|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Czekam do 16, próbuje zabic czas, sprzataniem itp. aż mąż przyjdzie i mam z kim pogadać. Dobrze że ma weekendy wolne Obiecał że jutro zabierze mnie na zakupy, pojezdzimy po szmatach,galeriach, na obiad Ładnie sie pomaluje, ubiore, uzyje mojej nowej suszarki i prostownicy i nic mi nie zepsuje humoru ![]() Zaczęłam go namawiać żeby mi kupić mały samochod bo czuje sie jak więzień i powoli oswaja sie z ta myślą ![]() I tak potem mi bedzie potrzebny jak pojde do pracy to musze przeciez dojechac, on ma swój a ja co. A dziecko jak zawioze do przedszkola, zrobic zakupy itp
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
no bez kitu, powinien na to antybiotyk przepisać... albo co najmniej jakieś furaginum co można brać w ciąży. Infekcja w moczu może być powiązana z infekcją w pochwie.
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
niezdara maluszek ładnie rośnie
![]() kinga nie zamartwiaj się na zapas Ja też jestem zmęczona tym, że przez pół dnia siedzę sama, także rozumiem każdą marudę. Nawet sobie sama na zakupy nie mogę wyjść, znajomi pracują w tych godzinach. Także pozostaje zabić czas do popołudnia, a potem na szczęście mąż wraca. Choć fakt, że za bardzo sobie gdzieś wyjść nie możemy, choćby spacer, też mnie męczy, bo ile można siedzieć w tych samych czterech ścianach.
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
no ba! salatka z kiełkami, pomidorkami, cykorią, papryką, rukolą fetą kozią i pestkami różnymi. a teraz na osłodę i glukozę parę rodzynek :P
niestety, mam konkurencję w postaci mojego kota. kradnie mi rodzynki...także pospiesz się jeżeli chcesz
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-12-04 o 10:48 |
|
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na upławy ja brałam abiofem. Bezpieczny w ciąży, taki żel odbudowujący pałeczki mlekowe czy jakoś tak gin mówił
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
lune super, że tsh spadło i to na tej malutkiej dawce
Ciekawe co gin na to powie. Ale powinien na pewno zareagować jakoś na te wyniki moczu, tym bardziej że masz to już od jakiegoś czasu.
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. pisze tylko żeby poinformować ze jeszCze nie rodze
dziś zaczynam 37 tydzień. do porodu 28 dni według OM |
|
|
|
#3068 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a na niepogodę kupiłam krem z Nivei. Też ma dobry skład wg Sroki a nie zawiera wody w przeciwieństwie do Babydream. A najbardziej to chciałam Hipp kupić ale nie idzie go nigdzie dostać Cytat:
![]() a co serze pleśniowym dziewczyny juz wszystko napisały, spokojnie mogłaś go zjeść ja jem czasami na ciepło Cytat:
Cytat:
![]() z tym że ciąża donoszona jest 2 tygodnie przed porodem, więc wg moich obliczeń 21 grudnia będziesz mieć donoszoną I wszystkim za nowe tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też często myślę o mojej córeczce... no ale takie jest życie okrutne, najważniejsze ze chociaż ten jeden skarb jest z nami, mamy dla kogo żyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
kinga dobrze jest się czasem wygadać, a my tu od tego jestesmy żeby wysłuchać i pocieszyc, także wal śmiało! I nie mysl o żadnej depresji, zobaczysz ile radości dostarczy Wam Szymek
magda kurde współczuję Ci tych rozstepów to też jest moja największa trauma zeby mi nic nie wyskoczyło
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Iola i pomaga Ci Maltan? Ja go kupiłam, bo miałam mega suche brodawki i mnie swędziły niemiłosiernie i mi nic nie dało smarowane Maltanem
Kinga Malwi, a Ty znowu tosty I ten podwójny serek... I pewnie majonez...
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 2auta ale jedno pozyczylismy moim rodzicom bo ich zdechlo (300km od nas) no i maz jezdzi moim.... Wyszedl przed 9 wroci kolo 20, zajmie sie dalej remontem i tak wyglada kazdy dzien :| po poworcie z pracy pyta co ciekawego? Odp mu: mam Ci omowic program telewizyjny? Lipa straszna.... |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już sama nigdzie nie chodzę w ciągu dnia, wieczorem czasem gdzieś wyjdziemy (na super szybkie zakupy, albo do znajomych, no albo do SR), ale jak TŻ jest w pracy to siedzę w domu sama i gadam do brzucha
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też mnie zawsze pyta co robiłam
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nadal uważają ze ciąża donoszona jest 2 tyg przed tp tzn fajnie ze już w 37 tyg można się czuć bezpiecznie, ale czy faktycznie dziecko nie będzie miało oznak przedwcześnie urodzonego jak się wtedy urodzi to się okaże po urodzeniu
|
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piatka Sama wychodze po zakupy bo do intermarche mam moze 50m i chleb, mleko moge kupic ale grubsze zakupy to juz z mezem bo ktos musi dzwigac. |
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taki plus ze mąż ma do pracy 8-16 i week wolne wiec szybko zlatuje. A po porodzie obiecał mi ze wezmie 2 tyg wolnego zeby z nami byc wiec nie bede taka samotna. Potem zaczną sie odwiedziny, bede miala co robic ![]() Tak sobie myśle ze skoro nie mam już pracy (tak do 1 roku zycia dziecka bedziemy miec sporo pieniazkow bo jeszcze dostaje wypłaty z ZUS) moze tak po roku albo 1,5 sama zajmę sie dodatkowo jakims dzieckiem u siebie w domu... Myślicie ze to dobry pomysl? Mam warunki, obok plac zabaw, boisko, zamkniete osiedle, duzo dzieci. Ciekawe czy tak mozna i czy ktos by sie zdecydowal. Dodatkowo moje dziecko bedzie mialo towarzystwo. Tak na kilka godzin dziennie dorobić. Takie mnie myśli naszły i rozkminiam... |
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi ledwo wyszły i od razu mi coś przepisał Cytat:
|
||
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, moj maz ma nienormowany czas pracy, jest na dzialalnosci wiec generalnie jak ma urlop to nie zarabia.... Do tego wyklada na uczelni wiec w weekendy tez go nie ma, a po porodzie wezmie l4na mnie ale znajac zycie bedzie zdalnie pracowal :-/
Co do opieki to jest to dobry pomysl, mozesz na osiedlu sie oglosic ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
mój też, aż mam ochotę go wtedy pogryźć.
Dobra laski, idę się ogarnąć, mam dziś dwóch lekarzy, ale nie chcę publicznie mówić za bardzo co i jak. usłyszymy się pewnie za jakieś 4h. Miłego wczesngo popołudnia
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula powodzenia
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wychodzi przed 7 i wraca po 18, także cały dzień też sama
lune też myślałam, nad taką opieka własnie, tylko wcześniej niż po roku. Widziałam tutaj sporo dziewczyn się ogłasza właśnie typu: "mam 6 miesięcznego synka, jestem z nim w domu mogę zająć się i Twoim maluszkiem" ale to się okaże czy mój mały będzie małym rozrabiakom czy wręcz przeciwnie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-04 o 11:16 |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz na nudę nie narzekam, bardzo szybko mi leci czas, oprócz standardowych obowiązków i zajmowania się domem codziennie robię zakupy i dbam, żeby byl jakiś fajny obiad. Oprócz tego komp, książki, spotkania ze znajomymi, koleżankami, często do rodziców chodze, codziennie na kijki, teraz wzięłam się za robienie ozdób na choinkę, biorę udział w konkursach, no naprawdę czas jakoś przyspieszył.
Ale ja mam to, że mogę normalnie funkcjonować + mieszkamy w centrum, koło galerii także noo ![]() lune ja myślę, że to bardzo fajny pomysl i na pewno warto spóbować!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Nawet sobie sama na zakupy nie mogę wyjść, znajomi pracują w tych godzinach. Także pozostaje zabić czas do popołudnia, a potem na szczęście mąż wraca.

a planowaną wizytę mam na 15.12... nic, będę leżeć plackiem i do wc wstawać, z nogami na lampie w razie czego
to też jest moja największa trauma zeby mi nic nie wyskoczyło
I ten podwójny serek... 

mi ledwo wyszły i od razu mi coś przepisał