IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-11, 08:50   #3061
Yousthyna
Zadomowienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Olutka powodzenia!

Kamila juz Ci pisałam, Ty się nie wygłupiaj i nie znikaj, bo sie bedziemy martwic. Jestes naczelna gadułka i tak ma zostac - nikomu Twoje narzekanie nie przeszkadza
Zjedz cis dobrego na poprawę humoru

Iza współczuję mężowi - kac morderca, któraś z Was go jeszcze pamięta?

Ja juz po śniadaniu P, maz wrócił ze świętymi bułeczkami, zrobił jajecznicę i tylko do pełni szczęścia kawy mi teraz brak. Trzeba się jeszcze do meza pouśmiechać

Dziewczyny, ja jeszcze w kwestii "wyproawkowej", no prawie
Mam nadzieje tych "pasów startowych" uzywac jak najkrócej, ale wiadomo pozniej trzeba jeszcze poużywać podpasek. Kupujecie takie grubsze? Jesli tak to polećcie jakies plis. Bo ja zawsze takich cieniutkich bella Perfecta ultra używałam, bo akurat na obfite miesiączki narzekać nie mogłam. Ale takie to chyba za cienkie beda co? Tylko plis żadne z tych siateczkowych, bo one mnie "odparzają"
Bede dzis w Rosmanie to bym od razu kupiła, zeby czekały
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:50   #3062
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
I wogole dzień dobry! U mnie leje a tyle miałam dziś planów!!!!! No cóż na początek kawa w łóżku 😀 mąż dalej w kiblu 😈
Jakos mi go nie zal 😂
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Moja sąsiadka ma taka folie, nie dość że praktyczna to jeszcze śliczna!! Naprawdę ładny wzorek ma
Ale na wychodząca ósemkę to chyba dentysta nie poradzi nic...
Jak wychodzi to nie ale skoro ja tak mocno boli to moze miec stan zapalny dxiasla co czesto sie zdarza i wtedy zaradzi. Ale bez popatrzenia do dzioba to nikt nic nie zdziala
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:51   #3063
kassate1203
Rozeznanie

Flower trzymaj się tam!

Iza masz rację twój mąż prędko na alkohol nie spojrzy

Ostatnio wchodząc na wątek czekam tylko na jakiś wpis typu "wody mi odeszły, jadę do szpitala" albo "dziewczyny rodzę". Nasz czas zbliża się nieubłaganie

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:53   #3064
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Ostatnio wchodząc na wątek czekam tylko na jakiś wpis typu "wody mi odeszły, jadę do szpitala" albo "dziewczyny rodzę". Nasz czas zbliża się nieubłaganie
Nieeeee, jak ja wejdę i zobaczę taki post, to mogę "zejść" na zawał
Stary 2016-06-11, 08:53   #3065
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Olutka powodzenia!

Kamila juz Ci pisałam, Ty się nie wygłupiaj i nie znikaj, bo sie bedziemy martwic. Jestes naczelna gadułka i tak ma zostac - nikomu Twoje narzekanie nie przeszkadza

Ja juz po śniadaniu P, maz wrócił ze świętymi bułeczkami, zrobił jajecznicę i tylko do pełni szczęścia kawy mi teraz brak. Trzeba się jeszcze do meza pouśmiechać

Mam nadzieje tych "pasów startowych" uzywac jak najkrócej, ale wiadomo pozniej trzeba jeszcze poużywać podpasek. Kupujecie takie grubsze? Jesli tak to polećcie jakies plis. Bo ja zawsze takich cieniutkich bella Perfecta ultra używałam, bo akurat na obfite miesiączki narzekać nie mogłam. Ale takie to chyba za cienkie beda co? Tylko plis żadne z tych siateczkowych, bo one mnie "odparzają"
Ja uzywalam takich z naturelli normal ze skrzydelkami pozniej. Ale ten okres pologowy ma to do siebie ze jest zmienny. Raz leci malutki przez kilka dni a pozniej znowu zaczyna sie mocno krwawic kilka dni i pozniej mozesz miec kilka kropeczek zeby za chwile obudzic sie zalana. Takze kup sobie 3 rozne grubosci najlepiej
Stary 2016-06-11, 08:53   #3066
marcylina
Wtajemniczenie

Iza.. ufff u mnie nie pada!

Yousthyna ja wzielam naturella bo chcialam bawełniane a nie te zelowe..ale tak wala jakims rumiankiem ze chyba pojde po zwykle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:54   #3067
aglo_mammy
Zadomowienie

Iza - twój chociaż żałuję mój zawsze udaje ze nic się nie stało

Yousthyna - ja mam always night są dwa rodzaje siateczkowe i te takie bardziej "bawełniane" musisz patrzeć, tam soft chyba będzie pisało
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-11, 08:59   #3068
Iza0808
Rozeznanie

U nas zawsze to ja byłam z tych bardziej imprezowych. On z tych grzecznych 😆 to ja zawsze kusilam jakimś drinkiem, piwem czy wyjściem a potem pół nocki przytulanki z kiblem. Powiem wam ze oczywiście zapomniałam juz jak to jest, ale jakoś tez nie tęsknię. A ja przecież naczelny wódz imprezy! On napewno długo już nie spojrzy, bo będzie to pamiętał pewnie rok a mnie jakoś ochota minęła i nawet nie wiem czy by smakowało. O ile piwo czy winko bym wypiła to nie ma mowy o kacu mordercy 😁
Tez mi go nie żal 😈
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:03   #3069
olutka
Zakorzenienie

Wyszłam już
Wszystko ok gbs pobrany, z obydwu miejsc zupełnie bezboleśnie.

Wizyta kolejna za tydzień już...

Doktor pyta ile ważę -to ja pewna siebie '83'. Doktor 'schudła pani'. A ja 'a to nie, to 86'. Debilek mały nieogarnięty ze mnie
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:05   #3070
aglo_mammy
Zadomowienie

Haha Olutka gratki

Skończył mi się krem na brzuch. Czy to jakiś znak? 😀
Stary 2016-06-11, 09:05   #3071
kattoo
Zakorzenienie

Ja nawet nie chce myslec ile przytylam od ostatniej wizyty 😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-11, 09:07   #3072
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Jakos mi go nie zal 😂

Jak wychodzi to nie ale skoro ja tak mocno boli to moze miec stan zapalny dxiasla co czesto sie zdarza i wtedy zaradzi. Ale bez popatrzenia do dzioba to nikt nic nie zdziala
Możliwe, ja to słyszałam że nie wolno nic u kobiety w ciąży, ale z tym słyszałam to wiadomo jak to jest
Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Flower trzymaj się tam!

Iza masz rację twój mąż prędko na alkohol nie spojrzy

Ja tez czekam na takie info haha
Cytat:
Olutka powodzenia!

Ja kupiłam zapas alwaysów... Jakoś nie mam zaufania do innych, zawsze używałam tamponów, a jak poroniłam to alwaysy właśnie i im ufam
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:07   #3073
kamila_509
Zakorzenienie

Olutka gratki

Nie chcialam iść do dentysty bo strasznie sie boje dentysty i odwlekam za każdym razem jak tylko mogę. Chyba w poniedziałek jak będę w stanie chodzić się wybiorę :/

Ja to już nie myślę o kilogramach swoich tylko młodego. Żeby się nie okazało, że ma 5 kilo prywatne porodzie...
Stary 2016-06-11, 09:10   #3074
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Widzę, że szczegół z gaciami zapadł Ci w pamięć. No taki już mój mężuś urokliwy. U mnie w domu rodzinnym to by było nie do pomyślenia, a mój mąż wychował się w takim luźnym domu i szczerze przyznam, że chociaż mnie takie podejście czasem denerwuje, to jednak częściej śmieszy. On ma swój urok, ta ciapa moja.
My to oboje lubimy w majtasach po domu zasuwać Szczególnie jak jest ciepło Ja to czasami nawet siedzę sobie bez, tylko w dłuższym podkoszulku bo jakoś tak nic nie ciśnie i w ogóle jest więcej luzu

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Szykuję się na wizytę
Trzymam mocno kciuki za dobre wieści u Stasia

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Wczoraj byl dzien zgrozy. Tak mnie bolało podbrzusze jak na super mocny okres i ciagle miałam skurcze przez caly dzień, że aż byłam w szpitalu wypełniać dane do porodu (tu jest taka opcja zeby Cię podczas porodu nie wypytywali o wszystko, nie wiem jak w PL) i bralam gorąca kąpiel a tz biedak chodził już w kółko, ale na szczescie po kąpieli troche przeszło i dalej jesteśmy w dwupaku, ale chwilami już myślałam że to już. Dlatego wszystko poprasowalam wczoraj wieczorem tylko poprzekladac co do torby i jestem gotowa.

Na rozluźnienie polecam gorący termofor w końcu przespalam noc bez bólu!
Ale się biedna strachu najadłaś, dobrze że wszystko pomyślnie się skończyło

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Nic szczególnego. Koty zerwały mi folie z okna w łazience i teraz każdy widzi kiedy sikam i się kapie, boli mnie szczęka od zęba i jeść nie mogę, kręgosłup to już nie wspomne... jest mi po prostu źle. Czekam aż stanie się coś, co mi poprawi humor ale marne szanse...

Cytat:
Też lubię te Belli. Myślałam żeby spróbować wziąć ich wersję na noc, bo chyba jest taka.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:13   #3075
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Nie chce straszyć ale stan zapalny zęba nie jest obojętny dla dziecka, moze trafić do krwioobiegu. Moze wywołać przedwczesny poród. Nie zwlekałabym z interwencją stoma.

Idę do ZOO.
Stary 2016-06-11, 09:13   #3076
Yousthyna
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, zatem za radą doświadczonej Kattoo wezmę kilka rożnych

Olutka super! Stas pokazał buźkę mamie?

Iza ja tez z tych imprezowych, ale zawsze wiedziałam kiedy jest moj czas, zeby odpuścić wiec z kacem mordercą pożegnałem sie chyba zaraz po studiach

Aglo tak, czas na zakupy

Ja na wadzę we wtorek miałam już +10 kg, z tego +5kg przybyło mi w 2 tygodnie - to nie moze byc tłuszcz, zwłaszcza przy puchnięciu. Wiec juz mam w nosie ta wagę i tez na nią nie wchodzę!
Stary 2016-06-11, 09:14   #3077
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Nie chce straszyć ale stan zapalny zęba nie jest obojętny dla dziecka, moze trafić do krwioobiegu. Moze wywołać przedwczesny poród. Nie zwlekałabym z interwencją stoma.

Idę do ZOO.
zgadzam się, mnie też przestrzegano by nie dopuścić by w 3 trymestrze jakiś ząb zaczął się psuć, boleć, stan zapalny..
Stary 2016-06-11, 09:18   #3078
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Flower! Trzymaj się tam kochana, już niedługo

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość

Diagnostyka w Twpich okolicach jest po prostu smieszna. W szpitalu cukrzyca a u diabetologa nie. Nie rozumiem tego

Kurcze mam nadzieje ze dadza Ci cos na to jak misi i nie bedziesz musiala lezec do konca
No jest śmieszna, dlatego liczę tylko na siebie, dietę bede stosować mimo wszystko i cukier mierzyć. Nie wiadomo komu wierzyć

Idę przesadzic winogron na altanke

Czy Wam też tak brakuje dnia, jak mi?

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:19   #3079
aglo_mammy
Zadomowienie

Ja mam dentyste na wtorek i myślę czy iść 😀 chyba tam nie urodzę?
Stary 2016-06-11, 09:19   #3080
_Inka__
Zadomowienie

Ja to- o dziwo- od 2 miesięcy prawie w ogóle nie przybieram na wadze. Całe +15 kg zebrałam w 1 i 2 trymestrze
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:20   #3081
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość

No jest śmieszna, dlatego liczę tylko na siebie, dietę bede stosować mimo wszystko i cukier mierzyć. Nie wiadomo komu wierzyć

nie ty masz motor w pupie!!!!
Stary 2016-06-11, 09:22   #3082
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:

Idę do ZOO.
No dooooobra. Pójdę tam i poproszę, żeby mi do dzioba zajrzeli ( Jezu, jak to się pisze?! ).
Też mi się wydawało, że nie jest to zbyt zdrowe tak się męczyć ale ja na prawdę nie cierpię dentysty
Stary 2016-06-11, 09:36   #3083
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Miqesi myślę o Brochowie.
To moze sie spotkamy 😉 chociaz ja,jakbym sie nie bala tak strasznie Borowskiej albo rodzilabym pierwsze dziecko to chyba bym tam poszla. Kamienskiego mam za daleko. Kliniki ostatnio wszedzie chwala,ale jakos nigdy nie bralam ich pod uwage. Najblizej mam na Brochow i tam juz wiem,czego sie spodziewac. No i jest szansa na jedynke 😉

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Pełna gama rozmiarów ciekawe, co w takim razie mają sobie napisać firmy mające w ofercie miski powyżej G, albo taka Ewa Michalak...

Ja bym poszła. Sama chodzę ostatnio spuchnięta jak balon i dziś na wizycie lekarz mnie trochę wystraszył (3,5 kg w 2,5 tygodnia...). Tak jak Arida mam kontrolować ciśnienie i białko w moczu, a do tego jeszcze bezwzględnie przestrzegać diety cukrzycowej (głównie ze względu na ilość białka), zero soli, żadnych słodyczy, owoców też minimalnie, a arbuza wcale ;( podobno to wpływa na magazynowanie wody.

Witaj! Też jestem z Wrocławia - Krzyki/Tarnogaj
A propos Magnolii, u nas funkcjonuje jako Magnojnia - na początku działalności mieli pewien incydent, pękła rura od kanalizacji i na jakąś kobietę spadł deszcz... bynajmniej nie złota

Melduję się po wizycie! Klusek w 33+5 waży już 2.5 kg, miejsce mu się kończy, wód mam 15 (ale nie wiem, jakich jednostek, nie litrów przecież ), nóżki nadal 10 dni do tyłu, za to głową nadrabia o 2 tygodnie. Pierwszy raz wylazł wagą poza 50 centyl, to chyba zasługa głowy
Wow! Co za waga! I ile wod!!!!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Deksterowa widzę, że zakupy udane, ja czekam jeszcze na 15 paczek, bo trzy już dotarły i teraz codziennie jak głupia sprawdzam skrzynkę A jaką radochę mam z tego Muszę jeszcze domówić jakieś zabawki, ale wybór taki, że znów będę się tydzień zastanawiać
To strasznie wciaga!! Pozniej jak nie czekasz na nic to czujesz sie co najmniej jak na odwyku 😂😂😂 dlatego ja zawsze czekam na cos 😊😊😊
Stary 2016-06-11, 09:36   #3084
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Wyszłam już
Wszystko ok gbs pobrany, z obydwu miejsc zupełnie bezboleśnie.

Wizyta kolejna za tydzień już...

Doktor pyta ile ważę -to ja pewna siebie '83'. Doktor 'schudła pani'. A ja 'a to nie, to 86'. Debilek mały nieogarnięty ze mnie
Przed porodem można schudnąć
za wizytę
Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja to- o dziwo- od 2 miesięcy prawie w ogóle nie przybieram na wadze. Całe +15 kg zebrałam w 1 i 2 trymestrze
Ja teraz idę równo +1kg na miesiąc Mam nadzieję, że tendencja nie wzrośnie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:38   #3085
Arida_
Zadomowienie

Laseczki, melduje się z pracy! Boże, jak mi dobrze ! Nawet stopa w gardle mi nie przeszkadza
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Do nas dzisiaj tesciowa przychodzi wiec na pewno humod zepsuje hehe

W domu burdel na kolkach, ale mam to gleboko
Tz byl wczoraj pol dnia w domu i nawet palcem nie kiwnął, a to Jego Mamusia... wiec ja dzis odpoczywam, bo wczoraj bardzo intensywny dzien mialam

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Prawidłowe podejście

Cytat:
Olutka powodzenia!

Kac? A co to ? Ale jestem pewna, że załatwię sie jak dostane wychodne na dłużej od dziecia, bo moja odpornośc na alko jest bardzo mała :d

W kwestii podpasek chyba nie pomogę, mam tyle maczug zakupionych, że jak je wykorzystam, to przejde na grubsze z naturelli.
Jezu, znowu podpaski ???? hehe tez się odzwyczaiłam

Cytat:

Nieeeeee:P jak wstaje to juz pół dnia mi u cieka jestem tak nieogarnięta na tym L4 że szok... Ale i tak nie mam co robic... nic mi sie nie chce

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2016-06-11 o 09:42
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:44   #3086
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez tak leci. Ledwo gdzies wyjde i godzina w plecy albo 2 przez te moje slamazarne ruchy.

Sciagnelam pazurki. Jezuuuu jakie gole i dziwne 😂
Stary 2016-06-11, 09:57   #3087
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyt.

Flowerbombka, super że jest lepiej, życzę Ci spokojnej nocy

Wstępnie mam gotowy pokój. Czekam na dekoracje. Mam szare zasłony i myślałam o szarym dywanie, ale jak tak patrzę, to uważam, że turkus /mięta będą lepsze. Zasłony oczywiście pod kolor. Jak myślicie?

I chyba żałuję, że nieponslowałam na biało mebelków

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Super pokój
zorganizowalas, faktycznie coś jadnego by się przydało jeszcze. Turkus pewnie będzie fajnie wyglądał, ale nie wiem czemu mi ciągnie oko do cytrynowego

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ale się pozmieniało w tym pokoiku Masz tam wszystko, co potrzebne! Ja też jestem za dodaniem turkusu, żeby trochę ożywić i pociagnąć temat kolorystycznie od tych literek. Np ten dywan z IKEA turkusowy Himmelsk

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło. Ja też niedawno pierwszy raz poczułam, że myślę o moim dziecku jak....mama! Martwię się, czy jest jej u mnie dobrze, czy jest zdrowa, czy jej wygodnie, ciepło, czy głodna nie jest

Ja kupiłam na allegro jako część większego zamówienia na razie na spróbowanie 5 szt.

Widzę, że szczegół z gaciami zapadł Ci w pamięć. No taki już mój mężuś urokliwy. U mnie w domu rodzinnym to by było nie do pomyślenia, a mój mąż wychował się w takim luźnym domu i szczerze przyznam, że chociaż mnie takie podejście czasem denerwuje, to jednak częściej śmieszy. On ma swój urok, ta ciapa moja.

O-ma-tko Ty się tam trzaskałaś pkp i pks-ami? Dobrze, że wizyta pomyślna, pewnie Ci ulżyło

Mam nadzieję, że noc spokojna była. Daj znać co i jak!

hehe po prostu tak to ujęłas że nie dało się zapomnieć: my już zapomnieliśmy jak to jest chodzić w gaciach bo z lokatorami się nie da :/ ale za to uwielbiam chodzić w domu bez stanika

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałam na FB bo z telefonu mi jakoś wizaz nie działa...wczoraj trafiłam do szpitala..ze 3h córa się mega mocno ruszała bez przerwy i poszłam kontrolne na ktg i wyszły skurcze....po 2 h miałam powtórne ktg i wyszły jeszcze większe a do tego zaczęłam je bardzo czuć...myślałam że zaczynam rodzić
Dostałam na 12 h pompę z fenoterolem, sterydy na plucka i Narazie jestem na obserwacji...Laura waży 2300 g, 34 tc...szyjka cała, długa i zamknięta...cora musi jeszcze posiedzieć...
Dziś po wynikach badań może jeszcze zastrzyki żelaza dostanę...ech...

Po tym fenoterolu pierwszy raz od nie wiem kiedy mam miękki brzuch...od dawna miałam twardy ale myślałam że to córa kręgosłupem się wypina....
Kurcze obyscie jeszcze wytrzymaly troszkę ***

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Witam nową koleżankę

Elarosa waga maluszka super ;-) a tak w ogóle chciałam Ci powiedzieć ze jakims cudem dopiero teraz weszlam na Twoja stronę i jestem oczarowana, coś pięknego robisz :-D wiec grzecznie odczekam urlop i przy kolejnej okazji zamawiam u Ciebie :-P

Wczoraj byl dzien zgrozy. Tak mnie bolało podbrzusze jak na super mocny okres i ciagle miałam skurcze przez caly dzień, że aż byłam w szpitalu wypełniać dane do porodu (tu jest taka opcja zeby Cię podczas porodu nie wypytywali o wszystko, nie wiem jak w PL) i bralam gorąca kąpiel a tz biedak chodził już w kółko, ale na szczescie po kąpieli troche przeszło i dalej jesteśmy w dwupaku, ale chwilami już myślałam że to już. Dlatego wszystko poprasowalam wczoraj wieczorem tylko poprzekladac co do torby i jestem gotowa.

Na rozluźnienie polecam gorący termofor w końcu przespalam noc bez bólu!
Aglo ty już drugi raz masz taki napad z tego co piszesz! Nie wyrywać mi się tu przed szereg

Laski jak szybko może zacząć odchodzic czop?? Znowu wczoraj na wkladce znalazłam trochę galarety.... Wizyta za dwa tygodnie Dopiero, ja nie jestem pewna czy to to, ale jest podobne do zadnego sluzu

Munia ty to trafiasz na dziwnych lekarzy, ale dobrze ze wykluczył cukrzyce a dnia mi nie brakuje, to ty za dużo robisz

Kamila nie daj się bolowi i nie zostawiaj nas

Ja jeszcze w łóżku, witam się sobotnio, czekam aż mi się zechce iść robić śniadanie... Głód jest ale jeszcze nie wygrał z lenistwem... Co robić... Wczoraj przez was musiałam zamówić kebaba.. zle kobiety

Edytowane przez eskav8
Czas edycji: 2016-06-11 o 10:00
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 09:58   #3088
Wesola_Ania
Zadomowienie

Ananka, miło ze strony męża z tym naszyjnikiem, pochwal się jak dostaniesz

Mezzaluna, dobrze, że Niunia zaczęła się w końcu kręcić, przynajmniej zostałaś dokładnie zbadana i jaka już konkretna waga!

Nutik, no i widzisz próbna, udana obrona za Tobą, teraz to już z górki pójdzie, bo wiesz jak to wygląda. Fajnie, że mąż Cię wspierał i odrobił wpadkę z rocznicą

MuniaMusia, ufff, dobrze, że diabetolog postawił taką diagnozę, teraz tylko kontroluj się i już nie stresuj

MamaNiny, ja bym dała turkus/mięta coś, co ładnie ożywi pokój piękna bryka!

Flower, ale Cię Fasolinka nastraszyła, no jeszcze niech posiedzi w brzuszku i trochę urośnie.

Olutka, powodzenia, pozdrów Stasia!\

A ja dziś choć dwa razy na siku wstawałam, to ładnie pospałam nic mnie nie bolało

W ogóle dla mnie dziś super dzień, mąż maluje pokój Kuby
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 10:00   #3089
kamila_509
Zakorzenienie

Proszę mi nie mówić już o jedzeniu bo ja próbuję ograniczyć spożywanie kalorii :P
Nie wychodzi mi jak ciągle czytam co Wy jecie!! :P
Stary 2016-06-11, 10:01   #3090
mimi000
Raczkowanie

Cześć Mamusie.
4 dni starałam się Was nadrobić, ale nie ma na to szans.
Teraz jestem na urlopie na Roztoczu (580km od domu) i jest przecudownie!! Pogoda piękna, nic nie muszę, wyprawki nie mam jak kompletować, więc się niczym nie martwię. Mam takie 2 tyg tylko z moim tż przed dzidzioszaleństwem.
Tydzień temu zaliczyliśmy wesele (do 4 rano), teraz zwiedzamy tempem żółwia turlając się pomału, aby nie urodzić, bardzo zielone i piękne okolice Zamościa.

Widzę, że ciążodolegliwości się nasilają, zaczynają Wam się pierwsze akcje..tak jak któraś z Was pisała wyżej..lada moment będą pierwsze wpisy o rozpakowywaniu się!! Jak to leci!!!

Pewnie jak wrócę do domu, będę Wam zazdrościć mobilizacji i tego, że wszystko macie przygotowane.
Jestem ciekawa, czy taki urlop z ukochanym przed porodem pomoże przetrzymać te pierwsze nie łatwe miesiące. Też się zastanawiacie jak się Wam będzie układało?
mimi000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości