|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
nie wytrzymałam
musiałam chociaż na te dwie godzinki nałożyć Amlę + ciutkę Vatiki a w skalp troszkę Khadiego oczywiście się nie obyło
|
|
|
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monak89;33153513]
Cytat:
tylko jak to stwierdzićmi kokos jakoś średnio podszedł, ale to moej początki i jeszcze testuję, oprócz niego mam alterrę, BD niebieski, ale jeszcze nie próbowałam, na razie męcze kokosa i testuje, no i oliwa z oliwek stoi szafce :P a niedługo przyjedzie mój olej z czerwonej palmy i alverde paczulowe, o którym wspominała CzarnaOrchidea i przymierzam się na rycynowy, ale to raczej do brwi na lniany też poluje, ale to już jak ewidentnie zdyskwalifikuje kokosa z torbami pójdę przez ten Wizaż ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
albo skubańce sie buntują, a za pare dni czeka mnie jeszcze farbowanie
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
O to daj znać jak Ci się sprawuje
ja od przyszłego miesiąca będę używać chyba samej sesy w ramach testu
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie olejki polecacie do mniej niż 10zł?
![]() Prócz rycynowego i nafty. Na Wielkanoc kupuję sobie olej kokosowy chyba z bomi za 20zł (w okrągłym pudełeczku, w stanie stałym) lub na allegro za 16zł (z wysyłką) Vatika ![]() Jestem nastolatką więc mój budżet jest ograniczony |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna - to na navratna
http://www.deesis.com.pl/sklep/produ...roducts_id=706
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już mam swoje tak zniszczone ze musiałabym się na boba ściąć żeby się białych kropek pozbyć ![]() Hmm coś mi świta ze niedawno farbowałaś przecież? :P
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy to na pewno nie parafina?
|
||
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też kiedyś miałam tak zniszczone, że nic nie pomagało i ściełam na długość około 3 cm parę dni temu pisałam, ze udało mi się kupić w promocji farby to może dlatego farbowałam w połowie lutego, ale na święta chciałabym ładny kolorek ale teraz tak mysle, ze to jdnak jest niedawno
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
Tak wiem, że nafta to nie olej.
Może inne pytanie. Jakie oleje dostanę w hipermarketach, rossmanie, warzywniakach, bomi, superpharm? Takie bardziej przyzwoite cenowo .
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
dzis sesa 1 raz na moich włoskach
i bede z nia spac.. zazwyczaj nie kłade olei na cała noc...zapach ma intrygujacy ale podoba mi sie!
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Oliwa z oliwek, olej z pestek winogron (15zł za litr w Biedronce), olejek rycynowy (apteka, jakieś 6-7zł), różowa oliwka BD ale ona jest droższa, chyba około 12zł (lubię ją mieszać z niebieską w proporcji 1:2, fajnie działa). Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2012-03-26 o 22:07 |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje wlosy polubily olejowanie na razie widać poprawe ciagle olejuje co 2 3 dni bez przerw khadi sprawdza sie doskonale Zakochalam sie w nim http://allegro.pl/olejek-do-wlosow-s...232874355.html jest taki sam? jak ten powyżej ? czym sie różnia są dobre?
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. Edytowane przez Disnejova Czas edycji: 2012-03-26 o 22:48 |
|
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
a ja sobie zamowilam na allegro wczoraj olej parachute ... i sie zastanawiam czy bedzie lepszy od zwyklego kokosowego czy nie ? a moze lepszy bedzie vatika ? co myslicie o tych trzech olejach ? mam sianko na glowie ... ten zwykly olej juz mi bardzo pomogl, pewnie tamte kolejne dwa to juz wogole kosmos bedzie
![]() dodatkowo dodam, ze ja na noc zawsze klade sobie kombinacje z olejku kokosowego, oliwy z oliwek, baby dream - zaplatam wloski we fracuski warkocz i spie tak i nawet powiem wam ani mi to nie cuchnie, ani zbyt nie przeszkadza. Pomaga za to bardzo !
Edytowane przez niewa Czas edycji: 2012-03-26 o 22:53 |
|
|
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie nie ma takich szamponów boje się użyć szamponów dla dorosłych bez sls Mam oliwkę Bubchen z Niemieckiego Rossmana dwie krople roztarłam w palcach i nałożyłam na końce. Może faktycznie masz rację co do olejowania. A mogłabyś mi podpowiedzieć jaką porządną odżywkę masz na myśli? Jak już wspomniałam do szamponu dodaje 3 -4 krople jojoby więc nie mamy już problemów z rozczesywaniem, tylko dziwi mnie, ze te włoski ma matowe, od skóry ładnie błyszczą a dalej szarzeją. Może na przemian z jojobą dodać jej olejku jaśminowego do szamponu .... Pielęgnacja włosków kręconych jest całkowicie inna niż prostych, ona ma proste cienkie. Nieraz chce warkoczyki na noc, żeby mieć kręcone, utrzymują sie w skręcie może z godzinę ... No nic, trzeba będzie się w Polsce zaopatrzyć w delikatne szampony, bo tutaj ciężko. Bardzo dziękuję za pomoc.
|
|
#3075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy lepiej kupić olej kokosowy taki zwykły (w stanie stałym) z bomi czy zamówić z allegro vatika? Zależy mi na poroście włosów (tak, wiem, że nie daje jakiś super efektów, ale chcę dołączyć do drożdży )
|
|
|
|
|
#3076 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sesa jest bardziej znana, raczej chwalona, ale co kto lubi ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale prostowłose mogą spokojnie korzystać z metod kręconowłosych i są (w większości oczywiście) zadowolone, natomiastt jednak kręconowłose są w większości niezadowolone z korzystania metod prostowłosych. zresztą to przecież ogólny plan pielęgnacji, a i tak każdemu coś innego pasuje, można czerpać po jednym pomyśle na raz. a podalam tamten wątek, bo wiem ze chodzi stricte o dziecięcy, a wiadomo ze z dziećmi ciężej, odżywki nie chce, olej nuda, rozczesać kołtun ciężko, myślę że poczytać nie zaszkodzi.
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, dopiero teraz spojrzałam skąd jesteś.... Nawet nie wiem jakie tam firmy macie, ale pewnie razczej inne niż u nas.... ![]() A indyjskie sklepy są? Bo może ta by się nadała? Co prawda sdo splukiwania, ale odrobina nie powinna zaszkodzic raz na jakiś czas... http://kosmetykidabur.pl/pl/p/Dabur-...owy-500-g./112 Moze wlosy matowi córci jojoba w szamponie? Sama nie wiem co Ci doradzić... Dorosły szampon tez może byc delikatny, możesz spróbować . Krzywdy wielkiej nie zrobisz jeśli użyjesz kilka razy. |
|
|
|
|
#3079 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a możecie mi dokładniej powiedzieć w jaki sposób wykonujecie masaż głowy? Nie wiem czy nie robię czegoś źle, bo strasznie dużo włosów mi przy nim wypada
Chodzi mi o to czy opuszkami palców uciskacie skalp i ruszacie tak jakby skórą po czaszce, czy pocieracie delikatnie opuszkami po skórze głowy i włosach kolistymi ruchami? Wiecie o co mi chodzi prawda?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3080 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Indyjskie sklepy? jej nie szukałam ale zacznę. Dabur Amlę można kupić w zielarskim, ale tylko amlę, tak pytałam stękałam jest. Może pogadam z nimi żeby więcej z tych indii sprowadzali jak nie to w wakacje w Pl kupię. Olejkowaniem włosów zajęłam się niespełna dwa miesiące temu, córci ten olejek dodaję od kilku dosłownie razy. Myję jej główkę dwa razy w tygodniu, więc z 5 - 6 razy miała tę jojobę , włoski ma ładniejsze, nie puszą sie jej tak bardzo i nie wstaje z szopą rano, więc widze plusy tej jojoby. Może zostane przy niej jeszcze z dwa miesiące i wtedy zobaczę, już powinno być widać efekty. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Cytat:
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odżywek, to u mnie w rodzinie jest dziewczynka, która ma dwa latka i rodzice nakładają jej jakieś naturalne, bo bez nich nie ma szans rozczesać włosków. Może są u Ciebie takie firmy jak Bentley Organic, Aubrey Organics, one mają bardzo fajne naturalne składy i myślę, że Twojej córeczce nie zaszkodzą Co do szamponu, to może Hipp jest dostępny w Irlandii? Co do olejowania, to nie mam pojęcia jak to wygląda u dzieci ![]() Ale sama się zastanawiałam czy mogę dodawać kroplę d-pantenolu do szamponu mojej dwuletniej córeczki
|
|
#3082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym chciała żeby moja kiedyś tak przejmowała się moimi włosami, może nie miałabym z nimi wtedy takich kłopotów ![]() Ah czyli dobrze robię ten masaż niby, ale nie wiem czy powinnam dalej go praktykować, strasznie włosy mi przy nim lecą robię go zawsze pod koniec dnia(i zdąży mi do tego czasu te 60 wciągu dnia wypaść)...
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciom włosy się nie przetłuszczają i ja bym się obawiała zbytniego obciążenia włosów przez olej. W końcu ich włosy nie są przyzwyczajone do nadmiaru sebum, jak to jest u nastolatków Wiadomo, to takie moje gdybanie, ale w zasadzie po co dziecku regularne olejowanie? Raz na miesiąc czy rzadziej to ok, ale częściej...? Wiadomo, na pewno zdarzają się wyjątki, dzieci o wyjątkowo suchych włosach, ale zazwyczaj dzieciaki nie mają problemów z włosami i ja bym chyba się powstrzymała z bardziej wymyślną pielęgnacją.
|
|
|
|
|
#3084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie. Od jutra postaram się poprzeglądać wątek CG . Izus dziękuję weegirl masz rację , włoski sie nie przetłuszczają , może kitę zrobić i choć na kwadrans nałożyć na przykład. Ale najpierw spróbuję w tych szamponach.
Edytowane przez marwel33 Czas edycji: 2012-03-27 o 00:12 |
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
marwel33, tak patrzę po Twoim opisie - jak Ci się sprawdza olej sojowy i jaśminowy?
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytałam na mazidłach, że może też wpływać na porost, ale w szamponie, to trochę za krótki kontakt ma ![]() Moja córeczka ma strasznie cieniutkie włoski i nie chcę, żeby w przyszłości miała takie jak ja Chociaż teraz lekko jej się kręcą, chyba za tatusiem, bo ja zawsze miałam druciaki. No, ale przy każdym podcięciu co raz bardziej się prostują.Co do olejowania, to mam jakieś dziwne wrażenie, że włoski mogą się przyzwyczaić do takiej pielegnacji, a chyba nie ma sensu tak szybko tego robić małemu dziecku.
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-27 o 00:48 |
||
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda wątek ten dotyczy zakręconych, ale może coś uszczkniesz : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407676 Jest sporo "angielek" na Wizażu i jak poczytam do jakich kosmetyków, w tym bardzo łagodnych, mają one dostęp, to natychmiast włącza mi się taki odruch : . "Przyzwoite cenowo" znajdziesz w dyskontach i marketach, na półce z olejami . No i pewnie w swojej kuchni też parę znajdziesz, np. oliwę z oliwek, arachidwy . |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojej 6 letnie siostrzenicy wczoraj nakładałam tak na 10 cm włosów od końca Isane z Babasu, ona ma takie cudwoneeeeeeeeeeeeeeeeeee eee włosy, wkleje wam fotke, proste miękkie lśniące cudo
i jak siedziała sama to wpadła na genialny pomysł obcięcia sobie włosów, i wzieła nożyczki i obcieła sobie końcówki ja ja czesze patrze a tam takie strzępy i pytam się jej co jest, a ona mówi że chciała sobie do ramion obciąć marwel a nie ma u was tych odżywek z Isany w Rosmanie, ta z babasu jest delikatna i raz na jakiś czas na włoski omijając skalp..
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie tez sie nad tym zastanawiałam,ale tam nic o parafinie nie pisze, mam nadzieje że jest bez..
chociaż takie oleje ak ten lubia byc na parafinie... a i na opakowaniu chyba skład był zaklejony przez polski napis którego nie dało się zerwać więc trudno powiedzieć, jak będe jeszcze raz kupowac kiedyś to zerknę, i jak sie okaże że na parafiie to nie kupię a własnie Navratne opłaca sie kłaśc na całe włosy czy tylko na skalp?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

musiałam chociaż na te dwie godzinki nałożyć Amlę + ciutkę Vatiki

na dniach zaczynam używanie oliwy z oliwek i kupuję w środę rycynowy !
ja już mam swoje tak zniszczone ze musiałabym się na boba ściąć żeby się białych kropek pozbyć 
:P
Czy to na pewno nie parafina?

end.

.