko są 2 warianty- jedne z prostą cholewą, na podeszwie z traktorem i z ociepleniem na stopę, fajne bardzo, ale takie ciut traperskie A drugie- na bardziej szpilkowym obcasie, na gładkiej sloninie, bez ocieplenia, ale z dopasowaną cholewką, seksowne I nie wiem, które wybrać ![]() witaj, Flo, stęskniłam się... A Skrzypka nie grają i nie wiem, kiedy będziemy nad morzem
|
|
#3068 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. ano dziwne i zastanawiam się czy był sens brać leki w ciąży, może mi co rozregulowały. Bo byłam najpierw u jednego endokr. to kazał se tym d... nie zawracać ale mój gin się uparł, że jest źle i muszę iść do polecanego przez niego drugiego endokr. 3. w ciąży miałam i niby lekki stan zapalny. 4. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Co pawda idę jutro do tej swojej bo już jestem zapisana i fogle za darmo ale warto to później jeszcze u kogoś skontrolować. |
||
|
|
|
#3069 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie no, nie twierdzę ze są częściej niż co tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
nw życiu bym sie z nożyczkami do swoich włosów sama nie zbliżyła mamie czasem pozwalam grzywkę mi podciąć i to by było na tyle szaleństw poza zakładem fryzjerskim no to dalej trzymam też fakt ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam już ale zaraz odpalam kompa pracowego, nie będę taka, coś jeszcze dziś zrobię
|
||||||
|
|
|
#3070 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
nie pasuje mi odcień zieleni okien windowsa do odcienia zieleni mojego ulubionego motywu firefoxa z kotkami
(tak, wiem, poważny problem )Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#3071 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. no właśnie mam takie przemyślenia... A propos poważnych problemów wczoraj stwierdziłam, że wkokufiają mnie pisarze. Przykład nr 1 - G.R.R. Martin, kolejny tom z cyklu Gry o Tron powstał 6 lat po poprzednim W takim tempie nie dożyję zakończenia.Przykład nr 2 - Piekara, póki cykl o Mordimerze był zbiorem luźnych opowiadań to ok, ostatnio zachciało mu się zawiązać grubszą intrygę i zamiast pisać ciąg dalszy to co roku wypuszcza jakieś prequele o Mordimerze za młodu Kufa, a ja kupuję bo kto wie, może tam będzie coś co rzuci nowe światło na "grubszą intrygę" bla bla.Chyba im to napiszę na fejsie o ile tam siedzą |
|
|
|
|
#3072 |
|
grozi wypollizowaniem
|
dlaczego moj fejsbuk nie wyglonada jak centrum zarządzania światem?
|
|
#3074 | |||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Czerń wyszczupla a małżon twierdzi , że utyłam w dooopsku ![]() Cytat:
ale ponieważ z przodu tam gdzie widzę było obcięte jako tako , a z tyłu tam gdzie nie widzę to nie widziałam , więc się nie przejmowałam , a teraz zapuszczam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z moim mózgiem coś się dzieje - zaczynam mówić różne rzeczy myśląc zupelnie co innego , wczoraj powiedziałam do pacjentki żeby podstemplowała skierowanie w restauracji zamiast w rejestracji
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale męskie czy damskie?
I mam nadzieję, że nie zatrzymujesz kobiet i nie podwijasz im spódnic mówiąc " Pokaż ouda! Ino hyżo ".A może po prostu tylko swoje w witrynach sklepowych? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3077 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#3079 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. za dużo spraw na głowie, też tak miewałam... Jeszcze miałam w pracy ten problem, że próbowałam wysławiać się elegancko i czasami brakowało mi fachowych słów.Ja też |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Poprawiłaś się czy ona zapytała gdzie jest restauracja? ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3081 |
|
grozi wypollizowaniem
|
i to jest sposób na pozbycie sie bezrobocia
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
RedHaired Witch - zajrzyj na forum Hashimoto lub Choroby Tarczycy i Hashimoto na Gazecie i tam załóż swój wątek. Oznaczałaś kiedyś ft3 i ft4, miałaś USG tarczycy? Na podstawie samego TSH (nawiasem mówiąc, powinno być nie większe niż 2,5 u zdrowej osoby) nie można postawić jednoznacznej diagnozy. Dobrze, że nie brałaś jodu, warto zrobić pełną diagnostykę. Nawet nie mając przeciwciał możesz mieć Hashimoto - nie chcę cię straszyć czy nic takiego, bo po ciąży to jest ogólne zawirowanie hormonalne, ale warto się tym zainteresować, żeby wykluczyć wszystkie możliwe opcje - z tarczycą nie ma żartów
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pijaku, to były dopiero jazdy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3084 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ad2. Cytat:
ja jeszcze do leginsów i tunik nosiłam jak byłam szczuplejsza ![]() Cytat:
\ dwa wory ciuchów spkowane, a to dopiero początek
|
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
o, ja mam gdzieś ciepłe zakolanówki, ale po latach się chyba rozciągnęły, bo są za luźne
![]() Jak założyłam na cp, to mi zjechały i miałam pomarszczone podkolanówki Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie tylko tablica się zmieniła,inaczej widzę posty innych i takie duże załączone foty, ale żadnych tabelków ani pasków po bokach nowych ni mom ![]() przemyślałam se ten artykuł o chuopach... kuffa, nie wiem, na ile dalej jest prawdziwie, ale punkty 1-3 przerabiałam za każdym razem ✂✂✂✂✂✂✂ę, więcej do żadnego chuopa się pierwsza nie odzywam ![]() A jakby co, to pilnujcie mnie i dajcie kopa na otrzeźwienie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-10-19 o 13:41 |
||
|
|
|
#3086 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
)niech mnie ktoś oświeci, co mi przypomina Wonderwood, bo zwariuję
|
|
|
|
|
#3087 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
posłałam pw z prośbą o dołączenie do grona zakonspirowanych
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#3088 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W międzyczasie miałam badane ft4 (w normie) i USG (stan zapalny) ale dawno i nieprawda... Właściwie póki nic mi nie dolega mam potencjalną chorobę w nosie, gorzej wkurza mnie bieganie do lekarza i na pobranie krwi Już sobie wyobrażam jak się będę tak bujać między niedo- i nad- i latać co miesiąc na USG i do wampira
|
|
|
|
|
#3089 | ||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma albumu Chyba że to prywatny?Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś było znacznie gorzej... ![]() miałam nie pisać, bo wstyd jak cholera, ale chyba muszę się wygadać... lepiej w tró... tak na marginesie, upolowałam na pływalni czarniutkiego overbusta w rozm 34, wreszcie nie za dużego... wygląda jak nowy i robi mi talię o takiego ![]() Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2011-10-19 o 14:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

ja mam np jedne i parę razy założyłam ale jakoś tak mimo wszystko trochę zdzirowate mi sie wydają, czy nie?