|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Cytat:
Ja dziś poćwiczę z Mel B, albo z Chodakowską, a jutro bieganie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kolejny miesiąc biegania czas zacząć
![]() Ja jestem z siebie dumna! w listopadzie przebiegłam 67 km ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś w planach szósteczka ![]()
#3093 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
11 stycznia jest bieg WOŚP, prawda? Ja niestety do połowy/końca stycznia jestem za granicą, raczej na pewno nie uda mi się wrócić na WOŚP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wybiegłam ale to chyba szatan mnie namówił. Chryste panie jak zimno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Wtajemniczenie
|
uważaj na siebie.Ja ubiegłej zimy uparłam się,że będę biegać przez całą zimę.Biegałam,ale "nabawiłam" się przewlekłego zapalenia uszu,zawaliłam zatoki,"załatwiłam" pęcherz itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już wróciłam dziś pękło 5 km. Dziękuję za troskę ![]() Staram się uważać jak mogę na głowie obowiązkowo czapka na szyi obowiązkowo polarowy komin. Do tego getry podciągnięte po same pachy, spodnie z dresu na gorze bluzka z dł. rękawem + cienki polar + jeszcze jeden gruby polar albo kurtka 3w1 zależy czy wieje czy nie. Muszę dokupić tą bieliznę termo i myślę, że wtedy już będzie cacy. Pozdrawiam was ciepło rozbiegane kobietki ![]() Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2014-12-02 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Wtajemniczenie
|
Ja ni emogę w czapce biegać.Tak po kilometrze zaczyna mi być za gorąco.Wole opaskę,ale przy tej temperaturze,to chyba bez nakrycia głowy ani rusz.
U mnie na razie przestój z bieganiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku czwartą zimę przebiegam, i niczego się strasznego nie nabawiłam
![]() W pierwszym roku biegania to często miałam problemy z gardłem, ale to najbardziej wiosną, chyba źle oddychałam, w tym roku problemem są zatoki, ale umiem sobie z nimi radzić żeby było łatwiej. Zatoki nie chorują mi przez bieganie, a raczej przez jazdę rowerem ![]() Co do ubioru to wczoraj przy -7 i wietrze miałam na sobie dwie warstwy na górze. Długi rękaw termoaktywny, i mikropolar na tym, spodnie zimowe leginsy biegowe, jedne starczają na 2-3 lata więc wydatek niewielki wychodzi. Na łydki ubieram getry bo miałam kiedyś spore problemy ze ścięgnem Achillesa to teraz chronię. Wczoraj biegałam w czapce i było mi za ciepło, dużo lepszym wyjściem jest opaska, ale to zależy od włosów, ja mam gęste i długie, jakbym miała króciutkie to lepiej czapkę. No i rękawiczki z materiału termoaktywnego. Wczoraj biegałam majac zakwasy po ćwiczeniach Insanity poniedziałkowych. Niby na początku biegu było fajnie bo nic nie czułam, ale po 16km ledwo kilka schodów do domu weszłam ![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
Ja sie wczoraj nie wybralam, maz i dziecie jelitowka wiec ogarnialam bajzel
![]() ![]() Ja czapke nosze odkad przed samym slubem zawalilam zatoki na amen. Taki bol moge porownac tylko do porodowego. Nigdy wiecej. Jak tylko temp schodzi ponizej 10st zawsze jakas czapka, cienka gruba, zalezy od pogody. Juz smole spojrzenia ludzi mam w d..... ![]() Za to jutro moje NR <3 Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3101 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Ani nie mów mnie jeszcze nigdy zatoki nie bolały i oby nie zabolały. Całe szczęście lubię czapki więc z tym nie mam problemu jestem chyba przyzwyczajona i nie ma mi gorąco. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 |
Wtajemniczenie
|
pl_Madzia - pełny szacun za te 16km w taką pogodę
Ja dzisiaj wyskakałam swoje na skakance.Trzyma mnie choroba,dziecko też chore,więc bieganie na razie musiałam odpuścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Hej nie wiem czy to dobre miejsce...ale potrzebuje porady biegaczy
![]() moj tata biega od jakiegos czasu. Biega sam i po lesie. lat ma 55 i troche sie o niego obawiam ze moze cos sie stac i w ogole Czy znacie jakies urządzenie(w zegarku?) ktore pozwoli go wysledzic jakby po czasie nie wrocil do domu? jakby mu sie cos stalo np...? prosze o podpowiedz. bo jak pisze gps bieganie to wyskakuja tylko takie potrzebne biegaczom ktore mierzą czas, tempo,kilometry... a chcialabym takie do namierzania biegacza...
#3105 |
Zakorzenienie
|
A telefon? Ja odkad zaczelo sie robic szybko ciemno i maz mi zaczal truc du.....sze oprocz garmina do kieszonki z decathlonu (24.90:P) wrzucam telefon z wlaczonym endomondo, jak mnie dlugo nie ma maz sobie sprawdza gdzie jestem czy biegam czy stoje itd. A zaznaczam ze ja NIENAWIDZE biegac z telefonem ale tej kieszonki naprawde niemal nie czuc
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3106 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio u siebie w telefonie znalazłam opcję "znajdź telefon" ale nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa, może jak poszperacie to znajdziecie też?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Do namierzenia chyba najlepiej telefon, z włączonym gps i internetem(koszt netu groszowy jak tylko służy do wspomagania gps) i wtedy jak ma w telefonie wgrany np. endomondo to możesz na bieżąco śledzić gdzie biegnie, z jaką prędkością.
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podpowiecie jak? bo ja niebiegajaca nie mam endomondo i nie ogarniam? ![]()
![]() |
#3109 |
Wtajemniczenie
|
megii85 - dziękuję
![]() I jak tam dziewczyny? Biegacie? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Raczkowanie
|
Ja tak
![]() ![]()
#3111 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj 6 z NR, jutro dyszke planuje a w niedziele city trail
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3112 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś tylko skakanka,ale pogoda się poprawiła,więc przez weekend chyba jednak wyruszę na trasę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj poćwiczę z Chodakowska, albo włączę sobie na YouTube Fitness Blender (https://www.youtube.com/results?sear...itness+Blender) Polecam całkiem fajne ćwiczenia.
A pobiegać planuję w niedziele z rana. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj biegałam pierwszy raz w ujemnej temperaturze. 5km! Nawet w ręce nie było zimno. W połowie trasy ściągnęłam rękawiczki i biegłam bez. Właśnie wróciłam z pod prysznica
![]()
#3115 |
Konto usunięte
|
Z endomondo możesz śledzić trening innej osoby z komputera, pod warunkiem, że ta osoba ma włączony internet.
![]() Ja dzisiaj 6,5km w 38min. Pierwszy raz po ciemku i przy minusowej temperaturze. Kupiłam sobie w ciucholandzie kurtkę do biegania Karrimor. Nowa, z metką i pierwotną ceną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
Super.Gdyby nie to,że jeszcze zagrypiona jestem,to też bym już pobiegała.Mąż mnie powstrzymuje,mówiąc żebym się najpierw wyleczyła.Ale dzisiaj w pracy na pewno na skakance poćwiczę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Raczkowanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;49214539]Kupiłam sobie w ciucholandzie kurtkę do biegania Karrimor. Nowa, z metką i pierwotną ceną.
![]() To widzę udane łowy =D ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() Hm jesteś trenerem personalnym, albo pracujesz jako instruktor na siłowni ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Był Mikołaj u Was? Mnie w tym roku ominął ![]() Dzisiaj byłam biegać, tradycyjnie moją 5. Bardzo lekko mi się dzisiaj bieglo, tak przyjemnie ![]() Chyba musze się przełamać i zacząć biegać w tygodniu. Do tej pory nie biegałam bo szybko robi się ciemno. Mieszkam w centrum wiec i tak biegam po chodnikach. A wieczorami mogę wybierać bardziej uczęszczane i bezpieczniejsze trasy. Dziewczynu podpowiedzcie co robić dalej. Biegnę sobie ta moja piątkę w czasie ok 34 minut i co dalej? Zwiększać dystans? Pracować nad poprawa szybkości? Jeśli tak to jak? A może to i to? |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zadomowienie
|
Witam drogie Biegaczki! Swoją przygodę z bieganiem zaczęłam od września i czytając Wasze posty troszkę mina mi zrzedła, gdyż biegam zaledwie po 4 km ok. 3-4 razy w tygodniu. Biegam bo sprawia mi to ogromną przyjemność, pomaga rozładować stres i przy okazji poprawia kondycję i wygląd ciałka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Zależy co jest Twoim celem w bieganiu. Ja bym na Twoim miejscu zwiększyła dystans co tydzień o jakieś +2-3km, to tak na weekend, aż do kilometrażu jaki chcesz osiągnąć. Żeby zwiększyć prędkość i wytrzymałość to w tygodniu jeden trening z kilkoma rytmami, lub interwały, dobrze robi wytrzymałość crossowa, albo podbiegi. Więc przy bieganiu 3 x w tyg np. wtorek podbiegi lub cross, czwartek interwały, a w sobotę powoli zwiększony dystans.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.