|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam się poglukozowo
![]() Wypiłam Myślałam że będzie gorzej a tak naprawdę prawdziwą słodycz poczułam dopiero w połowie ![]() Cytryna robi robotę Idę poczytać |
|
|
|
#3062 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() co tam się działo na forum ![]() Trele fajnie wyszło ci to drzewo ![]() Nemosek jak będę wiedzieć coś więcej o warunkach dam ci znać, i dobrze że juz po glukozie jesteś, ja niestety cytryny zapomniałam ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro idę, miałam dziś ale mam po południu SR, więc dwie wędrówki do szpitala to trochę za dużo na jeden dzień
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz dołączył jeszcze potas do tego. Ja biorę 3x1 |
||
|
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
coz zrobic
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Trele
Cytat:
za synka
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
I tzrymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() widzę że na wątku to prym prowadzą mężczyźni 35 aż, a dziewczynek 29,CZy nie było u nas kogoś kto miał mieć niespodziankę z płcią?
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też się dzisiaj nie wyspałam,ale nie wiem dlaczego bo smacznie mi się kimało.ale rano jak budzik zadzwonił to ciężko było mi się zwlec.
weronisiek88, Zuzziak, Dzastin08, ![]() motylek85 , 24Kasiula24 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny uciekam na bazar po to wszystko aby móc się zabrać do roboty.
Do spisania później. |
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
tak mi sie wydaje ![]() W ogole zauwazylam ze rodzi sie wiecej chlopcow niz dziewczynek i to widac na kazdym mamusiowym watku ![]() Czas chyba wstac cos zjesc bo juz w brzuchu burczy, dziec szaleje na dodatek mam wrazenie ze mi sie przelewa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się chce spać
|
|
|
|
#3072 | |
|
Konto usunięte
|
Mi też....
Dzięki dziewczyny za kciukasy Wizyta dopiero na 17, ale musimy dojechać więc wyruszam po 15. Dzisiaj to będziemy mieć mętlik- ja do ginki na 17, Olcia do dentysty z tatusiem w tym samym czasie- niby ją na to nastawiam od dawna, ale ciekawe jak to wyjdzie w praniu No nie wiem jak on to przeżyje.Potem jedziemy do tej pani do komisu dziecięcego po fotelik. No i obiecałam Oli nagrodę jak będzie grzeczna u dentysty. Wiecie co sobie zażyczyła? Czekoladkę Ja jej dam czekoladkę po dentyście! Dzisiaj u mnie trochę chłodniej a miało być niby 40 stopni! Ale tfu tfu obym się nie cieszyła zbyt wcześnie. W nocy też wstaję sikać bo mnie aż brzuch boli- idę po omacku do łazienki i mam takie stopy porozbijane jakby mnie mąż biczem lał ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Ból, długie gojenie się rany, blizny wewnętrzne, uczucie martwej skóry brzucha, niemożność ćwiczenia, noszenia cięższych rzeczy przez wiele miesięcy po porodzie... Chodziłam po szpitalu zgięta w pół... To była moja 1 operacja i od razu tak poważna. Nic przyjemnego. Też bałam się porodu- tak około 7 miesiąca płakałam, że boję się bólu. Ale już mi przeszło. Nacięcie ponoć nie boli, wody płodowe mi wyciekały- jakbym się posikała Nie wiem jak urodzę teraz, ale nie myślę o bólu- to najlepszy sposób by się nie stresować
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42032180]Mi też....
Dzisiaj to będziemy mieć mętlik- ja do ginki na 17, Olcia do dentysty z tatusiem w tym samym czasie- niby ją na to nastawiam od dawna, ale ciekawe jak to wyjdzie w praniu No nie wiem jak on to przeżyje.[/QUOTE] Oby było szybko i bezboleśnie
|
|
|
|
#3074 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie!Zaczynamy dzisiaj z Mikołajem 24 tydzień! A ja się dzisiaj wyspałam Wróciliśmy na górę do naszego wielkiego łóżka, bo upał zelżał i spało się bosko! Bez lejącego się potu i komarów ![]() Też tak macie, że coraz trudniej Wam się obracać z boku na bok? Ja mam mały brzuszek a już mi ciężej... pod koniec ciąży to chyba będę dźwigu potrzebowała :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Daj znać jak tam Twoje echo i holter. U mnie na echu wszystko gra i buczy.Wygląda na to, że hormony w ciąży robią swoje i serducho wariuje czasami... Cytat:
Cytat:
![]() Sosnowiec to Zagłębie Dąbrowskie ![]() Cytat:
Synalek Ale u mnie termin na 4 grudnia z USG wychodzi.Cytat:
Trele świetne drzewko! Wygląda bosko!
|
|
#3075 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale potem powiedziała, że ją tak nie bolały skurcze tylko kręgosłup- myślała, że jej pęknie i dlatego tak bluzgała. Ja sobie jednak nie wyobrażam ludzi wyzywać ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Dziwi mnie to tym bardziej, że mój mąż jest jedynakiem... |
||
|
|
|
#3076 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weźże tu mi kich pieknosci nie pokazuj... a swoja drogą dziś z rana jak sie obudzilam pomyslalm: Trele to ma pokoik dla Mai Cytat:
Cytat:
ale u nas męsko ![]() Na komary lekarz mi powiedzial kupic calcium + witamina C, ja kupilam w rossmannie i dzis juz mniejsze zaczerwienienie mam dodatkowo do uśmierzenia bolu stosuje fenistil Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dalas rade... mnie to czeka za tydzien [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42032180] Kochana, zawsze chce mi się śmiać jak słyszę coś takiego... Jakby przez cc było łatwiej. Ból, długie gojenie się rany, blizny wewnętrzne, uczucie martwej skóry brzucha, niemożność ćwiczenia, noszenia cięższych rzeczy przez wiele miesięcy po porodzie... Chodziłam po szpitalu zgięta w pół... To była moja 1 operacja i od razu tak poważna. Nic przyjemnego. Też bałam się porodu- tak około 7 miesiąca płakałam, że boję się bólu. Ale już mi przeszło. Nacięcie ponoć nie boli, wody płodowe mi wyciekały- jakbym się posikała Nie wiem jak urodzę teraz, ale nie myślę o bólu- to najlepszy sposób by się nie stresować [/QUOTE]Dokladnie ale mysle, ze ona ma straszne przezycia bo pierwsz porod byl dla niej pikusiem tzn. NIE MIALA WOGOLE SKURCZY WYCZUWALNYCH! Przyszla do swojego meza i mowi mu: jakas woda poleciala Przy Lenie sie zdziwila skurcze miala od samego rana a urodzila o 1 w nocy... i chyba sie zniesmaczyla ...Poza tym zawsze jej pytam dlaczego ona drugi porod nie miala przez CC Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-07-31 o 09:19 |
||||||
|
|
|
#3077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama np. kupuje Olci ubrania, na urodziny kupiła jej pościel, poszewki w Pony- oj dużo by wyliczać... Niemal cała wyprawka dla Oli była kupiona przez moją mamę. Teściowa kupiła w tym czasie 1 śpioszki. Teraz kupi Oli jakiegoś lizaka czasami. |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to się witam Ja tez się już budzę za każdym razem jak się przekręcam na bok albo na plecy bo tak też jeszcze chwile śpię. Tak w ogóle moje dziecko uwielbia buszować w nocy, wczoraj zjadłam gofra ok 21 i od tej pory do 1:30 po prostu tak szalała, tak skakała, mąż się śmiał że mała huśtawkę sobie urządziła. Zasnęła dopiero jak mamusia wykorzystała tatusia i chyba ją wyhuśtała :P Mam nadzieję że jak się urodzi to nie będzie w nocy prowadziła takiego aktywnego życia i nie trzeba będzie jej bujać żeby spała :PCo do magnezu ja łykam 3x1 magne b6 bo mnie zaczęły męczyć skurcze łydek w nocy.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-07-31 o 09:33 |
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Mamuśki;-)
Przepraszam, że milczę od kilku dni, ale te upały mnie wykańczają. Po pracy nie mam już na nic siły, a poza tym spina mi się brzuch. Dobrze, że to nic poważnego. Odliczam już dni do L4 i studniówki z Mają. Mam nadzieję, że garderoba Majkowa stanie w ciągu dwóch tygodni i zacznę wszystko układać. Coraz częściej myślę o porodzie, ale czytam, że nie jestem sama. Pozdrawiam z rytualnym kubkiem kawy;-) Odezwę się po południu, bo mam trochę spraw w pracy do zrobienia ![]() Ściskam Was ;-) |
|
|
|
#3080 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za dobry wynik!Dzień Dobry! No i dziś wizyta za resztę wizytujących!Ja się o dziwo nawet wyspałam... więc nie mogę narzekać
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-31 o 09:27 |
|||
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42032180]Mi też..
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Kochana, zawsze chce mi się śmiać jak słyszę coś takiego... Jakby przez cc było łatwiej. Ból, długie gojenie się rany, blizny wewnętrzne, uczucie martwej skóry brzucha, niemożność ćwiczenia, noszenia cięższych rzeczy przez wiele miesięcy po porodzie... Chodziłam po szpitalu zgięta w pół... To była moja 1 operacja i od razu tak poważna. Nic przyjemnego. Też bałam się porodu- tak około 7 miesiąca płakałam, że boję się bólu. Ale już mi przeszło. Nacięcie ponoć nie boli, wody płodowe mi wyciekały- jakbym się posikała [/QUOTE]A ty miałaś najpierw nacięcie a potem cesarkę? Dobrze kojarzę?
|
#3082 |
|
Konto usunięte
|
Nie nie, miałam ponad 4h skurcze, które nie przyspieszały akcji porodowej i żadne leki nie pomogły, a wody odeszły mi kilka godzin wcześniej więc zapadła decyzja o cesarce. Wcześniej nic nie wskazywało na to, że może być jakikolwiek problem
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzien. Hahaha taaa zaglebie ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42032357]Koleżanka rodziła miesiąc temu i strasznie zbluzgała męża, lekarza i położne. Darła się, że on jest *ujem i nigdy więcej żadnego dziecka, a do położnych krzyczała, że ona *urwa lepiej wie czy ją boli. Ale potem powiedziała, że ją tak nie bolały skurcze tylko kręgosłup- myślała, że jej pęknie i dlatego tak bluzgała. Ja sobie jednak nie wyobrażam ludzi wyzywać ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Inwestują tylko w gospodarstwo rolne, reszta leży na koncie. Teraz np. chcą dokupić sobie pole za 75 tysięcy... Co to dla nich. Dziwi mnie to tym bardziej, że mój mąż jest jedynakiem...[/QUOTE] Tez sie tego boje ![]() Że co? ja myslalam, ze to biedni rolnicy, co ostatnia koze musza sprzedac zeby sie utrzymac...---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
z gofrem wyskakuje ![]() dokladnie na male skurcze 3x1 magne bg wystrcza.. ja musze zazywac 4x1, a wczesniej 5x1 ... |
||
|
|
|
#3084 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Im dłużej mieszkam na wsi tym bardziej widzę, że ludzie tu mieszkający albo są na prawdę biedni, albo takich udają i cisną kasiorę na koncie. Jak przychodzi okazja żeby kupić traktor za 300tysi albo pole za 100 to nie ma żadnego problemu. A co do bólu kręgosłupa- ja to przeszłam jak miałam zastój w nerce w poprzedniej ciąży (akurat w tym momencie, w którym jestem teraz). Niestety, to straszny ból... Ale może dlatego skurcze porodowe wydały mi się tak lekkie... |
|
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńNapiszę co tam mi ciekawego wyszło ![]() Ja mogę mieć takie numery z sercem przez tarczycę też ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
O to dzisiaj wielka impreza ![]() :!!!!!!3 trymestr to jest to!!!!!!!! Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-31 o 09:53 |
||
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
A po prenatalu jak się czujesz, bo ja miałam takie zaparcia że odstawiłam i teraz je łykam 2x w tyg tylko.
|
|
|
|
#3088 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja się śmieje że teściowa to robi taki bigos że to jest mięso z kapustą a nie kapusta z mięsem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak więc uważam że my inaczej potrafimy wszystko docenić, zagospodarować, zaoszczędzić i wogóle w porówaniu do mojej kuzynki której rodzice co miesiąc 1500 na utrzymanie dawali i dodatkowo kupili mieszkanie i nie musiała płacić za wynajem (taki ciężki kierunek studiowała.. tyle nauki... poszła na ten sam kierunek co ja ) i teraz bierze ślub i co żadnej kasy własnej na ślubne wydatki.. nie wyobrażam sobie tego.... (a też robią dość duże wesele ok 130os)....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||||||
|
|
|
#3089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja rodziłam 2x i pierwszy poród był ciężki, to nigdy bym sobie cesarki na życzenie nie sprawiła. Nawet po 1 mega ciężkim porodzie gdzie ja drobinka malutka urodziłam chłopa 3700. Stał już nademną anestezjolog bo myśleli lekarze że nic z tego nie będzie. A dziewczyny drugi poród to bajka wg mnie mimo że też był indukowany po terminie. biegałam od razu jak mi pozwolili wstać mimo że poszyta byłam. Wiadomo nie jest to bezbolesne, ale jak zobaczycie maleństwa to poczujecie ogromne szczęście które wszystko wynagrodzi. Swoją drogą mój mężuś przy pierwszym porodzie miał być ze mną cały czas ale uciekł pod koniec bo nie wytrzymał napięcia był przerażony i położna powiedziała że ma iść lepiej sobie gdzieś pochodzić. A za drugim razem był do końca i później powiedział że sobie to straszniej wyobrażał ale jego obawy były przereklamowane. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3090 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
skurce jak były tak są, moze za mała dawka? ale biorę bo żelazo już ponad miesiac i też nie odczuwam róznicy... tak dokładnie ta ciap kapusta to u mnie też panczkraut . ![]() Cytat:
Cytat:
a co do zaczerwień- pij calcium ![]() Cytat:
haha a tak poważnie miałam też cos takiego ale normanie w dzień, zaczęly mi sie trząść ręce bo nic nie zjadłam, gorąco do tego i ledwo wyszłam z domu i mi se słabo zrobiło. zdążyłam wejść do żabki i kupić drożdżówkę.. bo sądze ze zemdlałabym ... Cytat:
póki jeszcze są możliwosci to też ykorystuję męza- choć mamy kila dni prerwy z racji tego skurczu po ostatniej nocce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ej wiecie co? obudził mniegość który zabrał mi barierkę z balkonu. I zrobil to tak głosno ze aż moje koty isę wystraszyły w każdym bądź razie będę miała nowy balkon wykafelkowany nie zacytowało mi wszystkiego ;p Czytłam w gazecie o tych podwyżkach w sejmie! JESTEM OBURZONA!!!!!! czy ten kraj naprawdę musi spadać na samo dno? MAMY ZADŁUŻENIE NA POKAŹNĄ KWOTĘ ale oczywiście nikt tego nie widzi ze oprócz POLITYKÓW na tej ziemi są inni ludzie potrzebujący pomocy ? NO NORMALNIE SZLAG. co mamy z tej gemokracji? moja mama sądzi ze za komuny było lepiej, praca była, każzdy jedzenie miał.. musiał postać troche w kolejce ale nie było czegos takiego jak teraz. Co do tych biednych dzieci o których budowniczka pisała.. u mnie też jest taka rodzina- zyją TYLKO z zasiłków- łącznie ok 3 tys. non stop chleje matka, bo ojciec niedawno zmarł a kuratorka dostaje zawsze flache za wypisanie odpowiednio papierów. i co zrobisz? nic..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

klask i:
|

i do lazienki tez zaczelam wstawac a to dla mnie abstrakcja kompletna bo ja wczesniej moglam i nie sikac przez caly dzien a tym bardziej nie wstawalam w nocy
za dzisiejsze wizyty!
coz zrobic

nie mow takich rzeczy, wystarszy ze moja siostra caly czas mi marudzi 'Rodz przez cc- nie wytrzymasz z bolu! mowie Ci" a jak mowie ze chce silami natur to "zobaczysz! Glupia ty" przez to strasznie sie boję 
to na co oni kase wydają??? skoro mają takie przychody a nic nie kupują , nie remontują 

z gofrem wyskakuje 
powiedziałam mu że nie pozwole mu dotknąć córki, ani wziąć na ręce, w ogóle nic jeżeli będzie palił i capił papierochami. Ciągle twierdzi że jak się córka urodzi to mam się nie martwić bo rzuci fajki, wie że nie pozwolę mu się do niej zbliżać jak będzie capił
na szczęście TZ tak samo albo nawet jeszcze bardziej. Cieszę się że nastały czasy, kiedy palacze są szykanowani, uważam że jeszcze jednak za mało. Mi strasznie przeszkadza, jak ktoś idzie przede mną chodnikiem z papierosem i muszę wdychać to coś śmierdzącego, co on miał przed chwilą w ustach
Ślub 25.08.2012