|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Wika straszne to wszystko
![]() Trzeba się modlić i wierzyć że będzie ok.. A usg w ciąży, nie pokazało, że narządy takie poprzestawiane są? ![]() Rena ja bym zbytnio nie szła w kierunku bakterii jako przyczyny #. Jeżeli nie dają objawów. U mnie one nie miały znaczenia, po antybiotykoterapii nie zniknęły (trzy tygodnie dużej dawki dwóch antybiotyków) , za to same sobie poszły po jakimś czasie. Teraz na przykład jest czysto. Jeden lekarz upierał się że to one były przyczyną #, a trzech ginów zupełnie zaprzeczyło. Oczywiście należy spróbować je wytępić. Ale jak nie da rady, to się starać o ciążę. Oczywiście słuchaj lekarza bo ja tylko mówię z własnego doświadczenia ![]() .. Czyli trochę inny zestaw ![]() Doktor Polak (znany we Wro, od in vitro) powiedział że jakby bakterie miały znaczenie to by żaden hindus, rumun itd się nie rozmnożył.... ![]() Z holtera nic nie wyszło. Zdrowe serducho.... ![]() My idziemy na kolacje. Bede jadła steka a na deser gofry. Mniaaammmm. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Babeczki mam pytanie na zupełnie inny temat.. wiele z Was zajmuje się i pasjonuje różnego rodzaju zdobieniami, decoupage itp. i dlatego chciałam Was poprosić o jakiś pomysł, inspiracje na pomalowanie i ozdobienie kołyski. Ona jest cała z drewna, myśleliśmy żeby po czyszczeniu pomalować ją na styl takiego bielonego drewna, czy jakoś tak, dodać może jakieś delikatne zdobienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Konto usunięte
|
Ja tylko na chwilę bo pisze z telefonu a to jest upierdliwe. Przesyłam do następnego etapu który jest na początku marca. Relaksuje się w kfc
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Konto usunięte
|
Dziękuje za kciuki. Pomogły
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez eha Czas edycji: 2014-02-14 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego i smacznego wieczoru zakochańce ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jana daj znać co u Was? jak się czujecie?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że ja źle się czuje ![]() ![]() Mlebidakin gratuluję kolejnego etapu ![]() Wam wszystkim też miłego wieczoru! nawet jak Walentynek nie obchodzicie ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Kucyk no ja do końca nie wiem czy tak jest bo znajoma też miała bakterie i leczyli się oboje! WY też oboje? bo to nic nie daje jak TY tylko brałas antybiotyki jak już Twój Tż był zarażony....Ty się leczyłaś a on zarażał od nowa....oni wyleczyli i udało się i teraz wszytsko jest ok!
Iza ![]() ![]() Melbi ![]() ![]() ![]() Zeberka gdzie jesteś?? Jana jak u Was??
#3070 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jestem zła za tą opryszczkę, bo nawet buzi od męża nie dostanę a miałam ochotę i na coś więcej ![]() w koło ciągle się słyszy o jakichś nieszczęściach przy porodach, wczoraj ta córka Bonka. przez to wszystko tż ciągle mówi, że u nas nie wchodzi w grę poród naturalny w szpitalu. cesarka w jakiejś prywatnej klinice i koniec. nie wiem jak to się dalej rozwinie....
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- No i tak jak pisałam ostatni posiew z szyjki wyszedł mi czyściutki. Z moczu posiew też. Miałam w ciąży dwa posiewy. W pierwszym wyszła jedna z tych trzech bakterii (dwie wyparowały), które miałam przed ciążą i na które antybiotyki nie podziałały. Lekarz dał mi tylko czopki dopochwowe (trzy rodzaje) i to wcale nie na tą konkretną bakterie. I powiedział, że gdyby nie krwawiący krwiak to by nic nie dawał. Ale taka sącząca się krew jest doskonałą pożywką dla bakterii. I powiedział że takie paciorkowce kałowe to lubią się pojawiać na chwile i znikać. No i kolejny posiew był już ok. Berbie ja też szukam prywatnej kliniki ale we Wrocławiu nic nie ma!! No i obawiam się tego że prywaciarze nie mają oddziałów neonatologii w razie czego... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Witam.
Wadera wiedziałam, że coś się dzieje... ![]() ![]() ![]() ![]() Wika kochana to straszne co piszesz. Zdrowia dla maleństwa. Mleb to trzymamy kciuki dalej. Kucyk dobrze, że z serduszkiem wszystko ok. Rena udanej zabawy. Dla wszystkich nowych AM ![]() Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich, ale trudno mi wszystko ogarnąć i spamiętać co chciałabym której napisać. Piszę nadal z telefonu bo mam jakiś komputerowstręt.
#3073 |
Raczkowanie
|
Hej
Nadrobilam huraaaaaaa Caly tydzien nie wyrabialam. Od rana w pracy jak wracalam obiad I drugi dka tz do pracy I padalam na pyszczek. Witam nowe mamusie tak bardzo wam wspolczuje. Lejdi ja w maju pochowalam swoje coreczki ale w Anglii ja tutaj zostaje I moge je odwiedzac kiedy chce a w Polsce jedynie jak bym tam leciala ale to raz do roku. Ja jak zobaczylam trumienke to zanim do niej doszlam to bylam cala zalana lzami moj tz tez. Tak mi sie rece trzesly ze nie moglam swieczki zapalic. Ale dla mnie to ze moge isc na cmentarz duzo pomaga. W rocznice chce wyslac list do moich coreczek w tych lampionach. Waderko moje gratulacje. Ale sie ciesze. Oszczedzaj sie tylko malenka. Renka udanej impry. Ide cos zrobic dla Tż na walentynki. Juz mnie rano wycalowal I wydrapał bo nie ogolony. Trzymajcie sie kobitki.
#3074 | |
Wtajemniczenie
|
A mówiłaś lekarzowi, że akurat nic się nie działo? Może zostawiłby tego holtera na dłużej.
Cytat:
![]()
![]() |
#3075 |
Raczkowanie
|
Wika trzymam kciuki za malenka.
Measia za Marysie tez zacisniete. Tak bede dopisywac jak mi sie cos przypomni. Edytte usmiechnij sie wszystko jest ok. Wiesz ze malenstwo sie super ma. Masz powody do radosci. Trzymaj sie. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Mleb gratuluje I trzymam kciuki za nastepny etap.
#3076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Wam dziewczyny. I wszystkim, którym jeszcze nie dziękowałam, za miłe słowa ![]()
![]() |
#3077 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Anitka ja miałam ciążę taka jak Ty i też uwielbiałam ten stan
![]() ![]() Ale teraz już zapominam o strachu a wtedy tylko liczyłam dni... gdyby nie stres to mogłabym sobie chodzić z brzuchem i 10 lat tak super się czułam Wika trzymam kciuki i modle się... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Barbie ja bym się na cesarke nie zdecydowała. Owszem z mojego porodu 2w1 zdecydowanie wolę cc ale dla malenstwa to wcale nie tak lepiej. Poradz się lekarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza? Pewnie wszyscy obchodzą romantyczny wieczór walentynkowy. Winko, seksowna bielizna i te sprawy... będzie się działo... Życzę udanych obchodów.
O mnie TŻ zapomniał siedzę sama z dzieckiem. Normalka jak co roku.
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
ja musiałam zaliczyć drzemkę
![]()
#3081 | ||||
Zakorzenienie
|
u mnie tez tak było, dopiero za trzecim razem coś wyszło
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki, modlitwy w intencji Majeczki - ja też mam nadzieję, że wyjdzie z tego ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Kochana wszystkie z Tobą czekamy
![]() Mąż mnie zaskoczył - bo ja raczej anty walentynkowa jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochana ja bym powtórzyła skoro źle się czujesz... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Wika to straszne co piszesz. Trzymam kciuki aby badania wyszły pomyślnie
Agatko super prezent ci sprawił TZ ![]() Rena udanej impezki Mleb gratulujeprzejścia do następnego etapu Przepraszam że nie odnoszę się do wszystkich ale Olek ostatnio ma fazę na "mamę". Chce cały czas być ze mną, nawet jak TZ jest w domu a ja próbuje coś zrobić w kuchni to musi najlepiej Olka trzymać na rękach inaczej cały czas mu ucieka i mi się skrobie na nogi żebym go wzięła. Więc jest ciekawie
#3084 | |||||||
Zakorzenienie
|
czesc!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a propo huśtawki emocjonalnej- dziś miałąm z młodzieżą zajecia o zakochaniu (raz ze taki temat ma a 2 ze fajnie się komponował z dniem dizsiejszym) i mieli podac jak rozpoznać osobe zakochana i padło wlasnie ze hustawka emocjonalna co uczniowie podumowali - jak w ciązy ![]() ![]() Cytat:
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() AGATKO! sily zebrane na nocke!!! ![]() MARYSIA i MEASIA dalej w szpitalu - zadziwi mnie sposób leczenia w UK - jak choć na chwile spadła gorączka to zaraz o wypisie mówili - po 2 godzinach znowu miała 40 i jeszcze zapalenie ucha! Dziewczyna trafiłam dziś na przejmujący film dziecka z 12-13 tc - poza brzuchem mamy. jakby któras chciała zobaczyć to niech się odezwie na PW (nie chce tu wrzucać bo może być dla wielu bolesne) ZEBERKA! odezwij się!!!! Jak się czujesz? jak Kasia? a kochane!!! ktras wrzucala tu link do przepisu na taki deser na herbatnikach z amarantusem i kasza manna chyba - czy ja mogę jeszcze raz prosić! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2014-02-14 o 21:06 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja wrzucałam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
MONIKA! dziękuje bardzo bardzo!! po Waszych radach kupiłam ten amarantus i dodaje Zo do kaszki! :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko my wcinamy amarantus do musli na śniadanie i to ciasto robię czasem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki za wszystkie ciąże, Mamusie i Maluszki! Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich po kolei, ale tyle Nas tutaj jest i tak dużo piszecie, że jeszcze nie ogarniam...
U mnie zaczyna się krwawienie, boję się co będzie dalej, na razie jest bardzo malutkie, ale już żywa czerwona krew. Wydaje mi się, że jeszcze jeden ciężki moment samego poronienia przede mną i później już zacznę patrzeć do przodu - kolejna @ przyjdzie i staramy się od nowa. Wiecie, tak sobie myślę, że ja się już chyba pogodziłam z tą stratą...? Mówię o tym normalnie, nie płaczę, razem z Narzeczonym też żartujemy, śmiejemy się... Czy to jest jakieś dziwne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45157689]Trzymam kciuki za wszystkie ciąże, Mamusie i Maluszki! Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich po kolei, ale tyle Nas tutaj jest i tak dużo piszecie, że jeszcze nie ogarniam...
U mnie zaczyna się krwawienie, boję się co będzie dalej, na razie jest bardzo malutkie, ale już żywa czerwona krew. Wydaje mi się, że jeszcze jeden ciężki moment samego poronienia przede mną i później już zacznę patrzeć do przodu - kolejna @ przyjdzie i staramy się od nowa. Wiecie, tak sobie myślę, że ja się już chyba pogodziłam z tą stratą...? Mówię o tym normalnie, nie płaczę, razem z Narzeczonym też żartujemy, śmiejemy się... Czy to jest jakieś dziwne? [/QUOTE] Nie kochana, to nie jest dziwne. Chociaż myślę, że może tak to odreagowujecie. A jeśli masz coś jeszcze do wypłakania to wypłacz teraz, razem z krwawieniem, mi było wtedy łatwiej. Ja z kolei, przykro się przyznać, ale ciąży pozamacicznej nie traktuję jako takiej straty, jak poprzednie. Jakieś to dla mnie inne jest... I było mniej bolesne...
#3090 |
Konto usunięte
|
Nie łzy już tylko mi się zbierają w oczach, ale już nie lecą... Chyba swoje już wypłakałam... Dzięki Wadera, przynajmniej wiem, że nie jestem dziwakiem.
Co do ciąży pozamacicznej to moja mama to przeżyła, tylko u niej było duże zagrożenie życia. Ciąża była w jajniku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-02-15 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.