Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 21:31   #3061
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez bunia23 Pokaż wiadomość
Czasami myślę żeby to zostawić bo jak ja nie powysyłam sms że czekam na zamówienia to nikt by się nie odezwał a jak idę to czasami tak się spojrzą że odechciewa mi się spytać czy coś potrzebują. Szkoda mi tylko praktycznie darmowych kosmetyków bo zamawiam za tyle co zarobie.
tak samo jak u mnie. głównie zamawiam ja i czasem moja mama, siostra, szwagierka i siostra cioteczna więcej klientek nie mam. i też zawsze muszę im przypominać, wysyłać sms że zamawiam
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:49   #3062
bunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
tak samo jak u mnie. głównie zamawiam ja i czasem moja mama, siostra, szwagierka i siostra cioteczna więcej klientek nie mam. i też zawsze muszę im przypominać, wysyłać sms że zamawiam
I jak się z tym czujesz bo ja to tak średnio.
U mnie to tak ja, mama, bratowa, czasem kuzynka, kumpela plus kilka osób ze szkoły w której miałam staż i tam mi jest najbardziej głupio chodzić i pytać się czy coś zamawiają
bunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:07   #3063
aizduj
Raczkowanie

Dziewczyny czy biżuteria Spice Market ma w sobie prawdziwe bursztyny?
aizduj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:12   #3064
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
I jak się z tym czujesz bo ja to tak średnio.
U mnie to tak ja, mama, bratowa, czasem kuzynka, kumpela plus kilka osób ze szkoły w której miałam staż i tam mi jest najbardziej głupio chodzić i pytać się czy coś zamawiają
denerwuje mnie to, bo daję każdej na własność katalog, tam mają wypisane terminy, ale jak nie przypomnę to nie zamówią a zamawiam co katalog zawsze! nie to, że jestem nachalna, czy coś, bo ja im daję małe upusty, więc jak coś chcą to mają taniej niż w katalogu... i wilk syty i owca cała

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aizduj Pokaż wiadomość
eeeeeee!!!!!!!! w to to nie wierzę, ale może któraś się wypowie
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:30   #3065
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Ja z 2 zamawiam nietłustą piankę do mycia twarzy i podkład magix kolorowy uwielbiam go
Magix jest fajny i kolor mi odpowiada bardzo,bo z innych avonowych podkładów muszę mieszać dwa żeby było idealnie,a Magixy są ciemniejsze on jest taki gęsty i piankowy jak mus

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
a możecie mi coś powiedzieć o tych cieniach podwójnych z katalogu 1 co są w promocji za 12.90??? chodzi mi o ten kolor czarno biały czy tam beżowy nie pamiętam nazwy a piszę z pamięci... czy są warte kupienia czy nie ??
miałam czarno biały i tak-jako cień jest świetny,kremowy,dobrze się nakład ai długo trzyma,ale...spodziewałam się czarnego,a na moich powiekach on jest raczej szaro-niebieski oddałam koleżance i ona jest zachwycona,teraz brała inny zestaw kolorów

katalog 2 się jeszcze nie zaczął,a tu marzenia o trójce sama też czekam,bo dwójkę opuszczam
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:51   #3066
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Najlepiej kup miarkę do pierścionków. Jest na formularzu za 7,90 zł.
Jest naprawdę przydatna. Polecam.
U mnie miarka sie nie sprawdza, bo jeden jest ok, drugi w tym samym rozmiarze za mały, a trzeci za duży- to gdzie tu logiczne wytłumaczenie?

Cytat:
Ja mimo, że mam sporo klientek, też się przypominam- ale nie mam z tym oporu. Mnie też koleżanka daje katalog z konkurencji, ale mam tyle rzeczy na głowie, że jakby mi nie przypomniała, to bym nie zamówiła. Więc biorę na to samo poprawkę, przy moich klientkach.

Cytat:
Na pewno nie!
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 23:28   #3067
malami881222
BAN stały

Cytat:
Czasami myślę żeby to zostawić bo jak ja nie powysyłam sms że czekam na zamówienia to nikt by się nie odezwał a jak idę to czasami tak się spojrzą że odechciewa mi się spytać czy coś potrzebują. Szkoda mi tylko praktycznie darmowych kosmetyków bo zamawiam za tyle co zarobie.
Moja mama miała taką sytuację, poszła do swojego banku popłacić i przy okazji złożyć życzenia noworoczne (są tam dwie jej klientki ale bardzo wybredne i zawsze najtańsze brały kosmetyki ale mniejsza już o to) stoi i czeka żeby złożyć życzenia a babka do niej z taką chamskością w głosie że ona nie chce kosmetyków, mamuśka na to że nie chodziło jej o kosmetyki tylko o życzenia. Różne już miała sytuacje uciekały przed nią babki które obiecywały zamówić po oglądnięciu katalog, wręcz ją wyśmiewały albo udawały "głupa". Nie dziwię się jej że głupio się jej narzucać a ludzie mają różne dziwne reakcje czasem.

Ja też zawsze pisze na katalogach do kiedy obowiązuje ale gdybym nie przypomniała to miałabym tylko swoje zamówienie, też mi czasem głupio jeśli są to mniej znane mi osoby ale jeśli chodzi o teściową , szwagierkę itp to bez problemu. Same nigdy nie pamiętają jakbym się nie upomniała to nie miałabym zamówienia.

A jeśli chodzi kto u mnie zamawia to różnie z tym jest ale najczęściej wiadome ja(od20 do max100 ale to rzadkość), teściowa(od30 do max60) a tak to szwagierka (rzadko max 10zł), kiedyś koleżanka niestety cisza od jakiegoś czasu, raz sąsiadka, ze 2 razy koleżanka z pracy teściowej, koleżanki z pracy Tż (ale tam mam konkurencje niestety)
Zamówienia są na średnio 300zł zazwyczaj choć było i tak że miałyśmy ledwo 150zł i było też tak że raz 500zł i raz w świątecznym było w sumie (4 zamówienia) uzbierało się 1000zł z hakiem.
Dzisiejsze na 350zł coś koło tego
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:35   #3068
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
dobrze czytałam, że jet femme holiday mają dosyłać w kolejnym zamówieniu? bo niby szara kropa była

na mojej fakturze jest informacja, że produkcja tej wody jest zakończona

Cytat:
Cytat:
eeeeeee!!!!!!!! w to to nie wierzę, ale może któraś się wypowie

na bursztynach się nie znam-raczej to nie one są w tej biżuterii, cały komplet jest śliczny dostałam go od Tż pod choinkę

wczoraj wysłałam zamówienie na dostawę kurierską a do tej pory nie dostałam meila z numerem przesyłki- nigdy mi się to wcześniej nie trafiło
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:41   #3069
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

01 3446-2 KREM MOC NAWILZENIA NOC 1
Brak w magazynie. Produkcja zakończona - prosimy nie zamawiać.
01 1555-2 JET FEMME HOLIDAY EDT 50ML 1
Brak w magazynie. Produkcja zakończona - prosimy nie zamawiać
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 07:51   #3070
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
No dokładnie, pękają dookoła

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Kamienie a w czym, w rączkach? Czy aby mówimy o tej samej czerwonej dużej torbie Believe
no i co bedziesz robic???? reklamowac czy co ale co zrobia mi zwrot na 9.90 bezsensu a wymiana nie wiem a jak znowu bedzie taki bubel
Stary 2012-01-13, 07:55   #3071
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez imagine21 Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za opinie
w takim razie zaryzykuję i zamówię te kremy bo widzę,że Wy też macie pozytywne zdanie o nich

slodki_lizaczek chodzi mi o wszystkie kremy ;p mam katalog 2/2012 i tam jest zestaw tej serii:krem nawilżająco regenerujący na noc, koloryzująco nawilżający SPF 20 na dzień i żel pod oczy 3 w cenie jednego,więc chyba się opłaca szczególnie na spróbowanie
cena niczego sobie ale po opuście się opłaca... nawet żeby wypróbować...

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
Moja mama miała taką sytuację, poszła do swojego banku popłacić i przy okazji złożyć życzenia noworoczne (są tam dwie jej klientki ale bardzo wybredne i zawsze najtańsze brały kosmetyki ale mniejsza już o to) stoi i czeka żeby złożyć życzenia a babka do niej z taką chamskością w głosie że ona nie chce kosmetyków, mamuśka na to że nie chodziło jej o kosmetyki tylko o życzenia. Różne już miała sytuacje uciekały przed nią babki które obiecywały zamówić po oglądnięciu katalog, wręcz ją wyśmiewały albo udawały "głupa". Nie dziwię się jej że głupio się jej narzucać a ludzie mają różne dziwne reakcje czasem.

Ja też zawsze pisze na katalogach do kiedy obowiązuje ale gdybym nie przypomniała to miałabym tylko swoje zamówienie, też mi czasem głupio jeśli są to mniej znane mi osoby ale jeśli chodzi o teściową , szwagierkę itp to bez problemu. Same nigdy nie pamiętają jakbym się nie upomniała to nie miałabym zamówienia.

A jeśli chodzi kto u mnie zamawia to różnie z tym jest ale najczęściej wiadome ja(od20 do max100 ale to rzadkość), teściowa(od30 do max60) a tak to szwagierka (rzadko max 10zł), kiedyś koleżanka niestety cisza od jakiegoś czasu, raz sąsiadka, ze 2 razy koleżanka z pracy teściowej, koleżanki z pracy Tż (ale tam mam konkurencje niestety)
Zamówienia są na średnio 300zł zazwyczaj choć było i tak że miałyśmy ledwo 150zł i było też tak że raz 500zł i raz w świątecznym było w sumie (4 zamówienia) uzbierało się 1000zł z hakiem.
Dzisiejsze na 350zł coś koło tego
u mnie jest tak, że ja też się przypominam bo w dzisiejszych czasach wszyscy są zabiegani i o wszystkim zapominają.... a tak poważnie to u mnie zamawiają : ja, mama, siostra, babcia, ciocia, 3 moje kuzynki, czasem 2 inne ciocie, z mojej mamy pracy koleżanka czasami ale ostatnio coraz więcej przeważnie kremy, maseczki, balsamy a później jej córka zabierze i znowu u mnie zamawia... do tego moja mama pracuje w sklepie i ma swoje klientki które wie że jak im pokarze katalog to napewno wezmą... a ogólnie ja i moja mama miałyśmy przypadki takie : moja mama poszła do jubilera i pani sprzedawczyni bardzo się podobały perfumy mojej mamy a była wypsikana Perceive... a ja miałam przypadek taki sam na stacji benzynowej pani ekspeientka pytała co mam za perfumy że tak ładnie pachną a byłam wtedy wypsikana LRD .... taka reklama, ja polecam przejść się po sklepach gdzie kogoś znamy i się popytać czy nie chcą perfum... w jakiejś promocji a dopiero z czasem sprzedawać za jakąś konkretną cenę jak klientki przyzwyczają się do zapachu i nie bedą mogły się oprzeć...

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wczoraj wysłałam zamówienie na dostawę kurierską a do tej pory nie dostałam meila z numerem przesyłki- nigdy mi się to wcześniej nie trafiło
bo jak wysłałaś po godz. 11 to dostawę bedziesz miała dopiero jutro...

swoją drogą mam takie klientki że jak chce ominąć jakiś katalog np. drugi to mi się oświecą że coś chcą i bede musiała składać zamówienie specijalnie... więc przeważnie dobijam trochę do jakiejś sumy aby był wyższy opust i nie idzie tak zrobić żeby ominąć... albo sobie czegoś nie zamówić....
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 08:23   #3072
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Serio? Mi zawsze pasują rozmiary z tych kółek
Cytat:
Napisane przez AsiaZarazka90 Pokaż wiadomość
np na stronie 131 w katalogu 2 masz narysowane 3 kółeczka
niech przyłoży swój pierscionek i sie dowie wtedy jaki ma rozwiar
Co do rozmiarów pierścionków to wewnątrz tych narysowanych kółeczek jest też podana średnica, i tak:
rozmiar 6 - średnica 16,5 mm
rozmiar 8 - śrdnica 18,1 mm
rozmiar 10 - średnica 19,75 mm

Jak to się ma do używanej w PL miary to za diabła nie wiem, chociaż...

wg tej tabelki:

http://www.zlotnik-jaan.pl/index.php?strona=porady

to np. rozmiar 6 to 12/13 Europejskie,rozmiar 8 odpowiada 16/17 a 10 to 21/22 Europejskie. Chyba
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:07   #3073
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaZarazka90 Pokaż wiadomość
normalnie
jestem studentką 2 kierunków i klientek mam bardzo duzo dlatego od 3 miesiecy rozpoczełam swoją przygodę z Avonem
duzo mam zamowien na torebki i inne pierdołki....ale nie zawsze sa
ostatnio nie przyszło mi 25 balsamow do ciała
To w najbliższym zamówieniu je dostaniesz bo balsamy fiołkowe już są dostępne a przy nich była tylko produkcja opóźniona
Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
dobrze czytałam, że jet femme holiday mają dosyłać w kolejnym zamówieniu? bo niby szara kropa była
Nie, one mają produkcję zakończoną i nie będą ich dosyłać...

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:47   #3074
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

bo jak wysłałaś po godz. 11 to dostawę bedziesz miała dopiero jutro...
wysłałam przed 11tą

wciąż meila nie ma,więc zadzwoniłam na infolinię-paczki mają dziś dotrzeć
Stary 2012-01-13, 09:52   #3075
bunia23
Raczkowanie

Cytat:
swoją drogą mam takie klientki że jak chce ominąć jakiś katalog np. drugi to mi się oświecą że coś chcą i bede musiała składać zamówienie specijalnie... więc przeważnie dobijam trochę do jakiejś sumy aby był wyższy opust i nie idzie tak zrobić żeby ominąć... albo sobie czegoś nie zamówić....
Ja jeszcze nie ominęłam żadnego katalogu a w avonie jestem 4 lata ponieważ jak nie złoże zamówienia to nie mam potem katalogów gdzie kupić a z jednym który kiedyś przyślą to nie dam sobie rady
Stary 2012-01-13, 10:22   #3076
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie ominęłam żadnego katalogu a w avonie jestem 4 lata ponieważ jak nie złoże zamówienia to nie mam potem katalogów gdzie kupić a z jednym który kiedyś przyślą to nie dam sobie rady
ja też odkąd jestem w Avonie- w sierpniu minie 10 lat nie ominęłam żadnego katalogu

przeglądałam dziś dokładniej formularz do kat.4- widzę w nim próbki szamponu Naturals ale nie widzę tam kodu- czy go tam nie ma czy po prostu coś z moim wzrokiem się dzieje
Stary 2012-01-13, 10:33   #3077
Mayasmum
Raczkowanie

Dziewczyny mnie się wydaje, czy w II terminie K01 miało być na strefie więcej informacji odnośnie Klubu Róży? II termin minął, zaraz wejdzie nowy katalog a info dalej nie ma.

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:46   #3078
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
ja też odkąd jestem w Avonie- w sierpniu minie 10 lat nie ominęłam żadnego katalogu
Przebijam, jestem w Avonie od ponad 14 lat i nie opuściłam ani jednego katalogu. Szkoda tylko,że z tego tytułu nie ma żadnych profitów.
Stary 2012-01-13, 10:52   #3079
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Przebijam, jestem w Avonie od ponad 14 lat i nie opuściłam ani jednego katalogu. Szkoda tylko,że z tego tytułu nie ma żadnych profitów.

Ja 4 lata jestem, i również żadnego katalogu nie ominęłam. I potwierdzam zaznaczone.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 10:57   #3080
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnie się wydaje, czy w II terminie K01 miało być na strefie więcej informacji odnośnie Klubu Róży? II termin minął, zaraz wejdzie nowy katalog a info dalej nie ma.
już od 1 terminu jest do pobrania nowy regulamin klubu róży.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:13   #3081
gosius91
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny. Mam takie pytanie, spoznilam sie ze splata za kosmetyki. Male odstetki naliczyli. Wplacilam wczoraj przed 8 w banku. No i po dziesiatej zlozylam zamowienie. Lecz, w statusie mam odrzucone. Powiedzcie mi czy musze cos zamowic, zeby zrealizowali mi to zamowienie teraz? Czy zlozyc od nowa na te same produkty? Mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi,i ze bardzo nie pokrecilam..
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:16   #3082
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Mam takie pytanie, spoznilam sie ze splata za kosmetyki. Male odstetki naliczyli. Wplacilam wczoraj przed 8 w banku. No i po dziesiatej zlozylam zamowienie. Lecz, w statusie mam odrzucone. Powiedzcie mi czy musze cos zamowic, zeby zrealizowali mi to zamowienie teraz? Czy zlozyc od nowa na te same produkty? Mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi,i ze bardzo nie pokrecilam..
gdy pieniądze wpłyną zadzwoń i wznów zamówienie.
Stary 2012-01-13, 11:29   #3083
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
no właśnie ja też nie opuściłam żadnego katalogu, 10 lat
Stary 2012-01-13, 11:33   #3084
Konto usunięte

Cytat:
jest, progarm lojalnościowy.
Stary 2012-01-13, 11:34   #3085
bunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie opuściłam żadnego katalogu, 10 lat
Jejku jak Wy długo już jesteście ładny staż
Stary 2012-01-13, 11:45   #3086
in bloom
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31593777]jest, progarm lojalnościowy.[/QUOTE]
tak ale program lojalnosciowy nie nagradza za staz pracy czy za nieopuszczanie zadnego kat tylko za wysokosc zamowien

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ja jestem konsult od ok 6 lat i tez zadnego kat nie opuscilam
Stary 2012-01-13, 11:47   #3087
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
tak ale program lojalnosciowy nie nagradza za staz pracy czy za nieopuszczanie zadnego kat tylko za wysokosc zamowien
aktywność też sie liczy.

Na staż nie było nigdy nic, ale zawsze można sie na kogoś innego zapisać i zgarnąć prezenty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 11:48   #3088
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31593777]jest, progarm lojalnościowy.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
dokładnie szkoda, że nie dają żadnych upominków
w końcu nie każda z nas jest z Avonem dla zysku i nie ma zamówień po 1000 zł
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:49   #3089
emsik123
Raczkowanie

Cytat:
Też jestem w Avonie od ok. 14 lat i też nie opuściłam żadnego kat.Przez ostatnie cztery lata "łapałam się" do AC. Ależ się pochwaliłam.....
W tym roku jest gorzej. z kat. 1 miałam zamówienie na ok. 700 zł. a z kat. 2 na razie mam na ok. 50 zł. Tym razem obiecałam sobie, że ja biorę tylko katalogi i torebeczki a dla siebie nic. Ciekawe czy dam radę wytrzymać w tym postanowieniu...Chociaż tu niedawno pisałam, że ogarnia mnie "przesyt": w łazience na półce 99% kosmetyków to Avon a do tego dochodzi "malutki "zapasik głęboko schowany w szafie...
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:10   #3090
ankoro
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31594044]aktywność też sie liczy.

Na staż nie było nigdy nic, ale zawsze można sie na kogoś innego zapisać i zgarnąć prezenty.[/QUOTE]

Tak, ale lojalnościowy jest dla wszystkich, a mnie chodziło właśnie o stażowe za wysługę lat.Każdy dodatkowy prezent jest mile widziany.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości