|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Koziemleko co za baba, też bym nie podniosła tej siatki.
Oglądałam wczoraj ten program o in vitro na TLC, strasznie to przykre, że są pary, które mimo lat walki nie mogą mieć dziecka. Pokazałabym, ten film wszystkim przeciwnikom in vitro. Była tam taka para, która zaszła w ciąże na podobnym etapie co my, ciekawa jestem czy wszystko u nich w porządku, pewnie TP mają zbliżony do naszych tj. marzec-kwiecień |
|
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
jak czasem je opowiadam tz to się zastanawia skąd mi się takie rzeczy biorą... Z niektórych to by można super filmy zrobić Cytat:
czyżbym naprawdę miała takiego silnego synka....i opowiadaj, ja uwielbiam słuchać snów ![]() Castia to trzymam kciuki za ujawnienie się dzieciaczka i wizytę ja z siostrą tez mamy słabiutkie zęby natomiast jak pojawiła się kolejna siostra to jej dentystka poleciła dawać syrop (później tabl) zymafluor bodajże i ona ma teraz mega silne zęby, nie szczotkuje ich chyba zbyt często a jej się nie psują...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-23 o 11:44 |
||
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest oficjalne info nt klubu na pierwszej stronie
![]() Cytat:
nie mam ani jednego zęba bez plomby. Zawsze mam jakieś dziury, a dwa zęby już mi sie wykruszyły od ciągłego borowania. Moja mama ma takie same zęby (a raczej miała, bo już nie ma żadnego ) i ja mam to po niej...Ja mam łożysko na tylnej ścianie, ruchy poczułam w 19 tygodniu jakoś, brzuch w ogóle mi sie nie rusza na ręce tylko dwa razy poczułam ruchy. W środku czuję częściej.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-10-23 o 11:46 |
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja też miałam jakiś głupi sen, że byłam na badaniu krwi i moczu, że powychodziły mi jakieś białka i bakterie i potem poszłam do lekarza. Ale ten lekarz był w innym mieście, była mega kolejka w której nikt mnie nie chciał przepuścić... jakieś takie bzdury
|
|
#3065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak czlowiek uprzejmy i ladnie poprosi to zawsze pomoge ale jak to juz pod rozkaz podchodzi to Cytat:
W poczatkach ciazy pozwalalm sobie od czasu do czasu na troche sprite czy czegos takiego, bo mialam takie mdlosci, nie chcialo mi sie odbic a woda mi nie wchodzila W ogole wiecie co, dowiedzialam sie, ze moja szwagierka pali
|
|
|
#3066 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno podziwiam Cie ja bym babsko rozszarpała już za sam wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żebyś wiedziała takie wieczorne rozmowy naszej trójki |
|||
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie kaszę manną
Postanowiłam nauczyć się, żeby robić potem dziecku i wiecie co? Smak dzieciństwa ![]() Co do babki w markecie. Chwilę wcześniej, zanim stałam w kolejce inna pani poprosiła mnie o podanie majonezu. Faktycznie babka miała chyba z 120 cm! Oczywiście pięknie podziękowała, a mi się jej szkoda zrobiło, że nawet zakupów nie może sama zrobić
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moja szwagierka tez kopciła przez całą ciążę Ja sama paląca jestem, ale nie wyobrażam sobie jak można truć maleństwo, nidy bym tego nie zrobiła, a nie powiem ochotę na zafajczenie mam wielką...Cytat:
|
|||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mona we wtorki o 22:30 Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-10-23 o 11:58 |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mi narzekają jak pije piwo bezalkoholowe, bo to gazowane ![]() A ja gazowane pije tak raz w miesiącu więc nie uważam, że jest to jakoś szkodliwe ![]() A z tym paleniem to szkoda dziecka. Pewnie jak się urodzi to też będzie palić. Ewentualnie wyjdzie na balkon i wróci taka śmierdząca do dziecka Dodam jeszcze, że moja ciotka jak była w ciąży to paliła równo i widziałam również jak piła wódkę z kieliszka na weselu Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-10-23 o 12:01 |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA piję piwo bezalkoholowe, bo tu w De to nawet polecają jako dobry napój izotoniczny- ma dużo witamin i minerałów. A że gazowane?- może powodować wzdęcia, ale bardziej nie zaszkodzi.
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-23 o 12:13 |
|||
|
|
|
#3077 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Mnie się dzisiaj śniło, że przez brzuch widać było stópkę dziecka i co wołałam TŻ to się chowała, a ja tylko się odwrócił była z powrotem ![]() Cytat:
![]() Ja podobnie jak Mona, mam takie dni że ogromnie bym chciała zapalić ale zwyczajnie sumienie nie pozwala mi tego zrobić |
||
|
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie, ze piwo bezalkoholowe nie jest calkiem bezalkoholowe
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze, że nigdy nie paliłam
Przewijaki na łóżeczko są takie drogie? Ja myślałam, że za 20 dychy kupię, a tu 50zł trzeba dać
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
asienka niepoważna ta twoja szwagierka!
![]() gdyby jej głupota miała skrzydla, latałaby jak gołębica
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-23 o 12:22 |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
0,5% max
jak jest dobrze zdealkoholizowane, to ma mniej. JA tam od czasu do czasu pije, bo po chmielu mi się lepiej śpi
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak się im udało to się prawie popłakałam, a jak dowiedzieli się że bliźniaki to już łezke uroniłam .Mam nadzieje że w następnych odcinkach pokażą co dalej z tymi parami bo ta dziewczyna już jedną ciąże straciła .W ogóle rozmawialiśmy z mężem o tym, że nie bardzo rozumiemy jak można być przeciwnikiem in vitro. Jak to ładnie jakaś dziewczyna z tego programu ujeła: to wcale nie jest droga na skróty jak większość uważa. Cytat:
. Wczoraj na przykład według mojego męża Majka puszczała bąbelki |
||
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam takie dni, że bym sobie z chęcia zajarała, a do tego wypiła sommersby .Cóż nie palę od że tak powiem zapłodnienia (mniej więcej) i na pewno dam radę, a kto wie może już nigdy nie sięgnę po fajki
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie
np. bawaria ma 0,0% alko to taki bardziej napój piwny i tyle i jakieś z tesco też widziałam 0% |
|
|
|
#3086 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ja to znowu tesknie za winkiem, lubialam sie czasem napic wieczorkiem Nie wiecie przypadkiem czy jest jakies bezalkoholowe
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Syn ma ferie i mielismy mnostwo planow, jak razem spedzic czas. Niestety ma zapalenie migdalkow i siedzimy w domu. Dzisiaj mialam pierwsza wizyte u fizjoterapeutki, bo mam pierwsze objawy rozchodzenia sie spojenia lonowego i zespo ciesni nadgarstka . Wrocilam z indywidulanym zestawem cwiczen i specjalna nakladka na reke, ktora ma uniemozliwic mi ruchy w nadgarstku. Mam zabronionych mnostwo rzeczy i pani fizjoterapeutka mnie pocieszyla, ze bedziemy sie widywac cala ciaze, a pewnych rzeczy w pracy nie bede juz mogla wykonywac pewnie juz za jakies dwa miesiace.Czyli przygotowuje sie psychicznie na grudniowe l4. Obejrzalam sporo wozkow w sklepie, ale nic mi sie nie podoba tak, jak juz dawno wybrany wozek, wiec chyba przy nim zostaniemy. Tylko kiedy na niego nazbieram? Ja tez mam lozysko na przedniej scianie i ruchy czuje dobrze, ale moj Maz sporadycznie.
|
#3088 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mam nadzieje ze moze sie uda
|
||
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-24 o 15:35 |
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Dasz radę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

jak czasem je opowiadam tz to się zastanawia skąd mi się takie rzeczy biorą... Z niektórych to by można super filmy zrobić
jakbym wam mój opowiedziała to byście mnie wzięły za wariatkę...
czyżbym naprawdę miała takiego silnego synka....
ja z siostrą tez mamy słabiutkie zęby natomiast jak pojawiła się kolejna siostra to jej dentystka poleciła dawać syrop (później tabl) zymafluor bodajże i ona ma teraz mega silne zęby, nie szczotkuje ich chyba zbyt często a jej się nie psują...

Stała za mną starsza pani, która ciągle szturchała mnie wózkiem. No ale nic, jakoś wytrzymałam. 
za kopniaka. Ja bym chciała, żeby tż dostał po twarzy jak przykłada ucho, a on ciągle tylko w rękę dostaje