|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ![]() dzień dobry!! ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
MAgiusa jak przejdziesz na mm, to nie ma już powrotu. Dostaniesz Bromergon - to jest lek na receptę. 1 tabletka rano o 1 wieczorem. Do tego ciasno trzeba owinąć piersi bandażem elastycznym. Strasznie się na początku kręci w głowie po tym leku i jest się osłabionym. Mi po 5 dniach leci jeszcze mleko z prawej piersi i mam 2 zgrubienia. Ale podobno to ma się wchłonąć - oby, bo mam dosyć własnych cycków
![]() Banka kuruj się tam, oby to nie było zapalenie ucha, bo to strasznie bolesne. Elusiek powodzenia za 3 miesiące. Chyba jednak teraz byś załowała, jakbyś takiego maluszka zostawiła. Veronic brawo, że się udało bez zapalenia ![]() ![]() Marchewka, jeśli macie samochód, to możecie śmiało jechać przecież. WOjtek pewnie i tak całą drogę prześpi z przerwami na jedzenie. Nie poszalejecie za bardzo, ale fajnie tak się wyrwać. My tylko czekamy aż Młody skończy 2 miechy i bierzemy go na działkę do teściów. Już się kumaty chłopak robi, więc jestem dobrej myśli. Musimy odpocząć, bo zwariujemy, a ja to na pewno ![]() Dziewczyny co za piękna noc. Młody sprzedany mężowi na całą noc, ja się wyspałam. Bosko! A mąż biedny, taki zaspany rano ![]() Na obiad mężu robi pizzę, a ja na deser ciasto czekoladowe z wiśniami ![]()
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 ![]() Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-07-20 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
A tak o której bym nie wstała itp to na obiad wszystko mam. Robię a potem na luzie wychodzę Tymek dzisiaj ma dzień kupy:-P No kurka już 3 dzisiaj wali:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
komiksowa moja koleżanka odstawiła od piersi po dwóch chyba miesiącach bez żadnych środków farmakologicznych i nie owijała piersi bandażem
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() najwyżej zrobię jakąś zupę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj kończymy 6 tygodni ![]() ![]() wrzucam fotkę mojego diabełka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() Wpadam na ciacho ![]() Cytat:
brawo za 4 tyg. I za kupeee heeee Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3067 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Marchewka my się wybieramy do Niechorza, bo TŻ musi swoje firmowe sprawy tam załatwić, ale nie wiem jeszcze na ile no i czy my z nim na 100 proc. pojedziemy, a we wrzesniu mamy slub w Zakopcu, więc tez jeśli się zdecydujemy to przedłużmy urlopowo ![]() ![]() Bańka trzymam kciuki by to jednak nie ucho. A Michał jak się dziś czuje?
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
my mamy dziś na obiad rybę z folii i frytki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |||
Wtajemniczenie
|
hejj hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i tez mi sie wydaje,ze laktator to zło... odkad zaczełam odciagac i karmic malego mm to sie pogorszyło z cyckami... teraz juz jest lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() moj od przedwczoraj nie robil , a teraz produkuje i cos nie moze zrobic... steka.., baczki ida,ale kupy brak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
na obiad jeszcze nie wiem co ale kasze lubie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Wtajemniczenie
|
kurcsze..juz 2 dzien z rzedu Wojtusia jakies g o w n o gryzie w nocy w głowe
![]() ![]() wczoraj miał 3 czerwone punkty, a dzisiaj w nocy dosżły 2... masakra... i to za bardzo blednąć nie chce... dziwne |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie Magiusa z tymi gazami i kupami to normalka, kurcze to są maluchy jeszcze dla nich zrobienie kupy to mega wysiłek! Mi się wydaję że szukasz sobie usprawiedliwienia by przejść na mm, nawet jak przejdziesz to nic się nie stanie, ja ani moje rodzeństwo cycka w ustach nie mieliśmy i żyjemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mysia fajne ubranko ![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Spacer, prawie 3h..pieke soe. Jest z 30stopni a Zunia spi
![]() szkoda ze w domu tak nie spi, tyyyyle bym zrobila.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodkie diablątko ![]()
![]() |
#3079 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() byłam wczoraj w przychodni, chciałam zważyć małą ale strona zdrowa była zamknięta. Pomyslalam, nie po to szłam 1.5 km z dzieckiem na ręku ( bo w wózku się darła ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestes pewna że pampy uczulają a nie chusteczki? bo ja też podejrzewałam pieluchy a u nas strasznie chusteczki uczuliły i dupsko żywo czerwone było. Polecam bephanten, fajnie leczy ![]() Na obiad robię krem z brokułów i grzanki czosnkowe. Na drugie idziemy do mojej mamy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Wam powiem, że już naprawdę nie wiem jak go ubierać. W domku leży głównie w krótkim body i skarpetkach, a karczek ma ciepły, że hej. Na noc też w body i przez 2 noce ubierałam go w ten otulacz, ale nie jestem pewna, bo normalnie jak go się w nocy dotknie to gorący, że hej...wręcz mam wrażenie, że na karku za bardzo. Jestem dość zdezorientowana, bo nie chcę go zaziębić, ale on naprawdę ma ten karczek wiecznie ciepły lub wręcz spocony mimo, ze ubrany lekko, a w domku mamy temperaturę zwykłą tj 24-25 stopni. Cytat:
No więc ona stwierdziła, że mam próbować różne rzeczy i tak naprawdę nie bać się o wzdęcia jeśli nie jem rzeczy wzdymających czy nabiału, bo po wszelkich innych będą raczej krostki a nie ból brzucha czyli mam np. próbować pomidora, ogórka, cukinie etc. Bo jeśli to mu nie posłuży to nie przejawi się to bólem brzucha, a krostkami. Czy Wy też tak słyszłyście? Szczerze mówiąc jeśli tak jest to faktycznie jestem skłonna próbować. Odnośnie jego wzdęć to w sumie u naj zauważyłam naprawdę regularnie o 5 rano jest mega wzdęcie. A później to już marudzenie chyba z przebudzenia. Dziś rano podałam mu mm bebilon comfort ale jakoś mam wyrzuty sumienia więc kolejne karmienie było już z cycka...No chyba się pomęczę jeszcze z tym cyckiem jakiś czas. Kupiłam też wodę dla niemowląt, której nie trzeba gotować bym mogła podać kilka razy w ciągu dnia jak będzie marudził. Przyjaciółka powiedziała, że jak jest tak gorąco to można podawać tą wodę w temperaturze pokojowej, że nie trzeba podgrzewać do 37 stopni, wy też tak podajecie?
![]() |
#3081 | |
siedzę i myślę
|
Lonely dzięki może wypróbuję
![]() Cloche póki co smarowałam go olejem kokosowym, ale większej poprawy nie zauważyłam ![]() Cytat:
![]() Jaki słodziak ![]() ![]()
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubrany był do sesji specjalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ja jem wszystko ![]() ![]() co do picia, ja czasem daję małemu jak mi non stop na cycku wisi w upał i mam dość, albo jak wychodzimy na spacer ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dostaliśmy 1 paczkę w prezencie,ale boję się jej otworzyć;D i raczej dzieciaczka nimi nie wytre ![]() za to pieluszki Pampers są super ![]() ![]() dziękuję za brawa ![]() ![]() potem (po 5-6 miesiacu zycia) zacznę po prostu dawać płyny z kubeczka no i papki łyżeczką ![]() ![]() ![]() a tekst z murzynką świetny ![]() dziewczyny skąd wiecie,ze to akurat dany posiłek zaszkodził dziecku ?? wiecie dokładnie kiedy to co zjadłyście przenika do mleka?? ja rozmawiałam z położną (oddziałową porodówki i spec. w zaburzeniach laktacji) i ona twierdzi,ze nasza dieta nie szkodzi dziecku (jeśli to samo jadłyśmy w ciąży) ooo W jest głodny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja na sekunde z prośbą o poradę. Wbaczcie, że nie nadrabiam, ale nie mam jak a wiem, że są tu doświadczone
![]() Małej wyszły pleśnawki jak jej pomóc?? W aptece dali nam aphtin, ale on podobno od 1 r.ż... Nie wiem co robić ![]()
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3086 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- No i mamy skok rozwojowy 8 tyg.. tak mi się wydaje... Od rana jest płacz.. a maly normalnie to praktycznie nie placze... i to taki żałosny jakby mu zdechł najukochanszy piesek.... i jest wiszenie na rękach.. ostawiam go chociaż na chwile do fotelika bujaczka to znowu żałosny płacz... Color a jak z Twoim cycem tym naderwanym?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na pewno nie zaszkodzi,a moze pomoc a wlasnie - mam pytanko do tych mam ktorych dzieci maja plesniawki= czesto wyparzacie smoczki/butelki itp?? bo moje ciut starsze kolezanki pielegniarki twierdza ,ze plesniawki moga powstac od nadmiernego wyparzania (kiedys nasze mamy,babcie wszystko intensywnie sterylizowały i praktycznie wszystkie dzieci mialy plesniawy) ja np smoczki tylko myje w ciepłej wodzie,a raz dziennie lub raz na 2 dni przeleje wrzatkiem ![]() ![]() a plesniawek (odpukac) brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
a i dzisiaj waga pokazała +1,5 kg... jeszcze 6,5 i będę happy!!!
i dzisias znowu bylam na tej hardcorowej gimnastyce.. po takiej godzinie odechciewa się czegokolwiek jesc... jak sobie pomysle ile musze wysilku zrobic zeby to spalic.. znowu po 10 minutach umieralam...i znowu babka przez polowe zajęc do mnie krzyczala kaman cwiczymy, wyżej noga.. niżej się zginaj.. co jest dawaj dawaj..nie robimy przerw cwiczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm dziwna teoria z tym wyparzaniem.. a czemu od wyparzania mialy by się pojawiac?? może kiedyś rzadziej smoczki zmieniali, albo bardziej podchodzily mlekiem i się tego nie wymienialo?? Ja wyparzam jak mi spadnie na podlogę ![]() A i pytanie jak zwalczyć katarek?? Małemu chrobocze się w nosku.. normalnie zaczął chrapać... i w szpitalu mial inhalacje... ale to nic nie dało.. wczoraj próbowałam trochę gruszką wyciągnąć ale to jakby siedzi głębiej i nie ma jak wyciągnąc... może coś zapuścić do nosa? tylko co?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.