Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 14:42   #3061
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Wika straszne to wszystko
Trzeba się modlić i wierzyć że będzie ok.. A usg w ciąży, nie pokazało, że narządy takie poprzestawiane są?

Rena ja bym zbytnio nie szła w kierunku bakterii jako przyczyny #. Jeżeli nie dają objawów. U mnie one nie miały znaczenia, po antybiotykoterapii nie zniknęły (trzy tygodnie dużej dawki dwóch antybiotyków) , za to same sobie poszły po jakimś czasie. Teraz na przykład jest czysto. Jeden lekarz upierał się że to one były przyczyną #, a trzech ginów zupełnie zaprzeczyło. Oczywiście należy spróbować je wytępić. Ale jak nie da rady, to się starać o ciążę. Oczywiście słuchaj lekarza bo ja tylko mówię z własnego doświadczenia Z resztą ja miałam e.coli, paciorkowca kałowego, i pałeczki zapalenia płuc
.. Czyli trochę inny zestaw Lekarze mówili że u każdej osoby może coś wyjść, a za kilka dni już wymaz jest ok. Chyba że są objawy zapalenia no to wiadomo - leczenie.
Doktor Polak (znany we Wro, od in vitro) powiedział że jakby bakterie miały znaczenie to by żaden hindus, rumun itd się nie rozmnożył....

Z holtera nic nie wyszło. Zdrowe serducho....

My idziemy na kolacje. Bede jadła steka a na deser gofry. Mniaaammmm.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:46   #3062
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Babeczki mam pytanie na zupełnie inny temat..
wiele z Was zajmuje się i pasjonuje różnego rodzaju zdobieniami, decoupage itp. i dlatego chciałam Was poprosić o jakiś pomysł, inspiracje na pomalowanie i ozdobienie kołyski. Ona jest cała z drewna, myśleliśmy żeby po czyszczeniu pomalować ją na styl takiego bielonego drewna, czy jakoś tak, dodać może jakieś delikatne zdobienia Może umiecie doradzić jakimi produktami robi się takie rzeczy i jak się je robi. Będę Wam dozgonnie wdzięczna
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:55   #3063
201704210903
Konto usunięte

Ja tylko na chwilę bo pisze z telefonu a to jest upierdliwe. Przesyłam do następnego etapu który jest na początku marca. Relaksuje się w kfc
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:56   #3064
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

A Wy dostałyście coś od chłopów?

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

plus bukiet czerwonych róż i 2 ciastka w kształcie serca i lizak z napisem JESTEŚ SEXY
Super,postarał się
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

znajoma jest w 5tyg ciazy ,zaszła chociaz miała spirale,jest zszkowana. Natomiast babka,ktora lezała z nia w widocznej ciazy, zmarła i malenstwo tez... straszne to jest wszystko

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

A ja dostałam walentynkę, którą przyniósł mi listonosz. Mój tż to jednak tradycjonalista + romantyk w jednym strasznie mnie tym rozczulił.. takie wyznanie miłości na papierze po tylu latach
Jak romantycznie
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Bawcie się dobrze

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę bo pisze z telefonu a to jest upierdliwe. Przesyłam do następnego etapu który jest na początku marca. Relaksuje się w kfc

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:02   #3065
201704210903
Konto usunięte

Dziękuje za kciuki. Pomogły
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:03   #3066
eha
Przyczajenie

Cytat:
ja nic nie kupowałam - koleżanka kupiła szatkę, którą podałam księdzu....

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Jana

dziękuję za kciuki i gratulacje - rozmawiałam z TZ i jak nie wypali ta nowa praca to zaczynamy starania na koniec lutego

