|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zadomowienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Olutka powodzenia!
Kamila juz Ci pisałam, Ty się nie wygłupiaj i nie znikaj, bo sie bedziemy martwic. Jestes naczelna gadułka i tak ma zostac - nikomu Twoje narzekanie nie przeszkadza ![]() Zjedz cis dobrego na poprawę humoru ![]() Iza współczuję mężowi - kac morderca, któraś z Was go jeszcze pamięta? Ja juz po śniadaniu P, maz wrócił ze świętymi bułeczkami, zrobił jajecznicę i tylko do pełni szczęścia kawy mi teraz brak. Trzeba się jeszcze do meza pouśmiechać ![]() Dziewczyny, ja jeszcze w kwestii "wyproawkowej", no prawie ![]() Mam nadzieje tych "pasów startowych" uzywac jak najkrócej, ale wiadomo pozniej trzeba jeszcze poużywać podpasek. Kupujecie takie grubsze? Jesli tak to polećcie jakies plis. Bo ja zawsze takich cieniutkich bella Perfecta ultra używałam, bo akurat na obfite miesiączki narzekać nie mogłam. Ale takie to chyba za cienkie beda co? Tylko plis żadne z tych siateczkowych, bo one mnie "odparzają" ![]() Bede dzis w Rosmanie to bym od razu kupiła, zeby czekały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Rozeznanie
|
Flower trzymaj się tam!
Iza masz rację twój mąż prędko na alkohol nie spojrzy ![]() Ostatnio wchodząc na wątek czekam tylko na jakiś wpis typu "wody mi odeszły, jadę do szpitala" albo "dziewczyny rodzę". Nasz czas zbliża się nieubłaganie ![]()
#3064 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Wtajemniczenie
|
Iza.. ufff u mnie nie pada!
![]() Yousthyna ja wzielam naturella bo chcialam bawełniane a nie te zelowe..ale tak wala jakims rumiankiem ze chyba pojde po zwykle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zadomowienie
|
Iza - twój chociaż żałuję mój zawsze udaje ze nic się nie stało
![]() Yousthyna - ja mam always night są dwa rodzaje siateczkowe i te takie bardziej "bawełniane" musisz patrzeć, tam soft chyba będzie pisało |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Rozeznanie
|
Iza współczuję mężowi - kac morderca, któraś z Was go jeszcze pamięta?
U nas zawsze to ja byłam z tych bardziej imprezowych. On z tych grzecznych 😆 to ja zawsze kusilam jakimś drinkiem, piwem czy wyjściem a potem pół nocki przytulanki z kiblem. Powiem wam ze oczywiście zapomniałam juz jak to jest, ale jakoś tez nie tęsknię. A ja przecież naczelny wódz imprezy! On napewno długo już nie spojrzy, bo będzie to pamiętał pewnie rok a mnie jakoś ochota minęła i nawet nie wiem czy by smakowało. O ile piwo czy winko bym wypiła to nie ma mowy o kacu mordercy 😁 Tez mi go nie żal 😈 |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Wyszłam już
![]() Wszystko ok ![]() ![]() Wizyta kolejna za tydzień już... Doktor pyta ile ważę -to ja pewna siebie '83'. Doktor 'schudła pani'. A ja 'a to nie, to 86'. Debilek mały nieogarnięty ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zadomowienie
|
Haha Olutka gratki
![]() Skończył mi się krem na brzuch. Czy to jakiś znak? 😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie chce myslec ile przytylam od ostatniej wizyty 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Olutka gratki
![]() ![]() Nie chcialam iść do dentysty bo strasznie sie boje dentysty i odwlekam za każdym razem jak tylko mogę. Chyba w poniedziałek jak będę w stanie chodzić się wybiorę :/ Ja to już nie myślę o kilogramach swoich tylko młodego. Żeby się nie okazało, że ma 5 kilo prywatne porodzie...
#3074 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki za dobre wieści u Stasia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Wtajemniczenie
|
Nie chce straszyć ale stan zapalny zęba nie jest obojętny dla dziecka, moze trafić do krwioobiegu. Moze wywołać przedwczesny poród. Nie zwlekałabym z interwencją stoma.
Idę do ZOO.
