![]() |
#3091 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Afrodyta, Dziadzia trzymajcie sie ![]() ![]()
![]() |
#3094 |
Przyczajenie
|
też miewam takie bóle, to chyba normalne
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziś testu nie robiłam (sukces!), wszystkie zużyłam przedwcześnie. Wczorajszy wyszedł negatywny, dziś 29dc, a @ ni widu ni słychu, tym bardziej, że na kilka dni przed @ miewałam brązowe plamienia, a tu nic. Cykle mam regularne 28-30 dni. 15 grudnia byłam na USG i dr widział owulkę, nic już z tego nie rozumiem. Albo sobie wkręcam za bardzo i przez to mi się @ opóźnia.
#3096 | ||
Raczkowanie
|
przykro mi
![]() dziewczyny, ja nie wiem co jest z tym wątkiem. on jest chyba jakiś pechowy. tyle miesięcy i żadna z nas w ciążę nie zaszła od kiedy ostatnim staraczkom się udało. wczoraj i mnie jakiś dól psychiczny dopadł - zaczęłam się zastanawiać co z nami jest nie tak? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-12-30 o 15:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W następnym cyklu próbujemy z podwójną dawką Femary, a jak nie będzie efektu, to przechodzimy już do gonadotropin... Dziewczyny, mam nadzieję, że nadchodzący rok będzie dla nas wszystkich owocniejszy ![]()
![]() |
#3098 |
Raczkowanie
|
dziewczyny przyszłam z pracy, @ nadal nie nadchodzi, rano zrobię test. Oczywiście wychodząc z pracy zapomniałam kupić, więc rano męża do apteki pognam. Mam taką nadzieję, że może jednak...ech, trzeba przełamać tą złą passę na tym wątku. Chciałabym być to ja
![]() Tylko, że nie mam żadnych objawów, ani na @ ani na ciążę. Tylko to co opisywałam wcześniej, że w ubiegłym tygodniu bolał mnie lewy jajnik, ten z którego miałam owulkę. Rano dam wam znać ![]()
#3099 |
Zadomowienie
|
Czekamy na dobre wiesci!
![]() A mnie ciagle i ciagle pobolewa brzuch od chyba 19dc, wczoraj jakies plamienie,dzis cisza. Dziwny ten cykl. Ps.ja miala na razie jeden cykl z gonadotropinami (nawet kiedys nie wiedzialam co to :sly: )
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2014-12-30 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Raczkowanie
|
cóż, żeby już całkiem dobić się pod koniec tego paskudnego roku wykonałam swój pierwszy w życiu test ciążowy, mimo wyraźnych bólów świadczących o nadciągającej @ oczywiście wyszła jedna piękna kreska
![]() mimo wszystko zawodu nie odczułam. dziewczyny, z całego serca życzę Wam dzisiaj przyjemnej nocy a na Nowy Rok życzę nam wszystkim dużo wewnętrznej siły do pokonywania życiowych przeszkód a przede wszystkim spełnienia tego najskrytszego marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Przychodzę Wam tylko życzyć spełnienia marzeń w nowym roku i upragnionych dwóch kreseczek
![]() widzimy się więc za rok ![]() i dziękuję za to ze jesteście ![]()
#3102 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, życzę Wam aby w 2015 przyniósł w końcu upragnioną ciążę
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Małosympatyczna, wiem, że to żadne pocieszenie ale przynajmniej możesz napić się szampana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny życzę Wam, aby ten zbliżający się Nowy Rok był lepszy! Dużo dzieci, dużo zdrówka i dużo wiary i cierpliwości!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Dziewczyny!
Pół roku temu był ślub, trzy miesiące temu zamieszkalismy w własnym mieszkaniu, czegoś brakuje.... wiem, że trudno będzie się starać o dziecko, nie wiem czy się uda, ale może tak... za tydzień robię badania kontrolne: morfologia, mocz, toksoplazmoza (mam 2 koty), wybrałam już położną, była, u niej na pierwszym spotkaniu staramy się od listopada, dzisiaj znów zrobiłam test... wynik 0... probujemy dalej.... PS. Najlepszego w nadchodzącym roku, oby przyniosł dwie kreseczki ![]() ![]()
#3106 |
Raczkowanie
|
Sekretnik wg mojej gin by zarazić się toxo od kota to musiłoby się wysmarować jego kupą albo najlepiej ją zjeść :P prędzej przez niedomyte warzywa, czy kopanie w ogórdku (jakikolwiek kontakt z ziemią).
Dziewczyny powodzenia, żeby ten nadchodzący rok był tym który przyniesie Wam szczęście jak ten przyniósł mi ![]()
#3107 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
My z mężem podjęliśmy decyzję, ze zaczniemy się starac o dzidzię. Będę miala z tym trochę kłopotu bo mam niedoczynność tarczycy i od 6 lat biorę antydepresant, który podnosi poziom prolaktyny. Od kwietnia powoli go odstawiam. Mam nadzieję, ze w nadchodzącym roku zobaczę na teście dwie kreseczki, czego także Wam z całego serca życzę! ![]()
#3108 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki!
Mdłości mam od dwóch dni, okres ma przyjsć dzisiaj - brzuch nie boli, natomiast piersi tak, wczorajszy test negatywny, obudziły mnie mdłości i znowu wymioty, zrobiłam nowy test... i właśnie.... jest bardzo zle widoczna kreska ale jakby jednak byla (moze juz wpadam w paranoje?) Ale bardziej obawiam się innej sprawy... w listopadazie zakonczylam leczenie kanalowe zeba, od 5 dni strasznie mnie boli i jestem umowiona jutro na wizyte do rwania!!! Pracuje w butiku, gdzie z gory jest wymuszenie L4= WYPOWIEDZENIE ![]() Co mam zrobic?? Jesli mialaby byc ciaza to dopiero 2 tydzien.... Wizytę u stomatologa mam na 9.00 rano, nie moge jej przelozyc na inny dzien, gdyz wolne mam tylko w weekendy.... wkurza mnie taka sytuacja w pracy ale dobrze, ze mam dobra umowe, dlatego chce wlasnie w tym czasie postarac sie o maluszka i wiecej tam juz nie pracowac... Myślę, że jutro z rana zrobie badanie krwi na ciaze??? A dentyscie powiem jak sie sprawy maja - pewnie nie bedzie rwal i pomysli, ze jestem jakals glupia ![]() a tak sie 2 miesiace temu cieszylam, ze zeby juz sa zdrowe... nie wiem co robic...
#3109 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zadomowienie
|
Uff przestraszylam sie bo tez mam kota
![]() A wiec dziewczynki wszystkiego Naj w tym Nowym Roku!! Aby byl duzo duzo pepszy dla nas wszystkich ![]() Dla mnie nie fajnie sie zaczal ![]() ![]() A miala przyjsc w nastepnym tygodniu i mialam testowac,a tu prosze. Mialyscie racje ze to juz na @, a soe okazalo ze po prostu przyszla wczesniej. No i test zostanie na kolejny raz ![]() Afrodyta testowalas?? Jak tam dziewczynki wczorajsze imprezowanie? ![]()
#3111 |
Raczkowanie
|
Źle Wam weterynarze powiedzieli!
![]() Jest jeszcze trudniej! Kot wydala oocysty Toxoplasmy tylko przez ok 2 tyg. w całym swoim życiu (zwykle, jako małe kocię). Oocysta jest inwazyjna dopiero 24 h po wydaleniu przez kota. Dlatego, aby się zarazić od kota należałoby zjeść (smarowanie, bez jedzenia może nie wystarczyć, chyba, że wysmarujemy błony śluzowe, spojówki oczu itd) starą (ponad 24-godzinną!) kupę kota akurat chorującego. Drugą opcją jest zjedzenie na surowo mięsa z kota lub jakiegokolwiek innego zwierzęcia (uwaga na tatar i sushi!). Tak więc kociary, spokojnie.. ![]() Oocysty ze starych kocich kup są w piasku, w którym załatwiały się koty - uwaga na prace w ogródku, zabawę w piaskownicy, czy obieranie ziemniaków. To znacznie bardziej prawdopodobne drogi zarażenia się. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i owocnych staranek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Raczkowanie
|
U mnie dziewczyny bez zmian. 31 dc, a tu @ nie widać. Wczorajszy test negatywny. Czy to możliwe, że po Hsg może mi się tak opóźnić @ ? Miała któraś tak?
#3113 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ja powinnam się czymś denerwowac, cały rok 2014 dostawałam regularnie @ 6 dnia miesiąca. Kolejna miałam dostać 6 stycznia, dostałam 31 grudnia. Co sie stało?
ps. Jedna kuzynka urodziła małą Jagode a kolejna jest w ciąży. A mi jest bardzo przykro! |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Raczkowanie
|
U mnie brak @, dziś 32 dc i do tego doszedł ostry ból po stronie lewego jajnika. To grudniowe Hsg mi wszytko rozregulowało a nic nie pomogło.
#3115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Raczkowanie
|
Idę dziś do lekarza i zobaczę co mi powie. Ten ból jajnika mnie niepokoi i oczywiście brak @.
#3117 |
Rozeznanie
|
Afrodyta, a masz pewność, że miałaś owulcję? Może zrobiła Ci się cysta i dlatego tak boli Cię jajnik. To też może być powodem spóźniania się miesiączki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Raczkowanie
|
Tak, 15 grudnia byłam u gin i stwierdził owulacje z lewego jajnika, przez USG. Przed chwilą zrobiłam test i ponownie negatywny, więc spóźniająca sie @ to nie ciąża.
#3119 |
Raczkowanie
|
Już sama zwątpiałam, myślałam że regularne miesiaczki to plus. Zawsze mam 6 dnia. Moze dwa razy z roku mam 8. dlatego jestem zdziwiona tym tygodniowym pośpiechem mojego @, troszkę sie nawet wystraszyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile w końcu trwają Twoje cykle? Poza tym odchylenie kilka dni w tą czy w tamtą stronę nie oznacza, że są nieregularne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.