|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Naj ja też tak będę mieć, bo oboje wolimy żółte obrączki (klasyczne),a pierścień mam biały, głównie dlatego, że niebieskie kamienie lepiej z nim wyglądają
Absolutnie się tym nie przejmuję zresztą i tak nie będę nosić obu na jednej ręce (lepiej nie nosić na jednym palcu, bo szybciej się niszczą ocierając o siebie - opinia jubilera prawdziwego, nie sprzedawcy)
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a Wasze i TŻtów rodziny czekają na Wasze zaręczyny? Pytają o to albo coś? Bo moim rodzice w ogóle nie podejmują tego tematu, za to rodzice i rodzina TŻ często robi jakieś aluzje, pytają co planujemy itp. Ale nie jest to dla mnie w żaden sposób uciążliwe, wręcz przeciwnie, bardzo mi miło, że chcą mnie w swoijej rodzinie
|
|
|
|
#3093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z cyklu śmieszne słowa: boby - jedno słowo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no Tobie zdecydowanie pasuje żółte złoto te obrączki ładne, ale te co ostatnio pokazywałaś śliczniejsze i ja uważam, że jak jest dużo brylancików na całej "powierzchni" obrączki (np. tak: http://www.yes.pl/obraczki_slubne/44...585-OBR-3597WK) to ładniej wygląda białe złoto niż żółte ale jak jest jeden albo kilka małych diamencików nie na całej powierzchni, np. tak: http://www.yes.pl/obraczki_slubne/41...-Z-000-OBR-819 to już i w żółtym, i w białym ładnie wygląda ale ja bym chciała takie jak w załączniku lub z polerowanego złota zamiast satynowego (zależy, które trwalsze). chciałam z piaskowanego, ale Stygmat mówiła, że się szybko ściera a jak dostanę pierścionek z żółtego jakimś cudem, to też mi będzie pasować, nie?
|
|||
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rodziny TŻ nie wiem nie mam z nimi dużego kontaktu
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jego rodziną nie mam dobrych relacji..ale wydaje mi się, że do jego ojca dotarło, że jego syn dorósł i być może niedługo będzie chciał się ustatkować..ale nikt z rodziny nie pyta kiedy, co i jak
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy pierścionek będzie pasować i z każdego będziesz się cieszyć.
|
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam się - niebieskie kamienie wyglądają cudnie w białym złocie Cytat:
ostatnio coś mamę pytałam hipotetycznie o zaręczyny moje, a ona do mnie: "to jest dla mnie temat jak science fiction - taki nierealny" a rodzice P. na początku naszego mieszkania wspólnego coś tam jęczeli, ale im przeszło. Teraz już jesteśmy dla nich na skreślonej pozycji chyba
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
O mamo, widzę że ja tu jestem calkiem zacofana
Wy już macie obrączki upatrzone i te sprawy a ja nawet do końca nie wiem co mi się podoba, bo nie oglądałam jako taki. Muszę się doedukować
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nic nie oglądam nie wybieram
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była dziś u nas moja kuzynka zapraszać na wesele. Zaproszenia ładne, schowam na pamiątkę i tyle mojej roli w tym wszystkim- ale ładnie wygląda wydrukowane tam moje imię i nazwisko
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.hsamuel.co.uk/webstore/d/...+diamond+ring/ Ostatnio nakrylam TZ jak przymierzal uformowane sreberko od czekolady na palec jak obraczke Cytat:
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kobieto to ile Ty lat czekasz????---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ufff to dobrze bo już się czułam zacofana
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu wychodzę z założenie że TŻ pierścionek wybierze idealnie
a nad resztą zacznę się zastanawiać po bo coś czuję że jeszcze mam czas
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Najka nic. Tak jak Capri mamy ciche dni. Odkąd napisał mi w piątek esa, że na moje zadupie nie będzie jeździć ☠☠☠☠☠☠☠nęłam tym wszystkim. Nie piszę, nie dzwonię. On też milczy.
Mam ☠☠☠☠a takie zadupie, że pod blokiem mam autobus i 4 tramwaje na jego głupią galerię. To on mieszka na zadupiu, bo pod Wroc a poza tym autobus od niego jeździ raz na godzinę
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
ale będzie zaskoczona, jak to się stanie
po prostu rodzice jedni i drudzy, tak jak i ja, myśleli, że się zaręczymy krótko po wspólnym zamieszkaniu - teraz już chyba tylko mają cichą nadzieje choć mojej mamie zwisa, czy wyjdę za mąż tzn. nie zależy jej na tym, nie naciska (uważa, że małżeństwa są złe ale że jeśli będziemy chcieli, to nie ma nic przeciwko). naciska tylko na to, bym jej wnuki dała hm, ile czekam... tak w sobie zaczęłam mieć pierwsze myśli po pół roku związku na zasadzie - kiedyś weźmiemy ślub. oczywiście wcześniej też traktowałam go poważnie, ale nie myślałam tak przyszłościowo. po roku chyba zaczęłam powoli żałościć... czyli będzie niedługo 4,5 roku czekania!
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moim TŻ też oglądałam więc mniej więcej wie
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu nie będziesz nosić obrączki jeśli można spytać?---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Mój nawet mi pokazuje, które mi się podobają. Tzn jak przechodzimy kolo jakiegos Apartu czy czegos podobnego to mówi, o ten Ci się napewno podoba, i ten , i ma rację
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Mam krótkie, grube palce i nic na nich ładnie nie wygląda
A tak serio to ,,od zawsze" wiedziałam, że po ślubie obrączki nie będę nosić i tyle. ,,Nie czuję tego" |
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w sumie nie wiem, od kiedy chcę zaręczyn, jakoś tak przyszło samo nie wiem kiedy
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam upatrzonej ani obrączki, ani pierścienia. Uważam, że pierścionek powinien wybrać mężczyzna. A ten, który mi się podoba, mogę sobie kupić sama, bez czekania na oświadczyny.
Natomiast obrączki.... za dużo wzorów mi się podoba i dlatego coś czuję, że w razie czego, będę zmieniać jak już się zdarzy mieć GPS na palcu
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie masz grubych palców a masz wybrane jakieś bukiety?? bo bardzo jestem ich ciekawa
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później będę nosić albo nieświęconą, albo z dodatkiem tego "poświęconego". Moi rodzice już kilka razy zmieniali obrączki i wydaje mi się, ze sam fakt tego, czy złoto jest poświęcone czy nie, nie ma wielkiego znaczenia jeśli związek jest trwały. W końcu "Bóg łączy" ludzi a nie ich obrączki. Bossszzzz jak patetycznie to zabrzmiało...
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Absolutnie się tym nie przejmuję 

wcale nie masz grubych palców