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

bardzo Ci współczuję

---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

wiem, że nawet nie mogę sobie wyobrazić tego co czujesz i mój ból był na pewno nieporównanie mniejszy, ale mi pomogły leki antydepresyjne od psychiatry - może zapytaj psychologa co o tym myśli
Cześć, jestem nowa w tym wątku, w moim otoczeniu zmarły ostatnio 2 osoby - mój Tata i Ojczym - obydwaj ciężko chorujący. Kolejna osoba w moim otoczeniu umiera na chorobę nowtoworową. Mój mąż 2,5 roku temu owdowiał pozostawszy z 4-miesięcznym synkiem sam... Temat żałoby jest mi bliski. Pozwolę sobie wrzucić taką uwagę, że środki antydepresyjne to bardzo kontrowersyjny sposób radzenia sobie z żałobą. Wielu psychiatrów jest zwolennikami tych środków, ale zwłaszcza w opracowaniach zagranicznych (zagranicą są terapeuci wyspecjalizowani wyłącznie w zagadnieniach żałoby - grief counsellor) pojawia się pogląd, że żałobę po prostu trzeba przejść, a środki antydepresyjne mogą tłumić jej objawy i tym samym odraczać w czasie jej przejście czyli de facto cierpisz dłużej. Z żałobą jest trochę jak z gorączką - jest procesem naturalnym i podobno potrzebnym, tłumisz jej objawy tylko jak zagrażają życiu np. chcesz popełnić samobójstwo i realnie próbujesz to zrobić. Oczywiście subiektywnie może być to cierpienie nie do zniesienia, ale warto mieć przy sobie specjalistę, który oceni czy wspierać tylko terapeutycznie w tym trudnym procesie czy również włączyć farmakologię. Przestrzegam jeszcze bardziej przed środkami uspokajającymi i nasennymi, mają ogromny potencjał uzależniający. Co do polskich specjalistów w zakresie żałoby - rozwija się powoli taka dziedzina jak psychoonkologia - psychologowie pracujący przy centrach onkologii, szkoleni w ośrodkach międzynarodowych, towarzyszących osobom chorym na nowotwory w ostatniej fazie ich życia oraz wspierający bliskich tych osób przed / po śmierci członka rodziny. Osobiście korzystaliśmy w rodzinie z pomocy takiej osoby w gabinecie prywatnym i bardzo polecam, namiar mogę dać na priv. Uważam, że niezależnie od przyczyny śmierci bliskiej nam osoby (choroba, wypadek, poronienie) taki specjalista zna dobrze w praktyce pewne typowe reakcje oraz to jak indywidualnie możemy różnić się w przeżywaniu żałoby. Sama widzę to po swoich bliskich jak różnie sobie radzą.

Edytowane przez eha
Czas edycji: 2014-02-14 o 15:06
eha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:16   #3067
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Kucyku to trzeba się przecież cieszyć, że serduszko masz zdrowe!
Miłego i smacznego wieczoru zakochańce

Cytat:
Mlebid gratuluję!!!! i relaksuj się ile wlezie!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Jana daj znać co u Was? jak się czujecie??
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 15:20   #3068
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyku to trzeba się przecież cieszyć, że serduszko masz zdrowe!
Miłego i smacznego wieczoru zakochańce

Mlebid gratuluję!!!! i relaksuj się ile wlezie!

Tylko że ja źle się czuje Łapią mnie kołatania serca. Mam wrażenie jakby mi żaba w środku skakała. Akurat jak miałam to ustrojstwo założone, to ani razu nie miałam ataku

Mlebidakin gratuluję kolejnego etapu

Wam wszystkim też miłego wieczoru! nawet jak Walentynek nie obchodzicie

Stary 2014-02-14, 15:25   #3069
agatkaa1
Zakorzenienie

Kucyk no ja do końca nie wiem czy tak jest bo znajoma też miała bakterie i leczyli się oboje! WY też oboje? bo to nic nie daje jak TY tylko brałas antybiotyki jak już Twój Tż był zarażony....Ty się leczyłaś a on zarażał od nowa....oni wyleczyli i udało się i teraz wszytsko jest ok!

Iza nie miał wyjścia bo widział że mam doła więc musiał jakoś żonie poprawić humor

Melbi ale się ciesze i trzymam za kolejny

Zeberka gdzie jesteś??

Jana jak u Was??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:25   #3070
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
jak przyszlam ze szpitala a tu 100wiadosci URODZIŁAS JUZ
Natomiast babka,ktora lezała z nia w widocznej ciazy, zmarła i malenstwo tez... straszne to jest wszystko
starszne te życie.

Cytat:

wiele z Was zajmuje się i pasjonuje różnego rodzaju zdobieniami, decoupage itp. i dlatego chciałam Was poprosić o jakiś pomysł, inspiracje na pomalowanie i ozdobienie kołyski. Ona jest cała z drewna, myśleliśmy żeby po czyszczeniu pomalować ją na styl takiego bielonego drewna, czy jakoś tak, dodać może jakieś delikatne zdobienia Może umiecie doradzić jakimi produktami robi się takie rzeczy i jak się je robi. Będę Wam dozgonnie wdzięczna
ja niestety tą techniką jeszcze nic nie robiłam, ale jest masa stronek i blogów w tym temacie.
Cytat:

jestem zła za tą opryszczkę, bo nawet buzi od męża nie dostanę a miałam ochotę i na coś więcej

w koło ciągle się słyszy o jakichś nieszczęściach przy porodach, wczoraj ta córka Bonka. przez to wszystko tż ciągle mówi, że u nas nie wchodzi w grę poród naturalny w szpitalu. cesarka w jakiejś prywatnej klinice i koniec. nie wiem jak to się dalej rozwinie....
Stary 2014-02-14, 16:21   #3071
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyk no ja do końca nie wiem czy tak jest bo znajoma też miała bakterie i leczyli się oboje! WY też oboje? bo to nic nie daje jak TY tylko brałas antybiotyki jak już Twój Tż był zarażony....Ty się leczyłaś a on zarażał od nowa....oni wyleczyli i udało się i teraz wszytsko jest ok!
Oczywiście że oboje I w gumiakach każdy seks

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

No i tak jak pisałam ostatni posiew z szyjki wyszedł mi czyściutki. Z moczu posiew też. Miałam w ciąży dwa posiewy. W pierwszym wyszła jedna z tych trzech bakterii (dwie wyparowały), które miałam przed ciążą i na które antybiotyki nie podziałały. Lekarz dał mi tylko czopki dopochwowe (trzy rodzaje) i to wcale nie na tą konkretną bakterie. I powiedział, że gdyby nie krwawiący krwiak to by nic nie dawał. Ale taka sącząca się krew jest doskonałą pożywką dla bakterii. I powiedział że takie paciorkowce kałowe to lubią się pojawiać na chwile i znikać.
No i kolejny posiew był już ok.

Berbie ja też szukam prywatnej kliniki ale we Wrocławiu nic nie ma!! No i obawiam się tego że prywaciarze nie mają oddziałów neonatologii w razie czego...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 16:45   #3072
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam.
Wadera wiedziałam, że coś się dzieje... spokojnych 9 miesięcy .
Wika kochana to straszne co piszesz. Zdrowia dla maleństwa.
Mleb to trzymamy kciuki dalej.
Kucyk dobrze, że z serduszkiem wszystko ok.
Rena udanej zabawy.
Dla wszystkich nowych AM trzymajcie się kochane w tych trudnych dla Was dniach.

Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich, ale trudno mi wszystko ogarnąć i spamiętać co chciałabym której napisać. Piszę nadal z telefonu bo mam jakiś komputerowstręt.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:47   #3073
ciociami
Raczkowanie

Hej

Nadrobilam huraaaaaaa
Caly tydzien nie wyrabialam.
Od rana w pracy jak wracalam obiad I drugi dka tz do pracy I padalam na pyszczek.

Witam nowe mamusie tak bardzo wam wspolczuje.

Lejdi ja w maju pochowalam swoje coreczki ale w Anglii ja tutaj zostaje I moge je odwiedzac kiedy chce a w Polsce jedynie jak bym tam leciala ale to raz do roku.
Ja jak zobaczylam trumienke to zanim do niej doszlam to bylam cala zalana lzami moj tz tez.
Tak mi sie rece trzesly ze nie moglam swieczki zapalic.
Ale dla mnie to ze moge isc na cmentarz duzo pomaga.
W rocznice chce wyslac list do moich coreczek w tych lampionach.

Waderko moje gratulacje. Ale sie ciesze.
Oszczedzaj sie tylko malenka.

Renka udanej impry.

Ide cos zrobic dla Tż na walentynki. Juz mnie rano wycalowal I wydrapał bo nie ogolony.

Trzymajcie sie kobitki.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:49   #3074
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
A mówiłaś lekarzowi, że akurat nic się nie działo? Może zostawiłby tego holtera na dłużej.

Cytat:

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:51   #3075
ciociami
Raczkowanie

Wika trzymam kciuki za malenka.

Measia za Marysie tez zacisniete.

Tak bede dopisywac jak mi sie cos przypomni.

Edytte usmiechnij sie wszystko jest ok. Wiesz ze malenstwo sie super ma.
Masz powody do radosci.
Trzymaj sie.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Mleb gratuluje I trzymam kciuki za nastepny etap.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:52   #3076
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich, ale trudno mi wszystko ogarnąć i spamiętać co chciałabym której napisać. Piszę nadal z telefonu bo mam jakiś komputerowstręt.
To jakiś nowy objaw ciążowy? mam nadzieję, że mnie nie dopadnie

Dziękuję Wam dziewczyny. I wszystkim, którym jeszcze nie dziękowałam, za miłe słowa

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-02-14, 17:11   #3077
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość

Edytte usmiechnij sie wszystko jest ok. Wiesz ze malenstwo sie super ma.
Masz powody do radosci.
Trzymaj sie.[COLOR="Silver"]

Cytat:
To jakiś nowy objaw ciążowy? mam nadzieję, że mnie nie dopadnie

Dziękuję Wam dziewczyny. I wszystkim, którym jeszcze nie dziękowałam, za miłe słowa
Niech kropka- kropek zdrowo rośnie

Stary 2014-02-14, 17:19   #3078
Luna0
Zakorzenienie

Anitka ja miałam ciążę taka jak Ty i też uwielbiałam ten stan a jak dziś wspominam to słodkie lenistwo to wiem ze już nigdy tak sielankowo nie będzie
Ale teraz już zapominam o strachu a wtedy tylko liczyłam dni... gdyby nie stres to mogłabym sobie chodzić z brzuchem i 10 lat tak super się czułam

Wika trzymam kciuki i modle się...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Barbie ja bym się na cesarke nie zdecydowała. Owszem z mojego porodu 2w1 zdecydowanie wolę cc ale dla malenstwa to wcale nie tak lepiej. Poradz się lekarza

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:28   #3079
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Co tu taka cisza? Pewnie wszyscy obchodzą romantyczny wieczór walentynkowy. Winko, seksowna bielizna i te sprawy... będzie się działo... Życzę udanych obchodów.

O mnie TŻ zapomniał siedzę sama z dzieckiem. Normalka jak co roku.

Stary 2014-02-14, 18:47   #3080
agatkaa1
Zakorzenienie

ja musiałam zaliczyć drzemkę

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 19:15   #3081
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie tez tak było, dopiero za trzecim razem coś wyszło ale wtedy byłam już nieźle poddenerwowana, zwłaszcza, że lekarz patrzył na mnie jak na hipochondryka no i serducha zaczęło wariować O jak się wtedy cieszyłam

Cytat:
gratuluję

Cytat:
Tylko że ja źle się czuje Łapią mnie kołatania serca. Mam wrażenie jakby mi żaba w środku skakała. Akurat jak miałam to ustrojstwo założone, to ani razu nie miałam ataku
współczuję Ci, bo wiem jakie to uciążliwe

Cytat:
u jednej z dziewczyn u mnie w pracy właśnie jakaś bakteria powodowała poronienia - nie pamiętam jaka, bo nie jesteśmy w jakichś zażyłych relacjach, wiec trudno dopytywać

Cytat:
Co tu taka cisza? Pewnie wszyscy obchodzą romantyczny wieczór walentynkowy. Winko, seksowna bielizna i te sprawy... będzie się działo... Życzę udanych obchodów.

O mnie TŻ zapomniał siedzę sama z dzieckiem. Normalka jak co roku.

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki, modlitwy w intencji Majeczki - ja też mam nadzieję, że wyjdzie z tego
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 19:43   #3082
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Z niecierpliwością czekam na wizytę 26-ego...
Kochana wszystkie z Tobą czekamy

Cytat:
A Wy dostałyście coś od chłopów?
Mąż mnie zaskoczył - bo ja raczej anty walentynkowa jestem - dostałam komplet biżuterii

Cytat:
plus bukiet czerwonych róż i 2 ciastka w kształcie serca i lizak z napisem JESTEŚ SEXY
postarał się

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
czekają na wyniki z badania kariotypu - jeśli wyniki będą dobre, to kilka operacji ją czeka, ale rokowania są dobre. Jeśli natomiast wynik będzie zły, to nie ma żadnych szans - tak dzisiaj lekarz powiedział. Takie dzieci umierają przed 3. miesiącem życia.
Z całych sił zaciskam kciuki, żeby wyniki były dobre Takie maleństwo a tyle już musi wycierpieć Jakie to niesprawiedliwe...

Cytat:
znajoma jest w 5tyg ciazy ,zaszła chociaz miała spirale,jest zszkowana. Natomiast babka,ktora lezała z nia w widocznej ciazy, zmarła i malenstwo tez... straszne to jest wszystko
życie jest okrutnie niesprawiedliwe czasami...

Cytat:
A ja dostałam walentynkę, którą przyniósł mi listonosz. Mój tż to jednak tradycjonalista + romantyk w jednym strasznie mnie tym rozczulił.. takie wyznanie miłości na papierze po tylu latach
ale romantycznie!

Cytat:
Kochana ja bym powtórzyła skoro źle się czujesz...

Cytat:
miłej kolacji

Cytat:
Superaśnie! Dalej trzymam kciuki, bardzo mocno

Cytat:
Napisane przez eha Pokaż wiadomość
Temat żałoby jest mi bliski. Pozwolę sobie wrzucić taką uwagę, że środki antydepresyjne to bardzo kontrowersyjny sposób radzenia sobie z żałobą.
Każdy radzi sobie tak jak umie i jak potrzebuje. Nie wydaje mi się, żeby którakolwiek z nas brała tego typu leki bez wyraźnych wskazań i bez zalecenia lekarza. Wiadomo, że może to nie jest najfajniejsze wyjście ale każdy jest inny i jeśli mu to pomoże, uchroni przed depresją i pozwoli przejść przez najtrudniejszy czas to nie można takiej opcji odrzucić. Takie jest moje zdanie.

Cytat:
mój TŻ właśnie wyszedł do pracy

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 19:55   #3083
Maga83
Zakorzenienie

Wika to straszne co piszesz. Trzymam kciuki aby badania wyszły pomyślnie
Agatko super prezent ci sprawił TZ
Rena udanej impezki
Mleb gratulujeprzejścia do następnego etapu

Przepraszam że nie odnoszę się do wszystkich ale Olek ostatnio ma fazę na "mamę". Chce cały czas być ze mną, nawet jak TZ jest w domu a ja próbuje coś zrobić w kuchni to musi najlepiej Olka trzymać na rękach inaczej cały czas mu ucieka i mi się skrobie na nogi żebym go wzięła. Więc jest ciekawie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 20:50   #3084
eseska
Zakorzenienie

czesc!!
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
jakoś od dwóch dni mam spadek formy, smutno mi i źle... z jednej strony jestem najszcześliwsza na świecie, z drugiej nie umiem sobie miejsca znaleźć...
jutro na szczęście tz robi sobie wolne od nauki i idziemy do znajomych.
dziś siedzę kręcę rurki z papieru, będę dalej wydziwiać z papierowej wikliny, ale jakoś bez zapału
BERBIE! to jest ciąza. Dobrze ze jutro jakies rozrywki się szykują! ciekawe co zmontujesz ztej papierowej wikliny?

Cytat:

A u mojej malutkiej chrześnicy niestety, kilka operacji. Ma "wymieszane" narządy wewnętrzne - w sensie nie na swoim miejscu układ pokarmowy i narządy rozrodcze, choć układ pokarmowy drożny. Sprawdzają teraz wszystko dokładnie. Powiedzcie mi, jak to się mogło tak zrobić?
WIKA! biedna Malenka. żeby wszystko było dobrze i te badania dobrze wyszły. Malenstwo a tyle się o cierpi i jeszcze teraz bez mamy....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a kto krów dogląda? myślałam, że jak się ma krowy to się wstaje... z kurami

to nie jest spadek formy, to... ciąża. najnormalniejsza, najzdrowsza, naturalna huśtawka emocjonalna
haahhhaaaa tez tak myślałam!!!
a propo huśtawki emocjonalnej- dziś miałąm z młodzieżą zajecia o zakochaniu (raz ze taki temat ma a 2 ze fajnie się komponował z dniem dizsiejszym) i mieli podac jak rozpoznać osobe zakochana i padło wlasnie ze hustawka emocjonalna co uczniowie podumowali - jak w ciązy:b rzydal:
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
wracamy z Poznania badania zrobione - zobaczymy co wyjdzie...
jedziemy do rodziców i jutro biba

no i pofolgowałam sobie w mc donaldzie lody -> i'm lovin' it
RENA! trzymam kciuki by badania cos wniosły! Fajna jutro ta imprea i tata ma gest! a czasami trzeba sobie pofolgować!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
już 4 raz w tej ciąży mam opryszczkę
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Cytat:
ja zrobilam dla mojego TZ ciasto z sercem i napisem,dla malego babeczke i autka . Misiowi kupiłam bluze upragnioną+czapke +skarpetki (bo wiecznie robi dziury)
LEJDI! to poszalałas walentynkowo!

Cytat:

Anitka tu są fajne filmiki może cos cie zainspiruje http://www.inspirello.pl/filmy/decoupage/1/0.html

Cytat:
MLEB!!!!!!!!!!!!!klaski :
Cytat:
ja musiałam zaliczyć drzemkę
AGATKO! sily zebrane na nocke!!!:brzydal :

MARYSIA i MEASIA dalej w szpitalu - zadziwi mnie sposób leczenia w UK - jak choć na chwile spadła gorączka to zaraz o wypisie mówili - po 2 godzinach znowu miała 40 i jeszcze zapalenie ucha!

Dziewczyna trafiłam dziś na przejmujący film dziecka z 12-13 tc - poza brzuchem mamy. jakby któras chciała zobaczyć to niech się odezwie na PW (nie chce tu wrzucać bo może być dla wielu bolesne)

ZEBERKA! odezwij się!!!! Jak się czujesz? jak Kasia?

a kochane!!! ktras wrzucala tu link do przepisu na taki deser na herbatnikach z amarantusem i kasza manna chyba - czy ja mogę jeszcze raz prosić!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2014-02-14 o 21:06
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 21:53   #3085
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
czekają na wyniki z badania kariotypu - jeśli wyniki będą dobre, to kilka operacji ją czeka, ale rokowania są dobre. Jeśli natomiast wynik będzie zły, to nie ma żadnych szans - tak dzisiaj lekarz powiedział. Takie dzieci umierają przed 3. miesiącem życia.
oby dobre wyszły... a kiedy wyniki?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Monika mam jeszcze pytanie, co Jakub mówi?
Bo Kamil jak katarynka baba, mama. Dziś powiedział nie i gdzie ale to mu się wymsknelo.
W poniedziałek idę do logopedy i chciałabym przerwać to "leczenie" skoro Kamil gaworzy ale nie wiem czy powinnam bo moze nadal jest do tyłu i powinno sie go stymulowac??
niewiele. nie mówi tak ładnie mama, baba, raczej takie mama, mamma, am am, ama mama amma mamma, takie ciągi. jak wsadzę go w krzesełko do karmienia krzyczy am am a potem to co wyżej napisałam. baba kiedyś było, ale on częściej po 3 sylaby mówił: bababa mamama. nie mówi tata, choć kiedyś było, częściej pojawia się da da da, data a reszta to tak po swojemu, jakieś takie zlepki, iś, diś, dźiś, ne, nie, na na, mana, manna. ja w sumie więcej nie oczekuję od niego w tym wieku. chyba, że powinnam

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Babeczki mam pytanie na zupełnie inny temat.. wiele z Was zajmuje się i pasjonuje różnego rodzaju zdobieniami, decoupage itp. i dlatego chciałam Was poprosić o jakiś pomysł, inspiracje na pomalowanie i ozdobienie kołyski. Ona jest cała z drewna, myśleliśmy żeby po czyszczeniu pomalować ją na styl takiego bielonego drewna, czy jakoś tak, dodać może jakieś delikatne zdobienia Może umiecie doradzić jakimi produktami robi się takie rzeczy i jak się je robi. Będę Wam dozgonnie wdzięczna
ja kiedyś trochę decoupagowałam ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia czym pomalować kołyskę, żeby to było bezpieczne. pewnie im mniej farb, lakierów, warstw tym lepiej w tym przypadku, więc nie wiem czy brałabym się za zdobienia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Każdy radzi sobie tak jak umie i jak potrzebuje. Nie wydaje mi się, żeby którakolwiek z nas brała tego typu leki bez wyraźnych wskazań i bez zalecenia lekarza. Wiadomo, że może to nie jest najfajniejsze wyjście ale każdy jest inny i jeśli mu to pomoże, uchroni przed depresją i pozwoli przejść przez najtrudniejszy czas to nie można takiej opcji odrzucić. Takie jest moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MARYSIA i MEASIA dalej w szpitalu - zadziwi mnie sposób leczenia w UK - jak choć na chwile spadła gorączka to zaraz o wypisie mówili - po 2 godzinach znowu miała 40 i jeszcze zapalenie ucha!

a kochane!!! ktras wrzucala tu link do przepisu na taki deser na herbatnikach z amarantusem i kasza manna chyba - czy ja mogę jeszcze raz prosić!
oby szybko się poprawiło Marysi

ja wrzucałam http://smakuje.blox.pl/2014/01/Czeko...arantusem.html
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 22:03   #3086
eseska
Zakorzenienie

MONIKA! dziękuje bardzo bardzo!! po Waszych radach kupiłam ten amarantus i dodaje Zo do kaszki! :-D

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 22:31   #3087
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MONIKA! dziękuje bardzo bardzo!! po Waszych radach kupiłam ten amarantus i dodaje Zo do kaszki! :-D
o, ja już dawno nie dawałam zawsze robię jak najszybciej bo J. krzyczy am am, strasznie się złości w krzesełku jak czeka na jedzenie. od kiedy się nauczył i wie co to znaczy to całe dnie krzyczy am am, ostatnio po drzemce jeszcze smoka nie wypluł a już było am!
tylko my wcinamy amarantus do musli na śniadanie i to ciasto robię czasem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 06:50   #3088
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Trzymam kciuki za wszystkie ciąże, Mamusie i Maluszki! Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich po kolei, ale tyle Nas tutaj jest i tak dużo piszecie, że jeszcze nie ogarniam...

U mnie zaczyna się krwawienie, boję się co będzie dalej, na razie jest bardzo malutkie, ale już żywa czerwona krew. Wydaje mi się, że jeszcze jeden ciężki moment samego poronienia przede mną i później już zacznę patrzeć do przodu - kolejna @ przyjdzie i staramy się od nowa.

Wiecie, tak sobie myślę, że ja się już chyba pogodziłam z tą stratą...? Mówię o tym normalnie, nie płaczę, razem z Narzeczonym też żartujemy, śmiejemy się... Czy to jest jakieś dziwne?

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 07:07   #3089
wadera4
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45157689]Trzymam kciuki za wszystkie ciąże, Mamusie i Maluszki! Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich po kolei, ale tyle Nas tutaj jest i tak dużo piszecie, że jeszcze nie ogarniam...

U mnie zaczyna się krwawienie, boję się co będzie dalej, na razie jest bardzo malutkie, ale już żywa czerwona krew. Wydaje mi się, że jeszcze jeden ciężki moment samego poronienia przede mną i później już zacznę patrzeć do przodu - kolejna @ przyjdzie i staramy się od nowa.

Wiecie, tak sobie myślę, że ja się już chyba pogodziłam z tą stratą...? Mówię o tym normalnie, nie płaczę, razem z Narzeczonym też żartujemy, śmiejemy się... Czy to jest jakieś dziwne?
[/QUOTE]

Nie kochana, to nie jest dziwne. Chociaż myślę, że może tak to odreagowujecie. A jeśli masz coś jeszcze do wypłakania to wypłacz teraz, razem z krwawieniem, mi było wtedy łatwiej. Ja z kolei, przykro się przyznać, ale ciąży pozamacicznej nie traktuję jako takiej straty, jak poprzednie. Jakieś to dla mnie inne jest... I było mniej bolesne...

Stary 2014-02-15, 07:15   #3090
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Nie łzy już tylko mi się zbierają w oczach, ale już nie lecą... Chyba swoje już wypłakałam... Dzięki Wadera, przynajmniej wiem, że nie jestem dziwakiem.

Co do ciąży pozamacicznej to moja mama to przeżyła, tylko u niej było duże zagrożenie życia. Ciąża była w jajniku...

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2014-02-15 o 07:17
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości