Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 21:17   #3091
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D

Sylwia, ależ się cieszę, że tak Wam się wszystko uklada Nawet nie wiesz
Stary 2010-01-07, 21:17   #3092
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Zwykły kredyt konsumpcyjny.

Z tym że nie dbam o terminy rat, nie dostaję kwitków itd. Po prostu kwota raty wchodzi co miesiąc na kartę kredytową razem ze swoimi odsetkami umownymi i jest do zapłaty w ciągu 30 dni od pojawienia się na niej.
Czyli 16 stycznia pojawi mi się tam -350zł z tytułu raty i będzie do zapłaty do 16 lutego. Oczywiście jest do zapłaty obowiązkowo, jak rata, nie lecą z tego już odsetki z karty, nie można tego przeciągnąć, nie zapłacić w terminie itd.

Dokładnie to jest tak, że jeśli na wyciągu w danym miesiącu mam -1000,00 za zakupy na kartę, to np. banki ustalają że 50,00 jest kwotą minimalną obowiązkową do spłaty do jakiejś tam daty. Spłacam 50, a 950 mi zostaje i lecą od tego odsetki. Tak to działa na kartach, prawda?
To tu mam do spłaty minimalną 50 + 350,00 rata. 950 za resztę zakupów przechodzi dalej i lecę odsetki ...
Tak tak to dziala
A powiedz mi jak wysoko jest oprocentowany ten kredyt w ogole?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 07:46   #3093
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Tak tak to dziala
A powiedz mi jak wysoko jest oprocentowany ten kredyt w ogole?
Tak teoretycznie to 18%, ale ja na to nie patrzę, bo już się przejechałam. Oprocentowanie rzeczywiste nigdy tak nie wychodzi... Zawsze proszę o symulację na x lat, o podanie wysokości raty, wysokości prowizji i całkowitego kosztu.

I tak Ci powiem na przykładzie.
Prosiłam o symulację na 14tys. przy maksymalnym okresie spłaty (jak sprzedam punto i wpłacę jego wartość to mi się max okres spłaty opyli bo pierwsze odsetki są najniższe ) ...

i tak:
- w GE przy 7 latach rata mi wyszła 332zł. Koszt całkowity ponad 13 tys czyli drugie tyle do spłacenia. Plus prowizja około 1000zł dodawana do umowy kredytowej od razu, a więc do spłacenia z odsetkami.
- w City przy 5 latach (taki mają max przy tej kwocie) rata 355zł! /Kwota praktycznie taka sama a dwa lata więcej płacisz w GE - nie szok?/ Koszt całkowity 78000 - czyli połowa do dołożenia; Prowizja do zapłaty z 1ratą więc bez odsetek - 420zł.

Jest różnica?

A odsetki takie same, w City 18%, w GE 18,5%.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Sylwia, ależ się cieszę, że tak Wam się wszystko uklada Nawet nie wiesz

Ja też. I staram się nie zastanawiać kiedy się sp... Czas zmienić myślenie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:35   #3094
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Tak teoretycznie to 18%, ale ja na to nie patrzę, bo już się przejechałam. Oprocentowanie rzeczywiste nigdy tak nie wychodzi... Zawsze proszę o symulację na x lat, o podanie wysokości raty, wysokości prowizji i całkowitego kosztu.

I tak Ci powiem na przykładzie.
Prosiłam o symulację na 14tys. przy maksymalnym okresie spłaty (jak sprzedam punto i wpłacę jego wartość to mi się max okres spłaty opyli bo pierwsze odsetki są najniższe ) ...

i tak:
- w GE przy 7 latach rata mi wyszła 332zł. Koszt całkowity ponad 13 tys czyli drugie tyle do spłacenia. Plus prowizja około 1000zł dodawana do umowy kredytowej od razu, a więc do spłacenia z odsetkami.
- w City przy 5 latach (taki mają max przy tej kwocie) rata 355zł! /Kwota praktycznie taka sama a dwa lata więcej płacisz w GE - nie szok?/ Koszt całkowity 78000 - czyli połowa do dołożenia; Prowizja do zapłaty z 1ratą więc bez odsetek - 420zł.

Jest różnica?

A odsetki takie same, w City 18%, w GE 18,5%.
No tak Sylwia ale to jest 18% w skali roku Co powoduje, że im więcej lat masz kredyt tym więcej im oddasz ponad to co pożyczyłaś, prawda?
Wiec to co wyzej napisałaś niestety jest bardzo logiczne w przypadku bankowego oprocentowania
Prowizja to juz inna sprawa, ale oczywiście rozumiem ze człowiek to wszystko kalkuluje
Po to mamy na rynku konkurencje by sobie wybrac to co najlepsze
Cieszę się, że udało się z tym kredytem tak szybciutko

A generalnie byłam ciekawa jak teraz kształtuja się kredyty konsumpcyjne ale widze ze 5 odsetek ciagle niestety spory..

QUOTE=kropka75;16324207]
Ja też. I staram się nie zastanawiać kiedy się sp... Czas zmienić myślenie. [/QUOTE]

ooooo i to mi sie podoba - czas zmienic myslenie
Nic sie nie sp.. bo chyba akurat u Ciebie to teraz wszystko powinno sie układac the best Wyczerpałaś juz limit sp...

Stary 2010-01-08, 08:43   #3095
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No tak Sylwia ale to jest 18% w skali roku Co powoduje, że im więcej lat masz kredyt tym więcej im oddasz ponad to co pożyczyłaś, prawda?
Wiec to co wyzej napisałaś niestety jest bardzo logiczne w przypadku bankowego oprocentowania
No dla mnie nie jest tak do końca.

Skoro w 5 lat spłacam połowę, to w 7 nie powinnam nadpłacić całości jeszcze. No i rata powinna być niższa przy dłuższym okresie spłaty...
Zresztą... miałam wczoraj zadzwonić do GE i poprosić o obliczenie na 5 lat - to by było jaśniej.

Cytat:
Prowizja to juz inna sprawa, ale oczywiście rozumiem ze człowiek to wszystko kalkuluje
Po to mamy na rynku konkurencje by sobie wybrac to co najlepsze
Cieszę się, że udało się z tym kredytem tak szybciutko

A generalnie byłam ciekawa jak teraz kształtuja się kredyty konsumpcyjne ale widze ze 5 odsetek ciagle niestety spory..
Tak, nie jest tanio. Ale różnice są ogromne.

Jak ostatnio brałam pożyczkę, to na taką samą kwotę, na ten sam okres spłaty, w GE miałam ratę 235zł, a Lucas naliczył mi 327zł.
A ING uznał, że nie mam zdolności kredytowej do pożądanej przeze mnie kwoty.

Cytat:
ooooo i to mi sie podoba - czas zmienic myslenie
Nic sie nie sp.. bo chyba akurat u Ciebie to teraz wszystko powinno sie układac the best Wyczerpałaś juz limit sp...
Mam nadzieję, że ten u góry myśli tak samo.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:46
Stary 2010-01-08, 08:53   #3096
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mnie nie jest tak do końca.

Skoro w 5 lat spłacam połowę, to w 7 nie powinnam nadpłacić całości jeszcze. Zresztą... miałam wczoraj zadzwonić do GE i poprosić o obliczenie na 5 lat - to by było jaśniej.
No tak to w sumie logiczne.. masz racje..
No ciekawa jestem jak Ci wyliczą na te 5 lat.. rata powinna byc tylko troszke większa bo 0,5% większe oprocentowanie..

Cytat:
Tak, nie jest tanio. Ale różnice są ogromne.

Jak ostatnio brałam pożyczkę, to na taką samą kwotę, na ten sam okres spłaty, w GE miałam ratę 235zł, a Lucas naliczył mi 327zł.
heheh ja mam konto w Lucasie - czyli jakby co to z daleka od ich kredytow
ale takie az roznice w oprocentowaniu.. hm...

Cytat:
Mam nadzieję, że ten u góry myśli tak samo.
Tego Ci zycze

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Wiesz co Sylwia znalazlam taka stronke do liczenia kredytow..
I o ile liczac 18% na te 5 lat wyszło mi cos w okolicach tego co Ci naliczył Citi,
to biorąc pod uwage 18,5% i 7 lat wyszło mniej niz podał GE bo 11.062.
Cos kantuja

Stary 2010-01-08, 08:56   #3097
kropka75
Zakorzenienie

Może jako ich klient miałabyś lepiej w tym Lucasie.

Choć ja właśnie w swoim ING nie mam zdolności...

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

Wiesz co Sylwia znalazlam taka stronke do liczenia kredytow..
I o ile liczac 18% na te 5 lat wyszło mi cos w okolicach tego co Ci naliczył Citi,
to biorąc pod uwage 18,5% i 7 lat wyszło mniej niz podał GE bo 11.062.
Cos kantuja
No dlatego mi te 100% do spłacenia nie gra. Ale GE to drogi bank. Ma zalety - dostajesz szybko i nawet jak inni nie dają. Ale coś za coś.

Jak mi ING i PKO odmówiły, a Lucas poszalał z ratami bo ja obca, to tylko GE mi dał i to w parę dni bez wychodzenia z domu, na konto przelali...

Ale wtedy jeszcze nie byłam klientem City.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:59
Stary 2010-01-08, 09:00   #3098
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Może jako ich klient miałabyś lepiej w tym Lucasie.

Choć ja właśnie w swoim ING nie mam zdolności...

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

No dlatego mi te 100% do spłacenia nie gra. Ale GE to drogi bank. Ma zalety - dostajesz szybko i nawet jak inni nie dają. Ale coś za coś.

Jak mi ING i PKO odmówiły, a Lucas poszalał z ratami bo ja obca, to tylko GE mi dał i to w parę dni...
Szczerze? Wg mnie klient juz zdobyty kompletnie nie ma lepiej Ja przynajmniej jakos tego nei zauważyłam

Ale Sylwia ja rozumiem ze GE to drogi bank.. ale kosztów nie powinien ukrywac pod płaszczykiem oprocentowanie, no tak? To nie jest w porządku.. jeśli pdoaje oprocentwoanie 18,5 to takie powinno ono być. A z tego co w tej chwili sprawdziłam to wynika, że jego oprocentowanie jest 22% a nie 18,5..
Oczywiscie trzeba by to było dokladnei sprawdzić i musiałby sie wypowiedziec bankowiec ale wyglada to jak nabijanie ludzi w butelkę..

Stary 2010-01-08, 10:18   #3099
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Wg mnie klient juz zdobyty kompletnie nie ma lepiej Ja przynajmniej jakos tego nei zauważyłam
Ja też nie.

Choć dziś się uśmiałam... Ponieważ mój mąż jedzie dziś ponownie macać to auto, na wypadek wszelki bierze ze sobą kasę.
Byliśmy w banku moim, ING, wypłacić.
Idę do okienka, daję dowód a pani do mnie: na pani koncie jest informacja o przygotowanej dla pani ofercie kredytowej...

Jak inni dają, to mój bank nagle taki dobry.

Cytat:
Ale Sylwia ja rozumiem ze GE to drogi bank.. ale kosztów nie powinien ukrywac pod płaszczykiem oprocentowanie, no tak? To nie jest w porządku.. jeśli pdoaje oprocentwoanie 18,5 to takie powinno ono być. A z tego co w tej chwili sprawdziłam to wynika, że jego oprocentowanie jest 22% a nie 18,5..
Oczywiscie trzeba by to było dokladnei sprawdzić i musiałby sie wypowiedziec bankowiec ale wyglada to jak nabijanie ludzi w butelkę..
Ano wygląda. Ale to chyba nie są procenty, tylko taka wysoka prowizja...

Ps. Kolega nam namieszał dziś...
Stwierdził że dziury w konsoli mogą być od taksometru... Zaproponował sprawdzenie komputera, czy licznik nie był kręcony i czy nie ma dwa razy takiego przebiegu...
Ech...

Stary 2010-01-08, 10:26   #3100
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie.

Choć dziś się uśmiałam... Ponieważ mój mąż jedzie dziś ponownie macać to auto, na wypadek wszelki bierze ze sobą kasę.
Byliśmy w banku moim, ING, wypłacić.
Idę do okienka, daję dowód a pani do mnie: na pani koncie jest informacja o przygotowanej dla pani ofercie kredytowej...

Jak inni dają, to mój bank nagle taki dobry.
hahahhaha niech spadaj teraz głuptaki

Cytat:
J
Ano wygląda. Ale to chyba nie są procenty, tylko taka wysoka prowizja...

Ps. Kolega nam namieszał dziś...
Stwierdził że dziury w konsoli mogą być od taksometru... Zaproponował sprawdzenie komputera, czy licznik nie był kręcony i czy nie ma dwa razy takiego przebiegu...
Ech...
Sylwia prowizje Ci podali osobno - 1 pln tak?
A podaja ze maja oprocentowanie 18,5, wiec powinno wychodzic 11 tys przy 7 latach a wychodzi 13.. tak? Czyli oszukuja w wysokosci oprocentowania..

łoooo czyli ze to moglaby byc taryfa..? niezle.. to ja czekam co z tego wyniknie..
W tej chwili wszytsko da sie sprawdzić jak był krecony to wyjdzie i tyle..
Oby nie!

Stary 2010-01-08, 10:31   #3101
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia prowizje Ci podali osobno - 1 pln tak?
A podaja ze maja oprocentowanie 18,5, wiec powinno wychodzic 11 tys przy 7 latach a wychodzi 13.. tak? Czyli oszukuja w wysokosci oprocentowania..
Podali osobno, tysiąc z kawałkiem.
Ale te 13 tys. to cały koszt, z prowizją łącznie...

Cytat:
łoooo czyli ze to moglaby byc taryfa..? niezle.. to ja czekam co z tego wyniknie..
W tej chwili wszytsko da sie sprawdzić jak był krecony to wyjdzie i tyle..
Oby nie!
No jest taka opcja. :/

Kolega ma sprzęt, jak będzie miał czas to pojadą razem i obadają.

Stary 2010-01-08, 10:36   #3102
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Podali osobno, tysiąc z kawałkiem.
Ale te 13 tys. to cały koszt, z prowizją łącznie...

No jest taka opcja. :/

Kolega ma sprzęt, jak będzie miał czas to pojadą razem i obadają.
aha rozumiem bo myslam ze 13 to tylko kwota odsetek.. ja patrzylam ile ma wyniesc kwota odsetek przy tych 7 latach i wyszlo mi te 11060, tak?
No to pwoiedzmy ze to niby wychodzi.. okik

Jeny kupic auto to na prawde niezła akcja

Trzymam kciuki za sprawdzanie

Stary 2010-01-08, 11:22   #3103
kropka75
Zakorzenienie

No niezła, niezła...

Jak przyjdzie innego szukać to ja sobie odpuszczam. Za dużo tego, zmęczona jestem, przesycona tym. Na parę miesięcy nie chcę słuchać o aucie. Niech mąż szuka.

Stary 2010-01-08, 11:27   #3104
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
No niezła, niezła...

Jak przyjdzie innego szukać to ja sobie odpuszczam. Za dużo tego, zmęczona jestem, przesycona tym. Na parę miesięcy nie chcę słuchać o aucie. Niech mąż szuka.
on pewnie nie bedzie miał nic przeciw ewentualnym poszukiwaniom, co?

Stary 2010-01-08, 11:50   #3105
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
on pewnie nie bedzie miał nic przeciw ewentualnym poszukiwaniom, co?
Nie wiem.
Chyba też by już wolał skończyć to szukanie. No i podoba mu się ten Stilo...

Takie łażenie męczy. W drodze z banku zajechaliśmy do komisu. Pytamy o coś do danej kwoty, facet nam zachwala auto... gada, gada. W końcu mówię że ok, ale nie chcę starszego samochodu niż mam, a ten dalej swoje. :/
W doopie mam co on ma za bajery, jak dwa lata starszy niż mój. Ale zatrzymać gościa było ciężko.

A jak już słucham jakie to każde jedno jest idealne, to mi słabo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 12:15   #3106
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem.
Chyba też by już wolał skończyć to szukanie. No i podoba mu się ten Stilo...

Takie łażenie męczy. W drodze z banku zajechaliśmy do komisu. Pytamy o coś do danej kwoty, facet nam zachwala auto... gada, gada. W końcu mówię że ok, ale nie chcę starszego samochodu niż mam, a ten dalej swoje. :/
W doopie mam co on ma za bajery, jak dwa lata starszy niż mój. Ale zatrzymać gościa było ciężko.

A jak już słucham jakie to każde jedno jest idealne, to mi słabo...
Nie, no pewnie najlepiej by było pierwszego łyknąć, super-dobrego i po problemie Ale czasem się trzeba naszukać.. A Twój małż lubi autka to może nie będzie az takiego bólu z tym szukaniem dla niego

Ja wiem, że męczy, w pewnym momencie człowiek by juz kupił byle co, byle kupic, bo ma dosyc

Tiaaaa taki sprzedawca bedzie Ci zachwalał nawet starego trupa bo chce sprzedac.. A kupować starsze to bez sensu

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Kropcia mozesz mi jedna rzecz wytłumaczyc bo cos nie kumam..
Jak dodaje opinię na tym SW o jakimś przepisie to tam obok są takie plus/minus (juz po dodaniu opinii)> Co to jest kurna?

Stary 2010-01-08, 12:21   #3107
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Kropcia mozesz mi jedna rzecz wytłumaczyc bo cos nie kumam..
Jak dodaje opinię na tym SW o jakimś przepisie to tam obok są takie plus/minus (juz po dodaniu opinii)> Co to jest kurna?
W teorii czy w praktyce?

W teorii ocena recenzji Twojej. Ktoś uznaje, że recenzja jest bogata, coś wnosi i daje +. Np. recenzje o treści "mniam mniam" dające pięć gwiazdek z automatu dostają - od czytających.

W praktyce jednak plusiki dadzą Ci te osoby, których przepisy oceniłaś miło dla nich. A jak napiszesz komuś że wodzionka nie jest mniam i dasz trzy gwiazdki, to dostaniesz minusa. Jak ja wczoraj. Nawet jak reckę wystawisz że ho ho, bardzo bogatą i o konkretnej treści.

Stary 2010-01-08, 12:32   #3108
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
W teorii czy w praktyce?

W teorii ocena recenzji Twojej. Ktoś uznaje, że recenzja jest bogata, coś wnosi i daje +. Np. recenzje o treści "mniam mniam" dające pięć gwiazdek z automatu dostają - od czytających.

W praktyce jednak plusiki dadzą Ci te osoby, których przepisy oceniłaś miło dla nich. A jak napiszesz komuś że wodzionka nie jest mniam i dasz trzy gwiazdki, to dostaniesz minusa. Jak ja wczoraj. Nawet jak reckę wystawisz że ho ho, bardzo bogatą i o konkretnej treści.
Rozumiem To ja sobei sama dodałam plusik przy Twoim przepisie jednym
Nie wiedziałam co to, myslałam, że tym zwiększam ilość gwiazdek z opinii, a ze dałam 4,5 i chciałam powiekszyc na 5 to kliknęłam w plusik A tu patrze jakas 1 mi wyskakuje
Dzieki za wyjasnienia..

Co do Twojego komentarza... co ja będą mówić - sa ludzie i krawężniki

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

A jeszcze - te plusiki maja wpływ na Twoja pozycję w ranikingu krytyka?

Stary 2010-01-08, 12:41   #3109
kropka75
Zakorzenienie

Tak, gwiazdki mają wpływ na pozycję w rankingu smakmistrza, plusiki wpływają na ranking krytyka.

Mnie ostatnio do łez bawi, jak ludzie którzy chcą być niby mili, piszą mi takie ech i ach w opinii i bach - 4 gwiazdki.
Takie niby pyszne, żadnych konkretów, żadnych uwag miarodajnych, a jednak nie 5. W efekcie zleciałam w cholerę na dół z tej "sympatii".
Nie muszę dodawać chyba, że są to osoby które próbują się wspiąć w rankingu?

Ja daję 4 za konkretne rzeczy, np. dzisiaj za super fajne ciasto, ale z masą zawierającą margarynę - masa jedzona na surowo, przekładana po upieczeniu. Ale większość ma jakieś inne kryteria oceny.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-08 o 12:45
Stary 2010-01-08, 12:45   #3110
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, gwiazdki mają wpływ na pozycję w rankingu smakmistrza, plusiki wpływają na ranking krytyka.

Mnie ostatnio do łez bawi, jak ludzie którzy chcą być niby mili, piszą mi takie ech i ach w opinii i bach - 4 gwiazdki.
Takie niby pyszne, żadnych konkretów, żadnych uwag miarodajnych, a jednak nie 5. W efekcie zleciałam w cholerę na dół z tej "sympatii".
Nie muszę dodawać chyba, że są to osoby które próbują się wspiąć w rankingu?
Chyba zaczynam kumać

Ale zobacz.. jak pięknie mozna tutaj sobie zobaczyć pewnie rzeczy, co? Wychodzi szydło z worka i tyle..

Stary 2010-01-08, 12:59   #3111
kropka75
Zakorzenienie

A to to jeszcze nic...

Najlepsze jak ludzie tworzą sobie konta klony i oceniają siebie samych na 5, a innych na 1. Już raz zeszłam prawie z szoku, gdy zobaczyłam, że ktoś mi przysolił 1 bo ciasto na pierogi będzie sprężyste, jak wody i oleju będzie pół na pół. Potem się okazało, że laska sobie klona zrobiła, który ją oceniał na 5, a ona innych nisko. Zajarzyłam jak wskoczyła na pierwszą lokatę i przyjrzałam się tym ocenom.

Inni dają po 5 gwiazdek sami sobie oficjalnie, że niby na czyjś komentarz tylko odpowiadają i tak im jakoś przy okazji te 5 wskakuje... Wczoraj zgłaszałam taką co sobie kilka przepisów na 5 oceniła.

No, dziecinada po prostu.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-08 o 13:00
Stary 2010-01-08, 13:03   #3112
kulbit
Zakorzenienie

Dodałam Ci plusik za tą opinię o margarynie bo szczerze mówiąc też mnie odrzuca jej smak w surowych kremach..

Cytat:
A to to jeszcze nic...

Najlepsze jak ludzie tworzą sobie konta klony i oceniają siebie samych na 5, a innych na 1. Już raz zeszłam prawie z szoku, gdy zobaczyłam, że ktoś mi przysolił 1 bo ciasto na pierogi będzie sprężyste, jak wody i oleju będzie pół na pół. Potem się okazało, że laska sobie klona zrobiła, który ją oceniał na 5, a ona innych nisko. Zajarzyłam jak wskoczyła na pierwszą lokatę i przyjrzałam się tym ocenom.

Inni dają po 5 gwiazdek sami sobie oficjalnie, że niby na czyjś komentarz tylko odpowiadają i tam im jakoś przy okazji te 5 wskakuje... Wczoraj zgłaszałam taką co sobie kilka przepisów na 5 oceniła.

No, dziecinada po prostu.
Konta klony?? wow!

hahah wiesz raz to ja rozumiem, że mogli źle wcisnąc jak ja dzis ten plusik dla siebie samej (mea culpa) ale nie kilka razy.. głupieeeeeeee tłumaczenie!

Nie sądziłam, że to az taka "walk o ogień" sie toczy na tym SM

Stary 2010-01-08, 13:10   #3113
hihi
Zakorzenienie

Ja tylko... chcialam oznajmic, że wstawlam ciasto i za 5 min. chyba trzeba wyjąc
Stary 2010-01-08, 13:14   #3114
kropka75
Zakorzenienie

Wiesz... ja nigdy sama nie wpadłam na taką masę, ale kiedyś mi sąsiadka chciała zrobić przyjemność i wiedząc, że kocham karpatkę, przyniosła kawałek... Siedziała, gadała, a ja próbowałam ją zjeść - o matko, rosło mi z pół godziny w buzi. Potem podpytałam o przepis, że niby nie mam - jakąś palmę tam dała. Fuj.

A widzisz... niektórym się wciska kilka razy.

Poczytałam o Twoich grzybach i robię tak samo. Nigdy mi się nie chce tej mąki...
A przy okazji też się pośmiałam, bo nad Tobą widzę 4 gwiazdki i komentarz "nigdy nie jadłam w panierce, muszę spróbować".

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Ja tylko... chcialam oznajmic, że wstawlam ciasto i za 5 min. chyba trzeba wyjąc
Francowate?

Stary 2010-01-08, 13:20   #3115
hihi
Zakorzenienie

Cytat:

Francowate?
To jest dziecinada A niby ludzie dorośli... dojrzali. Kompleksy leczą?

Ehem, franc.
Stary 2010-01-08, 13:27   #3116
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
czekam na opinie!

Cytat:
Wiesz... ja nigdy sama nie wpadłam na taką masę, ale kiedyś mi sąsiadka chciała zrobić przyjemność i wiedząc, że kocham karpatkę, przyniosła kawałek... Siedziała, gadała, a ja próbowałam ją zjeść - o matko, rosło mi z pół godziny w buzi. Potem podpytałam o przepis, że niby nie mam - jakąś palmę tam dała. Fuj.

Poczytałam o Twoich grzybach i robię tak samo. Nigdy mi się nie chce tej mąki...
A przy okazji też się pośmiałam, bo nad Tobą widzę 4 gwiazdki i komentarz "nigdy nie jadłam w panierce, muszę spróbować".
Rosnie w buzi i oztsawia taki "śluz" na języku.. jeny nie cierpie tego!!!!!!!!!! bryyy

Zdolni poprostu

hahah! czyli robimy tak samo ja tylko nei jadam z ziemniorami jak Ty ale to dodatek

hahahhaha za sam pomysl dala 4

Stary 2010-01-08, 13:41   #3117
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
To jest dziecinada A niby ludzie dorośli... dojrzali. Kompleksy leczą?

Ehem, franc.
Nie wiadomo czy dorośli, tu dużo małolatów.

Z komentarza Złosia wynika, że co do ocen samych sobie to tłumaczą się zwykle, że to ich TŻ ocenił z ich konta.

I jak, i jak?

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
hahah! czyli robimy tak samo ja tylko nei jadam z ziemniorami jak Ty ale to dodatek

hahahhaha za sam pomysl dala 4
Najlepiej to mi pasują z frytami albo z chlebem - tak do przegryzienia, nie jako obiad.

No nie wiem za co.

Stary 2010-01-08, 13:43   #3118
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej to mi pasują z frytami albo z chlebem - tak do przegryzienia, nie jako obiad.

No nie wiem za co.
Mi włąsnie calkeim samo najlepiej jako przekąska taka
Mój mąż je z sosem czosnkowym

Stary 2010-01-08, 13:51   #3119
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
I jak, i jak?[
kropka musialam coś źle zrobić mam mokre ciasto na dole. takie rozpływające się... nie wiem, tłustawe... to przejdzie za chwile...? czy za duzo danio dalam? 1,5łyżki

Albo zle ciasto? To niemieckie francuskie z carrefoura...
Stary 2010-01-08, 14:08   #3120
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mi włąsnie calkeim samo najlepiej jako przekąska taka
Mój mąż je z sosem czosnkowym

Muszę spróbować z sosem...

Cytat:
kropka musialam coś źle zrobić mam mokre ciasto na dole. takie rozpływające się... nie wiem, tłustawe... to przejdzie za chwile...? czy za duzo danio dalam? 1,5łyżki

Albo zle ciasto? To niemieckie francuskie z carrefoura...
Ja dałam więcej niż 2 łyżki, więc chyba nie...

Zostaw, niech się wystudzi. U mnie też bywa mokrawe na dole, choć nie rozpływające się... Ale potem podsycha i jest takie jak góra, zwarte.

Poczekaj, daj mu trochę czasu, może to ciasto jakoś bardziej wodę chłonie, nie wiem, jeszcze go nie użyłam, leży w lodówie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości