|
|
#3091 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest link http://www.visitlondon.com/things-to...2016-in-london tylko ja nigdy nie bylam na tym ich swiecie wiec jak beda nudy nie bijcie ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5537498 1]No będzie mieszkać w orpington ale to dopiero w niedziele[/QUOTE] Nieszkodzi ze w niedziele jesli mowi troche po angielsku i nie boi sie podrozowac sama (mowie o lokalnym przemieszczaniu sie z domu klienta do domu) to napisz na priv w niedziele jak bedzie , podej jakies namiary na nia (fb? telefon? cokolwiek) i niech sie same ugaduja
|
|
|
#3093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak będą nudy to pójdziemy na kawę albo gdzieś tam
Wysłane z Tapatalk
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie jakieś fajne miejsca do noclegu w Londynie? Wybieram się w maju z koleżanką wiec jeśli znacie jakieś fajne miejscówki (blisko metra albo centrum) albo jakieś osoby które wynajmują pokoje to mogę prosić o namiary?
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Airbnb?
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
couchsurfing?
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki zerkne. Na razie przeglądałam rozne strony z ogłoszeniami. Coś tam znalazłam, ale fajniej u kogoś z polecenia.
Trochę się boje...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3098 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisalam
![]() Właśnie znalazłam chłopaka na wolny pokój, jest z Bułgarii, mam nadzieję że będzie czysty bo już mam dość przygód z brudasami w domu
|
|
#3100 |
|
Skrzat leśny
|
Ah, a u mnie w robocie mamy lesbian wedding w walentynki, jak słodko
(ok, mnie samą taki miks językowy razi, ale jakoś tak "grzeczniej" to brzmi po angielsku) Nie, żebym miała jakoś świętować, no ale nie cierpię wesel, więc wszystko byłoby lepsze. Btw Kahoko, byłam dziś na Willesden Junction i widząc ten wielki sklep ze zdjęcia, od razu pomyślałam o Tobie i Twoim raju na Tooting
|
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
O na Finsbury tez taki jest
a w ogole to otworzyli mi funciaka w drodze do pracy. Bede polowac na szampon, o ktorym wspominalyscie
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczyny, czy ktoras z Was przechodzila przez interview do sklepu typu Harrods albo innego high end butiku? Probowalam sie dowiedziec jak to mniej wiecej wyglada na glassdoor, ale jest bardzo ogolnikowo, albo dotyczy innych krajow. Nie wiem czy mam szanse :-/
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno sie nie odzywalam. Kupa roboty, wolne weekendy to trzeba zrobic pranie, sprzatanie, obiad, zakupy itp i niewiele czasu wolnego zostaje. Zawsze sie zastanawiam czy to tylko tak w Londynie jest? Bo ilekroc wspominam kolezankom z Polski ze na nic nie mam czasu to patrza na mnie jak na wariatke i zawsze slysze: nie masz dzieci i nie masz czasu? To co bedzie jak przyjda dzieci? Wiesz ile ja mam pracy przy dzieciach itp... Ehhh Cytat:
Daj znac na priv jak bedziesz chciala cos wiedziec bo po 2 tyg moge zapomniec.A tak poza tym to zycze milego dnia!
|
|
#3105 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | ||
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam dwa dni wolne i nie mogę się zmotywować do wyjścia z łóżka, bo zimno jak nie wiem
|
||
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tj mam listę rzeczy, które bym chciała mieć (nowy odkurzacz - już jest! w tym miesiącu (tj dzisiaj ) planuję jeszcze nowe szczoteczki elektryczne do zębów. tak, wiem, jestem nienormalna |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Naucz mnie tak
Ja jak sobie zaplanuje jakieś zakupy (czyli zrobię listę ) to mi się w głowie miesza i chce wszystko natychmiast! I będę dotąd kombinować i usprawiedliwiać każdy wydatek dopóki lista się nie zamknie A ze kryzys mnie finansowy czeka to się muszę pilnować bardzo - zmieniam pracę i przechodzę z tygodniówek na pensję miesięczną, w międzyczasie wyjeżdżam do Polski a zaraz później święta. Ja nie wiem jak ja to ogarne Wysłane z Tapatalk
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kubki nie stoją w równym rządku na półce i akurat mam PMS, to robię o to wszystkim w domu awanturę ![]() ale tak zupełnie na serio to przede wszystkim monitoruję promocje w sklepach. zakupy spożywcze robię zwykle w Lidlu, bo bardziej mi odpowiada jakość wielu ich produktów, no i ceny są śmiesznie niskie. ostatnio wózek zakupów wyniósł nas 55 funtów - czyli połowę tego, co bym w sainsbury zapłaciła więc wszystko, co mi niezbędne (chemia, podstawowe kosmetyki typu mydło, dezodorant itp) kupuję tam. teraz dalej - robię dokładną listę rzeczy nie-niezbędnych, które bym chciała mieć. wszelakich. czy to są buty, czy dodatkowy pięciopak skarpetek, bo obecnie muszę często robić pranie, czy pędzle do makijażu, bo te, które mam są 'tylko ok', czy wiertarka, żeby sobie pokój przeorganizować. robię dokładną listę i zaznaczam orientacyjną cenę, jaką dany produkt kosztuje i ile mogę na to mniej więcej wydać. wieszam na ścianie i sukcesywnie realizuję. uparcie denkuję. mam zasadę, że nie mam prawa kupić nowego produktu, dopóki nie zdenkuję poprzedniego. czyli nie ma, że mi się krem / szampon / maska / szminka spodobała przeliczyłam swoje zarobki oraz zarobki narzeczonego. wiemy, ile nas kosztuje mieszkanie, ile wydajemy mniej więcej na jedzenie i ile nam zostaje na przyjemności. przyjemnością może być zarówno lepsza butelka wina, jak i nowy telefon. wiem, ile potrzebujemy mieć na koncie pod koniec miesiąca, by zapłacić czynsz na następny miesiąc, więc mogę kontrolować, czy jeszcze możemy szaleć, czy już nie ![]() mam nadzieję, że to nieco pomoże i gratuluję nowej pracy |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Ja tego jednak nie będę robić z jednego prostego powodu - jakbym zaczęła robić listę, to wymyśliłabym milion potrzebnych-na-już rzeczy, o których teraz nie mam pojęcia I tak już od pół roku chodzę za butami, znaleźć żadnych "wystarczających" nie mogę, więc jeśli widzicie w jakimkolwiek środku komunikacji miejskiej blondynkę z odpadającymi podeszwami od czarnych kozaków/creepersów - śmiało się witać, TO JA ![]() Btw, poćwiczyłam! Pierwszy raz w tym roku
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Konto usunięte
|
Ja zazdroszcze wszystkim ktorzy jakkolwiek panuja nad budzetem - ja nigdy nie wiem, ani ile dokladnie mam pieniedzy, ani ile wydaje
Np. przez 2,5 roku mieszkania tutaj, jeszcze nie udalo mi sie ustalic, ile miesiecznie wydaje na jedzenie, wiem ile place za telefon, czynsz i council tax i tyle |
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko musisz być twarda i nie używać tej kasy do czegokolwiek innego
|
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co niedzielę wpisuje wszystko do pliku z budżetem i wiem co i jak
|
|
|
|
|
#3115 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ogarnelam sie z robota, w miedzyczasie zostalam bardzo wku^^ wyprowadzona z rownowagi, chyba zaraz pojde sobie do Hunterian, to museum dziala na mnie kojaco - kto nie byl, a lubi gapic sie na creepy things polecam
|
||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze sie za to zabrac. Przy czym ja w ogole nieogarnieta jestem - np. pare miesiecy temu kupilam kilka spodnic, 2 modele w 2 roznych rozmiarach, mialam zamiar zostawic jedna, ale zapomnialam pojsc i oddac pozostale 3.
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia przyzwyczajenia - paragony wrzucam do koperty i dopiero w niedziele sie nimi zajmuje jakies 20 minut i wszystko wiem
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze prosciej jak wszystkie wydatki wychodza ci z konta bankwoego- wtedy na poczatku miesiaca sciagasz sobie statement z poprzedniego, robisz export do excela i wtedy latwiutko mozna sobie przeanalizowac. Polecam, mi sie sporo udalo zaoszczedzic w ten sposob bo widzialam gdzie mi najwiecej ucieka na glupoty
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo koperta na żarcie serio, da się. jak nie umiesz tak, to kupuj on-line, będziesz miała dokładny podgląd cen. zbierania paragonów nie lubię ![]() co do równowagi, to w lidlu właśnie są produkty francuskie z okazji walentynek, więc zamierzam jakąś dobrą butelkę upolować Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Kahoko, ja kupuje online, wiele mi to nie pomaga, bo i tak pare razy w tygodniu z jakichs przyczyn musze isc do sklepu albo knajpy.
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

jesli mowi troche po angielsku i nie boi sie podrozowac sama (mowie o lokalnym przemieszczaniu sie z domu klienta do domu) to napisz na priv w niedziele jak bedzie , podej jakies namiary na nia (fb? telefon? cokolwiek) i niech sie same ugaduja

tj mam listę rzeczy, które bym chciała mieć (nowy odkurzacz - już jest!
w tym miesiącu (tj dzisiaj