|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Ania - Ty jesteś nasza, niezmiernie od tego czy jesteś zazdrosna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Przytulam mocno!
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge Ci podeslac fotke na pw ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;61199711]Biegaczka z Aleksem do dzisiaj mam podobny problem ![]() Ale to smoczkiem jak go kierujesz? Nasz poznal juz smoka i dziala nawet. Cytat:
Co do grup to nie chce. Mam uprzedzenia. Boje sie ze nerwy tylko bede miec. Ja do pewnych miejsc sie nie nadaje. Gr8ania to zrozumiale wszystko jest. Kazda z nas to przechodzila. Tak to dziala. Wierze i trzymam kciuki zebyscie szybko zafasolkowali tez i abys juz w przyszlym roku tulila swoje szczescie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Rozeznanie
|
Biegaczka - podsyłaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Konto usunięte
|
ja proszę
trzymam kciuki ![]() dasz radę Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- płat gratulacje!!! Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Konto usunięte
|
Biegaczka przystawiam mu smoczka koło buźki i "prowadzę" w odpowiednią stronę. I jak już jest blisko cyca i otwiera buzię to ładuję cyca i zasysa.
---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Aha, jeszcze jedno... Mikołaj ma malutki żołądek. Potrzebuje jeść mało a często. Odpływa, bo ssanie piersi jest męczące, a jak się budzi to płacze, bo znowu zgłodniał. Wystarczy przystawić do drugiej piersi, possie i znowu będzie najedzony. Pierwsze dni/tygodnie powinny/często wyglądają tak, że mama leży z dzieckiem cały dzień i się karmią. Poznają się, przytulają. Dziecko stymuluje wydzielanie pokarmu, przysypia przy mamie, czuje się bezpieczne i oboje uczą się siebie. Ja miałam inne początki, chyba trochę łatwiejsze, ale wiem, że gdybym miała w domu mm to bym je podała. I dzisiaj bym nie kp. Ania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Plat, gratulacje!!! 😍😍 zeby tylko Zojka zdrowa byla
![]() Gr8ania, nie masz co sie zle czuc, to normalne nikt Ci nie ma za zle uczuc, wszystkie dazymy do jednego tego samego celu ![]()
#3098 |
Konto usunięte
|
Teściowa umyła garnek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Rozeznanie
|
Gryzia juz niedługo
![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- U nas biegunka ciąg dalszy:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Konto usunięte
|
Kurczę Wiosna a badali go w kierunku rotawirusa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Rozeznanie
|
Chyba nie ale zaraz będzie obchod to zapytam. Narazie obstawiaja to zapalenie płuc bo na rtg są zmiany w płucach, tylko od poniedziałku po południu dziecko się z biegunka meczy - długo! I tylko kroplowki z glukoza uzupełniamy. A Krzyś płacze i marudny, ma prawo zresztą.
Spałam trzy godziny, mam nadzieje ze podczas dnia odespac trochę. A krocze to mnie tak boli jakby mnie ktoś tam autentycznie skopal, koniecznie mnie musi zobaczyć ta Położna albo ginekolog :/ ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Biegaczka - ja do tej pory mam takie dni ze leżę cały dzień z Krzysiem w łóżku. Jem kanapki i biszkopty, zakupy robi tz lub ja z Tesco 24. Wychodzę raz z psem na 20 min i to wszystko. A świat czeka. Tylko to Krzyś pokazuje kiedy mamy taki dzień cyca w lozku ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Oo, zasnął przy cycu ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Co ja bym tu zrobiła bez wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Biegaczka może pokażesz nam Mikołaja na fb? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2016-06-02 o 05:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Rozeznanie
|
Party całym sercem się podpisuje pod tym co napisałaś! Tyle pracy, łez, bólach piersi, pieprz onego laktatora i okładce - ze teraz po prostu musi jeść cyca - mam 5-6 tygodni z życiorysu żeby się tego nauczyc
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Ale minusów kp tez trochę jest :/, ot - coś za coś. Ale gdyby nie wy i tz to tez bym się chyba poddala ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Że o diecie i mokrych bluzkach nie wspomnę, i że co trzy godziny po prostu Muszę ściągnąć pokarm - Krzysiem albo laktatorem. I nieważne ze jest środek nocy a ja tak bardzo bardzo chce spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Na fb jest jego zdjecie
![]() Zobaczymy co to bedzie. Licze na tego dordce. Ja jestem z tych malo wytrwalych ludzi a przy kp trzeba wytrwalosci. A jak widze ze sie malemu zle przy cycu dzieje to jakos mnie to nie przekonuje. Moze zrobie na probe taki dzien na cycu. Poki co odciagam. Jak ma isc butla to niech bedzie ode mnie. Mnie o to bardziej chodzi niz o samo kp. Nie mam chyba jeszcze tego pierwiastka ![]() ![]()
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Na okolo 13 mam wizyte... Jak nie zmierzy tetna albo nie zrobi usg to chyba pekne w pol :/
![]() |
#3106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Rozeznanie
|
Biegaczka - przecież nie musisz lubić; )) tak jak pisałaś - zadowolona mama to zadowolone dziecko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Zmienna - ale my tu jesteśmy żeby się wspierać ![]() ![]() ![]() I rozważ rozmowę z terapeuta, tak żebyś czuła się bezpiecznie wszedzie gdziekolwiek bedziesz ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Dodoo kciuki! ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Eh, chyba kupie sobie na all jakąś książkę na czytnik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zadomowienie
|
Doo to kciuki za wizytę, prywatna czy nfz?
