|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty
No właaaacha, ona ma małę, ale tak nagracone , że to już wogóle dla poracha.
![]()
#3062 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
Odp: Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty
labirynth, ale masz megasnego avka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty
Cytat:
![]() ![]() Tamten mi się znudził ![]() Musiałam coś zmienić w swoim życiu ![]() ![]()
![]() |
#3065 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty
https://www.youtube.com/watch?v=PItkdsf6cmg Glossybox Mom & Baby Zmalowana
https://www.youtube.com/watch?v=Q1p5Z4QNlNo ulubieńcy czerwca Czarszka |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Łotewa
|
#3068 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Konto usunięte
|
Popieram zdanie Czarszki odnośnie filtrów, 365dni w roku z filtrem na twarzy + poprawianie to jest lekka paranoja, przynajmniej ja tak uważam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
seriously? no.
|
też nie wyobrażam sobie zmywać makijaż i nakładać filtr 5x dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
Ja tam nie podniecam się tym filtrowaniem. "Na codzień" używam tylko w upalne dni, albo w ciepłe kiedy wiem, że będę miała długo twarz bezpośrednio w słońcu. Nie cierpię słońca, męczy mnie i mam czesto od niego ból głowy, więc twarzy nie opalam, idę zawsze najbardziej zacienionymi drogami (nawet jak mam nadłozyć
![]() Uważam, że takie coś jest wystarczające szczególnie, że na codzień przebywam na dworze tylko idac gdzieś (sklep, przystanek). W sytuacjach kiedy sie opalam, spędzam cały dzień na działce, lub jadę nad wodę jest oczyswistym, że sie filtruję ![]() Szczerze mówiąc znam 2 osoby koło 40, które namiętnie sie filtrują i w ogóle nie wyglądają młodziej niż równieśniczki ![]() Dla mnie takie namiętne smarowanie się cały rok kilka razy dziennie filtrem 50 to już troszkę zboczenie ![]()
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zadomowienie
|
Wiesz, moze kiedyś opalały się nadmierni itp. Ale to widać na ciele- moja babcia ma super gładkie nogi, brzuch, plecy, ramiona- wyglądają jak u 40-latki (a babcia ma prawie 90 lat)-bez przebarwień, bez zmarszczek. Za to dłonie, przedramiona, od kolan w dół skóra już wygląda dużo starzej. Moja mama wiele lat w ogóle się nie opalała i jej skóra rzadko nie miał styczność ze słońcem- nosi długie spódnice/sukienki za łokieć- ma identyczną skórę jak ja- tylko przedramiona, dłonie, twarz, szyja czy cześc dekoltu- gdzie docierało słońce jak szła na spacer czy do sklepu. Tu nie chodzi o filtrowanie się- bo nawet jak ktoś się filtruje a spedza sporo czasu na dworze to skóra i tak dostaje "po pupie". Ja nie filtruję ciała bo często jestem ubrana od szyi po stopy, w mieszkaniu/domu rolety zewnętrzne, ale twarz gdy jestem na zewnatrz jak najbardziej- ze względu na płytkie unaczynienie i możliwosć przebarwień, a że mam lekkie piegi, niektóre są tuż obok siebie i takie 2-3 piegi wyglądają jak jakaś plamka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też nie lubię słońca, też się źle czuję, nawet wysokich temperatur nie lubię (dlatego niekoniecznie lubię lato). Filtry nakładam zawsze wiosną/latem/jesienią, jak jest słońce i wychodzę na dwór. W zimę różnie, ale raczej nic nie nakładam. Ale jednak nakładam korektor na zmiany, twarz mi się ciężko goi. Poza tym u mnie łatwo o naczynka, szczególnie właśnie teraz - dlatego smaruję się filtrem. Zresztą z filtrem jakoś lepiej się czuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
Te osoby o których mówię mają fioła na punkcie unikania słońca odkąd je znam (jedna ok 10 lat druga ok 15), a pewnie i wcześniej
![]() A to nie jest tak, że stare babcie mają "starszą" skórę w miejscach narażonych na słońce, bo po prostu robiły całe lato w polu? ![]() Co innego jest standardowo spędzać około godzinę na słońcu w bezpiecznych godzinach (przed 7, po 15), a co innego w pełnym słońcu spędzać całe dnie... Moja babcia nie robiła w polu (mieszka w domu w mieście, była gospodynią domową więc i w ogórdeczku od czasu do czasu pociupała, ale fanka opalania nigdy nie była) i ma skórę w takim samym stanie na całym ciele. Dziewczyny help! właśnie rośnie mi ciasto na precle od Katosu i jestem zrozpaczona, bo mi nie wyszło takie sprężyste jak jej tylko rzadkie strasznie (może to kwestia, że użyłam drożdże w kostce?) i podsypałam mąką żeby było bardziej sprężyste i tak sypiąc okazało się, że w sumie dosypałam szklankę :hahaha; I teraz się boję, że będzie twarde ![]() Jak jest tu jakaś znawczyni drożdżowego niech mi powie czy lepiej ciasto rzucić w kosz i robić nowe czy czekać? ![]()
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, dwie osoby to jednak zbyt mało. Ja właściwie widzę co innego - znam z autobusu jakieś 2,3 osoby, które namiętnie korzystały z solarium, opalały się i teraz ich twarze nie wyglądają zbyt ładnie, a są właśnie gdzieś po 30, może 35. Tyle, że ja je widuję od 6 lat, bo tyle dojeżdżam autobusem. Może mają złe geny ![]() No to jest logiczne, to samo co pisałam o tych mieszkańcach ![]() Ja nie mam jakiejś fazy na filtry, po prostu bardzo nie podoba mi się efekt opalenizny na moim ciele, mimo że opalam się szybko (np. stopy mam opalone od sandałów od kwietnia ![]() ![]() ![]() A co do ciasta - nie widziałam przepisu Katosu, ale jeśli do rozrobienia tych drożdży użyłaś np. mleka, większej ilości niż ona bądź ona w ogóle nie użyła to nic się nie dzieje. Poza tym w takich ciastach to nie ma jednoznacznie określonej ilości, znowu szklanka to nie jest tak dużo - choć oczywiście zależy, ile miało być wyjściowo tej mąki ![]() Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-07-02 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
Miało być 4,5, a dałam 5,5 szklanki mąki
![]() ![]() Co do opalania to owszem, jak ktoś dużo opala się na słońcu/solarium to proste, że jego skóra będzie się szybciej starzeć, ale słowo kluczowe tutaj brzmi DUŻO. Mam koleżankę z czasów liceum w swoim wieku i jest opalona mocno cały rok od jakiś 7 lat. Dziś jej skóra wygląda jakby miała grubo ponad 30, a ma 23... Ale jesli ktoś stara sie bez filtra nie przesiadywać godzinami na słońcu, prowadzi standardowy tryb życia (8 godz pracy w budynku, brak robót polowych), opala się rozsądnie (odpowiednio wysoki filtr i nie lezy plackiem między 12 a 15), a na codzień używa filtra tylko w gorące dni, to wątpię żeby taka osoba zestarzała się szybciej niż ta, która smaruje się cały rok namiętnie filtrem ![]() Po prostu nie ma co przesadzać w obie strony, ale to tylko moje zdanie. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- I zeby nie było ja jestem naturalnie bladą blondynką i lubię być blada co spotyka się z niezrozumieniem znajomych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
jak wiecie zaginela walizka narzeczonego szavki. a ona ciagle gadala i pisala o tym, ze sie martwi, ze rzeczy z usa zagina.
i dzisiaj tweet: szavka @szavkaWORLD Protected account 31m walizka Arunas w koncu jest w domu! Nic nie zginelo,ucierpiala swieczka z Bath and Body Works i zlamali zamek od walizki! Expand Reply Favorite Jakieś bardzo materialistczne podejście ![]()
#3081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Podróżniczka
|
Ja nakładam filtry na twarz, bo niestety musze...mam dość duże przebarwienia
![]() ale ja opalenizne bardzo lubie u siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
#3085 |
Zakorzenienie
|
a ja lubie sie opalac i inawet lezec w godzinach ah zabrobionyh! dobrze znosze slonce, uwielbiam upaly!
ale twarz smaruje ze wzgelu na przebarwienia to podjescie ahh bede miala rak! kurde ciekawe czy ja dozyje 5 lat itepe, a to myslec ze starosc to brzydkosc jak bede stara to i tak mi nic nie pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zadomowienie
|
Filmiki urodowe na YT, część XIII + offtopowe ploty
A ja nakładam filtr na twarz mimo to, ze moja skóra sie wolno i słabo opala - twarz juz w ogóle, wiec jak idę na plaże lub basen dziwnie wyglądam, twarz biała, szyja brązowa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3087 |
Zadomowienie
|
moja babka jest bardzo specyficzna, ja po 10 minutach mam ochotę wysłac ją Sputnikiem w kosmos bez powrotu. Zawsze w rodzinie tak była nazywana -babcia Ossolińska herbu Topór bo to ją opisuje w 100%. Szczególnie ten Topór. Są osoby w rodzinie, którzy nie wiedzą jak ma na imię. Jest ucieleśnieniem wszystkiego co najgorsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Raczkowanie
|
Co tu tak cicho dzisiaj ?
![]() Najnowsza produkcja Saruni :P http://www.youtube.com/watch?v=6FAI0c84uk0 - Mój zwierzęcy przyjaciel |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. dzisiaj zostałam poproszona o dowód kupując piwo dla mamy..... ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie, ze na starość wszyscy wyglądają jak wyglądają- nie ma sie już świeżej urody, tu gdzieś zwisa, tam sie marszczy. Jednak jak się ma te 30-40-50-parę lat to jednak wygląd jest ważny - chociażby w pracy- szczególnie tej z ludźmi. Poza tym już widzę jak mąż 40-parolatki jest zachwycony że ona jest bardziej pomarszczona niż starsze koleżanki. Albo ona sama z uśmiechem na ustach cieszy się, że tu kolejna zmarszczka, tam następna, tu przebarwienie, tam duży pieprzyk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.