#3076 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, zatem za radą doświadczonej Kattoo wezmę kilka rożnych
![]() Olutka super! Stas pokazał buźkę mamie? Iza ja tez z tych imprezowych, ale zawsze wiedziałam kiedy jest moj czas, zeby odpuścić wiec z kacem mordercą pożegnałem sie chyba zaraz po studiach ![]() Aglo tak, czas na zakupy ![]() Ja na wadzę we wtorek miałam już +10 kg, z tego +5kg przybyło mi w 2 tygodnie - to nie moze byc tłuszcz, zwłaszcza przy puchnięciu. Wiec juz mam w nosie ta wagę i tez na nią nie wchodzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się, mnie też przestrzegano by nie dopuścić by w 3 trymestrze jakiś ząb zaczął się psuć, boleć, stan zapalny..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Flower! Trzymaj się tam kochana, już niedługo
![]() Cytat:
![]() Idę przesadzic winogron na altanke ![]() Czy Wam też tak brakuje dnia, jak mi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
Ja mam dentyste na wtorek i myślę czy iść 😀 chyba tam nie urodzę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
Ja to- o dziwo- od 2 miesięcy prawie w ogóle nie przybieram na wadze. Całe +15 kg zebrałam w 1 i 2 trymestrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi się wydawało, że nie jest to zbyt zdrowe tak się męczyć ale ja na prawdę nie cierpię dentysty ![]()
![]() |
#3083 | |
Wtajemniczenie
|
To moze sie spotkamy 😉 chociaz ja,jakbym sie nie bala tak strasznie Borowskiej albo rodzilabym pierwsze dziecko to chyba bym tam poszla. Kamienskiego mam za daleko. Kliniki ostatnio wszedzie chwala,ale jakos nigdy nie bralam ich pod uwage. Najblizej mam na Brochow i tam juz wiem,czego sie spodziewac. No i jest szansa na jedynke 😉
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- To strasznie wciaga!! Pozniej jak nie czekasz na nic to czujesz sie co najmniej jak na odwyku 😂😂😂 dlatego ja zawsze czekam na cos 😊😊😊
![]() |
#3084 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3085 | |||
Zadomowienie
|
Laseczki, melduje się z pracy! Boże, jak mi dobrze ! Nawet stopa w gardle mi nie przeszkadza
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W kwestii podpasek chyba nie pomogę, mam tyle maczug zakupionych, że jak je wykorzystam, to przejde na grubsze z naturelli. Jezu, znowu podpaski ???? hehe tez się odzwyczaiłam ![]() Cytat:
![]()
1 + 1 = 3 ![]() Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2016-06-11 o 09:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sciagnelam pazurki. Jezuuuu jakie gole i dziwne 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zorganizowalas, faktycznie coś jadnego by się przydało jeszcze. Turkus pewnie będzie fajnie wyglądał, ale nie wiem czemu mi ciągnie oko do cytrynowego ![]() Cytat:
hehe po prostu tak to ujęłas że nie dało się zapomnieć: ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laski jak szybko może zacząć odchodzic czop?? Znowu wczoraj na wkladce znalazłam trochę galarety.... Wizyta za dwa tygodnie Dopiero, ja nie jestem pewna czy to to, ale jest podobne do zadnego sluzu ![]() Munia ty to trafiasz na dziwnych lekarzy, ale dobrze ze wykluczył cukrzyce ![]() ![]() Kamila nie daj się bolowi i nie zostawiaj nas ![]() Ja jeszcze w łóżku, witam się sobotnio, czekam aż mi się zechce iść robić śniadanie... Głód jest ale jeszcze nie wygrał z lenistwem... Co robić... Wczoraj przez was musiałam zamówić kebaba.. zle kobiety ![]() Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-06-11 o 10:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Ananka, miło ze strony męża z tym naszyjnikiem, pochwal się jak dostaniesz
![]() Mezzaluna, dobrze, że Niunia zaczęła się w końcu kręcić, przynajmniej zostałaś dokładnie zbadana i jaka już konkretna waga! Nutik, no i widzisz próbna, udana obrona za Tobą, teraz to już z górki pójdzie, bo wiesz jak to wygląda. Fajnie, że mąż Cię wspierał i odrobił wpadkę z rocznicą MuniaMusia, ufff, dobrze, że diabetolog postawił taką diagnozę, teraz tylko kontroluj się i już nie stresuj MamaNiny, ja bym dała turkus/mięta coś, co ładnie ożywi pokój ![]() Flower, ale Cię Fasolinka nastraszyła, no jeszcze niech posiedzi w brzuszku i trochę urośnie. Olutka, powodzenia, pozdrów Stasia!\ A ja dziś choć dwa razy na siku wstawałam, to ładnie pospałam nic mnie nie bolało ![]() W ogóle dla mnie dziś super dzień, mąż maluje pokój Kuby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Proszę mi nie mówić już o jedzeniu bo ja próbuję ograniczyć spożywanie kalorii :P
Nie wychodzi mi jak ciągle czytam co Wy jecie!! :P
#3090 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie.
4 dni starałam się Was nadrobić, ale nie ma na to szans. Teraz jestem na urlopie na Roztoczu (580km od domu) i jest przecudownie!! Pogoda piękna, nic nie muszę, wyprawki nie mam jak kompletować, więc się niczym nie martwię. Mam takie 2 tyg tylko z moim tż przed dzidzioszaleństwem ![]() Tydzień temu zaliczyliśmy wesele (do 4 rano), teraz zwiedzamy tempem żółwia turlając się pomału, aby nie urodzić, bardzo zielone i piękne okolice Zamościa. Widzę, że ciążodolegliwości się nasilają, zaczynają Wam się pierwsze akcje..tak jak któraś z Was pisała wyżej..lada moment będą pierwsze wpisy o rozpakowywaniu się!! Jak to leci!!! Pewnie jak wrócę do domu, będę Wam zazdrościć mobilizacji i tego, że wszystko macie przygotowane. Jestem ciekawa, czy taki urlop z ukochanym przed porodem pomoże przetrzymać te pierwsze nie łatwe miesiące. Też się zastanawiacie jak się Wam będzie układało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.