|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Która zamiast uczyć się do sesji czyta forum?:)
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
oj, ja do kina już bym nie wybyła
nie mówiąc o tym, że i tak i tak się nie wyrobię..;/ no ale ufam, że jakoś zdam.. a miałam zdać na 5! ech. takie były moje plany, gdy przesuwałam ten egzamin, ale plan też był, że się do niego całe wakacje będę uczyć;/jaaaaasne..
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skądś to znam ciekawe skąd |
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
studencka natura niezmiennną jest chyba:P
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolega tak przesunął z czerwca, bo zostały mu dwa tygodnie i było impossible to za ten czas choć przeczytać a gdzie zdać a teraz...też mu zostały dwa tygodnie .Ja miałam pierwszy raz teraz egzamin w lecie, bo nie było wolnych miejsc na terminach w czerwcu i był to niby tylko tydzień nauki, ale z taką niechęcią to się jeszcze chyba nigdy nie uczyłam, nie dość, że praktyki w lecie, to jeszcze sesja - a gdzie wolne !?helva, Spaza - nie gadać a kształcić się ![]() !
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo jak to z tym bywa. przynajmniej mam nauczkę, żeby nie robić tak na przyszłość![]() bezlitosna jesteś dla mojego lenistwa |
|
|
|
|
|
#3098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no nic, to ja się zbieram do historii Turcji.. kurczę, Dziewczynki, to pewnie wstyd, ale prawda jest taka, że ja pierwszy raz w życiu uczę się historii:P tak porządnie, a nie od sprawdzianu do sprawdzianu w szkole (na których i tak zazwyczaj ostro zrzynałam) - muszę powiedzieć, że historii przez całą podstawówkę i liceum nie cierpiałam! a teraz zaczynam się do niej przekonywać, bo tak naprawdę znajomość historii jest kluczem do zrozumienia współczesności.. i aż wstyd, że mam tak małą wiedzę, elementarne braki.. doskwiera mi to przy nauce historii Turcji, bo wiadomo, że jest ona ściśle związana z historią państw europejskich.. historia Turcji jest fascynująca jak chyba mało którego kraju.. szkoda, że nie mam głowy do tych wszystkich dat, postaci, wojen, faktów.. wszystko mi się miesza. a egzamin - jak większość u mnie na kierunku - oczywiście ustny.. nic, idę, egzotyczne sułtańskie czasy wzywają ![]() trzymam kciuki, Dziewczęta!
|
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale sobie pojechałyście po mnie Zawsze mam takie podejście do sesji, co nie znaczy że jest ona łatwa. To czy ktoś idzie do kina w niedziele o godzinie 18 zależy nie od trudności sesji, ale od jego nastawienia psychicznego. Wolę sobie zrobić taką właśnie odskocznie i relaks, bo potem wiem, że fajnie już spędziłam czas i teraz pora zapracować na kolejne tak miłe spędzenie czasu. A studiuje prawo i 6 września przede mną egzamin z prawa cywilnego. I szczerze, nie polecam Wam takich sesji Trochę więcej dystansu, pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
helva masz prawo nie wiedzieć - nawet największy kujon by tego wszystkiego za te lata szkoły średniej nie spamiętał . Miłego zgłębiania tajników czasów sułtana![]() Spaza - mogę być jeszcze okrutniejsza, nie ma sprawy Eflinka - chodzi o to, że naprzykład jak teraz jak kułam do egzaminu z patologii to trwało mi to 7tygodni, kiedy nie miałam zajęć to jechałam stylem budzę się-idę kuć-idę spać i nie licząc jedzenia i picia i 20minutowych przerw na rozprostowanie kości nic poza tym, po prostu nie miałabym szans zdać gdyby nie taki rygor . Masz egzamin w sobotę ?
|
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, ale przecież ja przez cały rok uczyłam się tego przedmiotu. To nie jest moja pierwsza styczność z książką. Musiałam zdobyć jedno zaliczenie, potem drugie. Za darmo ich przecież nie rozdają. Składa się na nie nie tylko obecność, w trakcie której każdy jest pytany z zagadnień, jakie trzeba było przygotować, ale również 2 oceny - jedna z kolokwium pisemnego, druga z odpowiedzi ustnej z całego materiału obowiązującego na egzamin. Egzamin jest trudny, sama materia przyjemna, jednak egzaminator już mniej. Nie załamię się i nie zdziwię również, gdy nie zdam tego egzaminu w pierwszym terminie. Nic nadzwyczajnego ani strasznego się nie stanie. Owszem będzie szkoda, ale nauczyły mnie już te studia że najlepsi nie dają rady a zwariowanie na punkcie egzaminu tylko wykończy psychicznie i fizycznie. A sposób uczenia się jaki przedstawiłaś jest mi doskonale, niestety, znany Każde moje przygotowanie do egzaminu tak wygląda, może poza tym że max poświęcam na jeden 4 tygodnie, dlatego tym bardziej cenię sobie takie wieczory, w których odrywam się do tego i idę właśnie do kina Prawda jednak jest taka, że gdybym nie uczyła się w ciągu roku byłoby ciężko z egzaminami i pewnie dołączyłabym do moich znajomych którzy już spadli rok niżej :/
|
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym tak nie potrafiła iść na kilka dni przed do kina, bo i tak myślałabym o egzaminie (chociaż na 2 dni przed egz. z prawa finansowego poszłam na wesele i zdałam ![]() oj w takim razie nie mam wyboru i już uciekam
|
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to rozumiem, bo my mamy co tydzień multum zajęć a wszystkie z musem 100% obecności a na każde dziesiątki, setki stronic materiału do przerobienia-z tej patologii też miałam dwa zaliczenia i co trzy tygodnie test z materiału przerobionego a sam egzamin składał się z czterech ocen, z każdej części było można wylecieć ![]() W każdym razie podziwiam ludzi, którzy pomimo nawału nauki latają do kina albo na spotkania, zrobiłam tak kilka razy kiedy jeszcze nie było tak gorąco z uczeniem a miałam co robić żeby dorobić braki
|
|
|
#3104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, o na którym roku jesteś i jaki egzamin Cię teraz czeka ?? Mnie najlepiej wchodzi do główki tak na 3 dni przed egzaminem, mam wtedy taką mobilizację, że wszystkie komórki zaczynają mi szybciej krążyć chyba po mózgu ![]() ![]() I nauka inaczej wtedy wygląda i powtarzanie jak z bajki wychodzi, szkoda tylko że przed 2 tygodnie by się tak nie dało, to by wtedy były rezultaty
|
|
|
|
|
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na studiach już tak jest, że jeden ma szczęście i mu się udaje za friko. Mnie się nigdy tak nie udało, ale znam ludzi którzy nic się nie uczyli, chodzili jakoś fuksem zaliczali, zdawali i byli happy a teraz już niestety ich wśród nas nie ma. Przyszedł taki egzaminator, na którego nie znaleźli sposobu i po nich. Może to smutne, ale chyba to jest pocieszeniem, że zawsze kończy się zabawa w którymś momencie dla osób które kombinowaniem się zajmują, gdy Ty ciężko pracujesz na zdanie egzaminu. |
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie czekaliśmy, że na patologii albo patofizjologii oni zęby wyłamią a tu stale nic a nic i dalej farta mają - zdali na celujące jeszcze z pochwałą egzaminatora jak to umieli a my uczciwi na trójach, bo zły los nas spotkał . Koleżanka do jednego egzaminu nauczyła się połowy - miała farta i celujący z wychwalaniem do niebios jaka to jest inteligentna, drugi zdała tak samo dobrze z tym, że wszystko zerżnęła i jeszcze nie omieszkała się tym chwalić przez miesiąc . Może sprawiedliwość przyjdzie na 6.roku jak przyjdzie 3miesięczne kuciedo końcowego z interny choć tam znowu ot tak tylko nie wywalają a próbują pomócEhh, udanego naukowego dziołszki, zmykam na zakupy, bo za dwa tygodnie znowu na uczelnię na stałe ...
|
|
|
#3107 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- choć oczywiście im bliżej danego egzaminu, tym więcej prawdziwej nauki w nauce![]() Cytat:
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby się przerwy skumulowało to tak, ale i tak ich trzeba robić . Czyli wychodzi na to, że opcja 2h wolnego i tak się nie opłaca, bo potem i tak nie idzie jechać powiedzmy 6h nonstop . Hihi, ja jestem stresor jakich mało, najgorsze to, że potem w większości zdaję na celujący i obija mi to każdy wokoło o głowę, że niby znowu zbytecznie wyłam ...cóż nic na to nie poradzę widocznie kocham schizy, bo inaczej nie można sobie tego wytłumaczyć
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
też mi wszyscy mówią, że narzekam, panikuję, histeryzuję, a potem zawsze ładnie zdaję - w każdym razie zawsze jest lepiej, niż się spodziewałam
permanentna niewiara w siebie...;/ mama już moich utyskiwań wiecznych w ogóle nie chce słuchać inni zresztą też. teraz chciałam powalczyć o stypendium - póki co mam średnią ważoną ponad 4,8, ale spadnę z niej i pewnie się nie uda, choć chciałabym, oj chciała.. piątka z historii w przypadku takiego dyletanta historycznego jak ja to ułuda totalna.. na razie na roku dostała tylko jedna osoba piątkę z egzaminu z tego przedmiotu i to dziewczyna, która XXw. w historii Turcji zna perfekcyjnie, bo pisała z tego pracę magisterską na poprzednim kierunku i się chce doktoryzować z tego.. a ja generalnie z historii, zanim siadłam do tego, wiedziałam tylko, kiedy była bitwa pod grunwaldem:P więc ani nie ma szans na piątkę, ani nawet nie zasługiwałabym;/ a ja jestem przykładem osoby (nie wiem, czy często się to zdarza), która w LO była zupełnie przeciętnym uczniem (nigdy żadne paski ani nic w tym stylu), za to na studiach (i poprzednich i aktualnych) jestem w czołówce.. grunt to dobrze wybrać studia, zgodnie z pasjami i zdolnościami. lubię moje studia, nawet w sesję za to LO nie cierpiałam.. to była męka..ok, wracam do historii, teraz to tylko przerwa na kawkę była, bo coś mi się oczy kleiły ![]() pozdrawiam medyczki, prawniczki i polonistki ![]() turkolożka
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czeka mnie egzamin z karnego za którym nie przepadam szczerze mówiąc... a Ty na którym roku jesteś i gdzie studiujesz?a co do tej mobilizacji tuż przed to mam identycznie, więc podpisuje się pod wszystkim co napisałaś ![]() Cytat:
nie zawsze jakoś bardzo dobrze, ale jeszcze nie miałam wątpliwej przyjemności mieć poprawki i mam nadzieję, że tak zostanie |
||
|
|
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz również zaczynam trzeci rok. A prawo karne bardzo miło wspominam, jakoś mi przypadło do gustu. Bo z karnym to jest tak, że tego lepiej się uczy niż stosuje w praktyce, a z cywilnym z kolei na odwrót Rozumiem, że już po cywilnym jesteś? ![]() Studiuje na UŚ - iu
|
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mój umysł zdecydowanie lepiej przyswaja wszystko cywilne niż karne a co u Ciebie składa się na cywila I?tzn. jakie części? bo mam znajomych na różnych uczelniach i podobno różnie to jest |
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
O, a ja mam tak jak Eflinka
tzn. do kina nie idę, nigdzie nie wychodzę, bo "muszę się uczyć", ale w rzeczywistości oglądam filmy, gram, byle się nie uczyć z tym, że (podobnie jak Wy) ja cały rok pracowałam na zaliczenia, oceny (w sumie też wszystko na ostatnią chwilę, ale w miarę na bieżąco), więc teraz mi łatwiej. Choć pojutrze mam egzamin, do którego nie uczyłam się w ogóle, na wykłady nie chodziłam i generalnie jestem cały rok w tył. Ale wierzę, że dam radę teraz idę spać na dwie godzinki, potem poczytam, wyśpię się, jutro cały dzień chcę się uczyć (ciekawe, czy się uda ).Wczoraj tylko pobieżnie doczytałam tematy z historii USA, dzisiaj rano w 1,5 h przeczytałam streszczenie całego materiału, które sobie zrobiłam w czerwcu (coś jak ściąga, lubię ten format, chociaż nie ujęłam w nim wielu informacji, jak się okazało). O 11:00 zaczęłam pisać egzamin, 50 minut później życzliwa pani doktor mi sprawdziła i... zdałam na 4.0 ! ![]() EDIT: A tak btw, któraś z Was może studiuje politologię? Ciekawa jestem, jak to wygląda ogólnie, jakie są predmioty pojutrze idę złożyć papiery na krakowską AP.
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje tego 4,0!
U mnie jest to I egzamin z cywilnego i jest w nim część ogólna i całe zobowiązania. W tym semestrze zaczyna się rzeczowe. A jak to u Ciebie było?
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh, no dla mnie u Was trochę dziwnie to wygląa Bo zobowiązania już po rzeczowym Widocznie rzeczywiście każda uczelnia rządzi się swoimi prawami w tym zakresie
|
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście się znalazły Spaza i Eflinka
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
ale tu cisza, chyba się Dziewczyny poważnie za naukę zabrały
![]() mój egzamin już pojutrze.. chyba mam lekkiego stresa.
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też już nad tym myślałam , w dodatku o ile dobrze kumam wszystkie tutej macie egzaminy w tym tygodniu, nie ?Helva jak tylko lekki to moje uszanowanie .A ja dołączam do kujących już 14.9. - zaczynam nowy semestr ...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

nie mówiąc o tym, że i tak i tak się nie wyrobię..;/ no ale ufam, że jakoś zdam.. a miałam zdać na 5! ech. takie były moje plany, gdy przesuwałam ten egzamin, ale plan też był, że się do niego całe wakacje będę uczyć;/
ciekawe skąd
!?
!

...
?

??