Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-26, 11:05   #3061
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Haneczko, to Hania o ktorej chodzi spac ze tak spi do rana?
Ja nienarzekam, Gabrys poszedl spas 21-2 i potem 3-7 i 8-9.30. A noc wczesniej budzil sie co dwie godziny bo baki meczyly.

Weronia super ze sie odezwalas

Honcia powodzenia na bioderkach

Caryca tez mam wozek roklekotany i mnie wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia, gdybym wiedziala ze taki kijowy to bym go nie kupila. Ale pomecze sie troche. W polsce kupie spacerowke i bedzie Gabrys jezdzil na plasko. Tutaj sporo kobiet z dziecmi jezdzi w spacerowkach na plasko.

My wczoraj bylismy na bioderkach. Na szczescie wszystko ok, samo sie zrobilo wiec super.
Nie wiem jak jest w polsce ale tutaj poza czekaniem godzine na swoja kolej, to milo bylo jak po badaniu zaprosili nas do osobnego pokoju zeby dziecko uspokoic. Akurat pora karmienia to dostal szybkiego cyca. Mimo ze full ludzi to nas z tego pokoju nie wyganiali tym bardziej ze zobaczyli ze cyckiem karmie. Milo mi bylo.
Tutaj bardzo sa przychylni do kp bo malo ktora kobieta na to sie decyduje. Jak bylismy w poczekalnii to na ok dwudziescioro dzieci tylko ja i jedna babka cyckiem karmilysny.

Edytowane przez justynan01
Czas edycji: 2016-08-26 o 11:07
justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:18   #3062
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze szczepienia. W tydzien Mieszko przybral 300g. Teraz ma 7,1kg i 61cm. Dobrze zniósł- plakal przy ukluciu a potem zasnal od razu jak go polozylam do wozka.

Muszę się za wozkiem rozejrzec. Ten mnie do szalu doprowadza. Trzęsie sie, klekocze, po bruku to jakby sie mual rozpasc, skrzypi i w ogole :/
Wow, brawo za wagę i wzrost!
Oby po szczepieniu było dobrze

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Madzou pierw tz musi zasluzyc

Co do oczka to nam samo przeszlo.

Maja w wózku z motylem na balkonie a ja robie ciasto
Zrobila sobie 20 min drzemke a teraz się bawi i gaworzy do motylka.

Wlaczylam piosenki dla dzieci i spiewalam długa droga żeby je opanować ; (

Hehe atmosfera trzeba bylo zrobic
Aaa i pilam piwko karmi grejpfrutowe z mango i beeee zdecydowanie lepsze pomarańczowe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Aniu, kilkanaście razy posłuchasz piosenek i będziesz umiała!)

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ja nienarzekam, Gabrys poszedl spas 21-2 i potem 3-7 i 8-9.30. A noc wczesniej budzil sie co dwie godziny bo baki meczyly.

Caryca tez mam wozek roklekotany i mnie wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia, gdybym wiedziala ze taki kijowy to bym go nie kupila. Ale pomecze sie troche. W polsce kupie spacerowke i bedzie Gabrys jezdzil na plasko. Tutaj sporo kobiet z dziecmi jezdzi w spacerowkach na plasko.

My wczoraj bylismy na bioderkach. Na szczescie wszystko ok, samo sie zrobilo wiec super.
Nie wiem jak jest w polsce ale tutaj poza czekaniem godzine na swoja kolej, to milo bylo jak po badaniu zaprosili nas do osobnego pokoju zeby dziecko uspokoic. Akurat pora karmienia to dostal szybkiego cyca. Mimo ze full ludzi to nas z tego pokoju nie wyganiali tym bardziej ze zobaczyli ze cyckiem karmie. Milo mi bylo.
Tutaj bardzo sa przychylni do kp bo malo ktora kobieta na to sie decyduje. Jak bylismy w poczekalnii to na ok dwudziescioro dzieci tylko ja i jedna babka cyckiem karmilysny.

Hania chodzi spać średnio około 20.30-21.00.
Wczoraj położyłam ją do łóżeczka o 20.30 właśnie, no to około pól godziny liczę na uśnięcie- ale ona to śpioch po mnie, ja też tak miałam, jak byłam mała

Dobrze,że z bioderkami jest dobrze!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:41   #3063
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madzia jeśli chcesz sie uczyć z doradcą to koniecznie swoja chusta. Mi doradca mówiła że jej koleżanka 3 letnie dziecko nosi w chuście, byłam w szoku, ale jak widać da się

Też myślę o Tuli na później, to są rzeczy które łatwo sprzedać. Tak samo dobra chusta. Ja kupiłam od koleżanki i później sprzedaję dla innej koleżanki która teraz jest w ciąży

Żabcia dobrze że ogólnie ok

Chudziaszek to super że znalazłaś co szkodzi

Haneczka to super pospałaś

Caryca brawo za wagę i szczepienie .

Sąsiedzi od początku wozili swoje dziecko w spacerówce. Nie wiem czy mieli jakaś specjalną wkladke
Chyba kupię chustę, najwyżej dorwe uzywke cobym nie wydała miliona monet jeśli okaże się, że w chuscie jest beeDziękuję za sugestie oczywiście!
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość

Caryca tez mam wozek roklekotany i mnie wâ�☠â�☠â�☠â�☠ia, gdybym wiedziala ze taki kijowy to bym go nie kupila. Ale pomecze sie troche. W polsce kupie spacerowke i bedzie Gabrys jezdzil na plasko. Tutaj sporo kobiet z dziecmi jezdzi w spacerowkach na plasko.

Justynko tam gdzie chodzę z Hania do centrum med są 3pokoje z,przewijakami,fotelem,,s tolik z,podgrzewaczem u art higieniczne marki Pampers (chusteczki, i pieluszki) kosz itd to fajna sprawa
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Wlasnie nie kumam jak ktos pisze, ze bez budki jedzie. A co ze słońcem?
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Moze parasolke mają ?
Nie mamy parasolki jeszcze!
Budke rozkladamm jak jest ciepło, ale nie ma słońca lub jak spaceruje w cieniu
Cytat:
Wróciliśmy ze szczepienia. W tydzien Mieszko przybral 300g. Teraz ma 7,1kg i 61cm. Dobrze zniósł- plakal przy ukluciu a potem zasnal od razu jak go polozylam do wozka.

Muszę się za wozkiem rozejrzec. Ten mnie do szalu doprowadza. Trzęsie sie, klekocze, po bruku to jakby sie mual rozpasc, skrzypi i w ogole :/
Brawo za wagę i wzrost!
Jeśli spacerówka rozklada się totalnie na płasko to myślę, że można
Lepiej w płaskiej spacerowce niż w foteliku spacerować. Coś dużo mamusiek ostatnio widuje w parku/nad stawem spacerujwcuch stelaż wozka plus fotelik wpiety. Sama tak biorę dziecko, ale są to lekarz, czy galeria handlowa, markety czesto biore duży wózek i fotelik wkładam do wózka
Nie wyobrażam sobie e cieplutki dzień z dzieckiem w foteliku po parku długo spacerować :/
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Wow, 7 kg Ja jak Marysię biorę na ręce to czasem mam wrażenie, że już z dychę waży

Ja też ze swojego nie jestem zadowolona Skrzypieć zaczął po 3 tygodniach użytkowania No i ta beznadziejna torba, w której nic znaleźć nie mogę, bo nie ma żadnych przegródek
Buuu ja długo Nad Anex Sportem myslalamm, w końcu odpuscilam bo nigdzie w promieniu 50km nie można go było na żywo zobaczyć.
Torby od wózka ostatnio mało używam. Wrzucam w kosz wózka materiałowa torbę z niezbednymi rzeczami do przewinieciw plus czasem mleczko i jesr ok. Nic,mi się nie placze przy raczce wózka

Haneczko oczko minimalnie mniej ropieje. Jak płacze to bardziej odkryłam patent na masowanie oczka: podczas,jedzenia mleczka masuje to oczko wtedy nie wierci się tak bo zjadaniu jest skupiona
Zakrraplam swietikiem po przemyciu solą fizjologiczna.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Wow, brawo za wagę i wzrost!
Oby po szczepieniu było dobrze

Aniu, kilkanaście razy posłuchasz piosenek i będziesz umiała!)

Hania chodzi spać średnio około 20.30-21.00.
Wczoraj położyłam ją do łóżeczka o 20.30 właśnie, no to około pól godziny liczę na uśnięcie- ale ona to śpioch po mnie, ja też tak miałam, jak byłam mała

Dobrze,że z bioderkami jest dobrze!
Rewelacyjnie Ci córeczka śpi U Nas nocne karmienie jest miedzy 2 a. 3 ostatnio. Jeśli tz nie ma dyżuru w lecznicy to przewija mała. Ja idę do kuchni zrobić mleczko,zjada i kończąc mleczko zasypia także odchodzi usypianie po jedzonku.
To nocne karmienie nie jest uciążliwe zwłaszcza jak jesteśmy we dwoje

Bądź, co bądź całej przespanej nocki zazdroszczę!

Haneczko co podajesz Hani do picia poza mm?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:46   #3064
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Chyba kupię chustę, najwyżej dorwe uzywke cobym nie wydała miliona monet jeśli okaże się, że w chuscie jest beeDziękuję za sugestie oczywiście!

Nie mamy parasolki jeszcze!
Budke rozkladamm jak jest ciepło, ale nie ma słońca lub jak spaceruje w cieniu

Haneczko oczko minimalnie mniej ropieje. Jak płacze to bardziej odkryłam patent na masowanie oczka: podczas,jedzenia mleczka masuje to oczko wtedy nie wierci się tak bo zjadaniu jest skupiona
Zakrraplam swietikiem po przemyciu solą fizjologiczna.

Rewelacyjnie Ci córeczka śpi U Nas nocne karmienie jest miedzy 2 a. 3 ostatnio. Jeśli tz nie ma dyżuru w lecznicy to przewija mała. Ja idę do kuchni zrobić mleczko,zjada i kończąc mleczko zasypia także odchodzi usypianie po jedzonku.
To nocne karmienie nie jest uciążliwe zwłaszcza jak jesteśmy we dwoje

Bądź, co bądź całej przespanej nocki zazdroszczę!

Haneczko co podajesz Hani do picia poza mm?

U nas jak jest ciepło, to też budkę rozkładam- choć częściej ja nie śpi, jak śpi, lubi mieć tą budkę,bo nic jej nie rozprasza

Poza mm podaje tylko wodę, czasem herbatkę koperkowa- ale odkąd nie ma problemów brzuszkowych to tylko wodę
Ale to karmisz ją na leżąco tak? bo im nawet jak uśnie na rękach, to odkładana się rozbudza.
a na oczko dobry patent,też tak robiłam- oby obeszło się bez zabiegu.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-08-26 o 11:50
Stary 2016-08-26, 11:53   #3065
ania230
Zakorzenienie

Chrzesni wybrani i gotowi teraz tylko trzeba termin załatwić

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dzisiaj gorąco i Maja nie chce spać. Na razie były dwie drzemki po 20 min. Teraz mata i zabawa

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 11:54   #3066
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jak jest ciepło, to też budkę rozkładam- choć częściej ja nie śpi, jak śpi, lubi mieć tą budkę,bo nic jej nie rozprasza

Poza mm podaje tylko wodę, czasem herbatkę koperkowa- ale odkąd nie ma problemów brzuszkowych to tylko wodę
Ale to karmisz ją na leżąco tak? bo im nawet jak uśnie na rękach, to odkładana się rozbudza.
U Nas też budka rozłożona jak nie śpi
Ja co dwa-trzy dni herbatkę koperkowa lub rumiankowa, ale 80%to woda także delikatne te herbatki,więcej wody podaje. Jak jest ciepło tak jak teraz to ładnie wodę wypija. Potrafi na raz 40ml wody wypić
Karmimy na,lezaco. Na rękach już za bardzo się kręci, czesto tak że mleczko z buziaka wypluwala i ubranko do wymiany, w nocy się przez to bardziej rozbudzala. Przeszliśmy na karmienie na leżąco i jest lepiej pod względem nocek i mniejszej częstotliwości przebierania ubranek.

Sophia Loren
Stary 2016-08-26, 11:59   #3067
haneczkab92
Ania

Cytat:
U Nas też budka rozłożona jak nie śpi
Ja co dwa-trzy dni herbatkę koperkowa lub rumiankowa, ale 80%to woda także delikatne te herbatki,więcej wody podaje. Jak jest ciepło tak jak teraz to ładnie wodę wypija. Potrafi na raz 40ml wody wypić
Karmimy na,lezaco. Na rękach już za bardzo się kręci, czesto tak że mleczko z buziaka wypluwala i ubranko do wymiany, w nocy się przez to bardziej rozbudzala. Przeszliśmy na karmienie na leżąco i jest lepiej pod względem nocek i mniejszej częstotliwości przebierania ubranek.

To ładnie
Mi Hania wypija też tak ze 30-40 właśnie na raz
A no to pewnie, każdy sposób dobry, by było ok- ale Twoja Hanula nie musi odbijać po jedzeniu?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 12:04   #3068
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
To ładnie
Mi Hania wypija też tak ze 30-40 właśnie na raz
A no to pewnie, każdy sposób dobry, by było ok- ale Twoja Hanula nie musi odbijać po jedzeniu?
W nocy nie nie odbije i nie uleje. W dzień odbijamy i czesto im głośniej się odbije to za chwilę/lub od razu uleje.
Nie jest to jakoś często, ale raz dziennie się zdarza albo dwa.
Jak u Was z,ulewaniem, lepiej po tym preparacie?

Sophia Loren
Stary 2016-08-26, 12:10   #3069
haneczkab92
Ania

Cytat:
W nocy nie nie odbije i nie uleje. W dzień odbijamy i czesto im głośniej się odbije to za chwilę/lub od razu uleje.
Nie jest to jakoś często, ale raz dziennie się zdarza albo dwa.
Jak u Was z,ulewaniem, lepiej po tym preparacie?

Aha, rozumiem, to dobrze
Tak u nas jest świetnie, je, wszystko zostaje w żołądku, nie ulewa(jeśli uleje, to troszkę tylko), nie musimy sie tak często przebierać wytrzymuje spokojnie te 3 godziny bez jedzenia, więc nutriton u nas działa
no i kupki robi regularnie, nawet trzy razy dziennie, więc jestem zadowolona

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-08-26, 12:10   #3070
Radena
Zadomowienie

Hello,przepraszam,że nie cytuję, nie wyrabiam z czytaniem,dziec ciągle głodny,nawet śniadania jeszcze nie jadłam,pranie już 2 razy pralam i 3 razy plukalam,no nie mam kiedy powiesić. Obiad też w proszku,z ambitnych planów zrobienia piersi z kaczki, zmieniłam na sos ze schabu,a ostatecznie chyba sos z pieczarek i kurczaka i jakiś szybki zapychacz, chociaż chce mi się bardzo kopytek.

Basia kończy dziś 3 miesiące
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 12:19   #3071
Madzia9999
Zakorzenienie

Ulewanie raz czy dwa razy to nie jesr szczegolne odchylenie? Czy powinnam się martwić?

Sophia Loren

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 12:23   #3072
haneczkab92
Ania

Cytat:
Ulewanie raz czy dwa razy to nie jesr szczegolne odchylenie? Czy powinnam się martwić?

Moim zdaniem nie jeśli przybiera i wszystko jest ok, to nie masz się co niepokoić

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello,przepraszam,że nie cytuję, nie wyrabiam z czytaniem,dziec ciągle głodny,nawet śniadania jeszcze nie jadłam,pranie już 2 razy pralam i 3 razy plukalam,no nie mam kiedy powiesić. Obiad też w proszku,z ambitnych planów zrobienia piersi z kaczki, zmieniłam na sos ze schabu,a ostatecznie chyba sos z pieczarek i kurczaka i jakiś szybki zapychacz, chociaż chce mi się bardzo kopytek.

Nie przepraszaj
Oby Basia dała Ci trochę odpocząć, albo coś zrobić

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-08-26, 12:28   #3073
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Chrzesni wybrani i gotowi teraz tylko trzeba termin załatwić

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dzisiaj gorąco i Maja nie chce spać. Na razie były dwie drzemki po 20 min. Teraz mata i zabawa

Mu chrzestnych też mamy wybranych domyslaja się oczywiście. Oficjalnie zapytamy bliżej terminu jaki wybierzemy

U Nas z drzemkami w ciagu dnia w domu jest słabo. Na dworze ma spacerze śpi. Tylko muszę kawałek przejść,,najlepiej po nierównościach
Cytat:
Aha, rozumiem, to dobrze
Tak u nas jest świetnie, je, wszystko zostaje w żołądku, nie ulewa(jeśli uleje, to troszkę tylko), nie musimy sie tak często przebierać wytrzymuje spokojnie te 3 godziny bez jedzenia, więc nutriton u nas działa
no i kupki robi regularnie, nawet trzy razy dziennie, więc jestem zadowolona
Super, że jest lepiej! Ile Hania mm zjada na,porcję tak mniej-więcej?
U Nas,jedna duża koopa dziennie. Bez płaczu i wysiłku więc uznaję, że jest ok chociaż dwa dni pod rząd dwie mniejsze zrobiła w ciągu dnia.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

U mnie pranie na balkonie się suszy, dzięki huśtawce. Ciepło jest to Hania się bujala a ja dwa prania spokojnie na dworze wywiesilam
Pierś z kaczki, brzmi bardzo ambitnie nie robiłam nigdy
Też bym zjadła kopytka (też nigdy sama nie robiłam zawsze dostaję od mamy i zamrazam na zapas)

Wszystkiego najlepszego dla Basi! Trzy miesiące szybko zlecialy, co?

Sophia Loren

Edytowane przez Madzia9999
Czas edycji: 2016-08-26 o 12:29
Stary 2016-08-26, 12:35   #3074
haneczkab92
Ania

Radena- najlepszego dla Basiuni!

Cytat:
Mu chrzestnych też mamy wybranych domyslaja się oczywiście. Oficjalnie zapytamy bliżej terminu jaki wybierzemy

Super, że jest lepiej! Ile Hania mm zjada na,porcję tak mniej-więcej?
U Nas,jedna duża koopa dziennie. Bez płaczu i wysiłku więc uznaję, że jest ok chociaż dwa dni pod rząd dwie mniejsze zrobiła w ciągu dnia.

U mnie pranie na balkonie się suszy, dzięki huśtawce. Ciepło jest to Hania się bujala a ja dwa prania spokojnie na dworze wywiesilam
Też bym zjadła kopytka (też nigdy sama nie robiłam zawsze dostaję od mamy i zamrazam na zapas)

Unormowała w miarę swoje jedzenie i zjada co 3-4 godziny. Robię 150 ml wody, więc mleka wychodzi około 160ml. I tyle zjada
Chociaż zdarza się, że je np 120ml, albo 80 jednak zazwyczaj 160
oj, też bym kopytka zjadła!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-08-26, 13:05   #3075
ania230
Zakorzenienie

Radena najlepszego dla Basi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-26, 13:11   #3076
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Moze parasolke mają ?
Ja tez mam i guzik daje, trzeba ciągle przekrecać ehh nie mam dróg wsrod cieni drzew
Ale na podworku mozemy pod wielkim parasolem siedziec. Choc to nir to samo co spacer.

Cytat:

Myślicie że moglabym juz na spacerowke sie przerzucic? Oczywiscie rozłożonej na plasko.
Ja sie przerzucilam i wcale nie mam rozkladanek calkowicie na płasko.
Stary 2016-08-26, 14:41   #3077
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli nie występuje po każdym karmieniu i w jakiejś większej ilości, to nie ma się co martwić (taka teoria kiedyś mi się obiła o uszy )

Cytat:

Ja też tym sposobem wieszam pranie, tyle że pakuję Marysię do fotelika

Jezus, u nas dzień marudy mamy, zdecydowanie Tylko rana z cycka mi zjadła, potem już musiałam butlę dać, bo były cyrki, że ho ho Trzeci tydzień mamy już taki kryzys cyckowy
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 14:42   #3078
kaska87
Zakorzenienie

hej ho

moje dziecko poszalało, jadł jak zwykle 19:00 i po północy i później sen ciągiem do 7:00 spałam niby 6h ciągiem (bo o 1:00 się połozylam) ale lepiej się czuję niż jak śpię niby więcej ale książe doi cyca co 2h ale to pewnie jednorazowa akcja

my wczoraj też na bioderkach byliśmy i wszystko ook

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 15:53   #3079
ania230
Zakorzenienie

Weronie śliczną masz córeczkę

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

U nas dzień nawet dobrze i szybko mija. Mata, huśtawka albo rączki Trochę marudzenia jest ale znośnie

Nauczyłam się już piosenki Jagódki
Tż zaraz przywiezie nosidełko ciekawa jestem czy się spodoba

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-26, 16:06   #3080
haneczkab92
Ania

Cytat:
Weronie śliczną masz córeczkę

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

U nas dzień nawet dobrze i szybko mija. Mata, huśtawka albo rączki Trochę marudzenia jest ale znośnie

Nauczyłam się już piosenki Jagódki
Tż zaraz przywiezie nosidełko ciekawa jestem czy się spodoba

Jakie nosidełko?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-08-26, 16:27   #3081
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Chudziaszek mam tule, po starszej. Jak przerzuce ją na plecy to wstawie fotkę na fb. Tula to dobra inwestycja, w razie czego szybko się ją sprzedaje bez większej straty. To drogie, ale solidne nosidelko. Z tym że jak dziewczyny piszą, nosidełka używamy jak już dziecko siedzi. Teraz to chusty

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja zmienilam wozek. Nie jest plaski, ale ma mały kąt. Duzo mniejszy niz foteliki czy bujaczki. Gondola beee nic nie widac, dla Gabi to nuda. Szkoda tylko ze nie ma przekladanej raczki bo to slonce mnie wykonczy. Jak jej zaslonie to tez nuda :/ Wozek dostalam.

Chuste mam kolkowa, niby prosta a ja mam wrazenie ze ten material to tak uciska. Pewnie przewrazliwona jestem.Czaje sie na długą..ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens. Do sklepu kółkowa, w teren wozek (duzy jest), a jak bedzie siedziec to juz nosidlo i mala zgrabna spacerowka.
Pokaz ten wózek my na zimę już na pewno będziemy w spacerowce, może nawet wcześniej bo Hania już całą gondole zajmuje. Z tym że spacerówki mam obie rozkladane na płasko więc luz

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 16:27   #3082
Honcia
Zakorzenienie

Hej
My po bioderkach i jest wszystko ok. Stópka juz też się wycwiczyla

Dzisiaj widzę nie tylko my się badalismy więc gratuluję wszystkich zdrowych bioderek

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 16:30   #3083
ania230
Zakorzenienie

J e b a n y kraj! Świadczenie 500+ zostalo mi zawieszone. Nic innego mi nie zostaje jak udac się do urzędu i zapytać na jakiej podstawie.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Jakie nosidełko?
Jeszcze nie wiem bo nie widziałam.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Mam już dość cały czas pod górkę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-26, 16:31   #3084
Konto usunięte

Cytat:
Ja dostałam używany, rok produkcji ma 2010. Nie narzekalam, bo darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada no ale nie jestem męczennicą żeby każdy spacer byl katuszami. Jeszcze mlody sie w nim tak telepie ze szkoda patrzec. Ech, moze na olx cos wychacze niedrogo.

Myślicie że moglabym juz na spacerowke sie przerzucic? Oczywiscie rozłożonej na plasko.
Ja bym już teraz nie kupowała nowej gondoli. Tym bardziej że twój maluch też do.okruszkow nie należy lepiej kup porządną spacerówke z pompowanymi kołami, rozkładana na plasko.

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 16:52   #3085
kaska87
Zakorzenienie

Ania ale 500+ na pierwsze dziecko ma ograniczenia musi być chyba 800zł na osobę, a u Was chyba więcej wychodzi bo mąż ma 2 etaty
przykro mi strasznie

ja mam tule po Mikim

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-08-26 o 16:55
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 17:09   #3086
ania230
Zakorzenienie

Kasiu kwalifikuje sie bo nie mam męża i licza się zarobki z 2014 roku

Zasilek wstrzymany
Becikowe wstrzymane
Kosinkowe wstrzymane
500+ wstrzymane
Gdyby nie tz to bym chyba musiala zebrać żeby miec na pieluchy dla Mai

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-08-26 o 17:12
Stary 2016-08-26, 17:35   #3087
Konto usunięte

Cytat:
Kasiu kwalifikuje sie bo nie mam męża i licza się zarobki z 2014 roku

Zasilek wstrzymany
Becikowe wstrzymane
Kosinkowe wstrzymane
500+ wstrzymane
Gdyby nie tz to bym chyba musiala zebrać żeby miec na pieluchy dla Mai

Chore!
A jaki powód wstrzymania tego 500+? Liczą się twoje zarobki na Was obie?
Stary 2016-08-26, 17:43   #3088
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64614351]Chore!
A jaki powód wstrzymania tego 500+? Liczą się twoje zarobki na Was obie?[/QUOTE]
Tak liczą. Powod związany z pozew w sądzie pracy. Tylko chyba im się coś pomyliło bo 2014 gdzie indziej pracowalam. W poniedziałek będę dzwonić i wyjaśniać te chora sytuacje.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-26, 18:09   #3089
madzius90
Zakorzenienie

Hej

Melduje tylko ze mąż był u ortopedy, ma krwiaka podrzepkowego czy jakoś tak. W przyszłym tyg ma przyjechać na usunięcie jego. Z kolanem na szczęście wszystko w porządku, uff.

Byłam z Bartkiem u dentysty na pierwszej wizycie, ząbki ma w idealnym stanie, zgryzu prawidłowy. Oby tak dalej i kolejna kontrol za 3 miesiące.

Zuzia dziś cały dzień na cycu wisi. Dosłownie cały dzień. Co ja odstawie to za chwile znowu szuka. Smoczka oczywiście zawzięcie nie chce

Na razie tyle, idę wykąpać wrzaskuna i nadrobie co tam naskrobalyscie przez cały dzień
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 18:32   #3090
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Tak liczą. Powod związany z pozew w sądzie pracy. Tylko chyba im się coś pomyliło bo 2014 gdzie indziej pracowalam. W poniedziałek będę dzwonić i wyjaśniać te chora sytuacje.

No wlasnie cos nie tak, bo biora dochody za 2014

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Nadrobilam czytanie. Jutro zrobie zdjecie wozka i w końcu tego stojaka.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości