|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Moja mama jak mi i siostrze wychodziły zęby smarowała ciemiączko masłem Jak Adasiowi będą wychodzić to spróbuję. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43799301]Kurcze a my mamy miec dzisiaj II szczepienie a ja jestem od samego rana z tego powodu osrana ( doslownie) bo mam biegunke.. ![]() Nie wiem czy isc, czy nie isc... Maly ma tą skaze, i badanie wyszly mu jakies nie teges... Niby to nie jest przeciwskazaniem ale jak cos mu sie stanie to chyba strzele sobie w lep!!! Kuźwa z tymi szczepieniami to jakies wariactwo jest, dlaczego nigdzie nie mozna uzyskac mądrej informacji... Jedni tak, inni siak... A ty rodzicu wybierz sam.... W dodatku jest to tylko na mojej glowie bo tz to juz kompletnie sie nie zna i w sumie nie interesuje... A nie możesz skonsultować tego z pediatrą????w sumie to ten mocz ma słaby i ta skaza więc nie wiem ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799420] Swoją drogą jaką hemoglobinę mają dzieci, które mają anemię? U nas wczoraj było 10,2. To bardzo mało?[/QUOTE] Mi w poradni hematologicznej przy szpitalu dziecięcym, przy wyniku hemo Adasia 9,9 pani ordynator oddziału kazała odstawić żelazo bo powiedziała, że hemoglobina ładna czyli według niej Artuś nie miałby anemii
|
||
|
|
|
#3092 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Na początek gratulacje dla naszych solenizantów
![]() za wszystkie szczepieniePerse - współczuje @, ja powinnam dostać 5 dni temu ale ani widu ani słychu ![]() Jakierka - buziaki dla biednego Edzia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A emotki nowe suuuuuper ![]() Dla TZ-a maszynkę do strzyżenia włosów a dla Szymcia mam w planach książeczki, gryzak, klocki jak mięciutkie chyba Elaine pokazywała, i chciałabym jeszcze jakąś zawieszkę. Hej u nas pobudka była o 4.30, zjadł 150 i bez gadania poszedł dalej spać ![]() Dziś Szymkowi się mocno ulało a już myślałam że ulewanie nam się skończyło Pogoda do dupy także dziś zostajemy w domu. Ide do klubu bo widziałam że wczoraj było zebranie |
||||||
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
Witam się!
Jak zwykle z doskoku . Ale po takich wieściach od Cynamonkowej nie mozna się nie odezwać U nas katar spłyną niżej i pojawił się brzydki kaszel . W poniedziałek byłyśmy rano u naszej pediatry (bo w szpitalu nic poza obniżeniem temp w domu nie zalecili! Amelka jest dzielna i kiedy tylko lepiej się poczuje, smieje sie do rodziców- czy to dzien, czy to noc .Przez chorobę musimy odłożyć w czasie ekpozycje na gluten i po raz kolejny szczepionkę - ale to drugie mnie nie martwi
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43799301]Kurcze a my mamy miec dzisiaj II szczepienie a ja jestem od samego rana z tego powodu osrana ( doslownie) bo mam biegunke..
![]() Nie wiem czy isc, czy nie isc... Maly ma tą skaze, i badanie wyszly mu jakies nie teges... Niby to nie jest przeciwskazaniem ale jak cos mu sie stanie to chyba strzele sobie w lep!!! Kuźwa z tymi szczepieniami to jakies wariactwo jest, dlaczego nigdzie nie mozna uzyskac mądrej informacji... Jedni tak, inni siak... A ty rodzicu wybierz sam.... W dodatku jest to tylko na mojej glowie bo tz to juz kompletnie sie nie zna i w sumie nie interesuje... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Czesc robaczki!
Byłam od rana w rossmannie i przejrzałam składy słoiczków. No dramat. Wszędzie jakieś grysiki ryżowe i kwaski cytrynowe Z hipp zostają jabłuszka, marchewka, dynia z ziemniakami, marchew z ziemniakami i z bobovity brokuły i kalafior. Reszta musi poczekać na swój czas ![]() Perse u nas anemia byla przy hemoglobinie od 8 do 11. Przy 10 pozwolili szczepić. Ja opoznilam szczepienia o miesiac i nie zaluje, bo mlody nie mial zadnych efektow ubocznych. Teso poczekaj jesli tak Ci intuicja podpowiada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Surka-u mnie była pielęgniarka środowiskowa,i była to wizyta wymuszona.Szkoda,że mi wcięło wcześniejszą odpowiedź,bo się wyżaliłam na ten temat.W skrócie-wizyty nie są przymusowe,a nas zmuszono do niej,szantażując wstrzymaniem wydania recepty na leki nasercowe dla Młodego.Nie wiem,czy tak to zostawię,pomyślę jeszcze spokojnie.Sama wizyta dla mnie bez sensu-sprawdzanie dziecka dwa dni po szczepieniu,kiedy wiadomo,że bardzo dokładnie obejrzał je lekarz.I nieprofesjonalne zachowanie pielęgniarki,bo za takie uważam komentarze w stylu-o,po takiej przerwie drugie dziecko?Ja bym się nie zdecydowała.Itd wiecie,o co chodzi. Szkoda słów. Elaine,Ghia-za wagę ![]() Gustaw,Edzio,Kubuś-za miechy ![]() Sam-komentarze dotyczące ubierania syna puszczam mimo uszu,a jak ktoś mnie już wkurzy,to po chamsku odpowiadam,że to ja jestem jego mamą i znam go najlepiej.I wiem,kiedy mu jest za ciepło.Przestałam być uprzejma,bo na łeb mi ciotki"dobre rady"wchodziły. Brandy-pogoń doła w diabły ![]() Cynamonku- A w klimacie dobrych serduchowych wieści-polepszyło się zdrówko córeczki mojej koleżanki;Malutka była operowana w Gdańsku,zabieg bardzo ciężki,wczoraj wyszła z OIOM-u
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mały budził się co 2h, a bliżej rana częściej. Troszkę połamana się czuję. Oluś dośpi i jedziemy do galerii, mąż zrobił sobie wolne.może wreszcie kupię co chciałam..jakieś mikołajkowe prezenty dla moich chrześniaczek, a dla siebie jakąś kurtałkę na jesienne spacery, rękawiczki i może czapkę i szalik..i jakiś sweterek..zobaczymy co będzie i na ile czasu wystarczy.. jak coś to mąż ma zabrać Olka do domu, a ja wrócę z buta dla dzieciaczków za piękne wagi i dla potrzebującychIdę się szykować.. miłego dzionka życzę elaine, magolina moje obiady to tak naprawdę nic specjalnego, bo ile to przyprawić mięsko, obrać, pokroić ziemniaki i wrzucić wszystko do piekarnika na ok. godzinę..w tym czasie mogę zajmować się Małym, nie muszę stać jak przy patelni i smażyć poza tym rzadko gotuję |
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Się tylko melduję na razie. Podczytuję w przerwie między ogarnianiem chaty
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczorj byliśmy na szczepieniu, Zuza waży już 7600 i ma 65 cm, przybrała w 6 tygodni 1600- chyba mam śmietane w cyckach ![]() U doktora grzeczniutka, dała sobie zbadac buźke, uszka i wszystko inne na szczepieniu zaplakala przy wyjmowaniu igły i sobie kwiliła aż dostalismy sie do samochodu. Idzie 90 centylem i wzrost i waga a miala 75 wzrost i 50 wage wiec neiźle sobie nabiera masy A teraz ma poważną rozmowe z pszczółką i nie chce jej przeszkadzac ![]() Wczoraj gadalismy juz z Tztem, ale zobaczymy czy cos zrozumiał z tej lekcji ![]() Dzisvmusze ogarnac chate wiecvbede nadrabiać małymi kroczkami (boszz dziewczyny skad wy macie czas na taki spam Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-11-20 o 12:20 |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że jestem niewidzialna.
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry !
Witamy się po dość długiej nieobecności ![]() Jesteśmy na etapie ząbkowania i bolącego gardełka... Szczepienie przeszło nam bez komplikacjii a Marceli waży 7,5 kg ![]() Zaczynamy wprowadzanie nowego jedzonka ![]() Jabłuszko i marcheweczka bardzo smakują ![]() Chcę zacząć gotować mu jedzonko żeby nie przyzwyczaił się do słoiczków ![]() A widzę że gotujecie więc moje pytanie brzmi "co dajecie do zupki jarzynowej prócz marchewki ziemniaka i pietruszki? Wczoraj próbowałam dodać troszkę zielonego groszku i mały pluł ![]() a jeszcze jedno pytanie, Co można dać takiemu maluszkowi na bolące gardełko? kupiłam Tantum Verde ale może coś jeszcze? wicie co, długo nie mogłam spaść z wagi po ciąży, zaczęłam brać tabletki i w końcu się coś ruszyło
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś się dziś wbić nie umiem. Jakaś jestem dzisiaj nie do życia.
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zadomowienie
|
kaszek nie zdarzyłam bo sie Ptysiek obudził i marudził że goraco. jutro zrobie podejscie
![]() Cytat:
Cytat:
za piekne wagiMusze w weekend poprosic tz zeby nagral jak Patryk je obiad. To jest komedia
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teso, ja bym nie szła poczekała z tydzień lub dwa. i faaajne te ikonki nowe
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cię widzę ) |
||
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z gardłem nie pomogę.
|
|
#3108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My do psikania gardla mamy argentin T Odwolalam szczepienie ![]() za wage !!!!! Ogromniaste te Wasze dzieci
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
teso, też bym tak zrobiła
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zaakceptuje to dopiero wprowadzę marchewkę np. z brokułami właśnie.
|
|
#3112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gusia - Dziewczyny mam pytanie: posiada ktos link do strony fotokalendarza ze zniżką? Ktoś wklejał link ale nie pamiętam kto Pilna potrzeba, nie zapisałam a chciałam zrobić prezent dla dziadka Szymusia |
||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() pierwsza gwiazdka, pierwszy śnieg dla naszych dzieci
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://landings.photobox.pl/v3/pl/wl...lpd-gr-insert/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak swoja drogą to serio dają za darmo fotoksiążkę? Zagłębiałaś się w szczegóły? |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę ![]() I Twoją i Marcelka Co do zupek to u nas podstawą jest ziemniak, marchewka, pietruszka, seler i do tego dodajemy do wyboru: kalafiora, brokuła, czerwonego buraka, pora, zieloną pietruszkę, cukinię no i tłuszcz- zazwyczaj masło albo oliwę z oliwek, ostatnio dodajemy indyka ![]() Dynię jadamy na deser z jabłkiem ;p
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-11-20 o 14:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

a jakby któraś nie maiła co zrobić z rękami to prosimy o kciukasy za szczepienie 

w tym momencie juz nie pragne wiecej dzieci bo nie chce ich narazac. Wiem ze to gupie bo czynników jest wiele ale na razie mi sie ostudził zapał.
Lekarz mówił że to dzięki dokarmianiu mm tak ładnie rośnie bo to zawsze bardziej kaloryczne jest 

Z hipp zostają jabłuszka, marchewka, dynia z ziemniakami, marchew z ziemniakami i z bobovity brokuły i kalafior. Reszta musi poczekać na swój czas

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

poczekała z tydzień lub dwa.