|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
Pocieszny jest, może w końcu w marcu uda mi się w końcu skończyć zaczęte u niego plecy
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie, będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Czy ktoś się orientuje jak to jest z tatuażami i popękanym naczynkami na nogach? Mam takie "pajączki" na udach, nie ma ich wiele, ale jednak są. Mam wytatuowane łydki, chciałabym zrobić coś na udach, zewnętrza strona, jednak nie wiem co z tymi naczynkami. Może któraś z was coś wie, lub ma podobny problem?
|
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogę dołączyć?
![]() Wczoraj klepnęłam termin na mój pierwszy tatuaż i jestem strasznie podekscytowana! I zaskoczona, że tak łatwo i szybko poszło. Wzór już miałam obmyślony od dawna, kasę nazbieraną, ale długo się rozglądałam za tatuatorem. Tzn. miałam kogoś na oku, ale jednak to nie był do końca styl, jaki mi odpowiadał, a poza tym widziałam na ostatnich pracach, że dziewczyna się rozwija w zupełnie inną stronę i nie byłam pewna, jak zareaguje na moje pomysły. Z nieba mi spadła Karolina Smędzik, która od stycznia będzie pracować w Zmierzlokach. Odpowiedź dostałam po... 13 minutach, więc przeżyłam mały szok. Wydaje się bardzo miła i kontaktowa, wpłaciłam już zaliczkę i załapałam się już na 26 stycznia.Przekopałam się przez większość postów tutaj i naprawdę znalazłam ogrom przydatnych informacji jak nigdzie indziej. *_* |
|
|
|
#3064 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Plus jeśli chciałabyś je leczyć to ostrzykiwanie i laser mogą zniszczyć tatuaż (laser na 100%). Dodatkowo skóra w tym miejscu ma inny kolor więc inny będzie też tatuaż. Ja osobiście - gdyby robiły mi się ciągle nowe popękane naczynka na pewno bym nie ryzykowała. |
|
|
|
|
#3065 |
|
Przyczajenie
|
Ja planuje sobie zrobić pierwszy tatuaż, ale niestety mam sporo obaw, dlatego chciałabym zacząć od czegoś małego, podoba mi się serduszko jak na 3 zajęciu http://www.smedyczny.pl/delikatne-ta...dla-dziewczyn/ albo jak to na ostatnim, tylko nie wiem czy najpierw zacząć od czegoś małego lepiej w niewidocznym miejscu czy na nadgarstku będzie ok? W zasadzie to boję się że z czasem mi się znudzi jak to wszyscy mówią i w widocznym miejscu po czasie będzie mi przeszkadzać.
Edytowane przez teresamol Czas edycji: 2017-01-07 o 15:04 |
|
|
|
#3066 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem : jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości,to nie rób tatuażu...wydaje mi się, że tatuażu trzeba być na maksa pewnym!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Fajną drobnicę robi Jakub Nowicz w Poznaniu, pooglądaj jego prace na fb i insta. Zapisy w lutym jakoś.
|
|
|
|
#3069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mogę mieć skłonności, moja mama ma dużo popękanych naczynek, praktycznie całe nogi, miała je ostrzykiwane (zamykane). Więc najpierw leczyć (pozbyć się), później tatuaż? Chyba to rozsądne. |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zastnawiam nad podobną rzeczą - mam na łydce widoczne żyły. Nie że żylaki, ale przez skórę mi widać niebieską linię. Zawsze to miałam, teraz większe, bo trzydziecha na karku, a skórę mam białą i cienką jak papier. Nie są to pajączki ani żadne wystające żylaki, raczej taka żyła jak na nadgarstku. Można to zatatuować?
A poza tym poradźcie! Robię w styczniu maleństwo na karku i nie mam tam trądziku już od dobrych kilku lat, no może czasem coś mi wyskoczy na górze pleców, wtedy to maźnę zoracem. Jak się tatuaż zagoi i wyjdzie mi na nim trądzik?! Co wtedy, ratunku!!
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam spory problem od czasu do czasu z tradzikiem na plecach i mam tatuaz wielkosci dloni tamze. Jakims cudem pryszcze moga mi sie robic wszedzie a tatuaz omijaja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
super tatuaże, czy znacie jeszcze kogos kto robi takie delikatne rzeczy?
|
#3073 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wytłumaczcie mi jedną rzecz. Znalazłam na profilu studia fajny tatuaż, no myślę - super, zapytam o termin i się umówię. Piszę, a babeczka do mnie, że "już sprzedany", i nie może mi takiego zrobić, tylko musi mi projektować nowy, i "coś do niego doda, żeby nie był identyczny". O co chodzi? Nie rozumiem tego w ogóle. Rozumiem, że ktoś nie chce kopiować prac innych artystów, spoko. Ale babka nie chce mi zrobić tatuażu, który sama zaprojektowała? Proponowała mi dwa inne, zupełnie różne (powiedzmy, że był taki sam motyw przewodni, ale tatuaże były zupełnie inne), i ja jej mówię, że spodobał mi się ten, i chciałabym ten, a ona do mnie, że nie i juz.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3074 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie chce robić za kserokopiarkę. Nie wiem czego tu nie rozumieć - nie chce wykonać identycznego wzoru bo byłoby to nie fair wobec tej osoby, która już go ma. Jeśli zamawiasz obraz u artysty, to maluje on jeden obraz dla Ciebie, a nie powiela go 15x dla innych klientów. Jeśli zamiawiasz indywidualny projekt biżuterii to jest on indywidualny a nie powielony potem i sprzedany masowo. Proste. Bardzo dobra postawa tatuażystki - zachowuje się jak artystka a nie jak sprzedawca do którego przychodzi klient i ''płaci i wymaga'
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Konto usunięte
|
Okej, dzięki
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie ktoś był szybszy , mam ten sam problem . upieram się że taki i nie inny :P
https://pomagam.pl/krolikiwpotrzebie http://www.pmiska.pl http://www.dlaschroniska.pl/zwierzak/Miłka/597 Edytowane przez jasnosz Czas edycji: 2016-12-29 o 17:42 |
|
|
|
#3077 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Właśnie takich artystów w Polsce powinno być więcej. Świetne podejście. Sama bym nie chciała, żeby ktoś miał IDENTYCZNY tatuaż jak mój, więc dla mnie ta kobieta jest bogiem
|
|
#3078 |
|
Przyczajenie
|
O tak! Zgadzam się! Mega profesjonalne zachowanie
![]() Ja ostatnio dziarałam się po raz drugi i robiłam projekt razem z tatuażystą w dniu tatuażu ! Dzięki temu naprawdę czuję, że ten tatuaż jedt mój! To naprawdę wspaniałe doświadczenie -polecam! A tak na marginesie: goję dziarę z pomocą Easy Tattoo - mega,tez polecam! Nie brudzi ubrań,nie jest mega tłusty,fajnie nawilża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3079 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3080 |
|
Konto usunięte
|
Mi się najlepiej goily na bepanthenie, gorzej na alantanie maść, a najgorzej na alantanie krem. To ostatnie to masakra jakaś była.
|
|
|
#3081 |
|
Konto usunięte
|
Rowno miesiac do mojego covera.
Zycze Wam spelnienia tatuazowych marzen w 2017roku
|
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Ja również wszystkim życzę dużo... tatuaży
![]() Miałam to szczęście, że dziś kończyłam moją łydkę, u tatuażysty którego bardzo lubię i szanuję To był bardzo dobry dzień, może przyszły rok będzie tak samo owocny.
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zapisalam na 2 kolejne w lutym - do Cassandry Frances (w koncu wrocila do tatuowania! czekalam na to z rok) i Kelly Smith. Lubie sie tatuowac u dziewczyn
![]() Laski kogo polecicie z Warszawy do zrobienia motywu slowianskiego motywu (w kole chyba), bez koloru, realizm? Kuzyn poprosil mnie o pomoc w doborze artysty, a to nie moja bajka, wiec licze na wasza pomoc ![]()
Edytowane przez gozia Czas edycji: 2017-01-03 o 00:16 |
|
|
|
#3084 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Teściowa by chyba umarła na miejscu jakby zobaczyła.. |
|
|
|
|
#3085 |
|
Przyczajenie
|
Niestety, to miejsce jest dużo bardziej narażone na ścieranie się tatuażu niż np. udo, ramię czy plecy. Po pierwsze cały czas jest dotykane i naruszane, a po drugie skóra w tym miejscu jest dużo cieńsza i delikatniejsza co może powodować u niektórych osób szybkie wycieranie się tatuażu. Podobnie wygląda to z tatuażami np. na bokach palców u dłoni.
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Pomozecie mi z moim pytaniem, to zupelnie nie moj styl, wiec nie wiem kogo polecic?
|
|
#3087 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam kogoś w Jeleniej,w Warszawie Ci nie pomogę...:-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
a Michał z Six Mad Helen w Poznaniu? wydaje mi się, że się kręci w takich klimatach, ale że się nie znam, to się mogę mylić.
|
|
|
|
#3090 |
|
Konto usunięte
|
Niespełna 2 tygodnie do terminu
![]() Co tu taka cisza ostatnio? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

Polecam tego allegrowicza.