|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Cytat:
ale z dwojga zlego spi w nocy
|
||
|
|
|
#3062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Dziś już lepiej na szczęście ![]() Cześć! My już w Warszawie z powrotem. Jechaliśmy dziś i jechaliśmy. Po drodze dwa karmienia i przewijanie, bo Laurka sika na potęgę. Ogólnie grzeczna w samochodzie była choć nie przespała całej drogi jak ostatnio A po przyjeździe, położyłam ją na łóżku i tak się przeciągała, że aż kupę zrobiła więc kupa-dzień przerwy-kupa-dzień przerwy-kupa Gosia daj znać jak tam Eryk, co GP zdiagnozował? Desia nareszcie będziecie w domku Ok, lecę się kąpać i spać, bo padam! Trzymajcie kciuki, bo jutro ortopeda na 12.50, ale może uda mi się jeszcze rano zajrzeć ![]() Dobranoc!
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nocki sa super gorzej z tymi wieczorami---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Dobranoc Wam idę korzystać z tego że Oskar śpi
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny u nas podobnie, moje dziecię nie daje się odłożyć do łóżeczka z wieczora. Je np. 20 min i zasypia na cycu z mega uśmiechem, no to ja go pac do łóżeczka, a on ryk i tak w koło macieja. Co na to poradzić nie wiem, ale opatentowałam coś takiego: jak mały usypia przy cycu to biorę go do odbica, jak sobie beknie, to pakuję go w rożek (już się średnio mieści) i jeszcze na 5 min na cyca, jak uśnie to do łóżeczka i na 99% śpi kilka godzin. Tylko to nie rozwiązuje problemu zasypiania w łóżeczku. Macie jakieś patenty? Bo nasze dzieci co raz starsze i niedługo będą nas rykiem terroryzowały z premedytacją
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape super sie czyta takie wiesci
to tak jak nasi przyjaciele, dwa lata staran i nagle jak Jula sie urodzila to u nich ''zakotwiczyla'' fasolka i leci im juz 9 tydzien U nas dzien spokojny, mala duzo spala, czasami pomarudzila ale dawala sie uspokoic. Byla u nas tesciowa - prawie 4 h i oczywiscie chciala ustalac menu na chrzciny (chcielismy catering zamowic) Pierniczyla o tym caly czas, az moj maz sie wkurzyl i jej powiedzial ze sami sie wszystkim zajmiemy, bo ma dosyc jej biadolenia ale jak maz na nia nakrzyczal to mi jakos przeszlo Mravka, my chrzcimy 24 czerwca i nie mam pojecia jak ubrac mala... chcialabym zeby byla tak wyjatkowo ubrana, ale tet bez przesady ... tesciowa namawia mnie na jakies kolorowe sukienki a ja bym wolala jednak biala.... ale chcialabym jakas mozliwie jak najbardziej wygodna dla malutkiej ... sama nie wiem. No i siebie tez musze ubrac a tu problem jest wiekszy bo w nic sie nie mieszcze, wiec albo uda mi sie zrzucic kilka kilo do tego czasu i kupie cos ladnego na kilka dni przed chrzcinami albo nie wiem... pojde w worku po ziemniakach Evcia, jak moja tak haftowala to tez panikowalam, to normalne smiejemy sie z mezem ze dopoki nie zostalismy rodzicami to nie wiedzielismy ile paniki mozna zasiac jak maluch ''krzywo pierdnie'' ale taka prawda - dzieciaczki mamy malusie, same w wiekszosci jestesmy po raz pierwszy mamami wiec nie ma sie co dziwic ze martwimy sie tak o nasze maluchy! Dida, ja niestety nie pomoge, bo moja Jula po wieczornym karmieniu jest odkladana na swoje miejsce (spi ze mna na sofie) i mimo ze ja jeszze sie nie klade spac to ona sobie lezy, gada, rozglada sie az w koncu zasypia ladnie sama. Nie pamietam kiedy musialam ja lulac do snu wieczorem ... dopatrze LOST i zmykam spac dobrej nocki PS po aktywnosci na watku widac, ze juz same mamuski tu rzadza
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Postaram sie Was zaraz nadrobic, mam nadzieje ze dam rade, ale jestem padnieta i zaraz ide spac. U nas chyba od wczoraj kryzys laktacyjny trzeci raz od urodzenia. Dzis mały przeszedł samego siebie, je co godzine: 6,7,8,9,10, 11, potem dopiero 13 bo mial przerwe na spacer, wiec 13, 14,15,16,17, tu znow przerwa do 19 (bo byl w chuscie-nosilam go wiec go ululałam), a potem znow 19, 20, 21, 22....wkoncu zasnal ![]() I to kazde karmienie z dwoch cycow, po ok. 8-10 minut przy czym cyce wydaja sie byc puste i miekkie... mam nadzieje ze jutro juz mu przejdzie ten stan i powrocimy do karmienia co 3, 4 godziny ![]() Bylismy dzis na lotnisku z Filipem i żarłoczkiem Szymonem, bo chcielismy z mezem zrobic niespodzianke Filipowi i pokazac z bliska (a dokladnie z wieży widokowej) samoloty jak startuja i lądują ![]() Samej mi sie podobało nie powiem, ale Szymon zeby nie chcial jesc ciagle, to zawiązałam w chuste i mialam na 2 godziny spokoj. Oczywiscie po "uwolnieniu"-przebieranko z kupki w aucie i karmionko w aucie-jeden cyc przed wyruszeniem z lotniska, no i drugi cyc na zatoczce awaryjnej bo darcie bylo takie jakby nie jadł nie wiadomo ile czasuI w domku jak dojechalismy to bylo kąpanie a po kąpieli 4 cyce i śpi...ciekawe do ktorej godziny ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Mozesz sprobowac, jak masz pewnosc ze pojadł, poglaskac go jak lezy w lozeczku i uspokoic bez wyciągania, ale roznie to z tym jest ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Co do ubierania na chrzest: ja bede chrzcila gdzies za ok. miesiac czasu i ubiore Szymona podobnie jak Filipa: białe body (jak bedzie cieplutko: to krotki rekaw, jak chlodniej to dlugi), na to biala bluzeczka.. do tego białe spiochy eleganckie albo biale spodenki, ale musza byc miekkie bo nie lubie garniturkow. Do tego jakies biale buciczki i biala czapeczka. I tyle Jak widze te maluszki w tych sztywnych garniturach to nie dziwie sie ze tak bardzo placzą, przeciez to musi byc strasznie niewygodne![]() Co do guzkow, mnie tez nadal od czasu do czasu cos sie zrobi w cycu, nie wiem dlaczego, ale wtedy cieply prysznic, rozmasowuje i koniecznie budze na sile ssaka czy glodny czy nie musi mi zjesc bo on najlepiej mi sciaga guzki A najlepiej jest, jak czasami w nocy pospi sobie dluzej a ja nagle budze sie z piersiami jak kamienie i budze meza zeby przebral Szymona i go obudzil bo musi mnie uratowac, bo ja przez te piersi jak kamienie reka nawet nie moge ruszyc![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- lenka wspolczuje sytuacji z paluszkiem Ale gratuluje ze udalo sie rozkrecic laktacje na dobre, wiedzialam ze dasz rade! Ale Ty od poczatku nastawilas sie na to ze sie uda no i sie udalo![]() desiu ale WikuniaCi pieknie rosnie! Jakie ma dlugie wloski no i jestem po wrazeniem jej sily Po mamusi na pewno taka silna kobietka Zycze byscie juz jutro wyszly do domku ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- gosiu jaki piekny usmiech Ci Eryczek posłał ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Jolka no z Michałka jest niezły przystojniaczek
|
|
#3067 | |||||
|
Gang Iren
|
Bylismy u lekarza i z Wiki i z Erykiem i osluchowo sa czysci,jest to zwykle przeziebienie.Naczekalism y sie dlugo w przychodni i Eryk byl marudny i z tego wszystkiego zapomnialam pytac o jego pupke.Ale zamiast sudocremu uzywam teraz maki ziemniaczanej,moze ona cos zdziala
![]() Cytat:
Cytat:
Ale on juz duzy,ze wyrasta z 62! Cos mi sie obilo o uszy z cwiczeniami,ze trzeba dluzej odczekac niz po sn,okolo dwa miesiace chyba. Cytat:
Cytat:
za kupki ![]() Na szczescie tylko przeziebienie.Mam nadzieje,ze szybko minie. Cytat:
Oby jutro bylo juz lepiej z karmieniem i maly ssaczek dal ci odpoczac chociaz troche. Uciekam spac poki synus spi. Dobranoc!
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do chrztu to chyba jednak mi sie nie uda aby Hania byla w mojej sukience ze chrztu (bo ja mialam niecale 2 miesiace, a Hania bedzie miala jakies 5-6 miesiecy jak beda chrzciny), ale znajoma w wiosce powiedziala ze ma jakies stare ubranko sliczne ponoc to mi pozyczy - ale najpierw musze zobaczyc ale chcialabym Hanie na bialo ubrana i w skromnej sukieneczce - jak bede musiala kupic to wlasnie taka bedzie - skromna a nie ksiezniczkowa![]() wykapalismy Hanie (kapiemy tylko 2x/tydzien) i robila dziobek w wannie i balismy sie aby nie zrobila kupki bo jak dziobek to kupka za chwile w wannie nie zrobila, ale na reczniku takw ogole to ma dzis dzien usmiechu - usmiecha sie tak czesto ze szok ![]() co do zasypiania samodzielnego to staralam sie tego trzymac od poczatku, ale Hania najlepiej zasypiac lubi przy cycku, wiec ja wtedy biore do odbicia i sie budzi i ja odkladam, wtedy przewaznie marudzi, daje smoczka, biore ja znow do cyca gdy wrzeszczy, ale ma tylko jedna szanse jak zasnie po chwili znow przy cycu wraca do gondolki i musi zadowolic sie smokiem, oj czasami z tym smokiem to mamy przepychanki trwajace godzine - poltorej, ona bierze smoka, wypluwa, marudzi - smok - wypluwanie - marudzenie ze smok wypadl i tak np. godzine, ale jak juz ziewnie 2x to wiem ze niedlugo zasnie tracy hogg pisala ze jak pomagala pewnym rodzicom nauczyc dziecko zasypiania samodzielnego w lozeczku - to ponad 100x wstawala do dziecka bo plakal, ona go brala na rece i odkladala do lozeczka. 3 nocezajelo jej aby zasnal samodzielnie dosc szybko. juz wiem co znaczy ''dream feed'' - wlasnie teraz Hania na spiaco je...oczy zamkniete, chyba spi nawet, ale cyca ciagnie i polyka mleczko (??) tez tak maja Wasze dzieciaczki? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-07 o 00:08 |
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas noc tragiczna, Ania najadła się koło 23 i ładnie zasnęła ale jak się obudziła na kolejne jedzenie to nie chciała już zasnąć i o 1 w nocy nie śpię |
|
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hania z kolei po pierwszej dopiero zasnela |
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdjęcia na meilu super
sami przystojniacy i śliczne księżniczki---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co z tego jak ja klade sie pozniej od niego wiec spie 3-4 godziny tego pierwszego snu.Cytat:
Oby Erykowi szybko przeszlo przeziebienie.Cytat:
To musi niezle szybko doic cyca ![]() Cytat:
Dziewczyny pewnie odpoczywaly po weekendzie majowym Cytat:
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem dlaczego Ania nie może zasnąć w nocy po jedzeniu jestem pełna nadziei że po miesiącu się unormuje tak samo jak Antek
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() A my dziś pierwszy raz zostałyśmy z Hanią same w domku aż do 17... Mąż poszedł do pracy... Mam nadzieję, że dam radę... wczoraj jak Mała spała, to sobie udotowałam obiad na dziś, żeby w razie czego być tylko dla Hani i nie przejmować się, że jestem głodna albo, że Marcin wróci z pracy a tu nic nie ma... No i okazuje się, że dobrze zrobiłam z tym gotowaniem, bo właśnie zadzwoniła położna, że będzie między 12 a 13 - a to czas, w którym Hania z reguły słodko śpi a ja mogę gotować. A i dzięki za uswiadomienie, ze Maleńka już sie do pewnych rzeczy przyzwyczaja , bo okazało się, że bez kołysania też mozna bez problemu zasnąć![]() A wiecie, zjadłam wczoraj normalnie ogórka surowego - taką miałam straszną ochotę, a bałam się, że Hani zaszkodzi, ale jak do tej pory jest spokojnie |
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak wam sie podona oficlajna piosenka na euro??
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-07 o 09:53 |
||
|
|
|
#3076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest taka jak w tytule tzn Koko Euro SPOKO Nie mam zdania - troche wpada w ucho ale wydaje mi sie zenujaca jak na tak wielka impreze, wiec sie nie wypowiadam...
|
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póki w ciążę nie zaszłam ![]() w ucho wpada, ale trochę hmmm... wioska mi się bardziej podoba Liber i Ino Ros ![]() Gosia zdrówka dla dzieci zdrówka!Dzień dobry ![]() ja wyspana więc kryzys oficjalnie zażegnany! Zaraz muszę nas ogarniać na wyjazd do lekarza, mamy 10 km i nigdy w tej przychodni nie byłam, więc godzinę wcześniej trzeba wyjechać, żeby ogarnąć ![]() Co do zasypiania samodzielnego to u nas od początku nie ma że boli i ma spać sama w łóżeczku. Jak się budzi czy płacze to ja wytrwale podchodzę lub siadam przy łóżeczku i daję smoczka (może wypaść milion razy ale wreszcie załapie i zaśnie) lub głaszczę po głowie, śpiewam coś po cichu lub mówię i udaje się. Gorzej jest po nocnym karmieniu jak mała po odbijaniu się rozjuszy, ale wtedy robię "myk" z pieluszką lub dalej daję smoka i gaszę światło jak tylko Laura przymknie oczy (czasami zapalam i gaszę światło ok. 10 razy pod rząd, ale się udaje wreszcie). Dopiero ok. 6.00 jak już przysypia tylko na 15 min i bardziej marudzi lub chce gadać bierzemy do łóżka, żeby mieć ją pod ręką i coś tam na śpiąco do niej pogugać ![]() W DDTV właśnie było o porodach dookoła świata i np. w Armenii trzeba do porodu brać swoją własną pościel (kołdrę, poduszkę i poszewki), śmiesznie a w Rosji cc jest uważane za niebezpieczne.
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia podziwiam cie za wytrwałość przy usypianiu dziecka ja szybko skapitulowałam, jak wieczorem nie chce w lozeczku zasnac to nosze na rekach lub klade na sobie i razem spimy pozniej klade do lozeczka, dziwne ze w ciagu dnia bez problemu zasypia u siebie
dzis oczyscie mlody spal kolo mnie
|
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie z tym spaniem na odwrót, wieczorem i w nocy zasypia bez problemu, za to w dzień jest katastrofa nie może śpiku złapać, ziewa, widać że oczy malutkie, przemęczony na maksa ale zamiast zasnąć to wyje w nieboglosy i trzeba nosić i bujać dopóki nie uśnie na rękach
aż się boje na spacery teeraz wychodzić bo mi normalnie wstyd że dziecka nie moge uspokoić
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas też Oskar najchętniej przysypia przy cycu, jak już wiem że najedzony to oszukujemy smokiem i też walka bo na początku nie chce i się krzywi i wypluwa- więc ja zaś smoka, i tak do czasu aż jednak zacznie go ssać i uśnie. Mieliśmy dziś jechać załatwiać catering na chrzciny ale okazało się że mój TŻ po pracy przyjeżdża na obiad i potem znów jedzie do pracy ... więc cały dzień sama z Oskarem - chociaż dom pełen ludzi - ale ostatnio przystopowali z przychodzeniem a tym bardziej teściowa. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka OK,z kamieniem co 3 godz.Maluszkowi jakos katarek w nocy nie przeszkadzal,tylko troche rano mial w nosku,mam nadzieje,ze bedzie coraz lepiej. Cytat:
Dzieki Co do zasypiania,to ja tez tak chcialam,ale nie jestem konsekwntna. Jak placze dluzej niz minute,to juz go biore,bo zal mi go sie robi. Z Wiki jest tak samo,tez czesto jej odpuszczam.Radek u nas trzyma dyscypline,a ja jestem "ta dobra" ![]() Zbyt dobrze pamietam jak to jest byc dzieckiem i chyba mam w sobie duzo z dziecka,ze czesto patrze na dzieciece problemy nie z perspektywy doroslego.
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Dobrze ze osluchowo jest w porzadku.Cytat:
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Dawno się nie odzywałam, ale czytam Was często, więc jestem na bieżąco. U nas wszystko dobrze, Milka jest super dzieckiem, pogodna, ciągle się uśmiecha, mało marudzi - głównie wieczorem przed ostatnią butelką.. śpi całą noc (od godziny 23 do 8 rano ), także naprawdę jest superCiążę miałam dość ciężką, więc teraz chociaż dzieciątko mam złote Pozdrowienia dla Was wszystkich PS. dostałam juz pierwszy okres po porodzie, więc następnym razem zakładam spiralkę
|
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się załamałam...
Normalnie dzwonię do przychodni, żeby sie umówić do ortopedy, a tu mi mówią, że terminy na lipiec dopiero albo prywatnieEhh... czyli pasowało się normalnie w 8 miesiącu rejestrować |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan No i dodam jeszcze, ze nauczylam tez pory zasypiania w ciagu dnia, co tez mi ulatwilo organizowac dobrze caly dzien. U nas to byla godzina 12 i jak zblizala sie ta pora to Filip ziewal. A wczesniej przed wprowadzeniem tej metody chodzil spac przeroznie i nie dosc ze nie wiedzialam jak sobie zaplanowac dzien, to jeszcze zdarzalo mu sie spac poznym popoludniem za dlugo co potem bylo problemem bo wieczorem nie chcial zasnac po kapieli. A tak mial jedna dluga drzemke w ciagu dnia: od 12 ok 2-3 godziny a potem jak byl jeszcze spiacy w ciagu dnia, to pozwalalam mu na krotka drzemke i wybudzalam po pol godziny i dzieki temu na noc nie bylo problemu, szedl spac o 20.
|
#3086 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka wyczekana dzidzia to dopiero niesamowite szczescie. Ja znam pare ,ktora czekala 8 lat! i podziwiam za to ,że nadal sie starali.i nie strracili nadzieji..Maja teraz zdrowego kochanego Synka![]() Cytat:
Cytat:
u Nas tez caly czas w uzyciu,ale to przez fakt zasypiania na boku. u Nas tez zasypianie to problem ,wiec ja niestety nie poradze. Dodatkowo mamy troche specyficzna sytuacje,bo przez Odruch Moro Mlody nie spi dluzej jak pare min na plecach. W ciagu dnia wiec spi na brzuszku,a w nocy na boku. Tez sie codziennie gimnastykuje aby Go uspac, choc na noc raczej nie jest problematyczny,ale za to dzienne spanie to koszmar.Staram sie byc twarda i daje Mu czesto troche poplakac,ale suma sumarum to nie idzie tak plynnie,ze widze,ze jest spiacy,a po 20min spi.Cytat:
sukienka?no wlasnie ja tez bym chciala aby byl ubrany inaczej niz zawsze,ale nie na sztywniaka . Przede wszystkim ma Jemu byc wygodnie . Swoja droga Julka w białej sukience bedzie wygladala cudnie! wg mnie na chrzest to białe,a nie kolorowe- to nie odpust![]() A jak Julcia zasypia w ciagu dnia? Cytat:
najadl sie pewnie za wszystkie czasy!!Widzisz ja licze,ze bedzie ladna pogoda,ale tez sie sklaniam wlasnie ku body jakiemus,albo ew jakiejs koszulce ladniej bialej bawelnianej plus spodenki i jakies ladne skarpetki...My chrzcimy po mszy koncem maja wiec licze na ladna pogode .Ew jak bedzie chlodniej to jakis "pulower" Mu zaloze.Z tymi piersiami to pierwszy raz mi sie tak zdarzylo,wydaje mi sie,ze to przez fakt iz spalam w takiej miekkiej koszulce a nie staniku..a do tego chyba obrocilam sie na brzuch,wiec cos sie tam przytkalo;/ Grunt,ze przechodzi...bo jak widzialam jak np evcia meczyla sie z zapaleniem to napewno nie chcialabym tego przechodzic. Jak wspomne sobie nawal pokarmu i piersi twarde jak skaly to ciesze sie,ze juz po ![]() Cytat:
Co do pupki hmm widzialam,ze stosowalas juz wieeele sposobow, kurcze bardzo bym chciala cos doradzic,ale wszystko co wiem juz zastosowalas). Nasz Robson na szczescie ma "dupsko z zelaza" i nic Go nie rusza..nawet jak spi w jednej pielusze cala noc. Bo On dlugi jest bardzo i teraz jak zakladam 62 to juz sa na styk,wiec szacuje,ze te chrzciny oblecimy w wiekszym rozmiarze. Dziekuje za info o cwiczeniach ![]() Cytat:
. Niby Tracy pisze,ze dziecko wtedy nie lapie powietrza,ale mi sie juz zdarzylo kilkakrotnie,ze odbijal po jedzeniu,wiec teraz dla pewnosci tez zawsze wole Go odbic. Ja tez lubie skromne rzeczy takze koniecznie wklej zdjecia jak Malutka juz bedzie "wystrojona"heh temat smok u nas tez tak wyglada.Jemu wypadnie ja wkladam w dziob i tak kilkakrotnie. Wlasnie nastawiam sie psychicznie do wprowadzenia w zycie metody Tracy,ale wiem,ze to bedzie cieeeezkie ,ale jesli ma pomoc to podejme walke . Swoja droga lepiej teraz jak wazy 5kg niz jak bedzie mial 10![]() Smok u Nas dawany coraz rzadziej,staram sie "dozowac" uzaleznienie. Choc wczoraj jak bylismy na zakupach z fotelikiem samochodowym to sam wyplul ladnie i usmiechal sie przez sen. Ogolnie wczoraj mial dzien spania(czego nie mozna bylo powiedziec o dzisiejszej nocy Cytat:
Mi tez glupio jak musze stanac na srodku chodnika i uspokajac,a jak jeszcze nie ma cienia to jade z takim wyjcem do najblizszego miejsca,gdzie mozna przycupnac. Co nie zmienia faktu,ze ostatnio spacery mnie stresuja a nie relaksuja. Zauwayzlam,ze czasem placze,bo Mu sie jeszcze odbije(czasem uleje oczywiscie na mnie ).Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Badz tu madry ;/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny sprawdzilam na youtube piosenke na euro....to jest jakas porazka normalnie....slowa pozal sie Boze, muzyka ...no dobra...powiedzmy ludowa...nie moge
na takie wydarzenie?? juz Liber lepszy.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, póki Ewelinka jest mała to wiadomo, że będzie spała jeszcze różnie w ciągu dnia. Ale jeśli chodzi o wieczór to staram się trzymać ścisłego "planu" i mniej więcej podobnych godzin tak, aby do 22 Ewelinka była obrobiona i położona spać.
Teraz w ciągu dnia udaje mi się po karmieniu zostawić ją samą sobie, "pobawi" się z zabawkami nad kołyską, pogada po swojemu, pouśmiecha się, sama ją trochę pozajmuję. I widzę jak po pół godzinie lub nawet po godzinie sama zaczyna zasypiać. Jak jest marudząca, to przytulam, głaszczę trochę, zmieniam pozycję (bo przecież może być niewygodnie). Wczoraj aby przeciągnąć ją wieczorem do kąpania, cieszyłam się, że mam kołyskę. Bujnęłam 3 razy i spała dalej, nie zdążyła się wybudzić I udało mi się wrócić z normalnymi godiznami na karmienie
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kolezanka stosowala te metode i jej synek na drugi wieczor juz sam zasnal w lozeczku, do tej pory nie ma problemu (a maly ma prawie 3 lata). Cytat:
mam rozstepy od polowy lydek do lokci Jula w dzien w sumie tez zasypia sama, najczesciej jak lezy pod karuzelka to usypia po chwili, albo zwyczajnie na sofie jej sie przysnie. Rzadko ja nosze na rekach ot tak zeby nosic - jedynie jak bardzo marudzi i placze (przy marudzeniu po prostu mowie do niej, glaszcze, itp a jak placze to juz jednak raczki i spacery po mieszkaniu i wtedy ja lulam czasami chociaz zazwyczaj po placzu przysypia sama zmeczona) ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- A my konczymy dzisiaj 2 miesiace
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

więc kupa-dzień przerwy-kupa-dzień przerwy-kupa 

idę korzystać z tego że Oskar śpi
i oczywiscie chciala ustalac menu na chrzciny (chcielismy catering zamowic) Pierniczyla o tym caly czas, az moj maz sie wkurzyl i jej powiedzial ze sami sie wszystkim zajmiemy, bo ma dosyc jej biadolenia
. Za to jak wrocilam z karmienia o 4 rano i T mnie zobaczyl to az kazal zmierzyc cisnienie(musialam niezwykle atrakcyjnie wygladac
) i mialam całe 90/60...
.
za kupki