|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Wróciłam
![]() ![]() ![]() Strasznie przeżyłam dzisiejszą obronę i dobrze, że mam to już za sobą bo czas zacząć dbać o siebie. Powiem Wam, że trochę się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Justii - też właśnie pisałam dziewczynom, że aż miałam koszmary (że pojawiło się krwawienie) i jakoś wczoraj nie mogłam zasnąć, ale jak poszłam do pracy to nie miałam czasu o tym wszystkim myśleć i jakoś ogólnie mi lepiej. Tż jest bardzo pozytywną osobą (ja w sumie zazwyczaj też), ale od niego przejmuję dobry humor. Z jednej strony radość niesamowita, a z drugiej niepewności troszkę i strachu, ale pocieszam się tym, że przy 4-tym dziecku to już będzie jak bułka z masłem hhahahah
i oczywiście GRATULACJE!! ale chyba nie muszę mówić, że wiedziałam, że będzie dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I ja i ja ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
wiem co masz na myśli Justii, ale przejdzie nam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Pradip - ty się nie śmiej bo będziesz mieć trojaczki od razu i nas przegonisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Cytat:
![]() A co do bólów brzucha nie martwcie się. Faktycznie wszystko musi się rozciągnąć i przygotować do nowej roli. Mi lekarz pozwolił brać no-spe. Mojej koleżance wręcz zalecił jak zwykle tabletki zapobiegawczo. Tak że u lekarza zapytajcie dla swojego spokoju ![]() Mnie tym razem na szczęście brzuch nie boli tylko momentami gdzieś pociągnie, zakluje. Ale u mnie już raz się rozciągało. A teraz nie myślcie i nie stresujcie się bo to nic nie pomaga a może zaszkodzić. Jak się cały dzień myśli to potem podswiadomie śnią się takie koszmary. A po co, skoro wszystko ok ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Ja potwierdzam wszystko .. Kazda nospa lepsza niz skurcze macicy .. Ja bralam na poczatku po polowie jak tylko poczułam skurcze . Co do dotrwania do II trymestru to dopiero poczatek , zobaczycie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3069 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Patrycja - to racja. Ja jakoś tymi bólami się nie przejmuję, zresztą mi właściwie przeszły i nie były jakieś bolesne. Obecnie raczej też coś zakłuje, pociągnie. Czasami jakieś dziwne uczucie w brzuchu mam, ale jestem świadoma, że to normalne.
No właśnie mój tż nastawia mnie pozytywnie i ogólnie dziś jestem już dużo spokojniejsza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Trele - dokładnie, a potem jeszcze mu wesele wyprawić hahaha aż takie bolesne miałaś skurcze? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-05-23 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() I się wyżaliłam :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie piątkowo ![]() Prowadzę dziś grupę na grze miejskiej i czeka mnie kilka godzin łażenia po Wawie a pogoda jest tak zachęcająca że hoho Gegee gdzie się podziewasz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Raczkowanie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Hej jeśli ostatnia @ była 19 kwietnia test pozytywny a wizytę mam na 13 czerwca to ginekolog już rozpozna ciąże? Martwie się że mnie wyśmieje bo nic nie zauważy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Gratuluje wszystkim zafasolkowanym ![]() A teraz czas, się trochę wytłumaczyć, bo mnie wieki nie było. No więc przeprowadziliśmy się z Tż i nie mieszkam już z teściami ![]() No ale niestety tydzień po przeprowadzce padła nam instalacja elektryczna i musieliśmy całą wymieniać ![]() Na pamiątkę zostały nam jeszcze wielkie szare łaty w całym domu ![]() Ale malowanie dopiero po obronie, bo za tydzień muszę oddać pracę dyplomową a nawet nie miałam czasu jej pisać ![]() Hmmm.... Co jeszcze?! W niedziele rozpoczyna mi się 9 cykl, ten na pewno stracony, bo prawie nie było przytulanek i na pewno nie w "te" dni. A wczoraj mnie dopadło jakieś choróbsko albo zatrucie, bo wszystkie kości mnie bolą i zdarza mi się wymiotować. Ale przy zatruciu chyba wszystkie kości nie bolą? Ma ktoś doświadczenie?:P Sory, że tyle się nie odzywałam a teraz nagle takie drastyczne rzeczy pisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak ogólnie atmosfera? zdrówka życzę ![]() No dobra czas się zmierzyć na spacer po stolicy w tą piękną wiosenną pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja... chociaż mam tak masakryczny dzień, że szok.
Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch i na nic już nie miałam ochoty. Dzisiaj o 5 rano obudził mnie tak przeraźliwy ból miesiączkowy, myślałam, że padnę i nie dam rady tego wytrzymać. Od razu też przyszła @... zwijam się z bólu do teraz, pomimo łyknięcia kilku już apapów. Jeżeli chodzi o psyche to z bólu nawet nie mam jak tego przeżywać. Jeden plus tego wszystkiego ![]() Justiii - GRATULUJĘ PANI MAGISTER ![]() ![]() Pradip - jak bym wcześniej wiedziała i nie bolał by mnie tak okropnie brzuch, to bym się z Tobą wybrała ![]() Justiii, Pradip - no to się umawiamy ![]() ![]() Malgos - W Portugalii byłam 2 razy, za każdym razem na wybrzeżu Algarve. Ja to raczej typ plażowy jestem, ale udało mi się zjechać całe południe. Samochodem objeżdżaliśmy nadmorskie miasteczka. Co mnie urzekło to właśnie taka "tubylczość", nie ma tam takich manier pod turystę jak można zauważyć w Hiszpanii. Wspaniałe porty rybackie, targi z rybami no i knajpki z pysznym jedzeniem i winem. Osobiście uwielbiam owoce morza, więc dla mnie to był raj ![]() Koziemleko - Super, że się odezwałaś ![]() ![]() No i nie wiem co komu jeszcze miałam napisać... ale mam nadzieję, że biorąc pod uwagę mój dzisiejszy stan, to mi wybaczycie ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-05-24 o 12:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak to wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale się rozpisałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3077 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, trochę mnie nie było. Mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie
![]() GRATULACJE dla zafasolkowanych!!! To teraz może ja ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze dziś lecę do lekarza, wiem wiem, że za wcześnie, ale przy moich dwóch poprzednich razach wolę dmuchać na zimne już teraz. Trzymajcie za mnie kciuki, bo bardzo mi się to teraz przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3082 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3083 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję bólu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Możesz mi wypisać jakie miałaś robione badania w początkach?? Mam zadzwonić w poniedziałek do lekarza i się umówię z nim na wizytę, a, że lekarz załatwiony przez znajomego to będę miała większą śmiałość o wszystko pytać tylko, żebym wiedziała o co dokładnie, więc każda wskazówka bardzo mi się przyda ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Ja dziś też byłam na badaniu krwi i beta wyszła mi 1615 ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś zmykamy na imprezę do siostry i muszę skłamać dlaczego nie piję bo nie chcę jeszcze mówić o ciąży. Umyśliłam sobie, że powiem, że wczoraj tak się upodliłam z okazji mgr, że dziś nie mogę patrzeć na % bo cała noc wymiotowałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kozie mleko - fajnie, że się przeprowadziliście, na pewno wyjdzie wam to na dobre, a obroną się nie martw ani trochę ![]() Malgos - W Portugalii byłam 2 razy, za każdym razem na wybrzeżu Algarve. Ja to raczej typ plażowy jestem, ale udało mi się zjechać całe południe. Samochodem objeżdżaliśmy nadmorskie miasteczka. Co mnie urzekło to właśnie taka "tubylczość", nie ma tam takich manier pod turystę jak można zauważyć w Hiszpanii. Wspaniałe porty rybackie, targi z rybami no i knajpki z pysznym jedzeniem i winem. Osobiście uwielbiam owoce morza, więc dla mnie to był raj ![]() [/QUOTE] Też lecę na to wybrzeże ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Justii - a ty kiedy miałaś przypuszczalne owu? bo nie wiem czy czasem przez twoje dłuższe cykle od moich nie idziemy łeb w łeb ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A @ nie przyszła trochę za wcześnie? Nie żałuj ze ze mną nie byłaś. Przez 5 godzin biegałam z gimnazjalistami po Wawie i nawet na minute nie przestało padać ![]() Cytat:
![]() Znów Ci napiszę ze stanowczo za ciężko pracujesz i Twój szef nie ma serca (czytałam o Twoim odebranym urlopie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby te II kreseczki dalej się nam tak sypały... Pamiętacie ze zaraz po założeniu wątku też tak było? Kurcze ale przemarzłam proszę trzymajcie kciuki żeby jutro było ładnie pleaseeee |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Rozeznanie
|
SHAMANKA , DAMULKA - GRATULACJE !!!
JUSTII - GRATULUJE MAGISTRA!!! fajnie zobaczyć ze mamy kolejne fasolki ![]() eh tak jak pisałam wcześniej mój gin powiedział ze niby mam pęcherzy 14mm i ze ma być owu niedziela poniedziałek dziś pojawil się sluz ale wydaje mi się ze nie płodny bo biały i już zgłupiałam czy gin moglby się az tak pomylić ? sama już nie wiem ale wychodzi na to ze wogole nie znam własnego ciala i ze każdy cykl jest inny i już ogole nic nie wiem jakas masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() leć, leć i zdawaj relację! mocne kciuki! pewnie, że tak. Jeśli żadnych badań nie robiliście to najwyższy czas, bo może to być pewnego rodzaju "błahostka" typu za wysoka prolaktyna, czy tsh, które utrudniają owulację, więc teraz już nie ma na co czekać. a ja jak na razie mogę liczyć pewnie na zmierzenie ciśnienia i kolejny test ciążowy u lekarza ogólnego. Wizytę jak dobrze pójdzie będę miała dopiero koło 12-tego tygodnia (choć koleżance wyznaczyli dopiero na 19 tydz.). Oczywiście w następną sobotę już umówiłam się do gina to zobaczymy czy wszystko jest na swoim miejscu. Justii - a ty kiedy miałaś przypuszczalne owu? bo nie wiem czy czasem przez twoje dłuższe cykle od moich nie idziemy łeb w łeb ![]() Ja nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację bo kompletnie nie przeglądałam się swojemu organizmowi. 19.04 miałam @ i trwał 5 dni, więc dni płodne obstawiam gdzieś pod koniec kwietnia, albo początek maja, a My na majówce wyjątkowo szaleliśmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
|
dziewczyny staraczki-pogoda taka,ze nic tylko spedzic dzien w lozku
![]() zawsze i taka pogode mozna pozytecznie wykorzystac,wiec owocnego "lozkowania" ![]() do zafasolkowanych-trzymajcie sie zdrowo przesylam swoj brzuszek z 17tc. pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Justii - rozumiem, ciekawa jestem co mi na USG powie
![]() ![]() Pappermint - zazdroszczę figury, widać, że brzuszek delikatniusieńko się zaokrągla, ale z drugiej strony wygląda jakbyś się po prostu więcej najadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli prawie identycznie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.