|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Plmadzia u nas po kaszkach jest bełt
tylko jogurty i sery nam zostają
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
u nas budynek nowej galerii nie odebrany, wlasnie rozmawialam ze znajomym , nie ma szans na otwarcie, wszystko do poprawki! na pietrze az podlogi pekaja, ale rozmawialam z kobitka od pracy i mam tak czy tak przyjsc pogadac, zobaczymy.
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojadę tam w poniedziałek i zostawie im pismo.A tż przeniosę do plusa Tylko jeszcze muszę zrezygnować z internetu w erze,bo jest fatalny i nie chcę im dawać więcej zarabiać. Tylko nie wiem gdzie internet wziąć?z tp?bo mamy stacjonarny w tp A co do tych butów to może będę miała szczęście,że trafię podczas zakupów na jakąś Twoją kompetentną zastępczynie ![]() Rany,ale ja się czuję
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie rade daje internet z orange i to na prawde w trudnych warunkach, tam gdzie plus nie lapie..on chodzi...ale za to na odwrot bylo z telefonami plusy smigaja a ja z orange gubie zasieg no ale to gory
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na zamkowej w domku dzielnica znajduje sie w dolku nie moglismy dlugo stacjego neta zalozyc dzialal fajnie play, teraz mam w erze i tez nie narzekam, chociaz play chyba lepszy byl , moi rodzice w erze od 12 lat i zadnych problemow nie mieli za to ja z orange 2 lata sie ganialam;/
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- mloda ty spadasz z wagi od 69 a ja chce 68 wazyc;p a nawet nie wiem ile teraz waze ale za duzoooooooooooo i to z 20 kg
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
cos mi się przpomniało-jak bylam wczoraj na szczepieniu to pytałam o witamine D i powiedziała żeby cały czas dawać chyba że na prawdę duże słońce będzie,ja mówię,że słyszałam inaczej ona,że dziecko ma żeberka odstające i trzeba dawać,no niech pani zobaczy-dotykam i rzeczywiście są lekko podnisione a ona mówi,że powinny być płaskie o co chodzi
macie też tak?Madzia zazdroszczę tego wzroku o którym piszesz Erwiego,ja nigdy nie zapomnę tego spojrzenia przy karmieniu,a teraz jest mi trochę przykro czasami bo w sumie ja najmniej czasu z nim spędzam bo wychodze o 7 a wracam o 18 i czasami jak płacze i jest u mnie na rękach to wyciąga rączki do taty a mi wtedy tak przykro się robi ![]() Evitka a te butki są szerokie?fajnei wyglądają już znalazłam gdzie są w Łodzi,w sobotę podjadę zobaczyć-może wkońcu się uda. Ana ja tez nienawidze ery wydaje mi się,że wystarczy a juz jak wyślesz poleconym to na pewno bo będziesz miała potwierdzenie. Super zdjęcia wstawiłyście
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
ja Erwiemu daje MM do zup, jako zabielacz.A Erykowi budynie robiłam, Erwi tego nie ruszy. A swoją drogą mi to MM tez nie smakuje
|
|
#3098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wercia i Maciuś to śliczne ciasteczka
![]() Darusia - powodzenia w sprawie pracy i oby się udało. Jeśli chodzi o jedzenie dzieci w nocy to w dzieciowej książce przeczytałam że 6-cio miesięczne dziecko powinno miec 12-to godz. odpoczynek od jedzenia. Zastanawiałam się wtedy dlaczego moja Zosia musi jeść kilka razy w nocy. Tak było dopuki jadła cycorka. Jak już odmówiła to najpierw dawłam jej w nocy wodę do picia i wypijała wszystko. Teraz nie dostaje nic się nie domaga. Tylko się "budzi" często i marudzi - wszystko przez sen. Zauważyłam że im bardziej jest wytulona i wycałowana w ciągu dnia tym lepiej śpi w nocy. A może ja popprostu jestem bardziej zmęczona i mocniej śpię i ni e słyszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas era kiepsko się sprawdza. Słaby zasięg w mieszkaniu. Sama korzystałam z usług chyba już wszystkich i dla mnie najlepiej działa orange ale to tylko moje osbiste odczucia.
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne dzieciaczki
A ja się wybiję jeżeli chodzi o erę :P Jestem w niej już od paru ładnych latek, chyba 7 i nigdy nie miałam takich problemów o których wy piszecie Zasięg mam, rachunki potrafię zapłacić nawet z miesięcznym opóźnieniem i żadne pisma do mnie nie przychodzą, nikt mnie nie straszy ... ogólnie miła współpraca. Abonament tez mam fajny, teraz 220min za 49zł, tel za 1zł, plus mogę załączyć sobie osobę z ery do gadania non stop bez limitów, internet 100MB za 5zł, dodatkowo mogę za grosze kupić pakiety SMSów czy dodatkowych minut, plus jest Era Premia że się zbiera pkt i też można je na coś wymienić. Teraz przedłużałam umowę i patrzyłam się na inne sieci co oferują bo tak zastanawiałam się nad zmianą ale nic fajnego do zaoferowania nie mieli.. tzn na gorszych warunkach miałabym minuty czy telefon. więc zostałam.Mój tż kiedyś miał też w erze i zrezygnował, wystarcyło pójść do placówki, tam papierek podpisał i już. Jeszcze później poprosiliśmy od nich papierek że jest wszystko zapłacone, bo firmy lubią się odzywać np po 10 latach że jest nie zapłacona 1zł a odsetki plus kary i inne pierdoły to urastają do większej sumy. Rezygnacja obyła się bezproblemowo ![]() Maly spi, ja odpoczywam, tż mnie wkurza, własnie się z nim kłoce na GG - świetna forma wymiany zdan... ehhh.... ogólnie jest tak sobie...
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widocznie z twojego to taki tatusia króliczek mój tate tylko przy kąpieli widzi, to zdecydowanie za mamusią, ale i tak w jego oczach trace jak braciszek obok
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem,wiem,że samą rozmową umowy nie rozwiąże-chciałam tam zadzwonić,żeby zapytać czy mam im wysłać pismo czy zostawić pismo w salonie ery. Oliwka sprawdziłabym u Niny,ale nie wiem o co chodzi z tymi żeberkami za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
tak więć Oliwka nie masz najgorzej
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie u lekarza. Stwierdziła, że te wymioty to albo od ząbków (górna i dolna lewa jedynka tuż tuż...) albo znalazł i zjadł coś nieodpowiedniego - w wielkim domu i 4 dzieci mojej siostry coś może w tym być... Póki co od 22 nie wymiotował... Mało jadł. Teraz śpi już 2h (zasnął w aucie) aż zaglądam do niego co chwilę i sprawdzam czy oddycha i czy nie spadł bo śpi na naszym łóżku - myślałam, że jak zwykle po 5min się obudzi...
Chyba będę nadrabiać po kilka stron i odpisywać bo inaczej nie dam rady ![]() Przede wszystkim: Kubusiu (Baobabek), Kubusiu (Ferrou), Amelko(Minka26), Basiu i Antosiu(izaizula) choć spóźnione ale szczere, życzonka dużo zdrówka, radości i kolorowego następnego roczku Misiek też w domu śmiga w gorszych ubrankach, ważne żeby było czysto i wygodnie. No i 90% ubranek ma używanych (od siostry, koleżanki, lumpki) Cytat:
Cytat:
Mogę zgapić![]() Pisałyście o Szymku, nie mam kiedy obejrzeć tych nagrań, gdzieś mi kiedyś matka mignęła... Nie wiem co o tym myśleć
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Fajnie że Ninka jest zadowolonaA rozmowę rozumiem
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja neta mam z orange teraz i nie narzekam, a u teściów miałam neostradę i też było wsio ok, ale to chyba jeden diabeł teraz ![]() Maciuś - ale facio ![]() Wercia - do schrupania ![]() a ja się uryczałam jak bóbr, mój ojciec już przechodzi samego siebie..traktuje opiekę nad małym jak kulę u nogi, afera jak ze szkoły wrócę minutę później niż on sobie wyliczył od dzwonka, bo on umówiony i ma masę spraw - gówno prawda, chciałam iść tylko do sklepu po chleb i warzywa, bo jestem sama, a nie chcę dziecka na taki wiatr brać i nie miałam portfela więc weszłam do domu, a ten z awanturą, że do żadnego sklepu nie pójdę, bo on ma swoje sprawy itp. nawet nie powiedział, jak Kubuś dzisiaj, co zjadł, czy zjadł, kiedy zjadł moi rodzice są dobrzy jak coś chcą, tzn. jak chcą kasę....a że wydoili mnie do zna, władowali w kredyt i z łaski jako zabezpieczenie mieszkanie przepisali ( a m się tułamy)to teraz mają nas w dupie. Taka ✂✂✂✂a wdzięczność....a ile gadania było, jak to nam nie napomagają,żebyśmy sobie coś odłożyli (dobrze, że o lokatach nie wiedzą bo też by wołali), a zewsząd tylko pretensje mam dość, nawet nie czytajcie tego
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wercia - jak zwykle śliczna
Maciuś to już taki dorosły się zrobił. I obydwoje takie piękne fryzurki mają - jestem zazdrosna Cytat:
Tak ja pracuje od poniedziałku do piątku. Ale dopiero w zeszłum tygodniu powróciłam do pracy po 4 miesięcznej przerwie ze względu na złamanie nogi więc za wiele to się nie napracowałam jak na razie ![]() Cytat:
JA też jestem w ERa i nie mam z nimi problemów. Często zapominam zapłacić. Zawodowo też mam telefon w ERa i też jest OK. To ja z nimi rozmawiam i negocjuję warunki. TZ ma w Plusie i też nie narzeka. Dla mnie wielka trójca czyli orange Era i Plus niewiele sie różną od siebie. Trochę inaczej jest jeśli chodzi i Play. Oni musieli wbić się na rynek i dlatego też maja ciekawe oferty a dodatkowo mają bardzo preferencyjne warunki z URT (przyznaje koncesje na częstotliwość). Play dużo zarabia na tym że to do nich się dzwoni. Dlatego też inni koszt dzwonienia do Play -a z innych operatorów czy stacjonarnych jest droższy niż do pozostałych.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
baobabek glupia sytuacja;/
to jak ja sie z ojcem zarlam tak sie zarlam ale jak tylko padlo slowo ze zostaje z mala to od razu siedzial w pokoju i czekal i nawet telefonu nie bylo kiedy wroce co i jak. Nadal tak jest jak chce z mala go zostawic to ide z nia tam biore auto i gdzies jade a on z nia siedzi. Gdyby mi sie z ta praca udalo chociaz z 300 osob bedzie na bank;/ ( paranoja zupelna) ale gdyby cos to tez mi bedzie z nia siedzial chyba ze godziny beda takie ze tz bedzie mogl.
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak drzwiami w łazience trzasnęłam(okres=wściekło ść bez powodu)że wyłamałam zawiasy.Drzwi leżą oparte o ściane.A myślałam,że nie mam siły.Tż wróci to naprawi.
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam telefon w play i nie narzekam w ogole, zasieg mam wszedzie nawet u wujka u ktorego nikt zasiegu nie ma i generalnie jestem zadowolona.
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- dziewczyny, czy macie namiary na jakiś fajny sklep int z bielizną damską??muszę sobie kupić jakiś dobry stanik a o mój rozmia 75 E strrrasznie trudno
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas teraz pada śnieg dobrzez ze zdążyłyśmy wrócić.
Zosia spała dzisiaj krótko i nie chciała zasnąć drugi raz a marudna była. Musiąłm z nią wyjść z domu na ulewę dopiero usnęła. Zmokłam jak diabli. Kurtka mi przemokła ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Tylko rozmiar od biustem wychodzi większy. Zamiast zamawiać 75 E to mogłam 70.
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak ciągle mam problem z tymi cycnikami
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wszystkie wysiadają. Te ostatnie naprawdę były niezłe i trochę dłuże wytrzymały bo kupiłam 3 na zmiane + jeden miałam z Trumpha kupiony jeszcze na początku ciąży jak nic nie mogłam nosić (ten był najlepszy). Ale cenowo ten jeden = 3 tańsze .
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja bym chciała takie mieszczące się w dłoni tżta B a tak biedak dwiema rękami objąć jednego cycka nie może
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku wez sprawdz staniki z firmy Kinga(na rynku zyskała lepszą renome niż triumph)i mam koleżankę ważącą 130kg i zawsze ma problem z dobrem bielizny w swoim rozmiarze-a nie chcę takiej oby była tylko chcę bieliznę piękną i wygodną.Ma z tej firmy piękne staniki w takich rozmiarach jakich szukasz.
Ja też mam 3 staniki od nich fajne są-choć już nie nosze,bo teraz nie mam już na czym
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja już nie wiem
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
dla wielbicielek handm info z fejsa:
Weekend z hasłem w H&M! Masz już plany na weekend? Jeszcze nie? To wpadnij do H&M i upoluj coś nowego na wiosnę! Na zachętę mamy dla Ciebie propozycję… Kup dowolną bluzkę, koszulę lub top, podaj przy kasie hasło, a dostaniesz 50% rabatu na wybrane spodnie! Hasło na ten weekend to: Żyrafy wchodzą do szafy. Nie zapomnij o uśmiechu! Miłego weekendowego buszowania! Twój H&M! TerminJutro o 09:00 - niedziela, 20:00
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
O yoonka dzięki
Właśnie jutro lub w niedzielę wybieram się do galerii mokotów na zakupy i tż chce spodnie z h&mu wniosek taki że ja mam koszulkę a On spodnie za 50%
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
Przyjmiecie do swojego grona mame 11 miesiecznego Alana ???????pzdr serdecznie baobabek mam ten sam problem z bielizna Marks and Spencer ma duze rozmiary
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
popatrz jeszcze w samanthcie na staniki to nasza poska firma i wloskie materialy... mi triumph najmniej odpowiada...na intimisimi tez nie narzekam ale kinga najlepsza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

tylko jogurty i sery nam zostają

macie też tak?

ale widocznie z twojego to taki tatusia króliczek