|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
nie wytrzymałam
![]() ![]() a w skalp troszkę Khadiego oczywiście się nie obyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monak89;33153513]
Cytat:
![]() ![]() mi kokos jakoś średnio podszedł, ale to moej początki i jeszcze testuję, oprócz niego mam alterrę, BD niebieski, ale jeszcze nie próbowałam, na razie męcze kokosa i testuje, no i oliwa z oliwek stoi szafce :P a niedługo przyjedzie mój olej z czerwonej palmy i alverde paczulowe, o którym wspominała CzarnaOrchidea i przymierzam się na rycynowy, ale to raczej do brwi na lniany też poluje, ale to już jak ewidentnie zdyskwalifikuje kokosa z torbami pójdę przez ten Wizaż ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
albo skubańce sie buntują, a za pare dni czeka mnie jeszcze farbowanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
O to daj znać jak Ci się sprawuje
![]() ja od przyszłego miesiąca będę używać chyba samej sesy w ramach testu ![]()
#3064 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie olejki polecacie do mniej niż 10zł?
![]() Prócz rycynowego i nafty. Na Wielkanoc kupuję sobie olej kokosowy chyba z bomi za 20zł (w okrągłym pudełeczku, w stanie stałym) lub na allegro za 16zł (z wysyłką) Vatika ![]() Jestem nastolatką więc mój budżet jest ograniczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Czarna - to na navratna
![]()
#3066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hmm coś mi świta ze niedawno farbowałaś przecież? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też kiedyś miałam tak zniszczone, że nic nie pomagało i ściełam na długość około 3 cm ![]() ![]() parę dni temu pisałam, ze udało mi się kupić w promocji farby to może dlatego ![]() farbowałam w połowie lutego, ale na święta chciałabym ładny kolorek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Raczkowanie
|
Tak wiem, że nafta to nie olej.
Może inne pytanie. Jakie oleje dostanę w hipermarketach, rossmanie, warzywniakach, bomi, superpharm? Takie bardziej przyzwoite cenowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
dzis sesa 1 raz na moich włoskach
![]() ![]() zapach ma intrygujacy ale podoba mi sie!
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Oliwa z oliwek, olej z pestek winogron (15zł za litr w Biedronce), olejek rycynowy (apteka, jakieś 6-7zł), różowa oliwka BD ale ona jest droższa, chyba około 12zł (lubię ją mieszać z niebieską w proporcji 1:2, fajnie działa). Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2012-03-26 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/olejek-do-wlosow-s...232874355.html jest taki sam? jak ten powyżej ? czym sie różnia są dobre?
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. Edytowane przez Disnejova Czas edycji: 2012-03-26 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Rozeznanie
|
a ja sobie zamowilam na allegro wczoraj olej parachute ... i sie zastanawiam czy bedzie lepszy od zwyklego kokosowego czy nie ? a moze lepszy bedzie vatika ? co myslicie o tych trzech olejach ? mam sianko na glowie ... ten zwykly olej juz mi bardzo pomogl, pewnie tamte kolejne dwa to juz wogole kosmos bedzie
![]() dodatkowo dodam, ze ja na noc zawsze klade sobie kombinacje z olejku kokosowego, oliwy z oliwek, baby dream - zaplatam wloski we fracuski warkocz i spie tak ![]() ![]() Edytowane przez niewa Czas edycji: 2012-03-26 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie nie ma takich szamponów ![]() ![]() Pielęgnacja włosków kręconych jest całkowicie inna niż prostych, ona ma proste cienkie. Nieraz chce warkoczyki na noc, żeby mieć kręcone, utrzymują sie w skręcie może z godzinę ... No nic, trzeba będzie się w Polsce zaopatrzyć w delikatne szampony, bo tutaj ciężko. Bardzo dziękuję za pomoc.
![]() |
#3075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy lepiej kupić olej kokosowy taki zwykły (w stanie stałym) z bomi czy zamówić z allegro vatika? Zależy mi na poroście włosów (tak, wiem, że nie daje jakiś super efektów, ale chcę dołączyć do drożdży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Sesa jest bardziej znana, raczej chwalona, ale co kto lubi ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zresztą to przecież ogólny plan pielęgnacji, a i tak każdemu coś innego pasuje, można czerpać po jednym pomyśle na raz. a podalam tamten wątek, bo wiem ze chodzi stricte o dziecięcy, a wiadomo ze z dziećmi ciężej, odżywki nie chce, olej nuda, rozczesać kołtun ciężko, myślę że poczytać nie zaszkodzi.
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- ![]() olejek himalaya - ![]() słodkie migdały - ![]() oliwka hipp - ![]() drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, dopiero teraz spojrzałam skąd jesteś.... Nawet nie wiem jakie tam firmy macie, ale pewnie razczej inne niż u nas.... ![]() A indyjskie sklepy są? Bo może ta by się nadała? Co prawda sdo splukiwania, ale odrobina nie powinna zaszkodzic raz na jakiś czas... http://kosmetykidabur.pl/pl/p/Dabur-...owy-500-g./112 Moze wlosy matowi córci jojoba w szamponie? Sama nie wiem co Ci doradzić... Dorosły szampon tez może byc delikatny, możesz spróbować . Krzywdy wielkiej nie zrobisz jeśli użyjesz kilka razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a możecie mi dokładniej powiedzieć w jaki sposób wykonujecie masaż głowy? Nie wiem czy nie robię czegoś źle, bo strasznie dużo włosów mi przy nim wypada
![]() Chodzi mi o to czy opuszkami palców uciskacie skalp i ruszacie tak jakby skórą po czaszce, czy pocieracie delikatnie opuszkami po skórze głowy i włosach kolistymi ruchami? Wiecie o co mi chodzi prawda? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Indyjskie sklepy? jej nie szukałam ale zacznę. Dabur Amlę można kupić w zielarskim, ale tylko amlę, tak pytałam stękałam ![]() ![]() Olejkowaniem włosów zajęłam się niespełna dwa miesiące temu, córci ten olejek dodaję od kilku dosłownie razy. Myję jej główkę dwa razy w tygodniu, więc z 5 - 6 razy miała tę jojobę , włoski ma ładniejsze, nie puszą sie jej tak bardzo i nie wstaje z szopą rano, więc widze plusy tej jojoby. Może zostane przy niej jeszcze z dwa miesiące i wtedy zobaczę, już powinno być widać efekty. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Cytat:
![]()
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odżywek, to u mnie w rodzinie jest dziewczynka, która ma dwa latka i rodzice nakładają jej jakieś naturalne, bo bez nich nie ma szans rozczesać włosków. Może są u Ciebie takie firmy jak Bentley Organic, Aubrey Organics, one mają bardzo fajne naturalne składy i myślę, że Twojej córeczce nie zaszkodzą ![]() Co do szamponu, to może Hipp jest dostępny w Irlandii? Co do olejowania, to nie mam pojęcia jak to wygląda u dzieci ![]() Ale sama się zastanawiałam czy mogę dodawać kroplę d-pantenolu do szamponu mojej dwuletniej córeczki ![]()
![]() |
#3082 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah czyli dobrze robię ten masaż niby, ale nie wiem czy powinnam dalej go praktykować, strasznie włosy mi przy nim lecą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie. Od jutra postaram się poprzeglądać wątek CG . Izus dziękuję weegirl masz rację , włoski sie nie przetłuszczają , może kitę zrobić i choć na kwadrans nałożyć na przykład. Ale najpierw spróbuję w tych szamponach. ![]()
Edytowane przez marwel33 Czas edycji: 2012-03-26 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
marwel33, tak patrzę po Twoim opisie - jak Ci się sprawdza olej sojowy i jaśminowy?
#3086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam na mazidłach, że może też wpływać na porost, ale w szamponie, to trochę za krótki kontakt ma ![]() Moja córeczka ma strasznie cieniutkie włoski i nie chcę, żeby w przyszłości miała takie jak ja ![]() Co do olejowania, to mam jakieś dziwne wrażenie, że włoski mogą się przyzwyczaić do takiej pielegnacji, a chyba nie ma sensu tak szybko tego robić małemu dziecku.
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-26 o 23:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda wątek ten dotyczy zakręconych, ale może coś uszczkniesz : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407676 Jest sporo "angielek" na Wizażu i jak poczytam do jakich kosmetyków, w tym bardzo łagodnych, mają one dostęp, to natychmiast włącza mi się taki odruch : ![]() "Przyzwoite cenowo" znajdziesz w dyskontach i marketach, na półce z olejami . No i pewnie w swojej kuchni też parę znajdziesz, np. oliwę z oliwek, arachidwy . |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Wtajemniczenie
|
Ja mojej 6 letnie siostrzenicy wczoraj nakładałam tak na 10 cm włosów od końca Isane z Babasu, ona ma takie cudwoneeeeeeeeeeeeeeeeeee eee włosy, wkleje wam fotke, proste miękkie lśniące cudo
![]() i jak siedziała sama to wpadła na genialny pomysł obcięcia sobie włosów, i wzieła nożyczki i obcieła sobie końcówki ![]() ja ja czesze patrze a tam takie strzępy i pytam się jej co jest, a ona mówi że chciała sobie do ramion obciąć ![]() marwel a nie ma u was tych odżywek z Isany w Rosmanie, ta z babasu jest delikatna i raz na jakiś czas na włoski omijając skalp..
#3090 |
Zakorzenienie
|
no własnie tez sie nad tym zastanawiałam,ale tam nic o parafinie nie pisze, mam nadzieje że jest bez..
chociaż takie oleje ak ten lubia byc na parafinie... a i na opakowaniu chyba skład był zaklejony przez polski napis którego nie dało się zerwać więc trudno powiedzieć, jak będe jeszcze raz kupowac kiedyś to zerknę, i jak sie okaże że na parafiie to nie kupię a własnie Navratne opłaca sie kłaśc na całe włosy czy tylko na skalp? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.