Życie z kierowcą TIRa :) część II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 08:04   #3061
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Dot.: Życie z kierowcą TIRa :) część II

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
To fajnie ze grzeczna,oby tak daleja Ty sie nie stresuj i nie tesknij za bardzo bo w koncu pokarm stracisz a tego Oleńka juz nie wybaczy!
Juz był kryzys - brak pokarmu. Mąż poleciał po mleko i dostała dwie porcje. Potem była akcja laktacja. Wróciło. Pije teraz herbatkę na laktację i dużo pije. Najgorzej ze lecze pokaleczone sutki Czasami karmię przez nakładki silikonowe ale wtedy mała mi sie potrafi zapomnieć i troche zachłysnać i nie lubie przez silikon
Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Nie płacz Agusiaczek, ja też swojego miałam tylko na weekend między jedną trójką a drugą. Pustka, ale z czasem będzie lepiej, teraz nie jesteś już sama
Jeszcze kiedys tak mi powtarzał, że jak bedzie nasza dzidzia to ja on pojedzie to ja nei bede sama
Stary 2016-02-09, 08:08   #3062
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Agusiaczek, czasem lepiej 2-3 dni karmić przez nakładki i wygoić się porządnie
Stary 2016-02-09, 15:05   #3063
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiaczek1985 Pokaż wiadomość
Juz był kryzys - brak pokarmu. Mąż poleciał po mleko i dostała dwie porcje. Potem była akcja laktacja. Wróciło. Pije teraz herbatkę na laktację i dużo pije. Najgorzej ze lecze pokaleczone sutki Czasami karmię przez nakładki silikonowe ale wtedy mała mi sie potrafi zapomnieć i troche zachłysnać i nie lubie przez silikon

Jeszcze kiedys tak mi powtarzał, że jak bedzie nasza dzidzia to ja on pojedzie to ja nei bede sama
Z czasem bedzie potrzebowala coraz wiecej mleka i beda sie powtarzac sytuacje ze jest za malo ale ja wtedy przystawialam przez 1 lub 2 dni bardzo czesto i samo sie normowalo tzn byla wieksza produkcja,akurat mnie ominela "przyjemnosc" pokaleczonych sutkow,od poczatku ladnie dzieciątko jadlo,a moze zle lapie brodawki i dlatego tak kaleczy?moje dziecie tylko ze 2 razy mnie ugryzlo jak juz sie ząbki pojawily,ból masakrycznyale tlumaczylam ze boli i byl spokój
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-13, 15:13   #3064
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Agusiaczek gratuluje😀 Dużo zdrówka i cierpliwości
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-14, 20:23   #3065
Qazsew
Zakorzenienie

Ale cisza...co tam u Was dziewczyny?obie swieże mamusie pewnie zajete córeczkamia jak tam walentynki?udalo sie ze tz w domu czy jednak trasa?moj w domu ale jakos nigdy specjalnie nie obchodzilismy tego "swieta" i dzis tez tak bylou mnie dzis wiosenna pogoda,nawet juz jedna wierzba w ogrodku puscila bazie wiec mam nadzieje ze niedlugo wiosna zagosci na stalemilej niedzieli Wam zycze
Stary 2016-02-15, 22:32   #3066
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mój przyjechał w sobotę, więc w walentynki był Nie obchodzimy walentynek jakoś uroczyście, to chyba w ogóle były pierwsze walentynki kiedy był w domu Byliśmy z małą nad jeziorem, miło, słodko, rodzinnie
Stary 2016-02-20, 16:43   #3067
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Melduje się że żyje
Mała robi ranne pobudki ale dajemy radę :p
Były ałe zawirowania ale juz jesteśmy na prostej
a tata był z nami w walentynki
Buziaki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 07:49   #3068
37ana
Rozeznanie

Hej chciałam się przyłączyć do was do gadki też jestem żoną kierowcy. Ale widzę że ostatnio ta gadka się nie klei. To nic poczekam może się chętna znajdzie

Ignacy 25.12.2015
37ana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 07:58   #3069
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Hej 37ana No taka niestety specyfika tego wątku, albo nawijamy non stop, albo panuje totalna cisza
Stary 2016-02-22, 08:00   #3070
37ana
Rozeznanie

Ta totalna cisza pojawia się pewnie jak TZ wracają do domow
No tak bywa w każdym bądź razie będę zaglądać.

Ignacy 25.12.2015
Stary 2016-02-22, 08:04   #3071
Quiza
Raczkowanie

Ja jestem! Tż w domu tylko załatwia teraz jakieś swoje sprawy. Musze iść na zakupy, ale od wczoraj cały czas pada wiec nie chce mi się ruszyć wiec oglądam swój serial.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Quiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 08:11   #3072
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Co oglądasz?

Mój był tydzień w domu, pojechał,a ja próbuję znowu ogarnąć rzeczywistość, he he. Dobrze, że mała bezproblemowo znosi przeprowadzki.
Stary 2016-02-22, 08:37   #3073
Quiza
Raczkowanie

Grey's anatomy. Po obejrzeniu 10 sezonu stwierdziłam, że nie będę go już więcej oglądać, bo nie jest już taki fajny jak na początku, ale mam do niego taki jakiś sentyment wiec oglądam dslej.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Quiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 08:42   #3074
elvegirl
po drugiej stronie szafy

He he

Ja nie lubię seriali, które mają więcej niż 3 sezony i większość kończę oglądać właśnie po trzecim, potem ewentualnie jak się dany serial skończy, to oglądam kilka ostatnich odcinków
Stary 2016-02-22, 13:20   #3075
Qazsew
Zakorzenienie

37ana to napisz moze troszke o sobie,gdzie tz jezdzi,jak dlugo jestescie razem?no witam serdecznieja lubilam ogladać dr House'a,no ale juz sie skonczył,wiec w sumie nie ogladam seriali

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-02-22 o 13:22
Stary 2016-02-22, 13:41   #3076
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

A my jakoś siły nie mieliśmy, żeby gdzieś wyjsć. Tż kupił szampana, wypiliśmy i zasnęłam w 5 sekund Takie walentynki

37ana witaj
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 19:22   #3077
37ana
Rozeznanie

Cytat:
37ana to napisz moze troszke o sobie,gdzie tz jezdzi,jak dlugo jestescie razem?no witam serdecznieja lubilam ogladać dr House'a,no ale juz sie skonczył,wiec w sumie nie ogladam seriali
Razem już 14 lat a jeździ z tego z 8 lat teraz tylko na zachodzie Europy nie jeździ po Polsce. Jedzie na 3 i wraca na tydzień tyle dobrego ze zmianę ma w tygodniu i weekend jest w domu. Tzn przyjeżdża w środę i wyjeżdża we wtorek.
Ma 3 dzieci ostatni urodzil się 2 miesiące temu. Do tej pory pracowałam 2 misiaceprzed rozwiązaniem poszłam na chorobowe. I tak bawię się q domu żywa laleczka która dużo marudzi i płacze. Na całe szczęście jest już na etapie dyskretnych w sensie bezdzwiekowych uśmiechów co moje zbolale serce koi.
Nie wiem co jeszcze byście chciały wiedzieć pytajcie odpowiem a przynajmniej się postaram

Ignacy 25.12.2015
Stary 2016-02-22, 19:56   #3078
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 37ana Pokaż wiadomość
Razem już 14 lat a jeździ z tego z 8 lat teraz tylko na zachodzie Europy nie jeździ po Polsce. Jedzie na 3 i wraca na tydzień tyle dobrego ze zmianę ma w tygodniu i weekend jest w domu. Tzn przyjeżdża w środę i wyjeżdża we wtorek.
Ma 3 dzieci ostatni urodzil się 2 miesiące temu. Do tej pory pracowałam 2 misiaceprzed rozwiązaniem poszłam na chorobowe. I tak bawię się q domu żywa laleczka która dużo marudzi i płacze. Na całe szczęście jest już na etapie dyskretnych w sensie bezdzwiekowych uśmiechów co moje zbolale serce koi.
Nie wiem co jeszcze byście chciały wiedzieć pytajcie odpowiem a przynajmniej się postaram
To chyba trafilas na idealny watek bo nie dosc ze sa tu dziewczyny i zony kierowcow to jeszcze ostatnio dwie świeżo upieczone mamusie wiec bedzie duzo wspolnych tematowod poczatku tz jezdzi 3 na 1 czy wczesniej inaczej?pewnie juz sie przyzwyczailas wszystko organizowac sama choc podziwiam bo z trojka dzieciaczkow to raczej proste nie jest
Stary 2016-02-22, 20:37   #3079
37ana
Rozeznanie

Prawiexzawsze tak jeździł z małymi wyjątkami raz to całe półtora roku jeździł 6/2 tyg w domu a zeszły to to jeździ a na weekend był w domu to głównie ze względu na moją ciążę.
No muszę sobie jakoś radzić chociaż powiem że czasami mam wszystkiego dość tak jak dzisiaj w dzień młody spoko a teraz zasnął po kampanii na godzinę obudzi się i płacze już pół godziny

Ignacy 25.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 20:58   #3080
elvegirl
po drugiej stronie szafy

14 lat, niezły staż Mój od niedawna jeździ 3x1, nie mogę się przyzwyczaić po 4x2...
Trójka dzieci, omg, a ja się zastanawiałam czy ogarnę jedno przy facecie jeżdżącym
Stary 2016-02-22, 21:04   #3081
Qazsew
Zakorzenienie

Ja to was podziwiam 37ana i elvegirl ze dajecie rade tak dlugo same,ja mam tz co weekend i ciezko czasem wytrzymac bo sie teskni a tez juz jestesmy razem 12 lat,ale to chyba kwestia przyzwyczajenia i organizacji
Stary 2016-02-22, 21:06   #3082
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Kwestia charakteru i organizacji zapewne Przerabiałam opcję z weekendami i wolę jak zjeżdża rzadziej, a na dłużej. Więcej można wspólnie zrobić, zaplanować. Tyle że teraz jest do kitu, bo jest od soboty-niedzieli do soboty - na wszystkie wesela w tym roku pójdę sama
Stary 2016-02-23, 07:10   #3083
37ana
Rozeznanie

Elvegirl właśnie ja to się cieszę że te zmiany ma w tygodniu bo zawsze w weekend można się z kimś spotkać.
A jeśli chodzi o przyjazd co weekend to powiem szczerze nie nudziłam ich.
Primo nigdy nie przyjeżdżał w piątek i wyjeżdżał w poniedziałek tylko przemęczenie jeździł z piątku na sobotę w nocy z☠☠☠any jak koń po westernie i w sobotę odsypiam w południe albo do południa a ja sprzątałam.
2. Sprzątanie nie miałam tylko w sobotę bo w niedziele gdy wyjeżdżał to w poniedziałek znów po nieprzespanych m musiałam sprzątać.
I co to był za weekend
Sobota do dupy a niedziela obiad zakupy i jego wyjazd słowem do dupy.
No chyba ze liczymy tylko na sex no ok to jeden machniecie i tyle bo zmęczony.
Wolę jak jest tydzień. Ja chciałam aby jeździł 2/1 ale nie chcą się w tej robocie zgodzić bo za dużo by było chętnych na taką jazdę a oni by mieli za dużo roboty. No może się doczekamy kiedyś i to się zmieni
Na razie nie będę bardzo narzekać.
Co do dzieci no cóż muszę dobrze organizoeacsobie czas to wychodzi ok. Mój syn ma 14 lat to troche mi pomaga jak mnie nie dobija nauka jest w 1 gim
Córka zerówka w przyszłym roku 1 klasa a młody teraz 2 miesiące i w styczniu chce go dać do żłobka bo chce wrócić do pracy. Także przyszły rok zapowiada się baaardzo ciężki ten to będzie relax
I tak już się przyzwyczaiłam że wszystko robię w domu i wszystko ja załatwiam. On chyba też się do tego przyzwyczaił bo ciężko mu się za cokolwiek wziąć w domu. Zwłaszcza że dobudowalismy kawałek i musi go skończyć nie wiem jak on to zrobi ole na wiosnę chcę mieć te dwa pokoje i dodatkową łazienkę zrobiona. Na razie go straszę że jak tego nie zrobi przy zjeździe to jak pojedzie to ja się za to wezmę a na tyle mnie jelito z zna ź wie że to zrobię... Bo ja samej pracy się nie boje

Ignacy 25.12.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-23, 07:20   #3084
elvegirl
po drugiej stronie szafy

O, to spora różnica wieku między dzieciakami, tak to pewnie i ja bym mogła tyle że już będę za stara więc się przyzwyczaiłam do świadomości, że będzie jedno dziecko.

Mój to w domu robi wszystko, łącznie z gotowaniem ale fakt, jak go nie ma to wszystko na mojej głowie.

Dokładnie jak piszesz, zjazdy na weekend to tylko odsypianie, pranie i zakupy, wolę dłuższe wyjazdy i dłuższe powroty. 2x1 byłoby fajnie, ale kasa zdecydowanie mniejsza.
Stary 2016-02-23, 09:04   #3085
Qazsew
Zakorzenienie

U mnie jest co weekend i nie jest zle,nie musi odsypiac bo zjazdza w piatek wieczorem a baze ma niedaleko,ostatnio kilka razy zjechal w czwartek,przewaznie musi wyjechac w niedziele wieczorem ale jestesmy w stalym kontakcie tel,ja bym sie narazie nie zgodzila na 4 tyg w trasie ze wzgledu na dziecko,bo no niestety ale inaczej jak sie widzi swoje dziecko co weekend przez 3 dni i czasem w ciagu tyg bo czasem uda sie przejechac przez dom,niz jak widzisz dziecko co 3 czy 4 albo 6 tyg,ok ze przez tydz ale jednak w weekend masz wiecej czasu dla dziecka bo nie jest w szkole czy w przedszkolu a na tyg to facet i tak znajdzie sobie jakies zajecie i widzi sie z dzieckiem wieczorem,i nie ukrywam ze o bliskosc z mezem tez mi chodzi bo narazie nie wyobrazam sobie seksu co 3 albo 4 tygwiec kazdy system pracy ma swoje wady i zalety wedlug mnie a i tez wiem ze jak moj tz jezdzil jeszcze przed slubem 3 na 1 to sam mowil ze czlowiek troche dziczeje sam tyle czasu bo ani sie do kogos odezwac ciagle w kabinie sam,jak zjezdzal do domu to ze dwa dni przyzwyczajal sie do nowego otoczenia i inni go troche draznili bo w kabinie ciagle cisza i nikt nie przeszkadza,ale pewnie duzo zalezy od charakteru
Stary 2016-02-23, 10:32   #3086
37ana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
O, to spora różnica wieku między dzieciakami, tak to pewnie i ja bym mogła tyle że już będę za stara więc się przyzwyczaiłam do świadomości, że będzie jedno dziecko.

Mój to w domu robi wszystko, łącznie z gotowaniem ale fakt, jak go nie ma to wszystko na mojej głowie.

Dokładnie jak piszesz, zjazdy na weekend to tylko odsypianie, pranie i zakupy, wolę dłuższe wyjazdy i dłuższe powroty. 2x1 byłoby fajnie, ale kasa zdecydowanie mniejsza.
Powiem ci że w przypadku tej firmy i tego jak płacą byłoby to samo w miesiącu wypadałoby 3 tyg pracujące i jedenwolny tylko co któryś miesiąc by byli pół na pół ale coś za cos

Ignacy 25.12.2015
Stary 2016-02-23, 12:19   #3087
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
no niestety ale inaczej jak sie widzi swoje dziecko co weekend przez 3 dni
No mnie się właśnie wydaje, że dla dziecka lepiej jak ojciec jest dłużej, bo tak to zanim się przyzwyczai, to już go znowu nie ma. Ale to wiadomo, każdy wychowuje, przyzwyczaja inaczej. Marynarze też mają dzieci i potrafią to zorganizować, że dzieci są szczęśliwe
Cytat:
jak moj tz jezdzil jeszcze przed slubem 3 na 1 to sam mowil ze czlowiek troche dziczeje sam tyle czasu bo ani sie do kogos odezwac ciagle w kabinie sam,jak zjezdzal do domu to ze dwa dni przyzwyczajal sie do nowego otoczenia i inni go troche draznili bo w kabinie ciagle cisza i nikt nie przeszkadza,ale pewnie duzo zalezy od charakteru
Mój mąż nie ma tego problemu, non stop z kimś wisi na telefonie, na radiu, na parkingach też rzadko jest sam I nie ma tutaj mowy o przyzwyczajaniu się do domu, to raczej dom się przyzwyczaja do niego

Tak więc jak piszesz, u każdego inaczej
Stary 2016-02-23, 12:41   #3088
Qazsew
Zakorzenienie

Mi mimo wszystko wydaje sie ze duzo wiecej umyka tacie z zycia dziecka gdy jest co 3 lub 4 tyg,zwlaszcze gdy dziecko jest male,bo co innego jak juz do szkoly chodzi,niz jak jest co tydzien,male dzieci zmieniaja sie tak szybko ze np moj tz jak wracal co tydzien to widzial roznice a jakby wracal co 3 lub 4 to za kazdym razem juz inne dziecko bo to przeciez prawie miesiac roznicy a przy niemowlaku to bardzo duzo,wiadomo ze cos za cos,ale poki dajemy rade finansowo to tz nie szuka innej pracy bo woli byc czesciej w domu,a jesli chodzi o przyzwyczajanie sie do domu to nie ma tak ze musi sie przestawic z funkcjonowania w aucie na funkcjonowanie w domu?przeciez jak jest sam to ma inne przyzwyczajenia przez te 3 tyg a jak do was wroci to wy tez macie inne przyzwyczajenia

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-02-23 o 12:45
Stary 2016-02-23, 12:42   #3089
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Jasne że dużo umyka, skype to nie to samo. Ale akurat o tym nie pisałam
Stary 2016-02-23, 13:12   #3090
Qazsew
Zakorzenienie

Kazdy decyduje sie na taką prace jaką uwaza za najlepsza dla siebie i nie ma sie co rozwodzic nad tym bo tylko tz najlepiej znaja plusy i minusy jazdy w takim systemie w jakim są
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości