![]() |
#3061 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Haneczko, to Hania o ktorej chodzi spac ze tak spi do rana?
Ja nienarzekam, Gabrys poszedl spas 21-2 i potem 3-7 i 8-9.30. A noc wczesniej budzil sie co dwie godziny bo baki meczyly. Weronia super ze sie odezwalas ![]() Honcia powodzenia na bioderkach ![]() Caryca tez mam wozek roklekotany i mnie wâ☠â☠â☠â☠ia, gdybym wiedziala ze taki kijowy to bym go nie kupila. Ale pomecze sie troche. W polsce kupie spacerowke i bedzie Gabrys jezdzil na plasko. Tutaj sporo kobiet z dziecmi jezdzi w spacerowkach na plasko. My wczoraj bylismy na bioderkach. Na szczescie wszystko ok, samo sie zrobilo wiec super. Nie wiem jak jest w polsce ale tutaj poza czekaniem godzine na swoja kolej, to milo bylo jak po badaniu zaprosili nas do osobnego pokoju zeby dziecko uspokoic. Akurat pora karmienia to dostal szybkiego cyca. Mimo ze full ludzi to nas z tego pokoju nie wyganiali tym bardziej ze zobaczyli ze cyckiem karmie. Milo mi bylo. Tutaj bardzo sa przychylni do kp bo malo ktora kobieta na to sie decyduje. Jak bylismy w poczekalnii to na ok dwudziescioro dzieci tylko ja i jedna babka cyckiem karmilysny.
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2016-08-26 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |||
Ania
|
Cytat:
![]() Oby po szczepieniu było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hania chodzi spać średnio około 20.30-21.00. Wczoraj położyłam ją do łóżeczka o 20.30 właśnie, no to około pól godziny liczę na uśnięcie ![]() ![]() Dobrze,że z bioderkami jest dobrze! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Budke rozkladamm jak jest ciepło, ale nie ma słońca lub jak spaceruje w cieniu ![]() Cytat:
![]() Jeśli spacerówka rozklada się totalnie na płasko to myślę, że można ![]() Lepiej w płaskiej spacerowce niż w foteliku spacerować. Coś dużo mamusiek ostatnio widuje w parku/nad stawem spacerujwcuch stelaż wozka plus fotelik wpiety. Sama tak biorę dziecko, ale są to lekarz, czy galeria handlowa, markety czesto biore duży wózek i fotelik wkładam do wózka ![]() Nie wyobrażam sobie e cieplutki dzień z dzieckiem w foteliku po parku długo spacerować :/ Cytat:
Torby od wózka ostatnio mało używam. Wrzucam w kosz wózka materiałowa torbę z niezbednymi rzeczami do przewinieciw plus czasem mleczko i jesr ok. Nic,mi się nie placze przy raczce wózka ![]() Haneczko oczko minimalnie mniej ropieje. Jak płacze to bardziej ![]() ![]() Zakrraplam swietikiem po przemyciu solą fizjologiczna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() To nocne karmienie nie jest uciążliwe zwłaszcza jak jesteśmy we dwoje ![]() Bądź, co bądź całej przespanej nocki zazdroszczę! ![]() Haneczko co podajesz Hani do picia poza mm? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3064 | |
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Poza mm podaje tylko wodę, czasem herbatkę koperkowa- ale odkąd nie ma problemów brzuszkowych to tylko wodę ![]() Ale to karmisz ją na leżąco tak? ![]() a na oczko dobry patent,też tak robiłam ![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-08-26 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Chrzesni wybrani i gotowi
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Dzisiaj gorąco i Maja nie chce spać. Na razie były dwie drzemki po 20 min. Teraz mata i zabawa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co dwa-trzy dni herbatkę koperkowa lub rumiankowa, ale 80%to woda także delikatne te herbatki,więcej wody podaje. Jak jest ciepło tak jak teraz to ładnie wodę wypija. Potrafi na raz 40ml wody wypić ![]() Karmimy na,lezaco. Na rękach już za bardzo się kręci, czesto tak że mleczko z buziaka wypluwala i ubranko do wymiany, w nocy się przez to bardziej rozbudzala. Przeszliśmy na karmienie na leżąco i jest lepiej pod względem nocek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3067 | |
Ania
|
Cytat:
![]() Mi Hania wypija też tak ze 30-40 właśnie na raz ![]() A no to pewnie, każdy sposób dobry, by było ok ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest to jakoś często, ale raz dziennie się zdarza albo dwa. Jak u Was z,ulewaniem, lepiej po tym preparacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3069 | |
Ania
|
Cytat:
![]() Tak u nas jest świetnie, je, wszystko zostaje w żołądku, nie ulewa(jeśli uleje, to troszkę tylko), nie musimy sie tak często przebierać ![]() ![]() no i kupki robi regularnie, nawet trzy razy dziennie, więc jestem zadowolona ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zadomowienie
|
Hello,przepraszam,że nie cytuję, nie wyrabiam z czytaniem,dziec ciągle głodny,nawet śniadania jeszcze nie jadłam,pranie już 2 razy pralam i 3 razy plukalam,no nie mam kiedy powiesić. Obiad też w proszku,z ambitnych planów zrobienia piersi z kaczki, zmieniłam na sos ze schabu,a ostatecznie chyba sos z pieczarek i kurczaka i jakiś szybki zapychacz, chociaż chce mi się bardzo kopytek.
Basia kończy dziś 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Ulewanie raz czy dwa razy to nie jesr szczegolne odchylenie? Czy powinnam się martwić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3072 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby Basia dała Ci trochę odpocząć, albo coś zrobić ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U Nas z drzemkami w ciagu dnia w domu jest słabo. Na dworze ma spacerze śpi. Tylko muszę kawałek przejść,,najlepiej po nierównościach ![]() Cytat:
U Nas,jedna duża koopa dziennie. Bez płaczu i wysiłku więc uznaję, że jest ok ![]() Cytat:
![]() Pierś z kaczki, brzmi bardzo ambitnie ![]() ![]() Też bym zjadła kopytka (też nigdy sama nie robiłam ![]() Wszystkiego najlepszego dla Basi! Trzy miesiące szybko zlecialy, co? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-08-26 o 12:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Ania
|
Radena- najlepszego dla Basiuni!
![]() Cytat:
![]() Chociaż zdarza się, że je np 120ml, albo 80 ![]() ![]() oj, też bym kopytka zjadła! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Radena najlepszego dla Basi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam i guzik daje, trzeba ciągle przekrecać ehh nie mam dróg wsrod cieni drzew
![]() Ale na podworku mozemy pod wielkim parasolem siedziec. Choc to nir to samo co spacer. Ja sie przerzucilam i wcale nie mam rozkladanek calkowicie na płasko.
![]() |
#3077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezus, u nas dzień marudy mamy, zdecydowanie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() moje dziecko poszalało, jadł jak zwykle 19:00 i po północy i później sen ciągiem do 7:00 ![]() ![]() ![]() my wczoraj też na bioderkach byliśmy i wszystko ook ![]()
#3079 |
Zakorzenienie
|
Weronie śliczną masz córeczkę
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- U nas dzień nawet dobrze i szybko mija. Mata, huśtawka albo rączki ![]() ![]() Nauczyłam się już piosenki Jagódki ![]() Tż zaraz przywiezie nosidełko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Ania
|
Cytat:
Jakie nosidełko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Konto usunięte
|
Chudziaszek mam tule, po starszej. Jak przerzuce ją na plecy to wstawie fotkę na fb. Tula to dobra inwestycja, w razie czego szybko się ją sprzedaje bez większej straty. To drogie, ale solidne nosidelko. Z tym że jak dziewczyny piszą, nosidełka używamy jak już dziecko siedzi. Teraz to chusty
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po bioderkach i jest wszystko ok. Stópka juz też się wycwiczyla ![]() Dzisiaj widzę nie tylko my się badalismy więc gratuluję wszystkich zdrowych bioderek ![]()
#3083 |
Zakorzenienie
|
J e b a n y kraj! Świadczenie 500+ zostalo mi zawieszone. Nic innego mi nie zostaje jak udac się do urzędu i zapytać na jakiej podstawie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Jeszcze nie wiem bo nie widziałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Mam już dość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Ania ale 500+ na pierwsze dziecko ma ograniczenia musi być chyba 800zł na osobę, a u Was chyba więcej wychodzi bo mąż ma 2 etaty
przykro mi strasznie ![]() ja mam tule po Mikim ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-08-26 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
Kasiu kwalifikuje sie bo nie mam męża i licza się zarobki z 2014 roku
Zasilek wstrzymany Becikowe wstrzymane Kosinkowe wstrzymane 500+ wstrzymane Gdyby nie tz to bym chyba musiala zebrać żeby miec na pieluchy dla Mai Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-08-26 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jaki powód wstrzymania tego 500+? Liczą się twoje zarobki na Was obie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64614351]Chore!
A jaki powód wstrzymania tego 500+? Liczą się twoje zarobki na Was obie?[/QUOTE] Tak liczą. Powod związany z pozew w sądzie pracy. Tylko chyba im się coś pomyliło bo 2014 gdzie indziej pracowalam. W poniedziałek będę dzwonić i wyjaśniać te chora sytuacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Melduje tylko ze mąż był u ortopedy, ma krwiaka podrzepkowego czy jakoś tak. W przyszłym tyg ma przyjechać na usunięcie jego. Z kolanem na szczęście wszystko w porządku, uff. Byłam z Bartkiem u dentysty na pierwszej wizycie, ząbki ma w idealnym stanie, zgryzu prawidłowy. Oby tak dalej i kolejna kontrol za 3 miesiące. Zuzia dziś cały dzień na cycu wisi. Dosłownie cały dzień. Co ja odstawie to za chwile znowu szuka. Smoczka oczywiście zawzięcie nie chce ![]() Na razie tyle, idę wykąpać wrzaskuna i nadrobie co tam naskrobalyscie przez cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Nadrobilam czytanie. Jutro zrobie zdjecie wozka i w końcu tego stojaka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.