grania to zrozumiałe, że czujesz taką zazdrość. Myślę, że nawet jak już się ma malucha ale po tylu przejściach to opowieści matek o bezproblemowych ciążach dalej mogą być wkurzające. Wiosna z fantastyki Ci nic nie polecę, ja raczej czytam kryminały na przemian z klasyką i ze słodkim do porzygania Nicholasem Sparksem ;p Jak chcesz coś z dreszczykiem emocji to Alex Kava albo Yrsa Sigurdardóttir ![]() Lexi jak tam u Was, macie już wyniki? Biegaczka ja się nie znam, ale w ciąży miałaś dobre podejście, nic na siłę. Jeśli narazie lepiej jest Ci laktatorem to niech tak będzie, może potem lepiej będzie Wam szła pierś jak Miki lepiej nauczy się ssać. Trzymajcie się ![]() Buu a mój mąż wyjechał ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Muffi, na nfz do tej ginki co zawsze, co mnie ostatnio wkur...nie robiac usg
![]() Jakos sie nawet nie napalam na ta wizyte, w pon przyjmuje jakis koles prywatnie (po rozmowie przez tel fajny ![]()
#3110 |
Konto usunięte
|
Zmienna przytulam.
Wiosna pamiętam jak pisałaś jeszcze przed porodem, że po 2 tygodniach kp przechodzisz na butelkę - mały wywrócił Twój plan do góry nogami, co? Dodoo kciuki. Wczoraj miałam miłą-niemiłą niespodziankę z okazji dnia dziecka. Po prawie roku milczenia zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, z którą się bardzo lubiłyśmy i miałyśmy takie wspólne flow - nadawałyśmy na tych samych falach. Bardzo mnie jej telefon ucieszył, ale jak mi powiedziała czemu tyle czasu milczała to się poryczałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Siedem promieni Jessica Bendiger, Nawiedzony Linda Winstead Jones, Nowa Ziemia Julianna Bagotta, Umarli czasu nie licza Kim Harrison, Wciaz mnie przesladuja Jennifer Lee Carrell, Mroczne szalenstwo Karen Marei Moning. To moge polecic
![]()
#3112 |
Konto usunięte
|
Aaaa Biegaczka ja też uważam, że nic na siłę. Jedno co MUSISZ, to nakarmić dziecko. Czym - nieważne, oboje macie być szczęśliwi. Ale jeśli chodzi o kp to, jak każda mama kp, swoje przeszłam i chętnie doradzę - bez laktoterroru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Rozeznanie
|
Gryzia - dokładnie tak. W ogóle odkąd jest mały wszystkie moje plany i list są łagodnie mowiac- nieprzydatne. A ja jestem taka osoba co musi mieć plan i listę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Dodoo - dziekuje! ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Gryzia, super jest to co napisałaś wyżej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Konto usunięte
|
Wiosna, bo czasem to co piszę o kp może mieć taki wydźwięk jakbym uważała, że mm to zło wcielone i jedyny słuszny sposób karmienia to kp. A prawda jest taka, że matka musi tylko nakarmić dziecko - i to czym to zrobi to jest tylko jej sprawa. Dla mnie kp jest super, uwielbiam to, jestem z siebie dumna, że karmię cycem, dla mnie to mega wygoda i zawsze będę promować kp. Ale jeśli ktoś nie chce/nie może/nie umie/nie lubi to nie - dziecko ma być najedzone - tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Konto usunięte
|
wiosna a co lubisz? podaj przykład krążki
ja teraz czytam kamile lackeberg (nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko) Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Rozeznanie
|
Plat - gratulacje i witamy Zojeczkę!!! Dużo zdrówka dla Was dziewczyny!
Amalte - super wieści ![]() Muffi, ale fajnie że zobaczyłaś serduszko. Teraz już pójdzie z górki ![]() Ja niestety nadal czekam i już mnie szlag trafia... Dodoo - życzę udanej wizyty i byś mogła podpatrzeć maleństwo ![]() Biegaczko, kciuki za kp i powodzenia z bandażowaniem :cmok Gryzia, to normalnie moje guru laktacyjne ![]() Jols, powodzenia w diecie i by szybko przyniosła ona Ci pożądane efekty ![]() Graniu i Zmienna - przytulam Was mocno dziewczyny i podpisuję się pod tym co już wcześniej padło - nie zarzucajcie sobie nic, bo macie święte prawo do takich właśnie odczuć. Ja też pomimo, że już na półmetku ciąży mam doła i jeszcze sama się dodatkowo katuję tym, że wchodzę na forum mam październikowych i czytam o tym, jak kompletują wyprawkę, licytują się jaki wózek kupiły itp. A ja nie robię nic. Nie planuję, nie mam wybranego imienia, a działy dziecięce omijam szerokim łukiem, bo się tego wszystkiego po prostu boję i nie wiem co mnie czeka. Zazdroszczę im tej beztroski i radosnego oczekiwania. Zazdroszczę jak cholera. W bliskiej rodzinie mam 2 ciężarne (siostrę i szwagierkę) i też robię minę do złej gry, ale cóż... Ukojenie - pisałaś, że masz teraz małego diabełka w domu i coś jest na rzeczy, bo u mnie też młody szaleje. Np. w weekend byliśmy na festynie i nie chciałam mu kupić jakiejś pierdoły i był ryk, "nie kocham cię mama" i rzut na glebę ![]() ![]() ![]() Moja ślicznota ![]() Dostałam wyniki - kariotyp prawidłowy. Jesteście pierwsze, z którymi się dzielę tą informacją. Ryczę ze szczęścia.
Edytowane przez lexi_one Czas edycji: 2016-06-02 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Konto usunięte
|
Lexi gratuluję zdrowej córci ♡
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Lexi, super wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zadomowienie
|
Lexi świetne wiadomości!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Moderator
|
Lexi
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.