|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykapalam dzisiaj wszystkie swiniaki. Bloo chciala wyskoczyc z wanny, a pozniej jako jedyna wskoczyla mi na kolana, rozlozyla sie i mialam ja suszyc suszarka, inne uciekaly przed nia. Dzisiaj chlopaki ruszyly kolbe ale ledwo co. Pisalam, ze galazek nie lubia, suchy chleb dostaja co jakis czas i tez im nie pasuje, one wola szczebelki z klatki.....
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Moytlku masz bardzo sympatycznych nowych przyjaciół.!
![]() Moja Nepa z powodu wiosny chyba wariuje bo znowu zaczyna swoje poranne koncerty..
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Kukuś tylko coś tam mruczy pod nosem, chyba z Kukusia przeszło na Gwiazdka ![]() I co ja mam teraz zrobic jak juz go na konkurs zapisałam?
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny czy mogę na forum dać linki z wybranymi produktami z internetowych sklepów zoologicznych? (potrzebuje od Was rady
)
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, czekamy
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec...moim zdaniem ta pierwsza karma jest najlepsza
ja ja mam i chłopaki uwielniaja, ma duzo włókna a to wazne.Kolby z lucerny Vitapola sa oki, ale nie mozna ich podawac za czesto taka wit C odpusc sobie, strata kasy, lepiej kupic w aptece Juvit za 8zł i podawac wapienko zdędne takze
|
#3131 |
|
Przyczajenie
|
dzięki śliczne motylku
a jaka jeszcze karmę oprócz tej 1 mogłabym wziąć?
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie te wszystkie karmy co pokazalas sa bdb i ja na przemian je stosuje
ale ta pierwsze jest najlepsza ![]()
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie przeglądnełam te karmy i mam pytanie
![]() wiecie moze ile kosztuje przesyłka?? |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
tu masz wszystkie dane
http://www.zoolandia.pl/index.php?oid=168
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Co może oznaczać kaszel u świniaczka?
Groch mój dziś kaszlnęła 2 raz..
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy, bo moje np czasami tak łapczywie jedza ze sie krztuszą, ale jesli jest to kaszel regularny to tylko wet bo moze byc zapalenie płuc lub cos podobnego
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Ona chyba sianko jadła, ale własnie nie krztusiła się tylko kaształa. Takim 'piskliwym głosikiem'. To chyba nic jej nie jest.
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam tu z sentymentem, bo kiedyś miałam dwie świnki morskie. Pierwszą dostałam na urodziny - była to biała albinoska z czerwonymi oczami. Bardzo ją lubiłam, bo inne dzieci się jej bały, chciałam jej to wynagrodzić. Fantastyczna była. Spała ze mną, a kiedy chciała się załatwić delikatnie mnie podgryzała, żeby wsadzić ją do klatki. Kochana była. Później mama dokupiła taką śliczną łaciatą, którą sie wszyscy zachwycali
niestety, siostra mi zachorowała i nie wiadomo było, dlaczego ciągle się jej pogarsza, mimo leczenia. Lekarka zasugerowała, że może być ona uczulona na sierść zwierząt, no i mama oddała świneczki kochane do sklepu zoologicznego, żeby znaleziono im nowy dom. Do dziś je pamiętam, Śnieżynka i Łatka.. Mam nadzieję, że przygarnął je ktoś dobry. Tymczasem mam dwa koty, co najśmieszniejsze - na nie siostra nie jest uczulona. Podejrzewam, że w ogóle na zwierzęta nie jest, pewnie miała źle dobrane leki. A mnie szkoda moich maleństw, naprawdę były przywiązane i takie radosne Dużo zdrówka życzę waszym pociechom
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#3139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zoologiczny to najgorsze miejsce dla swinki (czy w ogole dla jakiegos zwierzątka)Poza tym jako mogla zasugerowac? trzeba bylo zrobic testy zeby miec pewnosc ![]() smutne bardzo to wszystko Cytat:
tak to rzeczywiscie podejrzane
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda tych swineczek pozostaje meic tylko nadzieje ze ktos je kupił...
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, nie spałam z nimi w nocy
właśnie bałabym się. Najczęściej to były jakieś takie drzemki.. Po prostu przytulała się i jakoś tak przy niej odpływałam na 15 minut ![]() Naprawdę mi ich żal, bo autentycznie przywiązane były. Ze Śnieżynką w ogóle miałyśmy przygodę. Nauczona była wychodzić na dwór. Kiedyś poszłyśmy na łąkę, bo coś sie tam działo, no i ja ciekawskie dziecko musiałam to widzieć. Nagle mi się moje cudo wyrwało i uciekło wystraszone w wielką do pasa trawę. Koniec, finito, świnka zapadła się pod ziemię. Płacz, zgrzytanie zębów, nieprzespana noc. Na drugi dzień już bez entuzjazmu wróciłam na to samo miejsce i szukam i nic. Nagle pojawił się brat koleżanki z psem, którego wyprowadzał. I ten kochany dalmatyńczyk wyniuchał coś w jakieś norze. Patrzymy, a stamtąd jak strzała wybiegła Śnieżynka. Inny kolega z refleksem ją złapał i oddał w moje spragnione ramiona. To był dla mnie niemalże cud ! Odzyskany raj utracony do dzisiaj to pamiętam..
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
nie pisz tak nawet bo płakac mi sie chce na co te zupełnie niewinne i ufne swinki zostały skazane
Cytat:
i to niech bedzie przestroga, bo mówilam to tez tysiące razy aby luzem nie wychodzic ze swinka
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie mogła oddać moich świnulek.
Moja siostra jest uczulona na sierść i zawsze ma duszności jak przyjeźdza, aleze świnkami nic nie zrobi, chyba że wyprowadze się z nimi. Ale nie każdy tak może. Szkoda świnek. Swojego czasu ktoś podawał inkm o historii świnek, takiej parze, macie może ją?
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, byłam wtedy w podstawówce i jako taki łeboń mały to niewiele mogłam zrobić. Jakiś czas były u mojej babci, przychodziłam im zmienić trocinki itp.. Ale one w nocy się ożywiały i biegały, a babcia ma słaby sen, więc tam też nie mogły zostać.. Chodziłam za mamą i mówiłam, że wróżyłam sobie i wyszło mi, że one wrócą - takie tam sztuczki :P.. ale mama była nieugięta..
Pozdrawiam dziewczynki
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie, niewiele mogłas zrobić
Rózwnież pozdrawiamy
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Hej mam male pytanko...4 miesiace dostalam od narzeczonego świnke morską (samczyka-rozetka),a tydzien temu kupilam sobie druga(samiczke-peruwianska) i niestety musze trzymac ich w osobnych klatkach,bo jak tylko samiec sie do niej zblizyc chce kopulowac z mala
i chcialam sie od Was dowiedziec,czy mial z Was juz ktos taka sytuacje i daje sie jakos powstrzymac jego hormony,czy sa skazani na trzymanie w odzielnych klatkach,dopoki mala nie dorosniei bedzie gotowa by zostac mama ...prosze o szybka odpowiedz.
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
musisz wykastrowac samca i bedziesz mogla trzymac je razem. Trzymanie osobno jest bez sensu, tylko tesknia za soba.
DO kastracji nadaje sie samiec min pol roczny i min z waga 600 gram. Udaj sie do weta ktory sie na tym zna i ma w tym doswiadczenie. W zadnym razie nie rozmnazaj swinek!
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie myslalam o kastracji i zapytalam weterynarza co o tym mysli,to mi powiedzial,ze bez sensu,bo po to go Pan Bog stworzyl,no i pogadali ale sorry co Lilly(samiczka)ma miec caly czas mlode,przeciez sie wykonczy..a wiecie moze ile taka kastracja kosztuje i czy nie ma jakis komplikacji pozniej z prosiaczkiem??
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
co za wet....lepiej u niego nie wykonuj zabiegu..;/
Kastacja kosztuje srednio od 50 do 100zł, zalezy od weta. Jesli prosiak jest zdrowy, silny, wet ma doswiadczenie w kastracji gryzoni. Znam bardzo duzo swiaczkow które przeszly zabieg pomyslnie i nic im nie jest. Wiadomo ze to ryzyko, zawsze jest ryzyko, nawet u dentysty, ale mozemy je do max zminimalizowac. Ciesze sie bardzo ze nie myslisz o rozmnazaniu. Ta samiczka to przypadek? moglas dokupic mlodego samczyka i byloby oki
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

)