|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Cytat:
![]() A powiedz mi jak wysoko jest oprocentowany ten kredyt w ogole?
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak Ci powiem na przykładzie. Prosiłam o symulację na 14tys. przy maksymalnym okresie spłaty (jak sprzedam punto i wpłacę jego wartość to mi się max okres spłaty opyli bo pierwsze odsetki są najniższe ) ...i tak: - w GE przy 7 latach rata mi wyszła 332zł. Koszt całkowity ponad 13 tys czyli drugie tyle do spłacenia. Plus prowizja około 1000zł dodawana do umowy kredytowej od razu, a więc do spłacenia z odsetkami. - w City przy 5 latach (taki mają max przy tej kwocie) rata 355zł! /Kwota praktycznie taka sama a dwa lata więcej płacisz w GE - nie szok?/ Koszt całkowity 78000 - czyli połowa do dołożenia; Prowizja do zapłaty z 1ratą więc bez odsetek - 420zł. Jest różnica? A odsetki takie same, w City 18%, w GE 18,5%. ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Ja też. I staram się nie zastanawiać kiedy się sp... Czas zmienić myślenie.
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co powoduje, że im więcej lat masz kredyt tym więcej im oddasz ponad to co pożyczyłaś, prawda?![]() Wiec to co wyzej napisałaś niestety jest bardzo logiczne w przypadku bankowego oprocentowania ![]() Prowizja to juz inna sprawa, ale oczywiście rozumiem ze człowiek to wszystko kalkuluje ![]() Po to mamy na rynku konkurencje by sobie wybrac to co najlepsze ![]() Cieszę się, że udało się z tym kredytem tak szybciutko A generalnie byłam ciekawa jak teraz kształtuja się kredyty konsumpcyjne ale widze ze 5 odsetek ciagle niestety spory.. QUOTE=kropka75;16324207] Ja też. I staram się nie zastanawiać kiedy się sp... Czas zmienić myślenie. [/QUOTE]ooooo i to mi sie podoba - czas zmienic myslenie ![]() Nic sie nie sp.. bo chyba akurat u Ciebie to teraz wszystko powinno sie układac the best Wyczerpałaś juz limit sp...
|
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro w 5 lat spłacam połowę, to w 7 nie powinnam nadpłacić całości jeszcze. No i rata powinna być niższa przy dłuższym okresie spłaty... Zresztą... miałam wczoraj zadzwonić do GE i poprosić o obliczenie na 5 lat - to by było jaśniej. Cytat:
Jak ostatnio brałam pożyczkę, to na taką samą kwotę, na ten sam okres spłaty, w GE miałam ratę 235zł, a Lucas naliczył mi 327zł. A ING uznał, że nie mam zdolności kredytowej do pożądanej przeze mnie kwoty. Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-08 o 08:46 |
|||
|
|
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ciekawa jestem jak Ci wyliczą na te 5 lat.. rata powinna byc tylko troszke większa bo 0,5% większe oprocentowanie.. Cytat:
![]() ale takie az roznice w oprocentowaniu.. hm... Tego Ci zycze ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Wiesz co Sylwia znalazlam taka stronke do liczenia kredytow.. I o ile liczac 18% na te 5 lat wyszło mi cos w okolicach tego co Ci naliczył Citi, to biorąc pod uwage 18,5% i 7 lat wyszło mniej niz podał GE bo 11.062. Cos kantuja
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Może jako ich klient miałabyś lepiej w tym Lucasie.
![]() Choć ja właśnie w swoim ING nie mam zdolności... ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Ale GE to drogi bank. Ma zalety - dostajesz szybko i nawet jak inni nie dają. Ale coś za coś. Jak mi ING i PKO odmówiły, a Lucas poszalał z ratami bo ja obca, to tylko GE mi dał i to w parę dni bez wychodzenia z domu, na konto przelali... Ale wtedy jeszcze nie byłam klientem City.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-08 o 08:59 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przynajmniej jakos tego nei zauważyłam![]() Ale Sylwia ja rozumiem ze GE to drogi bank.. ale kosztów nie powinien ukrywac pod płaszczykiem oprocentowanie, no tak? To nie jest w porządku.. jeśli pdoaje oprocentwoanie 18,5 to takie powinno ono być. A z tego co w tej chwili sprawdziłam to wynika, że jego oprocentowanie jest 22% a nie 18,5.. Oczywiscie trzeba by to było dokladnei sprawdzić i musiałby sie wypowiedziec bankowiec ale wyglada to jak nabijanie ludzi w butelkę..
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć dziś się uśmiałam... Ponieważ mój mąż jedzie dziś ponownie macać to auto, na wypadek wszelki bierze ze sobą kasę. Byliśmy w banku moim, ING, wypłacić. Idę do okienka, daję dowód a pani do mnie: na pani koncie jest informacja o przygotowanej dla pani ofercie kredytowej... Jak inni dają, to mój bank nagle taki dobry. Cytat:
Ps. Kolega nam namieszał dziś... Stwierdził że dziury w konsoli mogą być od taksometru... Zaproponował sprawdzenie komputera, czy licznik nie był kręcony i czy nie ma dwa razy takiego przebiegu... Ech... |
||
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A podaja ze maja oprocentowanie 18,5, wiec powinno wychodzic 11 tys przy 7 latach a wychodzi 13.. tak? Czyli oszukuja w wysokosci oprocentowania.. ![]() łoooo czyli ze to moglaby byc taryfa..? niezle.. to ja czekam co z tego wyniknie.. W tej chwili wszytsko da sie sprawdzić jak był krecony to wyjdzie i tyle.. Oby nie!
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te 13 tys. to cały koszt, z prowizją łącznie... Cytat:
Kolega ma sprzęt, jak będzie miał czas to pojadą razem i obadają. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pwoiedzmy ze to niby wychodzi.. okik Jeny kupic auto to na prawde niezła akcja ![]() Trzymam kciuki za sprawdzanie
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
No niezła, niezła...
Jak przyjdzie innego szukać to ja sobie odpuszczam. Za dużo tego, zmęczona jestem, przesycona tym. Na parę miesięcy nie chcę słuchać o aucie. Niech mąż szuka.
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem.
Chyba też by już wolał skończyć to szukanie. No i podoba mu się ten Stilo...Takie łażenie męczy. W drodze z banku zajechaliśmy do komisu. Pytamy o coś do danej kwoty, facet nam zachwala auto... gada, gada. W końcu mówię że ok, ale nie chcę starszego samochodu niż mam, a ten dalej swoje. :/ W doopie mam co on ma za bajery, jak dwa lata starszy niż mój. Ale zatrzymać gościa było ciężko. A jak już słucham jakie to każde jedno jest idealne, to mi słabo...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasem się trzeba naszukać.. A Twój małż lubi autka to może nie będzie az takiego bólu z tym szukaniem dla niego![]() Ja wiem, że męczy, w pewnym momencie człowiek by juz kupił byle co, byle kupic, bo ma dosyc ![]() Tiaaaa taki sprzedawca bedzie Ci zachwalał nawet starego trupa bo chce sprzedac.. A kupować starsze to bez sensu ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Kropcia mozesz mi jedna rzecz wytłumaczyc bo cos nie kumam.. Jak dodaje opinię na tym SW o jakimś przepisie to tam obok są takie plus/minus (juz po dodaniu opinii)> Co to jest kurna?
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W teorii ocena recenzji Twojej. Ktoś uznaje, że recenzja jest bogata, coś wnosi i daje +. Np. recenzje o treści "mniam mniam" dające pięć gwiazdek z automatu dostają - od czytających. W praktyce jednak plusiki dadzą Ci te osoby, których przepisy oceniłaś miło dla nich. A jak napiszesz komuś że wodzionka nie jest mniam i dasz trzy gwiazdki, to dostaniesz minusa. Jak ja wczoraj. Nawet jak reckę wystawisz że ho ho, bardzo bogatą i o konkretnej treści.
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja sobei sama dodałam plusik przy Twoim przepisie jednym![]() Nie wiedziałam co to, myslałam, że tym zwiększam ilość gwiazdek z opinii, a ze dałam 4,5 i chciałam powiekszyc na 5 to kliknęłam w plusik A tu patrze jakas 1 mi wyskakuje![]() Dzieki za wyjasnienia.. Co do Twojego komentarza... co ja będą mówić - sa ludzie i krawężniki ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- A jeszcze - te plusiki maja wpływ na Twoja pozycję w ranikingu krytyka?
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, gwiazdki mają wpływ na pozycję w rankingu smakmistrza, plusiki wpływają na ranking krytyka.
Mnie ostatnio do łez bawi, jak ludzie którzy chcą być niby mili, piszą mi takie ech i ach w opinii i bach - 4 gwiazdki. Takie niby pyszne, żadnych konkretów, żadnych uwag miarodajnych, a jednak nie 5. W efekcie zleciałam w cholerę na dół z tej "sympatii". Nie muszę dodawać chyba, że są to osoby które próbują się wspiąć w rankingu? ![]() Ja daję 4 za konkretne rzeczy, np. dzisiaj za super fajne ciasto, ale z masą zawierającą margarynę - masa jedzona na surowo, przekładana po upieczeniu. Ale większość ma jakieś inne kryteria oceny.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-08 o 12:45 |
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zobacz.. jak pięknie mozna tutaj sobie zobaczyć pewnie rzeczy, co? Wychodzi szydło z worka i tyle..
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
A to to jeszcze nic...
Najlepsze jak ludzie tworzą sobie konta klony i oceniają siebie samych na 5, a innych na 1. Już raz zeszłam prawie z szoku, gdy zobaczyłam, że ktoś mi przysolił 1 bo ciasto na pierogi będzie sprężyste, jak wody i oleju będzie pół na pół. Potem się okazało, że laska sobie klona zrobiła, który ją oceniał na 5, a ona innych nisko. Zajarzyłam jak wskoczyła na pierwszą lokatę i przyjrzałam się tym ocenom. Inni dają po 5 gwiazdek sami sobie oficjalnie, że niby na czyjś komentarz tylko odpowiadają i tak im jakoś przy okazji te 5 wskakuje... Wczoraj zgłaszałam taką co sobie kilka przepisów na 5 oceniła. ![]() No, dziecinada po prostu.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-08 o 13:00 |
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam Ci plusik za tą opinię o margarynie bo szczerze mówiąc też mnie odrzuca jej smak w surowych kremach..
Cytat:
![]() hahah wiesz raz to ja rozumiem, że mogli źle wcisnąc jak ja dzis ten plusik dla siebie samej (mea culpa) ale nie kilka razy.. głupieeeeeeee tłumaczenie! Nie sądziłam, że to az taka "walk o ogień" sie toczy na tym SM
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz... ja nigdy sama nie wpadłam na taką masę, ale kiedyś mi sąsiadka chciała zrobić przyjemność i wiedząc, że kocham karpatkę, przyniosła kawałek... Siedziała, gadała, a ja próbowałam ją zjeść - o matko, rosło mi z pół godziny w buzi.
Potem podpytałam o przepis, że niby nie mam - jakąś palmę tam dała. Fuj. A widzisz... niektórym się wciska kilka razy. Poczytałam o Twoich grzybach i robię tak samo. Nigdy mi się nie chce tej mąki... A przy okazji też się pośmiałam, bo nad Tobą widzę 4 gwiazdki i komentarz "nigdy nie jadłam w panierce, muszę spróbować". ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdolni poprostu ![]() hahah! czyli robimy tak samo ja tylko nei jadam z ziemniorami jak Ty ale to dodatek![]() hahahhaha za sam pomysl dala 4
|
|
|
#3117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z komentarza Złosia wynika, że co do ocen samych sobie to tłumaczą się zwykle, że to ich TŻ ocenił z ich konta. I jak, i jak? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
No nie wiem za co.
|
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako przekąska taka![]() Mój mąż je z sosem czosnkowym ![]()
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
kropka musialam coś źle zrobić
mam mokre ciasto na dole. takie rozpływające się... nie wiem, tłustawe... to przejdzie za chwile...? czy za duzo danio dalam? 1,5łyżkiAlbo zle ciasto? To niemieckie francuskie z carrefoura...
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zostaw, niech się wystudzi. U mnie też bywa mokrawe na dole, choć nie rozpływające się... Ale potem podsycha i jest takie jak góra, zwarte. Poczekaj, daj mu trochę czasu, może to ciasto jakoś bardziej wodę chłonie, nie wiem, jeszcze go nie użyłam, leży w lodówie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

) ...

Potem się okazało, że laska sobie klona zrobiła, który ją oceniał na 5, a ona innych nisko. Zajarzyłam jak wskoczyła na pierwszą lokatę i przyjrzałam się tym ocenom.
mam mokre ciasto na dole. takie rozpływające się... nie wiem, tłustawe... to przejdzie za chwile...? czy za duzo danio dalam? 1,5łyżki