Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 20:39   #3061
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mogę Wam się pochwalić pamiętnikiem, który zamówiłam dla Emilki?? bo właśnie dostałam wiadomośc, że jest już gotowy i rozpiera mnie radość
jest przesliczny!!!!!!!!!!!!!! !!!!!ale EMi bedzie miec pamiątke!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
proponowane: vice dyrektor, praktycznie: asystentka, tak naprawdę: sprzątaczka, dozorca, PRowiec, chłopiec na posyłki, wykładowca, terrorysta....
robi wrażenie!!!!!!!!! na mnie najbardziej terrorysta!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Witam kochane
Przepraszam ze tak zadko pisze ale czesto was podczytuje przewaznie w nocy hihi jak mała wisi na cycu
KASIAH! fajnie ze znajdujesz czas dla nas! a MAŁA musi czasmi dać znać o sobie bo byście nie wiedzieli ze małe dzieice w domu macie!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:54   #3062
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Dobry wieczór! Jeszcze nie nadrabiałam...
Bedzie egoistycznie...tylko o mnie.
Myslałam, że juz jestem rozłożona na łopatki...ale teraz już znacznie lepiej.
Rano Tz pojechał do pracy a po godzinie zadzwonił, że Teściową znowu karetka wzięła do szpitala i czy mogę pojechać na izbę przyjęć. Po 8.00 byłam w szpitalu- wyszłam przed 14- głodna z bólem głowy jak nigdy.
Teściowa została znowu na badania, miała znowu skok ciśnienia i nadal ma zapalenie oskrzeli. Wróciłam do domu i zaraz odwiedziła mnie bratówka męża- po obiedzie i kawie trochę się mi polepszyło. Pojechała po1,5 godziny a ja się połozyłam i tak mnie dopadł znowu ból głowy, że łzy mi z oczu leciały. W dodatku miałam wrażenia jakby ktoś mi siedział na klatce piersiowej- ktoś ważący z 200kg. Było mi duszono i ciężko mi się oddychało, nie mogłam nabrać powietrza. Nie miał mnie kto zawieźć na IP zresztą nie bardzo chciałam bo obawiałam się, że mogą mnie nie zostawić na ginekologi tylko np na ogólnym- a tam dzisiaj spędziłam przy Teściowej pól dnia i wiem, że poczułam się lepiej jak wyszłam z tamtąd bo przypadki...masakra, aż się coś człowiekowi dzieje jak sie naogląda.
Pomyślalam, że jak wezwę karetkę to i tak mnie zabiorą do szpitala, Tz do rana w pracy a rano i tak pewno pojedzie pierwsze do domu rodzinnego a potem do szpitala do mamy. W końcu wymysliłam, że możeby wezwać jakiegos lekarza na wizytę domową ale nie bardzo miałam namiary a potem pomyślałam, że w moim stanie i z moim obłożeniem leków to i tak nie będą wiedzieli co zapisać. Chciałam do mojej gin zadzwonić ale tak mi tchu brakowało, ze obawiałam się, że się z nią niedogadam. Przypuszczałam też że to może mi się dziać albo po moich lekach albo zaraziłam się od Tz -a bo od kilku dni okropnie kaszle, a dzisiaj musiałam się doprawić...
W dodatku martwiłam się bo Tz się nie odzywał od południa.
W koncu zadzwoniłam do mojej gin- powiedziała mi, ze to napewno nie po lekach i podpowiedziala o jaki antybiotyk mogę poprosić lekarza rodzinnego.
Potem w końcu zadzwonił Mąż i się uspokoiłam, że u niego wszystko ok a potem jeszcze raz dzwonił, że i u Teściowej lepiej bo rozmwiala z siostrą a ona była w szpitalu popołudniu.
Teraz już oddycham normalnie ale wierzcie mi, że sie tak wystraszyłam, że sie duszę a ze mną moje dziecko...
Wypiłam 3 herbaty z sokiem malinowym, 2 z cytryną i mleko+miód+czosnek. Lepiej mi. Zarzyłam Prenatal Grip Care- ziołowy lek dla kobiet w ciąży i miałam pozwolenie od gin na paracetamol ale na razie nie biorę bo czuję się lepiej.
Przepraszam, ze tak o sobie tylko ale musiałam się wygadać...
Trochę mi lepiej więc zaraz nadrabiam

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:01   #3063
Maga83
Zakorzenienie

zeberko ale miałaś ciężki dzień najważniejsze, że już Ci lepiej, za dużo na głowie miałaś dzisiaj, odpoczywaj kochana

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:05   #3064
Lucy1111
Zakorzenienie

Zeberko, wdech wydech, wdech wydech!! odpoczywaj! to na pewno mieszanka nerwów, niepokoju i strachu... Tyle godzin w szpitalu z teściówką, sama bez Tż...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:05   #3065
eseska
Zakorzenienie

ZEBERKA KOCHANA!!!!!!ale miałas dzień! wierze ze sie strasznie zdenerwowałaś - to straszne uczucie nie móc złapac tchu. Mysle ze mogło się do tego wiele przyczynić: nerwy, dużo poza domem ( a na codzień chyba jednak więcej odpoczywasz), do tego nie jadłaś i jak jakies przeziebienie cie apie, a z oddychaniem jest tak ze łatwo wpaśc w panike gy nie mozna złapac powietrza-stres- jeszcze trudniej złapc powietrze- jeszcze większy stres! Utuluje Cie do mej piersi! Czy jest szansa byś jutro przystopowała?

ZOSIA
Stary 2012-02-08, 21:21   #3066
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Natalia ale byś nam niespodziankę zrobiała Miki by się na pewno ucieszył na rodzeństwo.
tylko nasz budżet domowy by tego nie wytrzymał bo niestety w totka tylko 3 ustrzeliliśmy a z tego dzieci raczej nie wychowamy

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
witaj w klubie

inutil ciociu gratulacje. Jak na imię siostrzeńcowi?

Przyszłe mamusie i matki karmiące czy bierzecie kwasy DHA? polecam.
ja nic nie biorę, ale pomyślę może o czymś
Mi nie wypadały włosy a tu nagle od 2 dni łysieję....
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
alez ne wygladaja!

jak ja bym chciałą być tak zorganizowan! a w ciązy czemu nie?

dziś koleżanka opowiadała o znajomej która od ślubu nie miała okresu a to już ponad 4 lata jest i jest obecnie w 4 ciąży

Cytat:
humor super nie mogę narzekać.
Byłam dzisiaj odwiedzić Inutil i Julka!! Jaki on jest cudownyyyyyyyyyy!!Niby taki duży się urodził, a jest kruszynką wg mnie... Ach
Asia super wygląda

prince, a dlaczego opieka nad babcią jest tylko na Twojej głowie? nie masz nikogo do pomocy?
super że humorek dobry
To pomyśl, że mój szczypior to połoza z Juliana była
Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Natalia - a nie mówiłam , teraz włosy to gaściami , ja mam wszędzie te włosy a mam krótkie , ale takie są skutki pociążowe , biorę witaminy na włosy i czekam na poprawę

Inutil - Gratulacje dla siostry , jak maluszek ma na imię , chłopiec czy dziewczynka ?

Kasiah - jak się macie ? jak livka i karmienie ?
u mnie też wszędzie moje włosy są ;/ muszę też wybrać się do fryzjera

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
uffff jestem... masakra od rana na nogach. jestem w szoku a jednoczesnie dumna ze dalam rade bylam u lekarza i synuś waży już 1kg - całkiem spory chłop z niego, i najważniejsze że wszystko z nim i z ciążą w najlepszym porządeczku aż odetchnęlam z ulgą także takie pobolewania pachwin to chyba od ciężaru hehe - od początku przytyłam już 12kg... trochę dużo no ale cóż... odwiedziłam hurtownię z rzeczami dla dzieciaków, coś tam pokupiłam, pooglądałam i ogólnie jestem z dzisiejszego dnia bardzooo zadowolona
pochwal się co kupiałaś
Cieszę się, że z mikim wszystko ok

zeberka co za dzień miałaś ;/ mam nadzieje, że już takich duszności nie bedziesz miała. A musisz tyle tabletek na podtrzymanie brać ?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

lucy piękny pamiętnik

dobrej nocki życzę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:33   #3067
zebrawpaski
Zakorzenienie

inutil- gratulacje ciociu

BERBIE- mam identycznie, nie potrafię przebywać na L4 i Bogu dziękuję, że raczej nie musiałam przez tyle lat pracy
a teraz -w tym wyjątkowym dla mnie czasie- nie mam już wyrzutów sumienia, przewartościowałam to tak jak trzeba
cieszę się, że myśl o staraniach powoli przebłyskuje
i że konkretne kroki co do badań podjęłaś

Cookie- mój Tz też ostrożnie podchodził do sprawy gdy się dowiedział o ciąży ale nie okazywał mi tego i bardzo optymistycznie nastwiał i nastawia

Natalia- a może jesteś w ciąży? Od przybytku głowa nie boli

prince- trudne to do ogarnięcia ale taka kolej rzeczy- najpierw Rodzice opiekują się marudnymi dziećmi potem role się odwracają i zdarza sie, że opiekujemy Rodziców czy Dziadków...
Masz w tym jakieś wsparcie Tz-a? Ile lat ma Babcia?

kajaja- kciuki trzymam

Maga- może jakiś lakier do włosów w torebce, brylantyna, guma lub jedwab będą ratować sytuację?

agusia- kilogram szczęścia niech dalej pięknie i zdrowo rośnie

Lucy- pamiętnik piękny, pamiętaj aby wpisać, że w dni 08.02.2012 osobiście poznałaś przyszłego zięcia

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Dziękuje Kochane
eseska- jutro chyba wybiorę się do rodzinnego- wolę chuchać na zimne i awaryjnie recepte mieć, zresztą poproszę o leki dla Tz-a bo teraz nie ma szans aby on się do lekarza wybrał a ja sie bardzo martwię o niego. Jak zdażę podjadę do szpitala i pójdę z Tz do lekarza prowadzącego Teściową.
Popołudniu może odwiedzi mnie koleżanka z pracy.

Natalia- te leki mam profilaktycznie i w małej dawce a myśle, że to też psychicznie mnie uspokaja, gdybym nie miała takich leków panikowałabym bardziej.

Co do tych kwasów omega to czytałam kiedyś i wiem, że są w wielu preparatach dla karmiących.

Tz dzwonił, ze ciasto w pracy smakowało

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-02-09 o 16:39
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:24   #3068
Nita6
Zakorzenienie

Zeberko - ale miałaś ciężko dzień , bidulko , i jeszze tż nei było , okropne to , i jeszcze chora teściowa - nie dobrze

Natalia - mi też od razu po porodzie nie wypadaly a teraz to garściami ale przy mojej ilości włosów nic mi to nei zaszkodzi , darmowe trymowanie.
wizyta u fryzjera mało co daje , biorę witaminy na poprawę kondycji włosów .
zaraz zapytam siostry czy dalej jej wypadają bo przecież wiecznie nie będą się sypać .

dzień dobry

piję aqua slim

p.s Zeberko - to żadne zaskoczenei że ciasto smakowało , przecież wygladalo cudnie
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:40   #3069
Cookie24
Zadomowienie

Dzien dobryyy

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Muszę się uczyć bo w weekend mam trzy zaliczenie, ale jak widać nie za dobrze mi to wychodzi
Kochanie, czas szybko leci....... Wytrwalosci zycze Ostatni semestr i z glowy )) Bedzie czas na przyjemnosci

Cytat:
humor super nie mogę narzekać.
:
Suuuuperasny pamietnik

Ciesze sie , ze u Ciebie w porzadeczku

Cytat:
uffff jestem... masakra od rana na nogach. jestem w szoku a jednoczesnie dumna ze dalam rade
Maluch rosnie , superaszczo

BERBIE z glowy juz badania przynajmniej bedziesz miala

Zeberko Dzis sobie odpocznij ciooo ???

Nitka co tam u Ciebie ?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Inutilku POwolutku widze, ze lepiej u Was . Ucaluj Julianka

Jeszcze raz gratulacje dla siostry, ile maluszek wazy ?
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:13   #3070
BERBIE
Zakorzenienie

zeberko tulam cię mocno
Madziu ja dzisiaj nałożyłam piankę na włosy i mi się tak mocno nie naelektryzowały
czy ktoś ma kontakt z sheh? martwię się o nią...
nita ja chyba zacznę też pić ten specyfik, boję się nadejścia wiosny gdy ja taka pobrośnięta sadłem...

co ja miałam jeszcze komu napisac??? niepamietam

dzisiaj zmarła kolejna koleżanka mojej babci... boję się, że tak wiele stresu an raz na nią spada... jeszcze jej o tym nie powiedziałam...

i dostałam dzisiaj @ po 20 dniach mam nadzieję, że to tylko jednorazowy taki krótki cykl po wymrażaniu
Stary 2012-02-09, 08:22   #3071
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
prince- trudne to do ogarnięcia ale taka kolej rzeczy- najpierw Rodzice opiekują się marudnymi dziećmi potem role się odwracają i zdarza sie, że opiekujemy Rodziców czy Dziadków...
Masz w tym jakieś wsparcie Tz-a? Ile lat ma Babcia?

)
81 ma
Cytat:
prince, a dlaczego opieka nad babcią jest tylko na Twojej głowie? nie masz nikogo do pomocy?
bo kazdy uwaza ze to moja rola skoro tu mieszkam
Cytat:
wafelku mam rozumieć, że zmieniasz jej pampersy albo cewnik? nie masz lekko.
.
nie, bo ona niejest obloznie chora. jest leniwa. Woli nasikac do nocnika i tyle. Bo jej sie nie chce isc do toalety

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-09, 08:27   #3072
BERBIE
Zakorzenienie

wafelku z jednej strony rozumiem, że wszyscy uważają, że to twój obowiązek skoro bierzesz opiekuńcze i będziesz miała po niej mieszkanie, ale z drugiej strony ludzka przyzwoitość nakazuje, żeby ci trochę pomogli skoro jesteś w ciąży i ciągle masz jakieś związane z nią dolegliwości. żadko piszesz o mamie, nie może cię jakoś trochę odciążyć? szkoda, że babcia ma taki cieżki charakter... współczuję ci bardzo.
Stary 2012-02-09, 08:37   #3073
eseska
Zakorzenienie

dzień dobry!
Cytat:
eseska- jutro chyba wybiorę się do rodzinnego- wolę chuchać na zimne i awaryjnie recepte mieć, zresztą poproszę o leki dla Tz-a bo teraz nie ma szans aby on się do lekarza wybrał a ja sie bardzo martwię o niego. Jak zdażę podjadę do szpitala i pójdę z Tz do lekarza prowadzącego Teściową.
Popołudniu może odwiedzi mnie koleżanka z pracy.

Tz dzwonił, ze ciasto w pracy smakowało
ZEBERKA! czy to znowu nie za dużo? ale staraj się jak najwiecej odpoczywać!
Oczywiste było ze ciasto będzie smakowac tu innej obcji niebyło!

Cytat:

dzisiaj zmarła kolejna koleżanka mojej babci... boję się, że tak wiele stresu an raz na nią spada... jeszcze jej o tym nie powiedziałam...

i dostałam dzisiaj @ po 20 dniach mam nadzieję, że to tylko jednorazowy taki krótki cykl po wymrażaniu

ZOSIA
Stary 2012-02-09, 08:44   #3074
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny, dzis po raz drugi w tym tygodniu mialam pobierana krew- badalam prolaktyne tzn dzis powtarzalam gdyz sadze ze na tak wysoka jaka mi wyszla z poniedzialkowego badania mialo wplyw kilka czynników, wiec mam nadzieje ze z dzisiejszego zmieszcxz sie w normie, i bedzie latwo zajsc w ciaze a krew to mi sie lała jeszcze przez chwile po tym jak gazik wyrzucilam, musialam miec z rana niezle cisnienie
Pozdrawiki dla Was Kochane
Wafelku nie masz latwo przykro mi
Lucy moge Cie prosic o cene tego pamietnika ) strasznie mi utkwil w glowie, ze to naprawde piekna pamiatka dla dzidziusia i moze kiedys.... kiedys to ja sama pisalam pamietniki chyba ze 4 grube napisalam, choc nie byly dzien w dzien pisane caly czas je mam, tzn chyba wywiozlam do dziadka...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Berbie a boli Cię jeszcze po tym wymrazaniu?? byc moze wlasnie zabieg jest przyczyna tak wczesnego @, a mialas juz kiedys tak krotkie czy to pierwszy raz?

Dolinka jak tam samopoczucie ?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:52   #3075
Nita6
Zakorzenienie

Cookie - dziękuję że pytasz , u mnie jakoś leci raz lepszy dzień raz gorszy ale brniemy do przodu ,
Sylwia rośnie jak na drożdzach , nicola w miarę grzeczna ( pyskula mała ) .
w przyszłym tygodniu ma bal w przedszkolu , a Sylwia badanie bioderek .

A u mnie ?

wzięłam się powoli za siebie bo za dwa i pół miesiąca wracam do pracy , a nie mogę w takim stanie , brrr

piję aqua slim i odkurzyłam orbitrek , robie brzuszki i pośladki z panem na youtube "8 minute abs ' " 8 minute buns " polecam

Jak teściowa przyjezdza to zabieramy Nicolę na snowbard i łyżwy.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

p.s . gotuje zupę krem z brokułów
Stary 2012-02-09, 09:07   #3076
Nita6
Zakorzenienie

sylwia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00217.jpg (82,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-02-09, 09:20   #3077
Cookie24
Zadomowienie

Sylwunia cudowna Jaki rozmiar juz jej zakladasz ??

Boisz sie wrocic do pracy ?? Pewnie poczatek najgorszy bedzie... Ogarnac to wszystko.... jakos mam obawy jak ja to ogarne, a szybko bede musiala wrocic... Baa cos , znalezc

Jak Ty czas znajdujesz jeszcze zeby cwiczyc Podziwiam
Stary 2012-02-09, 09:51   #3078
natalia_23
Zakorzenienie

Witam
O sprobuje tez tych cwiczen. Ja robie 6 weidera, tez polecam. Fajnie sie to cwiczy

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 09:59   #3079
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE u Sheh jest ok wczoraj poleciała do Tż...

a tak w ogóle dzień dobry

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-02-09 o 10:00
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-09, 10:02   #3080
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry ja drugi dzień walczę z katarem który pojawił mi się nie wiadomo skąd głównym podejrzanym jest pan od szafy co był w poniedziałek

Berbie z tego co wiem to Sheh leciała do Anglii jakoś wczoraj, podejrzewam że nie miała czasu się pojawiać, wiadomo pakowanie i takie tam. Pewnie jak już osiądzie i odpocznie to się odezwie.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:08   #3081
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ssak śpi więc mam chwilę

Tż stwierdził, że odkąd odpadł Julkowi pępek to taki poważny i spokojny się zrobił. Wydoroślał

Cytat:
hahaha, tak! mogłam pooglądać i ocenić Wygląda na porządnego chłopaka, rodzice też w porządku, więc to dobra partia

Cytat:
uffff jestem... masakra od rana na nogach. jestem w szoku a jednoczesnie dumna ze dalam rade bylam u lekarza i synuś waży już 1kg - całkiem spory chłop z niego, i najważniejsze że wszystko z nim i z ciążą w najlepszym porządeczku aż odetchnęlam z ulgą także takie pobolewania pachwin to chyba od ciężaru hehe - od początku przytyłam już 12kg... trochę dużo no ale cóż... odwiedziłam hurtownię z rzeczami dla dzieciaków, coś tam pokupiłam, pooglądałam i ogólnie jestem z dzisiejszego dnia bardzooo zadowolona
super, że wszystko w porządku no i kilogram więcej do kochania
Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
http://dziecko24.pl/artykul/221/2/OM...tek-karmiacych
Ja na karcie wypisowej w zaleceniach dla matek karmiących mam suplementacje właśnie tego kwasu
Od 6 miesiąca podaje się go również niemowlętom.
Oprócz tego biorę: http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-tabletek.html
dzięki, tż jedzie akurat dzisiaj do apteki to kupi mi witaminy, bo chyba ich potrzebuję
Cytat:
robiony ręcznie przez artystkę z wizazu
aszzz ty, nic nie powiedziałaś że coś takiego szykujesz. Wspaniały Tylko ładnie w nim opisuj wszystko, bo ja pewnie bym skapitulowała szybko.
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Witam kochane
Przepraszam ze tak zadko pisze ale czesto was podczytuje przewaznie w nocy hihi jak mała wisi na cycu
hejj fajnie, że Livka taka spokojna, a w nocy... no cóż, kiedyś musi się wyszaleć jak się czujesz?
Cytat:
Dobry wieczór! Jeszcze nie nadrabiałam...
Bedzie egoistycznie...tylko o mnie.
Myslałam, że juz jestem rozłożona na łopatki...ale teraz już znacznie lepiej.
ojjj, ale miałaś dzień. Dobrze, że się uspokoiło. Mam nadzieję, że dziś leżysz i odpoczywasz no i dobrze, że lepiej z teściową
Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość

Inutilku POwolutku widze, ze lepiej u Was . Ucaluj Julianka

Jeszcze raz gratulacje dla siostry, ile maluszek wazy ?
waży 3,5kg, a nie wiadomo ile ma cm bo tam nie mierzą maluchów

U nas lepiej, docieramy się i coraz lepiej sie dogadujemy. Julinek całowany codziennie tyle razy, że aż się krzywi

Cytat:
Cookie - dziękuję że pytasz , u mnie jakoś leci raz lepszy dzień raz gorszy ale brniemy do przodu ,
Sylwia rośnie jak na drożdzach , nicola w miarę grzeczna ( pyskula mała ) .
w przyszłym tygodniu ma bal w przedszkolu , a Sylwia badanie bioderek .

A u mnie ?

wzięłam się powoli za siebie bo za dwa i pół miesiąca wracam do pracy , a nie mogę w takim stanie , brrr

piję aqua slim i odkurzyłam orbitrek , robie brzuszki i pośladki z panem na youtube "8 minute abs ' " 8 minute buns " polecam

Jak teściowa przyjezdza to zabieramy Nicolę na snowbard i łyżwy.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

p.s . gotuje zupę krem z brokułów
Chcałabym mieć połowę Twojej werwy chociaż. Teraz mi się nic nie chce a dodatkowo mam chcicę na słodkie... Muszę nadrobić braki z ciąży.
A pan od pośladków z youtuba jest the best, był czas, że z nim ćwiczyłam.

Wiecie może jak to jest po cc? Kiedy można ćwiczyć? Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że przez pół roku brzuszków nie można robić

Sylwia jak zawsze słodka i te jej oczy... wszyscy faceci w żłobku będą jej
Stary 2012-02-09, 10:42   #3082
BERBIE
Zakorzenienie

zadzwoniłam do laboratorium, nie mogę zrobić badań skoro dostałam okres
Stary 2012-02-09, 10:49   #3083
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jak ja prosze zeby czasem mnie zrozumiała bo zle sie czuje czy cos i zeby mi odpuscila pojjscie po obiad czy glupie wykrozystywanie mnie z byle czym to ona do mnie ze ona mi w ciaze zachodzic nie kazała..........

zero zrozumienia.......
Wafelku wspolczuje Ci,ze nie masz dobrych relacji z babcia. Zapewne bardzo Ci ciezko w Twoim stanie i przykre,ze ona tak sie zachwuje,ale to starsza osoba i niewiele chyba daloby sie zmienic. Musisz byc silna.
A jak relacje z Tz?? Pomaga Ci? wspiera??

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!

ja nie moge się doczekać poniedziałku mam nadzieje ze usłysze serduszko dziś caly dzień się boje bo ostatni wlaśnie w tym "wieku ciązy " poroniłam....
dziekuje kochana
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoja fasolke!!! wszysko bedzie dobrze!!!!

Cytat:
sylwia
alez ona rosnie sliczniutka

Dziewczynki nie wytrzymalam i wczoraj kupilam test i zrobilam go od razu-czyli znow jakos ok 14. od razu pojawily sie dwie kreseczki. druga troszke jasniejsza,ale mega wyrazna.
a wczoraj byl dzien przed terminem @.
Teraz mysle,ze juz tlyko na bede musze isc.
Kiedy powinnam isc do lekarza?? za 2 tygodnie za pozno na pierwsza wizyte bedzie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0225.jpg (122,1 KB, 21 załadowań)

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:53   #3084
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie wytrzymalam i wczoraj kupilam test i zrobilam go od razu-czyli znow jakos ok 14. od razu pojawily sie dwie kreseczki. druga troszke jasniejsza,ale mega wyrazna.
Kiedy powinnam isc do lekarza?? za 2 tygodnie za pozno na pierwsza wizyte bedzie??
kreska ewidentnie jest

nie będzie za późno, za tygodnie to serducho zobaczysz
Stary 2012-02-09, 10:54   #3085
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE a jakie miałaś robić badania?? czemu nie można jak okres jest?? cholera nawet mi nie mów bo ja muszę w poniedziałek zrobić badania najpóźniej we wtorek a nie wiem czy już koniec @ będzie....aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa

Black....ja bym poszła jak najszybciej żeby dał coś na podtrzymanie chyba że masz w domu lutke np to bym zadzwoniła do gina i zapytała w jakich dawkach brać i na wizytę poszła później troszkę żeby już serduszko było....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:04   #3086
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

U nas lepiej, docieramy się i coraz lepiej sie dogadujemy. Julinek całowany codziennie tyle razy, że aż się krzywi

:
Ciesze sie..... Odciagasz pokarm sobie ?

Cytat:
zadzwoniłam do laboratorium, nie mogę zrobić badań skoro dostałam okres
I znowu czekanie..... Tak to jest... Ale skonczy sie @ i zrobisz

Cytat:
Kochanie, ja zrobilam bete zaraz po tescie i poszlam do lekarza po luteinke.
Nast wizyte mialam po 2 tyg i serduszko juz bilo
Stary 2012-02-09, 11:09   #3087
kasiahexe
Zadomowienie

Nita Sylwiunia jest cudowna

Inutil ja sie czuje dobrze tylko grubaaaaaaaaaaa :////// ale juz jestem na przymusowje diecie ze wzgledu na brzuszk malej a wiec mam nadziej ze troche schudne a jak sie w koncu skonczy polug to bede ciwiczyc cwiczyc i jeszcze raz ciwiczyc

My to nawet na spacer za bardzo nie mozemy isc bo u nas taki ☠☠☠☠zi starsznie ://// i jest na minusie a wiec ten wiatr lodowaty :/

Wczoraj urodzila moja kolezanka 3 tygonie prze terminem wywyoływali jej porod bo zdiagnozowała sobie choleastaze a lekarz potwierdzil sie stwierdzili ze trzeba wywolyac porod cale szczescie młoda i mama zdrowa a corka wazy 3800
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1328734601_resized.jpg (41,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1328734567_resized.jpg (21,6 KB, 25 załadowań)

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:10   #3088
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kreska ewidentnie jest

nie będzie za późno, za tygodnie to serducho zobaczysz
dzis mam dopiero termin @,wiec tak myslalam,ze za dwa tygodnie wlasnie byloby ok...

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Black....ja bym poszła jak najszybciej żeby dał coś na podtrzymanie chyba że masz w domu lutke np to bym zadzwoniła do gina i zapytała w jakich dawkach brać i na wizytę poszła później troszkę żeby już serduszko było....
no wlasnie jedni mowia ze juz isc, inni,ze za 2-3 tygodnie...
Agatko a na podtrzymanie jest konieczne po # przyjmowanie czegos??
nie mam w domu wlasnie nic takiego.
chcialaby wlasnie zeby jak juz pojde na wizyte to zeby bylo cos widac.
dziewczynki czuje juz lekkie takie nie wiem czy dobrze to nazwe pobolewanie, rozciaganie, czy ciagniecie w dole brzucha... z tego co mi wiadomo to nie jest jakis zly objaw,ale mam nadzieje,ze moja widze jest dobra....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:10   #3089
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

jak beta będzie miała powyżej 1000, wtedy jest szansa coś zobaczyć (tzn sam pęcherzyk jeszcze bez serduszka) na USG
Z tym, że mi kazał jeszcze progesteron zrobić, bo jak będzie niski to mi da luteinę (i tak też było)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:13   #3090
BERBIE
Zakorzenienie

chciałam zrobić antykologulant toczniowy, przeciwciała kardiolipinie igg i igm, przeciwciała anty beta2-glikoproteinie
jak jutro ich nie zrobię, to będę musiała brać w następnym tygodniu jakiś dzień wolny a to mi się nie uśmiecha. myślałam, że skoro jutro idę do notariusza i muszę wziąść dzień wolny to od razu zrobię badania a tu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości