|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Jest trochę
mama to nie musi być zapuszczona smutna kobieta w przysłowiowym dresie![]() Najważniejsze to chcieć. Teraz jak mogę biegać tylko w weekendy to mi się jeszcze bardziej chce bo wiem ze jak odpuszczę bieganie to potem nie będzie kiedy tego odrobić. |
|
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się zdziwiłam,że bieganie u mnie daje takie efekty,ale chyba wiem z czego to wynika.
Na siłowni ćwiczyłam wyczynowo (startując w zawodach) przez 20 lat i mój organizm przzwyczaił się do siłówki.Podczas biegania dostał nagle nowe bodźce,zaangażował inne mięśnie niż podczas siłówki i to wszystko dało dobre efekty-głównie dla pośladków.Włączam też do treningów od czasu do czasu ćwiczenia ze skakanką,które polecam,bo efekty szybie i widoczne Dziewczyny,dzisiaj mam biegać,ale nie wiem czy dam radę.Jest tak zimno... Może się jednak zmobilizuję,zobaczymy |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Aga ja sie zmobilizowalam wczoraj i czulam sie bosko, a odczuwalna tutaj to dobre -10 wczoraj, daaaawno w takiej pizgawicy nie biegalam
Za to widoki cudne Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdź na stronie maratonypolskie.pl jakie są biegi organizowane w Twojej okolicy, może coś się znajdzie. Bieg na który się zapisuje jest na Śląsku, co prawda biega się wokół centrum handlowego, ale atmosfera jest tak fantastyczna ze warto. |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Cytat:
Dzisiaj 7 km o 7:00 rano ciężko mi się biegało ponieważ strasznie wiało, ale dałam radę. Zajechałam potem do Lidla po bieliznę termoaktywną, ale niestety nie kupiłam zostały same duże rozmiary.
Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2014-11-30 o 11:58 |
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
A bielizna termo z decathlonu? Ok? Siestrze chce kupic na gwiazdke:P
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3068 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Cytat:
Nie wiem już sama może przesadzam ;/ |
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Bola mnie po prostu przyczepy mięśni. Pieką po wierzchu ![]() Co ciekawsze, takie bóle pojawiły się w odpowiedzi na bieganie w butach z amortyzacją. Od biegania w mini bolą mnie halluksy, od biegania w amortyzoanych- kolana. A od biegania na biezni mehanicznej- achillesy. Ja sie chyba do biegania nie nadaję, ale już trudno. Uparłam się![]() Dziś robiłam interwały, tabata z 15 kg sztangą. 8 x 20sekund przysiady,potem wykroki z wyskoku i co? I mnie kolano nie boli ![]() A przebiegnę się i ta za przeproszeniem menda noga od razu wszczyna alarm ![]() Kurcze Megi, szkoda ze Ci się nie udało. Ale az dziwne, u nas ta bielizna na ogół spokojnie sobie lezy kilka dni. Ale oni ja rzucają co jakiś zcas, tak mi się wydaje że nawet może ze 4 razy w roku. jest zsansa ze jeszcze będzie, bo szon narciarski dopiero chyba się zaczyna, to powinni mieć jeszcze parę razy rzuty tego typu rzeczy. Ona występuje w seriach dla biegaczy, rowerzystów i narciarzy. A ja wczoraj testowałam Lidlowe - galotki-bokserki. fajne, maja taki wysoki pas, łądnie chronią i zadek i nerki. Mnie to na mrozie najgorzej marzną pośladki i piersi jak biegam ![]() No dłonie wiadomo, ale czemu pośladki i piersi ![]() Mogę biegać w spodenkach 3/4 i mi w nogi ni zimno, a na zadzie i piersiach po 2-3 warstwy dodatkowe muszę mieć.
|
#3070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.brubeck.pl/pl/content/r%C...i-termoaktywne czy to te rękawiczki? Dziewczyny, bardzo mi imponujecie - macie dzieci, dużo zajęć, a mimo to znajdujecie czas i siłę na bieganie. Bardzo motywujące |
|
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
LadyWhisper - a skąd jesteś?
Pobiegłam,ale tylko 5km i powiem,że przyjemnie nie było.Przemarzłam na kość U mnie w mieście też tak jest,że jak "rzucą" coś w Lidlu,to z samego rana trzeba iść,bo potem zostają same największe lub najmniejsze rozmiary. Z bielizny termoaktywnej kupionej w Lidlu jestem zadowolona. Mam też Craft (drogi jak diabli) i tak średnio mi się nosi. Najfajniejszą bieliznę trafiłam rok temu w Auchan i to całkiem przez przypadek.Dałam chyba ze 20zł za cały komplet,a jest genialna |
|
|
|
#3072 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci poradzić na te dolegliwości mnie bolały kolana od złych butów na początku biegałam w zwykłych trampkach teraz najchętniej to spuściłabym sobie łomot za to hehehe, ale kupiłam potem buty do biegania i już nie wiem co to ból kolan. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Wracając do Lidla wiecie co mój tata zauważył, że ludziska jak jest jakaś promo ciuchów biorą po kilka sztuk w różnych rozmiarach potem pewnie mierzą w domu, a potem zwracają te niepasujące rozmiary. Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2014-11-30 o 16:16 |
||
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Cava jak biegasz teraz w nowych butach, to czasami jest tak że kolana potrzebują z 100km przebiegniętych żeby się do buta przyzwyczaić. Np do Brooksów trzeba się przyzwyczaić bo są bardziej miękkie.
Leae tak te rękawiczki, ja je lubię bo są jak druga skóra, a nie lubię mieć za ciepło w ręce. Megii te co podałaś w linku z decathlonu to nie bardzo, lepiej coś bardziej elastycznego, to co podałaś to bardziej jako bielizna na narty. Musisz poszukać czegoś w stylu tego co Lidlowe, przypominające bieliznę bezszwową.
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie pozornie niezwiązane z bieganiem: widziałyście gdzieś może tanie stroje mikołaja (jeszcze lepiej mikołajówy) ?
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ze to na bieg mikołajkowy
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
W rossmanie? super! Jutro zajrzę
![]() Tak, spróbuję pobiec, najwyżej postaram się fajnie wyglądać i dojść do mety |
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
po lumpach biegam, ale ni ma
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat dyskontową kupowałam 2x i byłam szalenie rozczarowana, mimo, że oczekiwań nie miałam naprawdę wielkich. Dołożyłam w końcu do normalnego kompletu nike'a z forpro i służy mi na razie świetnie.
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
stroje są też w sklepach "za 5zł" ,Realu,ale kiepskiej jakości. Właśnie w lumpeksach najlepsze,bo z zagranicy.Jak kilka lat temu mąż kupił przebranie Mikołaja,to do dzisiaj mu służy,a strój przeżył już niejedno
Dzisiaj mam w planach bieganie,ale nie wiem czy na planowaniu się nie skończy.Zobaczę wieczorem jaka aura będzie,bo po wczorajszym biegu znowu zaczyna choroba wracac,wrrr |
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na NR Katowice, moze dyszka peknie
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a skąd jesteś?
|
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja wczoraj tradycyjnie piątkę, coraz lepiej mi się biega. Co nie zmienia faktu że dalej wolno. Pisałam Wam kiedyś ze mój mąż biega, a w zasadzie przestał mniej więcej w czasie kiedy ja przestałam. Teraz wracam do biegania i mój mąż cala sobotę mówił ze w niedziele idzie biegać. Ta jasne. Nie poszedł. Cytat:
Mój mąż ma taką z lidla. Na początku podchodził do niej bardzo sceptycznie bo przecież skoro z marketu to badziew. Ale się przekonał i jest zadowolony. Tez musze rozejrzeć się za bielizna. Liczę ze kiedyś zalapie się na lidlowa. Cytat:
Tez jesteś ze Śląska? |
||
|
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
J adzisiaj wymiękam i nie biegnę w tę pizgawicę
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie -5 miałam się przebiec ale nie jestem samobójcą. Oby w niedzielę było chociaz 0
rosi:
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Leae ja jutro na NR Gliwice sie wybieram, wpadnij
![]() Mandragorrka, jedziemy 9osobowym busikiem, w odwiedziny mamy mega zgrana ekipe i tak sobie jezdzimy pobiegac to tu to tam:P dzis Kato jutro Gce, czw zawsze u nas, jakies gorki itd![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że u nas jest NR. Ale Google wie wszystko i się już dowiedziałam. Szkoda tylko że we wtorek, akurat dzień kiedy mąż idzie na trening. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

mama to nie musi być zapuszczona smutna kobieta w przysłowiowym dresie

rosi: