|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Ja tylko tak mimochodem chciałam wspomnieć, że mam do odstąpienia dwa kartony kiślu w proszku i rozkładany basen ogrodowy, gdyby ktoś był zainteresowany
![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Wtajemniczenie
|
Emilia: a masz jakieś guzy czy tylko krew źle wychodzi?
jeszcze jedna sprawa: jak cytujesz wiadomość to usuwaj całej reszy cytowanie, bo nie wiadomo komu odpisujesz miss: biere!
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
szczurku jak miałam niedoczynność to nie było mowy żebym założyła np.bluzkę z golfem.Teraz mam guza ,ale nie noszę takich rzeczy.
#3064 |
Zadomowienie
|
MissEnginer - Bo zakupiłam już kwas i chcę go robić w stężeniu 15% z wodą trzeba go rozcieńczyć. Już znalazłam jak to się robi ;p Tą wodą zapewne mogę kupić w aptece zgadza się? Powiem Ci, że ja już dużo razy chodziłam do kosmetyczki na mikrodermabrazje z kwasem migdałowym. Rzeczywiście skóra jest w lepszej kondycji
![]() Aa i jeden problem mam, bo nie mam wagi kuchennej, a nie będę przecież specjalnie kupowała. Gdzieś czytałam, żeby kupić pojemnik na mocz i tak odmierzać ;p A co do kąpieli wodnej to jak bardzo ciepła ma być woda? A co do oczu - zapalenie spojówek mam, jakieś wirusowe cholerstwo. miss - kisiel + basen, brzmi kusząco ![]()
#3065 |
Zadomowienie
|
Zaraz zabiorę się za nadrabianie, ale najpierw chciałabym coś polecić. A konkretnie...
Dzisiaj na kolację zrobiłam sobie jajecznicę z AVOCADO. Nie wiem, jak wiele z was kombinowało kiedyś dodając avokado do jajówy, ale ja uwielbiam. Wybieram zawsze to, które jest już miękkie albo czekam aż zmięknie pozostawione na parapecie w kuchni - twarde avocado ma posmak goryczy. Kroję zazwyczaj połówkę małego w kosteczkę. Do tego świeży szczypiorek drobno siekany, kawałek sera żółtego również pokrojony w kostkę, trzy plasterki szynki pokrojone w ten sam sposób i jeden pomidor. Na patelnię wrzucam wiejskie masełko, a więc takie, które nadaje wszystkiemu najprawdziwszy smak i najpierw wrzucam na nie szynkę, żeby się ładnie zarumieniła. Potem trzy jajka (też wiejskie, bo mam dostęp, zamiast tych sklepowych) wybijam do miski i doprawiam solą oraz pieprzem. Uwaga - pieprz nie mielony z torebki, ale cały pieprz w kulkach wrzucam do pieprzniczki z Ikei, która ma regulację mielenia - można uzyskać grubsze ziarna i bardziej zmielone. Wybieram zawsze te grubsze, bo drobno mielony pieprz zabarwia jajecznicę na szaro i wygląda to bardzo nieapetycznie. Nie żałujemy przypraw, bo dodajemy do jajecznicy sporą porcję warzyw, które same w sobie są mdłe, zwłaszcza nasze avocado. Po rozbełtaniu widelcem chlup do szynki. I mieszamy regularnie aż do momentu, gdy będzie w połowie ścięta. Wtedy wrzucamy avocado z pokrojonym serem, szczypiorek posiekany i pomidory. Dlaczego wtedy, a nie od razu? Bo jak za długo ser żółty zostanie na patelni, to będziemy żuli gumę zamiast jeść jajecznicę. Pomidory wrzucamy ze skórką (pod skórką jest zawsze najwięcej witamin, których nie chcemy tracić) posiekane w kostkę, ale uwaga - przed wrzucaniem chwytamy w garść pomidory juz pokrojone i w rękach, ściskając, odsączamy z nich wodę nad jakąś miską. Jeśli tego nie zrobimy, jajecznica raz że będzie wodnista, dwa że z naszej gamy pięknych kolorów na patelni pozostanie po chwili smażenia pomarańczowa breja. I tak może z minutkę warzywa z serem mieszamy z jajecznicą, po czym zdejmujemy od razu na talerz, zanim ser się całkowicie roztopi. Podajemy z dwoma lub trzema malutkimi kromkami pełnoziarnistego chleba posmarowanego również wiejskim masełkiem! Uwaga: to jest posiłek dla osób, które dużo tego dnia spaliły kalorii (np. biegając :P ) i mogą sobie w ramach nagrody pozwolić na odstępstwo od diety. Do typowo dietetycznych on nie należy, chociaż jest bardzo zdrowy. Przypominam, że ja jestem na utrzymaniu. Polecam! ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Po co Tobie szczurze, z kim bedziesz walczyć w kiślu, jesteś za spokojna na mój kisiel, mało rozrywki dostarczysz nam :P
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
miss ,ale na śniadanko to nawet na diecie może być
![]()
#3067 |
Wtajemniczenie
|
eliza: no bo właśnie mnie dusi jak choelra i myślałam, że to tylko ja mam tak jak u dziwoląga
![]() ![]() miss: a kto mówi, że to posiadacz ma brać udział w zawodach? ja tu będę basenowym alfonsem i będę pobierać procenty ![]()
![]() |
#3068 |
404 Not Found
|
Szczurku, ja nie mam guzków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
szczurku ,ale bardzo dużo osób tak ma.Ja mam dość sporego guza bo 2,5 /2,5 cm nawet go czuję i widzę.Operacje ciągle odkładam na nie wiem kiedy.
#3070 |
Zadomowienie
|
No tak właśnie myślę, że jak mamy się w kiślu atakować, to gdzieś ten kisiel trzeba wlać...
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Może elizka, pod warunkiem, że zredukujesz do minimum ten ser żółty no i z chlebem przesadzać nie można. Dwie małe kromki max.
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
miss tak wiem
![]()
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-03-18 o 22:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ile masz wzrostu? Ja zawsze byłam szczypiorek, wazyłam dlugo 48-50kg i nie mogłam przytyć a potem po ciążach mi się coś poprzestawiało ![]() Cytat:
![]() Dobry przepis na pobieganiowe śniadanko ![]() Zainstalowałam tę aplikację FatSecret ale nie wiem dlaczego ustawiło mi na 3 posilki plus przekąski, nie ma kolacji ![]() I wyszlo mi, że wszystkiego zjadlam 1389 kalorii.
![]() |
#3073 |
Zadomowienie
|
Chyba, że ginekolog już wiekowy, niedowidzi i nie trafia w odpowiednią dziurę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
miss- nie rosnie, stoi w miejscu. Mam nadzieję, że uda mi sie jakoś wskoczyć na czyjeś miejsce
silvia- a no sje sie je ![]() sivia- midał ma problem z rozpuszczalnością, najlepiej rozpuszczac w ciepłej w wodzie- w sensie jak czekoladę w kąpieli wodnej ja dawalam czasem kapke spirytusu, jest jakaś strona co oblicza ile czego sie daje bottega- hahah od szejkow, no no :P a Ja dzis kolejny megaaa dzien, wrocilam o 21, bylam na biezni z ta podczerwienia i padam a i uwielbiam AWOKADO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ![]() Widziałam to w głupawej amerykańskiej komedii pt. "Wpadka" ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- silvia_ moje gratulacje, bo osiągnęłaś coś, co nazywam stanem nirvany dla biegacza ![]() ![]() ![]() eliza_ kupuję kablową a takim razie. Z regulacją i bez dupereli szwancy jak licznik. Dzięki za rady ;* szczurku_ co za problem z ta marynarką? Po prostu sie wystrój "jak szczur na otwarcie kanału" ![]() nadalka_ miałam na myśli to, że pisałaś, że mąż nie chce drugiego dziecka, ale jednak udało Ci sie go namówić na staranie o nie, bo jak piszesz mieliście sie starać ![]() bottega_ w stu procentach zgadzam się z tym co piszesz a propos nie wypowiadania się w sprawach, o których sie nie ma zielonego pojęcia. Dziewczyny argumentują, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie. I to jest prawda, ale ja uważam że nie ma nic bardziej irytującego i szczeniackiego, gdy ktoś za wszelką cenę próbuje brać udział w dyskusji, a nie ma argumentów. Przypomina mi to czas, gdy miałam 15 lat i zawsze byłam na nie, dla samej zasady, że trzeba sie wykłócać, bo ja zawsze musze mieć rację. I niektórym to zostało aż do dorosłości ![]() ![]() Puchatku_ JEŚLI CZYTASZ TO WRACAJ!!!!! KasDi_ a propos okresu. Czytałam kiedyś artykuł naukowy o tym, że kobiety, które mieszkają ze sobą lub spędzają po prostu dużo czasu razem zaczynają miesiączkować w tym samym czasie ![]() Naur_ to zdjęcie w avatarze to Twoja buzia? edit: Dokładnie tak. ja sie przez długi czas do avokado również nie mogłam przekonać. Ono raczej nigdy nie występuje "w roli głównej", dodawane jest do sałatek, a przede wszystkim przerabiane na pasty. Moge Ci sprzedać jeszcze jeden patent na jedzenie go, bo takowy mam. Ono sie świetnie nadaje na taki jakby "nawadniacz", gdy masz kanapkę z czymś bardzo suchym. Spróbuj tak: pełnoziarnisty chleb, masło wiejskie, plaster pieczonej suchej piersi z indyka, na to plaster avocado, a na to łyżeczka borówek (takich w konfiturze, które się często jada z indykiem). Bardzo ciekawie to smakuje. Tylko pamiętaj o tym, żeby było avocado miękkie, o czym wcześniej wspominałam, bo mozna zepsuc goryczą całą kanapkę. Engi_ wątek nie potrzebuje dużo czasu pod warunkiem, że możesz sobie pozwolić na wpadanie tutaj dwa razy dziennie i szybkie odpisanie komuś. Bo jesli siadasz do tego dopiero wieczorem albo jeszcze po kilku dniach to raz, że jest masakra z nadrabianiem, dwa że ciężko jest się zaklimatyzować. Chciałam jeszcze zapytać z ciekawości - czemu nie byłas do końca przekonana? Martwiły Cię nasze kłótnie? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
miss no proszę cię miesiączkowanie razem ? Nie dawno miałam a teraz czekam na męża
![]() ![]()
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-03-18 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Awokado uwielbia mój mąż, więc ja się próbuję przekonać, znając jego tzn. awokado, nie męża) wartosci odżywcze, ale zabieram się jak pies do jeża ![]() Dzięki za drugi przepis, wypróbuję przy najbliższej okazji posiadania pieczonej piersi ![]() Emilia czyli jednak, bo już myślałam, że coś źle ustawiłam :P
odchudzanie: wzrost: 168cm 73,3 -> 72,4 -> 71 -> 70,0-> 68,8 (tyle było i znów wrociło) ......... 60kg ..............53kg Edytowane przez Naur Czas edycji: 2014-03-18 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
404 Not Found
|
Naur tak te posiłki są głupio rozpisane.
![]() Ja obiad traktuję po prostu jako kolację. A z tym okresem to jest udowodnione. W akademikach etc. dziewczyny często mają razem okres. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Naur_ Bardzo ładna twarz w takim razie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Elizka_ gdzie i jak Twój mąż pracuje, że go tyle czasu nie ma?
||
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Miss czekam na przyjazd męża
![]()
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-03-18 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jako kto pracuje? Pewnie Ci tęskno, co? ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Jako, że mam dzisiaj prześmiewczy nastrój chciałam jeszcze tylko uroczyście zwrócić uwagę, jak ładnie Bottega przywitała ponownie KasDi, z którą wcześniej miała nieporozumienie! Nie taka Bottega zła, jak ją forum maluje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Miss jako kierowca Dobra idę spać
![]() ![]()
![]() |
#3084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Miss ale jaki jest szczupły od tego tańca
![]()
#3086 |
Rozeznanie
|
Engi no pewnie że obowiązek
![]() ![]() Naur szpinak jest mniam ![]() ![]() Miss no to trzymam za słowo ze będzie to pół roku ![]() Dotka czemu smutasz? ![]() Szczurku wow konferencja ![]() ![]() Szafirowa rozumiem w całości chęć zakupu nowego płaszczyka ![]() Ja na razie tak na szybko bo mam robótkę ![]()
#3087 |
Wtajemniczenie
|
eliza ja mam 2x2 największego, obok drugi 1,5cm na prawym płacie, a na lewym jeszcze dwa
![]() ![]() ![]() żółciutka: też nie lubię, dlatego spanikowałam jak się dowiedziałam, że to prezentacja a nie poster ![]() miss: papuga zawsze druga ![]() a okres się dostraja do samicy alfa ![]() ![]() Naur: mąż też ma wartości odżywcze ![]()
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
szczurku ja robiłam biopsję juz trzy razy.Wyniki mam dobre.Przez kilka lat chodziłam (bardzo nie regularnie) do jednej pani doktor i ona zawsze mówiła,że nie bedziemy ciąć.Jak poszłam do innej to ona od razu na operację bo teraz to powinno się usuwać takie guzy bo po co czekać.
u mnie znowu pada i wieje ![]()
#3089 |
Rozeznanie
|
Bottega Bardzo dziękuję za miłe przywitanie
![]() Miss W domu rodzinnym waga działa mi normalnie. A w Warszawie, to naprawdę ciężko ustawić w jednym miejscu, bo zwykle jest schowana - a kilka centymetrów w prawo czy w lewo zmienia całkowicie wynik. A odnośnie @ - to często tak jest (też się z tym spotkałam), że z dziewczynami, z którymi przebywasz to się wyrównuje. Na przykład jak często bywam w rodzinnym domu w Kielcach - to moja mama zawsze dostaje w tym samym czasie niż ja - ma bardziej nieregularny okres. Ja zdecydowanie pisze się na KISIEL W BASENIE! ![]() ![]() Dziewczyny, a jak jest z tą ważeniem się? Wolno tylko raz w tygodniu, czy można częściej? Bo szczerze mówiąc - mnie to mobilizuje gdy widzę, że codziennie trochę spada. (Przy okazji mogę kontrolować moją wagę, gdyby nagle podskoczyła w górę) Podaję mój jadłospis (ze zdjęciami- żeby nie było, że oszukuję). Ale proszę nie krzyczcie głośno. Możecie troszeczkę, ale nie bardzo. Śniadanko: jajecznica z dwóch jajek (100 kcal) na jednej łyżce oliwy z oliwek (40 kcal) , 6 pomidorkach koktajlowych (15 kcal), jednej cebulce dymce (15 kcal) i 3 plasterkom szyneczki drobiowej (20 kcal) . Kromka chlebka RAZOWEGO (85) kcal i ogórek kiszony duży (20 kcal). Razem 295 kcal 35 min z Jillian Michaels - Rippedin 30 days II śniadanko: 3 marchewki (45 kcal) i jedno duże jabłko (5o kcal) - pokrojone w paseczki/księżyce jako przekąski w czasie nauki w bibliotece Obiad: jeden ziemniak pieczony (50 kcal), 6 kulek mięsnych (jedna ok.8-10g) pieczonych (odrobina oliwy z oliwek, ale piekłam je tak długo, aż się wysuszyły) (140 kcal), sałatka z dwóch pomidorów (80 kcal) i dwóch kiszonych ogórków średnich (25 kcal) z 3 listkami świeżej bazylii (5 kcal), łyżka domowej roboty czarnych porzeczek (45 kcal) Razem 350 kcal Podwieczorek: jogurt owocowy truskawkowy Activia 120 kcal Bieganie (właściwie trucht) 20 min -edit: 2,5 km ( 3,5 km ![]() Kolacja: kromka razowego chleba (85 kcal), trochę pora (10 kcal), 4 plasterki drobiowej szynki (30 kcal) , trochę papryki (20 kcal), 4 pomidorki koktajlowe (10 kcal), 6 listki rukoli (10 kcal), 1/3 ogórka świeżego (15 kcal) [odrobina soli, ogrom pieprzu] Szklanka wody z łyżką kompotu babci do rozcieńczania (20 kcal) (pomarańczy już nie byłam w stanie zjeść) Razem 200 kcal Razem około 1100 kcal.
Edytowane przez KasDi Czas edycji: 2014-03-19 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() Dzisiaj muszę iść na zakupy, bo lodówka niestety świeci pustkami, potem musze posprzątac mieszkanie, poczucyć się ![]() miss wiedziałam, ze chodak Ci się spodoba ![]() Ja odczuwam największy pociąg jak ktoś pali przy mnie ( w sensie ktoś znajomy - nie obcy na ulicy ![]() ![]() a Pudel - mam strasznie kręcone włosy ( teraz stosuję keratynę, to w miare ładne są) i nie do okiełznania i mama czasem mi mówiła, że mam włosy jak pudel ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.