|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
, ale miałam właśnie wrażenie z tych mniejszych rozmiarów jest większy wybór tych cieplutkich kozaczków. Musiałabyś pójść i sama się rozeznać ![]() Nie chciałaś znać płci wcześniej czy pomyłka w rozpoznaniu zaszła? Cytat:
Ale jak wrócisz to szybciutko dawaj nam znać czy masz już lokatora w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Ze mną to nie wiadomo. W środę naprawdę myślałam, że to może ciąża, bolał mnie brzuch, piersi rozsadzały, spałam po kątach, miałam jakiś taki niesmak na jedzenie. No ale wczoraj właściwie nic, trochę jajniki pobolewały no i senność pozostała, więc myślę, że jadnak @ przyjdzie . No poczekamy do niedzieliAleż oczywiście, opowiadaj jak się czujesz, jakieś nowe wieści? Daj znać po wizycie!
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Witam się przy piąteczku!
Ja dziś pierwszy dzień @... normalnie umirom!!! ledwo do pracy dojechałam, a jeszcze dziś dużo latania mnie czeka... oby do jutra jutro mam chrześniaczkę na cały dzień i noc muszę coś fajnego zaplanować
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Pani doktor za dużo to mi nie powiedziała. Zanotowała to co mówiłam. Stwierdziła, że mam brać luteinę przez 4 dni i potem do tygodnia powinnam mieć @. I Tyle z wizyty. Więcej w kolejce do rejestracji czekałam bo komputer im się zawiesił niż wizyta trwała.
Mam uczucie, że jak się idzie do lekarza prywatnie to więcej powie, zapyta itp. Zauważyłam to u lekarza rodzinnego. Prywatnie wizyta nawet godzinę trwała a w przychodni z 10 minut bo chwile trwa jak wypisze recepty. |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zaliczyłam spadek niestety
jak jutro spadnie to już będzie pozamiatane...A mój mąż o 6 rano opowiadał mi swój sen, że mieliśmy dziecko i było łyse....
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie uda w październiku no to na pewno sprawdzi się scenariusz katekatee:"Prawdopodobny okres poczęcia: 21-27.11.2013 r. Koniec pierwszego trymestru: 16.02.2014 r. Koniec drugiego trymestru: 18.05.2014 r. Oczekiwany termin porodu: 17.08.2014 r. [B]Aktualnie jest to raczej ciąża urojona I wtedy nie masz wyjścia: szykuj pomnik
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Oh dzięki za przyjęcie, już mysłałam, że nie zaakceptujecie mnie tu po tak długiej nieobecności.
Czuję się dobrze. Miewam mdłości baaardzo rzadko i to w dodatku tylko wieczorami, ani razu nie wymiotowałam, na szczęście Śpię - ciągle, masakra. Wracam z pracy i musze się przespać bo chodzę jak cień, zjem obiad i znów drzemka aż do późnego wieczora a potem kąpiel i znowu cała nocka Piersi urosły mi o cały pełny rozmiar i mam mnóstwo żyłek. Brzuszek się lekko napiął i troszkę zaokrąglił. Wizytę u gina i kolejne usg będę miała w przyszłą środę. Wyniki wyszły w porządku, wszystkie
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też dziś się rozkręciło wszystko Cytat:
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mozna powiedziec, ze sie wyspalam. Zjadlam wlasnie platki z mleczkiem. Czas sie przebrac i moze jakims obiadkiem sie zajac. moze placki ziemniaczane, z sosikiem pieczarkowym.. Nie wiem sama jeszcze.
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tymi wizytami to wydaje mie się, że wiele zależy od lekarza, ja chodziłam do swojego i prywatnie i na nfz i zawsze poświęcał mi tyle samo uwagi, bez różnicy, siedziałam tak długo aż dowiedziałam się wszystkiego czego chciałam. A sporo jest lekarzy z których trzeba każdą informację dosłownie wyciskać siłą ![]() Cytat:
no szkoda wielka, bo już tak dobrze szło. Mi to ostanio już prawie codziennie śnią się wykresy i rosnące brzuchy, chyba muszę trochę się wyluzować. A dziś śniło mi się, że miałam drugą córeczkę, ale ona miała już tak z dwa lata i była idealną kopią mojej córki, normalnie bliźniaczki ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Super!
Wiktoria - 15.12.2008 r. Anna - 21.06.2014 r. Edytowane przez wik_and_ola Czas edycji: 2013-10-11 o 09:41 |
|||
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obraź się ale pojawiasz się tylko wtedy jak przychodzi do testowania a żeby włączyć się w jakąś rozmowę na wątku to nie. Trochę to irytujące jest. Martwisz się tylko o siebie i swój spóźniający @ a żeby zapytać o coś którąś z nas to jakbyś nie widziała naszych postów... zanik. Sory ale takie jest moje spostrzeżenie i już mnie to drażni jak ktoś tylko o sobie myśli i zjawia się jak mu trzeba rady. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko u Ciebie w porządku!
|
|
|
#3104 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to fakt, że od niektórych lekarzy trzeba wyciągać informacje. Tą zależność prywatnie i w przychodni zauważyłam u rodzinnego mojego Tż. Zaś moja rodzinna to zawsze wszystko mi tłumaczy dokładnie i zapisuje na kartce. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Często też mam problem Was dogonić z pisaniem i ostatnio staram się być zorientowana. I praktycznie dopiero w tym tydoniu mam czas żeby Was na bieżąco śledzić. Już wypowiadałam się na tematy, które były poruszane tylko może aż tak dużo postów nie pisałam. Edytowane przez Mygda Czas edycji: 2013-10-11 o 10:01 |
||
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak pisałam wcześniej nie lubię jak ktoś coś od nas chce a w zamian nie daje nic.
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem... kajam się
Nie miałam siły by do Was zaglądać. Ciągle spałam więc i tak dużo mnie by ominęło. Moja wina, że tak dużo postów prosukujecie i nawet człowiek nie jest w stanie tego ogarnąć? Idę się szykować do pracy. A po pracy na uczelnię. Dziś po drodze gdzieś pewnie padnę
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
wik_and_ola zobaczymy jutro może jeszcze nic straconego... nie spadła jakoś znacząco.
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
niech na zdrowie Ci to wyjdzie ale staraj się zaglądać częściej... Lepiej nie padnij...
|
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz Ty na tapecie, (kicia) dobrze rokuje, i jeszcze vioris Czy kogoś pominęłam kto też jest na tym etapie? U mnie okaże się po weekendzie, ale nie czuję, żeby się udało, a za Was trzymam kciuki!
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elfka jeszcze... i nie wiem kto? ![]() Mam to samo przeczucie co i Ty haha no ale cóż w następnym atakuje z wiesiołkiem... Trzymam kciuki za Ciebie!
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zapomniałam się wczoraj pochwalić... Obcięłam córce włoski z tyłu przy kąpieli z 1 cm tak, żeby szybciej jej urosły Jestem jej osobistym fryzjerem Chyba mam powołanie do fryzjerstwa- zawsze lubiłam komuś obciąć końcówki czy pofarbować, a nie mam zbytnio na kim trenować no za tydzień szwagierce robię odrosty łaaaaał ![]() wik_and_ola- nie chciałam znać Mygda a co Ty chciałaś na NFZ? Że zajmą się Tobą jak chorą? Jak chcesz być tak traktowana to prywatnie idź. Na NFZ robią szybko i na od☠☠☠☠☠☠☠. Ps. Dziękuję, że pytasz, u mnie znakomicie! ![]() Juliette jaka córa marnotrawna? Stara bywalczyni chyba!
|
|
|
|
#3111 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie babolki w ten słoneczny dzień
ja właśnie wpychamm drugie śniadanie, bułka z wędliną i ogórkiem, Makarena wczoraj mnie tak zaprogramowała na te ogóry ![]() Cytat:
o proszę, no musisz się wkupić, tak długo nie odzywać się to nie wypada wręcz ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
ja też mam zapędy fryzjerskie, na studiach wszystkie koleżanki obcinałam, farbowałam, końcówki też często podcinam siostrze i mamie, a i mojego tate maszynką, i co najlepsze stwierdził, że jeszcze takigo fryzjera jak ja nie miał
|
||
|
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli uwazasz ze się wogole nie zadne inne tematy nie udzielalam to nie będę się udzielać.
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Helou!
![]() Mam humor do d... Tż mnie wkurza tak, że hej! przez to nie mam nawet ochoty na wątku pisać Wczoraj ciągle się kłóciliśmy..Także chyba PMS
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woow ja nie umiem podcinać krótkich włosów, muszę popatrzeć na necie to będę ścinać teściową- ona jest obcięta na chłopaka, nie wiem jak ogarniać takie kłaki?
|
|
|
|
|
#3115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Cytat:
Cytat:
ja chcę iść na pierwszą wizytę w czwartek ![]() Cytat:
zaliczyłam kolejną okropną noc :/ wiercę się godzinami po tym łóżku a czas mi się dłuży jak cholera :/
|
|||
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co brały wiesiołek mam pytanie
wiem, że już wiele razy dziewczyny pytały ale się nie wczuwałam nigdy bo nie chciałam nic brać.. ale teraz kolej na mnie...Jakiej firmy najlepiej kupić, żeby było dużo tabletek i nie był drogi? Ile się go bierze? Tu czytałam na oeparolu, że 1-2 tab. 3 razy na dobę.... Jak ja bym chciała brać przez 16 dni cyklu... to mi potrzeba ich wtedy bardzo dużo marszalka no niestety, zobaczymy jutro ale już się szukuję jakby co
|
|
#3117 |
|
<3 <3 <3
|
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też obcinam... mężowi ale ostatnio poszedł do fryzjera bo już chyba miał dość ... ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kupuję wiesiołka i zaczynam mierzyć temperaturę, więc zacznę już konkretnie
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
kiszone, opędzlowałam już od wczoraj pół słoika, ale na weekend jadę do rodziców po nowa dostawęa i właśnie przy okazji od razu sie usprawiedliwam, że pewnie w weekend mnie nie będzie na wizażu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

także je 'dojeżdża'. Myślałam, że one są za cienkie na te dni już
a na wiosnę poszukam dobre sportówki
już tak w tym roku zrobiłam
w realu kupiłam buty z przeceny za 10€ i chodziła 2 miechy
teraz są za małe...

. No poczekamy do niedzieli

23.06.2011
01.06.2013
jak jutro spadnie to już będzie pozamiatane...

kiszone, opędzlowałam już od wczoraj pół słoika, ale na weekend jadę do rodziców po nowa dostawę